thoralf

Direktlänk till inlägg 19 december 2016

PINSAM ALLIANS I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2016 23:04

Socialdemokraterna med kommunalrådet Johan Persson har en lätt resa i Kalmar med tanke på hur bedrövligt Alliansen bestående av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna agera i kommunfullmäktige. Jag kallar det knappast för en opposition längre. Vid dagens kommunfullmäktige var det i det närmaste pinsamt att lyssna på företrädarna för dessa partier inklusive Miljöpartiet.


Det finns bara ett oppositionsparti värt namnet idag i Kalmar, Sverigedemokraterna!


Allianspartierna lägger sig platt för Johan Persson i fråga efter fråga, i detaljplan efter detaljplan. De yrkar numera inte ens bifall till sina egna motioner utan de är uppenbarligen helnöjda med att deras motioner är besvarade och därmed inte avslagna.


Idag var det meningen att Allianspartierna skulle yrka på återremiss på förslaget att inför parkeringsavgifter på fyra nya stadsdelar utanför stadskärnan. Ängö, Norrgård, Bremerlyckan och Gamla stan, enligt den information jag fick under mötet.


Det blev pannkaka av alltihop! När Johan Persson var uppe i talarstolen och sa att 2017-års budget inte kommer att gå ihop om inte kommunen får in de 5,4 miljoner kronor som de nya parkeringsavgifterna skulle ge. Då darrade Alliansen och drog tillbaka sina yrkanden om återremiss för att ändra tiderna när parkeringsavgift skall gälla. Jag skall inte berätta om alla turer som Moderaterna gjorde i detta ärende. Christina Fosnes visade verkligen upp sin okunnighet. Ordförande Roger Kaliff (S) uppmanade henne ironiskt till och med att läsa kommunallagen innan kommande kf-möten.


Det var minst sagt pinsamt att höra Christina Fosnes (M), Björn Brändewall (L) och Christopher Dywik (KD) dra tillbaka sin yrkanden om återremiss av ärendet och lägga sig platt för kommunalpampen Johan Persson!

 

När verkligheten inte stämmer med kartan, är det kartan som gäller brukar man skämtsamt säga. Idag kunde inte Servicenämndens ordförande Ingemar Einarsson (C) svara på min fråga om kartan stämde där även Barlastholmen skulle beläggas med parkeringsavgifter. Men i texten i dokumentet fanns inte Barlastholmen med, bara på kartan. Det är minst sagt häpnadsväckande att ordförande för Servicenämnden som tagit fram underlagen för förslaget om utökade områden för parkeringsavgifter inte kunde svara på vad som var rätt i underlagen. Det skulle vara intressant med en överklagan för att reda ut om Barlastholmen ingår i de nya områdena för parkeringsavgifter. Eller om man kom på att Byteatern ligger på Barlastholmen och därför strök det i texten men glömde bort kartan.


Sverigedemokraterna yrkade på i första hand återremiss för att underlagen skulle klarläggas så att alla visste vad som skulle beslutas och vilka tider för parkeringsavgift som skall gälla men om återremissen avvisades yrkade vi avslag på hela förslaget till beslut om utökade områden för parkeringsavgifter.


Så agerar ett oppositionsparti på riktigt! Sverigedemokraterna!

 

I grund och botten handlar det om en förtäckt skattehöjning. En beräknad parkeringsavgiftsintäkt på 5,4 miljoner kronor som skall täcka de nya kostnader för massinvandringen till Kalmar. Men det kommer inte räcka med dessa 5,4 miljoner kronor. Vi kommer få se nya kreativa förslag från kommunalpampen Johan Persson redan under 2017 för att öka kommunens intäkter. Skattehöjningar står sannolikt för dörren!


PS

Sedan är det sorgligt att läsa Östra Småland och se hur de missat alla de viktiga poängerna från mina anföranden i talarstolen. Inte ett ord om Barlastholmen eller att vi yrkade både på återremiss och avslag. Minst sagt sorgligt!


Barometerns artikel är bättre vilket till och med rubriken på artikeln antyder. Men även Barometern missar att vi även yrkade avslag och votering på förslaget om nya parkeringsavgifter.

http://www.barometern.se/kalmar/virrigt-nar-p-taxa-antogs/



 
 
Ingen bild

Hulda mk1

19 december 2016 23:40

Annat ämne. För oss som inte bor i Kalmar är dåden i Tyskland och Turkiet det som oroar. Krutdurken Mellanöstern är nu väldigt farlig. Terrordådet i Berlin är ett fegt attentat på de otrognas stora helg där de bla äter fläskkött i mängd. Hu så hemskt för en fanatisk Muslim..

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 december 2016 23:50

Annat ämne:

Jag skrev i en tidigare kommentar att Europa går hemska tider tillmötes och att islam och muslimer är tickande bomber. Finns det någon som tror att det är baptister, sikher, pingstvänner eller buddhister som dödar Européer på löpande band?

Nej, det är muslimer.

Dagens muslimska terrorattacker i Berlin och Ankara visar att jag har rätt.

SvD: ”Fruktansvärda scener: ”Döda och skadade överallt”

Annie Lööf verkar tycka att det inte är tillräckligt med muslimsk terror utan vill öppna dörren på vid gavel. Är människan frisk?
SUM (sveriges unga muslimer) har nekats bidrag för kopplingar till muslimska brödraskapet.

Det är synd om Sverige.

 
Ingen bild

Hebbe

20 december 2016 00:10

Att moderaterna i Kalmar är pinsamma har väl mer eller mindre blivit deras signum genom fortsatta interna strider, inkompetent ledning samt ett vänstervridet ungdomsförbund som har skaffat sig stort inflytande genom diverse kupper. Som f.d moderatsympatisör, numera SD, så kan man undra hur de alltid (miss)lyckas med sina val av ledare. SD i Kalmar har en däremot stark ledare som har egna åsikter. Jag tror säkert att denne får kritiska frågor internt, men det sköts internt och utåt så är SD enade vilket är väldigt viktigt när man i valurnan skall lägga sin röst.
Hur skall JP förhandla bort Thoralfs oppositionsrådsplats efter valet 2018? Hittills har han lyckats med diverse "mutor" till 7-klövern men nu när SD blir större än JP's ego (d.v.s. väldigt stort), hur ska han mota bort D då?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

20 december 2016 00:23

"Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik."

Sant och relevant:
"Sex svenska män våldtog kvinna på Ålandsfärja"
"Sandviken går 500 miljoner plus på invandringen"
"England tjänar 64 miljoner pund per år på invandringen"

Tacka vet jag Thoralf och den fria svenske nätpressen!

 
Ingen bild

Observer

20 december 2016 05:12

LÜGENPRESSE talar alla om i Tyskland just nu!
I alla länder utom EU vet tidningarna att det är 12 döda och ett terrorattentat i Berlin 05.00 Svensk tid.
I Tyskland o Sverige (EU) är media famlande och undrar om det inte var en olyckshändelse samt rapporterar bara 9 döda.

TYCKER DET BEVISAR ATT EU´S MEDIA ÄR INBLANDADE I TERRORN.

 
Ingen bild

Tony

20 december 2016 07:39

Oppositionen är pinsam i hela landet, nu snor man
förslag efter förslag som har sitt ursprung från SD,
nu senast att man begär Dan Eliassons avgång, som varit
ett krav från SD länge? Men om det sägs det inte, allra
minst från den lika bedrövliga Median !
Det är bara att hoppas på att Svenska folket använder
den tid som är kvar till valet att ta in vilka bedrövliga
figurer som ska föreställa opposition, om denna opposition
fungerat så hade Europas sämsta regering varit avsatta för
länge sedan!

 
Ingen bild

Jag höll på att svimma-DN förvanskar inte fakta

20 december 2016 08:02

Detta vet vi om attacken i Berlin

• En polskregistrerad lastbil kör rätt in i julmarknaden på Breitscheidplatz och stannar framför Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche klockan 20.00

• Yrkesföraren hittas död i sin lastbil och den misstänkte gärningsmannen försöker fly, men grips vid Siegessäule en dryg kilometer från brottsplatsen.

• Misstänkte gärningsmannen är asylsökande från Pakistan, enligt somliga källor, Afghanistan, enligt andra.

• Myndigheter har inte sagt något definitivt om den misstänkte gärningsmannens motiv, men inrikesminister Thomas de Maizière tillstår att det ser ut som en attack, flera framträdande politiker säger, liksom Berlinpolisen, att man måste utgå från att det rör sig om ett terrordåd.

Alle polizeilichen Maßnahmen zu dem vermutlich terroristischen Anschlag am #Breitscheidplatz laufen mit Hochdruck und der nötigen Sorgfalt.
— PolizeiBerlinEinsatz (@PolizeiBerlin_E) December 20, 2016

• Terrorsekten IS har tidigare uttryckligen hotat Berlin – och därtill uppmanat till attacker av det här enklare slaget – och dådet liknar sommarens massmord på Promenade de Anglais i Nice då en IS-sympatisör dödade 86 personer med sin lastbil och pistol.
Källa DN
Dock fortsätter man att förminska IS till en sekt istället för vad det är:En muslimsk terrororganisation.

 
Ingen bild

SM811

20 december 2016 08:37

Samma i den kommunen som jag bor i. När jag varit och lyssnat på KF och SD har yttrat sig i olika ärenden nämns inte detta i den SD fientliga lokaltidningen. Endast de andra partiernas åsikter får komma fram.

 
Ingen bild

Lena

20 december 2016 09:20

I Tyskland har man verkligen tagit Agens 2030 på allvar då Heiko Maas, justitieminister i Merkels regering, åkallar upp till 5 års fängelse för att manipulera o ljuga "fake" news. Det är till den alternativa rörelsen det är riktat, för inte kan det väl vara journalister på MSM? Nej det är de med FEL ÅSIKTER som kan fängslas. Lagstiftning om vilka som får ljuga och vilka som inte får det! Skrämmande.

http://avpixlat.info/2016/16/19/tysklands-justitieminister-fängelse-for-den-som-forsoker-manipulera-det-politiska-samtalet/

 
Ingen bild

Hacke

20 december 2016 10:01

Jag känner precis igen denna politikiska struktur från kommunerna runt om i mitt hemområde. Det finns en s k stark man/kvinna, oftast från s eller m, som mer eller mindre styr på egen hand. Omkring sig har han/hon en massa mer eller mindre okunniga ja-sägare från samtliga partier förutom då det kommer in ett riktigt oppositionsparti som står utanför denna sammanslutning. Detta parti hålls utanför information och inflytande på olika sätt. Och så här kan de hålla på år ut och år in med förvissningen att den media som ska hålla ögonen på dem inte bara är okunnig och viljelös utan ofta själv är en del i detta kotteri.
Det är inte utan att man blivit luttrad genom åren och tappar tron på demokratin. Men idag kan vi dessbättre se ljuset i tunneln när vi fått en opposition värd namnet på alla nivåer. Och även även om inte alla kommuner är förunnade en kraft som Thoralf så tuffar sd-tåget på oförtrutet över hela landet. Det inger stort hopp också i den sista sovjetstaten.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 december 2016 10:41

Wallström om Berlindådet:
Vi ska inte vara rädda !
Vi kan undvika att drabbas av terrordåd om vi är försiktiga !
Sverige har väldigt bra koll på läget !
Skitsnack från ministern.
Allt hon säger går ut på att hålla EU-flaggan högre än Svenska flaggan.
Händer något obehagligt ska locket på så fort som möjligt.

 
Ingen bild

osborn

20 december 2016 12:03

Alliansen i Kalmar är väl bara som i övriga landet en menlös sk opposition.

 
Ingen bild

Lena

20 december 2016 12:36

Dagen efter ett terrordåd i Berlin har Aftonblaskan en rubrik om ..."hur gamla luras..." och Expressen kallar terroristdådet massdödande. Ingen påminnelse om att jihaister finns och lever i Europa p g a etablissemangets AGENDA att ta in kreti o pleti hit. man kan bara hoppas att de blir de själva som drabbas när det smäller i Sverige.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 december 2016 13:57

"Ett flertal etniska svenskar som Ledarsidorna.se varit i kontakt med, som bott i området under 17 år uppmanas numera att ”flytta från orten” då det inte är en plats för vita."

http://ledarsidorna.se/2016/12/rikspolischef-dan-eliasson-sa-fungerar-svensk-politik/

I mitt bostadsområde gäller samma sak fast omvänt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 december 2016 14:59

Blådåren Henrik Arnstad(Rådgivare åt Stefan Löfven) gör alltid hatiska och felaktiga utspel på twitter när t.ex någon muslim eldat upp någon muslimsk politisk samlingslokal. Han anklagar alla till höger om F! för rasism, fascism och nazism.

I 99,5% av fallen har Arnstad fel.

Dagen efter det muslimska terrordådet i Berlin tycks denne Arnstad som vanligt drabbats av tunghäfta. Det är alltid tyst som i graven på Arnstads twitter efter något muslimskt terrordåd. Det enda han skriver är idag: ”Fruktansvärt”.

Instämmer.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 december 2016 15:03

Tillägg till min tidigare kommentar.

Blådåren Arnstad just nu på twitter:

"Statligt arbete mot våldsbejakande extremism kommer inte vara trovärdigt så länge det inte omfattar Sverigedemokraterna."

https://twitter.com/arnstad/status/811208191514132480

Vårdintyg?

 
Ingen bild

KS

20 december 2016 15:36

Hacke: På pricken! (Tyvärr)
Lena: Alltid med en vanlig svensk uppfattning! Må vi hålla ut tills "idioterna" vaknar!
Sorry Thoralf, orkar inte kommentera Kalmarpolitiken.

 
Ingen bild

Tony

20 december 2016 15:37

Dom som är grovt ansvariga för den okontrollerade
massinvandringen beklagar anhöriga till offren när
religiösa dårar löper amok överallt i Europa, nu senast
var det fru Merkel i Tyskland som beklagade dom som råkat
bli överkörda av lastbilen, tror vår så kallade
statsminister också mumlade någon slags beklagande.

Det hade varit mer klädsamt om dessa ledare bad folken om
ursäkt för att dom utan kontroll släppt in tusentals dårar
som aldrig borde ha satt sin fot i länderna här. Att stå
och beklaga effekterna av sin misslyckade politik är så
dags sen flera människoliv släckts?

 
Ingen bild

Fredde

20 december 2016 16:16

Det är bara att stoppa det eviga flödet av pengar till kaban och byteatern, så behöver inte P-avgifter införas.

 
Ingen bild

Tony

20 december 2016 17:10

Ann Heberlein skriver mycket bra i dagens expressen
om Svenska kyrkans politisering som orsak till att så
många har gått ur kyrkan.

När hon var på besök i kyrkan i söndags för att höra på
kyrkans budskap, så fick hon istället sig tillbuds ett
brandtal av prästen om migrationen, och att besökarna
skulle skriva på listor om detta när man lämnade kyrkan.

Det tar visserligen emot att läsa något som står i den
blaskan , men här levererar Ann Heberlein förnuftiga ord.

 
Ingen bild

O´ Hyra

20 december 2016 17:38

Och så undras det varför svensken lämnar kyrkan!

"Nu tändas tusen juleljus" censureras av skola i Åmål.

Stroferna "född av Herren Jesu Krist vår frälsare och gud" och "en stråle av Guds kärleks ljus" har helt strukits från psalmen. Dessutom har "Du stjärna över Betlehem" ändrats till "En stjärna över alla oss".

http://www.friatider.se/skola-censurerar-nu-tandas-tusen-juleljus

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 december 2016 17:40

Tror någon att Reinfeldt och Löfven har fattat än att när fler asylsökande får avslag på sin ansökan ökar risken för enskilda terrordåd.
När Löfven väl fattar detta kommer ingen att få avslag.
För då blir det väl lugnt ! Eller ?
"Man kan säga att dom har tagit faan i båten"

 
Ingen bild

thojuh

20 december 2016 18:20

Ett litet bildkollage från DDR från en som var där.

http://www.thojuh.se/tysk/tysk.htm

Thoralf Alfsson

20 december 2016 19:03

Hmm... O Tropina....

 
Ingen bild

Didrik

20 december 2016 18:52

Det är i sanning en ond tid vi lever i,
Aldrig hade jag trott att Sverige skulle förvandlats
till något som kan liknas vid helvetet.
Där är vi nu. När fru Merkel beklagar sig, vet vi
att hon är brottslingen. Hon som i sin ångest "av
kollektiv skuld" låtit detta ske. Den största medskyldiga
i Sverige är Reinfeldt.

 
Ingen bild

Mia K

20 december 2016 18:57

Hej Thoralf! Instämmer i det du skriver! Nu är det viktigt att det enda oppositionspartiet tar rättmätig plats i kyrkans organisation också! Här behövs också opposition mot islamisering och stöd till tiggare och migranter!

 
Ingen bild

thojuh

20 december 2016 19:09

@ Thoralf
Ja Tropina var nog lite senare
troligen i St Petersburg, Men en bra bild
i alla fall. En ungdomssynd.l

Thoralf Alfsson

20 december 2016 20:58

Jag tror inte du ångrar den ungdomssynden ;-)

 
Ingen bild

Didrik

20 december 2016 19:36

Att skaka hand med Putin. Hur kändes det?
Jag befann mej på en bergstopp 1977, i Thyringen DDR.
Putin var högsta hönset i det dåvarande KBB.

Det var ett omöjligt uppdrag - att forsla ner 1000 kbm.
virke från berget. Vi och finländarna lyckades, därav besöket av
hela Forstamt och Putin.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 december 2016 21:25

Det har kommit rekomendationer från regeringen angående gäster i fågelholkar !

Våra stannfåglar som mesar och talgoxar ska på våren hindras att flytta in i holkarna för att erbjuda plats för flyttfåglarna som kommer i mars,april.
Det innebär naturligtvis att stannfåglarna blir färre och färre men det ligger i linje med Löfvens värdegrund.

 
Ingen bild

Bella

20 december 2016 21:34

Johan Persson utför motsvarande psykologisk krigsföring (maktmissbruk), där ingen vågar säga emot honom och han lär bli kommunpamp efter nästa val också! Han sitter säkert!

 
Ingen bild

Stridhsson

20 december 2016 22:04

Då är vi där igen, våldsdåd i en av Europas städer, blommor o ljus,
sorgsna människor. Hur länge ska det dröja tills folk visar stake,
kräver ledarnas avgång,ut med dessa från finrummen. Hur kan Merkel sitta kvar år efter år, helt obegripligt! Vad är det för fel på folket?
Merkel, Reinfeldt, Löfven storgubbar o feminister och dessa landsförrädare, det är dom som har blod på sina händer.
Är så trött på folk som inget begriper, vad är det för fel på så många?

 
Ingen bild

C Andersson

20 december 2016 22:54

Så här skriver man på svt.se:

"9 döda varav en allvarligt"

"Merkel: Skulle vara ”vedervärdigt” om det var en asylsökande"


Der Spiegel på engelska:

http://www.spiegel.de/international/

 
Ingen bild

Tony

21 december 2016 08:21

@ Stridhsson:

Instämmer i vad du skriver " Vad är det för fel på folket"
Det verkar som om flera hundra människor ska dödas av
dessa Medeltidsreliker för att folket ska vakna upp
ur sin Medvetslöshet och börja reagera. Hur många tusen
sådana mördarmaskiner befinner sig i Sverige, som bidar
sin tid att slå till vid rätt tillfälle? Vår sinnesslöa
Regering tillsätter en ny samordnare för våldsbejakande
extremism??? Tänk om dom istället hade stramat åt
möjligheterna istället att ta sig hit, och börjat att
städa upp i bidragsfloran som fungerar som en magnet
för sådana ondskefulla varelser?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards