thoralf

Alla inlägg under december 2016

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2016 23:04

Socialdemokraterna med kommunalrådet Johan Persson har en lätt resa i Kalmar med tanke på hur bedrövligt Alliansen bestående av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna agera i kommunfullmäktige. Jag kallar det knappast för en opposition längre. Vid dagens kommunfullmäktige var det i det närmaste pinsamt att lyssna på företrädarna för dessa partier inklusive Miljöpartiet.


Det finns bara ett oppositionsparti värt namnet idag i Kalmar, Sverigedemokraterna!


Allianspartierna lägger sig platt för Johan Persson i fråga efter fråga, i detaljplan efter detaljplan. De yrkar numera inte ens bifall till sina egna motioner utan de är uppenbarligen helnöjda med att deras motioner är besvarade och därmed inte avslagna.


Idag var det meningen att Allianspartierna skulle yrka på återremiss på förslaget att inför parkeringsavgifter på fyra nya stadsdelar utanför stadskärnan. Ängö, Norrgård, Bremerlyckan och Gamla stan, enligt den information jag fick under mötet.


Det blev pannkaka av alltihop! När Johan Persson var uppe i talarstolen och sa att 2017-års budget inte kommer att gå ihop om inte kommunen får in de 5,4 miljoner kronor som de nya parkeringsavgifterna skulle ge. Då darrade Alliansen och drog tillbaka sina yrkanden om återremiss för att ändra tiderna när parkeringsavgift skall gälla. Jag skall inte berätta om alla turer som Moderaterna gjorde i detta ärende. Christina Fosnes visade verkligen upp sin okunnighet. Ordförande Roger Kaliff (S) uppmanade henne ironiskt till och med att läsa kommunallagen innan kommande kf-möten.


Det var minst sagt pinsamt att höra Christina Fosnes (M), Björn Brändewall (L) och Christopher Dywik (KD) dra tillbaka sin yrkanden om återremiss av ärendet och lägga sig platt för kommunalpampen Johan Persson!

 

När verkligheten inte stämmer med kartan, är det kartan som gäller brukar man skämtsamt säga. Idag kunde inte Servicenämndens ordförande Ingemar Einarsson (C) svara på min fråga om kartan stämde där även Barlastholmen skulle beläggas med parkeringsavgifter. Men i texten i dokumentet fanns inte Barlastholmen med, bara på kartan. Det är minst sagt häpnadsväckande att ordförande för Servicenämnden som tagit fram underlagen för förslaget om utökade områden för parkeringsavgifter inte kunde svara på vad som var rätt i underlagen. Det skulle vara intressant med en överklagan för att reda ut om Barlastholmen ingår i de nya områdena för parkeringsavgifter. Eller om man kom på att Byteatern ligger på Barlastholmen och därför strök det i texten men glömde bort kartan.


Sverigedemokraterna yrkade på i första hand återremiss för att underlagen skulle klarläggas så att alla visste vad som skulle beslutas och vilka tider för parkeringsavgift som skall gälla men om återremissen avvisades yrkade vi avslag på hela förslaget till beslut om utökade områden för parkeringsavgifter.


Så agerar ett oppositionsparti på riktigt! Sverigedemokraterna!

 

I grund och botten handlar det om en förtäckt skattehöjning. En beräknad parkeringsavgiftsintäkt på 5,4 miljoner kronor som skall täcka de nya kostnader för massinvandringen till Kalmar. Men det kommer inte räcka med dessa 5,4 miljoner kronor. Vi kommer få se nya kreativa förslag från kommunalpampen Johan Persson redan under 2017 för att öka kommunens intäkter. Skattehöjningar står sannolikt för dörren!


PS

Sedan är det sorgligt att läsa Östra Småland och se hur de missat alla de viktiga poängerna från mina anföranden i talarstolen. Inte ett ord om Barlastholmen eller att vi yrkade både på återremiss och avslag. Minst sagt sorgligt!


Barometerns artikel är bättre vilket till och med rubriken på artikeln antyder. Men även Barometern missar att vi även yrkade avslag och votering på förslaget om nya parkeringsavgifter.

http://www.barometern.se/kalmar/virrigt-nar-p-taxa-antogs/



Av Thoralf Alfsson - 18 december 2016 17:24

Klimatalarmisterna på Länsstyrelsen i Kalmar ställer till det för kommunerna som ligger vid Kalmarsund. Länsstyrelsens tjänstemän har svalt SMHI:s propaganda om havsnivåhöjningar med hull och hår. En propaganda som bygger på prognoser om en havsnivåhöjning på ca 1 meter till år 2100. Det innebär att Länsstyrelsen kräver att all ny bebyggelse skall ligga minst 2,85 meter över dagens havsnivå.


Borgholms kommun vill nu godkänna en detaljplan vid Böda på Öland där de byggnader som ligger lägst skulle ligga på 1,6 meter. Nu hotar Länsstyrelsen med att stoppa detaljplanen.


Även i Samhällsbyggnadsnämnden och förvaltningen inom Kalmar kommun har det börjat knorrats över dessa 2,85 meter, vilket ställer till problem och fördyrningar.


Jag säger bara att så går det när man låter klimatalarmisterna härja helt fritt, utan att någon ifrågasätter och sätter det i relation till fakta och den faktiska utvecklingen.

 

 

Ovanstående diagram visar fakta fram till 2014 och sedan SMHI:s prognos om en havsnivåhöjning på ca 1 meter fram till 2100.


Hur många tror på SMHI och deras prognos? 


Svara på omröstningen i höger marginalen på bloggen.



I veckan kunde jag läsa att kärnkraftverket Oskarshamn 3 slagit rekord i årsproduktion. Trots att närmare tre veckor återstår av 2016. När året är slut räknar man med att Oskarshamn 3 har producerat 10,8 miljarder kilowattimmar under 2016.


Kalmar kommun äger ett vindkraftverk (2MW) norr om Rockneby. Under 2015 producerade vindkraftverket 4,36 miljoner kilowattimmar. Det innebär att det behövs nästan 2 500 vindkraftverk för att producera samma mängd elenergi som Oskarshamn 3.

Tyvärr så blåser det bara tillräckligt ibland! Då krävs antingen betydligt fler vindkraftverk eller andra energikällor för att kunna ersätta den energi som Oskarshamn 3 mer eller mindre alltid producerar konstant. Solenergi? Solen skiner bara på dagarna och i princip inte alls under vintern när vi behöver som mest el.


Jag undrar hur Miljöpartister och Centerpartister och andra klimatalarmister tänker sig att lösa elförsörjningen i Sverige. Svenska folket och vårt natursköna land kommer att få betala dyrt för detta elförsörjningsexpriment som kallas "100 procent förnyelsebart".


Känns väldigt bra att Miljöpartiet endast fick 3,5 procent i Aftonbladet/Inizios opinionsundersökning för några dagar sedan.

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2016 12:33

Igår besökte jag antikvariatet på Kaggensgatan i Kalmar, har tittat in några gånger med syftet att hitta en gammal bokserie med titeln ”Kalmar slotts och stads historia”. De nio banden är skrivna av lektor Gustav Volmar Sylvander mellan åren 1864 och 1874. Har lånat några av banden på stadsbiblioteket i Kalmar men tänkt att det vore roligt att äga en uppsättning. Igår slog jag till och köpte de nio banden.


 


När jag igår började bläddra i böckerna insåg jag snart vem som ägt böckerna tidigare. Det var Ragnar Ludvig Jeansson, en mycket känd familj i Kalmar.


”Allt började med att Ragnar Ludvig ”Puttlas” Jeansson föddes den 15 juli 1873 i föräldrarnas villa vid Slottsvägen som i dag är Slotts­hotellet. Han började arbeta i faderns firma. Efter faderns bortgång 1896 startade Ragnar Jeansson en egen firma som han den 1 januari 1898 slog ihop med faderns företag och ändrade namnet till Firma Ragnar L. Jeansson, fd. Joh. Jeansson. 1905 ­startade han Margarin AB Svea som så småningom blev Sveriges största margarinfabrik med välkända ­storsäljare som Tre ess, Milda och Flora.”

 

Följande ”testamente” fanns inskrivet i det första bandet.


 


Följande ”testamente” fanns inskrivet i det sista bandet.


 


Hans önskan är alltså att hans äldste son Johan Ragnar (Gagg) L Jaensson född 1899 skall tillfalla böckerna efter sin död. Det kan också vara så att böckerna funnits på Bergagården under många år.


 


Den här historien om vem som ägt och vårdat böckerna under så många år var en överraskning och sätter ett extra värde på banden. Något jag inte hade en aning om när jag köpte dem igår. Riktigt roligt.

Av Thoralf Alfsson - 17 december 2016 09:56

 

Lena Hallengren              Foto Thoralf Alfsson


Barometern hade igår en helsida om hatiska kommentarer riktade mot framförallt politiker. Jag fick vara med på ett litet hörn och svara på en fråga som ställts till flera politiker. När jag läser svaren från andra politiker reagerar jag på Lena Hallengrens svar. I mina ögon blir det riktigt hyckleri.


 


”Vi måste backa upp varandra, tänka på hur vi bemöter varandra.”

 

”Hot och hat får inte förekomma.”

 

Ändå så gillar Lena Hallengren det hat som jag utsatts för av Pelle Frylestam i Borgholm. Carina Taggert Frylestam skriver ett inlägg om att hon är stolt över det hat som hennes man skrivit på Facebook och som riktar sig mot mig som person. Detta inlägg gillar Lena Hallengren på Facebook tillsammans med närmare 130 personer.


 


Det kallar jag för hyckleri. Betänk att det handlar om en före detta minister i en socialdemokratisk regering, idag riksdagsledamot och ordförande i riksdagens Utbildningsutskott.


Lena Hallengren backar upp och stödjer hatet genom sin gillamarkering!

 

PS

Hur många tror att någon lokal journalist skulle våga ställa frågor om detta till Lena Hallengren?






Av Thoralf Alfsson - 16 december 2016 17:54


Så var det dags igen. Ensamkommande barn från Afghanistan har varit i farten igen. Hoppas åklagaren yrkar på utvisning för båda "barnen". 



Vi står på stan vid Jordbroporten på Kaggensgatan under några dagar. Vi började idag. Bjuder på lite glögg, pepparkakor och trevliga samtal. Om du vill?


SD finns på plats lördag, söndag, torsdag och fredag. Jag har varit med idag och kommer finnas på plats imorgon lördag och på torsdag eftermiddag. Kom gärna förbi för ett samtal.

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2016 23:25

Länsstyrelsen har beslutat om inhibition av bygglovet för ”flyktingbyn” i Påryd. Det vill säga Kalmar kommun får inte påbörja bygget av husen förrän Länsstyrelsen avgjort ärendet. När jag läser beslutet blir jag minst sagt fundersam.

I beslutet under rubriken övrigt skriver i princip Länsstyrelsen exakt vad Kalmar kommun skall svara för att man skall avslå överklagandet. I mina ögon ser det väldigt märkligt ut.


 


Personligen litar jag inte ett dugg på Länsstyrelsen som myndighet för överklagan med tanke på att kommunalpampen Johan Perssons sambo Malin Almqvist är tillförordnad landshövding.



Många och mycket märkliga utspel idag från alla håll och kanter. Hur skall man vara trovärdig när man ändrar kurs från den ena dagen till den andra. Priset tar nog ändå LO och Karl-Petter Torwaldsson i varje fall. För bara några månader sedan utbildade man 150 000 medlemmar med hjälp av Expo på att förtala den politik som Sverigedemokraterna drivit under många år.


Nu vill man mer eller mindre införa samma arbetskraftsinvandringspolitik som SD förespråkat under alla år. SD har år efter år kritiserat LO för deras hållning när det gäller denna fråga. Undrar vad dessa 150 000 medlemmar säger idag. Är de fortfarande LO-medlemmar?


Nyheter Idag skriver på samma tema.

http://nyheteridag.se/lo-skaller-sd-for-rasister-som-aldrig-haft-nagra-losningar-foreslar-sen-sd-politik-i-debattartikel/

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2016 10:50

Det är bara för sorgligt att se hur vänsterfolk, de goda hatarna, gillar Pelle Frylestams obehagliga angrepp på mig. Peller Frylestams fru skriver att hon är stolt över sin man.


”Är stolt över min make Pelle som lyckats oroa SD så pass mycket att han får ett jättelångt inlägg med efterföljande idiotkommentarer på Thoralfs blogg.” 

 

Att hans fru försvarar honom är väl inte så konstigt men att så många människor stödjer Pelle Frylestams obehagliga anklagelser är minst sagt beklämmande. Facebookinlägget har fått väldigt många kommentarer (61 st) som hejar på Pelle. I skrivande stånd är det också 129 personer som gillar Carina Tappert Frylestams Facebookinlägg. Däribland den socialdemokratiska riksdagsledamoten Lena Hallengren som också är ordförande i riksdagens Utbildningsutskott. Sorgligt!


Läs inlägget och kommentarerna här.

https://www.facebook.com/c.tabbert?fref=ts



Av Thoralf Alfsson - 14 december 2016 22:39

Ikväll visades ett inslag i SVT Småland om källarmoskén på Storgatan i Kalmar. Räddningstjänsten har gjort tillsyn i källarmoskén och funnit allvarliga brister i lokalen.


”I samband med fredagsbönen har det varit upp till 280 personer i Islamiska Kulturföreningens lokal i Kalmar, trots att Räddningstjänsten krävt högst 50 personer.”

 

 Redan för drygt fyra år sedan kontaktade jag Räddningstjänsten i Kalmar om att källarmoskén hade väldigt många besökare. I samband med att vi stått med vårt SD-tält på Storgatan vid Kalmar marknad hade vi räknat hur många som egentligen gick ner i källarmoskén en fredag. Vi räknade upp till 200 personer vid dessa tillfällen under 2012. Jag kontaktade då Räddningstjänsten för att kolla hur många som egentligen fick vistas i lokalen med tanke på begränsade utrymningsvägar.


Jag skrev den 24 juli 2012 ett blogginlägg om hur Räddningstjänsten svarade mig. Häpnadsväckande svar! Läs mitt blogginlägg.

 

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/july/olaglig-kallarmoske-i-kalmar.html


Det skrämmande är uppenbarligen att det tagit Räddningstjänsten fyra år att göra en tillsyn av lokalen och konstatera dessa allvarliga brister. Eller vad skall man tro? Har Räddningstjänsten mörkat källarmoskén under dessa fyra år?


Eller beror det på den 180 graders sväng som politiken gjort gällande invandringspolitiken det senaste året? Är det nu också politiskt korrekt att göra tillsyn av en källarmoské och inte minst ställa krav på de ansvariga muslimerna?


Ordförande för islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar, Choukri Naji vill inte vara med på bild i inslaget som sändes av SVT Småland. Varför? Föreningen samlar sunnimuslimer.


Enligt två oberoende källor som besökt källarmoskén fick jag under sommaren uppgifter som gjorde gällande att det propagerats för IS i moskén under det senaste året.


Läs artikeln eller se inslaget på SVT Småland

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/raddningstjanstens-krav-hogst-50-i-mosken


http://www.svtplay.se/video/11547162/svt-nyheter-smaland/svt-nyheter-smaland-14-dec-21-46?start=auto


Lite Nigel Farage som avslutning på dagen!



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards