thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2017

7-KLÖVERNS UPPROP I OSKARSHAMN

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2017 16:24

Kommunledningen i Oskarshamn gör uppenbarligen allt för att behålla de asylsökande inom kommunen när Migrationsverket stänger sina asylboenden i kommunen. Uppenbarligen är det hela 7-klövern i Oskarshamn som nu gör ett gemensamt upprop för att hitta boenden till de asylsökande.


Undrar om de aldrig funderar över konsekvenserna för skattebetalarna och den verklighet som finns?  Östra Småland skriver i en artikel om 7-klöverns initiativ.

 

”Kommunledningen tillsammans med Rädda barnen och Röda korset gör därför ett upprop för att hitta boende i kommunen till dessa personer.”

 

"Av medmänskliga skäl vill vi skapa möjligheter för dem att stanna kvar i vår kommun som de har lärt känna och knutit kontakter i. En förutsättning är att de har någonstans att bo", skriver kommunstyrelsens ordförande Peter Wretlund (S), kommunstyrelsens vice ordförande Eva-Marie Hansson (M), kommundirektör Rolf Persson, Ida Cronquist från Rädda barnen och Eva Nilsson från Röda korset i ett pressmeddelande.”

 

Hur ser då verkligheten ut i Oskarshamn?

Arbetslöshet. Hur mycket kommer arbetslösheten öka? Inte minst med tanke på att OKG beslutat stänga kärnkraftreaktor O1 och O2.


 


Etableringsersättning (utgår de första 24 månaderna, sedan får kommunen ta över kostnaden). Hur stora blir kostnaderna då för skattebetalarna?


 


Migrationsverkets ersättningar utbetalade till Oskarshamns kommun. Vilka effekter får detta på kommunens ekonomi när ersättningarna försvinner men de asylsökande fortfarande finns kvar i kommunen? Tänk om dessa nästan 100 miljoner kronor under 2016 istället används till att förbättra skola, vård och omsorg inom Oskarshamns kommun!


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 januari 2017 16:53

Att visa hur god man är i kommunen tycks gå före det sunda bondförnuftet!

 
Ingen bild

Tony

12 januari 2017 16:54

Har ingen av dessa nämnda någon plats i sitt eget hem,
kanske ett garage som dom kan bygga om eller liknande,
det är väl trots allt dessa figurer som öppet vurmar
för att vi helt kravlöst kan locka människor över halva
jordklotet för att söka sig hit till denna köldhåla?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

12 januari 2017 16:55

Efter att ha granskat Östra Smålands artiklar så konstaterar jag: Denna s.k tidning är inget annat än ett propagandainstrument för den politiskt korrekta samlingen i Sverige. Dessutom får man inte en chans att kommentera de vinklade artiklar om flyktingfrågan som läggs ut. Må denna publikation å det snaraste gå i graven.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 januari 2017 17:26

Att inte SD fick vara med i Sälen är väl idiotiskt !

Det måste väl vara bra att ett kommande regeringsparti får introduktion och praktik i rutinerna

 
Ingen bild

Leif

12 januari 2017 17:37

Det är helt klart stora belopp som utbetalas som etableringsersättniing till asylsökanden och deras anhöriga. För det första bör dessa ersättningar vara behovsprövade, dvs asylsökanden med sparkapital ska bli utan stöd. I tillägg så bör det bli återbetalningskrav, dvs liknande regler som gäller för CSN lån. Dagens regelverk för etableringsstöd gäller tex inte för högutbildad som är invandrad från Vitryssland och gift med en Svensk man, även om ett etableringsprogram och ekonomiskt stöd till en en civilingenjör skulle vara väl investerade pengar för samhället. För att citera ett svenskt ordspråk; 'man ska inte kasta pärlor till svin'. Ställ högre krav på alla invandrare så får vi en självsollning som är till gagn för Sverige och vi som bor i detta fantastiska land. Dessutom ska asylsökande som har uppgett felaktig information om tex härkomst och ålder ska givetsvis dömas för bedrägeri och utvisning.

 
Ingen bild

X

12 januari 2017 17:48

Har de hycklande pamparna öppnat sina hem?
Avskyn man känner....

 
Ingen bild

Sverige är ett extremt rikt land

12 januari 2017 18:25

Varför förnekar så många svenskar att Sverige är ett rikt land?

Sverige är inte bara ett extremt rikt land, vi har också en relativt jämlik fördelning av pengarna. Även om vi har 147 miljardärer som tillsammans sitter på en förmögenhet på totalt 1,2 biljoner kronor – vilket motsvarar en fjärdedel av Sveriges BNP – så gör vårt höga skattetryck och omfattande välfärdssystem att rikedomen kommer de flesta till de (USA, i kontrast, har något högre BNP per capita än Sverige, men eftersom de sociala skyddsnäten inte är lika utbyggda har de desto fler som lever i svår fattigdom). Detta gör att vi har en världens rikaste befolkningar. Sverige idag är rikare än hela Romarriket var på Jesu tid.
https://www.youtube.com/watch?v=jscFBZtMxGM
Vad är det då som gör att rätt så många svenskar – i synnerhet de som är involverade i den främlingsfientliga rörelsen – förnekar att Sverige är rikt? Jag har skrivit om detta fenomen innan, och i videon ovan ”debunkar” jag myten om att Sverige inte skulle vara rikt – något som var oerhört lätt att göra eftersom Sverige är så sjukt rikt. Vi har världens 17:e högsta BNP per capita, och Credit Suisse konstaterade nyligen att vi har en av världens rikaste befolkningar. Men återigen, varför sprids konspirationsteorier om att Sverige inte skulle ha råd att ta emot flyktingar när vi är så sjukt rika?
https://helapingsten.com/2015/10/18/varfor-fornekar-sa-manga-svenskar-att-sverige-ar-ett-rikt-land/
Född med silversked i munnen och bor givetvis hemma hos sin mor.
Anna Cristina Grenholm, 57
Frans Micael Grenholm, 25
https://www.ratsit.se/19590303-Anna_Cristina_Grenholm_Uppsala/RXsg1d_LviyCaaFsW1PTm1HhLTJCi8IA3vH1KaHoC4I#personerPaAdressen
https://sv.wikipedia.org/wiki/Cristina_Grenholm
...........................................................................................................................
Sveriges Statsskuld är idag 1 354 132 031 267 kr baserat på Riksgäldens senaste rapport 2016-12-01 som uppgick till 1 347 253 000 000 kr, Riksgäldens statsskuld prognos är 1 411 000 000 000 kr till slutet av 2017
https://statsskuld.se/
https://www.finansportalen.se/sverigesekonomi/
15 procent av Sveriges invånare har en disponibel inkomst som enligt EU:s definition kan innebära risk för fattigdom. Andelen har ökat sedan 2008 då cirka 12 procent hade en inkomst under gränsen för risk för fattigdom. Av de som är födda utanför EU i Sverige har ungefär en av tre en disponibel inkomst under relativa fattigdomsgränsen.
http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/En-av-tre-fodda-utanfor-EU-i-risk-for-fattigdom-i-Sverige/
Dramatiskt ökad fattigdom bland sjuka och arbetslösa
På tio år har andelen fattiga ökat kraftigt bland de arbetslösa och sjuka.

2003 klassades drygt 9 procent i gruppen som fattiga – det vill säga hade en inkomst under 60 procent av medianinkomsten. Tio år senare, 2013, var motsvarande siffra drygt 33 procent, enligt SCB som nyligen presenterade ny statistik.
Även studenternas situation har försämrats dramatiskt. 2003 räknades drygt 26 procent av de studerande som fattiga. Tio år senare var motsvarande siffra drygt 42 procent.
http://arbetet.se/2015/03/26/dramatiskt-okad-fattigdom-bland-sjuka-och-arbetslosa/

Hens video på youtube ovan bör ses

 
Ingen bild

Jonas

12 januari 2017 18:28

När vision och verklighet rämnar totalt så kom ihåg dessa bevingade citat:
"Det är självfallet så att om man får många människor som kommer till vårt land på en kort tid så är det just då en liten ansträngning ja, men det blir en förtjänst för samhället lite längre fram. Sverige har behov av invandring därför att om inte vi får människor ifrån andra länder så har vi en sån egen demografisk utveckling som gör att vi i praktiken står stilla, vilket innebär att alltså i antal människor innebär att allt fler kommer att bli äldre och allt mindre ska försörja allt fler så vi behöver arbetskraft." // Stefan Löfven (S) Statsminister

"Det är mycket ansträngning på kort sikt, men på längre sikt kommer det att vara en fördel för sverige och sveriges ekonomi eftersom vi har en åldrande befolkning så måste vi ersätta alla de som för svinner från arbetsmarknaden med nyanlända, och det får vi genom invandringen. Vi får utbildade människor dessutom." // Kristina Persson (S) Minister för Nordiskt Samarbete.

"Sverige behöver 100 000 st invandrare årligen."
"Sverige behöver 64 000 st invandrare årligen."
// Mikael Sjöberg (S) Generaldirektör Arbetsförmedlingen

"Flyktingar kan ge Sverige super ekonomi."
// LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson (S)

 
Ingen bild

Hacke

12 januari 2017 18:31

Det kan bara vara i naivisternas och godhetsfolkets förlovade land som man slåss om att få Svarte Petter (i dubbel bemärkelse).

Reinfeldts och S(V)T:s totalflopp "Toppmötet" sågas jämns med fotkölarna från en rad håll. Men det skall till en f d public servicemedarbetare för att tala klarspråk från propagandakolossen själv.
Dags att utöka talesättet om att det är från fyllehundar och barn man får höra sanningen. Det gäller i lika hög grad för "journalister" med karriären bakom sig.

 
Ingen bild

Hacke

12 januari 2017 18:57

Hoppsan, glömde länken till förra inlägget.
http://www.journalisten.se/nyheter/toppmotet-spranger-nya-granser

 
Ingen bild

V hycklare som både har råd och plats

12 januari 2017 19:00

Det är inte migranterna som hotar vår frihet – utan den högerradikala reaktionen. Dagens liberaler måste visa större öppenhet och medkänsla, skriver Mattias Hagberg i en slutreplik.

Själv har jag alltid sökt mina svar till vänster. En solidarisk fördelningspolitik – såväl nationellt som internationellt – är och förblir en ödesfråga.
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/satt-manniskan-fore-systemet/

Mattias delar ett radhus/parhus på 156 m² med en kvinna på 44 år.
Bostaden har ett uppskattat värde på 6 046 000 kr.
En journalist i Sverige tjänar i snitt 747 227 kr och har en medelålder på 53 år.
http://www.merinfo.se/person/M%C3%B6lndal/Harald-Mattias-Hagberg-1975/brbod-361pu

Så var det med den solidariska fördelningspolitiken

 
Ingen bild

Veritas Odium Pares

12 januari 2017 19:16

Alla 7-klöver clowner är psykiskt sjuka, helt bortom pedagogiskt räckhåll, totalt havererade i pannloben! Även om dom inte är 87% mer utan ju stadigt sjunkande % för %. Men ändå;
Diagnoskod: F20.9 - ospecificerad schizofreni
Stäng in packet i nån malmgruva och släng nycklarna i havet.

 
Ingen bild

Tony

12 januari 2017 19:23

Om vi har ett sådant behov av arbetskraft från Mena,
varför är då 370000 av dem arbetslösa?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 januari 2017 20:22

JUST NU: Tonåring död i ny skjutning
http://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-tonaring-dod-i-ny-skjutning/

Mördarstaden Malmö levererar.

Under tiden MENA-invandrare tar snart alla samhällets resurser i anspråk, tvingas äldre är gröt och blandsaft.

Bägaren HAR runnit över!

 
Ingen bild

Karl-Alfred

12 januari 2017 21:00

När hela sverige blivit som Malmö först då har Eliten uppnått sitt mål,
stora frågan är bara vem ska då betala, byta socialbidrag med varandra ? Mycket dyster framtid :(

 
Ingen bild

Jonas

12 januari 2017 21:01

Det är 10 milj o inte 100 i diagrammet för 2016.

Thoralf Alfsson

12 januari 2017 21:05

Fel Jonas! Migrationsverket har betalat ut 92 miljoner kronor till Oskarshamn kommun under 2016. Nästan 100 miljoner kronor.

Etableringsersättningen betalas ut av Försäkringskassan!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 januari 2017 21:33

Dårhuset Sverige har presenterat sig igen.
Skolelever kommer försent och vad säger skolan ?
Vi ändrar starttiden och börjar senare.

Thoralf Alfsson

12 januari 2017 21:47

Jag såg eländet och undrade hur det stod till med förståndet! Jag hade hoppats att vänsterflummet var avslutat!

 
Ingen bild

X

12 januari 2017 22:01

Såg att SD backade i Demoskop.
Således vill svensken ha mer dödsskjutningar, sexuella övergrepp, rån, hot, islamism, högre underskott i finanserna, segregation, nationell upplösning osv.
Fascinerande...
Hoppas någon forskar på vad det är för fel på oss svenskar.
Är det månne genetiskt?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 januari 2017 22:18

Herr Wretenlund med sina kumpaner och ca 50 kommunister i Oskarshamn kommer nog att bli förvånade när resultatet av hyresdriven blir klar.
Att dessa skulle dra några som helst slutsatser opm detta är inte att tänka på, dessutom väger plånboken tungt
Vad skall dessa stackare försvara sej med när folk kommer och undrar ?

 
Ingen bild

Lasse P

12 januari 2017 22:25

Du Jonas du säger att vi behöver 100 tusen som kommer hit och jobbar för att vi blir äldre,men släng ut dräggen som våldtar och ställer till jävelskap.Räkna på alla domar fängelse sjukvård ja allt fy fa an då vore det bäst att dom aldrig kommet hit.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 januari 2017 23:45

Lasse P : Stålarna som blir över räcker till att skicka alla som vill till Vintersol på TENERIFFA ,med egen butler,chaufför och helikopter

 
Ingen bild

Fredrik

13 januari 2017 01:20

Det är nästan som man kan tro att massinvandringen till europa kraftigt minskade med hårdare regler i Sverige.
Som alla musselmaner haft Sveriges välfärd på kartan hela tiden alla 40 år.

 
Ingen bild

Jonas

13 januari 2017 01:43

Jag citerade enbart vad verklighetsfrånvända sossar själv proklamerat ut mot det svenska folket, så jag trodde vid detta laget att dessa totala lögner skulle genomskådas av folket, och då särskilt av de som som blivit drabbad via ofrivillig arbetslöshet och ofrivillig skilsmässa / separation och tvingats anmäla sig till AF och det kommunala bostadsbolaget och upptäckt att det finns extrema statliga subventioner vid anställning av icke svenska medborgare samt att densamma har direkta gräddfiler rakt förbi den kommunala bostadskön med den tvingande Bosättningslagen från 1 mars 2016. För övrigt när -40 talisterna skulle gå i pension varnade man för att både privat som offentlig sektor skulle haverera och det skulle bli en explosion av jobb för att täcka upp dessa avgångar. Nu har den sista ur denna generation gått i pension bevisligen, men inte har de ersatts med en ny människa utan befintlig personal ska utföra mer helt enkelt precis som man tillämpar sedan decennier inom industrin för att sänka kostnaderna och öka vinsterna.

 
Ingen bild

Holtzkampf

13 januari 2017 09:25

X torsdag 22.01

Titta på hur många de frågar och hur många som svara så förklarar det en hel del.

Demoskop redovisar dock inte den siffran vilket SACB och Sifo brukar göra.

 
Ingen bild

X

13 januari 2017 09:29

Jag är helt övertygad om att det måste bli totalt kaos i Sverige och Europa innan vänsterliberalerna lyfts bort från makten.
Men med de folkmassor som är på väg till Europa så är det bara en tidsfråga...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 januari 2017 09:42

Snyftartikel i dag på Högsbysidan i OT om en asylsökande som inte får tag i någon bostad ,så länge som ´någon inte har PUT så ska väl denne/denna bo på flyktingboende ? Han är inte med i Ratsits sista nummer och då har han inte PUT !

 
Ingen bild

Lena

13 januari 2017 10:07

@Sverige är extremt rikt land 18.25 torsdag
I dina videor säger du att Sverige är "sjukt rikt" och tar upp BMP som ett exempel. Så om det sker fler skjutningar, våldtäkter, hot m m som gör att polis o vår s k rättvise myndigheter måste ingripa , då ökar BNP och Sverige blir extremt mycket rikare? Det är kommunistiska floskler du kommer med.

Här ett artikel om en kvinna som "ramlat" från en balkong igen. jag som är kvinna har faktiskt preferenser på vilken sorts män jag önskar här i landet, det kan du nog förstå.

http://www.friatider.se/kvinna-raamlade-fr-n-balkong-i-karlskrona

 
Ingen bild

Lena

13 januari 2017 10:17

@Thoralf Det här har jag missat! Du börjar bli en "kändis".

hrttp://www.friatider.se/alfson-sd-de-vill-flytta-fokus-fr-n-invandrarkriminaliteten

 
Ingen bild

Lena

13 januari 2017 10:56

Intressant om Mona Sahlin + pojkvännen.

http://samtiden.nu/2017/01/polisforhor-med-regeringskansliet-om-sahlins-intyg/

P S Hennes advokat Claes Borgström men att hon är helt oskyldig eftersom hon inte haft uppsåt. Pojkvännen är misstänkt för osann urkund.

 
Ingen bild

Karl-Alfred

13 januari 2017 11:08

Man får ju inte ens skoja om någonting idag, Sverige har blivit tråkigt.
I november 2014 var den engelske komikern John Cleese gäst i Bill Mahers talkshow. De pratade om vad man får och inte får skoja om. Maher påpekade att islam är en religion man inte får skoja om. Det får man visst, invände Cleese, men: ”It just means that they’ll kill you.

 
Ingen bild

Jonas

13 januari 2017 11:41

Sorry, jag såg inte det sista diagrammet igår och trodde därmed syftningen var mot det tidigare!

 
Ingen bild

Boris

13 januari 2017 11:45

Jag sitter och funderar på när SD skall gå på offensiven igen. Kommer man att fortsätta att hålla en låg profil fram till valet. Är man nöjd med att få 20-25% 2018 och satsar sedan på att bli största parti 2022? Hur kommer SDs valmanifest att se ut? Försvaret, polisen, skolan, invandringen etc. Hur tror ni andra att SD-ledningen tänker centralt.

 
Ingen bild

Bojkotta Läslusen!

13 januari 2017 13:40

den 11 januari kl 00:53 ·

Någon som verkligen letar spöken är Katerina Janouch..!
Det må vara så att hennes politiska åsikter inte syns i de gulliga böckerna, men min bestämda åsikt och övertygelse är att jag inte vill stödja hennes produktion på något sätt. Jag väljer istället att fylla mina hyllor med böcker vars författare inte uppmuntrar till rädsla och hat.

PS, Böckerna är för barn i 2-årsåldern och finns att köpa nästan överallt, då de är mycket populära.

Eija L S, VD/Läslusen

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Veckans PK-panik är helt klart här. Denna gång är det den tjeckisk-svenska författaren och sexologen Katerina Janouch som ska hudflängas för att hon dristat sig till att ställa upp i en TV-intervju i tjeckisk TV där hon – håll i er nu – kritiserar Sverige!

Utskriven intervju med Katerina Janouch i Tjeckisk TV:
https://veckanspkpanik.wordpress.com/2017/01/12/janouch-intervjun-pa-svenska/

 
Ingen bild

Lewren

13 januari 2017 14:17

Peter Wretlund (S), Eva-Marie Hansson (M), Rolf Persson och Ida Cronquist kan ju ta och öppna sina egna hem då för dessa människor istället för att förvänta sig att andra ska betala för deras självgodhet. Jävla hycklare som vanligt!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

13 januari 2017 15:05

Använd alltid https://unvis.it/ när ni länkar till DN.

”Vi pratar om att stänga vår gräns – som Sverige gjorde”

https://unvis.it/dn.se/nyheter/sverige/vi-pratar-om-att-stanga-var-grans-som-sverige-gjorde

Snart ett resonemang i all kommuner.

 
Ingen bild

Maktlistan 2016 del 1: Plats 50-37

13 januari 2017 15:41

47 (47) Thoralf Alfsson (SD)

Ingen annan politiker på samma nivå som Thoralf Alfsson har så många besökare på sin blogg. Toppar med fler än 10 000 per dygn och 60 000 per månad ger motvillig beundran från flera grupper. Innehållet på bloggen är detsamma. SD-politikern har nu börjat publicera domar där invandrare och asylsökande är gärningsmän som han menar att traditionella media mörkar.
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/maktlistan-2016-del-1-plats-50-37/
PS:
Du har problem med sajten,innan har den aldrig omladdat sig själva och därmed blir man av med skriven data!
Mycket irriterande,kanske dags för en annan leverantör.

 
Ingen bild

Jonny

27 september 2018 20:47

Tyvärr mycket hyckleri bland flera av våra politiker. Tror inte för en sekund att dessa skulle vilja släppa in de nyanlända i sina egna hem eller ha dem på sin egen gata. https://xn--lnfinans-9za.se/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se