thoralf

Direktlänk till inlägg 3 december 2016

KLIMATALARMISTVECKA I MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 3 december 2016 09:59

Den här veckan har klimatalarmisterna haft sin lilla ”julafton” efter att vädret varit extremt varmt i arktis under några dagar för ca två veckor sedan med mer än 20 grader varmare än normalt. Att temperaturen varierar i arktis är helt normalt och ibland inträffar en peak.


”Förra fredagen gav klimatexperten Johan Rockström skräckbeskedet att vår planet kan ha nått en ”point of no return”, det finns ingen återvändo. Intervjun i ”TV4 Nyhetsmorgon” har varit ett av veckans mest delade videoklipp i sociala medier.”

 

Undrar om media kommer återvända till Johan Rockström i framtiden och fråga om varför han trodde att vår planet nått ”point of no return”. Menar han att temperaturen aldrig mer kommer bli normal i arktis? ”Point of no return” kan väl knappast innebära något annat! Givetvis kommer public service, TV4 eller annan pk-media aldrig ställa Johan Rockström mot väggen i framtiden.

 Om nu Johan Rockström är en klimatexpert borde han veta hur klimat och väder definieras! Men uppenbarligen gör han inte det.


Hur definierars väder och klimat? SMHI definierar väder enligt följande.


”Vädret handlar om atmosfärens egenskaper och dess förändringar vid en bestämd tidpunkt, under ett dygn eller under längre perioder.”

 

SMHI definierar klimat enligt följande.


”Klimatet däremot ges av de statistiska mått som vädret har på en viss plats för en definierad tidsperiod. Inom meteorologin används ofta utvalda 30-årsperioder, till exempel åren 1961-1990. Klimatet beskrivs i termer av medeltemperatur, genomsnittlig årsnederbörd, frekvensen av frostnätter, högst uppmätta dygnsnederbörd etc.”


Så här enkelt avslöjar man Johan Rockström som klimatalarmist och inte klimatexpert. Han gör väder till klimatförändringar, med andra ord en klimatpopulist. Johan Rockström är sannolikt styrd av möjligheten att tjäna pengar på att vara klimatalarmist och få möjligheten att delta i politiskt korrekta konferenser och miljömöten över hela världen. Det är nog hans stora drivkraft!


Det blir mer eller mindre pinsamt när programledarna i TV4 står och säger ”att arktis i denna stund är mer än 20 grader varmare än det borde vara”. Det var en peak för ca två veckor sedan! Idag eller den senaste uppgiften är att temperaturen sjunkit till ca -18 grader. Vilket innebär att temperaturen sjunkit med ca 15 grader mot det programledarna påstår och närmar sig det normala men det nämner inte vare sig programledarna eller Johan Rockström.Som exempel på väder kan vi ta Kalmar flygplats. Den högsta temperaturen som uppmäts under november sedan 1901 är 15,4 grader från 1968. Den lägsta temperaturen i november sedan 1901 är -17,3 grader från 1965. En skillnad på 32,7 grader! Detta handlar om väder och jag tror ingen skulle våga påstå att vi hade stora klimatförändringar mellan 1965 och 1968. Källa SMHI.

 

 

Det är minst sagt anmärkningsvärt att ”klimatexperten” Johan Rockström inte kan skilja på väder och klimat! Det som är ännu sjukare är att ingen pk-journalist vill avslöja detta faktum. Pinsamt!

 

Jag undrar om Johan Rockström anser att det finns andra faktorer som styr vädret och klimatet? T.ex solen!

 


Lars Bern skriver också på samma tema den 3 december.

https://anthropocene.live/2016/12/03/klimatpropagandan-handlar-om-att-underminera-tron-pa-demokratin/PS


Jag har ägnat ledig tid denna vecka till att dela information från SD. Denna vecka har ca 1 300 lägenheter i delar av stadsdelarna Falkenberg, Norrgårdsgärdet, Funkabo, Djurängen och Varvsholmen fått foldern ”Vad händer nu” och mitt eget lokala infoblad för Kalmar kommun som väckt en del uppmärksamhet. Får se hur mycket jag hinner med nästa vecka. Det blir troligen Kungsgårdsvägen som skall få samma folder och infoblad,  plus ett extra blad enbart för detta område. Ett utdrag från ett protokoll från Samhällsbyggnadsnämnden ;-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

HM Gotland

3 december 2016 10:20

Lite funkar i alla fall jag nuförtiden efter att medvetet haft politiskt inkorrekta tankar i över 20 år: Jaha, dom säger såååå. Ja då förhåller det sig väl på motsatt sätt.
Vi var på campingsemester och åkte runt och campade i Alaska i somras. Förberett oss på kallt väder med tröjor och annat och möttes av rena sommarvärmen i juni och den varmaste sommaren i mannaminne. Javisst temperaturerna fluktuerar men lite osäker känner man ju sig. Men det gjorde man ju förvisso när skogsdöden var populär med...

Apropå kommentarerna på förra blogposten kring Westerholm och andra som framför åsikter som liknar SD´s men samtidigt kraftigt tar avstånd. Javisst hamnar man i kylan som SD - det är en förklaring men det är inte särskilt konstruktivt när SD-sympatisörer resonerar så. Det är det bland vanliga väljare med och det är faktiskt något att fundera på.

 
Ingen bild

PK-Pysskolog

3 december 2016 11:18

Tänk så mycket vi är rädda för nuförtiden. När jag var barn så skrämdes man med att "sotaren kommer och tar dig".

Nu har vi väldigt mycket mer att vara rädda för.
-Putin
-Trump
-SD
-Rasister och nazister.
-Den globala uppvärmningen

Våra inhemska problem är främst SD orsak till. De är SD som gör att bilar brinner, kvinnor och män våldtas och att gangstrar skjuter på varandra. Tänk så mycket bättre det skulle vara om inte SD fanns.

Egentligen är det riktigt hemskt när etablissemanget skrämmer upp till och med barn i förskola så de får svårt att sova tryggt. För djävligt uppriktigt sagt.

Att Sverige skulle behöva göra en massa onödiga saker för att få ned våra koldioxidutsläpp är bara för larvigt. Varför kan inte dessa så duktiga klimathysteriker presentera ett nettoresultat för några olika länder. Så vitt jag vet består vår natur av bra mycket gröna saker som växer och omvandlar koldioxid till syre. Hur ser skillnaden ut mellan vad Sverige producerar och vad växterna tar hand om och gör till syre?
Jag inbillar mig att vi rent av kan vara på minus. Dvs Tar hand om mer än vad vi släpper ut.

Du Thoralf hade ett diagram för några år sedan där kurvor var ritade över den globala uppvärmning. Och sedan visade du hur utfallet blev i förhållande till prognoserna.
Du hade även vid något tillfälle ett frågeformulär med frågor kring växthusgaser. Det var riktigt bra! Jag använde det flitigt för att få en rolig stund åt folks okunnighet på området.

 
Ingen bild

Hasse

3 december 2016 11:54

Det är inte luften som i huvudsak smälter isen i Arktis utan det varma vattnet som pumpas upp av golfströmmen. Det är jäkligt kallt där, oftast minusgrader. Här kan man följa med temperaturen i polarregionen och en del annat också: https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=-347.71,64.47,438/loc=174.073,89.582
PS Det finns någon annan som också kallar sig Hasse. Du skriver inga dumheter, men det kunde vara skäl att göra lite skillnad :)

 
Ingen bild

Lewren

3 december 2016 12:04

Vill rekommendera alla att ta del av den här intervjun med Lord Monckton, om hans nyligen upptäckta fel i formeln för hur de räknar på den sk globala uppvärmningen:
https://www.youtube.com/watch?v=DrWznOFq38s

Han jobbar nu ihop med flera av de mest prominenta människor inom klimatforskning för att validera korrigeringen av formeln. Alla är än så länge eniga om att han har rätt, och om/när detta passerar den referent-granskning som nu håller på att sättas upp så kommer det ställa HELA klimatdebatten på sin kant eftersom det kommer visa hur enormt felaktig hela extrapoleringen är och varit.

Om/när detta inträffar, så väntar jag mig en ursäkt från hela vänstern som propagerat för den här till synes falska propagandan i så många decennier nu. Den ursäkten lär jag få hoppas länge på.

 
Ingen bild

X

3 december 2016 13:15

Thoralf, du är en underbar människa. Förväntar mig att se dig i riksdagen 2018.


Apropå klimatdebatten. Detta är den nya religionen för PK-folket.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 december 2016 13:19

Annat ämne. Det rapporteras från Rinkeby att fredagskvällen varit lugn. Bara ett dubbelmord och stenkastning mot de poliser som kallats till mordplatsen... Sverige har aldrig varit tryggare...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 december 2016 13:37

”Tumult när Åkesson besökte gayklubb”

Åkesson har mig veterligen aldrig varit ute på det här viset förut. Att gå på en bögklubb veckan efter ”Ekerothgate” verkar inte som en tillfällighet utan som en genialisk strategi för att provocera fram reaktioner i avsikt att hjälpa Ekeroth.

Om så är fallet är det en utmärkt strategi.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article24026287.ab

 
Ingen bild

Tony

3 december 2016 14:44

Hur Länge ska riksdagen accepter Rossana Diamaarcas
idiotiska beteende? Efter en debatt med Aron Emilsson SD
vägrar hon ta i hand och går direkt ner och sätter sig?

Har kommunister specialskrivna regler över hur man beter
sig? Att gatans röda parlament gör som dom vill och skiter
i alla lagar och regler är illa, men när en invald
Riksdags kvinna gång efter annan beter sig omoget så
borde i alla fall hennes partiledare sätta gränser.

Det är inte första gången som hon struttar runt i riksdagen
och gör sig till åtlöje, regler gäller väl även för
kommunister?

 
Ingen bild

Absolut sanning

3 december 2016 16:08

Uppvärmningen av klimatet som skett hittills kan PRIMÄRT bero på ökade utsläpp av växthusgaser.

Uppvärmningen kan också bero på att haven blivit varmare p.g.a solens ökade aktivi varmare tet och dess kraftigare eruptioner och därigenom inte binder lika mycket av växthusgaser som då är en SEKUNDÄR effekt.

Detta kommer att visa sig nästa årtionde, då solen nu kommit i en lugnare fas.
Erfarenhetsmässigt brukar det betyda KALLARE klimat över tid.

Empiriska observationer i framtiden får utvisa om kurvan fortsätter att öka linjärt eller exponentiellt, bryts delvis mot en stagnerad uppvärmning eller helt mot ett kyligare.

 
Ingen bild

Hacke

3 december 2016 16:13

OT. Julia Caesar levererar igen.

@Cosmic Debris
Tänkte inte på det :). Men å andra sidan är det inte första gången jag överraskats av sd:s duktiga PR-maskineri.

 
Ingen bild

Don T

3 december 2016 17:07

Som Donald Trump sa, klimathotet är bullshit! Vill minnas att Putin sa nåt liknande för många år sen. Det är ju klart att här finns det pengar för företag att tjäna på alla klimatsmarta prylar. Den största karusellen som dragits igång i Sverige lekstugan migrationsverket är nog lika svår att stoppa, det är för många inblandade som tjänar pengar på detta luftslott med anställda politiker byggbolag restauranger möbelvaruhus matbutiker och allt möjligt som går bra ett tag nu tills ventilen på luftslottet börjar pysa.

 
Ingen bild

Wille

3 december 2016 18:58

Samhällsbyggnadskontorets personal är ju totalt inkompetenta och rena misären!

 
Ingen bild

Absolut sanning

3 december 2016 19:55

Lars Bern

https://anthropocene.live/2016/12/03/klimatpropagandan-handlar-om-att-underminera-tron-pa-demokratin/

Alternativt:

http://kimmoa.se/rn/go?to=11986091

 
Ingen bild

Absolut sanning

3 december 2016 22:27

Lars Bern skriver om avgasutsläpp från bilmotorer och att han tror förbränningsmotorns dagar är räknade till förmån för elmotorn.

Anthropocene:

https://anthropocene.live/2016/12/03/forbranningsmotorns-dagar-ar-raknade/

Alternativt:

http://kimmoa.se/rn/go?to=11989413

 
Ingen bild

Bo

4 december 2016 08:34

Det verkar som Rockström har fått hybris och flippat ut. Det passar de omdömeslösa svenska journalisterna som inte behöver tänka utan para kopiera Rockströms pladder.

 
Ingen bild

Bo

4 december 2016 08:47

Fakta: Mellan 1900 och 2010 ökade havsnivån 25 mm.
Rockström menar att om isen på Grönland smälter bort, ökat havsnivån 6 m (6.000 mm)
Kan man räkna ut när detta inträffa, kanske redan nästa år?
Matematik: (2010 - 1900) år/25 mm * 6.000 mm = 26.400 år.
Då lever inte Rockström. Å andra sidan kanske solen har fört oss närmre en ny istid då.

 
Ingen bild

Lotta_1

4 december 2016 10:57

Sent skall syndaren vakna. Läs artikeln skriven av Reinfeldts högra hand Mikael Sandström. Blir inte den en ögonöppnare för de mest blåögda, naiva godhetsapostlarna som brukar skriva här så finns det inget hopp för dem.

http://kvartal.se/artiklar/de-goda-foresatserna

 
Ingen bild

Dumle

4 december 2016 14:25

Thoralf@
Jag får intrycket av du åker runt i Kalmar helt ensam och sprider dina infoblad. Finns det inga fler i SD-s kalmaravdelning som erbjuder sig att hjälpa till att sprida dina fantastiska alster? Mvh

Thoralf Alfsson

4 december 2016 15:33

Dumle

Jag har faktiskt ett ganska tråkigt svar på din fråga. Svaret är enligt min mening ganska märkligt, till och med så märkligt att jag inte ens vill skriva det på bloggen eller i kommentarerna. Men om du vill ha svar får du skicka ett mejl.

 
Ingen bild

Absolut sanning

4 december 2016 16:27

@ Thoralf Alfsson 15.33

Jag anar en STOR besvikelse!!!!

 
Ingen bild

Pepparholm

4 december 2016 17:54

Jag trodde att en agronom - Johan Rockström - är utbildad för att kunna mycket om havre, vete och råg. Men plötsligt kan han tydligen också bli "klimatexpert", "professor" och rådgivare åt statsministern, alla media, sitta i alla soffprogram och få flyga jorden runt många gånger till konferenser på sköna platser. Jag undrar hur många ton koldioxid han har släppt ut. Al Gore är nog värre men Rockström spelar i varje fall i division två.

 
Ingen bild

ulfdahl

4 december 2016 18:52

Rockström är lika mycket klimatexpert som Arnstad är historiker. Om jag kommer i håg rätt är han i egentligen agronom och har inga vetenskapliga meriter över huvudtaget men med en sagolik för måga att bräka fram vad dom poliskt korrekta vill höra Om man kallar Arnstad historiker kan man kalla Rockström vetenskaps man-

 
Ingen bild

Fredde

4 december 2016 22:47

Aftonbladet: "Johan Rockström, en av världens ledande klimatexperter: - Arktisvärme ger världen klimatfrossa"

Tack Aftonbladet för dagens bästa skratt!!

Det var länge sen jag läste så många floskler i en och samma artikel, och även länge sen det var så många tvivel om påståendet i rubriken.
"kan vara ditt och mitt fel"
"Detta kan få effekter för hela världen "
"detta kan vara ett varningstecken"
"Sverige riskerar "
"Vi kan heller inte utesluta "
" vi börjar se tecken "

Bara antydningar, inga fakta!

Sedan har vi då detta med att säga mot sig själv:
"Ett annat orosmoln anses valet av Donald Trump som ny president i USA vara."
lite senare:
"samtidigt drar jag slutsatsen att Trump inte hotar klimatet, säger Rockström"

Eller:"I TV4 nyligen slog han fast att detta kan vara ett varningstecken på att planeten närmar sig en "point of no return".
lite senare:
"Professorn framhåller dock att den höjda temperaturen antagligen inte är här för att stanna, det kan vara en tillfällig "chock" i naturen med en effekt som mycket väl kan gå tillbaka. Av liknande slag som det återkommande väderfenomenet El Nino."

Jaja, varför är jag inte förvånad över Aftonlögnens dravel? Men, varför köper folk skiten?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se