thoralf

Direktlänk till inlägg 17 november 2016

VÄGRA TV-LICENS

Av Thoralf Alfsson - 17 november 2016 23:00

Efter presidentvalet i USA kan väl knappast någon missat hur partiska public service varit i sin rapportering. SVT och SR har inte ens skämts för sin vinklade rapportering och smutskastning av Donald Trump och republikanerna.


Klippet på Youtube som finns på hur bedrövlig stämningen var på SVT:s valvaka är i mina ögon redan en klassiker. ”Det ser väldigt mörkt ut” säger Henrik Ekengren och det talar sitt eget språk.  ”Hon kommer inte klara det här” säger Anna Hedenmo med stor besvikelse. "Hon" är förstås Hillary Clinton.



Detta är bara ett enda litet exempel på hur SVT missbrukar sitt uppdrag som public service företag. SVT följer helt enkelt inte sitt sändningstillstånd.


 



I USA har det nu kommit massiv kritik mot TV-bolag och tidningar över deras rapportering om presidentvalet, trots att det inte finns några public service företag i USA som finansieras med skattemedel eller ”punktskatten” som i Sverige kallas för TV-licens.


I Sverige är det däremot mer eller mindre tyst i media och kritiken är väldigt sparsam. Någon kritik mot SVT existerar knappast efter USA-valet.


Som TV-licensbetalare anser jag att jag har rätt att kräva att SVT lever upp till sitt sändningstillstånd och dess portalparagraf om oberoende och politisk objektivitet!

 

Eftersom SVT inte följer sitt sändningstillstånd anser jag att vi som medborgare och finansiärer av public service att vi måste protestera!

 

Jag skrev ett brev till Radiotjänst i Kiruna där jag ville slippa betala TV-licens på grund av att SVT inte följer sitt sändningstillstånd. Jag fick följande svar.


”Hej Thoralf!

Du skriver att du vill avanmäla din radio- och tv-avgift eftersom du tycker att public service inte lever upp till sitt uppdrag.

Du kan bara avanmäla radio- och tv-avgiften om hushållet inte längre har någon tv-mottagare. Som tv-mottagare räknas all utrustning som är avsedd för att ta emot tv-sändningar, exempelvis tv, video, dator med tv-kort, digitalbox och inspelningsbar dvd-spelare. Detta gäller alltså även om du bara använder din tv som en datorskärm.



Radiotjänst i Kiruna AB ansvarar endast för avgiftskontroll och hantering av avgiften, om du vill att dina tankar ska nå fram till rätt bolag behöver du kontakta Sveriges Television och Sveriges Radio, det är dom som ansvarar för utsändningen och innehållet av program.

SVT Tittarservice:

Telefon: 08-784 20 00”

 

Med vänlig hälsning
RADIOTJÄNST I KIRUNA AB
Kundtjänst 

 

Hade inte förväntat mig något annat svar. Men jag ville ha det på papper för att kunna använda det i ett blogginlägg. Jag följde Radiotjänsts uppmaning att klaga hos SVT. Jag fick även där det förväntade svaret enligt nedan.


”Hej Thoralf!
Jag vet inte på vilket sätt du menar att vi inte följt sändningstillståndet. Om du upplever att vi inte följt våra riktlinjer är du välkommen att anmäla till granskningsnämnden, det är väldigt viktigt för oss att misstag anmäls. Här kan du läsa mer:

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/vad-innebar-det-att-svt-ska-vara-opartiska/

 

Mvh Frida

 

SVT Tittarservice - digitala forum



I länken finns flera intressanta detaljer.


”Reportrar, programledare, och andra som genom sin ställning uppfattas som företrädare för SVT får inte ta ställning i kontroversiella frågor.”

 

Hur många anser att programledare i SVT inte tar ställning? Som Sverigedemokrat är det skrattretande. Jag skulle säga att programledare mer eller mindre dagligen tar ställning mot SD.


Men precis som förväntat hänvisades jag till Granskningsnämnden. En nämnd som mer eller mindre aldrig fäller några inslag i SVT. Trots hundratals kanske tusentals anmälningar fälls endast ett handfull fall varje år. Det är stor parodi på demokrati, objektivitet och oberoende inom public service!


Vad kvarstår då för alternativ? Vem skall övervaka SVT och SR? Kulturdepartementet har ansvaret för public service och beviljar sändningstillståndet. Med andra ord regeringen, som idag består av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Ingen större anledning att tro att dessa partier skall klaga och sätta nya och hårdare krav på public service.


Vem stiftar lagarna i vårt land? Riksdagen och dess 349 ledamöter. I riksdagen är det Kulturutskottet och dess 17 ledamöter som har ansvaret för public service och frågor angående huruvida sändningstillståndet villkor efterlevs!


Om man skall starta en kampanj mot att SVT och SR inte följer sitt sändningstillstånd när det gäller objektivitet och politiskt oberoende vem skall man då rikta kampanjen emot? Det finns fyra möjligheter.


Radiotjänst i Kiruna, SVT (tittarservice, granskningsnämnden), Kulturdepartementet eller Riksdagens Kulturutskott.


Huruvida Radiotjänst och SVT är tvungen att diarieföra alla klagomål känner jag inte till men Kulturdepartementet och Riksdagens Kulturutskott har lagkrav om att diarieföra all inkommande post. Jag tror att dessutom att all post till Kulturutskottet dessutom tillkännages för alla ledamöter i utskottet.


Vad anser mina läsare? Till vem skall en kampanj mot att SVT inte lever upp till sitt sändningstillstånd om oberoende och objektivitet riktas? Gå in och rösta i min omröstning som finns i högermarginalen på bloggen.


 
 
Ingen bild

Hm

17 november 2016 23:53

Granskningsnämnden är en rätt speciell institution.
Ser man ett programinslag som uppenbart strider mot opartiskhet och saklighet kan det anmälas till granskningsnämnden. Men bara för att det strider mot opartiskhet och saklighet är det inte säkert att det ANSES göra det enligt granskningsnämnden. Det kan vara hur uppenbart som helst för samtliga tittare att det strider mot kravet på opartiskhet och saklighet, granskningnämnden kan ändå ANSE att det inte gör det.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 november 2016 23:57

Tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski fick upprättelse. Hoteldirektörskan på Gustaf Fröding i Karlstad fick tydligen också en rejäl åthutning. Grand Hotel fick sina fiskar varma, och nu har Audi brutit sitt samarbete med den gapiga lesbiska radikalfeministen, mans och polishataren Kakan Hermansson. Undrar om hon även hatar sin pappa?

Alla minns töntarna på Brandos som 2010 uppmanade alla som röstat på SD att inte handla på Brandos. De ville helt enkelt inte ha deras pengar? Hur gick det för töntarna på Brandos då? Inte så bra är min gissning! Det har blivit betydligt svårare att plocka hyckleri och godhets poäng bland företag på sistone. Det är inte längre en framkomlig väg.

”Täby är skyldig att i år ta emot 273 invandrare som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige, mestadels araber, afghaner och afrikaner. Med det tänker man inte göra.”
https://mitti.se/nyheter/stopp-flyktingmottagande-taby/?omrade=hela-stockholm

Detta är bara början. Välmående kommuner som börjar flyktingvägra? Nu hoppas jag att modet i finns i alla plågade kommuner såsom Borlänge, Falköping m.m att också börja flyktingvägra. Förhoppningsvis viker sig inte kommunalråden när Löven från Stockholm skickar sina hejdukar. Att skicka hejdukar till Täby låter sig dock inte göras då de
”privilegierade” inte rimligtvis kan avkrävs samma lojalitet som allmogen i Borlänge. Sedan brakar hela skiten samman.

När börjar repatrieringen förresten?

Nu väntar jag precis som Thoralf på massuppsägningar av TV-avgiften. På SVT sitter de vidrigaste av gaphalsar, hycklare och lögnare. Deras ”oberoende” och ”opartiskhet” är endast en chimär i deras av hyckleri och hybris söndermarinerade vänsterhjärnor. Ingen frisk människa utanför TV-huset kan med hedern i behåll påstå att SVT är opartiska.

Ring Radiotjänst
0771-91 00 04

Eller använd nedanstående kontaktformulär
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Skicka-ett-meddelande-till-oss/

Daily Mail håller ångan uppe trots hotet från LEGO :-)

Muslimska invandrare avser att islamisera Europa
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3944874/They-want-Islamised-despise-country-values-Translator-German-refugee-camp-says-Muslim-migrants-display-pure-hatred-Christians.html

Europa kommer att kollapsa om inte politiker börjar att lyssna på folket
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3945568/Europe-risk-collapse-France-Germany-lead-French-PM.html

PS. Kakan Hermansson är/har varit avlönad med licenspengar. Att tänka på!
Ds.

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

18 november 2016 00:28


Den som har makten över SVT har makten över Sverige

....Och idag är SVT i händerna på mörka svenskfientliga krafter som vill förvandla Sverige från ett svenskt land till en muslimsk koloni.

SVT representerar inte svenska folket. En stor andel av befolkningen är utestängda från mediet. De som inte delar SVTs linje utsätts ständigt för hån, kränkningar och hets.

Så får det inte fortsätta.

FÖRSLAG
SD bör nog kräva att sändningstiden på SVT delas ut mellan riksdagspartierna och portionernas efter partistorlek för att bryta det rådande åsiktsmonopolet till förmån för åsiktsmångfald och åstadkomma en mer rättvis ordning på Sveriges största medium.

 
Ingen bild

=¦=

18 november 2016 00:37


Ett flagrant exempel på hur SVT mörkar viktiga fakta

SVT berättar inte för svenska folket att islams grundare Muhammed var pedofil
och muslimer således är pedofildyrkare.

Ett viktigt faktum som folket bör känna till nu när landet bokstavligen invaderas av pedofildyrkare.

 
Ingen bild

RobertSt

18 november 2016 01:10

Gör som jag! Släng ut TV:n och säg upp licensen! Gjorde jag för några år sedan! Använder en iPad (mitt företags) och kollar på ViaPlay och YouTube endast. Och läser nyheter. Sedan har jag ett par kortvågsmottagare som jag ofta lyssnar på nyheter (oftast engelska). Och en internetradio! Lyssna gärna på Savage!
Och så läser jag mycket böcker! Saknar inte TV:n ett dugg!

 
Ingen bild

fredrik

18 november 2016 01:24

Både jag o min fru reagerade på den osmakliga rapporteringen om valet, som dom svenska kanalerna sände.
Han sade i SVT att det var ju bara outbildade vita män som röstade på Donald Trump...
Vilka partiska vänsteranhängare som propagerar för folket.

 
Ingen bild

Jens

18 november 2016 01:38

Är det inte bättre om du på riktigt gör dig av med din TV?

Thoralf Alfsson

18 november 2016 08:05

Nej! SVT skall leva upp till sitt sändningstillstånd!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 november 2016 01:40

Jag tror den snabbaste vägen är att ni helt enkelt bara ringer Radiotjänst och avanmäler TV-innehav. Detta kommer då att gälla per omgående och effekten blir för Radiotjänst också per omgående och dessutom ekonomiskt bekymmersam…..per omgående. Titta på SVT Play via datorn om ni nödvändigtvis måste plåga er. Svara NEJ om någon ringer från Radiotjänst. De har ingen rätt att förhöra er eller tvinga sig in i bostaden. Om det görs har ni alltid nödvärnsrätten.

Jag klarar inte av att befinna mig i ett rum där en TV är på och Rapport eller Aktuellt pumpar ut sin ensidiga propaganda. Jag vill bara därifrån. Att lyssna på lögnerna är att underskatta sin egen förmåga. De gånger jag tvingas till detta rusar blodtrycket till menliga nivåer. Igår var en sådan dag. Fem minuter med Rapport och ilskan bubblade och jag var tvungen att lämna rummet.

Dessa förbannade riggade snyftreportage om ”ensamkommande barn” är fullständigt outhärdliga. Att berätta om alla våldtäkter och brott som dessa ”barn” begår kommer inte SVT att göra något reportage om. Mötte tre stycken av dessa ”barn” senare på kvällen. Bredbent och i bredd gick dessa "barn" på trottoaren med ett självförtroende som tangerar Zlatans. Mycket modemedvetet skräddade med iPhone inom bekvämt räckhåll. Dessutom var de nyfriserade och samtliga rökte.

Rökte?

Är det inte 18-årsgräns för att köpa tobak? Frågar inte kassörskan efter legitimation eller bedömer hon kanske "barnen" vara gott och väl över 25 år? Självklart har denna ”utmaning” också hanterats för att inte uppröra de små liven. Ingen djävel skall inbilla mig att deras uppassare på HBV-hemmet förbjuder dem att röka i anslutning till det ”all Inclusive” boendet som svenska skattebetalare tvingas betala åt dessa invasiva lycksökare.

Jag orkar inte se fler araber i grupp som driver omkring och skapar otrygghet.
Jag orkar inte se fler muslimska kvinnor i politisk uniform.
Jag orkar inte se fler horder av ”ensamkommande barn”
Jag orkar inte höra fler krav från muslimer som är kränkta
Jag orkar inte höra om ännu ett satans moskébygge som skall finansieras av något muslimskt totalitärt arabland.

Det räcker nu.Det är vårt land!

Att säga upp TV-licensen är ren och skär mentalhygien och en effektfull protest.

Ring Radiotjänst
0771-91 00 04

Eller använd nedanstående kontaktformulär
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Skicka-ett-meddelande-till-oss/

PS.
Hur omfattande tror ni att kontrollen av TV-innehav är i områden såsom Rinkeby, Rosengård, Vivalla, Biskopsgården eller Araby?

Min gissning är att där gör Radiotjänst inga kontroller.

DS.

 
Ingen bild

(M)-politiker kallade (S)-minister ”hora”

18 november 2016 02:04

Moderatpolitkern Delmon Haffo, aktiv i Salems kommun samt digital kommunikatör på partiets riksdagskansli, kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för ”hora” i en livesändning på torsdagen, skriver DN.
Se filmen på DN.se.

Delmon Haffo tvingades bara timmar efter uttalandet lämna sin tjänst.

 
Ingen bild

Ingen partibeteckning i SDS-Undrar varför

18 november 2016 02:23

En av Malmö stads högsta chefer, Klas Johansson, har utsatt en ung kvinnlig praktikant för sexuella trakasserier. Det slår en advokatfirma fast efter utredning. Nu avgör politikerna om han får stanna som direktör. "Jag kommer inte ihåg något alls från den senare delen av kvällen", skriver Klas Johanssson till Sydsvenskan.

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-17/advokatutredning-en-av-malmo-stads-hogsta-chefer-sextrakasserade-kvinnlig-praktikant

 
Ingen bild

Vägra DN-Förtal?

18 november 2016 02:28

Han är rikemanssonen som aldrig glömmer en oförrätt. Han byter politisk profil som andra byter skjorta. Snart är Jared Kushner, Donald Trumps 35-årige svärson, en av de mäktigaste männen i Vita huset.
Jared Kushners förflutna är som hämtat ur ”Sopranos”. Hans närmaste framtid jämförs med ”House of cards”.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/hamndlysten-svarson-kan-fa-tung-roll-i-vita-huset/

 
Ingen bild

Gubben Svensk

18 november 2016 03:13

Tydligen måste vi vänta till valet 2018 innan den totala städningen inträffar! Pissmedia med deras hjärntvätteri lär inte ändra så mycket på nuvarande metoder.
Med vad som inträffat på senare tid i Europa och USA, så är snart den politiska korrektheten (PK) förpassad till historiens mörka kapitel.

 
Ingen bild

Absolut sanning

18 november 2016 04:52

Man måste fullständigt omorganisera Public Service, liksom Polen gjorde!!!

Public Service är tillsammans med MSM verklighetsfrånvända och med en tydlig principiell/ideologisk agenda.

Positivt:
Det traditionella schemalagda TV-tittandet där samtliga tittare är hänvisade till att se samma program samtidigt i en tv-kanal, minskar.

Detta till förmån för streamad interaktiv on-line tv där varje enskild tittare själv beslutar vilket program den vill se vid varje tidpunkt.

Detta minskar marksänd och kabel TV:s monopol över vad tittarna får se och blir mindre och mindre.

Negativt:
SVT får offentliga licensmedel och verkar i en journalistisk miljö med demokratur tillsammans med de reklamfinansierade kanalerna.

MSM får ett nytt mediestöd.

Den nya Medieutredningen föreslår ett nytt mediestöd från den 1 januari 2018, både till digitala och tryckta medier.

För att ta del av stödet krävs dock ”respekt för alla människors lika värde” och "att man ska sträva efter mångfald".

Utformningen kan ge en kraftig politisk styrning, gynnande av MSM, vänskapskorruption och ett
ifrågasättande av opartiskheten hos den nämnd som ska behandla ansökningar om mediestöd.

Mediestödet ska år 2020 uppgå till 730 miljoner kronor.

Slutsats:
SVT måste, som statueras i sändningstillståndet, styras att bli OBEROENDE i ordets rätta bemärkelse.

Fullständig omorganisation av alla offentliga media finansieringar.

Fullständig omläggning av journalistutbildningen.

Fullständig omläggning av identitetspolitiken.

 
Frågande

Frågande

18 november 2016 05:44

1: SR/SVT. För att på kort sikt få en liten förbättring.
2: Kulturutskottet. För att på längre sikt få en större förbättring t.ex nåt i stil med det "Granskningsnämnden" föreslog 00:28.
SD kanske skulle kräva att chefer och övrig innehållsskapande personal skulle tillsättas av partierna med korrigeringar vart 4:e år.
Största parti börjar med att tillsätta högsta chefen, näst största tar nästa osv med en regel som t.ex liknar utdelningen av riksdagsmandat.

http://status.st

 
Ingen bild

Peter

18 november 2016 06:06

Då systemet (bla SVT mfl) inte följer givna regler, lagar eller direktiv så anser jag att jag kan obstruera på de sätt jag kan utan att begå lagbrott. Ett sådant är att strunta i tv-licensen. Jag har inte betalat licensen på flera år. Dessutom tittar jag nästan aldrig på SVT. De har helt enkelt inget som lockar mig. Jo ett program följer jag, "Allt för Sverige" som i är är rena frosserier i att framställa svensken som rasistisk och dum. Dessutom slår de rekord med att ha med en som bytt kön och en som är homosexuell. De har alltid haft med minst en deltagare som är homosexuell, fine jag kan köpa det men nu har de fått med en man som opererat om sig till en hen (något annat kan det aldrig bli då biologin säger född som man). SVT ska påtvinga oss allt för att med pekpinnar tillrättavisa svensken i hur fel vi har när vi älskar vårt gamla fina Sverige. Förutom det är programmet bra. Nyhetsrapporteringen får jag bara högt blodtryck av så det är lika bra att inte följa den på SVT. Läser aldrig MSM media heller. Har för ett par år sedan helt gått över till alternativmedia som AP, Fria Tider, Nya Tider mfl. samt Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

Miljonär, SVD & Aftonbladet vill slippa romer

18 november 2016 06:17

https://www.youtube.com/watch?v=sqhSDOq1GXA

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 november 2016 06:51

Våra förfäder som byggt Sverige är mina idoler.
Med stor respekt är jag mycket tacksam för att jag har fått en fin uppväxt med möjlighet till skola,jobb och boende.
Dom människor i Sverige som bidragit med att avsiktligt förstört den tryggheten jag nämnt ska straffas mycket kännbart för landsföräderi.
Nu kommer dom att hävda att dom inte förstog vad som skedde med landet.
Dumhet har raserat mycket !

 
Ingen bild

Fredde

18 november 2016 06:53

Det är inget annat än DDR-fasoner att tvinga folk att bidra till statliga propagandaapparaten!
Oavsett om man använder tv:n som skärm till datorn eller enbart ser andra kanaler än SVT, så är man piskad att betala.
Vägra!!

 
Göran Grejer

Göran Grejer

18 november 2016 06:56

Så här tror jag man kan göra för att reda ut problemet:
Den som orkar kan bestrida fakturan från Radiotjänsten. Om de sedan vill ta det till Tingsrätten blir det säkerligen till Rt:s fördel så då är det överklagan i Hovrätten. Domen borde bli vägledande.

http://SR.se

 
Ingen bild

Stefan A

18 november 2016 07:29

Nu kan vi iaf. lägga en sak till handlingarna, efter ett kort och förvirrat samtal med forskare på morron i svt, konstaterar dessa att påståendet av svensk media att de behandlar SD som alla andra inte stämmer, svensk media är en värsting i europa när det gäller medias behandlingen av partier liknande SD, föga förvånande för oss SD,are,en rapport som säkert kommer att passera under största möjliga tystnad från fulmedia, en sak som borde tas upp i svt,s opinion, vi kan ju hjälpa till med den saken genom att trycka på svt opinion att ta upp saken, en av undersökarna var för övrigt Lena Lodenius, ingen SD vän vad jag kan påminna mej.....

 
Ingen bild

Stefan

18 november 2016 07:43

Att klaga till Radiotjänst har du ju redan provat, de hänvisar till SVT som hänvisar till granskningsnämnden. Kulturdepartementet är ju regeringen och ligger dessutom under MP så det är knappast lönt. Kulturutskottet har ju ledamöter från alla riksdagspartier så skrivelser dit når ju en bredare publik.

Kanske går det att deponera en del av licensen? Vid hyrestvister finns ju möjligheten att deponera en del av hyran hos länsstyrelsen. Poängen är att man då fortfarande anses ha betalt hyran och kan inte riskera vräkning. Jag vet inte om det är överförbart till TV-licensen men det kanske är värt att undersöka?

 
Ingen bild

Bo

18 november 2016 07:46

Sedan vi flyttade ut från Sverige betalar vi ingen svensk TV-licens. Med hjälp av en app går det emellertid att se samtliga program från Sverige. Det gör vi aldrig. Den politiska korrektheten som genomsyrar SVT gör bara att man blir irriterad. Detsamma gäller SR. Ibland sätter vi på apparaten men trycker efter ett kort tag på avstängningsknappen. Allt är så förutsägbart, man vet i förväg precis vilken propaganda mediet vill föra fram. Det är helt enkelt vidrigt.

 
Ingen bild

Deep throat

18 november 2016 07:48

Follow the money! Du är på rätt spår Thoralf. Vi måste bojkotta SVT genom att vägra betala licens. Vi är så många nu att utvecklingen inte längre går att hejda. Låt oss gemensamt SPRIDA EN KAMPANJ på alla alternativmedier med just uppmaningen att bojkotta SVT. Klippet som Thoralf lagt ut är f.ö ett klockrent exempel på SVTs totala (vänster-) haveri. Ja, hur gick det för Brandos? De gick ju nästan i konkurs! De där SD-hatande snubbarna har numera lämnat företaget. De flesta företag lever på marginalen. Audi fick ögonabums avsluta samarbetet med Kakan. Idag har Kakan gått i i Expressen med en offentlig ursäkt till polisen. Folket kan påverka. Vi är folket. Även SVT är beroende av varenda licenskrona, dvs. våra pengar. Follow the money Thoralf (även om innebörden ursprungligen var en annan!)

 
Ingen bild

Tony

18 november 2016 08:10

Med nuvarande regering är det meningslöst att dessa granskar Monopolet eftersom regeringen med sossar MP och kommunister
kraftigt gynnas av den enögdhet som public service visar upp.

Det ska vara någon slags oberoende granskningsnämnd gärna med
höga jurister inkopplade, finansierat av en del av den allt
dyrare TV licens man pådyvlas tittarna, att så totalt nonchalera
det uppdrag som SVT/SR gör idag är bedrägeri i stor skala,
man bryter även mot alla marknadsföringslagar när man påstår
att dom är neutrala. Om ett privat företag betett sig så
uselt som SVT/SR gör mot sina tittare /lyssnare hade dom
blivit anmälda i alla tänkbara instanser, men så länge det
gagnar det vänsteranstrukna styret i landet kommer inga
protester därifrån!

 
Ingen bild

Tony

18 november 2016 08:22

Att deras agenda går ut på att påverka befolkningen att
vi ska ha en fri invandring går inte heller att ta miste på,
inte en nyhetssändning utan en snyftprogram om hur hårt det
drabbar flyktingar, Senast igår var det en välklädd kille
från Afghanistan som fått avslag på att få bli medborgare
som intervjuades, naturligt vis ställdes inga frågor om
hur han försörjde sig, det gällde bara att få fram hur hårt
det drabbade grabben.

Sen kan jag inte förstå varför man inte tar dom i förvar
till utvisningen verkställs, att släppa dem fria är ju
att be om att dom ska gå under jord.

 
Ingen bild

Folklig

18 november 2016 08:30

Jag röstade Riksdagens Kulturutskott. Viktigt att politiskt jobba hårt på att få till en förändring. Under tiden är det fullt stöd för frimedia som gäller. Samt ständigt påpeka hur falsk och förljugen regimmedia är.

Jag har tidigare använt termerna etablerad media och msm. Sedan USA gått över till att använda corporate media samt att alternativ media gått fram så starkt i hela västvärlden så finns det inget etablerat eller main stream kvar längre i regimmedia.

Hur skulle ni andra översätta corporate media för svenska förhållanden? Betänk att i Sverige är det mer likriktning politisk åsikt inom media samt statligt.

 
Ingen bild

Deep throat

18 november 2016 08:53

Eftersom SVT för närvarande konsekvent bryter mot sitt sändningstillstånd genom att inte bedriva saklig och konsekvensneutral nyhetsrapportering och även politisera det icke redaktionella och övriga programinnehållet för att bedriva otillåten politisk opinionsbildning, säger jag med omedelbart verkan upp mitt TV-innehav.
Med vänlig hälsning, NN
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Avanmalan/
(Sprid till alla alternativmedier, Det är vi som är folket, DDR-TV, nej tack!!!!)

 
Ingen bild

Nyrakad

18 november 2016 08:58

Nu har jag sagt upp licensen, enkelt och snabbt.
Risken finns väl att när tillräckligt många gjort det samma så kommer säkert svetsarn att jobba för att det ska läggas på skatten för alla oavsett innehav av mottagare...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2016 09:05

Håller med i allt men jag vet också att det är omöjligt att slåss mot /med väderkvarnar !

 
Ingen bild

Hacke

18 november 2016 09:06

Ett akut angeläget initiativ Thoralf. Själv har jag inte lagt en krona på vare sig public service eller den övriga formen av lögn- och propagandaindustrin på många herrans år. Radiotjänst hör av sig via brev och telefon då och då men det är ju bara att slänga skiten i papperskorgen alternativt säga nej i telefon. Inga problem. Jag säger som någon tidigare i tråden. Vem tror ni betalar licens exempelvis i de s k utanförskapsområdena/no go-zonerna? Och då är det ändå dessa SVT/SR främst vurmar om i såväl personal- som programutbud.
Och varför ska jag hålla ett avtal när inte motparten gör det. Skulle man anmäla alla deras övertramp fick man inget annat att göra. Och vad anmäler man till? Den Granskningsnämnd där deras egna kompisar lägger ner i 99 fall av 100. Och i det hundrade blir det en litet pekfinger som knappast någon reagerar på, allra minst de berörda.
Att välja av alternativen i högerkanten var inte lätt. Kändes i princip lika meningslöst med alla. Men jag valde Kulturutskottet där man åtminstone är tvungen att diarieföra och tillkännage.
Kanske en namninsamling att uppvakta kulturministern med? Skulle knappast vara några problem att få ihop underskrifter i varje fall. Svensk public service är den största av skamfläckar vi vår s k demokrati.

 
Ingen bild

Danne

18 november 2016 09:07

Cosmic Debris. Känner precis som du. Har inte sett nyheter på SVT på säkert 25-30 år. Men frugan tittar och råkar man gå förbi så krävs det två stadiga snapsar för att förhindra en explosion.

SVT.Text-TV kan skriva precis vad de vill. Jag har anmält uppenbara fall till Granskningsnämnden men fått svar att text-TV inte ingår i granskningsuppdraget.

Jag saknar gamla P1. Fullt av bra program. Hade alltid P1 på, när jag jobbade, åkte bil eller lagade mat och diskade. Så mycket glädje jag haft av P1. Jag vet inte när det började men nu lyssnar jag aldrig på radio. Senast 2006 måste jag ha slutat lyssna för i den bil jag köpte då har radion aldrig varit på.

Finns det inga fördelar med detta elände då? Jo, det gör det. Man får en stor förståelse för hur folk i DDR kunde må. Och där är vi nästan nu.

Om många struntar i licensen kommer de bara att finansiera det hela över budgeten. Så det lär inte påverka SVT och SR. En mer framkomlig väg är att kräva att SVT lägger sina kanaler som betalkanaler. Tekniskt enkelt och inget konstigt egentligen. De allra flesta andra kanaler gör ju så. Ville inte den där kvinnan som lämnade politiken (SD) det?

 
Ingen bild

dajevlar

18 november 2016 09:12

Undrar om man inte kan anmäla SVT (svenska staten) till EU-domstolen? (fast först måste man nog isåfall anmäla till Granskningsnämnden och sedan ta det vidare så längt det går här i Sverige.... men sen :)

http://www.manskligarattigheter.se/sv/vem-gor-vad/europaradet/europakonventionen-och-europadomstolen

 
Ingen bild

SM811

18 november 2016 09:16

Jag vill att alla tv-kanaler skall vara fria "betalkanaler" och inte som svt bli tvingad att betala för om man har tv-utrustning.
Sedan kan man fritt välja vilka kanaler.
SVT skulle man då kunna välja bort. Vill man t.ex bara ha sport, filmkanaler betalar man bara för dom. Hur enkelt som helst att ordna.

 
Ingen bild

Matt

18 november 2016 09:20

Ett sätt skulle kunna vara att göra digital namninsamling för att visa att man har med sig folket. När insamlingen är färdig räknar du ut summan som SVT/SR skulle förlora som skulle bli ganska stor och betydande. Då har vi en summa och en opinion att argumentera för. 1 = 2400kr/år. Lek med tanken att 2 000 000 underskrifter samlas in, det skulle innebära en summa på 4 800 000 000 kr.

 
Ingen bild

Gnorfel

18 november 2016 09:23

Jag slängde ut min TV 2002.
Mitt livs bästa beslut!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

18 november 2016 09:23

SVT är en kanal där det hackas mer lök
än förs en saklig opartisk debatt.

 
Ingen bild

Rikard

18 november 2016 09:27

Lönlöst att anmäla detta till någon av dessa tror jag. För det är ju som du skriver att alla dessa har del i varandra. Snabbaste och mest effektiva att protestera är att säga upp TV-licensen. Då stödjer man i alla fall inte det med sina pengar.

Thoralf Alfsson

18 november 2016 09:53

Det är givetvis ok att säga upp sin TV-licens om man inte har en tv-mottagare. Men att ljuga om sitt innehav av TV-mottagare kommer jag aldrig att stödja.

Som politiker har jag faktiskt också en skyldighet att följa vad som visas och sägs i public service.

För att utnyttja sin dator fullt ut krävs också en bra bredbandsuppkoppling och det saknas på många platser idag. Mobilt bredband funkar men blir väldigt kostsamt då man betalar per Gigabyte.

 
Ingen bild

C Andersson

18 november 2016 09:59

Jag blir så dj-a förbannad. Det är väl för h-e inte Sveriges Television som ska acceptera Kakans ursäkter?

Det är de efterlevande och och anhöriga till de mördade poliserna som ska godkänna en ursäkt. Någon sådan ursäkt har vi inte sett ännu.

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/varfor-tiger-svt/


 
Ingen bild

Mattiad

18 november 2016 10:03

Är det omöjligt och tandlöst att göra en digital namninsamling?

 
Ingen bild

Niklas R

18 november 2016 10:04

Avtal är till för att hållas. Det är en gammal svensk lag. Tror t.o.m att det fortfarande står så i avtalslagen.
Om en part bryter avtalet så är inte längre motparten tvingad att följa det. "TV-licensen" är en punktskatt som alla i Sverige som äger en tv-mottagare måste betala för att finansiera "opartisk" public service. Om inte SVT, SR och Utbildningsradion uppfyller detta krav och andra som står i sändningstillståndet så bryter de mot avtalet som de har gentemot sina användare. SVT bryter konstant mot sitt sändningstillstånd och i synnerhet paragraferna 6 och 8 som reglerar program och nyhetsinnehåll. Där ställs krav på att alla åsikter skall få komma till tals och fri åsiktsbildning ska gynnas.
När fan uppfyllde SVT detta krav, någon gång?
Fredagar i SVTs morgonsoffa med "Nyhetspanelen" - alltid samma jävla gäng av socialister och en inkvoterad halvsocialist från alliansen som diskuterar veckans händelser ur samma krystade vänsterperspektiv.

Av den anledningen så slutade jag att betala TV-licensen för 10 år sedan. Avtal är till för att hållas. Bryter du mot avtalet så gäller det inte längre.
Vilket får mig att fundera på om vi egentligen skall betala skatt längre. Majoriteten av skattepengarna idag läggs på utländska medborgare som befinner sig i vårt land. Det gäller inte bara Migrationsverket utan även kostnaderna för Arbetsförmedlingen, rättsväsendet, sjukvården, omsorgen (barn, skola, äldrevård), socialkostnader (bidrag) samt räddningstjänst och lokaltrafik.
Så om mina skattepengar inte går till det som jag anser att de skall gå till, vilket är mitt lands medborgare och välfärd, varför ska jag då betala skatt? Finns ingen anledning, jag avgör då hellre själv vad mina pengar ska gå till.

Sedan en sista kommentar angående Granskningsnämnden. Detta är en fejknämnd. Den är totalt kraftlös och har inga som helst maktmedel att sätta in mot en kanal som bryter mot sändningstillståndet. Det är bara en show för allmänheten så att den ska tro att "om de bryter mot reglerna så kan jag anmäla dem till Granskningsnämnden och då jävlar". Den är lika mäktig och skrämmande som ARN. Ännu en patetisk nämnd som är totalt värdelös att slösa sin tid med - inte för att de inte gör ett bra utan för att de är totalt maktlösa. För att citera Ryans Air kommentar när de fällts i ARN - "Och?!". Följer de inte rekommendationen så händer, just det, ingenting. Samma sak med Granskningsnämnden - totalt värdelös. Men ytterligare ett exempel på hur sossarna försökt socialisera Sverige genom årtiondena med dessa fejkade rättsinstanser, som sossarna säkert hade gett reell makt om de lyckats med sin statskupp som den nya grundlagen från 1975 lade grunden för, socialistiska regimer älskar domstolar som de själva kan kontrollera. Allt för att folket, pöbeln, kommentatorerna i pissrännan, inte ska skapa så mycket oro och börja stämma staten eller SVT i domstolarna, som faktiskt kan göra något.

 
Stefan K

Stefan K

18 november 2016 10:20

Har någon koll på om nysvenskar betalar licensen?

Parabolerna visar att de har tv, men något säger mig att många slipper undan.

Kanske förutfattade meningar, men jag har svårt att tro att kontrollanterna ger sig in i Rinkeby, Rosengård m.m för att hitta fuskare.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Skötsam, t.v.

18 november 2016 10:52

Till Stefan K
Jag skrev till Kiruna och frågade hur de kontrollerar TV-innehav hos alla "papperslösa".
Jag fick till svar att de litar på att de själva anmäler sina innehav.
Och snart kommer tomten..

Den enda vägen är att göra betalkanaler av SVT. Motionera om det SD!
Det kommer bara över skatten om för många säger upp sig.

 
Ingen bild

Hacke

18 november 2016 11:27

Har nu på förmiddagen i SVT Forum följt en diskussion kring en ny forskningsrapport. I den framkom med all önskvärd tydlighet hur Sverige sticker ut som extremvariant när det gäller mediers förhållande till de invandrings-/etablissemangskritiska partierna i Norden.
Bara två i panelen stack ut och gjorde allt vad de kunde för att ifrågasätta rapporten. Båda fast förankrade i det svenska msm-träsket och då inte minst just public service. Förvånad någon?
Men i övrigt en mycket intressant diskussion där framgångssagan kombinationen alternativmedia (framförallt Avpixlat) och sd åter stod i centrum för allt intresse.
Vad alla mot slutet tvingades erkänna (t o m msm-representanterna!) var att åssiktskorridoren i Sverige var extremt trång i Sverige jämfört med våra grannländer.
Lite tecken på liv i Stasibetongen. Man får vara glad för det lilla.

 
Ingen bild

fredrik

18 november 2016 11:54

Förövrigt anser jag att gammelmedia ska dreva om Moderaternas "Horgate" nu i minst 5 år varje dag.

 
Ingen bild

Calle

18 november 2016 11:56

Är av den åsikten att " Money talks", dvs. betala ingen avgift, ange som orsak att dom inte håller ingånget avtal. Minskade intäkter + massa merjobb administrativt borde leda till att SR för problemet vidare till sin uppdragsgivare.
Instämmer helt med Cosmic Debris inlägg 01:40.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

18 november 2016 12:01

Granskningsnämnden är ett enda stort, vänstervridet skämt. Det är lika stor chans att de fäller något som en snöboll har att klara sig hel genom helvetet. Det är en av de mest partiska, skendemokratiska institutioner vi har i landet. Det är ingen som helst idé att anmäla något dit, man får ett svar bestående av snömos och högoktanig skit, sen händer det inget mer. Detta är sanningen.

 
Ingen bild

Absolut sanning

18 november 2016 12:12

SVT är bara en SPEGELBILD på en alltmer felslagen identitetspolitik och åsiktskultur som genomsyrar allt från regeringen till korporativ-/ traditionell media.

Ett exempel på detta är att ensamkommande "barn" som inte kan utvisas, men heller inte bedöms ha rätt till asyl, kan komma att få stanna i Sverige och gå färdigt gymnasiet.

Miljöpartiet vill ändra lagen, enligt Morgan Johansson (S).

Man måste gå till roten på systemfelet, nämligen med identitets- och den informella nätverks kulturen.

Hur många generationer tar detta att genomföra?

 
Ingen bild

C Andersson

18 november 2016 12:50

Det har poppat upp en diskussion till på SVT Tittarservice

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/kakan-hermansson-i-pa-sparet-1/

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/varfor-tiger-svt/

 
Ingen bild

Mattias

18 november 2016 12:56

Sade upp min tv-licens för många år sedan. Den var i samband med att nån tjomme som blev rekryterad som chef för hela härligheten, han hann jobba någon vecka eller så men fick sedan sparken OCH ett års lön i avgångsvederlag vad jag minns. Det var säkert en sosse, Thoralf vet säkert vem det är jag menar. I alla fall så känns det oerhört fint att inte ha sponsrat denna vidriga sociala hjärtvättsverksamheten med några av mina pengar :D

 
Ingen bild

SM811

18 november 2016 13:32

Skönhetskulturer i utlandet och i Sverige.
http://soldatmamma.blogspot.se/2016/11/skonhetskulturer.html

 
Ingen bild

Ett föredöme till pappa

18 november 2016 13:34

En pappa lämnade på torsdagskvällen in sin 19-åriga son och hans elpistol hos polisen. 19-åringen greps misstänkt för rån och rånförsök vid Värnhem och Södervärn. ”Jag skrek när jag såg hur stor hans kniv var”, säger offret för rånförsöket.
http://www.sydsvenskan.se/2016-11-18/pappa-tog-drogpaverkad-son-med-elpistol-till-polisen-efter-ranturne-i-malmo

 
Ingen bild

Cesar

18 november 2016 13:35

Tv-licensen är ju helt frivillig, 26 år sedan jag flyttade hemifrån och jag har aldrig betalat en spänn i något indoktrineringsbidrag till SVT.

Visst var de och knackade dörr några gånger men det vara bara att hålla masken och benhårt neka till innehav. Nu mera har de nog tröttnat på mig och delat ut ett frikort då det var länge sedan jag hörde något av dem. Del av besparingen brukar jag donera till Thoralf´s flygblad och Avpixlat. Jag uppmanar er andra att göra samma sak.

 
Ingen bild

Rikard

18 november 2016 14:21

Det som behöver göras för att det ska bli någon bättring med statlig radio och tv är detta:

"1. Massmedia
Enligt den i detta hänseende helt riktiga svenska grundlagen bygger det svenska folkstyret på fri åsiktsbildning. Det stora och avgörande felet är inte grundlagen utan förverkligandet av den. Åsiktsbildningen är nämligen inte fri i Sverige. Det gäller naturligtvis framför allt den politiska åsiktsbildningen. Rådande förhållande är utomordentligt allvarligt och kan på inga villkor accepteras.
Skånepartiet fordrar, att en rikstäckande TV-kanal, en rikstäckande radiokanal, en regiontäckande TV-kanal och en regiontäckande radiokanal bryts upp genom en organisation med flera olika huvudmän i varje. Huvudmännen kallas sändningsföreningar och tilldelas sändningstid och pengar i samma proportion som de har stöd hos tittarna och lyssnarna.
Nyhets-, idrotts-, utbildnings- och liknande specialprogram produceras och sänds av en självständig neutral stiftelse. All finansiering sker med reklamintäkter, varigenom licensavgifterna avskaffas helt.
Närradion på kommunal nivå fortsätter som hittills.
Sidan 2 eller sidan 3 i den dagstidning, som är störst i varje kommun, delas upp och erbjuds de politiska partierna i kommunen. De senaste riksdags-, landstings- och kommunvalsrösterna räknas ihop och alla partier, som fått minst 1 procent av totalantalet, deltar i fördelningen, som blir proportionell mot röstandelen. De tillställer tidningen texten dagen före och får den publicerad genom tidningens försorg och på tidningens bekostnad.
Presstödet avskaffas efter en övergångsperiod."

Källa: http://www.skanepartiet.org/

 
Ingen bild

Observer

18 november 2016 15:07

PTS (Post och telestyrelsen) kan dra in tillståndet.

 
Ingen bild

)))Perra(((

18 november 2016 15:08

Jag har ingen TV och de pengarna som jag sparat på detta har sedan gått till alternativmedia bl.a Red Ice Radio m.m

 
Ingen bild

Hedersrelaterat knivöverfall

18 november 2016 15:45

I veckan dömdes den 35-åriga kvinnan till ett års fängelse efter händelsen i Emmaboda i september. Hon fälls för försök till grov misshandel, men även för att ha misshandlat sin dotter vid flera tillfällen.

Kvinnan och hennes barn, som ursprungligen är från Afghanistan, kom till Sverige för ett par år sedan och förra sommaren berättade dottern och hennes lillebror för socialen om deras våldsamma mamma. De hade då misshandlats med ett skärp för att dottern ville ringa kompisarna i hemlandet. Barnen omhändertogs tillfälligt av socialen, men någon polisanmälan upprättades aldrig.
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/hedersrelaterat-knivoverfall/

Östran öppnar upp för en mer sanningsenlig journalistik.
Våga vägra Barometern

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 november 2016 16:07

Värnhemsskolan i Malmö stängs efter kaos och slagsmål. Min övertygelse är att invandrare är orsaken till detta. Jag VET att detta är ett nytt fenomen och självklart är den skadliga muslimska/arabiska invandringen orsaken.

I ett fungerande land med ett fungerande public service hade SVT tagit upp frågan om hur invandring i allmänhet och muslimsk invandring i synnerhet ödelägger den svenska skolan.

Detta kommer SVT INTE att göra. ALLT skall mörkläggas.

Kakan Hermansson medverkar tydligen i årets upplaga av På Spåret. Detta är tillräckliga skäl för att säga upp TV-licensen.

Ring Radiotjänst
0771-91 00 04

Eller använd nedanstående kontaktformulär
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Skicka-ett-meddelande-till-oss/

 
Ingen bild

Pepparholm

18 november 2016 16:50

#Ett föredöme till pappa - ja! Men läs de två sista raderna i artikeln. Denne våldsman släpptes direkt fri ut på på Malmös gator. Ut till den kvinna som blev livrädd när han knivhotade henne på busshållplatsen.

Bland polisen och åklagarna fanns det tydligen inga föredömen i tjänst.

 
Ingen bild

Danne

18 november 2016 18:31

Knyckt från Twitter. Jag tycker den är rolig.

"Min 8-åring frågade "Hur påverkar valet av Trump det geopolitiska läget i baltikum?" Jag svarade "Hur fan kan du prata? Du är ju en hund!??""

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 november 2016 19:16

Det är äta eller ätas inom Nya Moderaterna !
Ska det bli Nya Nya Moderaterna nu

Så går det när åsiktsfriheten blir nertryckt år efter år.
Någonstans pyser det ut.
Att hora är att ställa sin kropp till förfogande mot betalning. Det har jag gjort under hela mitt arbetsliv.
Dom som får sparken kommer säkert till SD.

 
Ingen bild

Lars johansson

18 november 2016 20:33

Problemet är att om man har en TV så måste man betala licens.Det utgår alltså från tv innehav inte avtal om opartiskhet. Som jag ser det kanske jag har fel? Jag själv avskyr SVT:s "opartiskhet"

 
Ingen bild

J B Doe

18 november 2016 21:20

En namninsamling i protest mot SVT/SR skulle få sämre genomslag om SD stod som upphovsman. Många som sympatiserar med uppropet skulle avstå från att underteckna det pga att de ogillar SD.
Dessutom är det ju så att ingen skulle ta hänsyn till protesten oavsett antalet namn på listorna. De som har makten har alltför mycket att vinna på att allt förblir som det är.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

18 november 2016 21:41

@Cosmik Debris

Islamiseringen är ännu alldeles för mycket under radarn för gemene man. Jag upplever tyvärr att kunskapen hos genomsnittssvensken då det gäller islamiseringen, inte alls har utvecklats lika positivt som den medvetenhet som gäller migrationens skadeverkningar i största allmänhet. Den offentliga berättelsen tycks fortfarande vara att "islamisering" bara är någon konstig konspirationsteori som obskyra halvnazister och andra mörkermän diskuterar på olika webforum.

Jag har ägnat mig åt islamiseringsproblemet från och till i minst tio år nu, och ser inte riktigt att upplysningen och krismedvetenheten kommit till den breda almmänheten ännu. Naturligtvis beror detta på våra dysfunktionella medier och inte minst svt och sr.

 
Ingen bild

Tompa

18 november 2016 23:14

Pretty Boy Floyd
Fredag 18 nov 19:16

De kan nog börja kalla sig för "De sista moderaterna" om de inte byter ut hela partiledningen.

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

18 november 2016 23:45

@ )))Perra(((

Rätt tänkt. Jag gör likadant, varför göda handen som biter/förråder/ljuger för en.

Red Ice Radio (Henric Palmgren) https://redice.tv/red-ice-radio är suveränt, liksom de olika upplysande program som Ole Dammegård deltar i.
http://lightonconspiracies.com/newsite/

Vem vill betala för att få alla dessa klimatlarm nedtryckta i halsen. Tack för att du finns Thoralf, så folk har chansen att få en second opinion på det här med uppvärmning/temperaturdata och en annan infallsvinkel på dessa vindsnurror än den som papegoj-media kommer ut med.

Även Lars Bern ägnar detta område mycket tid.
https://www.youtube.com/watch?v=wJzWJ7tyjyc - Det gröna hotet mot vår frihet - föreläsning av Lars Bern.

Al Gores propagandafilm - An Inconvenient Truth - skrämde folk rejält.
Ang Al Gore. Ingen säger det bättre än David Icke: "If this man is invold, than you know it is a scam!".

http://lightonconspiracies.com/newsite

 
Ingen bild

OT

18 november 2016 23:45

Apropå valet i U.S.A

"Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walkin'": https://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

P.S: "Hit the road sjuklövern and don't you come back no more, no more, no more, no more.": https://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

 
Ingen bild

X

19 november 2016 01:57

Ingen TV, ingen TV-avgift, ingen vänsterliberal propaganda.

 
Ingen bild

Friholt

19 november 2016 08:08

I somras dog min TV. Eftersom det var sommar så väntade jag med att skaffa ny och satte min obrukbara i källarförrådet i väntan på transport till Tippen samt "ringde Kiruna" för att meddela att jag för stunden inte hade TV.
Jag fick till svar att det var själva det fysiska innehavet av en TV-apparat, till synes obrukbar eller ej,som jag skulle betala licensavgift för, vilket innebar att jag skulle betala licens för min obrukbara TV i källaren. Fast då, måste jag säga, snedtände jag i tysthet!

 
Ingen bild

sm811

19 november 2016 09:32

OT: "Trots att tre barn haft sina föräldrar i samma kommun kan de räknas som ensamkommande..."
http://soldatmamma.blogspot.se/2016/11/jag-dunkar-mitt-panna-blodig.html#comment-form

 
Ingen bild

PK-Pysskolog

19 november 2016 10:34

Meningslöst att driva kampanj mot SVT och SR. De ändrar sig inte då det är för många och mäktiga som gillar läget.

Nej, driv kampanj för att de blir betalkanaler istället. Svårt det också, då man kommer att skylla på gamla och sjukas oförmåga, samt hur viktigt det är att nå alla med samhällsinformation. Precis som man skulle bry sig. Samhällsinformation kan lokalradion sköta om.

Jag anser att SD skulle motionera om detta.
De borde också motionera om en 7%-ig riksdagsspärr. Det vore väl bra för miljön med färre partier som tycker samma sak. Slösigt värre. Dessutom kan man minska ner antalet riksdagsmän med 100 st. Samt slopa möjligheten till kvittning när det röstas.

 
Ingen bild

Odalbonde

19 november 2016 10:38

TV:n har jag kastat ut och mår så mycket bättre.
Bättre hälsa och humör. Har en sparad slant kvar.

 
Ingen bild

C Andersson

19 november 2016 11:17

Är Delmon Haffo en välutbildad syrier?

 
Ingen bild

Mats (Malmo)

19 november 2016 11:39

Det är väl uppenbart att SVT (och även SR, UR) inte lever upp till sändningstillståndets krav på opartiskhet.

Sändningstillståndet är ju ett avtal mellan de sändande företagen och Staten. Hur följer Staten upp detta avtal? Vem inom Staten gör detta? Har man ett avtal, så måste man ju löpande följa upp hur detta följs, och agera när det behövs. Eller?

Betr TV-licensen: Om man inte betalar får man ju inte inneha TV-apparat eller dator med TV-kort...Betalning krävs även om man inte vill se SVT-kanalerna, utan endast vill se annat TV-utbud i marknät, kabel-tv, eller via parabol. Man använder ju sin TV också för att se DVD eller Bluray...

Detta är många problem - men något måste göras. För det är helt enkelt outhärdligt som det är.
Granskningsnämnden är nog inte rätt forum, de är ju en del av problemet själva. Det är till de ansvariga i Staten, som inte ser till att avtalet följs.

 
Ingen bild

Alban

19 november 2016 14:08

Vägra betala kommunalskatt till Kalmars tiggare o massinvandring!

 
Ingen bild

Observer

19 november 2016 14:56

Men för h-vete! ..Visst måste någon med juridikbakgrund inom SD kunna rikta ett förfarande beträffande detta mot;

1. Myndigheten för radio och tv -Indraget sändningstillstånd!

2. PTS -Indraget frekvenstillstånd!

Att de brutit mot bestämmelserna är ju utan något som helst tvivel i världen alldeles glasklart.

Fast det är klart... Mattias Karlsson tog nyss ställning för SVT, så någon utomstående med patos och tid borde det väl för tusan ändå finnas som kan driva det här i mål?

 
Ingen bild

S-E

19 november 2016 16:02

@Cosmic Debris 💖Word!

 
Ingen bild

C Andersson

21 november 2016 19:10

Jag försökte publicera nedstående inlägg på SVT Service men de hamnade i sopebingen. Är det anstötligt på något sätt. Det är SVT som har skrivit det:

"SVT Hej! Först och främst, vänligen använd ett vårdat språk om du skriver här. Kakan Hermanssson skrev för ett par år sedan några ifrågasatta tweets. Hon har varit tydlig med att hon ångrar inläggen och har bett om ursäkt. Frågan var därmed utagerad. Kakan är, precis som alla andra medverkande, inbjuden att delta i På spåret på grund av sin goda allmänkunskap och förmåga att underhålla en publik. SVT:s uppfattning är att hon, liksom de andra deltagarna, kommer att bidra till att årets säsong av programmet blir rolig, intressant och varierad."
Den 21 november kl. 13:06

 
Ingen bild

C Andersson

21 november 2016 22:37

@C Andersson@

SVT:s inlägg är från Facebook den 21 november 2015 kl. 13:06. Alltså på dagen ett år gammalt. De har de inte fattat. De har inte fattat ett skit.

...... på grund av sin goda allmänkunskap och förmåga att underhålla en publik ..... SVT:s uppfattning är att hon .....kommer att bidra till att ..... programmet blir roligt, intressant och varierat.

Mzn tar sig för pannan?

 
Ingen bild

C Andersson

22 november 2016 13:13

Det var en gång för länge sedan. Det hände sig på den tiden Televerket hade hand om avgiftskontrollen.

Jag blev polisanmäld av Televerket för att jag inte hade betalat avgift för TV-innehav.

Jag blev inkallad på förhör.

- Har du någon TV?
- Det är väl det ni ska reda ut?
- Har du någon TV?
- Jag vill göra en polisamälan.
- Kan du gå nu är du snäll.

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2016 00:48

SVT:s avlöjande om 'hackade' epostkonton manar till eftertanke. Fem miljoner besökare. Så många dumskallar finns det väl inte i hela Sverige?

Så här ser jag på epost och internet.

Först och främst: Klicka aldrig på suspekta länkar till suspekta sidor och skriv aldrig in några uppgifter på dessa sidor. Det är precis vad bedragarna vill. Det är precis vad experterna varnar för. Även om SVT påstår sig vara seriösa så ska man inte vara godtrogen. Andra bedragare kan lägga ut länkar från exepelvis Facebook till kopior av SVT:s sidor.

Är man rädd för att ha blivit hackad måste man se över sina konton. Byta lösenord på de konton man vill ha kvar och och avsluta de andra.

Det kan vara praktiskt att ha 2-5 konton för privat och enskilt bruk. Inte gratiskonton och helst inte. En primär adress som man använder för kontakt med vänner. Ett adress för kontakt med sjukvård och myndigheter. Ytterligare en adress för kontakt med arbetsgivare och kollegor. Och så vidare. Gemensamt för alla dessa konton är att de aldrig, säger aldrig läggs ut på nätet. Dessa adresser kan kopplas vidare till den primära adressen

Sysslar man försäljning eller liknande vill man kanske ha en vederhäftig epostadress. Jag personligen anser att man måste ha namn och epostadress på en företagssida. Eposten kan sändas vidare. Jag litar inte på en firma med enbart en fylleriruta på hemsidan.

Till dessa sidor måste man ha tillförlitliga lösenord som byts regelbundet.

Ska man registrera sig på olika forum, Facebook och andra sociala sajter är det mycket viktigt att man använder sig av en unik epostadress med unikt password. Jag anser att man borde använda sitt eget namn på olika forum. Men verkligheten är inte som jag tycker den borde vara. Jag förordar med andra ord unika användarnamn för varje forum. En anledning så god som någon till att man ska ha unika epostadresser är att man ska kunna se var det läcker.

Här går det utmärkt att använda gratiskonton. Yahoo, Hotmail med flera tycks kräva att man registrerar sig med diverse personuppgifter och det är inte bra. Men det finns andra som inte har sådana dumheter för sig. Här måste man också ha skapliga lösenord men det är inte lika kitsligt som med de andra kontona. Det är bra att försöka vara lite systematisk när det gäller namn på epostadress och lösenord:

Adress: avpixlat101@speedmail
Lösenord: 010avpixlat

Lösenordet går att stega. Och det är bra att skaffa ett antal epostadresser till forum som brukar banna sina kommentatorer.

Lösenord för inloggning kan man lösa lite smidigt. Aldrig samma lösenord på flera ställen och aldrig samma lösenord som för epostadressen. Exempel:

12FaceBook34 eller 12FejsBok34

Dessa gratiskonton ska bara användas till registring och eventuellt meningsutbyte med den anonyme moderatorn. Alla de här kontona kan man vidarebeforda till ett slaskkonto. Vill man ha en epostadress i sin profil får man skapa en för det ändamålet. Det kan vara en gratisadress

-----------------------------

Ottillåtet (403)
CSRF-verifikation misslyckades. Förfrågan avbröts.
Du ser detta meddelande eftersom denna sida kräver en CSRF-cookie när formulär skickas. Denna cookie krävs av säkerhetsskäl, för att säkerställa att din webbläsare inte kapats.
Om cookies är inaktiverade i din webbläsare, vänligen återaktivera dem, åtminstone för denna sida eller för 'same-origin'-förfrågningar.

-----------------------------

SVT:s KAKOR SMAKAR ILLA

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards