thoralf

Alla inlägg under november 2016

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2016 17:15

Jag har väldigt svårt för hyckleri, oavsett om det sker på nationell nivå som t.ex Anna Kinberg Batras senaste utspel eller när företrädare på lokal nivå låtsas värna något men i praktiken beslutar om något helt annat.


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden var verksamhetsplanen och budget för 2017 uppe till beslut. Alliansen med Moderaterna i spetsen kom med 18 tilläggsyrkanden. Jag reagerade över tre av dessa tilläggsyrkanden vilka alla gällde den gröna miljön. Nedan följer några citat från dessa yrkanden.


”När staden växer och förtätas är det viktigt att värna de gröna stråk som finns. Vi vill öka grönskan i staden genom att strategiskt beakta de gröna stråken, göra parkerna och andra grönområden mer tillgängliga för Kalmars medborgare.”

 

”Vi vill värna om Kalmars gröna pärlor. Det är viktigt att kommunen värnar om och utvecklar grönytorna i hela kommunen samt tillse en bättre skötselplan för dessa ytor.”

 

”Vi vill även att samhällsbyggnadsnämnden tillsammans med Destination Kalmar utreder förutsättningarna för en ”grön stadssafaritur” för turister för att visa upp det gröna och vackra Kalmar”

 

Om man sedan granskar hur Moderaterna agerat i dessa frågor när detaljplaner varit upp för beslut blir jag fundersam.


  • När Gota Media ville bygga ett nytt mediehus vid en park vid Systraströmmen på Kvarnholmen sa Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet ja till denna detaljplan.
  • Vid senaste kommunfullmäktigemötet beslutades att Fredriksskansområdet skall bebyggas. Moderaterna hade inget att invända mot att det grön o idrottsområde mitt i centrala Kalmar bebyggs. Ett grönstråk försvinner därmed.
  • När detaljplanen för Spiggen (Gröndalsvägen) diskuterades i nämnden hade moderaterna inget emot att man förstör även grönområdet norr om Gröndalsvägen med bostäder.
  • Det värst exemplet är dock området längs med Kungsgårdsvägen mitt emot norra kyrkogården där ca 200 lägenheter skall bebyggas. Ett grönområde som i Grönstrukturplanen utpekas som ”särskilt värdefullt i sin helhet”. Här hade heller inte moderaterna och Jonas Lövgren något att invända!

Inte undra på att jag undrar vad Moderaterna vill med sina tilläggsyrkanden. Är det bara ett spel för gallerierna? Jag bedömer Moderaterna efter hur de ställer sig till detaljplaner. Då framstår deras yrkanden som rent hyckleri!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 november 2016 12:03

Här var det raka puckar! I love it! När tror ni vi får uppleva samma sak i en svensk TV-kanal?Här kommer klippet även på YouTube för den som ovanstående inte funkar.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 november 2016 14:27

”Under flera år valde Sverige en migrationspolitisk väg som avvek från såväl våra nordiska grannar som resten av Europa. Under kort tid har Sverige i förhållande till vår storlek tagit emot fler människor från andra länder än något annat jämförbart land.”

 

Det är skamlöst av Anna Kinberg Batra att skriva att ”under flera år valde Sverige”. Det var inte Sverige! Det var en Alliansregering med stöd av Miljöpartiet som valde detta. Det var i allra högsta grad Moderaterna under ledning av Fredrik Reinfeldt och Anna Kinberg Batra som valde detta! Inte Sverige! Hyckleri av Batra! Ta istället ditt och Moderaternas ansvar för att det svenska samhället krackelerar.


”Därför har jag omprövat Moderaternas migrationspolitik, med skärpt kontroll över Sveriges gränser, tillfälliga uppehållstillstånd och tydligare krav på egen försörjning.Jag har drivit på så att dessa förslag har blivit verklighet.”

 

Det har varit en omvändelse under galgen och framförallt på grund av Sverigedemokraternas framgångar i opinionen och den stora väljarflykten från moderaterna till SD. Vilket hyckleri! Vem litar på en moderat i migrationspolitiken? Är det Batra eller Reinfeldt som styr partiet?


Det saknas dock fullständigt i artikeln vad Moderaterna och Anna Kinberg Batra vill göra. Inte ett enda skarpt förslag. Hur vill stoppa Moderaterna stoppa att 100 000-tals anhöriginvandrare nu får permanenta uppehållstillstånd i Sverige? En övervägande majoritet kommer sannolikt vara bidragstagare och aldrig bidra med något till samhället.


Moderaterna är skyldig svenska skattebetalare ett svar på hur de skall lösa det som Moderaterna under ledning av Fredrik Reinfeldt som statsminister ställt till med! Vi har fått nog av floskler!

 

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/R0zM8/darfor-har-jag-andrat-mig-om-invandringen

 

I Studio Ett vägrar Anna Kinberg Batra att svara på frågan om invandringen de senaste decennierna var intäkt eller kostnad för Sverige. Det är så ynkligt att man knappt tror att det är sant. 


Jag har i eftermiddag fått samtal från moderater som blivit utskällda och bortplockade för att de vågat pratat om invandringen. Hur många minns inte hur partisekreteraren åkte både till Vellinge och Karlskrona för att läxa upp moderaternas kommunpolitiker när de pratade invandring. Partipiskan ven!


Dessa moderater är knappast glada idag och de kräks över Anna Kinberg Batras hyckleri.


 

Sentio för november har kommit ;-)

 

Mp, KD och F! utanför riksdagen.

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2016 23:43

Tänk så man kan omvärdera sina föreställningar från det att man var barn, ungdom, småbarnsförälder till att nu vara vuxen med en hel del erfarenhet.


När man var ung såg man upp till toppolitiker, höga tjänstemän och journalister och i viss mån kändisar. Det så kallade etablissemanget. Man trodde att de stod för kunskap och stor erfarenhet.


Idag ser jag faktiskt ner på stora delar av etablissemanget. Etablissemanget grundar sig väldigt lite på kunskap och riktig erfarenhet. Allt handlar istället om att det skall vara politiskt korrekt. Minst 95 procent springer på samma boll utan att fundera på om det är rätt boll. Det viktiga är bara att det är pk-bollen.


De ser inte att kejsaren är naken. De vill inte se att kejsaren är naken och de kommer uppenbarligen aldrig se att kejsaren är naken imorgon heller.


Jag är väldigt bekymrad! 

 

Samhället klarar inte ens av att sätta dit några fotbollshuliganer som slår en fotbollsspelare! Samtidigt som kamerorna rullar, med bildbevis. Det är bara för ynkligt!

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2016 18:08

Det svenska basketförbundet har nu fått dispens från det internationella basketförbundet FIBA om att det är ok att även i de högsta basketserierna spela med hijab. På ännu ett område lägger sig västvärlden platt för islam! Det handlar i själva verket inte om ett tygstycke på huvudet utan om religionen och den politiska ideologin islam. Det handlar inte om att en tjej skall få spela basket, det kan hon göra även utan hijab.


Målet är något helt annat och större. Islamisering!


Svenskarna tiger och finner sig i allt. Skulle någon opponera sig rycker IRM och Expo ut med understöd från kvällspressen, DN och public service.


Man behöver ingen hijab för att spela basket. Tänk att det är så få som begriper det!


Tycker det är minst sagt märkligt att ingen protesterar. Har västvärlden redan gett upp?


PS


Väldigt bra krönika av Julia Ceasar.

http://snaphanen.dk/2016/11/20/sondagskronika-brev-till-en-kollega/#more-187685https://samtiden.nu/27957/muslimsk-basketspelare-fick-internationella-forbundet-att-andra-reglerna/https://samtiden.nu/27957/muslimsk-basketspelare-fick-internationella-forbundet-att-andra-reglerna/

Av Thoralf Alfsson - 19 november 2016 14:20

 


I USA har de ansvariga för opinionsundersökningarna fått skarp kritik efter valet och de har bett om ursäkt för att de missade så grovt i sina mätningar. Men det fanns trots allt några mätningar som visade på ett väldigt jämnt opinionsläge men dessa mätningar valde media bort som mindre trovärdiga.


I Sverige har vi också några opinionsmätningar som inte anses riktigt trovärdiga. Ett exempel är ju Sentio! Deras mätningar redovisas numera aldrig av riksmedia och public service av den enkla anledningen att Sverigedemokraterna ligger väldigt högt i deras mätningar. YouGov är ett annat exempel som redovisas i Metro och därmed får något större uppmärksamhet men det är väl sällan att riksmedia eller att public service nämner deras mätningar.


Kommer valet i USA innebära att media tänker om?

 

På den andra sidan finns SIFO, Ipsos, Demoskop, Novus och Inizio som generellt ger Sverigedemokraterna lägre siffror i sina opinionsmätningar. USA-valet visade på att skämighetsfaktorn även nått den stora nationen. Jag är övertygad om dessa opinionsinstitut har skruvat på sin viktning för att få fram den minskning i opinionen för SD som vi sett under framförallt det första halvåret av 2016. Jag tror att man gjort det för att ge ett stöd till både regeringen och moderaterna på grund av deras 180-graders sväng i invandringspolitiken. Det skulle nämligen vara bra om det även återspeglades i opinionen. Under hösten har dock SD återigen börjat lyfta i opinionen.


Det är ganska intressant att granska ovanstående diagram hur skillnaden mellan dessa opinionsföretag förändras över tid. Kom ihåg att valet var i september 2014 och vad som hänt sedan dess. Ganska avslöjande!


Frågan är nu om dessa opinionsinstitut fått skrämselhicka av utgången i USA-valet och börjar bli rädda för att missa valet i Sverige 2018 och därför börjar förändra sin viktning redan nu. Det är ju fördel att kunna ”skruva” lite under en längre till. Det blir inte så uppenbart då! Under det senaste året har skillnaden mellan dessa båda grupper av opinionsinstitut varit mellan 5-8 procentenheter. Jag är övertygad om denna enorma skillnad kommer minska under de kommande månaderna.


Jag tror att vi kommer få se en positiv utveckling för SD under en ganska lång period framåt och vi kommer dessutom få se en minskad skillnad emellan Sentio/YouGov och övriga opinionsinstitut i kommande opinionsmätningar. Vi får se om vi om några månader kan prata och skriva om Trumpeffekten. Jag kommer uppdatera mitt diagram och följa utvecklingen.

 

PS

Journalisten Birgitta Hultman har skrivit en krönika med rubriken ”SVT-medarbetarna glömde sin objektivitet hemma”. Jag tror att hon sneglat en del på min blogg och tittat på klippet med Anna Hedenmo och statsvetaren Henrik Oscarsson. 


Av Thoralf Alfsson - 17 november 2016 23:00

Efter presidentvalet i USA kan väl knappast någon missat hur partiska public service varit i sin rapportering. SVT och SR har inte ens skämts för sin vinklade rapportering och smutskastning av Donald Trump och republikanerna.


Klippet på Youtube som finns på hur bedrövlig stämningen var på SVT:s valvaka är i mina ögon redan en klassiker. ”Det ser väldigt mörkt ut” säger Henrik Ekengren och det talar sitt eget språk.  ”Hon kommer inte klara det här” säger Anna Hedenmo med stor besvikelse. "Hon" är förstås Hillary Clinton.Detta är bara ett enda litet exempel på hur SVT missbrukar sitt uppdrag som public service företag. SVT följer helt enkelt inte sitt sändningstillstånd.


 I USA har det nu kommit massiv kritik mot TV-bolag och tidningar över deras rapportering om presidentvalet, trots att det inte finns några public service företag i USA som finansieras med skattemedel eller ”punktskatten” som i Sverige kallas för TV-licens.


I Sverige är det däremot mer eller mindre tyst i media och kritiken är väldigt sparsam. Någon kritik mot SVT existerar knappast efter USA-valet.


Som TV-licensbetalare anser jag att jag har rätt att kräva att SVT lever upp till sitt sändningstillstånd och dess portalparagraf om oberoende och politisk objektivitet!

 

Eftersom SVT inte följer sitt sändningstillstånd anser jag att vi som medborgare och finansiärer av public service att vi måste protestera!

 

Jag skrev ett brev till Radiotjänst i Kiruna där jag ville slippa betala TV-licens på grund av att SVT inte följer sitt sändningstillstånd. Jag fick följande svar.


”Hej Thoralf!

Du skriver att du vill avanmäla din radio- och tv-avgift eftersom du tycker att public service inte lever upp till sitt uppdrag.

Du kan bara avanmäla radio- och tv-avgiften om hushållet inte längre har någon tv-mottagare. Som tv-mottagare räknas all utrustning som är avsedd för att ta emot tv-sändningar, exempelvis tv, video, dator med tv-kort, digitalbox och inspelningsbar dvd-spelare. Detta gäller alltså även om du bara använder din tv som en datorskärm.Radiotjänst i Kiruna AB ansvarar endast för avgiftskontroll och hantering av avgiften, om du vill att dina tankar ska nå fram till rätt bolag behöver du kontakta Sveriges Television och Sveriges Radio, det är dom som ansvarar för utsändningen och innehållet av program.

SVT Tittarservice:

Telefon: 08-784 20 00”

 

Med vänlig hälsning
RADIOTJÄNST I KIRUNA AB
Kundtjänst 

 

Hade inte förväntat mig något annat svar. Men jag ville ha det på papper för att kunna använda det i ett blogginlägg. Jag följde Radiotjänsts uppmaning att klaga hos SVT. Jag fick även där det förväntade svaret enligt nedan.


”Hej Thoralf!
Jag vet inte på vilket sätt du menar att vi inte följt sändningstillståndet. Om du upplever att vi inte följt våra riktlinjer är du välkommen att anmäla till granskningsnämnden, det är väldigt viktigt för oss att misstag anmäls. Här kan du läsa mer:

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/vad-innebar-det-att-svt-ska-vara-opartiska/

 

Mvh Frida

 

SVT Tittarservice - digitala forumI länken finns flera intressanta detaljer.


”Reportrar, programledare, och andra som genom sin ställning uppfattas som företrädare för SVT får inte ta ställning i kontroversiella frågor.”

 

Hur många anser att programledare i SVT inte tar ställning? Som Sverigedemokrat är det skrattretande. Jag skulle säga att programledare mer eller mindre dagligen tar ställning mot SD.


Men precis som förväntat hänvisades jag till Granskningsnämnden. En nämnd som mer eller mindre aldrig fäller några inslag i SVT. Trots hundratals kanske tusentals anmälningar fälls endast ett handfull fall varje år. Det är stor parodi på demokrati, objektivitet och oberoende inom public service!


Vad kvarstår då för alternativ? Vem skall övervaka SVT och SR? Kulturdepartementet har ansvaret för public service och beviljar sändningstillståndet. Med andra ord regeringen, som idag består av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Ingen större anledning att tro att dessa partier skall klaga och sätta nya och hårdare krav på public service.


Vem stiftar lagarna i vårt land? Riksdagen och dess 349 ledamöter. I riksdagen är det Kulturutskottet och dess 17 ledamöter som har ansvaret för public service och frågor angående huruvida sändningstillståndet villkor efterlevs!


Om man skall starta en kampanj mot att SVT och SR inte följer sitt sändningstillstånd när det gäller objektivitet och politiskt oberoende vem skall man då rikta kampanjen emot? Det finns fyra möjligheter.


Radiotjänst i Kiruna, SVT (tittarservice, granskningsnämnden), Kulturdepartementet eller Riksdagens Kulturutskott.


Huruvida Radiotjänst och SVT är tvungen att diarieföra alla klagomål känner jag inte till men Kulturdepartementet och Riksdagens Kulturutskott har lagkrav om att diarieföra all inkommande post. Jag tror att dessutom att all post till Kulturutskottet dessutom tillkännages för alla ledamöter i utskottet.


Vad anser mina läsare? Till vem skall en kampanj mot att SVT inte lever upp till sitt sändningstillstånd om oberoende och objektivitet riktas? Gå in och rösta i min omröstning som finns i högermarginalen på bloggen.


Av Thoralf Alfsson - 16 november 2016 22:24

Jag åkte förbi Salvelägret efter lunch idag. Det såg ut som att många redan lämnat lägret men det fanns fortfarande ett 10-tal husvagnar kvar. Vissa av dem såg dock mest ut som skrot.

Nedskräpningen var dock riktigt bedrövlig. Varför skall kommunens skattebetalare stå för kostnaden att röja upp området?


Enligt en uppgift idag har kommunen anlitat ett företag att ta hand om de husvagnar som lämnas kvar mot en kostnad på 10 000 kronor/husvagn. Antalet skrotbilar ser också ut att vara minst ett 10-tal. Om någon månad skall jag begära att få en sammanställning över Kalmar kommuns kostnader för stängningen av Salvelägret.


Här kommer några bilder jag tog med mobilen i diset när jag åkte förbi idag.


Se även Barometerns bilder.


Hur kan man tillåta några människor skita ner så förbannat?

Varför blir de inte anmälda för nedskräpning och miljöbrott?

Varför skickas de inte ut från landet med enkel biljett och med förbud att återvända?

Jag bara undrar hur förbannat flata svenska myndigheter och tjänstemän är?


Varför skall Kalmars skattebetalare betala för detta? Skicka räkningen till EU-parlamentet eller till rumänska staten!


 

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se