thoralf

Direktlänk till inlägg 31 december 2016

DOMARRINGAR OCH JÄTTAR

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2016 00:11

Har i mellandagarna delat ut allt mitt material som jag haft i lager. Delar av Oxhagen, Skällby och Getingen har fått något i brevlådan. Trevligt när så många hyresfastigheter numera har postfack vid entrén vilket gör att man hinner med många på några timmar. Tyvärr blir det inte lika mycket motion nu när man inte behöver springa i trapporna.


Efter nyår får jag uppdatera materialet med de nya siffrorna för 2016 och beställa en ny tryckning från tryckeriet. Det är ett bra sätt att hantera frustrationen genom att dela ut material som ingen kan stoppa från att nå mottagaren.


Har även hunnit med några långpromenader på Öland under mellandagarna. Även läst en del i böckerna om Kalmar slotts och stads historia vilket även fick mig att besöka flera av de platser som nämns i böckerna där det finns fornlämningar. Egentligen är det fantastiskt att det finns så många gravplatser, domarringar och annat mitt i centrala Kalmar. Hur många städer har det?


  

Vänder jag mig om och tar ett foto så ligger Hansa City där.

 

Jag undrar om alla skolelever i Kalmar får göra utflykter till alla dessa platser och lära sig lite om Kalmars historia?


 


I andra delen av böckerna finns flera kapitel om sägner och sagor om jättar och liknande ting. Jag åkte idag förbi Runstens kyrka som förekommer i en av dessa berättelser. Försökte gå in men det var låst. Nu är den ursprungliga klövsadelkyrkan riven då den nya invigdes 1841. Det hade varit intressant att se om det fanns en "stor stenflisa i muren".


 

 


Frågan är om det är en ny tro som kommer fördriva de kristna?

 
 
Ingen bild

Edward

31 december 2016 01:39

Firandet av midvinter (jul) och midsommar sitter i våra gener.
Luthers katekes sitter i vår ryggrad.
Präster inom kyrkan reagerar mot Antje (ANT-i-JE-sus) Jackelén.
Det kanske är dags för partiet Nya Protestanterna?

 
Ingen bild

OT

31 december 2016 01:50

Apropå ”Church of Norway Will Split from State on New Year’s Day”: http://www.breitbart.com/london/2016/12/30/church-norway-will-split-state-new-years-day/

Norska bröder och systrar. Nu gör ni precis samma misstag som vi gjorde! - ”FORTRYDELSE: Det var en historisk fejl, at Svenska Kyrkan blev skilt fra staten, skriver den tidligere svenske statsminister Göran Persson i sin nye erindringsbog”: http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/persson-fortryder-adskillelse-af-stat-og-kirke

P.S: ”Eddie Meduza - De e gött å supa pöjka”: https://www.youtube.com/watch?v=B7hapYnKdQw

 
Ingen bild

Ludvig

31 december 2016 07:26

Tack för allt jobb du lagt ner under året!
GOTT NYTT ÅR!

 
Ingen bild

SM811

31 december 2016 08:00

Tack Thoralf för lite historia på årets sista dag.
Sedan önskar jag dig att Gott nytt År.

 
Ingen bild

hummelstadskarin

31 december 2016 08:28

Om SD kommer att segra stort beror det på att man får flera sådana som Thoralf. Tack för detta år - lycka till under nästa!

 
Ingen bild

Fredde

31 december 2016 09:16

Antalet grova övergrepp ökar och det är inte genuina svenskar som står för det. Detta tillsammans med mord, dråp, rån, misshandel, narkotikabrott, hot, mm bara ökar.

Men politikerna gör ingenting, de stryker istället de kriminella medhårs. Offren får lida, vem hjälper dem?

Detta är det nya Sverige, "berikat" av "ingenjörer" som i många fall påstår sig vara 17 år....

Några exempel:
https://petterssonsblogg.se/2016/12/30/babbar-som-var-festfixare-och-krogare-doms-for-flera-valdtakter/comment-page-1/#comment-346399

https://petterssonsblogg.se/2016/12/30/fem-afghaner-doms-for-grov-gruppvaldtakt-av-minderarig-pojke-ingen-utvisning-och-lojligt-lagt-straff/

https://petterssonsblogg.se/2016/12/30/rumanska-bedragare-infor-ratta-har-lurat-minst-44-aldre-kvinnor/

https://petterssonsblogg.se/2016/12/31/17-arig-pojke-atalas-for-valdtakt-pa-elvaarig-flicka/comment-page-1/#comment-346404

https://petterssonsblogg.se/2016/12/31/valdtog-barn-i-bastu-i-harnosands-simhall/comment-page-1/#comment-346406

 
Ingen bild

Pepparholm

31 december 2016 09:45

Vi har under året läst om kulturarv som raserats i utlandet av fanatiska sekter. I vårt land har man hittills haft framgång med att censurera i psalmer, böcker, skrifter, ceremonier och språk. Hoppas att våra domarringar, gravar, skeppssättningar och minnen i våra museer får vara i fred under kommande år. I så fall, ETT GOTT NYTT ÅR!

 
Ingen bild

Hacke

31 december 2016 09:50

Önskar Thoralf och övriga sverigevänner ett riktigt Gott Nytt År!

Ann Heberlein talar klarspråk om den katastrofala utvecklingen inom Svenska kyrkan under Antje Jackeléns ledning.
http://ledarsidorna.se/2016/12/ann-heberlein-svenska-kyrkan-gar-mot-sin-undergang/

Angående mitt sena inlägg i förra tråden om att köpcentret Nordstan i centrala Göteborg nu ska stängas i förtid på nyårsafton p g a hot om fyrverkeriangrepp på väktare. Detta kommenterades idag på morgonen av moderaternas oppositionsråd där han var glad att kommunen nu visade handlingskraft genom att stänga köpcentret.
Nu har vi alltså fått ännu ett nytt uttryck på det orwellianska nyspråket: Vika ner sig för pöbeln = handlingskraft.

 
Ingen bild

Växjöbo

31 december 2016 10:08

Vill önska dig Ett Gott Nytt År och tacka för det gångna året. Samtidigt även tacka för en mycket bra blogg, och hoppas få ha den äran att även få läsa mer i din blogg under 2017.

Önskar även alla andra bloggläsare här ett Gott Nytt År, (ja nästan alla, klarar inte de vridna personen bara)

/Växjöbo

 
Ingen bild

crille

31 december 2016 11:16

Gott nytt på dig Thoralf o alla andra här inne på bloggen.Hoppas på någon slags förändring på det nya året.

 
Ingen bild

Lasse

31 december 2016 11:28

Önskar Dej ett Gott Nytt År.
Delar du ut infobladen på Öland?

Thoralf Alfsson

31 december 2016 12:08

Jag och flera andra har gjort det.

 
Ingen bild

Maja Dacke

31 december 2016 11:52

Gott Nytt År till ALLA förnuftiga stammisar i bloggen! Håll ut och kämpa vidare - det tänker jag göra ...trots allt: härtill är jag nödd och tvungen.

Stort TACK till Thoralf som orkar hålla igång allt! Du är värd mer än guld . . Men var försiktig och ha ögon i nacken - det finns troll och elakt småfolk överallt.

 
Ingen bild

Lena

31 december 2016 11:55

Skickar en Nyårshälsning till dig Thoralf och alla Sverigevänner. Vi hoppas alla på ett bättre Nytt År för 2017, men jag har mina föraningar att detta blir det värsta av alla (sju svåra år och ett nödår- typ).

Det är nu det gäller att röra om i huvudet på pk-folket och övertyga andra att det finns ett annat sätt att se på samhället än det som serveras från stadstv. Det är så mycket lögner på nyheterna nu att man inte orkar se o höra till slutet, det gäller även på CNN. Obama gör sitt yttersta för att skapa ytterligera konflikt med Putin och försvåra Trumps läge den 20 januari. Det visar bara vad Obama varit hela tiden, en riktigt skum människa och en pratkvarn förstås som förvirrat många människor som inte är så upplysta ännu.

Men som alltid, det gäller att behålla sitt lugn och tänka klart så att inga misstag görs, tänk så många misstag pk-folket gör, fastän de aldrig skulle erkänna det.

 
Ingen bild

Tony

31 december 2016 12:03

Önskar alla SVERIGEVÄNNER ETT GOTT NYTT ÅR!

 
Ingen bild

Sema

31 december 2016 12:05

Åkte förbi Högsby idag ,var tvungen att springa in på Matmästarn ICA därstädes , en arabisk expedit plockade upp varor samtidigt som hon passade sitt ca treåriga barn som sprang mellan hyllorna ,har ICA i Högsby infört barnpassning också ?

 
Ingen bild

Lena

31 december 2016 12:10

Vill rikta ett särskilt tack till dig Thoralf, för att du låter mig och också en del andra lite outsiders skriva här. Ibland tänker jag att jag inte riktigt hör hemma i denna skara, jag är lite egensinnig och en fritänkare, kanske inte alla uppskattar det. Men man behöver ju inte läsa allt...

Vårt land behöver en dag försoningen också, då ska vi förstå varandras motiv lite bättre tror jag.

Men som sagt, jag är mer missmodig nu, när man rör sig på stan är det hiskeligt hur många fler invandrare framför allt muslimer det är här nu mot för ett år sedan. Det springer numera afghanbarn i 6-7 årsåldern på våra gator o torg. Redan efter bara något år att dessa afghaner kom och de lurade myndigheterna att de själva är baaarn så att de skulle få mer påkostat boende och i övrigt allt de pekat på. Dessa är Hazarer, ett mongolfolk som inte kunnat etablera sig riktigt i Afghanistan eller Iran. Kanske ägnade sig åt droghandel i sina hemländer? De är otroligt välklädda och har de finaste mobilmodellerna. Märkligt att vårt folk inte ser det.

 
Ingen bild

Göta

31 december 2016 12:13

Stort tack Thoralf för allt arbete du uträttar i upplysningens tjänst i detta arma land. Jag hoppas verkligen SD-ledningen har vett att rikligt belöna dig.

Gott Nytt År till dig och alla andra förnuftiga personer som läser och skriver här.

 
Ingen bild

Lena

31 december 2016 12:22

Mycket kul med ett historiskt inlägg, jag läste texten om Karl som hamnade i Jättarna land med stor behållning. Jag läser också gamla böcker ibland, man får veta en del som gått förlorat.

Vad gäller historien om jättarna så anses det som att det finns en arkeologisk mörkläggning om dem, för bevis finns i hela världen. En del var ca six feet (ca 2,20 meter) och andra var mycket högre än det) Berättelserna finns i hela världen och även i Uppenbarelseboken med syndafallet om den fallna ängeln (satan). Hur vi människor faktiskt är stjärnstoft, (gudar från andra planeter fick barn med människodöttrar och deras barn (vi)som blev hybrider.

se denna 12 minuter lång video som förklarar en del.

https://www.youtube.com/watch?v=8UhXXYgOWyY

 
Ingen bild

Tony

31 december 2016 12:27

På Ledarsidorna,Se, skriver Anne Heberlein mycket bra
om kyrkans medlemstapp, och var kyrkan verkar vara på
väg under Antje jackelens ledning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards