thoralf

Direktlänk till inlägg 14 november 2016

UPP OCH NED

Av Thoralf Alfsson - 14 november 2016 23:15

Finns det en klimatkris?

Den globala medeltemperaturen har ökat med ca 0,7 grader under de senaste 150 åren.

Kan det kallas en klimatkris?

Hur många hade istället valt en minskning med 0,7 grader av den globala medeltemperaturen under de senaste 150 åren?

Vilket är bäst eller sämst? Plus 0,7 grader eller minus 0,7 grader?


Vilka länder har idag drabbats av klimatkrisen? Vad har de iså fall drabbats av?


Anser SD idag att vi har en global klimatkris?

 

Jag har mina svar på dessa frågor utom den sista!

 

Min debattartikel om bostadsbyggandet i Kalmar som publicerades i Barometern i förra veckan blev också den mest lästa debattartikeln enligt debattredaktören Mats Andersson som gratulerade mig till den ”vinsten”. Jag har fått många positiva reaktioner på debattartikel, även från oväntat håll.På onsdag kommer Kalmar kommun stänga Salvelägret om inte de protesterande får igenom sina försök att stoppa stängningen. Idag intervjuades kommundirektören Annette Andersson av SVT Småland. Det slog mig att Johan Persson har hållit sig undan när det gäller Salvelägret. Jag kan inte påminna mig att han uttalat sig i media en enda gång under hösten när det gäller Salvelägret. Han låter andra politiker i majoriteten och kommundirektören ta skiten i media. Så uppträder en "smart" politiker.


Så jäkla fegt av det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Ynkligt!

 


Hur många gånger har ni hört om ”järnrörsskandalen”? Den sista veckan har den varit framme mer eller mindre dagligen i media eller i någon krönika. Trots att den nu är 6,5 år gammal. Kent Ekeroth beskylls för det varje vecka och kommer aldrig förlåtas av etablissemanget. Trots att han inte begått något brott.


En som dock blivit förlåten bara efter några månader är landshövdingen Stefan Carlsson. Han ringde telefonsexsamtal för ca 20 000 kronor och lät skattebetalarna stå för telefonräkningarna. Regeringen avsatte honom för telefonsexsamtalen i juli 2016.


I förra veckan fick den sparkade landshövdingen pris.


”Stefan Carlsson får Södra Kalmar läns lantmannaklubbs växtodlarpris. "Att han har trampat i sitt klaver är inget vi bryr oss om" säger styrelsemedlemmen Johan Åhlund.”

 

Jojo, det är skillnad på folk och folk. Eller har det med alla människors lika värde att göra.I förra veckan fick också bloggen Interasistmen pris.


I år delar Svenska kommittén mot antisemitism ut sitt Elsapris till sajten ”Inte rasist men” för deras arbete med att granska Sverigedemokraterna.

 

Enligt min mening är detta hyckleri i den högre skolan. Var hittar vi de värsta antisemiterna i vårt land? Vilka grupper är det som står för den ökande antisemitismen? Mina läsare vet vilka grupper jag syftar på. Jag har upplevt det själv under min tid som FN-soldat i Mellersta Östern. Jag har sett och hört hatet. Finns det någon organisation som granskar dessa grupper? Nej, verkligen inte. Det är nämligen tabu i Sverige.


Jag har inget förtroende för de personerna inom Svenska kommittén mot antisemitism som utsett denna pristagare! 
 
Ingen bild

Waterbug

15 november 2016 00:02

Egentligen är det tyvärr mindre intressant huruvida vi har en global klimatkris i dagsläget eller ej då världen har betydligt större problem än så, dock bör man i den intellektuella hederlighetens namn förtydliga att av de där 0.7 gradernas ökning så står de 30 senaste åren för 0.5 av dem, oavsett vad det beror på.

Thoralf Alfsson

15 november 2016 00:06

Det där påståendet får du gärna belägga!

 
Ingen bild

Waterbug

15 november 2016 00:22

Ja gärna eftersom du så generöst belade dina data ;)
http://climate.nasa.gov/climate_resources/9/

Jag väljer den eftersom det är data från vitt skilda institutioner, Hadely är brittisk
NASA/NOAA amerikaner
Japanerna är ja japaner

Tycker man att trovärdigheten hos dessa etablerade institutioner är såpass låg att man hellre väljer andra "källor" att luta sig emot så är det helt okej, men då kan man inte föra ett resonemang om saken tillsammans eftersom världsbilderna skiljer sig för mycket åt.

Då är det helt enkelt bättre att bara enas om att vi har värre problem att fundera över.

Thoralf Alfsson

15 november 2016 08:22

Enligt ditt diagram har temperaturen ökat ca 0,3 grader de senaste 30 åren, inte 0,5 grader!

 
Ingen bild

Göta

15 november 2016 00:24

Ja, SINNESSJUKA SVERIGE behöver verkligen lägga om kursen.

IDIOTIN HAR GÅTT LÅNGT OCH NÅTT HÖGA HÖJDER I SVERIGE. Säkert högre än i något annat land på jorden. De värsta och högst betalda flummarna finns nämligen i det här landet.

Typiska exempel på idiotbenämningar är floskelordet "VÄRDEGRUND" och den (felaktigt översatta och) till leda uttjatade floskeln "MÄNNISKORS LIKA VÄRDE".

I bloggen DET GODA SAMHÄLLET gör Patrik Engellau idag upp med det svenska fantasifostret VÄRDEGRUND, som fantiserades ihop och legitimerades i Sverige under 1990-talet. Detta flum-uttryck finns bara i Sverige och i någon mån i vårt grannland Norge, som tyvärr då och då smittas av det svenska flumviruset.
Läs mer här:
https://detgodasamhallet.com/2016/11/14/jag-utmanar-vardegrunden/#more-5489av

Läs också i Wikipedia om flum-uttrycket VÄRDEGRUND, och hur detta sedan flera år tillbaka i värsta maoistiska anda används som indoktrineringsverktyg i våra svenska skolor!
Citat från Wikipedia: "...Mot bakgrund av värdegrundsbegreppet som lanserades i och med de läroplaner som kom i början av 1990-talet har begreppet VÄRDEGRUNDSARBETE kommit att beteckna skolans fostranspraktik i Sverige...."
https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rdegrund

Värdegrundsflummets tentakler finns överallt. Man har till och med snickrat ihop en "Statlig Värdegrundsdelegation" i Regeringskansliet. Det låter som ett dåligt skämt, men det är faktiskt sant. Här är hemsidan:
http://www.vardegrundsdelegationen.se/

Jag citerar även en av de många upprörda kommentarerna om detta under Engellaus inlägg:
"Var nyss inne på Värdegrundsdelegationens hemsida. Nu måste snart vändningen komma, för kan det bli stolligare än så här? Snart har vi uniformerad åsiktspolis. I delegationen sitter ett antal vänsteraktivister, samhällsomstörtare och AnneRambergsamfundet."

 
Ingen bild

Audi Sverige samarbetar med Kakan Hermansson

15 november 2016 00:29

Jag antar att det färgstarka är att skrika ACAB, håna polismorden i Malexander, anse att män är utvecklingsstörda och sådana saker.

De möter en del motstånd på sin facebooksida, minst sagt. Några exempel
https://toklandet.wordpress.com/2016/11/14/audi-sverige-samarbetar-med-kakan-hermansson/

http://nyheteridag.se/audi-anlitar-kakan-hermansson-i-reklamkampanj-nu-flyr-bilkoparna/

 
Ingen bild

Audi Sverige samarbetar med Kakan Hermansson

15 november 2016 00:38

Tillägg
http://imgur.com/vsEBgS1

 
Ingen bild

Stefan A

15 november 2016 00:56

Ja ett ytterst märkligt pris med tanke på att Israels enda vän i Sveriges riksdag är Sverigedemokraterna, på alla möten jag varit på med SD så har det aldrig någonsin diskuterats judar annat än i konflikten i Mellanöstern.Alla vet var judehatet finns, kanske bättre den här organisationen lägger sin energi på där den verkligen finns och inte på något fantasifoster från irm, det var verkligen ett lågvattenmärke av sällan skådat slag.....

 
Ingen bild

Absolut sanning

15 november 2016 05:50

Klimatet på jorden kan snart bli KALLARE eftersom solens aktivitet och eruptioner går in i en svagare fas.
Växthusgaser kan i viss mån kompensera detta.

Dubbelmoralen når nya höjder med ELSA-priset, då Oscar Schau, skribent på den "antirasistiska" bloggen Inte Rasist Men och som frilansar på Expo och Sydsvenskan har hyllat Hitler, samtidigt som han kallar Sverigedemokraterna högerextremister.

Audi anlitar feminist-ikonen Karin ”Kakan” Hermansson, som är känd för att håna heterosexuella vita män, i en reklamkampanj vilket besvaras med ursinniga kommentarer från de potentiella bilköparna.
Audi pausar kampanjen.

JUST NU beviljar Sverige 100 000 till 120 000 uppehållstillstånd per år, d.v.s 500 000 till 600 000 på fem år om man räknar både de initiala asylsökande samt anhöriga UNDER TIDEN gränskontrollerna finns.
Sverige ligger trea när det gäller asylsökande och som etta om man räknar med anhöriginvandring också.
När gränskontrollerna upphör......

26 procent positiva och 49 procent negativa asylbeslut 1.1 - 13.11 2016 i Finland.
Detta kan jämföras med Sveriges 70 procent positiva/beviljade uppehållstillstånd.

Svenska Malmöbor överger Malmö.

Malmös kommunala skattekraft ligger på 85 procent av Sveriges medelskattekraft.

Just nu kan staden kompensera den sjunkande skattekraften med det statliga utjämningssystemet.
Malmö erhåller 5 miljarder kronor varje år och som väntas stiga till 6 miljarder kronor 2020.

Staden har på sig fram till 2030 att vända minus till plus. Det finns bara två lösningar, enligt revisionsbyrån PWC. En skattehöjning med chockartade 6,41 kronor eller neddragningar i välfärden med motsvarande 200 miljoner årligen.

 
Ingen bild

Mattias R

15 november 2016 06:51

@Thoralf
Att er partiledare anser att det pågår en global klimatkris är väl klart. Han har ju vid flera tillfällen den senaste tiden uttalat sig med oro över Trumps ev tankar att infria sina vallöften i saken. Heder till honom för det, hoppas att han börjar driva den här frågan mer aktivt framöver.

 
Ingen bild

Ludvig

15 november 2016 07:25

Det är verkligen skillnad på folk och folk i vårt land nu för tiden. Och media skriver och pratar om bagateller, det verkliga hotet är det mycket tyst om.

 
Ingen bild

Fredde

15 november 2016 07:42

När det gäller f.d landshövdingen kan jag hålla med Johan Åhlund (från Ölandsbladet):
"– Visst var den biten som han gjorde ”onödigt”, men man ska inte bara kasta skit"
Han har ju gjort en hel del nytta också, det ska inte glömmas.

Däremot tycker jag det värsta är att det mörkades i flera månader (år?), och att P4 försökte ta äran av avslöjandet. Så handlar en totalitär stat!

När det gäller temperatursvängningarna finns det inga belägg för att det verkligen är människanns påverkan som orsakat höjningen som kan uppfattas de senaste 30 åren. Det finns (avslöjat) manipulerade temperaturserier, annorlunda mätmetoder, och annat som påverkar statistiken.
Det finns stora ekonomiska intressen i klimatfrågan.

Däremot är det konstaterat att temperaturen alltid har svängt, likaså vädret. Det är lätt att glömma (eller förtränga..) torkan i mitten av 1800-talet som startade utvandringen, torkan på 1930-talet, de hårda vintrarna på 1940-talet, osv.

 
Ingen bild

Odalbonde

15 november 2016 07:50

Hela tiden tappar PK mark och vet inte vad de ska ta sig till. Utvecklingen går ju inte alls som de har tänkt sig. Deras krumbukter och tillkortakommanden är ett pinsamt skådespel.

 
Ingen bild

Ban islam

15 november 2016 08:35

@Göta
'Ja, SINNESSJUKA SVERIGE behöver verkligen lägga om kursen'.

- Har du något konkret förslag på hur man ska göra,
förutom att gnälla.

I övrigt mycket gnäll både här och var,
väldigt lite skarpa idéer om lösningar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 november 2016 08:42

Det verkar som om någon hos Audi,s svenska marknadsavdelning får tömma papperskorgar i framtiden. I bästa fall...

 
Ingen bild

Lars Åhlin

15 november 2016 08:44

Anser SD idag att vi har en global klimatkris? Inte vet jag, är bara en liten gräsrot, men jag gissar att man inte just nu vill ta den omfattande strid och nedsabling som skulle uppstå om man gick till angrepp mot klimatpolitikens fundament. Detta har jag i så fall en viss förståelse för.

Däremot önskar jag att SD tydligare kunde ta strid mot mot en ytterligare höjd bensinskatt, och framför allt mot subventioneringen av vindkraften som ju riskerar att slå sönder hela elförsörjningen.

Thoralf Alfsson

15 november 2016 08:49

Du får gärna utveckla vad du anser vara "klimatpolitikens fundament".

Jag blir lite bekymrad av om du har rätt i ditt resonemang. Att SD skall vika ner sig i varje fråga som kan ge "strid och nedsabling". Då kan vi ju lika gärna lägga ner!

Då kan jag strunta i att dela ut flygblad idag och istället göra något roligare!

 
Ingen bild

Kerstintin

15 november 2016 08:46

De som tror på
Den globala uppvärmningen
tror sannolikt också på
Den arabiska våren
Islam är fredens religion
Chemtrails
Tomten!

Thoralf Alfsson

15 november 2016 08:51

Att vi har haft en uppvärmning de senaste 150 åren är det bara ett fåtal som förnekar.

Men hur stor inverkan människan haft på uppvärmningen är en helt annan fråga! Där är vetenskapen i allra högsta grad oenig!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 november 2016 08:58

En fundering som av pk-maffian inte anses som korrekt att ifrågasätta.

När jag ser inslag om länder och organisationer som uppbär bidrag från olika länder påpekas det att Sverige är den störste bidragsgivaren.
Jag har hört det flera gånger nu.
Pengar som egentligen är avsedda för svenska medborgare och organisationer (skattepengar).
Det lånas friskt av regeringen för att kunna skryta med att vi är bäst och störst för omvärlden.
Sverige har så stora problem och Löfven uppför sig som en full skåning med kreditkort
Min uppmaning: Lägg pengarna på pensionärerna.

Thoralf Alfsson

15 november 2016 10:26

Kränk inte skåningar!

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2016 09:12

Alla interna priser och utmärkelser inom pk-sekten ter sig alltmer löjliga. Vem tror dom bryr sig utanför deras skyddade verkstad som vi nu ser krackelera i allt snabbare takt.
Jag tycker Wolodarskis chocktillstånd i Agenda gav en bra bild av den Ceausesculiknande situation pk-fascismen nu befinner sig i.
Sannolikt betyder Trumpvinsten att tappen nu definitivt är ur tunnan i hela västvärlden. Och kanske har vi fortare än vi vågat hoppas på den dröm som Aktuelltredaktionen igår i en jämförelse med Trumpadministrationen målade upp som skräckscenario, den med Åkesson som statsminister och Mats Dagerlind på AP som hans närmaste rådgivare.
Det gick rasande fort tiden för Berlinmurens fall. Många mitt i stormens öga hann inte ens fatta vad som pågick innan det var ett faktum. Kan vi hoppas på en snarlikt da capo i DDR Norra.

 
Ingen bild

Göta

15 november 2016 10:16

@Ban Islam, som undrar om jag har något förslag hur man ska göra.

Svar: Det står ju mitt framför ögonen på dig, om du läser vad du själv har skrivit på första raden i ditt eget inlägg. Nämligen LÄGGA OM KURSEN!

Lägg om kursen och följ det Sverigevänliga partiet. Öppna ögonen och börja tänka.
Vi gnäller inte. Vi försöker hjälpa folket att se verkligheten och konstatera de påtagliga, konkreta hoten.

 
Ingen bild

räven

15 november 2016 10:18

Jag säger varesig bu eller bä i frågan om "global uppvärmning".

Men det är högst intressant att i länken högst upp bland kommentarerna (http://climate.nasa.gov/climate_resources/9/) så ser man att japan inte följer med i att det ökat och är påväg uppåt i samma mån sedan Al Gore gjorde sin film.

Det är inte så att man undrar ifall västerländska mätningar har blivit Al-Gore'ifierad när man kollar på den statistiken.

 
Ingen bild

SM811

15 november 2016 10:22

Kommer uppvärmningen nu att sluta?
"Koldioxidutsläppen har slutat öka"
http://samtiden.nu/27864/koldioxidutslappen-har-slutat-oka/

 
Ingen bild

Tony

15 november 2016 10:25

Sossepampar gör som dom alltid gjort det vill säga som
dom vill, dom tror att det är något speciellt när man är
Sosse. Hade någon med annan partibeteckning sysslat med
det som Stefan Karlsson sysslade med hade den personen
varit rökt för all framtid,men som Sosse går det bra?

Tycker att dom ska ta bort lögnen att dom är ett
arbetarparti, sanningen är att stora delar av dem
som är Arbetare avskyr sossekulturen där dom belönar
sig själva i toppen. Hade en Svensk arbetare haft den
löneutveckling som topparna försett sig med så hade dom
varit välbetalda.
Likadant är det inom facket, finns ju ingen facklig ledare
utan han/hon sitter med miljonlöner, samma ledare som
sitter och försöker påverka medlemmarna att inte rösta på
SD? Finns inte många anledningar att vara fackligt ansluten
idag om man är vanlig jobbare!

 
Ingen bild

Stefan

15 november 2016 10:31

Man måste hålla isär begreppen i debatten. Man får ibland höra att vissa personer kallas för "klimatförnekare" eller att de "inte tror på klimatförändringen".

Att vi har ett klimat är det väl ingen som förnekar. Inte heller att klimatet förändras, det har det ju gjort så länge jorden haft ett klimat. Att stoppa klimatförändringen låter sig helt enkelt inte göras eftersom den till största del beror på faktorer utom mänsklig kontroll.

Man kan ju förstås diskutera hur stor del av de senaste 100-200 årens förändringar som beror på mänsklig aktivitet. Det är dock inte så enkelt i och med att vi inte har tillförlitliga data för hela perioden, det verkar ju också som data har förvanskats i den politiska korrekthetens namn. Att vi dessutom inte vet vad som skulle hänt med klimat/temperatur utan mänsklig påverkan gör det omöjligt att dra några säkra slutsatser.

De förändringar som vi nu levande har upplevt under vår livstid är allt för kortsiktiga för att kallas klimatförändringar, det handlar enligt mig om variationer i vädret vilket är något helt annat.

 
Ingen bild

Christer

15 november 2016 10:42

Huruvida människan är orsaken till den globala uppvärmningen råder det delade meningar om, och jag tycker inte att SD ska ge sig in i den debatten. Detta är en fråga som gynnar NWO, och som därmed får debatten att hamna på sin planhalva, låt dom hålla på med den själva. Det stora miljöhotet mot mänskligheten anser jag är förgiftningen och utfiskningen av världshaven. Men det är inte precis någon Quickfix det heller. Vi kan t.ex idag läsa att Östersjötorsken som fångas är klart undernärd. Den saknar föda helt enkelt, vad beror sånt på?
Det jag tycker SD centralt skall lägga krutet på är allt det skrämmande vi ser i vår vardag, i stället för att tala om klimatalarmism, Trump, Putin och Le Pen. Beskriv vår vardag med ökande kriminalitet, utanförskap, stenkastning mot blåljuspersonal, bristande resurser i vård och skola, den stora anhöriginvandringen som följer - Hur ska allt betalas?
Till @ Ban Islam som efterlyser förslag istället för att "gnälla" skulle jag föreslå - Repatriering av alla dysfunktionella människor som aldrig kommer att kunna försörja sig själva i ett sekulärt samhälle som vårt. Det skulle kosta en del inledningsvis, men betala sig på sikt. Det är ett förslag, vad tycker du om det?
Detta om "allas lika värde" och "värdegrund" är skitsnack från början till slut. Att svenska godhetsmarinerade apostlar gärna försöker se alla människor som sina likar är en sak, men när dom tror att våra importerade akademiker ser saken på samma sätt har man bitit sig rejält i tummen. Jag vet att rasismen är omöjlig att utrota bland MENA.- Ett exempel: en svart konduktör på Öresundstågen som vill kolla biljetterna på ett gäng från MENA, han får om man säger, ingen bra dag på jobbet!

 
Ingen bild

ugglan

15 november 2016 10:45

När Åkesson började svamla om klimatet så tror jag att det handlar om röstmaximering. Åkesson vill ha klimatmupparnas röster också.

 
Ingen bild

Bo

15 november 2016 10:55

IPPC har inget bevis för att mer CO2 höjer temperaturen. De påstår att det efter att ha gjort datorsimuleringar finns en hög sannolikhet att så är fallet. Jag tycker att denna teori låter rimligare:
Ur mätningar av luftens koldioxidhalt och temperatur kan man se hur dessa storheter förändrats med tiden. Presenterar man förändringarna i ett tidsdiagram så framgår det klart att båda storheterna förändras på ett likartat sätt, men att det finns en förskjutning i tiden på 10–12 månader. Det framgår också att det är temperaturen som leder och koldioxiden som följer. Temperaturförändringen är med andra ord orsaken och koldioxidhalten verkan. Rent fysikaliskt förklaras detta med att världshaven innehåller jättestora mängder koldioxid löst i vatten och att ytvattnet avger koldioxid när det uppvärms. När det kyls löses mer koldioxid i vattnet. Den tröghet med vilken denna process löper förklarar nyss nämnda förskjutning.

 
Ingen bild

Bo

15 november 2016 10:59

Man bör vara medveten om att NASA förvanskar data:
http://klimatsans.com/2016/11/12/recension-av-tank-om-det-blir-kallare/

 
Ingen bild

Fredde

15 november 2016 11:09

Stefan: bra påpekande! Det är samma "dra-över-samma-kam" som när det gäller invandringen.
Om man försöker att se allt i ett större sammanhang, ifrågasätta om påståenden verkligen är sanna, om det finns fakta... då blir man genast "förnekare" eller "rasist".
Allt bara för att man inte bara sväljer allt som påstås.

 
Ingen bild

Lars Åhlin

15 november 2016 11:16

@Thoralf 8:49: Vad anser jag vara klimatpolitikens fundament, och hur kan jag mena att vi skulle vika ned oss?

Tack för svaret, du är en av mina största fans. Jag menar nog detsamma som Waterbug, nämligen att det är osäkert om vi har någon klimatkris, men att SD har så många oerhört mycket viktigare områden att arbeta inom, framför allt asylinvandring, "integrationspolitik", skolor, välfärdspolitik, landsbygdspolitik, försvarspolitik osv. Kan vi hålla tillbaka de mest destruktiva uttrycken för klimat-alarmismen så får det räcka, menar jag.

 
Ingen bild

Fredde

15 november 2016 11:19

SM811: Intressant! Dock tycks de missat vilken faktor som förmodligen påverkat mest, och istället satt den sist:
"Det är inte i första hand klimatförhandlingarna som har bromsat utsläppen. Det är istället de frivilliga åtgärderna som ligger till grund för utvecklingen, tillsammans med sjunkande priser på förnybara energikällor, billig naturgas och ekonomisk avmattning. Forskare påpekar att det är för tidigt att säga att utsläppen vänt nedåt permanent. "

Kinas avmattning är förmodligen den största faktorn, landet har ju gått ner rejält i produktion.

Men, det blir mer kol framöver:
Indonesien planerar att sälja el till Malaysia, Thailand och Singapore som skall produceras av kolkraftverk som är under byggnad på Sumatra.

Kraftverken som snart skall startas har stor överkapacitet. De man beräknar att till 2019 åka elproduktionen med 35.000 megawatt (MW). (Motsvarar ungefär 35 kärnkraftsreaktorer) Man planerar att sälja el utomlands via undervattenskablar. Man räknar med att kunna sälja el till konkurrenskraftiga priser till Malaysia och södra Thailand samt Singapore.

Bäst vi höjer bensinpriset i Sverige! Då räddar vi klimatet!(OBS:ironi)

 
Ingen bild

Folklig opinion och "money talks"

15 november 2016 11:41

Audi avslutar kampanjen med vänsterextrema radikalfeministen Kakan Hermansson

Audi blev rekommenderade ett samarbete med Kakan Hermansson, men vi kände inte till hennes tidigare uttalanden.
Audi står naturligtvis inte bakom dessa uttalanden och tar avstånd allt våld. Kakan Hermansson har även uttryckt ånger kring dessa uttalanden och bett om ursäkt. Vi beklagar att personer tagit illa vid sig.

Vi har nu valt att avslutat samarbetet och reklamtävlingen.
https://www.facebook.com/Audisverige/?_fb_noscript=1

 
Ingen bild

Fredde

15 november 2016 11:48

Tuberkulos på skola i Värmland:
En elev på en skola i Filipstad har
insjuknat i tuberkulos och ett tiotal
elever har visat sig vara smittade.

Detta är bara början! Allt fler fall kommer dyka upp när de välutbildade berikarna blandas in i det svenska samhället.
Men, ingen vågar säga något om TBC-smittan, för då får man sparken (som vi har sett)

Thoralf Alfsson

15 november 2016 12:24

Länk?

 
Ingen bild

Danne

15 november 2016 12:27

Hut kan det komma sig att Saudi nekar att ta emot flyktingar från Syrien då de anses utgöra en säkerhetsrisk?
Medan vi i Sverige tycker att samma människor är läkare och ingenjörer och behövs för att bygga landet när 40-talisterna går i pension.

 
Ingen bild

Ban islam

15 november 2016 12:29

@Göta
'Det Sverigevänliga partiet' har inget skarpt förslag på hur man ska avislamisera Sverige.

 
Ingen bild

Olle W

15 november 2016 12:34

Citerar: I förra veckan fick den sparkade landshövdingen pris.

”Stefan Carlsson får Södra Kalmar läns lantmannaklubbs växtodlarpris. "Att han har trampat i sitt klaver är inget vi bryr oss om" säger styrelsemedlemmen Johan Åhlund.”

Jojo, det är skillnad på folk och folk. Eller har det med alla människors lika värde att göra."

=THE ANIMAL FARM.


 
Ingen bild

KS

15 november 2016 12:34

En stor klimatförändring gjorde att inlandsisen smälte. Var fanns människan då? Körde Audi?

 
Ingen bild

Länk

15 november 2016 12:35

Tuberkulos på skola i Sverige

Nu kommer en så kallad smittspårning att utföras för att se så att ingen annan person insjuknar i sjukdomen eller blir smittad.

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/tuberkulos-p%C3%A5-skola-i-sverige-1.3958880

Thoralf Alfsson

15 november 2016 15:12

Hur stor tro ni sannolikheten är för att den person sim insjuknat är ett ensamkommande barn eller från en asylsökande familj.

 
Ingen bild

Niklas R

15 november 2016 12:38

Vi är alla lika mycket värda enligt socialisterna. Men vissa är mer lika än andra.

Angående antisemitismen så får man aldrig glömma att socialisterna är antisemiter genom deras ideologiska grundare Karl Marx. Det var inte en slump att nazisterna valde judarna för utrotning. Det som upprörde kommunisterna när nazisterna valde att utrota människor efter ras och religion var just att nazisterna valde att utrota efter biologiska kriterier och inte som Marx hade sagt, efter klasstillhörighet. Enligt renlärig socialism så är det klassfienderna som skall utrotas och förgöras, först.

Så sjuk är den socialistiska ideologi som har som grundfundament att mörda minst 10% av befolkningen när den kommit till makten.

Vilket den har gemensamt med en annan massmördar ideologi som är något äldre, typ 1200 år äldre, än socialismen. Men massutrotnings dogman finns även med där, i islam. Både i koranen och i haditherna.

Och båda ideologierna ser den kristna kulturen och det kristna samhället som sin största fiende.

 
Ingen bild

Ban islam

15 november 2016 12:43

Slöseri med tid och energi att snacka klimat.
Blå dunster vars syfte är att avleda uppmärksamheten från det största systemhotet islam.

 
Ingen bild

Ban islam

15 november 2016 12:45

Slöseri med tid och energi att snacka klimat...
Blå dunster vars syfte är att avleda uppmärksamheten från det största systemhotet islam.

 
Ingen bild

s29

15 november 2016 13:05

Den enda anledningen till kolidioxindebatten är att den går att beskatta. För övrigt har Audi /VW blivit riktiga skitbilar,jag har en A4 själv som jag inte orkar böka med längre. Jag börjar bli riktigt irriterad på komunisternas smygsnyltande också.Nu säljs TV kocken Mobergs alkoholfria vin i Coopbutikerna.När får vi se J Åkessons julgögg på Coop?

 
Ingen bild

HM Gotland

15 november 2016 13:14

Ja järnrörskandalen.

Om man leker med tanken.

Vad hade hänt om Jimmie Åkesson i stället för att proklamera nolltoleransen sagt till journalisterna: Ja det verkar som det är några SD-företrädare som varit ute och festat och kanske betett sig illa. Det får ni fråga dem om.

?

 
Ingen bild

Waterbug

15 november 2016 13:31

Jag antar att alla anser det bevisat utom allt rimligt tvivel att människan har påverkat vattenmiljöer (sjö och hav) medelst utsläpp och nerskräpning?
Jag antar att alla anser det bevisat utom allt rimligt tvivel att människan skitar ner i luften med utsläpp, testa o besök en riktig storstad en varm sommardag, det är ingen slump att det råder restriktioner om hur länge man bör vistas utomhus och att vita kläder antar en grå ton efter ett tag.
Like lite som man slänger oljespill, lösningsmedel, färgrester osv i sin egen trädgård, like lite bör man skita ner i det stora hela.

Det är helt enkelt dåligt att skita ner, det tror jag alla är överens om.

Det finns ingen anledning i världen till att inte varenda bil skulle köras på el om några år, det hade nog redan hänt om det inte varit för oljeindustrins uppköpsjakt på patent på 80-90 talet, det är oerhört tyst o skönt att åka elfordon kan jag lova dessutom :)


Mera eldriven skit, mera och effektivare kärnkraft, alla subventioner som går till meningslös vindkraft flyttas till forskning, utveckling och drift av smart kärnkraft.

Allt blir renare, även luften, win/win för alla oavsett om vad som orsakar uppvärmning.

Nått i stil med den inställningen tycker jag SD skall anta, neutralt och förnuftigt, eftersom det inte går att enas om huruvida människan påverkar temperaturen på jorden så tar man en neutral hållning i just den frågan och fokuserar på de aspekter i miljön som medför en synlig och tydlig påverkan. Att detta även minskar CO2 utsläpp blir sedan en ren bonus som torde nöja alla läger.


 
Ingen bild

SM811

15 november 2016 13:38

TBC i Filipstad.
http://nwt.se/filipstad/2016/11/15/tbc-upptackt-pa-skola-i-filipstad

 
Ingen bild

Fredde

15 november 2016 14:07

Thoralf: http://www.svt.se/svttext/web/pages/113.html

 
Ingen bild

Hacke

15 november 2016 14:21

OT.
S(V)T förnekar sig aldrig. Jag genomled det första avsnittet av Historieätarna. Hade väl inga högre förväntningar om att detta skulle hållas fritt från de traditionella pekfingrarna och uppfostran men det överträffade t o m en luttrad risktagare som jag.
Det räcker att nämna de medverkande "experterna", eller vad sägs om PO Tidholm och Ulrika Knutsson! Vad de var experter på i sammanhanget mer än pk-ism framgick som väntat inte. Den tredje "experten" känner jag inte till namnet men att också han kvalat in som socialist och mångkulturalist förstod man så fort han öppnade munnen. Bland annat jämförde han 1800-talets inflyttning från norra delarna av Sverige till jobben i storstadsregionerna i söder med dagens lyxmigration från medeltidskulturens Afghanistan.
- Det var kulturkrockar då precis som nu men det gick hur bra som helst efter en tid, avfärdade han förnöjt i en enda mening det största självförvållade samhällsproblemet i modern tid.
Vid minsta kontakt med public service påminns man om att det brådskar på med nedsläckningen av propagandakolossen.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 november 2016 14:40

Alla som i sin bedrövliga enfald tror att islam är fredens religion och att muslimer älskar Sverige och svenskarna - tänk om innan det är för sent! Om inte SD snart går på offensiven mot islam, vem skall då göra det?

Massive special op against Islamists carried out in 10 German federal states, 60 cities

https://www.rt.com/news/366958-germany-special-op-islamists/

https://www.tagesschau.de/inland/razzia-175.html

 
Ingen bild

Svea

15 november 2016 15:20

Nu börjas det.
http://www.gp.se/nyheter/västsverige/tuberkulos-på-skola-i-sverige-1.3958880

 
Ingen bild

SM811

15 november 2016 15:53

Lite med om TBC.
"Markant ökning av TBC-fall i åldersgruppen 15-19 år håller i sig – nya fall på skola"
http://samtiden.nu/27895/markant-okning-av-tbc-fall-aldersgruppen-15-19-ar-haller-sig-nya-fall-pa-skola/

 
Ingen bild

Tobbe S

15 november 2016 15:54

@Waterbug. Inte ens en klimatförändring på 0,3-0,5 °C på 30 år är speciellt unikt. Den senaste inlandsisen drog sig tillbaka från Tyskland och upp till våra trakter på en "mansålder". Konstigt nog drog den tillbaka utan koleldning eller dieselbilar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 november 2016 16:00

Ursäkta min kränkning av skåningar !
Att bli jämförd med Stefan Löfven är det värsta man kan råka ut för.

 
Ingen bild

Frihol

15 november 2016 16:13

TBS? Se också Samtiden

 
Ingen bild

Fredde

15 november 2016 16:28

Fakta om TBC: Bland personer födda i Sverige har vi haft ett minskande antal fall ända sedan 1940-talet. Totalantalet fall i Sverige har dock ökat de senaste 10 åren och under 2015 rapporterades 835 fall varav 90 procent var födda i ett annat land.

OK, vem var det i PK-maffian som sa att invandringen inte orsakar sjukdomar, vård och kostnader för detta?

 
Ingen bild

Pepparholm

15 november 2016 16:39

Enligt en kommentar till Kakan hos Pettersson så är en i Audis reklambyrå broder till SVTs VD. Så går det till när det är party i Stockholm.

Audi tvingades backa av sina kunder. Men TV-tittarna måste snart se Kakan i På Spåret. Det kan vi tittare inte påverka.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

15 november 2016 17:04

Nu får vi hoppas att Salvelägret i Kalmar stängs för gott.
Ett läger som blivit centrum för multikriminell verksamhet.
Utgångspunkt för stöldraider över hela södra Sverige och
som Kalmars skattebetalare är med om att finansierar.
Man har naturligtvis inte frågat medborgarna.

Otroligt att Kalmar kommun är med och stöttar ett zigg-läger
vars kriminella aktiviteter drabbar helt vanliga svenskar.

Johan Persson frånvaro måste bero på att han tror att det är
negativt att förknippas med stängningen av lägret.

Jag är inte så säker på det. Kanske hade ett "modigt" uppträdande,
att våga stå upp för att stänga stöldlägret gynnat S-partiet.

Men har man jobbat ihop med Mona Sahlin. Ja hon som försvann pga
skandalerna. gick under jorden, som en feg höna, är det inte
troligt att Persson kan tänka så långt.

 
Ingen bild

fredrik

15 november 2016 17:10

Kan inte se hur "Klimatet" kan kvala in på top10 lista för vad Sverige står inför dom närmaste åren.
Sverige har enorma problem inom alla välfärdsfunktioner pga massinvandringen från MENA.

MP har inga frågor som tilltalar folk överhuvet taget.

 
Ingen bild

Överste Senap

15 november 2016 17:23

Tycker att SD bör delta väldigt lite i miljödebatten.
Dom viktiga frågor man bör ägna sej åt är den vansinniga
politik som leder till ett oändligt lidande för svenskar
i Sverige, oavsett ursprung. Invandringens i huvudsak
negativa konsekvenser för Sverige. Bluffarna, snylteriet, kriminaliteten, åldersrånarna. Listan kan göras oändlig
över invandringens konsekvenser och den som i SD som är bäst
på att belysa det är K. Ekeroth

 
Ingen bild

Knaster!

15 november 2016 17:48

Yes en god Wiskey ikväll för att fira detta:

http://kkuriren.se/nyheter/sormland/1.4526804-ek-koncernen-tvingas-spara-20-miljoner-25-30-tjanster-ska-bort

 
Ingen bild

Pippi på foto

15 november 2016 19:07

Salveömkaren och evangelisten! Tar han inte emot gratiscampare hos sig?
http://www.barometern.se/kalmar/ser-dystert-ut-for-salve/

 
Ingen bild

Salve

15 november 2016 19:59

Annette Andersson är tyvärr rejält inkompetent och okunnig och kommer knappast kunna hantera detta. Ett under att hon är kommunchef faktiskt.

Thoralf Alfsson

15 november 2016 20:54

Annette A har alltid varit korrekt mot mig och SD. Har ingen anledning att kritisera Annette A!

 
Ingen bild

Mattias R

15 november 2016 20:27

#thoralf

"Jag blir lite bekymrad av om du har rätt i ditt resonemang. Att SD skall vika ner sig i varje fråga som kan ge "strid och nedsabling". Då kan vi ju lika gärna lägga ner!"

I den här frågan har ju Jimmie bestämt sig, vore galenskap av honom som partiledare att indirekt peka ut den här vägen annars. Det är nog att gilla läget som gäller. Det vi ser är en normalisering till det mer vedertagna. Är nog inte sista gången du får höja på ögonbrynen innan valet 2018.

Precis det här tog en av talarna vid nordiska motståndsrörelsens demonstration upp häromdagen. Övertygad om att hans analys var korrekt.

 
Ingen bild

Salve

15 november 2016 23:50

Korrekt i bemötande/uppförande är inte detsamma som kompetent. Annette är okunnig och lågutbildad men säkert trevlig. Tyvärr blir det ju ofta så i småkommuner då dom mest och högst utbildade drar sig till storstäderna för att göra karriär där istället och dom mindre kommunerna "får ta det dom får". Hur korrekt hon är må vara så går hon Johan Perssons ärenden.

Jag tror Salve kommer bli kvar för övrigt!

 
Ingen bild

Tomas

16 november 2016 14:57

Kalmar kommun fick vända sig till Borås stad o Linköpings kommun för att komma fram till att Salve-lägret bör stängas och hur man skulle hantera det hela. What???

Att tänka själv verkar svårt för Johan Persson och gelikar???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 18 okt 01:00

Det tar uppenbarligen någon dag innan det når alla men idag har telefonen gått varm. Det har ringts från stora delar av Sverige, från personer som följt min blogg under både lång och kort tid, som är både förvånade och upprörda över det som pågår. ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 16 okt 23:30


Först vill jag tacka alla som hört av sig på telefon, mejl, bloggen, Facebook, sms eller på annat sätt hört av sig och gett mig sitt stöd. Jag är otroligt tacksam. Det känns som att lokalmedia verkligen frossat i detta och att jag är anmäld till part...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.   ”Det är inte lätt...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.   ”Kaliber granskar ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.   Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål ef...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se