thoralf

Direktlänk till inlägg 7 december 2016

SJÄLVMÅL AV LINUS HELLMAN (S) OCH INTE RASIST MEN

Av Thoralf Alfsson - 7 december 2016 08:46

 


Undrar om Linus Hellman och alla andra som var upprörda över mina diagram över befolkningsutvecklingen i Kalmar kommer ifrågasätta diagrammen från PISA-undersökningen som presenterades i Barometern idag men säkert också i många andra tidningar då artikeln och sannolikt också diagrammen kommer från TT. Den oberoende Nyhetsbyrån ;-)


I detta fall gäller det ju både x-axeln och y-axeln.


Nu förväntar jag mig att alla dessa personer som protesterade mot mina diagram kallar TT:s diagram och presentationen för lögn, förbannad lögn och statistik.


Linus Hellman bör väl omgående göra om diagrammen efter sin egen modell för att visa hur fel TT har i sina diagram. Jag förväntar mig också att IRM, Inte rasist men lyfter upp denna falska och lögnaktiga presentation av PISA-undersökningen. Och inte minst alla de tusentals som "gillat" eller kommenterat deras inlägg på Facebook. Ni får gärna be om ursäkt! 


För att inte tala om alla dessa matematiklärare som förfasade sig över mitt diagram och som skulla använda det som avskräckande exempel i sin undervisning. Nu får de ett praktexempel från TT och tidningarna som de kan använda i matematiklyftet. Snacka om självmål och låga kunskaper i statistik och hur den presenteras. Där vänsterpropaganda går in, går uppenbarligen vettet och kunskapen ut.


Upp till bevis Linus Hellman och IRM. Visa nu att ni är konsekventa i era bedömningar och ställningstagande.


Se mitt blogginlägg för att förstå bakgrunden till detta.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/11/27/11390494-pr-kupp-och-sanningen-som-vanstern-inte-forstar/


UPPDATERING


Ja, la in en länk till detta blogginlägg på Linus Hellmans FB-sida. Jaag ville uppmärksamma honom och hans besökare på mitt blogginlägg ;-)


Så här reagerade Linus Hellman. 


  
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

7 december 2016 09:01

Att de inte drog till med att göra y-axel ännu mer utdragen för att visa hur stor förändringen var. Om nu Linus är konsekvent så bli hans diagram på förändringen endast ett litet hack i kurvan.
Inget att bry sig om.

 
Ingen bild

Lärare

7 december 2016 09:11

Räkna inte med att dessa vänster-besserwissrar ska medge någonting. De har en översittarattityd som skolgårdsmobbare och saknar allt förnuft. Tyvärr.

 
Ingen bild

Hasse

7 december 2016 10:35

Linus Hellman är ett skämt. Delar helt signaturen "Lärare" åsikter och synpunkter.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 december 2016 11:05

Anställer man en lärare per klot-Johan så får man givetsvis en liten förändring, detta har inget med svensk skola och Sveriges framtid att göra

 
Ingen bild

Tomas

7 december 2016 11:06

Svenska vänsterpolitiker har en tydlig uppfattning om hur Sverige skall gestaltas för att uppfylla deras drömsamhälle. Jag tycker att vi alla borde hjälpa dem och Thoralf har ett enastående förmåga att fixa fram statistik och annan information.
Vi kan göra följande:
(1) informera dessa politiker om att det finns redan sådana länder som de har som idealsamhälle, t.ex länder i Afrika eller mellanöstern.
(2) Staka ut vägar som de kan ta för att komma dit med bil, båt eller helt enkelt informera om balkanrutten.
(3) Ta fram olika slags rabattkuponger, få fram billiga biljetter o.s.v för att de på ett billigt och bra sätt tar sig dit.

Jag själv är beredd att hjälpa till finansiellt med att få till stånd rabattkuponger och biljetter till våra politiker i sjuklövern.

 
Ingen bild

Job

7 december 2016 11:38

Varför är årtalen så konstiga på båda?
2000, 2003, 2009, 2000 (igen?) och sedan 2012

 
Ingen bild

Observer

7 december 2016 11:58

Jamen, Det följer ju klassisk paretoprincip. D.v.s den lilla klicken lågbegåvade i samhället.
V,Fi,L,MP finns för dem och överstiger aldrig de stipulerade 20%.

Det är samma (mängd) stollar som köper ex-vis franska bilar trots att de alltid får sämst i test.

Paretomänniskorna; De 20% dummaste är inte bara dumma enligt vetenskapen, de har även likaledes låg självinsikt, så de vet inte o m att de är dumma. De ser inte sina begränsningar och hänfaller därför lättare åt t.ex kommunism och tar på sig rollen att tänka åt resten, Men det kan inte bli mera fel.Därför vinner Trump. Och därför är dessa så förvånade när Trump vinner. Och därför fungerar aldrig kommunism!
Och därför kommer de aldrig att ha mer än några få procent.
Så var det med den saken.

PARETOPRINCIPEN.

Det enda som är viktigt är att i framtiden undvika att rekrytera dessa till viktiga poster i samhället så att de inte kan sitta och förstöra ett helt samhälle utan istället sitta på skyddad verkstad, där de mera naturligt hör hemma.

 
Ingen bild

X

7 december 2016 12:11

Kommunist-kreaturen ber aldrig on ursäkt...

 
Ingen bild

AA

7 december 2016 13:01

Vad ska man tänka om en erfaren högstadielärare som inte begriper hur ett korrekt diagram ska se ut?

 
Ingen bild

MR

7 december 2016 13:28

Man har dessutom, som av en händelse bytt mätmetod sedan 2012.
Nu görs provet på dator istället för på papper.
Ställ er frågan: Vem har något att vinna på det?
Återigen är det fråga om manipulering till fromma för etablissemanget.
Samma visa är det med:

BRÅ
TT
SIFO
Mf till etablissemanget kopplade informationskanaler o statistik
(NÄR VERKLIGHETEN INTE PASSAR DIKTEN FÅR INSTITUTEN ORDER OM FÖRSKÖNING AV VERKLIGHETEN)

Folk är så trötta på dessa notoriska lögnare, Etablissemanget. Eller skall vi säga TEATERLEDNINGEN.

Låt etablissemanget packa ned sin kommunistteater 2018.

 
Ingen bild

C Andersson

7 december 2016 14:05

Jag kan inte se att man anger "sort" på någon av axlarna. Vad y-axeln visar vet jag inte. X-axeln ska förmodligen vara en tidsaxel. 2015 ska inte vara en punkt på skalan. 2015 är intervallet mellan 2015-01-01 och 2015-12-31.

Efter 2000 kommer 2003, sedan 2009 och 2000 och därefter 2012 och till slut 2015. Har jag blivit så svagsynt på gamla dar. Hujedanamej.

Finns uppgifter på länsnivå och kommnnivå?

 
Ingen bild

Bertil

7 december 2016 14:49

Rena rama cirkusen det här, gissningsvis kontrar dina antagonister med största möjliga tystnad.

 
Ingen bild

Dessa degenererade svenskar

7 december 2016 15:35

Vakter ska stoppa onani och bajsande i kyrkan

Besökare onanerar i kyrkbänken, kissar och bajsar på golvet, klättrar i orgelspelet och försöker stjäla barn mitt i dopet.

Nu tvingas Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad kalla in vakter.

– Det är egentligen märkligt att vi ska behöva utbilda vår personal i sådant här, säger förvaltningschefen Bengt Alvland till Kristianstadsbladet.

 
Ingen bild

Godnatt Sverige

7 december 2016 16:27

Ska vi gissa att Linus Hellman prisas för sina politiska stolligheter och utses till Skansenskolans nästa rektor?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 december 2016 16:30

Observer : Detta är helt klart något för samhällskunskapsböckerna
Franska bilar är klockrent

 
Ingen bild

Lena

7 december 2016 16:36

Jag förstår inte mycket av diagrammen, visst det är en jämförelse mellan de nordiska länderna o Sverige och vi ligger sämst till. Men går inte att utläsa om skillnaderna är stora eller små, vilken är referensen?

En obehaglig utveckling av mediasverige är SVT satsning på programmet Edit som sägs vara identitetspolitisk nyrasism, där utomeuropeiska människor som är helt husfärgsfixerade. Läs Mats Dagerlinds krönika och se videon de gjort med parodi på programmet "På spåret", där de lagt in en tredje vagn, (tredjeklassvagn) och två invandrare i som medverkande.

http://avpixlat.info/2016/12/06/identitetspolitisk-nyrasism-i-svt-edit/

 
Ingen bild

Fredde

7 december 2016 16:51

Gapet mellan hög- och lågpresterande elever och mellan elever med olika socioekonomisk bakgrund är nu större än OECD-snittet. Detsamma gäller skillnaderna mellan elever med inhemsk och utländsk bakgrund. Även resultatskillnaderna mellan skolor ökar.
– Kommande resultat kan påverkas av hur vi lyckas med den relativt stora gruppen utländska elever som kommit till Sverige och av hur invandringen ser ut framöver.

Är detta något PK-media skriver om? Jag har då inte sett det...

Källa: http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2016/12/06/pisa-2015-uppat-allt-utom-likvardighet

 
Ingen bild

J B Doe

7 december 2016 16:51

Annat ämne.
Idag skriver Barometern: Vad vill du läsa om i Barometern på julafton? Vilket ämne vill du att vi ska belysa? Utifrån era idéer skapar vi sedan Önske-Barometern.
Här tror jag att vi som läser Thoralfs blogg kan bidra med många förslag på saker som har mörkats eller förvrängts av tidningen. Adressen är: tips@barometern.se

 
Ingen bild

Stefan A

7 december 2016 19:36

Poff tjoffen verkar inte vara så öppen och hjärtlig, men det kanske finns begränsningar i det goda hjärtat, de värsta hatarna brukar man ju hitta hos vänstern tvärtemot vad fulmedia brukar förmedla.
Sällan har det jublats så över att man är sämst i norden (förutom island), men PK får vara glad för det lilla numera, som svt,s redovisning av en novusundersökning som jämställer invandringen med sjukvård och skola som den viktigaste frågan för svenska folket, svt går på som om det var en personlig seger för "oberoende" svt....

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 december 2016 19:42

Dagens skämt !
Att svensken inte tycker att invandringen är det mest oroande i samhället.
Skolan skulle vara värre.
Massinvandringen är ju orsaken till förfallet i Sverige.
Den som inte uppmärksammar det är både blind och döv eller regeringsmedlem

 
Ingen bild

Absolut sanning

7 december 2016 19:56

Linus Hellman och de andra godhetsapostlarna kunde komma med konstruktiv kritik av dessa två diagram med osannolikt dåligt utsatta axlar, men Linus väljer istället att blockera dig.

SVAGT när det är så uppenbart för alla, men kanske förståeligt med tanke på var han befinner sig begåvnings- och kunskapsmässigt!

Lars Bern är i varje fall en pålitlig informationskanal och skriver att "det svenska samhället splittras och faller sönder till följd av att det drabbats av en kollektiv godhetspsykos som snart har fått hela landets etablissemang att tappa kontakten med verkligheten."

https://anthropocene.live/2016/12/06/ondskan-gommer-sig-bakom-godhetens-potemkinkulisser/

Alternativt:

http://kimmoa.se/rn/go?to=12015348

De hundra senaste inläggen från Anthropocene :s blogg:

http://kimmoa.se/rn/singel/Anthropocene

Enligt en opinionsundersökning av Novus på uppdrag av SVT om de viktigaste frågorna för väljarna, kommer sjukvården på första plats med 57%.
På andra plats kommer skola och utbildning med 56%.
På tredje plats kommer invandring och integration med 55%.

AF: s prognos talar om en relativt stark tillväxt (BNP), när den korrekta bilden av ekonomin är tillväxt per capita (BNP/capita) och som är stagnerad.

Arbetslösheten (andel) beräknas i år uppgå till 7,0%.

Under 2018 beräknas andelen inskrivna arbetslösa med utsatt ställning på arbetsmarknaden utgöra 75% av samtliga inskrivna d.v.s en merpart med utländsk bakgrund.

Sysselsättningen väntas stiga med 74000 personer 2016, med 55000 personer 2017 och med 46000 personer 2018.

Två av tre nya jobb kommer att gå till utrikes födda.

Var finns jobben, är de skattefinansierade och vilka har kompetensen?

En 15-årig pojke har erkänt dubbelmordet på 14-årige pojken Jakob Abdullahi Hassan och 48-årige kvinnan Tone Ilebekk som knivdödades på "Wilds Minne skole" i Kristiansand i sydligaste Norge.
Han är häktad i två veckor.
Allt enligt NRK.

En 26-årig man är häktad i fyra veckor för polismordet i Köpenhamn med en pistol av kaliber 22.

 
Ingen bild

X

7 december 2016 20:56

Reflektion 1:
Om man mot förmodan skulle få hemlängtan till PK-nästet Sverige när man är utomlands så läs svensk media. Botar garanterat all hemlängtan...
Reflektion 2:
Nu när Donald Trump blir president kanske man skulle söka uppehållstillstånd i USA. Tänker friheten i Idaho, Montana eller liknande. Någon som vet hur man tar med så mycket ekonomiskt från Sverige utan att betala onödig skatt och liknande i Sverige. De pengarna går ju bara till MENA-snyltgäster som PK tar till Sverige för att sänka nationalstaten.

 
Ingen bild

Tommy

7 december 2016 21:49

Skillnaden är väl att man har samma värden i Y-axeln. När man läser dina diagram kan man ju vid en snabb anblick få intrycket av att människor från andra länder är i majoritet. Dessutom har du naturligtvis medvetet valt en röd färg. Sedan inte sagt att jag gillar vad jag kan läsa av diagrammet men det känns ju som klassisk oseriös journalistik. Ponera att du gör samma diagram där du stället två tidningars upplagor jämte varann. Eller där du jämför två partiers resultat i opinionsmätningar.

Thoralf Alfsson

7 december 2016 22:01

Ponera att du vill jämföra befolkningsutvecklingen år för år mellan två grupper som jag ville göra. Ge mig då exempel som du anser inte vara oseriösa. Du kan väl inte mena att skulle vara oseriöst att ha olika färg på grupperna för att hålla isär dem!

Erkänn istället att du inte har förmågan att både läsa siffror och se något grafiskt.

 
Ingen bild

Tommy

7 december 2016 22:32

Man skulle kunna börja med 0 i bägge exemplen i Y-axeln.
Ha med bägge grupperna i samma stapel, med olika färger(det skulle ju bättre illustrera utvecklingen). Har för övrigt väldigt svårt att tro att det inte är medvetet vakt den ena som röd.

För övrigt skulle jag tycka att det vore intressant om du kommenterade Ekeroths senaste(?) krogsväng.

Thoralf Alfsson

7 december 2016 23:18

Jag har läst medias version och läst Ekeroths version. Finns inget mer att kommentera.

Är det något fel med röd färg på staplar i ett diagram. Förklara i så fall varför.

Om du vill visa förändringen kan du inte ha båda grupperna i samma stapel och samtidigt vissa volymen. I så fall får du visa differensen mot föregående år men då blir det betydligt mer svårläst eftersom det även är en minusvärde under visa år och det kan vara svårtolkat.

Om du börjar vid noll tror du då att du kommer se några förändringar i diagrammet? Eller hur utvecklingen sett ut mellan varje mätning? Nej, just det. Det är ju faktiskt förändringen i PISA-mätningen man vill visa. Inte vilken nivå den ligger.

Det var befolkningsförändringen jag ville visa!

 
Ingen bild

Clas

7 december 2016 22:48

Jag kan inte se att PISA-diagrammen skulle vara missvisande. Y-axeln har samma skala och x-axeln ska förmodligen också ha samma skala. Årtalen är emellertid felaktigt återgivna. PISA undersökning sker väl vart tredje år så årtalen ska var 2000, 2003, 2006, 2009, 2012 och 2015. Graderingen av x-axeln är det enda fel jag kan se.

Vad media däremot "glömt" att rapportera är att den förbättring som visas i diagrammet mellan år 2012 och 2015 inte är statistiskt signifikant, dvs. ökningen kan beror på andra faktorer som t.ex fel i utvärderingen. Det är således inte säkert att "svenska" skolungdomar alls har blivit bättre i matematik och läsförståelse.

Thoralf Alfsson

7 december 2016 23:20

Den stora klagan på mina diagram var att y-axeln inte startade från noll.

Men det gör ju inte dessa heller. Det är den stora poängen som vänstermupparna nu borde klaga på även i detta fall.

 
Ingen bild

UncleBob

7 december 2016 23:31

Off Topic: Jag såg precis nyss ett interessant program om DDR och Stasitiden. Programmets upphovsmän intervjuade gamla soldater och höga befäl från "der Volksarmé" som hyllade och saknade tiden i DDR
http://www.tv.nu/p/1CeJGE-N-42gX
Jag känner igen den hjärntvättade inställning till verkligheten som delas av Henko på IRM och de andra virrpannorna i Expo. Fortfarande idag så hävdar de att DDR-kommunismen var överlägsen och att friheten i väst bara var en inbillad propagandakuliss som skapats av Kapitalismen.
Andra utpräglade drag hos denna typ av socialist är den fanatiska övertygelse om att de är de enda som vet vad som är bäst för andra.
Se dokumentären på SVT Kunskapskanalen Söndag 22:30 - 23:30
Det är en guldgruva för att diagnostisera den psykologiska gåta som kännetecknar en Marxist i dagens ljus.

 
Ingen bild

Nisse

8 december 2016 00:08

Jag är Civilingenjör KTH, och har aldrig sett ett diagram men en så förvirrande x-axel. Förstår inte vad dom försöker visa med denna förvirring. Y-axeln borde som sagt börja på noll, och ta med Singapore's siffror högst upp, långt över de svenska.

 
Ingen bild

Vänsterextrem ansvarig utgivare åtalas

8 december 2016 00:56

Thomas Mattsson stäms för grovt förtal

Den finansman som pekats ut som drivande i Falcon Funds-härvan väcker enskilt åtal mot Expressens ansvarig utgivare Thomas Mattsson, enligt en stämningsansökan. Uppgifterna är inte sanna menar mannen.
http://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/thomas-mattsson-stams-for-grovt-fortal-6810561

 
Ingen bild

Absolut sanning

8 december 2016 01:11

Har några verklighetsförnekare och kunskapsresistenta hört av sig med samma kritik av dessa två PISA-diagram som inte heller startar vid noll eller förklarat konstruktivt varför kritiken av dig inte gäller dessa?

Det är helt normalt i representation av statistik att som i ditt fall ha brutna axlar.

Det är så uppenbart för alla att de egentligen är missnöjda med HUR TYDLIGT BEFOLKNINGSUTVECKLINGEN framgår i Kalmar med dina diagram och kommer med desperata argument att du skulle visa befolkningsmängden istället.

De förstår inte hur man presenterar statistik och bryr sig inte heller om det är grafiskt korrekt.
De vill INTE att du visar en BEFOLKNINGSÖKNING under den angivna tidsperioden på 2% med svensk bakgrund och 80% med utländsk bakgrund och att andelen med utländsk bakgrund har ökat från 7% 2002 till 15% 2015.

Thoralf Alfsson

8 december 2016 09:04

Du har så rätt! Det är där skon klämmer men det vill de givetvis inte erkänna.

 
Ingen bild

Stefan

8 december 2016 07:31

Man blir ju smått beklämd när man hör hurraropen över de något bättre PISA-resultaten. Att tro att trenden nu är bruten är minst sagt naivt. Mätningen gjordes 2015 så de politiska åtgärder som ev. påverkat resultaten gjordes åtminstone ett par år innan dess. Mätningen gjordes också innan den stora migrantanstormningen i slutet av 2015. Hur 30-40.000 nyanlända elever påverkar skolresultaten lär vi få se i nästa PISA. Jag är rädd att den förbättring vi nu sett bara blir ett litet hack i den nedåtgående kurvan.

Jag plågade mig igår kväll igenom en nyhetssändning på SVT. Där förkunnades triumferande att invandringen inte längre är den viktigaste frågan för svenska folket. Man kunde riktigt höra mellan raderna: ”Ja! Vår propaganda har fungerat!”

Sedan fick vi återigen höra att invandringen minsann är lönsam och nödvändig för att föryngra en åldrande befolkning. Precis som om invandrade människor inte skulle åldras…

När de blir gamla så måste vi med den logiken ha en ännu större invandring för varje generation för att klara den heliga tillväxten. Det är ju rena pyramidspelet! Ungefär som att täcka upp budgetunderskottet med SMS-lån!

Jag gissar att stora delar av de ”ensamkommande” kommer åldras mycket fortare än oss andra. Så fort de fått uppehållstillstånd eller senast när de fått klart för sig vad som gäller för att få pension i Sverige kommer de över en natt bli 10-15 år äldre…

 
Ingen bild

Bo

8 december 2016 08:16

Spanien har presenterat resultatet av PISA-undersökningen 2015. Det var första gången Kanarieöarna var med. Kanarieöarna visar sig vara sämst i hela Spanien, läsförståelse 483, matematik 452. Att redovisa resultatet från de olika automaterna är mycket klokt då man lätt inser var man behöver sätta till extra resurser. Skolverket påstår om Spanien ”att det finns stora skillnader i kunskaper och resultat mellan olika regioner.
I Sverige finns inte den problematiken varför vi inte valt utökat urval för vissa regioner. Därför går det inte heller att uttala sig om vissa städer eller områden.” Skolverket vägra lämna ut underlaget. Har man något att dölja?

 
Ingen bild

SM811

8 december 2016 08:41

Såg att TV visade igår att massinvandringen (55%) inte var den viktigaste frågan. Hur kan då de andra svaren få mer än 55%. Har jag tre frågor att välja mellan och skall svara vilket som är den viktigaste måste för mig summan bli 100%. Någon som kan ge en förklaring?

Thoralf Alfsson

8 december 2016 09:08

Gissningsvis kanske det funnits ett tiotal områden att välja på och att man fått svara flera alternativ.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 december 2016 08:52

Annat ämne!
Sexköp utomlands ska kriminaliseras i Sverige.
Om vi vill att våra invandrare ska följa svenska lagar ska vi inte röra till begreppen.
Vi måste följa lagar i länder vi besöker.
Besökande i Sverige ska leva efter våra lagar.
Den feministiska regeringen får stilla sig !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 december 2016 09:20

Anders Lago i Malmö borde skämmas tusenfalt som han ställt till det i den vackra staden !

 
Ingen bild

Niklas R

8 december 2016 09:31

@Pretty Boy Floyd
Hörde också det.
Tycker det lilla skitpartiet ska ta och lägga ner mycket mer tid och energi på att få bort den avgiftsfria sexhandel (aka våldtäkt) som begås av vissa grupper i Sverige så att vi får tillbaka kvinnofriden i landet och ett samhälle där en gruppvåldtäkt är förstasidesnyhet och inte en fotnotis i lokalblaskan efter sporten.

 
Ingen bild

Bo

8 december 2016 10:28

Finns det ingen på vänsterkanten som beklagat sig över att x-axeln inte börjar på noll….Kristi födelse?

 
Ingen bild

Maja Dacke

8 december 2016 12:56

Läs idag:

https://morklaggning.wordpress.com/2016/12/07/vetenskaplig-bankrutt/

Där lärde jag mig ett nytt men inte främmande ord: zombievetenskap.

K-O Arnstberg förklarar vad som pågår i den svenska akademiska världen och det är inget trevligt. Dit går våra skattemiljoner!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 december 2016 13:44

Av kommentarerna att döma så har tydligen SVT varit ute på en rejäl desinformationsrunda. De har sett sin chans att slå blå dunster i den del av befolkningen som litar på lögn-TV.Som vanligt alltså!

Hur SVT den närmaste framtiden skall förklara det accelererande antalet bilbränder, våldtäkter, åldringsrån, mord och muslimsk terrorism är oklart.


Läget är inte under kontroll. SVT ljuger och fantiserar, som vanligt

Ge dig själv en tidig julklapp.
Ring Radiotjänst och avanmäl TV-innehav.

Kontakta kundservice
Öppettider:
Helgfri vardag kl 09.00-17.00
0771-91 00 04

 
Ingen bild

Hoppas det var en seriös vinnare

8 december 2016 13:44

Jimmie Åkesson bjuder på middag!
Vinnande bud 171 800 kr Gjppi
http://www.tradera.com/item/280404/270726333/jimmie-akesson-bjuder-pa-middag-

 
Ingen bild

Jimmies måltidsauktion

8 december 2016 14:55

Nu har middagen gått under klubban – för 171 800 kronor.

– Vi har varit i kontakt med vinnaren, som tycker väldigt bra om Jimmie och partiet.
Ingen som jag kände till sedan tidigare, utan en privatperson som sa att han ville bjuda sin familj på middag, säger Joakim Wallerstein.

Ideella organisationen ”Inte rasist, men...”, IRM, visade tidigt stort intresse för auktionen. Medgrundaren Henrik Johanssons vision var att låta Jimmie Åkesson laga ett tidskrävande långkok och samtidigt få svara på kritiska frågor.
Men på torsdagen fick IRM erkänna sig duktigt besegrade.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qaEAm/sa-dyr-blev-middagen-med-jimmie-akesson

 
Ingen bild

Swexit

8 december 2016 15:14

Jag har aldrig haft problem att tyda Thoralfs diagram- solklart varje gång vad som redovisas i dessa.

Men för att tysta dessa besserwissers som alltid klagar på diagrammen så kan man ju där skalan ej börjar från noll göra exempelvis Y-axeln bruten i form av en "blixt" (sick sack linje) där axeln börjar enligt kutym inom mattelära.
Det behövs tydligen lite övertydlighet ibland..

I övrigt vill jag tacka dig Thoralf för att du upplyser den del av folket med öppet sinne om tillståndet i vårt land. (De faktaresistenta lär aldrig ta till sig några obekväma sanningar)

 
Ingen bild

C Andersson

8 december 2016 15:32

@Bo@
"Finns det ingen på vänsterkanten som beklagat sig över att x-axeln inte börjar på noll….Kristi födelse?"

Så långt till vänster?!? Är det där höger nörjar?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

8 december 2016 16:34

En (1) person vill betala 171 800 för en
middag med Åkesson. För välgörande ändamål. Fantastiskt.
Det är kärlek och hängivenhet.

Slöddret från IRM lyckades inte samla in nämnda summa
bland alla sina lågpannade troll.

 
Ingen bild

Leon

10 december 2016 10:49

Swexit : Intressant är ju då att konstatera att de flesta diagram visande PISA-resultaten just har "brutna" Y-axlar (även grafiken hämtad från "Samtiden"). Alltså visar den tydligt (övertydligt) på att den "grafiska presentationen" ligger en "bra bit" upp på skalan. Något som saknas, dessvärre, i Thoralfs presentation vilket kan göra "kritiken" delvis berättigad.

Mycket intressant är också att det nordiska land som kanske minst påverkats av invandring med en i stort etniskt "homogen" befolkning, Island, uppvisar sjunkande resultat för hela tidsperioden 2000-2015. Men det kan ju vara en "statistisk artefakt" av att totalantalet "niondeklassare" på Island förmodligen inte är fler än i en medelstor svensk stad. (Det är ju inte fler än 332 529 invånare totalt i landet).

Leon d´O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se