thoralf

Direktlänk till inlägg 19 november 2016

TRUMPEFFEKT

Av Thoralf Alfsson - 19 november 2016 14:20

 


I USA har de ansvariga för opinionsundersökningarna fått skarp kritik efter valet och de har bett om ursäkt för att de missade så grovt i sina mätningar. Men det fanns trots allt några mätningar som visade på ett väldigt jämnt opinionsläge men dessa mätningar valde media bort som mindre trovärdiga.


I Sverige har vi också några opinionsmätningar som inte anses riktigt trovärdiga. Ett exempel är ju Sentio! Deras mätningar redovisas numera aldrig av riksmedia och public service av den enkla anledningen att Sverigedemokraterna ligger väldigt högt i deras mätningar. YouGov är ett annat exempel som redovisas i Metro och därmed får något större uppmärksamhet men det är väl sällan att riksmedia eller att public service nämner deras mätningar.


Kommer valet i USA innebära att media tänker om?

 

På den andra sidan finns SIFO, Ipsos, Demoskop, Novus och Inizio som generellt ger Sverigedemokraterna lägre siffror i sina opinionsmätningar. USA-valet visade på att skämighetsfaktorn även nått den stora nationen. Jag är övertygad om dessa opinionsinstitut har skruvat på sin viktning för att få fram den minskning i opinionen för SD som vi sett under framförallt det första halvåret av 2016. Jag tror att man gjort det för att ge ett stöd till både regeringen och moderaterna på grund av deras 180-graders sväng i invandringspolitiken. Det skulle nämligen vara bra om det även återspeglades i opinionen. Under hösten har dock SD återigen börjat lyfta i opinionen.


Det är ganska intressant att granska ovanstående diagram hur skillnaden mellan dessa opinionsföretag förändras över tid. Kom ihåg att valet var i september 2014 och vad som hänt sedan dess. Ganska avslöjande!


Frågan är nu om dessa opinionsinstitut fått skrämselhicka av utgången i USA-valet och börjar bli rädda för att missa valet i Sverige 2018 och därför börjar förändra sin viktning redan nu. Det är ju fördel att kunna ”skruva” lite under en längre till. Det blir inte så uppenbart då! Under det senaste året har skillnaden mellan dessa båda grupper av opinionsinstitut varit mellan 5-8 procentenheter. Jag är övertygad om denna enorma skillnad kommer minska under de kommande månaderna.


Jag tror att vi kommer få se en positiv utveckling för SD under en ganska lång period framåt och vi kommer dessutom få se en minskad skillnad emellan Sentio/YouGov och övriga opinionsinstitut i kommande opinionsmätningar. Vi får se om vi om några månader kan prata och skriva om Trumpeffekten. Jag kommer uppdatera mitt diagram och följa utvecklingen.

 

PS

Journalisten Birgitta Hultman har skrivit en krönika med rubriken ”SVT-medarbetarna glömde sin objektivitet hemma”. Jag tror att hon sneglat en del på min blogg och tittat på klippet med Anna Hedenmo och statsvetaren Henrik Oscarsson. 


 
 
Ingen bild

calle

19 november 2016 15:08

tänk vad många det är som "arbetar" inom upionins branschen. feta löner för att glassa runt på ett kontor och skapa åsikter som skall planteras i medvetandet hos medborgarna.

tänk om alla som arbetar i värdeskapande yrken skulle strejka då skulle samhället rasa samman på några timmar.

 
Ingen bild

Tomto

19 november 2016 15:08

Varför skulle media välja att belysa den opinion som inte gagnar dem!. Alla opinionsundersökningar som statsmedia vill redovisa är enbart till för att påverka den grupp väljare som har haft svårt för att välja parti utifrån ideologiska val.Hur illa det än går för sittande regering så kommer dom aldrig att erkänna några andra resultat än de som talar till deras fördel. Sittande regering förnekar verkligheten likt Bagdad Bob.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 november 2016 15:24

Expressens Trumpofobi fortsätter

”Mest anmärkningsvärt är valet av Michael Flynn som säkerhetsrådgivare. Flynn har nära band till Ryssland och har dessutom sagt att islam ”är en politisk ideologi som gömmer sig bakom en religion”

Islam ÄR en politisk ideologi. Hur svårt skall det vara för journalister att begripa det? Förhoppningsvis visar Donald Trump vägen för Europa hur islam skall hanteras.

Köp inte dagstidningar.

Använd adBlock.
https://adblockplus.org/

Ring Radiotjänst
0771-91 00 04

Eller använd nedanstående kontaktformulär
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Skicka-ett-meddelande-till-oss/

 
Ingen bild

Hen

19 november 2016 15:25

Det är förstås lockande för sverigedemokrater att på värsta Trump-manér insinuera konspirationer i varje del av samhällskroppen. Du må vara övertygad om att opinionsinstitutens främst mål är att hålla ned SD:s siffror, men det är ju onekligen viss foliehattsvarning för en sådan ståndpunkt. Det ligger i populisters intressen att alltid utmåla sig som offer för etablissemanget. Och några bevis har som vanligt inte konspirationsteoretikerna. Det har nämligen aldrig slagit dem att opinionsmätarna rimligen inte har något annat mål än att presentera så trovärdiga siffror som möjligt. Det, om något, ligger i dessa företags och instituts intresse. Sedan kan jag avslöja en hemlighet: Världen kretsar inte kring SD. Svårsmält kanske, men sant.

Thoralf Alfsson

19 november 2016 16:02

Hen Foliehatt

Har du inte vare sig sett eller förstått något? Men nu vet ju alla som läser min blogg att "Hen" alltid bara vill provocera.

 
Ingen bild

Pär

19 november 2016 15:46

Enligt experter kommer Trump avsättas inom kort!

Thoralf Alfsson

19 november 2016 16:03

Berätta gärna vilka experter? Är det Anna Hedenmo på SVT ;-)

 
Ingen bild

Pepparholm

19 november 2016 16:43

Intressant att det finns någon skribent kvar i Barometern som förtjänar den tidigare hedervärda titeln journalist.

En läsvärd krönika. Som man eljest endast finner i "hatmedia". Jag delar inte hennes uppfattning om Fredrik och Filip. Men det är ju så det ska vara i en öppen demokrati.

 
Ingen bild

calle

19 november 2016 16:54

Pär 15:46
menar du elektorsvalet som avgör ?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Presidentval_i_USA

fast roshild avgör väll i smyg vem skall bli galonsfigur i media !

familjen roshild lämnade ju europa och tog över kontrollen över usa på 1700 talet. efter att landet Amerika stulits av indianerna.

dom som byggde upp USA, dvs arbetare som skapade mervärde, fick ju aldrig del av rikedomarna. och så kommer det nog förbli. makteliten blir rika på andras arbete.

Sverige verkar bli ett USA i miniatyr.

våra ministrar har ju läst statskunskap, eller juridik eller ekonomi vars kursplaner är indoktrineringsläger för politisk korrekthet och månkultur som i sin tur leder till att USA banker fortsätter prägla samhället till sin fördel.

är därför Svensk media gillar mångkultur, och politisk korrekthet. bara följa pengaflödet i Sverige, som blivit en spegelbild av USA

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 november 2016 16:55

Det är säkert en stor oro på många partikanslier även om det inte signaleras utåt. Media samlar säkert också all sk-t de kan om SD inför valrörelsen 2018. Många små, små spikar kommer det att kokas enorma soppgrytor av. Men jag tror inte att det hjälper, den tiden är över nu..

 
Ingen bild

RobertSt

19 november 2016 17:33

"Kommer valet i USA innebära att media tänker om?"
För att 'tänka' krävs en hjärna. Det är något jag tror media saknar. Worldwide.

 
Ingen bild

Nisse

19 november 2016 17:56

Opinionsinstituten är en del av makten, men Sentio och Yougov verkar vara ärliga som visar sanningen. SIFO är pinsamt dåliga.

 
Ingen bild

Mats (Malmo)

19 november 2016 18:03

SVT-medarbetarna glömde sin objektivitet hemma?
Dom har inte mycket av den varan hemma heller.

 
Ingen bild

?Sanningen

19 november 2016 18:09

@Pär,"Enligt experter kommer Trump avsättas inom kort!"

Hur skall det gå till, han är inte ens tillsatt ännu? Nyktra till och tro inte på sånt du drömmer om.

 
Ingen bild

Absolut sanning

19 november 2016 19:31

Opinionsundersökningarna speglar de effekter som kallas "Bradley Manning", "Jan Helin/Thomas Mattsson" och "Peter Wolodarski" beroende på om dessa utförs med telefon eller på webben.

Effekterna kan minimeras vid en kompetent "viktning" och att de inte är "riggade" av beställaren eller institutet.

Vansinnet i politiken och medier fortsätter:

Det påstådda sjukdomstillståndet “apatiska flyktingbarn” har, i.o.m att asylprocessen stramats åt, gjort comeback i ny skepnad som "uppgivenhetssyndrom”.

Det drevs av Gellert Tamas som hävdade att bevis för manipulation saknades och gav 2009 ut en bok "De apatiska: om makt, myter och manipulation".

Detta förekommer så frekvent endast i Sverige.

30 000 beräknade överklagande av asylbeslut 2017, där handläggningstiden är tre månader.

Stockholm lånar en miljard kronor i månaden.

Regeringen lade fram sin strategi mot hedersrelaterat våld mot kvinnor, där TUSENTALS flickor förnekas normala kärleksrelationer och där regeringen ska tillsätta en utredare för att se över lagen om tvångs- och barnäktenskap.

Personer radikaliseras p.g.a PSYKISK OHÄLSA, inte av religionen enligt den Nationella Samordnaren mot våldsbejakande extremism.

80 000 medlemmar har under årets första 10 månader lämnat Svenska Kyrkan.
Det är 33 000 fler än under hela förra året.
Man skyller på skandaler.

Karolinska universitetssjukhuset vill införa en ny organisation och en ny vårdmodell:
"VÄRDERBASERAD VÅRD".

Många ensamkommande försvinner.
560 stycken i år.
288 stycken förra året var motsvarande siffra.
Totalt saknades 1 650 stycken asylsökande personer som var "barn" när de försvann.

En terrormisstänkt 33-årig man från Håbo kommun påstås vara högerextremist.
Han har, enligt vänsterextrema Expo, poserat med ett leksaksvapen på Facebook, skrivit flera s.k rasistiska kommentarer bl.a hetsat mot romer eftersom han i en facebookgrupp uttryckt sig nedsättande om tiggare samt länkat till s.k högerextrema sajter.

Fredrik Önnevall och två av hans medarbetare åtalas för flyktingsmuggling av en 15-årig syrisk pojke.

Efter att den vänsterextremistiska sajten "interasistmen. se" kommit med "avslöjande", avgår Sverigedemokraten Katarina Broman från Västerås.

Finns det några kompetenta lokalpolitiker kvar inom SD???

Thoralf Alfsson

19 november 2016 21:44

Jag förstårvinte din avslutande fråga! Skyller du allt på SD:s lokalpolitiker?

 
Ingen bild

calle

19 november 2016 19:54

alla snackar om media som skall framstå som korkade. jag tror mer att de förmedlar budskap som nån betalar för att de skall förmedla.

bara kolla upp valfri media"arbetare" de flesta är frilansare utan fast inkomst. då kan man inte få bostadslån på flera miljoner att köpa lyxlägenhet på Södermalm.
så det är nog feta arvoden från lobbygrupper som media "arbetare" lever gott på. och statliga bidrag

kan nån forska reda på vad jan Helin får för lön som direktör på svt. 7 miljoner fick han tydligen på den med presstöd, skattefinanserade indoktrineringstidningen han "arbetade" på förut

 
Ingen bild

Tobbe

19 november 2016 20:03

Hm, när jag var i Hollywood för ett par år sedan så träffade jag på teamet som guidade runt Filip o Fredrik i Los Angeles med omnejd. En kille där frågade vart vi kom ifrån o vi svarade Sverige, då han fick en "aha, ja just de" upplevelse.
Han berättade att dom hade festat hårt med F&F och det ingick både prostituerade o kokain i massor mm.
Han jobbade för ett "startour" företag som kör runt turister i Hollywood, lite ghettostuk på deras inte första klass kanske, men men.
Så det ska finnas en del i garderoben för dessa herrar i Los Angeles.

 
Ingen bild

Odakbonde

19 november 2016 21:31

PK har fått något att fundera över. Det som vi alla andra vet har de först nu börjat förstå. Det finns ett stort mörkertal därute som inte säger något av rädsla för sanktioner. Men de som har valt SD går inte tillbaka om inte deras gamla partier tar förnuftet till fånga. PK har två år på sig att på allvar börja med SD-politik. Om inte så blir SD störst 2018.

 
Stefan K

Stefan K

19 november 2016 21:38

Svenska medier är synnerligen en märklig samling publicister.

"Ingen Trump-effekt" basunerar man ut ikväll när Sifo visar på en nedgång för SD.

Bortblåsta verkar siffrorna vara för Inizios, Yougovs och Demoskops mätningar, i vilka SD ökade sitt stöd.

Lägg därtill att Sifo prickade SD:s valresultat så dåligt att de inte borde få kalla sig opinionsinstitut.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Absolut sanning

19 november 2016 22:37

@ Thoralf Alfsson 21.44

Tvärtom!!!

Jag menar att särintressen i form av vänsterextremistiska Expo och IRM samt etablerad media får alldeles för stor makt när det gäller vad som är acceptabel nivå inom Sverigedemokraterna.

Dessa driver en icke verklighetsförankrad agendapolitik.

Kompetensen dräneras inom SD.

Sverigedemokraterna måste börja stå bakom sina kompetenta lokalpolitiker som dig Alf!!!!

 
Ingen bild

Boris

19 november 2016 22:43

@Stefan K.
Varför bry sig om SIFO? De är helt irrelevanta

 
Ingen bild

OT

20 november 2016 01:17

Apropå svenskens naivitet.

Att rösta på Sverigedemokraterna är viktigare än man tror!

”Missa inget viktigt”: https://www.youtube.com/watch?v=NtqzGcNoR4E

 
Ingen bild

Swexit

20 november 2016 02:01

Vad Pär kanske menar med "...Trump avsättas inom kort!" är kanske detta;

http://www.friatider.se/prognosen-trump-kommer-avs-ttas

http://www.express.co.uk/news/world/733737/donald-trump-impeachment-impeach-allan-lichtman-us-election

Det vore ju en demokrats våta dröm om så skedde, men sorry för demokraterna - DETTA nedan är vad som väntar!
MINST 50 ÅR med REPUBLIKANSK MAKT I USA!!

http://www.express.co.uk/news/world/734023/Strategy-Chief-TRUMP-will-see-Republicans-governing-for-50-YEARS-Steve-Bannon-Donald

Och de första 4-8 åren med D.J.T vid rodret!

TRUMPLAND is here to stay!

 
Ingen bild

S är största parti i GP/Sifo-Men.....

20 november 2016 04:20

Socialdemokraterna är största parti i GP/Sifo:s mätning för november.
Men ska vi bry oss om opinionsmätningar?
Efter Brexit, USA-valet och flera andra val verkar de ju inte särskilt pålitliga.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/s-%C3%A4r-st%C3%B6rsta-parti-i-gp-sifo-1.3973524

 
Ingen bild

Absolut sanning

20 november 2016 05:06

@ Thoralf Alfsson 21.44

En del av ditt namn föll bort:

Sverigedemokraterna måste börja stå bakom sina kompetenta lokalpolitiker som dig Thoralf!!!!

 
Ingen bild

Odalbonde

20 november 2016 07:18

Nu kom SIFOs mätning också. Det skiljer 10 % mellan SIFO och YouGovs senaste. I runda slängar från 15 till 25 %. Så här har det varit hela tiden. SIFO och andras resultat är enbart ett instrument för att trycka ner SD:s stapel, som Thoralf visat ovan. Så verkar demokraturen i PK-land. Vi lever i Orwells 1984 varje dag. Säg upp licensen! Avsluta prenumerationen. Låt budkavlen gå. Rid i natt!

 
Ingen bild

C Andersson

20 november 2016 07:35

"Du kan väl för helskotta inte jämföra siffror från två olika institut!" skriver en kommentator på Avpixlat.

Det kan man visst. Enskild mätningar eller över tid som det heter nuförtiden. Hur man sedan ska tolka resultatet är en annan femma.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

20 november 2016 08:53

Det är i varje fall tur att SIFO
inte sysslar med hållfasthetsberäkningar!

 
Ingen bild

Hm

20 november 2016 09:42

Här en kommentar från Avpixlat.
"Sifo har ett mätfel på ungefär 30% för SD. Det medför att 15,8 % egentligen är ca 20,5% och det stämmer bättre med andra opinionsinstitut."

 
Ingen bild

Peter

20 november 2016 10:28

Läs och sprid denna länk av Julia Caesar lysande krönika
"Brev till en kollega" Julia är formidabel och pricksäkert
om msm journalister och Sveriges tillstånd!.

http://snaphanen.dk/2016/11/20/sondagskronika-brev-till-en-kollega/#more-187685

 
Ingen bild

Karl-Alfred

20 november 2016 11:26

Pär kan faktiskt ha rätt om att Trump kommer att avsättas ?, Djävulen själv George Sorros tillsammas med Obama mm, gör allt för att skapa oordning och protester som i sin tur leder till undantagstillstånd, hoppas jag har fel.

 
Ingen bild

Lewren

20 november 2016 11:38

@Hen Eller hur, för att kalla något för konspirationsteori är ett argument :) Enbart ett ypperligt dåligt sätt att försöka stänga ner en diskussion, ungefär som att kalla någon rasist. Det biter sämre och sämre.

När det kommer till de stora "pollsters" just i USA, så är många av dessa ekonomiskt backade av demokrater och har varit detta under lång tid. Vill du fortfarande kalla det för teori, så för all del, det talar mer för din intelligens än något annat.
Det är rent ut sagt svagt att inte göra sin läxa innan man yttrar sig med löjliga icke-argument som foliehatt och konspirationsteoretiker.
Men för all del, fortsätt så... När tiden visar att vi har rätt så kommer bara fler människor se verkligheten för vad den är och sluta lyssna på idioter som enbart är ute efter att stänga ner diskussioner.

 
Ingen bild

Lewren

20 november 2016 11:48

Ang: http://www.friatider.se/prognosen-trump-kommer-avs-ttas

Det är lustigt att Allan Lichtman har en formel han använder sig av för att förutspå vem som kommer vinna presidentvalen, men när det kommer till avsättning av Trump så går han på magkänsla.
Jag ger personligen inte detta mycket validitet.

Skulle det nu mot förmodan bli på detta vis, så är redan "tandkrämen ur tuben" som man säger. Vad Trump har påbörjat kommer inte stoppas. Inte i USA, inte i Europa.

Det är vår tid nu :) Dags att återställa verkligheten.

 
Ingen bild

Hacke

20 november 2016 11:57

Julia Caesar bjuder på sedvanlig högtidsstund:
http://snaphanen.dk/

 
Ingen bild

Lena

20 november 2016 12:24

@Swexit Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, men man kan ju hoppas, det har man rätt att göra.

Trump har också ett bagage med sig, men Clinton är en häxa och har alldeles för lång räcka av olagligheter inklusive mord och mottagande av enorma belopp till "The Clinton Foundation" från ex Saudi (Huma Abelins familj) på sitt samvete. Hennes rykte är så förstört från majoriteten av amerikanska folket och har varit det i decennier. Men hon ställde upp som Wall Streets kandidat, att vara deras nickerdocka och utföra deras tjänster, det kallas inte demokrati.

Så därför blev det Trump, han säger sig vara nationalist och inte globlist, och därför hoppades också jag på honom. Jag hoppas också att han snarast upphör med alla destabiliserande krig i MENA-länder men också i andra områden, Ukraina inte att förglömma. VI BEHÖVER FRED PÅ JORDEN!

Men i vissa videofilmer viskas om att Trump har storhetsvansinne (dock charmig o intelligent sådan, f ö finns många sociopater och psykopater som är sådana). Trump kanske är där för att tjäna storkovan inom byggnation av alla de slag i USA, byggnation verkar vara hans "branch". Det skulle i så fall göra att många arbetslösa får ett arbete framöver - vilket är toppen!

MEN vad blir det sedan? Trumps älskade dotter Ivanka gifte sig med Jared Kuchner, som påstås var insyltad i den judiska maffian. Ivanka konverterade f ö till judaism i samband med äktenskapet. Det finns många funderingar kring detta. Tänker Trump bli en MEGA, MEGA MILJADÄR? Är det, det som är drivkraften? Alltid bäst att ha en varning PÅ ALLA LEDARE.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 november 2016 12:30

Passerade en radio förut, där Gudstjänsten pågick. Prästen talade och använde (givetvis) inte han eller hon, utan "Hen" och även istället för man, blev det "En".. Men vi får nog vara tacksamma så länge som SR sänder en pk-Gudstjänst. I dessa tider vet man aldrig hur framtiden blir..

 
Ingen bild

heja trump

20 november 2016 14:20

Trump effekt är nog bra. många skaffar en yngre kvinna efter en skilsmässa.

nu har lobbyn för vit geocide, gjort att Svenska kvinnor hjärntvättats till att kräva att deras män skall steriliseras!

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/langa-koer-till-sterilisering-i-landet-1

bra att skaffa så många barn som möjligt

 
Ingen bild

Ökad invandring frälser ånyo sossarnasSverige

20 november 2016 16:22

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström(S)
– Tack vare invandringen kommer äldrevården att vara bättre rustad att möta de äldres behov, säger han.

En del läsarreaktioner har gjort kopplingar till flyktingmottagandet och resursfördelning. Vad tänker du om det?

– Att det är helt fel i sak. Flyktingmottagandet har påverkat socialtjänsten till viss del och migrationsverket och dess handläggningstider. Inte äldreomsorgen. Många som jobbar där har tvärt om kommit till Sverige för inte så länge sedan. Hälso- och sjukvården har påverkats av nyanlända, men resurserna till äldre har inte påverkats.

Sjukvårdsministern vill understryka att flyktingkrisen snarare stärkt äldreomsorgen.

– Vi har fått hit hundratals nya läkare och sjuksköterskor och tack vare validering har alltfler av dem kommit ut i sjukvården. Så det är snarare tvärtom. Tack vare invandringen kommer äldrevården att vara bättre rustad att möta de äldres behov, säger Gabriel Wikström.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23947285.ab

 
Ingen bild

Tony

20 november 2016 17:38

Vi har fått hit hundratals nya läkare och sjuksköterskor
säger sossen Gabriel Wikström, ja det är möjligt, men vi
har väl också fått hit tiotusentals nya patienter? Det
gäller att snacka om fördelarna, och glömma nackdelarna,
så typiskt sossar?

Och Hen sticker som vanligt ut näbben från sitt Hen house
och kacklar några verser.

 
Ingen bild

Viveka

20 november 2016 18:12

Till sjukvårdsministern! Hur kan man bara kläcka ur sej en sån tankegroda? Otroligt! Som vanligt är flyktingmottagandet en vinstmaskin. För äldre med dyra tandläkarräkningar är det en klen tröst. Räkningarna måste betalas. Särskilt bittert känns det när dessa jämförs med flyktingars/ensamkommande/tiggares 50-kronorsräkningar (där inkasso är onödigt)!
Det största sveket; att utlänningar har bättre rätt till den svenska välfärden! :-(

 
Ingen bild

Lena

20 november 2016 18:27

Tror mer på att siffrorna från Sentio/YouGov´s väljarundersökningar än Sifo´s och att ännu fler som röstar Sd 2018.
Detta baserar jag på en svensk/amerikansk väninna som arbetar som språklärare på högstadiet. Hon är en varm anhängare av Obama och hon o hennes barn är helt klart vänster (på det där lite luddiga sättet, utan att vara marxister). Det har alltid varit svårt mellan oss att prata politik. Men till min stora förvåning sa hon sist jag träffade henne att hon kommer att rösta på SD 2018.
Hon grundar det på erfarenheter från bl a arbetet med elever som är så omöjliga att arbeta med att hon går hem med huvudvärk varje dag, deras arrogans gör att man som lärare ger upp på dem efter ett tag. En annan sak är att hon förstår bättre nu att politiker inte lyssnar på folket längre, de är inte att lita på inte heller myndigheter är att lita på och fungerar inte och samhället som så uppenbart fäller isär. Hon röstar tvärtemot sin inre politiska övertygelse. Hon vill hämnas på nuvarande regering och högern röstar hon helt enkelt inte på.

Tror att det finns en hel del av hennes sort som kommer att rösta på Sd under kommande val.

 
Ingen bild

Fredde

20 november 2016 19:38

"Kakan" ställer in efter hot

- Karin "Kakan" Hermansson ställer in
sin medverkan vid invigningen av en ny
utställning vid Regionmuseet
i Kristianstad. Anledningen är att hon
känner sig hotad.
Museet har både hotats och kritiserats
pga "Kakans" planerade medverkan.
Orsaken är gamla uttalanden om poliser
på sociala medier. I torsdags skrev
hon en lång ursäkt i Expressen."
Källa: SVT text

Men, SVT har inga problem med hennes medverkan i deras program. Där får hon köra vidare!
Hade det var en SD:are, så hade den personen aldrig fått medverka i SVT, efter ett sånt uttalande! Oavsett ursäkt....

Notera också hur SVT text formulerar artikeln: "gamla uttalanden" och "lång ursäkt". Det har nästan inte ens hänt...

 
Ingen bild

Fredde

20 november 2016 19:44

Rädd för forskarflykt efter Trumpseger

Årets nobelpristagare i kemi, skotske
Fraser Stoddart, varnar för att Donald
Trumps politik kan leda till en
forskarflykt från USA.

Oron gäller bl.a att de federala
forskningsanslagen ska skäras ned för
att finansiera andra satsningar. Stod-
dart befarar också att hårdare visum-
krav ska påverka forskarsamhället.

Trump har även fått kritik för att han
inte tror på klimatforskningen och för
att han sagt att vaccin kan orsaka
autism. Vicepresidenten Mike Pence är
skeptisk till evolutionsteorin och
kritisk mot stamcellsforskningen.

Källa: SVT text

Propagandaapparaten maler vidare! Allt som har med Trump att göra framställs som negativt, hur är det med den neutrala hållningen hos "oberoende televisionen" ... ??

 
Ingen bild

Boris

20 november 2016 21:45

Skitstöveln Gabriel Wikström sitter helt fräckt och ljuger och oduglingen till journalist låter honom hållas och ställer inga följdfrågor överhuvudtaget. Bedrövligt. Har vi verkligen gjort så illa att vi förtjänar dessa två.

 
Ingen bild

C Andersson

21 november 2016 12:47

@Fredde@

Audi Sverige anlitar reklambyrån Åkestam Holst. Director Business Developement på Åkestam Holst heter Jacob Stjärne. Jacob Stjärna är bror till Hanna Stjärna. Hanna Stjärne är VD på Sveriges Television. Hanna Stjärne håller Karin 'Kakan' Hermansson om ryggen. Audi fick Hermansson på rekommendationer. Snacka om bottennapp.

 
Ingen bild

Tobbe

21 november 2016 15:12

Nu har Trumpeffekten nått Sverige, Dan Eliasson får sparken o får gå vid årskiftet.
Det viskas om att ersättaren heter Carin "Aina" Götblad, detta vore en katastrof om det skedde.
En lovvärd Trumpeffekt vore upphörandet av dessa vansinninga kvoteringar till höga viktiga poster på Sveriges myndigheter.

 
Ingen bild

Argus

22 november 2016 08:39

Journalisten såg trots allt inte allt: "För jag ville inte veta vad Anna Hedenmo tycker om Donald Trump, jag ville i stället fått hjälp att förstå varför 60 miljoner amerikaner var beredda att rösta på en man som spred vedervärdiga uttalanden omkring sig och som var så oberäknelig att han till slut inte ens fick ha hand om sitt eget twitterkonto."

Vad hon inte såg var att Donald Trump, liksom SD, är så motarbetade av media så för att tränga igenom tog han i från tårna, speciellt under primärvalet. När han väl blivit nominerad var han ordentligt nedtonad och i tacktalet var alla åthävor borta.

Donald Trump är ingen dumbom och han har levt minst ett kvartssekel i rampljuset så han visste redan innan vad som krävdes och spelade ut USA:s vänsterliberala media totalt.

Brexit och Trump har orsakat gigantiska blottor i etablissemangets pansar och kan vi bara få in Hofer och Le Pen så raser det totalt. Vi kan behöva det i Sverige då även med den högst måttliga kursändringen går vi mot en flyttningkatastrof (korrekt stavning). Nu har Migrationsverket räddat sina jobb med omvärderingen av Irak. Vårt närmaste broderfolk gör en annan bedömning: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/19/sverige-situationen-i-irak-har-forvarrats-finland-bara-i-vissa-omraden Men så lever väl Oxenstierna fortfarande bland dem. Som om 165 000 inte vore nog så planerar sjuenigheten att importera dubbelt så många "anhöriga" de närmaste åren.

Hallå! Det är fullt! Utom i kassakistan, den är tom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards