thoralf

Direktlänk till inlägg 14 december 2016

HAR RÄDDNINGSTJÄNSTEN MÖRKAT KÄLLARMOSKEN I FYRA ÅR

Av Thoralf Alfsson - 14 december 2016 22:39

Ikväll visades ett inslag i SVT Småland om källarmoskén på Storgatan i Kalmar. Räddningstjänsten har gjort tillsyn i källarmoskén och funnit allvarliga brister i lokalen.


”I samband med fredagsbönen har det varit upp till 280 personer i Islamiska Kulturföreningens lokal i Kalmar, trots att Räddningstjänsten krävt högst 50 personer.”

 

 Redan för drygt fyra år sedan kontaktade jag Räddningstjänsten i Kalmar om att källarmoskén hade väldigt många besökare. I samband med att vi stått med vårt SD-tält på Storgatan vid Kalmar marknad hade vi räknat hur många som egentligen gick ner i källarmoskén en fredag. Vi räknade upp till 200 personer vid dessa tillfällen under 2012. Jag kontaktade då Räddningstjänsten för att kolla hur många som egentligen fick vistas i lokalen med tanke på begränsade utrymningsvägar.


Jag skrev den 24 juli 2012 ett blogginlägg om hur Räddningstjänsten svarade mig. Häpnadsväckande svar! Läs mitt blogginlägg.

 

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/july/olaglig-kallarmoske-i-kalmar.html


Det skrämmande är uppenbarligen att det tagit Räddningstjänsten fyra år att göra en tillsyn av lokalen och konstatera dessa allvarliga brister. Eller vad skall man tro? Har Räddningstjänsten mörkat källarmoskén under dessa fyra år?


Eller beror det på den 180 graders sväng som politiken gjort gällande invandringspolitiken det senaste året? Är det nu också politiskt korrekt att göra tillsyn av en källarmoské och inte minst ställa krav på de ansvariga muslimerna?


Ordförande för islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar, Choukri Naji vill inte vara med på bild i inslaget som sändes av SVT Småland. Varför? Föreningen samlar sunnimuslimer.


Enligt två oberoende källor som besökt källarmoskén fick jag under sommaren uppgifter som gjorde gällande att det propagerats för IS i moskén under det senaste året.


Läs artikeln eller se inslaget på SVT Småland

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/raddningstjanstens-krav-hogst-50-i-mosken


http://www.svtplay.se/video/11547162/svt-nyheter-smaland/svt-nyheter-smaland-14-dec-21-46?start=auto


Lite Nigel Farage som avslutning på dagen!



 
 
Ingen bild

Absolut sanning

14 december 2016 23:00

De värdekonservativa som värnar nationalstaten Sverige är predestinerade att segra eftersom Sverige inte klarar av massinvandringen många år till.

Men.

Är det då för sent?

Vänsterextremister, muslimska extremister och kriminalitet är de stora hoten i Sverige.

De godas näthat mot SDU efter satirbild med Muhammed som Lucia:

http://avpixlat.info/2016/12/14/nathat-mot-sdu-efter-satirbild-med-muhammed-som-lucia/

https://petterssonsblogg.se/2016/12/14/det-goda-hatet-bryr-sig-varken-politiker-eller-media-om/

Nigel Farage säger att EU har inget lärt:

http://avpixlat.info/2016/12/14/nigel-farage-eu-har-inget-lart/

 
Ingen bild

SD´s fel

14 december 2016 23:34

Och om nu några 100 människor brunnit inne så vet vi att det är
Thoralfs fotsoldater som varit framme. Rasistdådet hade fått så vida proportioner att t o m stasiministern tvingats säga att de inte är OK att bränna ned illegala moskeer.

Jag tycker lag ska gälla för alla, men så är jag också rasist.

 
Ingen bild

Hen

15 december 2016 00:04

Rörande att se hur du värnar om säkerheten för dina muslimska medmänniskor, Thoralf, och deras behov av en större lokal.

Thoralf Alfsson

15 december 2016 07:20

Dags att be om ursäkt!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 december 2016 01:41

Vad jag förstår av Google maps så är Storgatan i Kalmar centralt belägen och ganska smal.

Om 280 muslimer väller ut efter ”bönen” förändras hela gatubilden.

Det är INTE det Sverige jag är uppvuxen i.
Det är INTE det Sverige jag kommer att acceptera.

Det verkar som om att det i varenda muslimsk moské pågår omstörtande verksamhet. Där dras säkerligen riktlinjer upp för hur dessa illvilliga och intoleranta muslimer skall förändra MITT land att passa deras totalitära och antidemokratiska politisk ideologi.

Så i helvete heller.

Nästa stora fråga kommer INTE att handla om integration eller invandring.
Den kommer att handla om att muslimer och islam inte är kompatibla med vare sig Sverige eller Europa.

Var så säkra.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 december 2016 03:22

Det skulle inte förvåna mig om att efter detta uppmärksammats kommer muslimerna att resa krav att skattebetalarna i Kalmar ska bekosta en sprillans ny politisk lokal. Med minaret och fullt ut könssegregerad helt enligt muslimernas medeltida önskemål.

Förslagna muslimer vet hur en slipsten skall dras. Lite brösttoner, några krokodiltårar om hur marginaliserade, trångbodda och utsatta de är så är saken sedan biff.(halal såklart)

Att betala själv är inte att tala om. Alternativt någon främmande mördarstat i MENA som med löfte om att stäng islam kommer att predikas – betalar hela klabbet.

Moskéer i Sverige är fientliga sambandscentraler.

 
Ingen bild

Detta gäller inte våld mot Sverigedemokrater

15 december 2016 03:38

Esbjörnssons avgång: Våldet påverkar demokratin

http://www.ystadsallehanda.se/ledare/esbjornssons-avgang-valdet-paverkar-demokratin/

 
Ingen bild

Och då fokuserar media hellre på högeraktivister

15 december 2016 05:13

Enligt Mathias Ståhle kommer de flesta politiskt motiverade attackerna från den politiska vänsterkanten.

– De flesta attackerna kommer ifrån vänstern det är glasklart, vi pratar 95-5 om vi räknar i procent, säger Mathias Ståhle.
http://www.svt.se/ug/vansteraktivister-bakom-manga-valdsdad

 
Ingen bild

Desinformationsmedia krisar

15 december 2016 05:25

Hälften av nyhetskonsumenterna i Sverige lockas inte av de traditionella medierna och var femte har inget förtroende för de dem. Det visar en studie som bland annat gjorts bland besökarna på landets sju största nyhetssajter.
http://www.svt.se/kultur/ny-studie-halften-lockas-inte-av-traditionella-medier

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 december 2016 07:55

"Malmöpolisen tar till desperata metoder för att försöka lösa de många våldtäckter"
Dom går ut med signalement !
Sveriges trögfattare börjar vakna !

 
Ingen bild

OH

15 december 2016 08:34

Svenska Kyrkan (Tidigare Kristna) bör starta en insamling till ett nytt bönehus åt islamisterna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 december 2016 08:55

@Hen. Det handlar mera om att samma regler och lagar ska gälla alla som bor i Sverige. Både svenskar och andra..

 
Ingen bild

Isterbuken på LO flirtar med Sverigedemokrater

15 december 2016 09:43

Förnekar SD-flört

Att debattartikeln skulle vara en flört med LO-anslutna SD-väljare stämmer inte, enligt Thorwaldsson.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/lo-vill-se-ny-invandringspolitik-1.4046227

 
Ingen bild

Lena

15 december 2016 09:58

Härligt att se Farage igen, angående artikel 50 för att Brexit ska kunna genomföras men som domstol i England försöker stoppa nu. En domare N N som Farage nämner som: ..."looking down on us and telling us what we can do and not do"... och vidare: hade vi haft en premiärminister som direkt sagt att ingen domstol ska bestämma detta då hade vi inte haft problemet och om det inte fungerar under artikel 50 så "I´m afraid we just have to say Goodbye" Underbart att höra, min rebelliska vaknar igen!

Vad gäller Nato så förstår jag ju att man inte kan skrota den för länder som England, men varför ska Sverige närma sig nu? Är inte helt överens med denna tanke.

 
Ingen bild

Lasse

15 december 2016 10:13

Lustigt att inte regler ska gälla alla, kan tänka mej att räddningstjänsten har fått direktiv från ansvariga i kommunen att gå varsamt fram då det gäller muslimska samlingslokaler. Etablerar du en restaurang eller ett B&B är genast räddningstjänsten på plats för inspektion. Likhet inför lagen finns inte längre i Sverige.

 
Ingen bild

Christer

15 december 2016 10:37

Fientliga sambandscentraler!
Cosmic Debris har ofta träffande metaforer i sina kommentarer, så även i sin beskrivning av moskéer.
Om man kokar ner grundbultarna i den nedmontering av den svenska kulturen som pågått under de senaste 20-30 åren, så har acceptansen av islam i det svenska samhället varit den enskilt mest skadliga substansen. Den som söker skall finna att islam är inte en religion, utan en politisk ideologi som söker världsherravälde. Allt som i övrigt kallar sig religion kan också fungera i ett sekulärt samhälle, dock inte islam.
Inom islam kan man under en övergångsperiod (som nu alltså) tänka sig att finnas sida vid sida med andra trossamfund, men i det långa loppet finns där bara plats för en enda.
Judendom och kristendom är äldre än islam, därför finns även t.ex Jesus med i surorna. Muhammed kände till de andra religionerna, men tänkte till lite extra när han presenterade den ultimata sanningen i form av koranen. Enligt islamisterna övertrumfar den allt som hittills nedtecknats, och kan därför aldrig ifrågasättas. Den som lämnar eller hädar islam har bara döden att se fram emot.
Islam bör nedmonteras i Sverige, och med bestämda, men samtidigt demokratiska medel förpassas till utanför våra gränser. I övrigt skall religionsfrihet respekteras.
Notera att denna kommentar endast innehåller kritik mot företeelsen islam. Mot individer riktas ingen rasism, inga invektiv eller förklenande omdömen mot islams utövare går heller att finna. Dock skall vi vara raka i vårt budskap.
Islam har inget att göra i Sverige!

 
Ingen bild

dajevlar

15 december 2016 12:56

Hoppas myndigheterna/Räddningstjänsten har koll på alla moskéer runtom i Sverige, med tanke på säkerheten menar jag. ("Svenska" lokaler såsom idrotts- och konsertanläggningar kontrolleras hårt vet jag).

Eller gäller andra regler återigen? (Vi har ju sett läst om hur vissa områden slipper betala TV-licens, parkeringsavgifter osv)...

 
Ingen bild

Tony

15 december 2016 13:11

Ock Hönan Hen kacklar på i gammal socialistisk stil?

 
Ingen bild

Tony

15 december 2016 13:21

Vi ska ha klart för oss att utan politiska Mähän här
i landet Sverige hade inte Muslimerna kunnat flytta
fram sina positioner som dom gör, ta till exempel D O
som annars sitter och dömer diskriminerings ersättningar
för kränkta Muslimer i Parti och minut, nu kan dom även
tänka sig separerade badtider för Muslimer som är ett krav
från dessa.

Tycker att D O borde heta Ding Dong istället!

 
Ingen bild

C Andersson

15 december 2016 14:26

Nån borde räkna in och sedan borde någon ringa brandkåren:

Tet är fer follt i mosketet! Kom kvickt! Fer follt i hela kellaret. Många menniskor der.

 
Ingen bild

Loa

15 december 2016 16:13

Kalmar kommun mörkar väl det mesta???

 
Ingen bild

Fredde

15 december 2016 17:46

På vilket sätt har Räddningstjänsten krävt högst 50 personer?
Finns det ett anslag om det i lokalen eller är det en efterkosruktion?

En annan viktig fråga: Tar SVT åt sig äran av att ha "avslöjat" detta på liknande sätt som SR "avslöjade" landshövdingens misskötsel?

I båda fall har ju Thoralf varit före, men det förnekar i vart fall SR och hävdar att de var först. (vilket de bevisligen inte var...)
Det är tydligen OK att ljuga i radion.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 december 2016 18:35

Hur det ska va i mosken i Högsby tro ?

 
Ingen bild

Ibbe

15 december 2016 20:47

Kommentarerna mot Alfsson är verkligen hatfyllda. Att en socialdemokratisk riksdagsledamot från Kalmar län backar upp dem visar dock på en sak. Hatvänstern finns också etablerad i de fina salongerna. Hos (s) i Stockholm och i lilla Kalmar. Uppenbarligen har socialdemokratin en resa att göra. När ska tidningarna I Kalmar ställa skarpa frågor till den aktuella riksdagsledamoten?

 
Ingen bild

Natt-ugglan

16 december 2016 03:23

@Ibbe. Såklart fel av sossetanten att gilla inlägget. Men tycker inte man ska säga mer än så.

 
Ingen bild

Ludvig

17 december 2016 07:54

Att inte alla lokaler har samma tillsyn från myndigheter är konstigt. Men muslimer ska väl särbehandlas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards