thoralf

Direktlänk till inlägg 28 december 2016

FRUSTRERANDE

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2016 23:34

Jag blir frustrerad när jag lyssnar på radio eller TV. Det är bara vänstermänniskor i varje program! Än mer frustrerad blir jag när jag lyssnar på politiker från 7-klövern. Är det ingen politiker inom 7-klövern som vågar säga ifrån. Är de mesar hela bunten? Rädda om sina arvoden som skattebetalarna så snällt betalar till dessa politiker som sviker den egna befolkningen! Hur kan skattebetalarna/väljarna acceptera att detta fortgår år efter år?

 

Nu skall dessutom svenska folket tvingas lyssna på Fredrik Reinfeldt när han gör politiskt korrekta intervjuer av före detta toppolitiker. Det kommer sannolikt inte ställas en enda icke politiskt korrekt fråga under dessa intervjuer. Detta betalar vi dessutom TV-licens för. Frustrerande!


Jag hoppas att den strategi som SD bedrivit under 2016 varit ett sätt att blottställa hur ynklig och ovärdig Anna Kinberg Batra är som statsministerkandidat. Även hur fega och initiativlösa moderaterna är som parti att leda Sverige. Sverigedemokraterna har sedan valet gett Moderaterna och Alliansen ett otal chanser att ta över makten och regeringsmakten men man har inte vågat utmana Socialdemokraterna och svetsaren Stefan Löfven. Ynkligt är bara förnamnet!


Vilket förtroende inger det hos väljarkåren?

 

Mitt eget svar är noll i förtroende. I en kommentar i mitt förra blogginlägg kallades Anna Kinberg Batra för ”moraklockan”. Jag har full förståelse för den liknelse på mer än ett sätt. Helt enkelt många sätt!


Jag hoppas dock att SD nu anser sig ha uppnått målet med sin strategi att ”nolla” Anna Kinberg Batra. Nu håller istället Annie Lööf på att segla upp som Alliansens statsministerkandidat enligt flera experter i media. Annie Lööf är rena motpolen mot Jimmie Åkesson. En uppåtgående Annie Lööf som tar över rollen som ledare för Alliansen istället för Anna Kinberg Batra är enligt mig alldeles perfekt. Anna Kinberg Batra har inte den karisma som behövs för att utmana Annie Lööf från Maramö. Missnöjda moderater kommer förhoppningsvis lämna en misslyckad Anna Kinberg Batra för att istället rösta på Åkesson när Annie Lööfs migrationspolitik får mer och mer utrymme i debatten och inom Alliansen.


Därför är det hög tid för SD att bedriva en egen politik med starka politiska förslag som går tvärsemot Centerpartiets ”vänsterpolitik” och som därmed kan öka polariseringen inom Alliansen och samtidigt få fler och fler väljare att tvivla på Alliansens samarbete och förmåga att leda landet.


Donald Trump blev inte president i USA på grund av att han flörtade med sina politiska motståndare. Han blev president för att han utmanade det politiska etablissemanget! Det är hög tid att Sverigedemokraterna visar samma självförtroende och på allvar utmanar etablissemanget om makten i Sverige.

 

Personligen önskar jag att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Rickard Jomshof, Björn Söder med flera visar varför svenska folket skall rösta på SD. Chansen kommer aldrig bli bättre än 2018!


Efter 2018 kan det vara för sent för vårt fosterland!

 
 
Ingen bild

Eric H

28 december 2016 23:54

Intressant att Du tog upp Annie Lööf.
Karisma? Hon? Tullat på starkglöggen?
För mig är Lööf enbart ett strålande exempel på att håller man tillräckligt tyst tillräckligt länge så vinner man i opinionen.
Har Lööf öht sagt nånting med tyngd de senaste månaderna?
Om så, då har jag missat det..
(c) har ju ökat sina opninionssiffror. Varför?
VAD finner man för positivt i en centervärld? 40 miljoner nyanlända? Öppna gränser?
Vad är pullfaktorn?
För, svenska folk håll i pluskan för nu kommer steg 2 i 2015:s 163 000 nya, anhörigainvandringen!
Steg 3, det är när två år gått och kommunerna ska försörja de nyanlända.
Vår finansminstra, Magdalena A har inte precis utlovat några skattesänkningar!

Thoralf Alfsson

29 december 2016 00:00

Jag skriver att Anna Kinberg Batra inte har någon karisma! Inga omdömen om Annie Lööf. Annie Lööf driver en generös migrationspolitik. Det lockar uppenbarligen både miljöpartister och vissa grupper alliansväljare.

 
Ingen bild

Lewren

29 december 2016 00:07

"Detta betalar vi dessutom TV-licens för"

Nej? Ni betalar TV-licens för att få äga en TV?

 
Ingen bild

Är det därför vi håller på att utrota vårt särdrag

29 december 2016 00:41

Lyckan finns i goda gener

Gener som danskarnas skapar lycka

Forskarna studerade den genetiska arvsmassan hos befolkningen i ett stort antal länder för att kartlägga deras genetiska släktskap med de högt placerade danskarna. Det släktskapet har forskarna sedan jämfört med känslan av lycka i respektive land.

Resultatet är solklart: Ju mer ens gener liknar den typiske danskens, desto mer trivs folk med tillvaron. Omvänt visar det sig att ju större skillnad det är mellan ens egna och danskarnas gener, desto mer måste man kämpa för att få vardagen att gå ihop.

Goda gener – och lycka – följde med då danska emigranter flyttade till USA.

Den genetiska förklaringen på lycka beror sannolikt på den kombinerade effekten av många olika gener som var och en bidrar lite för att göra personen lite mer lycklig.

Förutom goda gener är det nära vänner, en god hälsa och framgång på jobbet som också banar väg till lycka för skandinaverna.
De 15 lyckligaste nationerna i världen:

Schweiz
Island
Danmark
Norge
Kanada
Finland
Nederländerna
Sverige
Nya Zeeland
Australien
Israel
Costa Rica
Österrike
Mexiko
USA
http://illvet.se/manniskan/genetik/lycka-skandinaver-har-det-genetiska-receptet-for-lycka

Rasismen minskar
När jazzmusikern Louis Armstrong besökte Sverige år 1933 beskrevs han i pressen som ”aplik”, som ett ”djur från urskogen”. Hans musik sades komma ifrån ”djungeln”. Afton­bladets recensent menade att Armstrongs konsert gjorde slut på den ”gamla tvisten huruvida apor har ett språk”.

När man läser dessa grovt rasistiska kommentarer i stora svenska tidningar för åttio år sedan, inser man att främlingsfientligheten har minskat på lång sikt.
http://fof.se/tidning/2011/5/rasismen-minskar

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 december 2016 00:52

Socialkontor evakueras och personal lever under dödshot. Muslimska invandrargäng terroriserar snart varenda liten djävla kommun i landet. Svårt sjuka får ingen assistans då pengarna behövs på ”annat håll” eller är det importerade assistansbedragare som skall ha fortsatt försörjning?

Boende på ålderdomshem tvingas äta gröt och blandsaft.Bibliotek och badhus kräver väktare eller tvingas stänga verksamheten.Husby köpcentrum stängde idag på grund av arabiska terrorgäng som vandaliserar.

Skall jag fortsätta? Nej, jag tror inte det behövs!(dessutom har väl Thoralf 1 200 365-tecken gräns för kommentarer?)

Att jag skriver muslimer,araber eller afrikaner förklaras enkelt med att ovanstående terror INTE bedrivs av t.ex norrmän, chilenare, kineser, thailändare, finnar, spanjorer m.m Ingen skugga skall falla på oskyldiga.

Thoralf har rätt. Om inte SD radikalt förändras är Sverige förlorat 2018. Att en uppblåst viktigpetter som denna ytterst obehagliga Annie Lööf har högst förtroende bland partiledarna indikerar att Sverige redan ÄR förlorat.

Repatriering är den enda lösningen om Sverige skall överleva.

 
Ingen bild

X

29 december 2016 01:13

TV-avgiften finansierar socialisternas propaganda och asylaktivism i SVT och SR.
Givetvis betalar man inte för sådant.
Genom att inte titta på SVT, inte lyssna på SR, undvika kollektivtrafik samt minimera besöken i det offentliga rummet i detta land klarar jag den psykiska hälsan till ett bättre liv kan sökas annorstädes.
För i Sverige finns det ingen plats för mig längre.

 
Ingen bild

Göta

29 december 2016 01:15

Thoralf skriver: "Annie Lööf driver en generös migrationspolitik. Det lockar uppenbarligen både miljöpartister och vissa grupper alliansväljare."

Ja, och framför allt lockar det våra svenska journalister. Annie Lööf har fått överta Fridolins numera fallna mantel i rollen som våra mediers lilla guldklimpspolitiker. Konkurrensen är stenhård om vilken journalist/reporter som kan gulla mest med Annie.

 
Ingen bild

Claes-Christian

29 december 2016 02:05

AKB är så profillös och slätstruken som det bara går att vara. Är hon syster med Reinfeldt? Börjar tro det då de så strakt påminner varandra. Dessutom är Kindberg-Batra en av de fulaste kvinnorna jag sett. Hon är en rymdödla!

 
Ingen bild

Observer

29 december 2016 03:13

Varför är folk flata?

Så här skriver David Eberhard:

"David Eberhard psykiatriker, överläkare Ur GP 16 Nov 2015:

Ingen vet något som inte alla vet

Sverige är enligt den internationella undersökningen World Values Survey världens minst auktoritetsbundna land. I ett land där ingen får vara auktoritet gäller alla utsagor lika mycket, även rena sagor. Detta är uppenbart problematiskt och något de flesta av oss kan se på tv nästan varje dag. Där får man veta att den som känner mest i någon fråga har lika rätt som den som de facto vet mest. Därför presenteras alltid helt olika tvärsäkra sanningar från dag till dag. Som till exempel när en fåntratt påstod att det är strukturellt rasistiskt att äta en särskild slags glass. En sak är säker i världens mest lättkränkta och faktarelativiserande land; man alltid lyssnar på den som gapar högst. För den måste det vara synd om.

Därför blir det också en nyhet att en lärare påtalat för sina elever att de är dåliga på läsförståelse. En utsaga som sannolikt endast läraren har faktaunderlag nog för att bedöma. I stället för att problematisera det faktum att svenska elever är allt sämre inom alla skolområden, bland annat läsförståelse, försöker man sen i en artikel få läraren avsatt. Och i stället för att stötta sin lärare blir skolans rektor livrädd att skolan ska få dåligt rykte och börjar svamla om att inga barn ska bli kränkta.

Självklart ska inga barn bli kränkta. Men det blir man inte av att en lärare berättar för en att man inte är bra på att läsa. Det kallas för tillrättavisning. Om inte läraren kan berätta för eleverna att de inte klarar en uppgift på det sätt som förväntas, kommer det bli svårt för dem att klara samhällets krav. Chefen kommer inte vara särskilt förstående med en anställd som läser fel och gör att företaget därför förlorar en massa pengar. Anhöriga till en patient som dött lär inte ursäkta att det skett för att läkaren som var ansvarig inte var läskunnig.
Relativiserandet av kunskap och kränkningshysterin går vidare ända in på universitetsområdet. Där blir studenterna kränkta av allt möjligt och hoppar över det som inte passar deras världsbild. I stället för att då ge eleverna underkänt relativiserar man kunskapen. Skolan slutar att bry sig om fakta. Subjektiva värderingar och gruppdiskussioner premieras. Allt blir tyckande. Men tyckande utan kunskapsgrund kan bäst beskrivas som käbbel.
Det är därför inte konstigt att man kan läsa avhandlingar (som märkligt nog passerat opponent och övrig granskning) om genusperspektivet på tågstationer och ”vetenskapliga” uppsatser om hur könsmaktsordningen styr fysiska lagar. En annan personlig favorit är genusanalys av kärnkraftverk.
I den postmodernistiska världen pumpas relativiseringen av kunskapen ut på nyhetsplats som verklig kunskap. När så till slut okunskapen blivit vetenskap är det kanske inte så konstigt att ingen i världens minst auktoritetsbundna land längre lyssnar på auktoriteter. Det förefaller ju uppenbart att många av dem som fått universitetsexamen inte ens skulle klara av att förstå de enklaste logiska samband. Varför ska man lyssna på dem?"

 
Ingen bild

Observer

29 december 2016 03:18

Trump fick så mycket väljare just p.g.a han p å s k y n d a d e krackeleringen -Då fick han SNABBT över folket på sin sida!
.....Det bör SD nu också göra!

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

29 december 2016 07:11

Thoralf! I det här inlägget slog du verkligen huvudet på spiken! A K B har noll och ingen karisma. Fegare och ynkligare politiker får man leta efter. Får hon fortsätta som partiledare, ja då är verkligen M:s dagar räknade. Strömhoppet från M (sen må de byta epitet till ny, nyare, nyast hur många ggr som helst) kommer att accelerera. Vad Annie Lööf beträffar, så vänta bara tills valmanskåren riktigt tar in att hon lovar öppna gränser för alla ekonomiska migranter, och dessutom har jag icke hört ett ord från C att deras förslag om att tillåta polygami (månggifte)för våra muslimska pensionsräddare.Hon verkligen gör allt för att dränera vårt skattesystem. Men, icke ett enda ord om våra svenska fattigpensionärer! Det parti som lovar att höja de svenska folkpensionerna till Europeisk, åtminstone tysk, nivå, kommer att dra vinstlotten. Det är över 200000 fattigpensionärer som väntar på upprättelse.För varför ska all världens ekonomiska migranter som väller in över våra gränser ha rätt till att ta del av pensionen som svenskarna slitit ett helt liv för, när de inte betalt en enda krona i skatt? Förklara det för mig! Varför ska våra politiker tillåta en så himlaskriande orättvisa?

 
Ingen bild

Lasse T

29 december 2016 07:15

Nytt ord från vänsterkanten.

Vi har fått ett nytt ord: Trumpifiera

Enligt MSM handlar det specifikt om Donald Trumps ibland plumpa uttalanden och en vulgarisering av den politiska debatten generellt.
Varför kan inte MSM acceptera att Trump är demokratiskt vald?
Enligt min åsikt så har det på denna post tidigare funnits plumpa ledare som inte fått motsvarande mottagande.

Jag har några nya ord-förslag:

Batrafiera: Kritisera någon utan att själv ta ett initiativ.
Reinfelta: Smyga ut bakvägen efter ett nederlag.
Lövénisera: Fatta styråran och köra på grund.
Obamisera: Ersätta en vit makthavare med en färgad dito.
Fridolinisera: Skapa en 100-dagars plan.
Romsoniera: Döpa om terroristattentat till olycka.


Efter att nu vandrat på denna jord i 63 år så har jag totalt tappat förtroendet för politiker och överheten.
Men jag är ju bara en vit man 60+ med kissfläckar i byxorna som betalat skatt i 45 år för att bygga detta samhälle. Jag skall väl knipa käft och dö innan jag får min pension.

Makt korrumperar.
Money talks!
DDR försvann inte, det flyttade bara norrut på andra sidan Östersjön.

Kan inte någon sätta stopp för det svenska vansinnet snart?
Våra barnbarn kommer att döma oss hårt…………

 
Ingen bild

Tompa

29 december 2016 07:30

Majoriteten av det svenska folket är så naiva och godtrogna och bryr sig mer om att de har ett bra wifi än att få leva i ett tryggt och fredligt välfärdsland.

Förstörandet av vårt land är en långsam och utdragen process vilket bidrar till att vändningen tillbaka till ett normalt land igen blir allt svårare. Hade regeringen inte fått låna så mycket pengar som de gör idag så hade kraschen redan varit ett faktum.

Folket verkar inte bry sig att våra barn och barnbarn skuldsätts upp över öronen pga de galna prioriteringar som sju-klöver politikerna gör idag.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

29 december 2016 07:45

Media gullar nu med C eftersom dessa förespråkar ökad massinvandring. Detta kan ge större möjligheter till att Mp åker ur Riksdagen och att Sd ytterligare ökar sitt stöd!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 december 2016 07:51

Är man inte troende vänster är inte SVT intressant alls

 
Ingen bild

Ludvig

29 december 2016 07:52

Jag kommer absolut inte att titta på Fredrik Reinfeldt i de program som ska sändas.

Thoralf Alfsson

29 december 2016 09:51

Jag känner att jag måste det för att få mina onda aningar bekräftade och kunna skriva blogginlägg

 
Ingen bild

Tony

29 december 2016 08:13

Och just nu kör SVT en reklamkampanj för samhällsförstöraren
Fredrik Reinfeldt, det visar på hur detta vänsternäste är
ute för att jävlas med befolkningen? Inte nog med att han
har åstadkommit obotliga skador för landet för lång tid
framöver, nu får han tid i statstelevisionen att stå och
skryta över det Moras han åstadkommit! Äcklad!

 
Ingen bild

Tony

29 december 2016 08:23

Stefan Löfven är den i särklass svagaste ledare Sverige
haft någonsin, om inte Anna Kindberg Batra har förmåga
att fälla honom , trots otaliga chanser är hon heller
inget ämne till Statsminister?

 
Ingen bild

SM811

29 december 2016 08:48

Fredrik och sju(k)klövern har tillsammans med de PK förstört så mycket som generationer svenskar byggt upp låter svt stridshingsten Fredrik få ett eget program. Mår dåligt bara jag ser eller hör namnet på den varelsen.
SD skall driva hårt sina förslag. Tiden har visat att SD har rätt och det skall det sovande folket bli upplysta om.

 
Ingen bild

Friholt

29 december 2016 09:01

Om en Stridshingsts betydelse, samt om dess ryttare, utrustning och dess efterföljande orsak och verkan för (M), kan man läsa i boken "Det avgörande ögonblicket" där författaren Rasmus Dahlberg inleder med att återge följande rader av George Herbert från 1651:
"I brist på en spik gick hästskon förlorad.
I brist på en hästsko gick hästen förlorad.
I brist på en häst gick ryttaren förlorad.
I brist på en ryttare gick slaget förlorat.
I brist på ett slag gick kungariket förlorat."

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 december 2016 09:11

Med rätta skulle Reinfeldt åka runt i Sverige och rapportera från platser som blivit förstörda och vandaliserade av migranter och invandrare.

Att få visa resultatet av sin egen politik.

"Moraklockan som har stannat" passar bra för Batra.

 
Ingen bild

osborn

29 december 2016 09:25

Skulle man samla SVTs medarbetare på en båt och sen kommendera dem som har sympatier med V eller MP gå till vänster skulle båten kantra och sjunka bums. Ni som ännu inte sagt upp licensen, Gör det vägra finansiera denna propagandakanal. Om man vill behålla TVn är upp till var och en. Pejlingen lade dom av med för många år sen och dom varken får eller vill komma in och inspektera. Ringer dom eller gör hembesök bara ljug. Dom ringer på dolt nr har inte svarat nåt hembesök på de 2 år jag varit licensfri har inte skett i alla fall inte när jag varit hemma.

 
Ingen bild

Hacke

29 december 2016 09:30

Att landsförrädaren Reinfeldt nu får ett alldeles eget forum på S(V)T är att betrakta som ett tack från mp-vännerna på public service för sitt idoga arbete att krossa den svenska trygga välfärdsstaten med hjälp av massinvasionen från tredje världen.
Och ännu har vi inte sett de fulla effekterna av sveket så Annie Lööf lär nog få det svettigt att behålla sina oförtjänt höga opinionssiffror.
"Nollat Batra" var ett träffande uttryck och nu kan sd rikta udden mot på centern och inte minst deras stollerepresentant Johanna Jönsson kring invandringsfrågorna.

Thoralf Alfsson

29 december 2016 09:56

Johanna Jönsson är helt i klass med vänsterpartiets Höj Larsson

 
Ingen bild

joffe

29 december 2016 10:33

Dina tankar Thoralf är helt korrekta enligt min uppfattning. SD måste nu ge järnet fram till valet 2018 då de kommer att nå över 50% av väljarkåren om de spelar sina kort väl och förnuftigt.

Se vad som hänt i UK och senast i USA. Sanna mina ord flera andra EU-länder följer bla Frankrike 2017 mfl. SANNINGAR yppas i allt fler länder. Den stora folkvandringen från icke inegrerbara "ökenkulturer" måste brytas. - Det finns inget alternativ. - Rädda det som finns kvar av Sverige och dess urholkade välfärd.....

 
Ingen bild

Tors Hammare

29 december 2016 11:17

Rödskallar överallt. Inte ens Alliansen är befriade från DDR-liberalismens fula trynen. I den politiska korrekthetens Sverige bedrivs betydligt mer fasadpolitik- och journalistik än vad väljarna tycks tro. Det är operation fokusflytt hela tiden, för att sopa massinvandringens konsekvenser under mattan. Ärligt talat; vem tror idag att Mp är partiet som seriöst sätter miljön överst på agendan? Deras miljötänk är bara en fasad som döljer deras egentliga svenskhatande agenda. Dom är inget miljöparti, gång på gång har dom visat att miljön bara är fasadpolitik för att dölja sin tuggadd fragda om ohämmade invandringtsunamier. M är inget arbetslinjeparti, arbetslinjen enl dom ska bara gälla svenskar i fas3. S är inget arbetarparti; dom är lattemorsornas ringhörna på den politiska scenen. V är en blodbesudlad bedrövelse med klara rötter i gamla Östblocket och tydligt samarbete med Östtyska Stasi; där dom hjälpte DDR kartlägga svenskar. Alla dolda agendor genomförs i små steg så svensken inte ska förmå ta upp knytnäven ur fickan utan istället ska vänja sig vid försämringarna i välfärden. När Sossevänsterns Television ville byta svenska kvinnliga journalister mot invandrade kvinnliga diton; ja vilket liv i skällan den blev på Södermalms latte-reportrar. När kvinnliga journalister på Sossevänsterns Television plötsligt skulle maka på sig för sina invandrade systrar, visade dom sin rätta syn på det här med jämlikhet och vi gillar olika och bla bla bla bla bla. Det är just olika dom INTE gillar, om det hotar deras egna revir. Dom gillar inte heller OLIKA åsikter. Sd må ha anpassat sig lite efter den politiska spelplanen, men Sd är trots allt den enda svenska oppositionen som inte lägger sig i det mångkulturella gyttjebadet och rullar in sig i skiten där. Det är hög tid att inse att svensk blockpolitik aldrig varit tydligare; ett Sverigevänligt block och ett svenskhatande. Blir SD landets största parti 2018 är det ett rimligt krav att SD ingår i regeringen med Åkesson som statsminister! Sd har flera bra ministerdugliga toppolitiker! Dags att a(v)lu(s)a riksdagiset från odugliga och ovilliga pajaspolitiker!
Jimmie Åkesson är klartänkt och passar som statsminister!
Thoralf Alfsson är balanserad och är perfekt som utrikesminister!
Kent Ekeroth är handlingskraftig och hör hemma som justitieminister!
SD 2018

 
Ingen bild

Stefan

29 december 2016 11:55

http://www.msn.com/sv-se/noje/entertainmenttv/svt-skrotar-program-f%C3%B6re-premi%C3%A4ren/ar-BBxFinP?li=AAb2bl2&ocid=spartanntp

Man vill inte det ska komma ut hur röda personalen egentligen är!!

 
Ingen bild

Janne

29 december 2016 12:19

Håller med om att SD borde opinionsbilda mera. Någon måste påtala att samhället håller på att raseras med start i de laglösa förorterna. SD har (i motsats till debattörer som inte tillåts publicera sig i traditionell media) möjlighet att vara den rösten och jag tycker de borde ta på sig den rollen. Viktigare än några procents valresultat hit eller dit är att föra upp på dagordningen hur den nuvarande politiken leder till samhällskollaps.

 
Ingen bild

Göta

29 december 2016 12:44

@Lasse T (kl 07:15)
Bra Lasse T! Jag hoppas vi får läsa fler kommentarer här från dig.

@Claes-Christian, (kl 02:05)
De två sista meningarna i ditt inlägg Clas-Christian om Kindberg-Batras utseende visar däremot på en mycket låg debattnivå, och jag hoppas få slippa se liknande i Thoralfs kommentarsfält igen.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

29 december 2016 12:49

Många mycket bra inlägg!
MEN hur ska SD kunna berätta vad de vill?
-De får inte annonsera.
-De får inte ha med några representanter i TV. (Tror jag. Tittar inte på SVT och TV4)

Det enda de kan göra är att skriva motioner och skicka ut PM om dessa.
Motioner som de vet blir nedröstade, men de kan användas som information till alla de som inte vet hur landet ligger. Dessutom kan de för oss som är lite mer insatta bidra till att vi vågar ta upp vissa saker med arbetskamrater och bekanta.

Typ "Har ni hört att SD vill begränsa den särskilda föräldrapenningen för barn som är födda och har växt upp utomlands till bara 100.000 kr"

- Höjd riksdagsspärr till 7%. Inte för att det blir så, men lite skräck lär det sprida bland småpartierna. Jag tror faktiskt att Fi kommer över 4% 2018. Glöm inte att de får statsbidrag till valkampanjen denna gång. Och då kan vi glömma 7-klövern och börja prata om 8-klövern.

Kräv att de som dömts av domstol att lämna landet inte ska ha rätt till försörjningsstöd och vårdtjänster för 50-lappen.

Och mycket annat.

 
Ingen bild

Annelie

29 december 2016 12:54

Det är därför jag röstar på SD. är tröt på alla andra partier. Har aldrig röstat på samma parti så många gånger som när jag hittade till SD, känner att jag hittat rätt. Det är tack vare dig Thoralf tack.

 
Ingen bild

Lena

29 december 2016 13:17

I @Cosmic Debris inlägg i URD eller URK fanns två länkar bifogade. Det första om FOXnews beskrivning om hur det sexuella våldet eskalerat som en explosion under denna migration. Det här är hur omvärlden ser oss, men många, många svenskar är ännu inte upplysta (eller är det elefanten i rummet som skymmer?). Trots att våra ministrar inkl. vår s k stadsminister får två (2) briefings varje dag, från s k upplysta medarbetare/rådgivare, om vilka nyheter de bör sätta sig in i vilka nyheter de MÅSTE läsa för att kunna svara för sig.
Med en sådan enorm hjälp blir man extremt förundrad VARFÖR INGET SÄGS? Har Löfvén både ögonbindel och öronproppar på sig ständigt?

Och dessa ständiga blindskär och irrgångar som MSM leker med svenska folket, inte minst SVT. Den andra länken visade hur personal från socialkontoret i Mönsterås var tvungna att evakueras p g a dödshot från migranter som var SÅ MISSNÖJDA MED SVERIGE??? Fick de för lite pengar??? Hade de andra FÖRVÄNTNINGAR??? ATT SVERIGE, PARADISET PÅ JORDEN inte tillfredsställer deras drömmar mer? Och en stadsminister med en ministär som inget gör!!! Kanske de inget vet? OBS kan inte låta bli att bli ironisk s a s.

Som sagt den andra länken om ni sedan skrollar ner, en artikel fortfarande SVD (kors i taket) om att akutsjukhusen i Stockholm, Södersjukhuset, Danderyds sjukhus m fl har en AKUTVÅRD där folk får vänta i 24 timmar!!! Är det någon som förstår?
Tycker att SD borde jobba för högtryck nu även i Stockholm (även träsket kallat av vissa:)).

 
Ingen bild

Ulrika

29 december 2016 13:18

SD:s nuvarande prostitutierande mot M är obehagligt att se även för den som kan förnimma någon sorts ev. strategi i agerandet. Många från LO kollektivet som inte är så politiskt intresserade/kunniga men ändå ser de växande problemen i samhället och SD som ett alternativ vid nästa val får sin föreställning att SD är ett extremt högerparti bekräftade och fortsätter rösta S.

 
Ingen bild

Kalle

29 december 2016 13:24

Har börjat fundera över SD. VAD har de gjort under denna mandatperiod för att förtjäna min framtida röst??? Vad har de gjort egentligen som satt SD spår i politiken???

Se på Trump han slog med stora släggan mot etablisemanget och vann på knockout.

Vad gör SD??? Tiger vidare. Tiger till vad???


Thoralf Alfsson

29 december 2016 16:09

Har du glömt att SD fällde den rödgröna budgeten vilket i sin tur innebar att partierna bekände färg och ingick DÖ.

Det är dags att SD lyfter fram hur 7-klövern agerat och påminner svenska folket om detta demokratiska svek.

 
Ingen bild

Lena

29 december 2016 13:31

Mycket bra analys idag också, Thoralf. Det där med Annie Lööf, jag har så mycket att säga om, denna gräsliga människa, men avstår tills jag lugnat mig. Det enda jag säger nu är att hon kommer att falla av sig själv tror jag. Det hänger ju inte riktigt ihop det hon säger i intervjuer, har sett detta på agenda då hon var helt förvirrad o inte kunde svara för partiet.

Dessutom blir hon ju tvungen att erkänna att C är ett parti som INTE kommer att vara generös med bidrag och när invandrare som tänker rösta med C upptäcker detta då kommer de att lämna. Lööf är ju nyliberal, vad innebär det? Googla nyliberal eller läs på av vad Fredrik Segerfeldt säger. För ett par år sedan tyckte han att det var OK att romer bosatte sig i skogarna runt Stockholm och skitade ner, han menade att det är VI som ska VÄNJA oss att SE DETTA. En människa kan tydligen överleva på 300 kr/mån påstår han, det är vad en säck ris kostar. Så cyniska kan nyliberaler vara, men DET håller de tyst med för då blir det inte många röster.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 december 2016 15:36

Tips: Ingrid och Conrad #74 – med amerikaexperten Ronie Berggren

http://ingridochconrad.se/2016/12/29/ingrid-och-conrad-74-med-amerikaexperten-ronie-berggren/

Intressant om muslimer och islam i andra halvan av programmet.

 
Ingen bild

Mjölner

29 december 2016 15:47

Gudars skymning sa östgöten!
Bland de sju överdvärjarna i
riksdagsgruvan är Blunddockan
Annie mest populär.
Hon som inte kunde uttala ordet
"mama" korrekt och därför inte
fått stämpeln OK i stjärten när
hon lämnade tomteverkstan.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 december 2016 16:43

@Lena
Minst sex gånger nämns i inslaget muslim eller islam.

Reportern säger att den svenska polisen beskriver muslimerna som "A state within a state"

Embryot till inbördeskrig alltså. Återigen vem lyfter först frågan om islam, muslimer och repatriering av dessa?

Det måste göras. Skyndsamt!

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 december 2016 16:47

Vill ni veta vad som rör sig i Träsket och inrikes läser ni varje dag vad Johan Westerholm skriver om korruption m m, t ex:

http://ledarsidorna.se/2016/12/advokatsamfundet-hotet-mot-rattssakerheten/

Vill ni veta mer om det som rör sig utanför landet bevakar ni Helena Palenas blogg, t ex:

https://parnassen.wordpress.com/2016/12/27/ondskans-axelmakter-usa-och-israel-har-orsakat-manga-miljoner-manniskors-dod/

Glöm inte att läsa de innehållsrika, avslöjande kommentarer som finns här!

Och när det gäller hälsa/förgiftning, NWO, miljö, div ny teknik etc, etc föreslår jag Lars Berns blogg, se hans uppdukade bord och välj där:

https://anthropocene.live/

 
Ingen bild

Visst påverkar Sverigedemokraterna

29 december 2016 17:16

@kalle
"Har börjat fundera över SD. VAD har de gjort under denna mandatperiod för att förtjäna min framtida röst???
Vad har de gjort egentligen som satt SD spår i politiken???"
..........................................................
Jo du kalle begrunda detta!

Den nya restriktiva asylpolitiken är en direkt konsekvens av att vi Sverigedemokrater blivit så pass stora att det inte går att ignorera oss längre!
Ett otal nya förslag som S och M förespråkar är den politik som Sverigedemokraterna förordat i åratal!
Dock var det rasistiskt då det var SD som framförde detta,men nu när PK-sjuklövern genomför SDs politik under galgen så är det helt okej,då man som Brask formulerade "Härtill är jag nödd och illa tvungen".

Ett nytt exempel här:
Ygeman vill öka id-krav på asylsökande

Inrikesminister Anders Ygeman tycker att Sverige ställt för låga krav på asylsökande att bevisa sin identitet. Han anser att kraven behöver skärpas och får stöd av Moderaterna.
http://www.sydsvenskan.se/2016-12-29/ygeman-vill-oka-id-krav-pa-asylsokande

Dessa hycklare kan väl ingen vettig människa rösta på!
Mvh
Mats

 
Ingen bild

Fredde

29 december 2016 18:35

Det är dags att SD publicerar en lista över svikna vallöften, t.ex (S): lovade att inte höja bränsleskatt.
Men, de har de gjort 2 gånger hittills, och ytterligare en gång efter nyår.
Löfven stod och lovade 80.000 nya jobb, hittills har det blivit 4.000 Osv.

Å andra sidan har de svängt 180 grader i andra frågor, t.ex i invandrarfrågor. Där de tidigare totalt vägra prata om begränsningar och kontroller och anklat SD för rasism och allt vad det var.
Nu har man istället gjort samma frågor till sina egna lösningar, trots att SD förespråkat dem hela tiden!

De talar med andra ord med kluven tunga hela tiden, hur kan någon rösta på något så opålitligt??

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 december 2016 20:01

Det är en betydande orsak som har största betydelse för att länder i Europa snabbt förändras negativt .

Den orsaken är EU som har visat att flera idioter förstör mer än en idiot.

För Sverige finns ytterligare en orsak som gör att landet körs snabbare mot avgrunden och det är den sjuka viljan att allt ska bestämmas i feministisk anda.
Sverige har under så många år vanskötts av inkompetenta politiker att det inte går att vrida tillbaka men två saker måste akut åtgärdas.

Ut ur EU !
Feminismen är skadlig för Sverige och måste bekämpas !

 
Ingen bild

Odalbonde

29 december 2016 21:34

The Sky is the limit, sa Åkesson. Bra då kör vi på det! NU!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 december 2016 22:40

@Visst påverkar Sverigedemokraterna

"Den nya restriktiva asylpolitiken är en direkt konsekvens av att vi Sverigedemokrater blivit så pass stora att det inte går att ignorera oss längre!"

Jag vill påstå att den nya restriktiva asylpolitiken är en direkt konsekvens av att verkligheten blivit verklig även för politiker. Tror snarare att vi skulle ha sett en inbromsning mycket tidigare om inte SD suttit i Riksdagen. Detta på grund av prestige m.m

Tråkigt men sant.

 
Ingen bild

Christer

29 december 2016 23:17

En fotbollsmatch eller en pjäs på teatern måste följa vissa regler. Gör den inte det blir publiken förvirrad och vänder skådespelet ryggen. I vårt demokratiska parlament har 87% av ledamöterna vänt regelverket ryggen genom att skapa Decemberöverenskommelsen (DÖ). Denna är roten till det onda.
Det grundläggande i en parlamentarisk demokrati är att regeringen regerar, och att oppositionen opponerar. Detta är deras enda uppgift, och skall vara den luft de andas. Hade Alliansen haft den minsta stake hade dom tillsammans med SD fällt regeringen och utlyst nyval redan 2014/15. I stället skapade 7 partier den oheligaste allians som detta land någonsin skådat. Jag tror att historiens dom kommer att bli hård när denna tidsperiod skall beskrivas av efterkommande släkten.

Jag läser alltid alla kommentarerna i tråden, och det finns några som jag gillar särskilt. Cosmic Debris har en i mitt tycke underbar klarsyn vad det gäller islam.

 
Ingen bild

Annelie

30 december 2016 13:55

Kommer alltid rösta på sd. önskar fler får upp ögonen.

 
Ingen bild

Christian

30 december 2016 19:33

Hej Thoralf!

Jag är en av dem som inte har en aning om vad jag skall rösta på 2018 och då är jag ändå 45 år. Men jag har känt mig så lurad och sviken genom åren att jag känner mig helt rådvill. I grund och botten är jag nog en socialdemokrat i den betydelsen de var en gång i tiden när de samarbetade med näringslivet för Sveriges bästa. Jag har röstat på flera olika partier under min levnadstid. Bl.a tidigare nämnda socialdemokraterna (framför allt när Göran Johansson var kommunchef i Göteborg) men även Folkpartiet, KD och Moderaterna men nu vet jag inte längre.
Sympatiserar med SD i en hel del frågor men jag ställer mig tveksam till dem eftersom det fortfarande finns en hel del "stolpskott" inom organisationen.
Jag citerar dig nedan:

"Personligen önskar jag att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Rickard Jomshof, Björn Söder med flera visar varför svenska folket skall rösta på SD."

Jag gillar Jimmie, Mattias och Rickard men jag anser att Björn Söder är ett av de "stolpskotten" som jag känner mig tveksam till. Hans uttalanden i flera frågor känns inte helt fräscht om man uttrycker sig milt. Detsamma gäller Kent Ekeroth som har öppenbarliga problem att uppföra sig som en civiliserad människa. Jag har dock sympati för ditt arbete trots att jag inte är boende i Kalmar men mitt yrke placerar mig där i var och varannan vecka och därför har jag följt ditt arbete.....

Så vad skall jag göra nästa val?
Medborgelig samling har ju dykt upp som ett lockande alternativ.....

Har aldrig kännt mig så vilsen.....

Thoralf Alfsson

30 december 2016 20:15

Personligen anser jag att vare sig Björn eller Kent är några "stolpskott". De har dock vågar säga saker som pk-media ogillat starkt och därför gör pk-media allt för att förtala framförallt Kent men även Björn.

Björn och Kent har fått agera "murbräcka" i flera avseenden för att sedan andra skall kunna följa efter, utan att behöva gå i frontlinjen. Det finns många som har Björn och Kent att tacka för en hel del.

 
Ingen bild

Nisse

31 december 2016 12:11

Varför finns det ingen i sjuklövern som ser vilka problem ni skapar?
Det enda dom gör är att skylla på varandras block.
Varför ser ni inte att Sverige sjunker som en sten?
Verkar som det enda ni bryr er om är makten framför allt.

Ta skolan:
Resultaten har sjunkit under många år men ingen kan se varför.
Det är ju en flumskola på många platser nu mer.
Här kan en stökig elev förstöra för resten av klassen genom att jävlas med läraren som inte får göra något.
Inte ens slänga ut den stökiga eleven från klassrummet.
Skulle nån lärare med lite pondus göra något så blir det bannor från både rektor och den stökiges föräldrar.
En annan sak är att eleverna kan sitta och leka med sin mobil under lektionerna. Varför får man det?

Sjukvården:
Neddragningar hela tiden.
Folk får jaga livet ur sig för att hinna med alla patienter.
Nu får man t.o.m skicka familjer att föda i andra länder för det finns inte plats eller personal.
Personal slutar, de orkar inte med mer. Känner att de inte kan utföra sina uppgifter på ett bra sätt.
Omorganisationer hela tiden.
Kan det verkligen vara så svårt att begripa varför så mycket personal slutar?
Tittar vi bara i vårt Kalmar Län så ser vi ju hur man stänger avdelningar m,m trots behov finns.

Äldrevården / hemtjänst:
Lika här med att man jagar livet ur personalen.
Hemtjänsten jobbar ofta mot klockan. Har bara vissa minuter på sig på varje ställe.
Skulle någon äldre be om något extra när personalen är där finns det knappt tid till det.
Månad av er styrande i kommun o landsting. Såg ni programmet om äldrevården i Sverige.
Lyssna på Bengt Gustavsson som var med i programmet . Vi måste ta hand om våra äldre bättre än idag.
Hur kul tror ni det är för en äldre med begränsad rörlighet att sitta inne ensam hela tiden och när väl någon
personal kommer så är det endast snabbt in och snabbt ut som gäller.

Polisen:
Här har vi ju denna stora omorganisationen som verkar ha gjort att många bra poliser gett upp.
Visst, är ingen lätt sak att genomföra, men hur tänkte man här.
Stora distrikt, långa avstånd att åka vid utryckningar ( om man nu överhuvud taget åker på dessa )
På Syd har ju många poliser t.o.m från vårt län fått åka ner till Malmö vilket påverkar polisens jobb i vårt område.
Kanske var det tanken från början med denna omorganisation. Vem vet.
Alla poliser som slutar. Nu vill man dra ner på kraven vilka som vill bli poliser... Varför det ?
Vi har en polischef som har mage att sitta i tv och tycka mer synd om den som knivhögg en ung vårdare än om de efterlevande. Hur kan man tillsätta en sådan person överhuvud taget.
Han har ju inte gjort succé på sina två tidigare platser heller.
Brottsutredningar läggs ner i stort sett innan dom påbörjats.
Om det är någon invandrare med så ska det t.o.m mörkas för allmänheten.
Om man mot förmodan lyckas ta nåt bus så släpps dom ut bums.
Skulle det gå till domstol så blir det ofta inga eller väldigt korta straff. ( det är ju synd om dom )
Våldtäkter och kvinnoförnedrande brott har skenat iväg.
( väldigt tyst från feministerna, kan det bero på att många av dessa brott är invandrar relaterande ??? )
Alla som utför dessa grova våldtäkter borde straffas hårt. Är dom invandrare bordeäven deras tillstånd att få bo i Sverige att dras tillbaka, vi behöver inte importera fler av dessa med en sådan kvinnosyn.
Det konstiga är att det finns många "svenskar" som ändå tycker synd om dom.
Är väl dock bara så länge det inte drabbar dom själva eller närstående.....

Invandringen:
Har personligen inte emot en kontrollerad samt reglerad invandring där vi i Sverige anpassar oss efter andra länders invandringspolitik. Vi måste ta vår del av ansvaret men inte som vi har gjort nu där alla dörrarna stod på vid gavel.
Varför ska vi svenskar ha en sådan extrem invandringspolitik jämfört med t,ex våra grannländer i Norden?
Vem ger er politiker rätten att ta sådana beslut. Ja, ni är framröstade i val men svenska folket har inte gett er rätten hushålla med våra skattepengar på detta sätt. Då måste vi folkrösta om det först.
Som det är nu så finns det ju inte pengar så det räcker till varken vård-skola-omsorg eller till polisen så de kan sköta sitt uppdrag att hålla Sverige så rent dom bara kan från alla brottslingar.

No Go zoner:
Kan inte fatta varför det accepteras av vår 7 klöver att detta får fortsätta över huvud taget?
Poliser måste åka dit med flera bilar där en bil vaktar de andra bilarna från skadegörelse.
Polis, brandkår samt ambulans utsätts för stenkastning m,m.
Kriminella gäng tar över stadsdelar och sätter uppe sina egna lagar????
Knarket flödar.
Skjutningar, knivskärningar, misshandel, hot m,m har blivit vardagsmat.
Ska vi medborgare verkligen bara acceptera detta.
Nej, rensa ut alla som kommer hit och begår kriminella handlingar.
Håller dom på med det så har dom förbrukat förtroendet dom fått.
Försvinn då härifrån.

Politiker i 7 klövern.
Ni pratar om demokrati, allas rätt till lika värde, rättigheter i samhället m,m.
Varför följer ni inte det själva? Det ska låta så bra när ni står där med era fina tal.
På en arbetsplats kanske man inte tycker om alla av olika anledningar, men man accepterar dom.
Ni står och kastar det ena påstående efter det andra på de som röstar på Sverigedemokraterna.
Nazister, fazister m,m. Om det funnits sådant tidigare så måste man väl ändå utgå efter hur det är nu.
Vad har era partier för smutsig byk med sig från förr. Säger bara kommunisterna t,ex.
Stefan Löven verkar vara en av de värsta att slänga ur sig både det ena efter det andra.

Röstade själv på SD första gången 2014 för jag tyckte att de hade rätt i flera saker, inte allt dock.
Jag är verken nazist eller fazist. Jag är en medborgare som är oroad över utvecklingen i Sverige.

Många mediefolk, artister eller andra s.k "finare" folk.
Många av er har så lätt att uttala er om invandringen.
Det är ju lätt att göra när ni själva inte blir drabbade av någonting.
Ni bor inte i de områdena där problemen finns.

Vill till sist bara säga att jag har flera jobbarkompisar som framför allt är jugoslaver som kom hit med sina familjer för att skapa sig ett nytt liv. Dom är hur trevliga som helst.
Många av dom säger till mig:
Varför är ni svenskar så naiva att ni inte ser vad som kommer hända.
Vill vi verkligen ge dom rätt ?







Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards