thoralf

Direktlänk till inlägg 23 november 2016

LOKALT MODERATHYCKLERI

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2016 17:15

Jag har väldigt svårt för hyckleri, oavsett om det sker på nationell nivå som t.ex Anna Kinberg Batras senaste utspel eller när företrädare på lokal nivå låtsas värna något men i praktiken beslutar om något helt annat.


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden var verksamhetsplanen och budget för 2017 uppe till beslut. Alliansen med Moderaterna i spetsen kom med 18 tilläggsyrkanden. Jag reagerade över tre av dessa tilläggsyrkanden vilka alla gällde den gröna miljön. Nedan följer några citat från dessa yrkanden.


”När staden växer och förtätas är det viktigt att värna de gröna stråk som finns. Vi vill öka grönskan i staden genom att strategiskt beakta de gröna stråken, göra parkerna och andra grönområden mer tillgängliga för Kalmars medborgare.”

 

”Vi vill värna om Kalmars gröna pärlor. Det är viktigt att kommunen värnar om och utvecklar grönytorna i hela kommunen samt tillse en bättre skötselplan för dessa ytor.”

 

”Vi vill även att samhällsbyggnadsnämnden tillsammans med Destination Kalmar utreder förutsättningarna för en ”grön stadssafaritur” för turister för att visa upp det gröna och vackra Kalmar”

 

Om man sedan granskar hur Moderaterna agerat i dessa frågor när detaljplaner varit upp för beslut blir jag fundersam.


  • När Gota Media ville bygga ett nytt mediehus vid en park vid Systraströmmen på Kvarnholmen sa Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet ja till denna detaljplan.
  • Vid senaste kommunfullmäktigemötet beslutades att Fredriksskansområdet skall bebyggas. Moderaterna hade inget att invända mot att det grön o idrottsområde mitt i centrala Kalmar bebyggs. Ett grönstråk försvinner därmed.
  • När detaljplanen för Spiggen (Gröndalsvägen) diskuterades i nämnden hade moderaterna inget emot att man förstör även grönområdet norr om Gröndalsvägen med bostäder.
  • Det värst exemplet är dock området längs med Kungsgårdsvägen mitt emot norra kyrkogården där ca 200 lägenheter skall bebyggas. Ett grönområde som i Grönstrukturplanen utpekas som ”särskilt värdefullt i sin helhet”. Här hade heller inte moderaterna och Jonas Lövgren något att invända!

Inte undra på att jag undrar vad Moderaterna vill med sina tilläggsyrkanden. Är det bara ett spel för gallerierna? Jag bedömer Moderaterna efter hur de ställer sig till detaljplaner. Då framstår deras yrkanden som rent hyckleri!


 
 
Ingen bild

¿

23 november 2016 18:36

Sentio nov 2016
Mp 3%

Miljöpartiet kommer ens inte in i riksdagen
men får styra Sverige!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 november 2016 19:20

Jag ser moderater som ulvar i fårakläder utan ryggrad !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 november 2016 19:42

Batra "har varit tydlig med" (hennes eget favorituttryck som pk)
Att Fredrik Reinfeldts idiotiska vänsterpolitik var mycket skadlig.
Eftersom hon var tongivande i den partitoppen också är det bara för henne att dunsta,precis som "hingsten" gjorde.

 
Ingen bild

Fredde

23 november 2016 22:04

Och glöm inte ytan vid "Olgas", där det var omöjligt att bygga till 32 kvadrat på gatuköket för det var mot planen, men nu plötsligt ska byggas hus på upp till 8 våningar på grönytan...
Har moderaterna motsatt sig det?

 
Ingen bild

Hasse

23 november 2016 22:15

Moderaterna dalar starkt på förtroendebarometern, ingen glömmer en hycklare Thoralf de tror jag att M kommer att bli varse vid nästa val.

 
Ingen bild

Fredrik

23 november 2016 23:15

Tror det finns många som bara vill göra karriär istället för att se till kommunens bästa.

För övrigt anser jag att svenskarna borde skippa Turkiet som resmål, då det snart är den näst största "flykting"gruppen till Sverige.
Varför semestra i ett land där folk flyr ifrån??.

 
Ingen bild

Hur många inhyser Per Gawelund (V) i sitt hem?

23 november 2016 23:22

Godhetsaposteln hycklar väl inte?

Romerna behöver härbärge och arbete
http://www.ostrasmaland.se/debatt/romerna-behover-harbarge-och-arbete/

 
Ingen bild

Odalbonde

24 november 2016 06:35

Det måste vara plågsamt att ha röstat på Moderaterna.

 
Ingen bild

Fredde

24 november 2016 06:47

Så har det kommit en undersökning som visar att SD minskar i stöd, gissa om den kommer presenteras i massmedia?
TV4 har redan visat den nu på morgonen.
Den kommer säkert att visas i SVT också.

Alla andra undersökningar som visar ökningar och till och med att SD är störst, har ratats av PK-media.

 
Ingen bild

Fredde

24 november 2016 08:11

Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund,s säger citat: ”det här handlar om skyddet för mänskliga rättigheter, de är universella."

Men, så lät det inte när det gällde dem som tycker annorlunda än hon själv: "Det finns förstås de som inte delar mina åsikter .... Bruna råttor tittar alltför ofta upp ur sina hålor"
Btw: var den bruna råttan en Moderat, Hanif Bali.

 
Ingen bild

räven

24 november 2016 09:15

Toralf, vad hände med Gota Medias hus? Där det ju lekpark nu (även om jag tycker att den borde varit på andra sidan).

Thoralf Alfsson

24 november 2016 09:50

När Gota Media/Kommunen hade klarat av alla överklaganden och fått rätt i sista instans hade Gota Media bytt VD och han ansåg inte att företaget skulle satsa på ett nytt hus utan att man skulle renovera sitt befintliga hus. Det har man gjort och det invigdes för några månader sedan.

 
Ingen bild

Hacke

24 november 2016 09:45

Trots att jag aldrig röstat på moderaterna har de ändå tidigare haft min fulla respekt som ett parti som var klara med vad de ville och stod upp för det till hundra procent. Sådana egenskaper inger respekt också hos motståndare.
Men på senare tid och då framförallt från Reinfeldt och hans klan i Nya moderaterna är det raka motsatsen. Idag förknippar jag partiet och de flesta av dess representanter som svikare, hycklare och kappvändare. Ja, som vilket velande vänsterliberalt parti som helst, typ kameleonterna i Liberalerna.
Partiet har sannolikt en lång väg att vandra tills man återfår något verkligt förtroende hos väljarna. Och vägen dit lär definitivt inte påbörjas med AKB vid rodret.
Alla borde vid det här laget förstå att prio ett ligger vid att sopa bort minsta spår av landsförrädare Reinfeldt och hans sjukliga härjningar i svensk politik. Och det är betydligt fler än AKB som bär på den för landet så förödande smittan i Nya moderaterna

 
Ingen bild

Tobbe S

24 november 2016 12:16

Hur kommer alla moderata kommunalpolitiker att hantera AKB's senaste helomvändning? Skulle vara intressant att höra vad lite press från Thoralf skulle resultera i, i kommunfullmäktige. Kan inte du Thoralf ställa en eller flera frågor till moderaterna i kommunfullmäktige och presentera svaren här på bloggen.

Thoralf Alfsson

24 november 2016 17:02

Nu tillhör vi ju båda oppositionen så det är inte så enkelt men det kommer säkert bli tillfälle till det när nya frågor kommer upp gällande mottagning av asylsökande eller ensamkommande.

 
Ingen bild

Maja Dacke

24 november 2016 12:30

Nyss skrev jag ett litet upplysande svar till Per Gawelund i Östran, men det modereras nog bort. Där uppmanade jag honom att läsa Karl-Olov Arnstbergs bok Romer i Sverige för att lära känna romernas kultur och livsåskådning.

Det viktigaste för romer än deras FÖRSÖRJNING - hur den går till har mindre betydelse. Utom när det gäller ARBETE för någon annan utanför klanen, t ex svenskar. Många av våra gamla svenska zigenare har låtit sig assimileras och kanske till och med tvingat sig till arbete. Men av dem lever ca 80 % på socialbidrag.

EU-romerna är inte födda igår och vet att vintrarna är kalla även här, men de vet mycket väl hur de ska överleva dem. Det är bara dumma svenskar som inte vet detta.

Hur mycket det än propageras för arbete till romerna hjälper inte till deras försörjning. Och bostäder ... En fri själ kommer och går och lämnar boställen för andra ställen. En lägenhet som ges till en rom blir hela släktens/klanens, och ingen utomstående vet vem som bor där.

När ska svenskar lära sig att alla andra i världen inte är svenskar utan har annan livsåskådning och kultur som de trivs med?!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 november 2016 12:56

Lunds arbetarekommun ordförande Björn Abelson berättar för SvD hur Sverige kan återgå till den tidigare extremt ansvarslösa och skadliga invandring.

”Alla avdrag för hushållsnära tjänster, alltså RUT-avdrag, ska avskaffas. Liksom alla fem jobbskatteavdrag – skattesänkningarna för de som jobbar – som infördes av alliansregeringen.”

”Liksom alla fem jobbskatteavdrag”

http://www.svd.se/flyktingpolitiken-kommer-att-gora-ont-for-s/om/svenskt-flyktingmottagande

Låt pajasen Björn Abelson få sin vilja igenom. Låt han få det bara!

Sedan har dåren ett inbördeskrig på halsen också. Om ”alla fem jobbskatteavdrag” tas bort kommer definitivt svenskarna att vakna.


 
Ingen bild

Lena

24 november 2016 13:42

Får intrycket av att de (M) inte bara är hycklare utan helt inkonsekventa. Det kanske är så att de + deras andra småskyttar-partier alltid röstar EMOT SD? Allt som SD föreslår måste de vara emot, de vill ju visa att de står för NÅGOT! Men vad? I mina ögon bottnar de inte i sig själva, har de ingen självinsikt?

En annan sak, idag kom med posten en liten info broschyr från SD. Det står på framsidan: "Vad händer nu?" Att Sverige inte mår bra nu det vet vi, hur decennier av splittringspolitik och vårdslös invandring förstört vårt land med bl.a hög brottslighet (vilket även rikspolischefen Dan Eliasson erkände på Aktuellt igår).

Längre ner står sedan något intressant: "Det kan vara frestande att peka finger och konstatera att vi har haft rätt hela tiden, att de ansvariga borde ha lyssnat, men det löser inte de gigantiska problem vi idag står inför".

DET ÄR JU SANT, vi måste komma samman på något sätt för att kunna komma vidare.

Jag kan förstå om Åkesson att han kanske skälver inför att SD blir största parti och han formellt sett skulle kunna bli stadsminister 2018 med förväntan att lösa alla gigantiska problem. Det är en alldeles för stor börda att lägga på en person, ett parti. Jag anser verkligen att vi måste ALLA "dra ett strå till stacken" på alla de sätt vi kan och vara konstruktiva.
Men det första är ju att detta är något som 7K partierna och framför allt M borde ta att tänka på några extra gånger. Hoppas det finns en del M-anhängare kvar med tillräckligt mycket insikt, men om M-ledningen inte kan byta spår så kanske deras anhängare kan byta parti?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 november 2016 13:53

Det finns tydligen en och annan klok VD !

 
Ingen bild

Friholt

24 november 2016 14:58

PM Nilsson i dagens Di:
"En röst på M har blivit en röst på
S- och V-politik."

 
Ingen bild

Didrik

24 november 2016 17:53

”Vi vill även att samhällsbyggnadsnämnden tillsammans med Destination Kalmar utreder förutsättningarna för en ”grön stadssafaritur” för turister för att visa upp det gröna och vackra Kalmar”

Löjligt och oförskämt. M-hycklarna gör ju allt för att utplåna
dom gröna ytor som ännu finns. Tänk vad man skulle kunna göra
av Fredriksskans och hur fantasilöst det vore att bygga bostäder där. Nu finns det två betongpartier M och S.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

24 november 2016 18:11

Riksdagsarbetet verkar inte
allt för betungande, när man går
på krogen 02.30 en onsdagsnatt.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

24 november 2016 18:18

Vad kostar det skattebetalarna med dessa SÄPO-vakter?
Gäller ju inte bara Ekeroth. Han har redan tappat kontakten
med sina väljare. En onsdagskväll/natt enligt uppgift 02.30
Sjukt.

 
Ingen bild

vmm

24 november 2016 19:54

OT:

Trafikverket söker personal och skriver i annonsen: "För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar".

Ingen mångkultur här inte. Inget om "mångfald berikar oss" eller att det är en styrka att man är olika. Det är viktigt med en gemensam kultur. Punkt slut. Det är alltså skrivet av ett statligt verk 161124. Håller tiden på att vända?

 
Ingen bild

Broder Adam

24 november 2016 21:48

Lena, i vilken stad skulle Åkesson bli minister? Eller menar du statsminister?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards