thoralf

Alla inlägg under november 2016

Av Thoralf Alfsson - 16 november 2016 08:42

Hultsfreds kommun har lagt 200 000 kronor av sina välfärdsmiljoner på att producera ett videoklipp som skall marknadsföra kommunen. Det har fått stor spridning i sociala medier. Det är fullt med humor och ironi. Man har till och med fått med ”bajsmannen”. Eftersom jag själv bott i Hultsfreds kommun under ca 20 år så känner jag ju igen mig i många av de detaljer som nämns i klippet.


"Den nya videon "There`s music in the air" (Hultsfred anthem) släpptes brett på sociala medier, Spotify, och på kommunens hemsida under tisdagen. Men även om videons innehåll är glatt och flashigt modernt finns ett stort allvar bakom den fyra minuter och fyrtiofem sekunder långa, udda, satsningen."


Artikel i Barometern.


Men det saknas något i videoklippet! Hultsfreds kommun har producerat ett videoklipp som inte är politiskt korrekt! Inga invandrare, ingen mångfald, ingen mångkultur, utan bara enfald, svenskar och svensk kultur. (O.B.S. ironi från min sida)Jag satt bara och väntade på att få se lite av det mångkulturella Hultsfred, en snutt från centrala delarna med den nya affärsutvecklingen, kostnaderna för invandringen, befolkningsutvecklingen och arbetslösheten. Men inget av detta fanns med i videoklippet.


Tror inte kommunledningen i Hultsfred på mångfald och mångkultur!

 

Jag tycker att det är ett positivt grepp som Hultsfreds kommun tar till genom att producera detta videoklipp men är det verkligheten. Jag hade varit väldigt glad om detta var just verkligheten men så är det tyvärr inte.


Nog behöver befolkningen i Hultsfred något att skratta åt!


 

Nya affärsgatan i Hultsfred.


 

Asylsökande kostade nästan en kvarts miljard under 2015 i enbart Hultsfreds kommun.


 

 

Befolkningsutvecklingen borde vara en mardröm för kommunens ekonomer!


 


 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 15 november 2016 20:01

 


Min granne och den kände kalmarprofilen Berra Svedjenäs har idag skrivit ett argt blogginlägg där han går till kraftigt angrepp mot Samhällsbyggnadsnämnden och dess ordförande Mattias Adolfson men även kommunalrådet Johan Persson får sig en släng av sleven. Det handlar om turerna bakom en markreservation till företaget Glebe fastigheter. Uppenbarligen har Berra Svedjenäs blivit informerad om hur turerna uppenbarligen gått i sossetoppen. I sitt blogginlägg ställer Svedjenäs flera frågor.


Nu har Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson svarat på Facebook. Jag har markerat hans lögn.


 


Mattias Adolfsson skriver alltså att beslutet togs i full enighet av alla partier i kommunstyrelsen. Så här ser kommunstyrelsens protokollet ut från den 3 maj 2016, §99


 


Mattias Adolfsson har inte ens bemödat sig med att titta i protokollet innan han svarar Berra Svedjenäs. Skandal!


Som det framgår av protokollet yrkade jag avslag på markreservationen! Jag begärde dessutom en votering så att alla partier blev tvungna att bekänna färg! Då avstod KD och MP från att ta ställning!


Detta kallar Mattias Adolfson för att beslutet togs i full enighet.


Jag skrev till och med ett blogginlägg den 4 maj 2016 om beslutet i kommunstyrelsen och förklarade mitt och Sverigedemokraternas ställningstagande.

 

Frågan är vid hur många andra tillfällen som Mattias Adolfson far med osanningar?

 

Mattias Adolfsson har nu skrivit ett svar på Berra Svedjenäs facebooksida. Jag tycker det sista svaret talar för sig självt!


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 november 2016 23:15

Finns det en klimatkris?

Den globala medeltemperaturen har ökat med ca 0,7 grader under de senaste 150 åren.

Kan det kallas en klimatkris?

Hur många hade istället valt en minskning med 0,7 grader av den globala medeltemperaturen under de senaste 150 åren?

Vilket är bäst eller sämst? Plus 0,7 grader eller minus 0,7 grader?


Vilka länder har idag drabbats av klimatkrisen? Vad har de iså fall drabbats av?


Anser SD idag att vi har en global klimatkris?

 

Jag har mina svar på dessa frågor utom den sista!

 

Min debattartikel om bostadsbyggandet i Kalmar som publicerades i Barometern i förra veckan blev också den mest lästa debattartikeln enligt debattredaktören Mats Andersson som gratulerade mig till den ”vinsten”. Jag har fått många positiva reaktioner på debattartikel, även från oväntat håll.På onsdag kommer Kalmar kommun stänga Salvelägret om inte de protesterande får igenom sina försök att stoppa stängningen. Idag intervjuades kommundirektören Annette Andersson av SVT Småland. Det slog mig att Johan Persson har hållit sig undan när det gäller Salvelägret. Jag kan inte påminna mig att han uttalat sig i media en enda gång under hösten när det gäller Salvelägret. Han låter andra politiker i majoriteten och kommundirektören ta skiten i media. Så uppträder en "smart" politiker.


Så jäkla fegt av det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Ynkligt!

 


Hur många gånger har ni hört om ”järnrörsskandalen”? Den sista veckan har den varit framme mer eller mindre dagligen i media eller i någon krönika. Trots att den nu är 6,5 år gammal. Kent Ekeroth beskylls för det varje vecka och kommer aldrig förlåtas av etablissemanget. Trots att han inte begått något brott.


En som dock blivit förlåten bara efter några månader är landshövdingen Stefan Carlsson. Han ringde telefonsexsamtal för ca 20 000 kronor och lät skattebetalarna stå för telefonräkningarna. Regeringen avsatte honom för telefonsexsamtalen i juli 2016.


I förra veckan fick den sparkade landshövdingen pris.


”Stefan Carlsson får Södra Kalmar läns lantmannaklubbs växtodlarpris. "Att han har trampat i sitt klaver är inget vi bryr oss om" säger styrelsemedlemmen Johan Åhlund.”

 

Jojo, det är skillnad på folk och folk. Eller har det med alla människors lika värde att göra.I förra veckan fick också bloggen Interasistmen pris.


I år delar Svenska kommittén mot antisemitism ut sitt Elsapris till sajten ”Inte rasist men” för deras arbete med att granska Sverigedemokraterna.

 

Enligt min mening är detta hyckleri i den högre skolan. Var hittar vi de värsta antisemiterna i vårt land? Vilka grupper är det som står för den ökande antisemitismen? Mina läsare vet vilka grupper jag syftar på. Jag har upplevt det själv under min tid som FN-soldat i Mellersta Östern. Jag har sett och hört hatet. Finns det någon organisation som granskar dessa grupper? Nej, verkligen inte. Det är nämligen tabu i Sverige.


Jag har inget förtroende för de personerna inom Svenska kommittén mot antisemitism som utsett denna pristagare!Av Thoralf Alfsson - 13 november 2016 22:43

Vad härligt det var att se Alice Teodorescu tvåla till Peter Wolodarski så att han inte visste om DN körde agendajournalistik eller var konsekvensneutrala. Ett sant nöje att se när Peter Wolodarski började flacka med blicken och sökte stöd hos Mats Knutsson eller till och med hos Alice. Riktigt underhållande! Det sover jag gott på ikväll.


Sedan har vi då partisekreterarna för S och M. Synd att inte Mats Knutsson pressade dem hårdare på varför de inte vill samtala med SD. Det tror jag många tittare hade förväntat sig. Svagt av Mats Knutsson att missa detta tillfälle med båda på plats. I mina ögon framstår Moderaterna som superhycklare! De satt vid makten under åtta år och bedrev en vansinnig invandringspolitik och nu låtsas de inte om dessa år utan försöker vinna poänger på att reparera sin egen politik under dessa åtta år. Det kallar jag för superhyckleri!


Den inledande intervjun med utrikesminister Margot Wahlström var ingen höjdare. När hon sa att ”demokratin måste återerövras” undrade jag faktiskt vad hon menade. Socialdemokraterna sitter väl vid makten och har alla möjligheter att agera demokratiskt. Problemet är väl att man under senare år har slutat att lyssna till väljarna och istället visat på en fullständigt maktfullkomlighet. Man har till och med ägnat sig åt att mobba ett riksdagsparti och de värsta mobbarna har faktiskt varit många av deras egna riksdagsledamöter i Sveriges riksdag. Börja med att uppträda demokratiskt i riksdagen och lev upp till alla människors lika värde. Det vore en bra början av Margot Wahlström om hon och socialdemokraterna vill återerövra demokratin.


Jimmie Åkesson fick som vanligt höra en massa floskler innan han fick göra entré. Vi fick veta att SD, UKIP och FN och dessutom Donald Trump var ”mörka förfärliga krafter”. Jag undrar vad det var för socialistkvinna de lyckats ragga upp till Agenda för en intervju. Hon var knappast objektiv. Agenda borde givetvis intervjuat någon annan för att väga upp dessa påståenden som hon kastade ur sig.


Jimmie Åkesson svarade alldeles utmärkt på alla frågor och fick till med Mats Knutsson att backa vid några tillfällen. Mycket bra! Tyvärr ville Mats Knutsson inte riktigt lyssna utan han följde istället sitt manus med frågor. Det gjorde att han verkade ganska oproffsig enligt min mening.


Vid Kommun och Landstingsdagarna i Västerås för två veckor sedan tog Jimmie Åkesson upp det som han ansåg vara det största framtida hotet mot välfärden i Sverige. Anhöriginvandring! På grund av den stora flyktingströmmen till Sverige under de senaste åren och att Migrationsverket ger ca 70 procent uppehållstillstånd kommer anhöriginvandringen uppgå till ca 500 000 personer de kommande åren om inte regelverket förändras.


Det är hög tid att sd kommer med skarpa förslag som mer eller mindre stoppar anhöriginvandringen för asylsökande! 

 

Av Thoralf Alfsson - 13 november 2016 17:13

Idag har jag haft en härlig dag på Öland med en långpromenad vid Bödabukten, tyvärr var det inte så roligt att se hur Länsstyrelsen röjt i naturreservatet. Vilka sår i landskapet man åstadkommit! Jag skall skriva ett eget blogginlägg om detta när jag har mer information.


Nu är det också dags för en superfullmåne, imorgon är den helt full, ikväll 98 procent fullmåne. Månen är betydligt närmare jorden än vanligt just nu. Månen skulle gå upp ur havet klockan ca 15:45. Jag hade tänkt mig ett motiv men månen kom inte upp där jag förväntat mig men det blev rätt så bra ändå. 


 

 

 
Av Thoralf Alfsson - 12 november 2016 22:00

Imorgon är det ett intressant startfält och möten i ett förlängt Agenda. Givetvis kommer det till stor del handla om presidentvalet i USA. Jimmie Åkesson kommer närvara tillsammans med flera andra politiker. Hoppas att Jimmie till viss del tonar ner sin ”kritik” mot Trump.

Sedan kommer också Alice Teoderescu möta Peter Wolodarski, ett intressant debattmöte som jag ser fram emot.


 

Nu tror jag inte för ett ögonblick att svensk media kommer ändra sig efter veckans ”käftsmäll”. Lyssnade på programmet Medierna idag och lyssnar man till journalister som har bevakat valet så skyller de ifrån sig på media och opinionsinstitut i USA. Verkligheten är nog att de bara såg de nyheter och de opinionsundersökningar som de ville se. I söndags, alltså två dagar innan valet skickade en av mina läsare ovanstående bild från norska NRK:s text-tv där man skrev om opinionsundersökningar som visade att Trump gått förbi Clinton. Detta samtidigt som Aftonbladet skrev att ”bara ett mirakel kan rädda Trump”.


Miraklens tid är uppenbarligen inte förbi!

 

Tack vare det ekonomiska stöd som jag fått från mina läsare har jag nu kunnat beställa ett nytt infoblad (2 500st) för att marknadsföra min blogg lokalt i Kalmar kommun. Ett stort tack till de som bidragit. Nedanstående blad är beställt hos tryckeriet.

Skall även ta fram en annons och se om jag kan få den publicerad i Kalmarposten som är en gratistidning. Om det nu inte blir för kostsamt. Vill du stödja så funkar det bra med Swish 072-5179099 eller kontakta mig på mejl.


Om 22 månader är det val i Sverige! Det går fort, väldigt fort!

 

 

Baksida                                                      Framsida


 

Mittuppslag

 


Av Thoralf Alfsson - 11 november 2016 19:11

 

Artikel i Dagens Industri.


Igår anklagade Lars Bern i ett blogginlägg miljöminister och vice statsminister Isabella Lövin för att ljuga i Aktuellt. Jag såg själv inslaget och häpnades över flera av hennes påståenden. Hur kan en minister vara så fullständigt indoktrinerad av klimatalarmisternas propaganda att man förlorat allt förnuft och logiskt tänkande. Det kan ju knappast handla om informationsbrist, utan det måste vara en förnekelse av verkligheten. Isabella Lövin och hennes gelikar ser spöken på ljusa dagen och det största spöket tycks vara Donald Trump!


I Affärsvärlden har enligt min mening Erik Hörstadius hamnat väldigt nära sanningen i sin analys över varför Donald Trump vann valet i USA i sin krönika.


”Jag ska nu vara lite grov och hävda: Ett skäl till populisternas frammarsch är att de på centrala områden talar sanning när etablissemanget ljuger.”

 

Sedan ger han tre exempel på där etablissemanget ljuger.


1. En sådan lögn är att det inte finns medfödda eller biologiska skillnader mellan könen.


2. I ett vetenskapligt baserat skolsystem får barn förstås gå olika fort fram. De skiljer sig ju åt i både begåvning och motivation. Ändå läser de allt i samma takt. Den högbegåvade blir uttråkad, den lågbegåvade förnedrad. Lögnen om likhet dödar här tid, självkänsla och effektivitet.


3. En tredje uppenbar lögnillustration är mantrat fram till hösten 2015 om att ”vi tjänar på invandringen”.


Ovanstående exempel på hur Isabella Lövin ljuger i Aktuellt är bara ännu ett exempel i raden på hur etablissemanget tillåts ljuga om och om igen. Utan att journalister eller andra makthavare inom etablissemanget ifrågasätter dessa påståenden.


I eftermiddag lyssnade jag på Studio Ett och ett inslag med landsförrädaren Fredrik Reinfeldt. Den människan är minst sagt galen. Det finns ingen som helst självkritik eller ödmjukhet från den mannen. Han vägrar fullständigt att se verkligheten utan lever i sin egen lögn. I vilka kretsar rör han sig i? Vilka människor pratar han med? Vågar ingen säga sanningen till honom? Fredrik Reinfeldt och Hillary Clinton har nog i det avseendet många likheter. Förutom att de båda förlorade ett val mot verklighetens folk.


Lyssna på Fredrik Reinfeldt och förundras över hans sanslösa verklighetsfrånvaro. Notera Fredrik Reinfeldts vägran att svara på frågan om Sverigedemokraterna ca 15:50 in i intervjun.Efter inslaget kommenterade Anna Dahlberg och Stig-Björn Ljunggren intervjun med Fredrik Reinfeldt. Man kan lyssna mellan ”raderna” att de egentligen skulle vilja såga Fredrik Reinfeldt betydligt hårdare än vad de gör.När skall de politiskt korrekta förstå vad som pågår i vårt land? Är de trögfattade? Är det bara vi Sverigedemokrater som lever i verkligheten och som ser hur samhället förändras väldigt negativt. Kommer 7-klöverns politiker fortsätta förneka problemen med invandringen? 


Är de trögfattade?


Av Thoralf Alfsson - 10 november 2016 20:03

Följer SVT och dess medarbetare det Sändningstillstånd och portalparagrafen i detta tillstånd?


 


Jag orkade inte följa många minuter av SVT:s valvaka i tisdags innan jag hade tröttnat på hyckleriet. Jag valde istället att följa CNN och TV4. Att jag följde TV4 var helt och hållet beroende på Marcus Oscarssons objektiva rapportering. Men framförallt följde jag den fantastiskt bra webbsida som CNN levererade där man kunder följa röstsammanräkningen väldigt bra.


Jag kunde inte annat än skratt när jag såg nedanstående klipp. Detta är svensk oberoende public service! En bedrövad Anna Hedenmo och en minst sagt chockad Henric Ekengren Oscarsson som utsända till USA i studion.


”Det ser väldigt mörkt ut!”

Henric Ekengren Oscarsson


”Det räckte inte till för Hillary Clinton, suck!”

Anna HedenmoHär visar det verkligen prov på sitt och SVT:s oberoende! Anna Hedenmo till och med stakar sig i sin besvikelse.


Läste ett citat på Facebook som jag tycker var väldigt slående!


"Det är en sak jag inte förstår. Varför anser så många svenskar att en framgångsrik miljarder som Donald Trump inte anses klara av ett land när en svetsare får det?"


De som följer min blogg minns kanske att jag haft lite idéer om att genomföra en protest mot hur partiska SVT och SR uppträder. Alla vet ju genom de undersökningar som gjorts att public service är väldigt vänstervridet, något vi fick se prov på under valvakan i tisdags.


För bara någon vecka sedan kom också nyheten att SVT skulle genomföra en egen enkätundersökning bland medarbetarna för att krossa myten om ett vänstervridet public service företag. Läs mitt blogginlägg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/10/29/11380123-helsjuk-enkat-av-public-service/


Jag har varit i kontakt med både Radiotänst i Kiruna och tittarservice på SVT för att få fram en del svar om hur man bäst går tillväga om man vill protestera och inte vill betala för den agendajournalistik som bedrivs av SVT och SR. Tack vare deras svar har jag fått några idéer om hur man skulle kunna göra för att få en god effekt och kanske också uppmärksamhet i media.

Jag kommer återkomma till detta i senare blogginlägg.


PS

 

Ett stort tack till de personer som de senaste dagarna har använt möjligheten att stödja bloggen ekonomiskt genom att Swisha till 072-5179099.


Pengarna kommer användas till att marknadsföra bloggen genom flygblad men om bidragen fortsätter komma in kanske jag även kan annonsera i pressen. Skulle vara intressant att se om jag skulle få köpa annonsplats i svensk media ;-) 


Är det någon kunnig person i branschen som har idéer om hur en annons skulle se ut får ni gärna mejla förslag till mig.


Som avslutning lite ironi.Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se