thoralf

Direktlänk till inlägg 7 februari 2017

SOCIALDEMOKRATERNA GICK EMOT SIN EGEN REGERING

Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2017 23:14

Idag har jag varit på möte med kommunstyrelsen i Kalmar. Jag tror det var det kortaste ks-möte jag varit på, bara ca 2 timmar.


Det enda ärende som det blev lite debatt runt var kommunens yttrande över betänkandet om en svensk flygskatt. Den rödgröna majoriteten (S, V och C) gick emot sin ”egen” regering och gick emot en flygskatt. Jag och övriga partier i alliansen gick också på samma linje. Det var bara Miljöpartiet som ville införa en svensk flygskatt. Miljöpartisten fick en hel del mothugg från oss övriga. Då han även drog in att det varit väldigt varmt i Arktis under en period lyfte jag upp att det snöade kraftigt över Sahara för någon vecka sedan och det hade inte inträffat på 49 år enligt uppgifter i media. Lite mothugg måste han också få ;-)


Det är dock anmärkningsvärt att Socialdemokraterna går emot sin egen regerings betänkande!

 

Vi fick också en dragning av ekonomichef Urban Sparre om det preliminära bokslutet för 2016. Där kommunen gör ett starkt resultat på + 166 miljoner kronor.

 

Det kan låta väldigt bra vid första anblicken men det handlar om i första hand ökade statsbidrag och ökande exploateringsintäkter på grund av markförsäljningar för Linneuniversitetet och bostäder.


Generella statsbidrag och utjämning                      670 miljoner kronor

Riktade stadsbidrag, Mig.verket, F-kassan              497 miljoner kronor


Det innebär att Kalmar kommun tagit emot 1 167 miljoner kronor från statskassan under 2016 och det är hela 225 miljoner kronor mer än under 2015.


När man sedan lägger till att exploateringsintäkterna är 118 miljoner kronor mot 47 miljoner kronor för 2015. Alltså ett plus på 71 miljoner kronor mot 2015 så förstår alla vad det goda resultatet har för orsaker.


Vi får se hur länge Magdalena Andersson har råd att dela ut så mycket pengar till kommunerna. I en högkonjunktur borde staten samla i ladorna. Den minnesgode kommer säkert ihåg att Magdalena Andersson sa att ladorna var tomma när hon tog över efter Anders Borg. Istället för att samla i ladorna delar hon nu ut pengarna till kommunerna så att inte kommunsektorn kollapsar på grund av alla åtaganden som massinvandringen innebär. Eller skall vi säga utmaningar?


Vilken tur regeringen har att hjulen snurrar för fullt inom industrin!


Men trots detta kommer bara fler och fler varningssignaler att den offentliga sektorn går på knäna. Inte minst från rättsväsendet.


PS


I eftermiddag orkade inte Aftonbladet hålla emot längre! Två artiklar publicerades om Peter Springare ;-)


Missat lägga upp detta klipp.


 
 
Ingen bild

Lena

7 februari 2017 23:29

Läser en recension av Geellert Tamas bok "Det svenska hatet", skrivet av Erik van der Heeg på ledarsidorna. Boken tar upp till stor del upp Kent Ekeroths liv o leverne, den går ända in i märgen på honom. Rena rama förföljelsen, mobbning är vad det är. Läs också kommentaren av Mats Winther, det bästa jag läst på länge. Svenskar lider av skenhelighet, de är mobbare av stora mått och vi är i en samhällssituation som kallas kollektiv neuros.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 februari 2017 23:46

Annat ämne.

I nuläget finns det sannolikt minst 1 MILJON som tänker rösta på SD 2018. Om 25% av dessa går med i gruppen "Stå upp för Peter Springare" blir det den största gruppen på Facebook.

"Återbruka mera" med 250 000 är den för närvarande största gruppen. "Stå upp för Peter Springare" ligger just nu på en femteplats.

Den SKA bli störst. Om det dessutom retar GW är det en bonus :-)

https://www.facebook.com/groups/279528999133185/

http://emanuelkarlsten.se/05/sveriges-storsta-facebookgrupper/

 
Ingen bild

arcane

8 februari 2017 01:38

Vi har redan flygskatt, sockerskatt och fan och hans mp.

 
Ingen bild

Cosmki Debris

8 februari 2017 01:48

Jag skrev tidigare en kommentar om den invandrade kriminella verksamheten på Kvibergs marknad i Göteborg. Idag skriver GP:

”Att det finns en plats där handel med stulna varor pågår mer eller mindre öppet är naturligtvis stigmatiserade och försvårar integration mellan stadsdelar.”

Då hade jag rätt.

Svensk lag gäller även på Kviberg
http://www.gp.se/ledare/svensk-lag-g%C3%A4ller-%C3%A4ven-p%C3%A5-kviberg-1.4147679

 
Ingen bild

Alfred

8 februari 2017 03:31

Hur kan Kalmarborna envisas med att rösta på pampen Persson?

Hur många år har gubben suttit nu?

 
Ingen bild

Tors Hammare

8 februari 2017 06:19

"Utmaningar" brukar användas som kodord/nysvenska för det mer korrekta "problem".

 
Ingen bild

Quo Vadis

8 februari 2017 07:06

Stå upp för Peter Springare! Just nu 113 000 medlemmar :-)
http://www.captiongenerator.com/350482/Stefan-Lfven-reagerar-p-Peter-Springare

 
Ingen bild

Rune

8 februari 2017 08:22

"Vilken tur regeringen har att hjulen snurrar för fullt inom industrin!
-------------------
Eller går det på lån o kredit?

 
Ingen bild

Mojo

8 februari 2017 09:36

Alfred: Det finns statistik som går att applicera på Kalmar och den visar att 70-80% av Kalmarborna är nöjda med den utveckling i Kalmar som gubben Persson är ansvarig för. Denna statistik pekar också på att förmodligen får gubben Person & medhjälpare ett nytt förtroende efter 2018. Detta bådar gott för oss alla, så var glad och delta aktivt i den positiva utveckling som faktiskt Kalmar genomgår,även om en del bittra män inte håller med.
Ibland är det svårt att acceptera sanningen, eller hur maestro?

Thoralf Alfsson

8 februari 2017 12:53

Jag tar gärna del av den statistiken! Men jag gissar att du inte kommer återkomma med din hittepåstatistik.

 
Ingen bild

Torsten

8 februari 2017 10:25

Quo Vadis

Den var riktigt kul!
http://www.captiongenerator.com/350482/Stefan-Lfven-reagerar-p-Peter-Springare

 
Ingen bild

Följ rättegången mot västerextremisten Mattsson

8 februari 2017 11:00

Idag inleds rättegången mot Expressens chefredaktör Thomas Mattsson
Följ förhandlingen här:
http://www.friatider.se/idag-inleds-rattegangen-mot-expressens-chefredaktor-thomas-mattsson

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 februari 2017 12:20

Det är en form av lögn att inte erkänna att det finns problem i samhället.
Bara "utmaningar" !
Svenska politiker (regering) tror att det går att prata bort problemen.
Som i pistvakt när Svenne pratade ner en i fritt fall frå berget.

Lyssna på Löfven ! Bara svammel,käbbel och skitsnack.

Handling handling handling är vad som krävs

 
Ingen bild

Pepparholm

8 februari 2017 13:24

Jag läste nyss på bloggen Klimatupplysningen en brevväxling mellan Lena Krantz och SMHI om vattenståndet vid Kungsholms Fort. Jag är inte rätt person att tolka alla redovisade fakta. Men så mycket förstår jag, att Lenas konkreta frågor till SMHI ligger väl i linje med vad du länge hävdat som överdrifter från den statliga institutionen. Det är trevligt att läsa att du har stöd.

Thoralf Alfsson

8 februari 2017 15:47

Ja, det var trevligt att hon tar upp det. När SMHI svarar att de fått liknande frågor tidigare så är det nog bland annat mig de syftar på ;-)

Jag skall följa tråden och invänta nästa svar från SMHI. Jag undrar hur de skall förklara de borttrollade 1,6mm/år av havsnivåhöjning. Det blir spännande att följa.


 
Ingen bild

Observer

8 februari 2017 14:25

Ett enormt o dagligt svineri mot Sveriges befolkning pågår av etablissemanget.
Det lustiga är att folket när som helst skulle kunna gå och lyfta ut dem från maktens korridorer och tidningsredaktioner.

Leif GW sade att de flesta poliserna röstar SD.

-Ingen skulle stoppa dem som ville lyfta ut skiten!

 
Ingen bild

Stefan A.

8 februari 2017 14:44

Hoppas hatsiten expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson fälls och att Bonnierkoncernen får öppna stora plånboken, den maktlöse privatpersonen 70-åringen har inget som helst intresse för allmänheten som kan motivera en uthängning.

 
Ingen bild

Semla

8 februari 2017 16:06

Har Johan Persson och Kalmar kommun storhetsvansinne???

 
Ingen bild

Överste Senap

8 februari 2017 16:10

Annat ämne citerat från ett annat forum.
En 25-årig Stockholmspolis uttalar sig:

”Med den ökande våldsattityden i staden och i övriga landet så kommer
vi alldeles säkert att bli tvungen att begära militär hjälp. Men det finns inte någon tränad militär i här landet och vetskapen om det, gör ju den mentala pressen större för oss poliser.”

”Det är som att ligga i en bunker omgiven av fiender som tränger närmare och ens ammunition börjar minska, inget svar och ingen förstärkning pga. ingen kontakt med stridsledningen. Man vet inte ens om de hört nödropen.”

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards