thoralf

Alla inlägg under november 2016

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2016 09:58

Den 5 november 2006 bildades Sverigedemokraternas kommunförening i Kalmar, SD Kalmar.

Det var en följd av att vi i valet i september kom in i Kalmar kommunfullmäktige med två mandat. Det var undertecknad och Lars Rosén som tog de båda platserna. Om jag minns rätt hade vi bildandemötet hemma i min lägenhet på Ängö.


Jag valdes som ordförande och Lars Rosén som vice ordförande. Vi var 5 personer i den första styrelsen. Jag har sedan återvalts som ordförande vid alla årsmöten.


Vid årsmötet 2012 beslutade vi att ändra namnet till Sverigedemokraterna Calmar.


Idag har vi 6 mandat i kommunfullmäktige men också plats i kommunstyrelsen och alla nämnder. Antalet medlemmar har ökat med ca 10-12 ggr sedan 2006.


Vi kommer att fira med smörgåstårta vid vårt öppet hus i partilokalen under måndag eftermiddag.

Av Thoralf Alfsson - 4 november 2016 13:24

Redan när jag läste de första notiserna om att en 17-åring och en 18-åring knivskurit någon vid Köpstaden i Färjestaden misstänkte jag att det handlade om invandrarkillar. Det är alldeles för många våldsbrott som begås av nysvenskar.


Idag häktades de båda ”yngre männen” som Barometern kallar dem. Notera att de nu inte är barn!


”Därför begärs 17-åringen dessutom häktad för olaga hot, olaga frihetsberövande och misshandel medan 18-åringen också begärs häktad för olaga hot, rån, två fall av misshandel och olaga frihetsberövande.”

 

http://www.barometern.se/oland/duo-begars-haktade-for-mordforsok-pa-oland-2/


Jag har precis fått häktningsframställan från Kalmar tingsrätt!


De båda ”yngre männen” är medborgare i Afghanistan. De är därmed med största sannolikhet ensamkommande barn från Afghanistan. De är misstänkta för följande.


”Försök till mord 2016-11-02 02:20 Parkering Ölands köpstad, Brandstationsgatan, Färjestaden

Olaga hot 2016-11-02 02:20 Parkering Ölands köpstad, Brandstationsgatan, Färjestaden

Olaga frihetsberövande 2016-11-02 00:00 -- 2016-11-02 02:10 Runsbäcksvägen, Färjestaden

Misshandel 2016-05-31 18:30 Hvb hem, Bidaya, Fabriksgatan, Mörbylånga

Misshandel 2016-11-02 01:25 -- 2016-11-02 01:40 Runsbäcksvägen, Färjestaden

Rån 2016-11-02 01:25 -- 2016-11-02 01:40 Runsbäcksvägen, Färjestaden”


Nu kommer svenska skattebetalare tvingas till nya kostnader!

Av Thoralf Alfsson - 3 november 2016 22:42

I tisdags fick oppositionen i Kalmar, där jag ingår, information om att kommunen skulle ha möte med Stadsmissionen och Kyrkan angående att stänga Salvelägret. Jag uppfattade det som att polisen, brandkåren och kommunen tröttnat på alla problem vid Salvelägret. Inte minst att Kalmar kommun och Salvelägret blivit en boplats för tiggare i hela regionen. I början av veckan ställdes även tre romer inför rätta vid Kalmar tingsrätt, åtalade för stölder och häleri.


Min uppfattning är att Serviceförvaltningen nu kommer stänga toaletter men också stänga av strömmen och ändra parkeringen till 24-timmars parkering.


Jag har förordat detta under en längre tid. Ju fortare desto bättre!


Professor Sven-Olof Yrjö Collin vid Linnéuniversitet skriver återigen på sin blogg om den kvinna som fälldes för misshandel av mig. Han kritiserar Linnéuniversitetets ledning för att man inte följer sin värdegrund och avskedar kvinnan. Han pekar till och med ut kvinnan med namn i blogginlägget.


För någon vecka sedan fick jag in skadeståndet på mitt konto, inklusive ränta. 5 347 kronor tror jag det blev. Nu är frågan om det skall bli flygblad för att marknadsföra min blogg eller en grundplåt för en semesterresa i vinter.


Centerpartiet i Nybro tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan skall starta politikerskola för nyanlända på arabiska. Vad jag förstår är Studieförbundet Vuxenskola mer eller mindre en organisation som styrs av Centerpartiet och finansieras till stor del med statliga bidrag i olika former.

Jag tycker att det är ett anmärkningsvärt agerande av Centerpartiet. Nu försöker partiet istället kalla det för Samhällsinformation men jag tror att det är en efterhandskonstruktion. Det är Migrationsverket och kommunerna som har ansvaret för att asylsökande får samhällsinformation.


Det skall inte Centerpartiet ägna sig åt.

 

Tänk om Sverigedemokraterna startade politiker skola för invandrare, vilket liv det skulle bli på pk-etablissemanget!


Tittade på statistik från SMHI över nederbördsmängderna i oktober.

 


Ölands södra udde 147 mm

Ölands norra udde 127 mm

Kalmar 115 mm


Nu fylls grundvattnet på rejält. Ute på alvaret är det stora sjöar och större kommer de bli om man skall tro SMHI och deras prognoser.


Kommer ni ihåg att Borgholms kommun bygger en avsaltningsanläggning för ca 115 miljoner kronor, som skall vara klar till nästa sommar. Några månader till med 100 mm regn så kan det vara en onödig investering för skattebetalarna.



Min dator har krånglat en längre tid. Nu håller jag på att skifta över till min reservdator. Det kan innebära att det blir lite strul men förhoppningsvis skall det gå bra. Har heller inte känt mig pigg idag.


PS


Det är bara Kalmar läns tidning som kontaktat Roland Finser efter det att han berättat att han inte får fortsätta att jobba på Emmaboda kommun. Helt tyst från Barometern och Östra Småland. 

Av Thoralf Alfsson - 2 november 2016 14:45

 


Roland Finser.                        Foto Thoralf Alfsson


För drygt en vecka sedan besökte Roland Finser Sverigedemokraterna i Kalmar för att berätta om hur han smittats av tuberkulos vid ett HVB-hem för ensamkommande barn som Emmaboda kommun driver, där han också är anställd. Det var en skrämmande historia som Roland Finser berättade. Hur ansvariga inom Emmaboda kommun mörkade och inte vidtog de åtgärder som de borde gjort så snart det första fallet med TBC blev känt.


Hur socialchefen Thomas Svensson motarbetade Roland Finser när han ville göra en arbetsskadeanmälan och menade att Roland Finser kunde ha blivit smittad på COOP istället för på HVB-hemmet. Ett helt absurt påstående med tanke på att det fanns minst två ensamkommande med aktiv tuberkulos på HVB-hemmet.

Först efter att Roland Finser gått till media flera månader senare gjorde socialchefen Thomas Svensson och Emmaboda en anmälan om arbetsskada. Roland Finser fick heller ingen hjälp av sitt fack, Kommunalarbetarförbundet, som mest tycks ha stått på arbetsgivarens sida.


Läs mer i mitt blogginlägg TBC Smittad del 1


Jag vet att det nu finns flera föräldrar som kräver att deras barn vaccineras mot TBC och att Emmaboda kommun skall stå för kostnaden. Hur kommer Emmaboda kommun och kommunalrådet Anne-Marie Fagerström svara på dess krav?


Igår träffade Roland Finser socialchefen Thomas Svensson för ett samtal och fick då beskedet att hans anställning inte skulle förlängas. Han kunde dessutom redan gå hem idag med full lön fram till den 31 december, utan att behöva jobba på HVB-hemmet.


Tuberkulossmittade Roland Finser fick sparken!

 

Jag måste nog säga att detta var nog något av det jävligaste jag hört på länge! Vilka skitstövlar det är som styr Emmaboda kommun. Hur många tror att Roland Finser kommer få något stöd från Kommunalarbetarförbundet?


Utan tvekan är anledningen till att Roland Finser får sparken att han gjort sin röst hörd som smittad av tuberkulos. Han har gått till media och kritiserat hur Emmaboda kommun hanterat smittoriskerna vid HVB-hemmet. Han har krävt ansvariga på svar som uteblivit och därför krävt deras avgång.

Lika säkert är att det socialdemokratiska kommunalrådet och tillika kommunstyrelsens ordförande Anne-Marie Fagerström godkänt uppsägning. Vilka skitstövlar!


Nu sparkas Roland Finser av socialchefen Thomas Svensson! Är det någon som skall sparkas är det socialchefen Thomas Svensson för tjänstefel!

 


Anne-Marie Fagerström (S) kan befolkning i Emmaboda sparka vid valet i september 2018!

 

Mejl till socialchefen thomas.svensson@emmaboda.se


Mejl till socialdemokratiska kommunalrådet  ann-marie.fagerstrom@emmaboda.se


Så här skriver Roland Finser på sin Facebook.


"Från och med 2017.01.01 är jag fri för nya uppgifter. Kära vänner, idag hade jag ett samtal angående mitt anställningsförhållande i Emmaboda kommun. (Jag berättade om detta i en post 2016.10.28)

Närvarande var personalchefen för Emmaboda kommun Elisabeth Dahl och socialchef Emmaboda kommun Thomas Svensson. Han sade redan från början: jag kommer inte skriva ett nytt arbetskontrakt. När jag frågade om jag gjort ett dåligt arbete eller tjänstefel svarade han: nej du har arbetat bra men jag litar inte mer på dig.

 

Detta begrundade han med att jag informerat media över situationen om TBC i Emmaboda. Alltså jag sammanfattar : jag gjorde ett bra arbete och blev infekterad på arbetet med TBC. När jag inte fick en arbetsskadeanmälan efter 3 månader informerade jag media. Han sade dock i ett tidigare samtal att jag enligt lag har rätt att informera media över missförhållanden på arbetet.

 

Är det normalt i Sverige att säga sanningen och sedan bli bestraffad? Är det så i Sverige att man får bekräftat från chefen, att man gjort ett bra arbete och ändå inte får vidare uppdrag? Är det så i Sverige att politiker inte vill prata om viktiga teman som TBC? Är det så i Sverige att man inte får kämpa för sin rätt?

 

Rätt ska vara rätt! Av slutet på vårat möte sade jag till Elisabeth och Thomas: i motsats till er båda bor jag i Emmaboda, jag älskar Emmaboda kommun, jag kommer också att vara här även om ni arbetar vidare i en annan kommun. Och över temat TBC kommer jag att prata om i hela Sverige.

 

Kommer lokalmedia med Barometern och Östra Småland skriva om att Emmaboda kommun sparkar Roland Finser? Jag är tyvärr väldigt osäker!

Av Thoralf Alfsson - 1 november 2016 22:33

I samband med att Roland Finser gick till media och berättade sanningen om hur han blivit smittad av TBC på det HVB-hem han jobbade gjordes flera anmärkningsvärda uttalanden. Läs TBC smittad del 1


Det som jag tycker var mest anmärkningsvärt kom från Anders Tegnell, statsepidemiolog och anställd vid Folkhälsomyndigheten i en insändare som publicerades i Östra Småland för några veckor sedan. Där Anders Tegnell skriver följande.


”Folkhälsomyndigheten följer aktivt utvecklingen av tuberkulos i samhället och har inte hittat några tecken på att flyktingsituationen har ändrat risken för att smittas av tuberkulos. Risken att smittas är fortsatt mycket låg.

Vi ser inte heller någon vidare smittspridning i samhället från boenden för asylsökande och inget fall av aktiv tuberkulos har rapporterats hos personal. Bland medboende har vi sett några fall som troligen smittats på sitt boende och upptäckts vid smittspårning.”

 

Eftersom det kan ta flera år innan en aktiv tuberkulos utvecklas är det väldigt anmärkningsvärt att Anders Tegnell uttalar sig så kategoriskt. Vi har ingen aning om hur många som bär på latent TBC och som kommer utveckla aktiv TBC inom några år och därmed kunna smitta många andra människor. Är det en TBC-bomb som vi fått med alla asylsökande till Sverige?


När man tittar på den statistik som Folkhälsomyndigheten tillhandahåller på sin hemsida så undrar i varje fall jag om inte Anders Tegnell pratar i nattmössan. Ni får bedöma själva.


 


 


Med anledning av det inträffade på HVB-hemmet i Emmaboda ställde Sverigedemokraterna en interpellation vid senaste Landstingsfullmäktige angående TBC. Interpellationen och dess svar kan läsas i protokollet från sidan 15. Ett ganska intet sägande svar från landstingsrådet Lena Segerberg (S).

Vi får dock veta att under januari till augusti 2016 har 110 personer behandlats för latent tuberkulos via infektionskliniken inom Kalmar läns landsting. Under 2015 var motsvarande siffra 55 personer. Om siffran för 2015 gäller hela året framgår inte. Vi kan i vilket fall som helst konstatera att det är en ökning på minst 100 procent på ett enda år.


Siffrorna från Kalmar län visar att Anders Tegnell pratar i nattmössan. Han försöker på samma sätt som socialchefen i Emmaboda mörka den allvarliga situationen och hur ökningen i verkligheten ser ut.


Hur många utöver dessa 110 personer har latent tuberkulos bara i Kalmar län. Hur många av dessa kommer inom de närmaste åren utveckla aktiv tuberkulos?


Är det en TBC-bomb som vi fått med alla asylsökande till Sverige?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards