thoralf

Direktlänk till inlägg 14 februari 2017

ALLA HJÄRTANS DAG

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2017 22:20

”Kalmars förslag om att förändra stadsvapnet har mött kritik. Nu sällar sig Riksarkivets statsheraldiker Henrik Klackenberg till förslagets motståndare.”

 

Riksarkivets statsheraldiker Henrik Klackenberg ger Kalmar kommun bakläxa på förslaget/logga. Han är till och med lite ironisk i sina kommentarer enligt Barometern.


"Men att lämna ett sedan 750 år inarbetat märke och börja kommunicera två konkurrerande märken, är väl knappast något som en kommunikationsstrateg kan rekommendera."


”Klackenberg påtalar att en förändring av stadsvapnet måste ske inom gällande blasonering, som är den heraldiska termen för den verbala beskrivning som ska ligga till grund för stadsvapnet. Om kommunen vill skapa ett fristående emblem, menar Klackenberg, ska det vara fristående och inte förväxlas med vapenskölden.”

 

Blir intressant att se hur Kalmar kommun hanterar detta!En fin dag idag med sol och en hel del plusgrader. Passade på att dela ut lite information och därmed också få en hel del motion då det blev rätt så många trapphus i trevåningshus. Jag ser att vissa fastighetsägare är väldigt dåliga på att sätta in postfack på bottenvåningen. Eftersom jag delat till ca 750 hushåll idag så inväntar jag nu att någon eller några skall höra av sig i någon form av hatkommentarer. Lite riktig information passar väl väldigt bra på alla hjärtans dag.För några dagar sedan skrev jag om Hijabdagen på Kalmar stadsbibliotek. Nu var det inte bara en hijabdag utan det delades också ut information. Enligt personer som besökte bibliotek fanns bokbordet med material från onsdagen till söndagen. Jag har fått delar av det material som delades ut och som ansvariga på biblioteket ansåg inte var någon propaganda. Ikväll har jag läst häftet med titeln ”Muhammad, kvinnans befriare”. Ja, titeln är faktiskt så.  Skriften lovordar den heliga profeten (Muhammed) och sharialagarna när det gäller kvinnans rättigheter. Skriften visar med all tydlighet att dessa muslimer inte respekterar eller ens förordar svensk lagstiftning.Hur många av dessa 20 procent som Nigel Farage nämner är muslimer själva?


”Islam förbjuder muslimer att ha hundar, och straffet för detta är att man förlorar en eller två qiraats (andel) från sina hasanaat (goda gärningar) varje dag.”

 

Enligt islam är hunden oren. När jag gjorde FN-tjänst i Sinai hade vi mycket nytta av hundgruppen vid vissa arbetsuppgifter. Tydligen var det väldigt illa att bli biten av en hund som muslim. Vidskepelse som så mycket annat inom islam.


Vi hade hund när jag var liten. Jag hade själv hund när jag var gift och när jag hade ett förhållande senare i livet. Den hunden var en korsning mellan Labrador och Border collie. Den hunden var otroligt klok och jag funderade många gånger på hur stort hennes ordförråd egentligen var. Skulle gärna vara hundägare men idag fungerar det inte eftersom jag lever ensam.


”Muslimerna ska inte försöka efterlikna kuffaar genom att springa med hunden eller röra dess mun eller pussa den, vilket orsakar många sjukdomar. Prisad vare Allah för denna rena och perfekta shariah, som kom för att ställa människornas andliga och världsliga angelägenheter till rätta, men de flesta människor inser det inte. Och Allah vet bäst.”

 

Vad är det för fel på islam? Vad är det för fel på människor som inte lyckats utveckla sin religion på 1 300 år? Varför skall dessa tillåtas invadera vårt land?


Hunden är människans bästa vän sägs det. Tänk så många äldre som har stor glädje av en hund när partnern gått bort. Vilken trygghet det kan innebära. På hjärtans dag tror jag många tänker lite extra på sin vovve!


Nedan kan du se ett klipp på en hunden Ripp som jag har förmånen att få hälsa på då och då!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmi Debris

14 februari 2017 22:27

Ständigt dessa muslimer. Ständigt!

Lyssna på Amerikanska nyhetsanalyser.

Den före detta muslimen Mohamed Eddie Omar intervjuas om sin resa bort från den dödliga, hatiska och våldsamma politiska ideologin islam. Som alla vet kallas de som praktiserar islam för muslimer. Avsnittet är sprängfyllt med hemskheter som sker i muslimska moskéer i vårt land. Bland annat berättar Eddie om att i muslimska moskéer är den muslimska självmordsbombaren Taimour Abdulwahab en hjälte.

Detta avsnitt bör Aftonbladet och DN:s kulturredaktion lyssna på.

Podd 334: Mohamed Omar om priset för att lämna islam
https://goo.gl/fvSXV9
http://usapol.blogspot.com/2017/02/podd-334-mohamed-omar-om-priset-for-att.html


Muslim kräver att Australien ska inför muslimsk sharia lag.
Sugar-coating the reality of Islam
https://goo.gl/HZdyzA

Förbjud islam och utvisa alla muslimer.

Ps. Muslimen Kaplan lyckades bli minister i en svensk regering. Kaplan sympatiserar med Grå vargarna som är en turkisk högerextrem, ultranationalistisk och nyfascistisk terrorgrupp. De har över 600 MORD på sitt samvete.

Om kaplan tilläts bli minister i en svensk regering vad tror ni då inte tillåts pågå i moskéer?

 
Ingen bild

OT

14 februari 2017 23:25

På alla brustna vallöftens dag, finns det bara en sak att säga.

"Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min regerings händer,
skulle jag, som väljare, väl ängslas då?": https://www.youtube.com/watch?v=mswDY0csTpw

P.S Men en dag kommer ”These Boots Walking All Over You”: https://www.youtube.com/watch?v=MnQcExGaEvk

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

14 februari 2017 23:40

Vi kommer inte att få stopp på vansinnet förrän vi stoppar inflödet av muslimer och kastar ut de som finns här. Det som pågår nu från muslimsk sida är upprättandet av det tredje kalifatet. Redan för många år sen sa Muammar Khadaffi: Den här gången ska vi erövra Europa. Inte med svärd men genom våra kvinnors magar. Det är ju bara att titta på hur de ynglar av sig.....

 
Ingen bild

s29

14 februari 2017 23:56

Ja det är väl en jäkla tur att inte våra bilar,iphones,paraboler och skattefinansierade bidragssytem är orena.

 
Ingen bild

Morningstar

15 februari 2017 00:00

Muslimer ska tala om renlighet som torkar sig i baken med handen!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2017 00:29

Leif GW bjöd tydligen ikväll in Peter Springare till nästa veckas Veckans Brott. De skall diskutera invandrares brottslighet och hur man skall få stopp på den. Peter Springare börjar bli ett rejält problem för media och politiker. Han bjuds självklart inte in för att man är våldsamt intresserad av vad han har att säga.

Han bjuds in för att statskontrollerade media skall skademinimera.

Han skall tystas på ett raffinerat subtilt sätt.

Tro inget annat.

 
Ingen bild

s29

15 februari 2017 00:36

"ogliarkerna" de giriga, är avunsjuka på mångtusenårig sammanhållning och kultur.Själva så blir dom utsparkade från land efter land.Detta scenario har inte slutat än.Näst på tur tror jag kommer bli UZA som kommer att inse att dom mår bättre av att bli USA.Trots allt rigtig kompetens övertrumfar ideologisk dårskap.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2017 00:40

Thoralf frågade: "Vad är det för fel på islam?"

Jag fråga en muslimsk kille om han nyss hade köpt en kostym för 8000:- och en hund strök sig emot byxorna, vad han då skulle göra.

Han svarade att han skulle slänga kostymen.

Det är många fel på muslimer.

 
Ingen bild

OT

15 februari 2017 01:07

På nästan alla hjärtansdag kan en dag i framtiden våra ättlingar med nostalgi sjunga (om vi inte använder hjärnan idag):

”…Somewhere over the rainbow
Way up high
There's a land that I heard of
Once in a lullaby”: https://www.youtube.com/watch?v=1HRa4X07jdE

 
Ingen bild

s29

15 februari 2017 01:16

Lite off topic: Näringsminister Mikael Damberg samt LO basen Karl Petter Thorwaldsson tycker det är rimligt att bosatta invandrare i Sverige ska tvingas att plocka bär. Då undrar jag om det inte vore bättre att man gav fan i att importera folk som inte har fkygtingstatus till landet.Samt gav Svenska undomar chansen att komma ut i arbetslivet genom ex,vis bärplockning.Tilläggas ska kanske att av dom i dagsläget beviljade uppehållstillstånden har endast 2,9% laglig rätt att vara här enligt EU s norm.Det vore även intressant att veta om den så kallat arbetsvänlige sossen Thorvaldsson tycker det är rättvist att jag som jobbat 40år inom industrin och därmed gjort samhällsnytta,skall i dagsläget klara mig på en pension som är 4000kr under EUs fattignorm.

 
Ingen bild

X

15 februari 2017 06:23

Kanske lika bra att passa på att glädjas över att ha hund. Om några år är det nog slut med det...

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2017 07:02

Hunden är en otroligt klok och förståndig varelse,och
i jämförelse med dom individer som härjar nere i Frankrike
som inte ens kan kallas djur, möjligen odjur, så vinner
hunden med hästlängder!

 
janne

janne

15 februari 2017 07:08

Håjaja,det ska bli intressant att se hur många dom får ut i
blåbärsskogen och jobba så att våra pensioner ökar lite.

http://Janne

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2017 07:12

S29.

Dom enda pensioner och förmåner som Karl Petter Thorwaldsson
tänker på är sina egna,det är länge sedan han och andra höjdare jobbade för att Svenska arbetare ska få det bra.
Han är ju medlemm i det parti som är bäst på att berika sig själ.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 februari 2017 07:24

Nigel Farage pekar på en sanning.

Jag undrar !
Hur långt ner ska Sverige sjunka innan våra politiker ska erkänna att boven till allt elände beror helt och hållet på EU.
Det är naturligtvis alla inkompetent människor som är med och röstar igenom stolliga förslag som förstör hela Europa.
Stäng gränsen omgående och upplös sedan EU är enda chansen !

 
Ingen bild

Lena

15 februari 2017 07:55

Lyssnade på podden som @Cosmik Debris lämnade om Mohamed Omar som berättar om hur det är att lämna den islamska tron. Blev uppriktigt berörd av detta program och det hörs att han är mycket ledsen, nästan så att gråten kommer fram. Han vill uppfostra sina barn på svenskt sätt, de ska få lyssna på musik, dansa, sjunga etc. Men det vill inte hans ex frus familj. De vill att barnen ska stängas in i ett islamskt fängelse. Förstår nu att många av dessa barn som växer upp i Sverige med muslimsk bakgrund kan ha ett rent helvete. Det är ju två komplett olika världar.
Dessa muslimer som kommer hit och tycker att vi är orena skita, horor, horungar etc de accepterar ändå att ta emot bidrag, utbildning + många, många bekvämligheter och fördelar som det kristna samhällena har. Men som de inte har. Vilka hycklare dessa människor är!

Dessutom har vi en s k stadsminister som inte är klok på en enda fläck. han påstår , angående slöjbråket i Iran, att "man tar seden dit man kommer" häpp, häpp :)

 
Ingen bild

Leading Lady

15 februari 2017 08:19

Stod det något i häftet om Muhammeds 'befrielse' av Aisha?

 
Ingen bild

?Sanningen

15 februari 2017 08:37

För att inte tala om vilken nytta hunden gör hos människor som har svårt med att prata eller ta kontakt. En hund bryr sig inte om vad du heter, ser ut eller hur gammal du är. Den älskar dig ändå.

 
Ingen bild

Ibbe

15 februari 2017 09:27

På Stadsbiblioteket i Kalmar hade man uppenbarligen inte en susning om innehållet i det s.k.informationsmaterial som presenterades på hijabdagen. Noll koll m.a.o Koll hade naturligtvis
muslimerna. Så har vi ytterligare ett exempel på svensk naivism denna gång i kommunal regi hand i hand med kvinnoförtryckpropaganda.

Thoralf Alfsson

15 februari 2017 09:51

Jag har bara läst en av ett tiotal foldrar. Jag återkommer när jag synat de andra.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 februari 2017 09:31

Nu vill våra "smarta" politiker minska brottsligheten i storstäderna genom att skicka ut knarklangarna i skogen !

"Dom kommer att bli överraskade när dom märker att dom tjänar bättre om dom ligger i" !

Torp och sommarstugor ligger dåligt till.

Dom får völ gratis sångutbildning så dom kan tralla på " Mors lille Olle" !

 
Ingen bild

Ivar Andersson

15 februari 2017 10:21

Apropå Kalmars förslag om att förändra stadsvapnet. Är det inte dags att byta namn också ? :-)

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 februari 2017 13:00

Wow, Thoralf, vilken vovve du länkar video till! Jag gick in och betraktade den fantastiska Ripp - och sparade ner klippet plus fler videor, bl a där Ripp vallar får. Wow! Så duktig!

Det slog mig också att matten Ellen måste få rejält med motion. Men det är väl hon som tränat Ripp så hon måste vara duktig också. Kär tös som man säger söderut ...

Jag har i hela mitt liv längtat efter att ha hund och planerade faktiskt in ett hundköp, dalmatiner, men då började katterna strömma in i mitt liv. Det blev den ena utslängda katten efter den andra och den tredje och ... som jag tog hand om och räddade livet på. Nu känns det som om den enda hund jag kan ha är en ... katt ...

F ö ... numera uppdaterar sig inte din sida så ofta som tidigare - om det nu beror på din sida eller min virusvakt ...

Thoralf Alfsson

15 februari 2017 13:24

Roligt att kommenterade det klippet! Ellen och Ripp ingår i släkten ;-)

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2017 14:29

Hunden tycker detta är enormt roligt, det märkliga med
en hund är att han kan härja hur länge som helst, men
stå stilla gör den bara någon minut innan han lägger
sig ner+

 
Ingen bild

vmm

15 februari 2017 15:42

OT: jag vet inte om ni lyssnade på den utrikespolitiska debatten idag. Men Weichel (SD) anklagades av Enström (M) för att inte se Ryssland som en fiende. Herregud. För det första är väl SD det parti som mest inser att vi måste ha ett starkt försvar för att skydda oss mot Ryssland, men att vi ska se Ryssland som FIENDE!? Är kriget redan igång eller? Har vi en fiende så ska vi ju bekämpa den. Inte militärt nu, men med alla andra medel. Handel, utrikespolitik... sabba gasledningar (jag utgår från att Sverige placerar fjärrstyrda sprängladdningar kring ryska ledningar i Östersjön. Kan vid tillfälle vara bra att kunna avbryta leveransen av rysk gas).

Ur rysk synvinkel skulle jag se dagens utrikespolitiska debatt som mycket oroväckande. SD anklagades av moderaterna för att inte vara fientligt inställda till Ryssland. Det måste vara oroväckande ur rysk synpunkt att ett parti som efter nästa val kan sitta i regeringen ser Ryssland som FIENDE. Fullt förståeligt om Ryssland ökar sin bevakning av Sverige med spioner och spaning och förstärker skyddet av gasledningar och andra ryska intressen. Helt naturligt. Skulle jag föreslå om jag vore rysk politiker efter att ha lyssnat till den svenska utrikespolitiska debatten idag i riksdagen.

Den utrikespolitiska debatten är antirysk. Om man tar SDs sida så kan jag lova att det blir mer Gripen, ubåtar, luftvärn och helt enkelt kontroll över Sverige och våra svenska intressen. De övriga partierna anklagar SD för att inte vara fientliga mot Ryssland och trissar därmed upp stämningen ytterligare. Dom säger såklart att dom är emot Ryssland men självklart kan man ju tvivla på om dom är seriösa eller mest bara gläfser. Gläfs eller inte. Jag tror inte Ryssland ser det här med blida ögon. Dom tar det nog på större allvar än vad vi gör. Återigen tycker jag SD visar att det är det enda partiet som tar ansvar. SD ser Ryssland som ett hot, men vill inte skrika fiende, och gör något åt det. Övriga partier skriker fiende, men gör inte något åt det. Det drar bara på oss ryssarnas förståeliga ilska.

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2017 16:29

Det är bättre att bekämpa dom fiender som redan finns i landet
istället för att vara stora i korken mot ett militärt välrustat
Ryssland när vi själv saknar försvar?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2017 16:43

Jag frågade i en tidigare kommentar hur många som kommer att dö på grund av psykopatens Reinfeldts härjningar och dödliga invandringspolitik.

Idag rapporterar GP:

”En patient på Sahlgrenskas akut dog efter att ha fått vänta två dygn på behandling.”

http://www.gp.se/nyheter/personalen-p%C3%A5-akuten-anm%C3%A4ler-egna-verksamheten-1.4159450

Ps. Jag kommer senare idag att skriva ett inlägg från den riktiga verkligheten. Den verklighet som Södermalmspsykopater aldrig verkar drabbas av.

 
Ingen bild

Veritas

15 februari 2017 17:42

Musslimer vill förbjuda Valetin's dag:
http://i-supportisrael.blogspot.se/2017/02/muslim-refugees-share-their-thoughts.html
Men inte all kärlek dock:
http://i-supportisrael.blogspot.se/2017/02/valentines-day-in-iran-supreme-leader.html

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2017 17:48

Araber vill kolonisera planeten Mars ??? Räcker det
inte med att dom gjort det med Europa och Västvärlden?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

15 februari 2017 18:37

Muslimer är innovativa, uppfinningsrika,
stor bil och flygplansindustri. Men det är
svårt att hitta deras varor.

Jag har ett skärbräde av ceder och ett
getskinnsband av Tusen och en natt.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

15 februari 2017 18:58

Den lilla mopsen Wallström som är portad
i Israel och är en sån katastrof och skam
för Sverige. Hon bör sluta skämma ut Sverige
internationellt. En tax kan gläfsa och det
har man inget emot. Men en utrikesminister
utan försvar eller beredskap ska vara mycket tyst.

Men det är kanske inte hon som ska möta dom här
stolta gossarna:

https://www.youtube.com/watch?v=ghXOJ9-RGFk

 
Ingen bild

Överste Senap

15 februari 2017 19:26

Sveriges "försvar"
Jämför ett JAS-plan med
ett ryskt Sukhoi och man förstår
att det är som att jämföra
en mygga med en bålgeting.

https://www.youtube.com/watch?v=ghXOJ9-RGFk

 
Ingen bild

Fredde

16 februari 2017 07:38

Enligt islam är hunden oren. Enligt mig är muslimerna betydligt orenare än hundar.
Hundar slår inte sina kvinnor
Hundar är inte självmordsbombare
Hundar springer inte runt med pistoler
Hundar stenar inte dem som tycker annorlunda
Listan kan göras lång...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se