thoralf

Direktlänk till inlägg 15 januari 2017

DAGS ATT GÅ PÅ OFFENSIVEN

Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2017 16:33

Julia Ceasar sågar idag Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski jämns med fotknölarna i sin söndagskrönika med rubriken ”Hämnaren i Marieberg”.. Det är skönt att läsa och se att Julia Ceasar fortsätter trots uthängningen av henne och avslöjandet av hennes identitet. Peter Wolodarski och Tomas Mattsson ska inte tro att de kan stoppa det fria ordet!


Ett socialkontor i Hultsfred utsattes igår för en raketattack enligt media. Ingen är väl egentligen förvånad eftersom Hultsfreds kommun tagit det drastiska beslutet att helt enkelt stänga ner flyktingmottagningen under minst sex månader. I artikeln kan man också läsa att detta socialkontor ligger på Granitvägen. Det är som att placera socialkontoret i Rosengård, mitt i smeten med andra ord. Trodde inte Hultsfreds kommun var så dumma att man placerade ett socialkontor på Granitvägen men de ville väl vara nära sina mest trogna ”kunder”.


Mattias Hans Karlsson

3 tim · 

Ikväll medverkar jag i SVT Agenda för att debattera frågan om huruvida Brottsförebyggande rådet borde göra en ny studie kring invandrares brottslighet eller inte. Motdebattör är kriminologen Jerzy Sarnecki.

 

Debatt innan debatten enligt Nyheter idag.

http://nyheteridag.se/raseri-infor-kvallens-svt-agenda-statistik-om-invandrares-brottslighet-ska-debatteras/


Får vi nu istället se Mattias Karlsson i försvarsposition?


Jag skrev en motion om detta varje riksdagsår under min tid i riksdagen. Den röstades alltid ner av 7-klövern. Jag hoppas att Mattias Karlsson står på sig och angriper Jerzy S hårt om han motsäger sig att BRÅ får ta fram fakta.


Jag är dessutom väldigt trött på att se ett SD som alltid kommer i försvarsställning i de flesta debatter. Anfall är bästa försvar. Jag tror den devisen stämmer väldigt bra i detta fall!


Så här såg min motion ut under riksdagsåret 2013/2014.


Motion till riksdagen

2013/14:Ju324

av Thoralf Alfsson (SD)

Nytt uppdrag till Brottsförebyggande rådet



Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att ge Brottsförebyggande rådet i uppdrag att genomföra en ny studie om hur brottsligheten bland personer födda i Sverige och i utlandet har utvecklats sedan den senaste studien från Brå.


Motivering

Brottsförebyggande rådet har vi två tillfällen tagit fram statistik angående brottslighet bland svenskar och invandrare som sedan utmynnat i två rapporter. Den första rapporten publicerades 1996 och hade rubriken Invandrare och invandrares barns brottslighet – en statistisk analys. Den andra rapporten publicerades 2005 med rubriken Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet. Rapporten från 1996 byggde på statistik från åren 1985–1989 och rapporten från 2005 byggde på statistik från åren 1997–2001. Då rapporten från 2005 har varit mycket omdiskuterad och det faktum att Brå i sin rapport från 2005 inte gör någon uppdelning i nationell tillhörighet eller regiontillhörighet som Brå gjort i sin rapport från 1996 har en rad ifrågasättanden och tillit till rapporten kommit i dagen.


Som motiv för studien 2005 angav Brå följande motivering.

De senaste tillgängliga uppgifterna om personer som är misstänkta för brott med svensk respektive utländsk bakgrund och sträcker sig fram till och med år 1989. Sedan dess har närmare 300 000 flyktingar kommit till Sverige. Även antalet personer födda i Sverige med en eller två utrikes födda föräldrar har ökat. Samtidigt har 1990-talets lågkonjunktur inneburit ökade svårigheter för dessa grupper. Andelen av den som var arbetslösa och beroende av socialbidrag ökade liksom boendesegregationen.


Med tanke på ovanstående formulering anser vi att det idag är av än större vikt och motiverat att genomföra en ny studie då antalet personer med utländsk bakgrund som fått uppehållstillstånd i Sverige sedan 2001 är mycket stort. Detsamma gäller även antalet personer födda i Sverige med en eller två utrikes födda föräldrar. Vi vet också att antalet utanförskapsområden ständigt ökar och att antalet boende i dessa områden också ökat i antal.


Det är av stor vikt att beslutsfattare och lagstiftare har adekvata underlag för att fatta riktiga och effektiva åtgärder mot brottslighet och brottsförebyggande åtgärder. Därför anser vi att det är hög tid att ge Brå i uppdrag att genomföra en ny studie av hur brottsligheten bland svenskar och invandrare och invandrares barn utvecklats sedan senaste studien. I uppdraget skall även ingå en indelning av invandrare likt den som gjordes i studien från 1996. Det skulle även vara av värde för beslutsfattare och lagstiftare om det även gjordes en adekvat uppdelning i studien av boendeort i Sverige som t.ex stad, landsbyggd och s.k utanförskapsområden för att även de socioekonomiska effekterna skall kunna vägas in.


Stockholm den 2 oktober 2013

 

Thoralf Alfsson (SD)

 





 
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 januari 2017 17:07

Håller med dig Thoralf !

Att stå där och försvara sig mot frågor som är irrelevanta är jag också väldigt trött på.
När frågor om järnrör kommer upp är det bara att gå på och fråga om dom vågar genomgå ett IQ-test.
"Inte falla i farstun" för idiotiska frågor är vad som gäller.
Det är bara att studera Trump.

 
Ingen bild

Pepparholm

15 januari 2017 17:26

Varför alltid denna numera pensionerade Jerzy Sarnecki i SVT. Vad han anser vet vi sedan minst 20 år tillbaka. Han har heller inte längre något ansvar inom BRÅ. Det borde vara Generaldirektören - han som har hög lön men som inte har några förslag att komma med. Det kunde bli en intressant debatt. Men det törs inte Hanna Stjärnes livsoldater släppa fram.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 januari 2017 18:09

Donald Trump kallade under en presskonferens Buzzfeed för "garbage" och vägrade svara på frågor från CNN. Så förlösande underbart politiskt inkorrekt. Anfall är bästa försvar.

Här har Jimmie Åkesson en hel del att lära.

 
Ingen bild

Roger Wittlock

15 januari 2017 18:14

Lustigt att det som är viktigt i Finland är tabu i Sverige.

 
Ingen bild

Veritas Odium Pares

15 januari 2017 18:39

Starkt av dig och Mattias att kämpa på trots att sådan kamp så gott som alltid innebär att man tvingas spotta i den politiskt korrekta motvinden av starkaste orkanstyrka.
SD fr o m 2018

 
Ingen bild

Överste Senap

15 januari 2017 18:51

Sarnecki kallas ofta i nedsättande termer för Jerzy Snickesnacki. Anledningen anses vara att Sarnecki medvetet försöker dölja invandrares överrepresentation i brottstatistiken. Då polisstationen i Ronna, Södertälje, besköts av invandrare 2005 kallade Sarnecki attacken för "inte särskilt allvarligt". Händelsen beskrevs även som utförd av "buspojkar".

http://sv.metapedia.org/wiki/Jerzy_Sarnecki

 
Ingen bild

X

15 januari 2017 19:40

Svenskars brottslighet har den vänsterliberala PK-eliten inga problem att analysera i detalj.
Eller kostnader för äldreomsorgen för den delen...
Svenskfientliga sopor, PK-eliten...

 
Ingen bild

Axel

15 januari 2017 19:48

Håller med dih helt Thoralf. Nu får fasiken SD visa framfötterna. Hur tänker partistrategerna egentligen. Avvaktar man utvecklingen i Sverige det närmaste året innan man bestämmer sig för hur offensiv man skall vara? Att bara ta stryk utan att slå tillbaka vinner man sympatier på ett tag men till slut måste man visa lite jävlaranamma och visa handlingskraft.

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 januari 2017 19:52

"Utan spaning ingen aning"
Vissa känner igen denna slogan, och om man inte vet läget, finns ingen chans att åtgärda problemen på rätt och effektivt sätt

 
Ingen bild

Didrik

15 januari 2017 20:07

Hur kommer det sig att den mångkulturella förespråkaren Jerzy Sarnecki själv har valt att bosätta sig i villa i ett av de finare områdena i Lidingö? Just där mångkulturen lyser med sin frånvaro!
Han om någon borde väl flytta till Husby eller Botkyrka och riktigt njuta av det stora utbudet av mångkultur.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

15 januari 2017 20:43

Skulle vara intressant att se Jerzy Snickesnacki
i direktsändning kopplad till en lögndetektor!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 januari 2017 21:39

Mattias skötte sig ganska bra !

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2017 21:47

Tankar efter Agenda-debatten. OM det blir en BRÅ-utredning om utlandsföddas kriminalitet, så kommer den garanterat "tyvärr" inte bli klar förrän efter valet 2018... För vi alla vet ju att resultatet kommer att ge SD några ytterligare procent i väljarstöd...

 
Ingen bild

DecemberKartellen

15 januari 2017 22:06

Se O'Keefe Undercover Video

För er som inte sett James O'Keefe´s dokumentation med dold kamera.
Se från 14:30 så ni får sammanhanget, sedan kommer ett inklipp på Trump. Så här snyggt hanterar han det! (15:49)

https://www.youtube.com/watch?v=x-3KoxzgKHo
- Hela videon är 24 minuter.

 
Ingen bild

s29

15 januari 2017 22:34

Vänta bara tills lånen av låtsaspengar upphör från UZA,då lär det bli spännande på socialkontoren.

 
Ingen bild

Christer

15 januari 2017 23:01

Undrar om din blogg är utsatt för någon form av yttre påverkan Thoralf. Det har hänt vid flera tillfällen att när man skriver en kommentar så försvinner plötsligt hela texten. Allt är bara bortblåst, och det går inte att återskapa.
Vad är det som händer?

Thoralf Alfsson

15 januari 2017 23:04

Ingen aning!

 
Ingen bild

Thoralf A

15 januari 2017 23:03

Jag kan inte godkänna kommentarer där någon kopierar mer eller mindre hela artiklar och lägger som en kommentar.

Det kan innebära ett brott mot upphovsrätten!

Ett kortare citat och en länk godkänner jag dock som kommentar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 januari 2017 00:42

Har i efterhand tittat på Agenda (SVT Play, betalar ingen TV-licens nämligen)

Jerzy Sarnecki anser tydligen att en uppdatering av BRÅ:s senaste kartläggning(2005)där invandrares överrepresentation tydligt framgår - är onödigt.

Undrar om denne Sarnecki också har lämnat in samma oförändrade inkomstdeklaration sedan 2005?

 
Ingen bild

Observer

16 januari 2017 03:22


UNDRAR VAD WOLODARSKI, MATTSON, HELIN, HELLE KLEIN

 
Ingen bild

Ludvig

16 januari 2017 07:58

Mattias Karlsson var efterlängtad i Agenda, äntligen någon som talade verklighet.

 
Ingen bild

Tony

16 januari 2017 08:17

Jo men det är inte tal om sådana kommentarer här,precis som Christer har jag fått flera bortraderade ungefär som om någon sitter och läser
och sen trycker bort allt?

 
Ingen bild

?Sanningen

16 januari 2017 08:30

@Christer, om du väntar för länge medan du skriver så händer detta. Har du en lång text, skriv den i t.ex Word och kopiera in texten istället.

Thoralf har svarat detta tidigare.

 
Ingen bild

x orginalet

16 januari 2017 09:06

Jag minns Sarneckis uttalande om buspojkar i Södertälje. Har någon en direktlänk till detta?

 
Ingen bild

Hacke

16 januari 2017 09:31

@Christer och Tony
Jag råkar ut för samma fenomen som ni. Och detta är definitivt något nytt som man inte råkade ut för tidigare. Känns obehagligt.

 
Ingen bild

Visst_ja

16 januari 2017 09:41

Blir full i skratt av hur enfaldigt rikspolischefen Eliasson och en k-amrat på Aftonbladet exponerar sitt hyckleri.
Jo , säger de, om sossarna hackas och korruptionen där avslöjas så SABOTERAS DEN LIBERALA DEMOKRATIN.
Men när media anlitade kriminella, t ex AFA, för att hacka oppositionen.... Ja då var det ju bra ENLIGT PK.

Läs artikeln

http://nyheteridag.se/rikspolischef-eliasson-kopplar-in-sapo-ska-forhindra-stod-till-sd-i-valrorelsen/

För övrigt så är en underrättelsetjänst en mycket viktig del av försvarsmakten i varje land, och det finns ingen
försvarsmakt som frivilligt släppt sin underrättelsetjänst eller någon del av denna.

Gamla kommunistiska agenter är därför högst sannolikt fortfarande i Rysslands händer. Detta gäller kanske även för AFA
och andra kriminella kommunister som anlitats av media.

 
Ingen bild

Christer

16 januari 2017 09:48

Jag vill komplettera vad jag skrev förut om att texten plötsligt försvinner. Jag sitter inte o såsar när jag skriver, det går något så när undan. Tror därför inte att programmet går in i nåt "pausläge". Men plötsligt blinkar sidan till och all text är försvunnen.
Känns både snopet och lite obehagligt.

 
Ingen bild

SM811

16 januari 2017 09:53

Åklagare Staffan Blyberg tycker att utländska brottslingar efter avtjänat straff skall vistas i Sverige? Vilken ynkrygg.
http://www.friatider.se/tog-struptag-och-slog-och-sparkade-kvinna-i-huvudet-utvisas-inte

 
Ingen bild

Viveka

16 januari 2017 14:10

Mattias skötte sig alldeles utmärkt i Agendan. Jerzy ansågs sig tvungen att prata i munnen på Mattias hela tiden, vilket gav ett mycket osympatiskt intryck. Men men, sanningen är väl illa tåld! Mer av Mattias!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards