thoralf

Direktlänk till inlägg 27 november 2016

BEKLÄMMANDE LÄSNING

Av Thoralf Alfsson - 27 november 2016 23:48

Tänk att ett diagram över befolkningsutvecklingen i Kalmar kan ge så starka reaktioner. Och det är inte utvecklingen och statistiken från SCB som upprör, utan hur grafiken presenterats. Nu är det ju inte de som är vana vid att presentera statistik grafiskt som protesterar utan det är framförallt besökare till IRM, Inte rasist men. Mer behöver jag väl egentligen inte säga!


Att läsa kommentarerna på Linus Hellmans FB och IRM:s FB har varit roande men samtidigt riktigt beklämmande men det gör mig samtidigt väldigt orolig! Jag tycker egentligen väldigt synd om dessa personer!


Därför tänkte jag lägga upp ännu en graf över hur socialbidrag eller försörjningsstöd som man kallar det idag har utvecklats under de senaste drygt 30 år i Kalmar kommun. Det blir ännu en pusselbit eller ledtråd för alla dessa personer som spytt ut sitt hat på FB. Kanske kan den pusselbiten få polletten att ramla ner även hos er men tyvärr tror jag att indoktrineringen gått alldeles för långt.


 


Ovanstående diagram visar hur katastrofalt illa integreringen fungerat i Kalmar. Om någon undrar så var kostnaden ca 75 miljoner kronor under 2015. Den blir sannolikt inte mindre under 2016. Kom sedan också ihåg alla "skapade" jobb hos kommunen eller via arbetsförmedligen.


Frågan är om de personer som kommenterat har förmågan att lägga ihop 1 + 1?


Vissa kanske ändå börjar tänka när det är dags att börja arbeta och betala skatt på allvar!


Som grädde på moset kan jag även publicera befolkningsutvecklingen för Nybro kommun enligt samma modell som infobladet. 1 + 1 = konsekvens?


 


Lägger man sedan även till statistik över arbetslösheten blir det förstås mer komplicerat. Nämligen 1 + 1 + 1 = Konsekvens?


 


PS

Ser att Linus Hellman tappat tråden fullständigt! Det handlar om att flytta fokus!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Boktips-Recension

28 november 2016 00:08

Klimatet under 10.000 år

En bok som tar upp sådana här frågeställningar om klimatförändringar genom historien är ”Global nedkylning : klimatet och människan under 10.000 år” av Fredrik Charpentier Ljungqvist (Norstedts, 2009).

Fredrik Charpentier Ljungqvist har en väldigt bra sammanfattning i slutet av boken, som jag inte kan låta bli att citera här.

”I vilken utsträckning uppvärmningen är orsakad av människan eller ej är kanske inte den viktigaste frågan. Den viktigaste frågan borde kanske istället vara hur vi kan hantera konsekvenserna av den globala uppvärmningen.”
https://historiskt.wordpress.com/2013/05/03/klimatet-under-10-000-ar/

 
Ingen bild

Absolut sanning

28 november 2016 00:16

Game, serv and match!!!!

 
Ingen bild

Absolut sanning

28 november 2016 00:18

Game, set and match!!!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 november 2016 02:32

Rekommenderar alla på bloggen att titta på DGS-TV med Patrik Engellau. Hittills har DGS-TV producerat 2 avsnitt. Gästerna i de två första avsnitten är Thomas Gür och Lorentz Lyttkens. Där diskuteras något som jag funderat på länge. När kommer första förslaget om skillnad på hur mycket välfärd en svensk medborgare och en invandrare med PUT skall tillåtas. Det kommer. Var så säkra!

DGS-TV Avsnitt 1: Thomas Gür
https://www.youtube.com/watch?v=cxmIgVR0heA

DGS-TV Avsnitt 2: Lorentz Lyttkens
https://www.youtube.com/watch?v=DemRlFd6QSw


Sent skall syndaren vakna. Angela Merkels altruism är på upphällningen. Nu skall tydligen muslimerna skickas hem?

BRA.

”And in her toughest rhetoric yet the German leader told MPs from her party this week: ”The most important thing in the coming months is repatriation, repatriation and once more, repatriation.”

http://www.express.co.uk/news/world/736818/Migrant-crisis-Angela-Merkel-deport-100-000-refugees-failed-asylum-seekers-Germany

 
Ingen bild

Fredde

28 november 2016 06:37

Kanske behövs också ett diagram över hur mycket ersättningarna har ökat under samma period, då kanske poletten trillar ner...

Bra sammanställning annars, går liksom inte att förklara bort!
Skulle vara intressant att höra hur Linus Hellman och Co förklarar hur allt blir bättre med fler bidragstagare och arbetslösa!

 
Ingen bild

X

28 november 2016 07:14

Bara att konstatera:
Vänsterfolk är lågbegåvade.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 november 2016 07:19

Inte rasist men realist !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 november 2016 07:25

Med så kompetenta lärare på Öland skall det väl gå bra för barnen i livet, undervisar Hellman i mattematik ?

P.s Äpplet faller inte så långt från päronträdet

 
Ingen bild

Mika

28 november 2016 09:49

Försörjningsstöds tabellen borde de kunna läsa utan att haverera. Det finns ingen luft i tabellen. Det är väldigt tråkigt att läsa kommentarerna av vänster svansen. Trodde att folk hade gått i skolan och lärt sig att läsa och förstå. Inte undra på att PISA går ner i Sverige. Vilka okunskap det finns, men andra sidan så var det ingen nyhet men så öppet och tydligt som det är i kommentarerna gör en mörkrädd!

 
Ingen bild

Göta

28 november 2016 10:30

Det blir kanske enklare för 'gemene man' att förstå diagrammen om rubriken ändras till "BefolkningsÖKNING" i stället för "Befolkning". Det kan vara rubriceringen som leder in vissa på fel tankespår.

 
Ingen bild

Väderbiten

28 november 2016 11:25

De skulle ha tagit bolån som svenskarna istället för att gå och vänta på jobb som outsourcats till Kina.

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 november 2016 11:31

Rekommenderar K-O Arnstbergs senaste:

https://morklaggning.wordpress.com/2016/11/26/en-teori-om-politisk-korrekthet/

Artikeln är lång, kanske för lång för 'lässvaga' att ta sig igenom, måste nog läsas i omgångar. Men den förklarar så mycket om bl a faktaresistens o d.

Gör som jag: spara ner och läs bit för bit ... Mycket viktiga upplysningar som bl a förklarar varför det är så svårt att få de resistenta att förstå.

 
Ingen bild

Viveka

28 november 2016 11:33

Till Cosmik Debris! Lyssnat på diskussionerna på länken. Det förhåller sig idag sålunda; Migranter har inte enbart samma rätt till välfärden som svenskar utan de har BÄTTRE RÄTT! De behöver inte redovisa inkomster sedan långt tillbaka för att få försörjningsstöd, och de betalar 50 kronor för ett tandläkarbesök! Många svenskar, fattigpensionärer och låginkomsttagare tex, har idag inte råd att gå till tandläkare alls! Väntrummen där är dessutom fulla av ensamkommande, migranter etc som tagit upp köplatserna. Det underliga är att de som kommer har haft råd att betala dyra flyktingsmugglare, men när de väl kommit över gränsen har de tomma fickor! Betänk att idag har vi 75 tusen fattigpensionärer i landet som svälter enligt en undersökning! Som vi ser av Thoralfs staplar så blir dessa migranter och deras anhöriga som kommer hit fler och fler. Vilket betyder allt mindre till den inhemska befolkningen. Är det konstigt att man blir upprörd?? Och vad är det för politiker som styr landet? Vi måste alla protestera mot vansinnet!

 
Ingen bild

Lena

28 november 2016 11:35

Länkarna till Det goda Samhällets TV-podden som @Cosmic Debris skickade borde ses av alla! Det är raka puckar av mycket kunniga, klartänkta och tydliga människor som genomskådat normerna och utvecklingen.

Det som står i regeringsformen 1 kap. paragraf 2, står ..."särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning..." -Det är bara fria fantasier, politikerna kan ju inte leverera det här, i så fall skulle de ju ha gjort det, säger Lorenz Lyttkens, framtidsforskare.

Och det finns ju ingen domstol man kan gå till och klaga och för att få upprättelse när man blir sjuk och äldre men trots det tvingas in i ett fruktansvärt jobbsökande, där alla refuserar en för man inte kan prestera på "den nivå och tempo som behövs.

Förresten såg ni avskyvärda Schyman stå i Agenda och visa upp sina fula miner av arrogans och uppblåsthet? Här pratar vi en verkligt supernarcissistisk människa, falskare än falsk och att hon öht får visas i SVT. Dessutom finns det folk som röstar på henne. Vem är den där programledaren egentligen som släpper in henne i studion?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

28 november 2016 11:42

Kollade lite snabbt på Linus Hellmans FB-sida och jag konstaterar: Den mannen har verkligen inte alla hästar i stallet, hjulet går runt men hamstern är död, hissen går inte ända upp o s v...Kort sagt, han verkar vara en av de absolut mest blåsta individer jag stött på i mitt liv. Hans svans av medlöpare är icke ett uns bättre! Vänsterslödder som inte är kapabla att räkna till tjugo utan att ta av sig strumporna! Herr min Gud! Vad har gamla Sverige gjort för ont för att drabbas av sån ohyra?

 
Ingen bild

C Andersson

28 november 2016 12:08

@Göta@
"Måndag 28 nov 10:30
Det blir kanske enklare för 'gemene man' att förstå diagrammen om rubriken ändras till "BefolkningsÖKNING" i stället för "Befolkning". Det kan vara rubriceringen som leder in vissa på fel tankespår."

Jag håller med Göta. Det borde stå "BEFOLKNINGSÖKNIG" I fetstil och helst i VERSALER. Eller "BEFOLKNINGSTILLVÄXT"

Jag blev själv lurad och tänkte att här har han Thoralf gjort fel nu igen. Men det hade han inte. Det finns ingen anledning att inte vara tydlig när det gäller statistik. Här talar dessutom statistiken för sig själv.


 
Ingen bild

Det vänder sakta men säkert

28 november 2016 12:21

Hanna Gunnarsson (V) inför rätta för uppvigling
I somras åtalades Hanna Gunnarsson (V) för en twittertext med uppmaningen att riva ner SD-reklam. Under måndagen hölls rättegången i Lunds tingsrätt.

– Det är ett angrepp på demokratin när man uppmanar till att förstöra andras politiska budskap, sa åklagaren Pernilla Åström.
http://www.sydsvenskan.se/2016-11-28/hanna-gunnarsson-v-infor-ratta-for-uppvigling

 
Ingen bild

Ben

28 november 2016 15:00

De enda som vill bo kvar i Kalmar är invandrare!

 
Ingen bild

KS

28 november 2016 16:10

När 70-talet var halvgammalt befann jag mig i Borgholm på Öland. På somrarna är väl bäst att tillägga. Där umgicks jag med folk som, liksom jag, var verksamma i olika turistverksamheter. Då hade jag glädjen att träffa Lorentz Lyttkens, som så självklart i Cosmic Debris länk till "Det goda samhället", uttrycker det som minst 30 procent av den befolkning som betalar skatt och underhåller en massa figurer här i landet också håller med om! Skönt med klarspråk!! Kanske det är dags för Hedenmo och andra virrpannor på SVT/DDR att "gå in på" denna länk och lyssna? Och kanske även reagera?

 
Ingen bild

C Andersson@yahoo.se

28 november 2016 16:55

Läs, se och begrunda. Könstympning måste förbjudas.

Därför låter man omskära sina söner
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/darfor-later-man-omskara-sina-soner

”Grät tills han tappade andan”
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/grat-tills-hans-tappade-andan

Blomman Vårdcentral
http://blommanvardcentral.se/vi-som-arbetar-har/

SVT Nyheter Skåne · 28 november 09.10

http://www.svt.se/search?q=malm%C3%B6+omskuren


 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 november 2016 17:16

I allt elände med fulmedia och pk-maffian har jag ett tips för att bli på bättre humör.
Lyssna på p4 plus.Musik för oss som är 60+ och även för alla som vill drömma sig tillbaka till "The old god time".

 
Ingen bild

Hasse Pannband

28 november 2016 17:32

Jag anser att tabellerna är rasistiska. (ironi)

 
Ingen bild

C Andersson

28 november 2016 18:40

SVT Nyheter - Reportage om omskärelse 28 november

Nu har SVT Tittarservice publicerat en inlägg som de fick på förmiddagen. De har funderat hela dagen på hur de skulle svara.

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/reportage-om-omskarelse-28-november/

De har funderat hela dagen på hur de skulle tackla problemet:

"Vi känner till att det råder delade meningar om huruvida omskärelse av pojkar ska vara lagligt eller ej. SVT som organisation tar dock inte ställning i politiskt kontroversiella frågor utan rapporterar konsekvensneutralt om sådant som vi menar har nyhetsvärde. Självklart ska vi också gräva djupare i känsliga ämnen. Vi tar med oss din önskan om ett längre program på temat."

 
Ingen bild

Absolut sanning

28 november 2016 19:30

Dina mycket pedagogiska diagram och tabeller på kommunnivå kan man extrahera till nationell nivå.

De redan befintliga och de väntade 500 000 till 600 000 beviljade uppehållstillstånden under fem år framåt skapar problem för svenska konsumenter/hushåll och kommuner:

Dessa lånar sig till en kris för Sveriges finanser, bostadsmarknad och banker:

Nu uppgår den privata skuldsättningen till 87 procent av Sveriges BNP, vilket är nytt svenskt rekord och är även internationellt i topp.

Den genomsnittliga skuldkvoten är 343%.

618 000 hushåll har mer än fyra gånger sin disponibla inkomst i skuld.

Skuldkvoten är vad man har i skuld i förhållande till sin disponibla inkomst.

Totalt uppgår invånarnas skuldsättning i Sverige till 3 600 miljarder kronor – tre gånger mer än statens skuldsättning på 1 300 miljarder och 239 miljarder mer än motsvarande månad 2015.

Kommunsektorns lånebörda är 550 miljarder 2015.

Dessutom är det bara 7% av de asylsökande som vill åka tillbaka till sitt hemland, d.v.s 93% vill stanna, även om förhållandena skulle bli bättre i ursprungslandet:

http://www.friatider.se/bara-7-procent-av-asylsokarna-vill-hem-igen

http://hotpot.se/politik/93-av-asylsokande-vill-aldrig-atervanda-till-sitt-hemland-100-fran-somalia/

 
Ingen bild

Niklas R

28 november 2016 20:30

Socialisterna bevisar än en gång Einstein korrekt.
Socialister är idioter.

 
Ingen bild

calle

28 november 2016 20:36

detta är resultat av modern krigföring!
istället för att angripa Sverige med miltärt våld för komma år Svenska folkets rikedommar.

Så var det bara att hjärntvätta befolkningen, undanhålla fakta, och köpa inflytelserika politiker.

troligen kommer de globala investmentbankerna plundra Sverige på allt. och Svenskarna kommer betala för sin egna undergång.

detta är mer lönsamt än att kriga till sig Sveriges rikedommar.

george soros, Goldman Sachs, bank of Amerika, Jp morgan -ni fick Sverige i komkurs, tack vare idiot politiker i klövern sedan 30 år tillbaka.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 november 2016 22:36

Håller med Calle.
Man märker idiotin varje dag.
Etablisemanget är förvånade över utvecklingen i samhället samtidigt som dom skäller på oss som har sett det i 25 år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se