thoralf

Direktlänk till inlägg 13 november 2016

AGENDA

Av Thoralf Alfsson - 13 november 2016 22:43

Vad härligt det var att se Alice Teodorescu tvåla till Peter Wolodarski så att han inte visste om DN körde agendajournalistik eller var konsekvensneutrala. Ett sant nöje att se när Peter Wolodarski började flacka med blicken och sökte stöd hos Mats Knutsson eller till och med hos Alice. Riktigt underhållande! Det sover jag gott på ikväll.


Sedan har vi då partisekreterarna för S och M. Synd att inte Mats Knutsson pressade dem hårdare på varför de inte vill samtala med SD. Det tror jag många tittare hade förväntat sig. Svagt av Mats Knutsson att missa detta tillfälle med båda på plats. I mina ögon framstår Moderaterna som superhycklare! De satt vid makten under åtta år och bedrev en vansinnig invandringspolitik och nu låtsas de inte om dessa år utan försöker vinna poänger på att reparera sin egen politik under dessa åtta år. Det kallar jag för superhyckleri!


Den inledande intervjun med utrikesminister Margot Wahlström var ingen höjdare. När hon sa att ”demokratin måste återerövras” undrade jag faktiskt vad hon menade. Socialdemokraterna sitter väl vid makten och har alla möjligheter att agera demokratiskt. Problemet är väl att man under senare år har slutat att lyssna till väljarna och istället visat på en fullständigt maktfullkomlighet. Man har till och med ägnat sig åt att mobba ett riksdagsparti och de värsta mobbarna har faktiskt varit många av deras egna riksdagsledamöter i Sveriges riksdag. Börja med att uppträda demokratiskt i riksdagen och lev upp till alla människors lika värde. Det vore en bra början av Margot Wahlström om hon och socialdemokraterna vill återerövra demokratin.


Jimmie Åkesson fick som vanligt höra en massa floskler innan han fick göra entré. Vi fick veta att SD, UKIP och FN och dessutom Donald Trump var ”mörka förfärliga krafter”. Jag undrar vad det var för socialistkvinna de lyckats ragga upp till Agenda för en intervju. Hon var knappast objektiv. Agenda borde givetvis intervjuat någon annan för att väga upp dessa påståenden som hon kastade ur sig.


Jimmie Åkesson svarade alldeles utmärkt på alla frågor och fick till med Mats Knutsson att backa vid några tillfällen. Mycket bra! Tyvärr ville Mats Knutsson inte riktigt lyssna utan han följde istället sitt manus med frågor. Det gjorde att han verkade ganska oproffsig enligt min mening.


Vid Kommun och Landstingsdagarna i Västerås för två veckor sedan tog Jimmie Åkesson upp det som han ansåg vara det största framtida hotet mot välfärden i Sverige. Anhöriginvandring! På grund av den stora flyktingströmmen till Sverige under de senaste åren och att Migrationsverket ger ca 70 procent uppehållstillstånd kommer anhöriginvandringen uppgå till ca 500 000 personer de kommande åren om inte regelverket förändras.


Det är hög tid att sd kommer med skarpa förslag som mer eller mindre stoppar anhöriginvandringen för asylsökande! 

 

 
 
Ingen bild

Hacke

13 november 2016 22:55

Otroligt vackra bilder Thoralf!(tidigare post)
De står sig bra i sällskap med den politiska skönhetsupplevelse jag fick mig till livs i kvällens Agenda.
Åkesson och Teodorescu i ett och samma program i public service! Det är nästan så man får nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt.
Att båda skulle göra bra ifrån sig var ju knappast någon överraskning men det var som sagt en ren skönhetsupplevelse i retorik och framträdande.
Mest njutbart var kanske att se Wolodarski stå som en chockad fågelholk när han fick sin agaendajournalistik och kändiskampanjer nerkörda rakt i halsen på bästa sändningstid. Hans dagar måste vara räknade efter alla hans tillkortakommanden under framträdandena i offentligheten på senare tid.
Inte heller att förakta var att se hur de båda partisekreterarna i m och s satt där och hackade på tomgång som de skyldiga de är och med en trovärdighet fullt i klass med Wolodarskis.
Nej, det är helt underbart hur man nu närmast fysiskt märker hur nya friska vindar blåser in i samhällsdebatten och gör rent hus med de gamla pk-fascisterna.

 
Ingen bild

!

13 november 2016 23:21

Återigen fick vi höra att pedofildyrkare är en 'minoritet' som det är synd om.
En 'minoritet' på två miljarder med över 50 kolonier!

--------------
Hur många pedofildyrkare finns det i Sverige?

 
Ingen bild

Marie

13 november 2016 23:29

Västerlandet vaknar sakta till insikt om faran med Pedofildyrkare.
Vilket land blir först med att förbjuda Pedofildyrkan?!

 
Ingen bild

Paul Lindmark

13 november 2016 23:35

Wolodarski inser nu precis som PRAVDAS redaktör 1989 Att det är kört. Det var tydligt. De har ljugit klart.

 
Ingen bild

Hm

13 november 2016 23:38

Wolodarski såg ut som en skräckslagen höna när räven kommit in i hönshuset. Teodorescu visste precis hur slipstenen skulle dras, han kunde ju inte gärna förneka sina egna ord om agendajournalistik. Det syntes tydligt vad hon tyckte om honom och jag njöt i fulla drag av att se honom helt golvad.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

13 november 2016 23:39

Som sagt, synd att inte Knutsson frågade M och S folket om dessa vill mjuka upp tonen mot SD!

Alice var mycket bra. Peter W förlorade matchen.

 
Ingen bild

Observer

13 november 2016 23:44

Wolodarski och de båda partisekreterarna behöver vare sig fundera på att återerövra demokratin eller läsarna. De kommer vara glada om de får erövra ett A-Kassa kort här framöver!!!
...Eftersom folket inte är intresserade av deras tjänster längre.
Vilket de uppenbart inte själva har fattat ännu. Tragiskt ointelligenta figurer säger jag.

 
Ingen bild

En småländska

13 november 2016 23:52

Såg programmet på SVT-play när det plötsligt förvann, nu finns det inte tillgängligt, vad hände? Hann se merparten men inte Alice Teodorescu mot Woldarski. Skall repriseras den 14 nov på SVT 2, får kolla då.

 
Ingen bild

Lena

14 november 2016 00:00

I stort tyckte jag Agenda är ett blabla program, så även ikväll. Åkesson lyfte dock programmet med en hederligt, intelligent, och rättframt framförande av sin politik. Han kunde dock ha varit tuffare mot Knutsson när denna började prata om att Sd retoriken varit rå/hård. Varför inte drämma till med hur vår oförskämde statsministern uttrycker sig mot Åkesson på partiledardebatterna!!!!

Läs den intressanta krönikan av Jan Tullberg på Fria Tider: Lärdomen från Trump. Sluta upp med att lyssna på flosklerna från 7K, vi måste vidare och ska inte fortsätta med detta tramsande.

Vi såg det i den s k debatten mellan Wolodarski och Teodorescu. Wolodarski förnekar i princip allt om agendasättande journalistik m m, trasslade in sig så han visste inte till slut vad han pratade om. Hela hans snack blev förvirrande. Tror han bara vill ta upp dyrbar tid till skitsnack. Det kan aldrig bli en intressant utbyte av idéer i en sådan debatt.
Tur att Teodorescu är så bra, inte bara innehållsmässigt utan hon uttrycker sig otroligt bra. Det syntes f ö vad hon tänkte när kameran zoomade in henne i närbild. I alla fall jag fick direkt en "pratbubbla" av vad hon tänkte; jaja, vad kan man vänta sig av Wolodarski, inte är han något geni precis...

http://www.friatider.se/l-rdomen-fr-n-trump-anfall--r-b-sta-f-rsvar

 
Ingen bild

Niklas R

14 november 2016 00:09

Senast sossarna lyssnade på sina väljare var väl 1961.

 
Ingen bild

Hen

14 november 2016 00:56

Den som inbillar sig att Alice Teodorescu på något sätt skulle sympatisera med SD:s eländiga värderingar, misstar sig grovt. Därtill är hon alltför intelligent och bildad.

Thoralf Alfsson

14 november 2016 07:50

Det räcker att hon håller sig till sanningen så gynnar det SD!

 
Ingen bild

B Johansson

14 november 2016 00:58

Sd måste arbeta för att minska anhöriginvandringen genom att underlätta för familjefäder att återförenas med sina familjer som de lämnat ensamma kvar i hemlandet. Betydligt enklare och till mindre kostnad än att flytta en hel familj till en osäker framtid utan egen försörjning i en kulturellt främmande miljö som Sverige.

 
Ingen bild

USA utvisar tre miljoner invandrare

14 november 2016 05:44

Tre miljoner ryker direkt. Det är beskedet från USA:s tillträdande president Donald Trump, som nu meddelar de första åtgärderna i regeringens åtgärdspaket mot närvaron av illegala invandrare från tredje världen i landet
http://www.friatider.se/usa-utvisar-tre-miljoner-invandrare

 
Ingen bild

En av många svårt sjuka personer på Ex-pressen

14 november 2016 06:09

Många vet inte om att de är fascister eller rasister

Hur känner man igen en fascist? En nazist? En rasist? Känner de igen sig själva?

Om de klär sig i svartskjortor och brunskjortor blir det enklare, men framför allt måste man lyssna på hur de uttrycker sig. Många vet inte ens om att de är det.
Hela idiotin här:
http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/manga-vet-inte-om-att-de-ar-fascister-eller-rasister/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 november 2016 06:40

Ursäkten från pk-medier och pk-politiker till SD för alla ojusta påhopp och mobbning under alla år kanske närmar sig.
En sak Teodoresko tog upp som inte nämnda trögfattargäng fattar är att alla s.k skandaler som SD stått för,tycker INTE den intelligenta svensken är skandaler.
Vi genomskådar smutskastningen direkt.
SVT gjorde ett försök i Agenda igen med en filmsnutt som var taget för över tio år sedan.
Granskningsnämnden bör kräva en ursäkt från SVT till SD.

 
Ingen bild

Tony

14 november 2016 07:20

Margot Wallström oroar sig för att motståndarna vill
vrida klockan 50 år bakåt i tiden? Märkligt, för själv
jobbar hon för att föra landet tillbaks till 1400 talet
med dysfunktionell massinvandring? Hon babblar!

Dom som hon betraktar som motståndare vill nog inte vrida
klockan tillbaks, men väl att få det urspårade Sverige
upp på spåret igen:

Det är otroligt hur makthavare kan göra sig dumma,
begriper inte hon och andra att man inte kan hålla på
att diskriminera sin egen befolkning till förmån för
andra människor utan att det i längden får konsekvenser?
På område efter område kommer den infödde i andra hand,
om det handlar om bostäder, sjukvård, åldringsvård, tandvård
pensioner osv osv. Att inte folket skulle reagera förr eller
senare är otroligt korkat av dom två senaste regeringarnas representanter, därutöver får skattebetalarna betala
kostnaderna för att bli diskriminerade!

 
Ingen bild

Fredde

14 november 2016 07:49

Det är obegripligt att 7-klövern fortfarande lägger all sin energi på att motarbeta Sveriges största parti valt i demokratisk ordning, istället för att konkret arbeta med problem som besvisligen finns i spåren av obegränsad invandring!

Vad svarar de på arbetslösheten, det finns ju klara bevis för vilken del av befolkningen som ligger över 50% arbetslösa. Vad tänker de göra åt det?

Vad tänker 7-klövern göra att de allt fler brotten som bevisligen finns, utförda av dem som kallas berikare?

Vad tänker Löfvén och Co göra åt finansieringen av kostnaderna som alla dessa "nya svenskar" orsakar? Inte bara deras bidrag, utan även kostnader för vården (idag urholkar de vårdens och tandvårdens budget), kostnader för skolor, för alla översättare, och de "berikare" som trots allt hamnar i fängelse för våldtäkt, misshandel, knarkbrott, stöld, inbrott mm.
Vart kommer pengarna från?

Det vore mycket intressantare att höra 7-klövern förklara detta istället för att tjata om järnrör! (soim dessutom inte var järnrör..)
Är de så desperata att de föraktar demokratin??

 
Ingen bild

SM811

14 november 2016 08:37

Anhöriginvandringen skall helt förbjudas. Självklart skickas en person hit för att öppna upp för att alla anhöriga skall hit och få allt gratis.

 
Ingen bild

Niklas R

14 november 2016 09:12

@Fredde
Än så länge har SD bara lite drygt 13%, officiellt sett. Efter nästa val så är de med största sannolikhet Sveriges största parti.

Sedan måste du ha i åtanke att demokrati är bara kul så länge som du själv vinner. Annars är det ett jävla ofog som bara utövas av arga unga män som röstar och egentligen borde avskaffas för att DU vet ju så mycket bättre än de idioter som går och röstar på hur landet ska styras.

 
Ingen bild

Lars Åhlin

14 november 2016 09:38

Det var pinsamt att se M:s och S:s partisekreterare sitta och leka politik. Vem bryr sig om deras konstlade motsättningar sinsemellan. I praktiken har ju M vikt ned sig ända fram till 2018.

 
Ingen bild

Lena

14 november 2016 10:32

Någon undrade i förra inlägget (därför han hade inte sett Agenda) om Åkesson hela tiden fick ta emot skit och ingen tid till att prata politik. Jo han fick tid och möjlighet att prata sin politik och hans stora styrka är att han är förnuftig och intelligent samt en smula för mild i sin framtoning, i alla fall i min smak. Men samtidigt är det ju en personfråga, jag gillar verkligen vänliga människor som inte hoppar på en så fort de inte anser att man har samma åsikt som dem.

Marine Le Pen däremot är vass, av det vassaste slaget man får se och mycket påläst, snabb till svar och inte det minsta rädd. Det är ju så en slipsten ska dras när man hela pressen, alla partier emot sig. Det här inslaget är enormt bra, översatt av Tobbes Medieblogg. Dessutom förklarar Marine vad som nu håller på att hända, en ny värld börja tona fram i.o.m Trumps valvinst. Det står mellan globalisternas vilda framfart och de som vill ha kvar sina nationalstater. Det är exakt där skilljelinjen står.

http://tobbesmedieblogg.bloggspot.se

 
Ingen bild

Ludvig

14 november 2016 10:37

Vilken svamlare som jobbar på regeringskansliet.

 
Stefan K

Stefan K

14 november 2016 11:07

När Alice Teodorescu nämnde DN:s upprop #jagdelar från 2015, njöt jag.

Minns ni uppropet där 100 välmående och välbeställda kändisar fick chansen att nedvärdera vanligt folks oro?

Det var väl då Wolodarski tystnade för en stund, kippade efter luft och flackade med blicken.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Göta

14 november 2016 11:36

@ Tony (07:20)
En bra kommentar som vanligt från dig Tony, men jag måste göra en rättelse:
I början av kommentaren skriver du att Margot Wallström oroar sig för att motståndarna vill vrida klockan 50 år bakåt i tiden samtidigt som hon själv jobbar för att vrida klockan tillbaka till 1400-talet.

Det är mycket värre än så Tony. Margot Wallström och övriga 7-klöverpolitiker jobbar för att vrida tillbaka tiden TILL 600-TALET, ALLTSÅ 1400 år BAKÅT.
Det var på 600-talet som profeten Muhammed verkade och det är hans ursprungliga form av islam (salafism/wahhabism) som sunnimuslimerna i al Qaida, Islamiska Staten, Boko Haram, talibanerna m.fl vill återgå till. (Muhammed dog år 632.)

 
Ingen bild

Göta

14 november 2016 12:03

"SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR FARORNA MED ISLAM"
Detta var Jimmie Åkessons egen rubrik till hans berömda artikel i Aftonbladet i oktober 2009. Men vid införandet i tidningen hade Aftonbladet själva ändrat rubriken till: "Muslimerna är vårt största utländska hot". Ändringen gav läsaren en något felaktig fokusering på denna viktiga text, som med Jimmies ursprungliga rubrik är helt lysande och bara blivit mer aktuell under de 7 år som har gått sedan han skrev den. Läs den gärna igen!

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 
Ingen bild

SM811

14 november 2016 12:15

Att man kan ha en sådan person i regeringskansliet är helt obegripligt. Kan inte som expert svara på frågor rörande vad som skrivs i dokumentet. SD 2018

 
Ingen bild

X

14 november 2016 12:34

Fråga till "Hen".
Vilka "eländiga värderingar" avses?
Måhända de som regeringen m fl kopierat av SD och nu kör som "sin" egen politik...?

 
Ingen bild

Systemfel

14 november 2016 13:21

debatten mellan PW och AT som "försvann" finns på Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=GRivdUJO1ls&t=45s

 
Ingen bild

Stefan

14 november 2016 13:48

@ X
Jag gissar att "Hönan" menar att all SD-politik, utom just de delar som andra partier har kopierat, är "eländiga värderingar". Allt eftersom andra partier kopierar mer och mer av SD's politik blir det allt mindre att kackla om i hönsgården. Förmodligen tystnar de snart...

 
Ingen bild

fredrik

14 november 2016 13:56

Att Donald Trump valde en alternativmedia redaktör till topp position i vita huset måste svida i Woldraskis ögon.
"In your face" typ:)

 
Ingen bild

pelle

14 november 2016 15:26

Hej
Jag skulle vilja ha svar på följande frågor thoralf .
Tycker du det är ok att inte sd ställer sej bakom anna .h. vad har hon gjort som inte var ok ?

Tycker du det är ok att sd kovänder om nato ? Isåfall kan du utveckla det .

Varför pratar inte sd om globaliseringen o nwo för?har du en ide om detta,,,sd borde väl värna om nationalstaterna.

Jag tänker gå in i kommentarsfälten hos några andra bloggare,,,,där ska jag skriva att jag ställt dessa frågor till dej,,,att jag gör detta beror på att du inte svarar på mina högst relevanta frågor

Thoralf Alfsson

14 november 2016 16:04

pelle

Jag är ganska trött på dina frågor och märkliga kommentarer som jag inte godkänner.

När en mening,,,,,,,kan se ut,,,,, ungefär så här,,,, blir jag bara trött på ditt sätt,,,,,, att uttrycka dig...,,,,,

Med vägledning av det frågor du ställer tolkar jag det som att du starkt ogillar SD och dess ledning och att dina värderingar befinner sig väldigt långt ut till höger eller högerextrema.

Anna Hagwall trampade i klaveret rejält och hon fortsatte tyvärr att klampa runt.

SD har inte svängt i NATO-frågan.

Angående NWO får du ställa den frågan till SD-ledningen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 november 2016 15:40

Observer : Helt riktigt politikerna båda två lever i en egen värld , där insatser skall göras om och om igen, som sista 30 åren utan resultat.
"Skapa lätta jobb" , förlåt varför då ?
Kan dessa efterblivna politiker aldrig tänka till själva ?
Dom har kommit till vägs ände rent praktiskt på gator och torg rättsligt osv, totalförvirrade egentligen.

Wolle klarar sej bra med två andra av samma kaliber i SVT:s mogonsoffa, får han tryck på sej som här, så är han fullständigt naken, hela hans värld utgår ifrån agendajournalistisk, att han sedan inte förstår det är hans problem inte vårt.

Tycker inte att a-kassa skall vara aktuellt utan livstids fängelse för brott mot svenska folket, problemet dom göder är så uppenbart så att det går inte att missa, således finns ett uppsåt oavsett vilket det är
Stölden av skattemedel och skadan på Sverige går aldrig att ersätta eller reparera.

Akut nu är att få stopp på anhörighetsinvandringen av ekonomiska lycksökare utan någon framtid att kunna försörja sej på ett hederligt sätt i Sverige i flera fall.
Det skulle bla Wolle syssla med, men han skiter fullständigt i Sverige

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 november 2016 15:44

Det finns något väldigt viktigt för SD att lära från Trumpsegern i USA.
Alla SD-sympatisörer vill höra Jimmy och Co gå hårt åt "Trögfattarna" för förstörelsen av Sverige.
Inte väluppfostrade partikamrater som vill komma in och samarbeta med nuvarande politik.
Trumps tydlighet tog honom hela vägen och han är inte så orolig för om han behöver justera sina uttalanden.

 
Ingen bild

Tony

14 november 2016 16:20

Ibland struttar Hen ut från sitt Hen house och kacklar
en meningslös vers. Jisses vad korkad Han/hon är?

 
Ingen bild

Tony

14 november 2016 16:31

@ Göta.

Ja jag menade ju givetvis att hon vill ta oss 1400 år
bakåt i tiden, ibland far fingrarna för fort fram över
tangentbordet, det hade varit illa om hon ville ta oss
tillbaks till 1400 talet men detta är ännu värre.

Så tack Göta för att du är observant!

 
Ingen bild

Fredde

14 november 2016 16:32

”Flyktingprästen” Kjell Wiklund frias!! Kalmar Tingsrätt gör bedömningen att Kjell Wiklund har varit ovetandes om att det förvarades stöldgods i hans förråd. Wiklund påstår sig vara oskyldig och menar att stöldgodset låg i kassar bakom en trave bildäck där han aldrig tittat.
Vad är detta?? Den prästen tycks inte känna till de 10 budorden...
Men, friad blir han! man undrar ju: hade det inte varit zigenare utan vanliga svenska tjuvar - hade utslaget blivit detsamma?

https://petterssonsblogg.se/2016/11/14/flyktingprasten-kjell-wiklund-frias/

 
Ingen bild

pelle

14 november 2016 16:55

Jaha är det därför du inte tar med mina kommentarer alla kommatecken?
Då tar jag bort dom för att då vet jag att mina kommentarer kommer med jättebra

Då kör vi du är ju representant för sd då vill jag att du redogör när det brister för anna h inte att hon trampar i något klaver

Utveckla nato inträdet så jag förstår tack

Nwo o globalismen borde väl du vara uppdaterad på därför frågar jag dej var du står är inte sd ett parti som vill behålla nationalstaten

Sen tycker inte jag att du ska klistra på mej några höger etiketter jag har varit sd trogen i många år det är mer än jag kan säga att ledningen varit
Det är nåt lurt som hänt i partiet nåt sjukt o ser inte du det så kan jag misstänka att du vet något som vi andra inte vet
Jag ser fram mot svar på mina frågor thoralf det är väl därför du har en blogg med kommentarer att kunna föra en dialog med gräsrötterna

Nu har jag inte framfört några kommatecken då borde du väl ta med mitt inlägg
Annars finns det andra kommentarsfält jag kommer att använda mej av
Jag är så trött på att som enväldig härskare på sin blogg kan välja att inte ta med vissa inlägg för dom är besvärliga

På ett eller annat vis ska det här fram 5000 ur ungdomsförbundet blev utsparkade o du gör i princip ingenting thoralf det är trots allt dina partivänner som blir utsparkade dina kompisar som jobbat hårt för partiet hur orkar du med att bara se på när ledningen gör detta det är för mej helt ofattbart

Istället smörar du för ledningen talar om vilka fullträffar j å får in i nån debatt som inte kommer att leda någonvart hyllar något tal som mattias k har hållit som heller inte kommer att leda någonstans

Samma gubbar ser till att du inte kommer på valbar plats o dom hyllar du?
nää det är något sjukt med allt detta jag vill ha mitt gamla sd tillbaka

Jag tror inte en sekund att du kommer att ta med mitt inlägg men nu kan du inte använda dej av det låga numret med att klaga på mina kommatecken
men du har ju min mailadress skulle vara jäkligt intressant att en gång för alla få reda på vilken sida du står på thoralf det är väl det minsta man kan begära av en sd representant
pelle

Thoralf Alfsson

14 november 2016 17:59

Vi har inte samma uppfattning! Av alla dina kommentarer så drar jag slutsatsen att du inte gillar SD. Utan du tycker illa om partiets företrädare och du ger dessutom uttryck för det i dina kommentarer.

Min uppfattning är att jag bestämmer vilka kommentarer som jag godkänner. Det är mitt beslut oavsett vad du tycker. Jag godkänner många kritiska kommentarer men du har bara fortsatt med dina negativa kommentarer om SD och därför ser jag inte att dina kommentarer tillför något till SD.

Du får fortsätta kommentera på andra webbsidor.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 november 2016 18:40

Thoralf !
Tänk på att "pelle" ingår i trögfattarföreningen så du får nog upprepa budskapet mer än fem ggr.

 
Ingen bild

Tore

14 november 2016 19:40

Det är som Lars Bern skriver, Åkesson har blivit återhållsam och till och med inställsam i PK-Kören. Som om inte det var nog så ställde sig Mattias Karlsson upp och försvarade nuvarande Public Service. Det bådar verkligen inte gott och man hoppas att det möjligen är ett spel för gallerierna samtidigt kan man inte vara säker, Kanske smälter SD in i tapeten tillsammans med de andra partierna.
Hade Trump eller Le Pen gjort det hade de varit finito, Det vet vi och givetvis är det därför som vi är oroliga.
Min uppmaning till dig Thoralf är att ta med dig denna befogade oro om du blir invald och om de sviker dig starta ett eget parti. Du lär få en snabb smakstart med alla oss anhängare.

 
Ingen bild

Maja Dacke

14 november 2016 19:54

Thoralf, jag kan förstå att du blir irriterad etc, men jag tycker inte att du var korrekt mot Pelle. Alla dessa punkter och kommatecken som han drällt omkring sig - överallt - jo, irriterande, tycker fler. Men nu korrigerade han sig och slutade med det.

Pelle är precis som så många andra SD-sympatisörer undrande hur allt ligger till med SDs politik. Och den SD-politiker som han känner störst förtroende för är just du, Thoralf.

Du svarar inte på hans frågor av de anledningar som vi redan vet. Jag skulle inte fråga dig detsamma för jag behöver det inte. Men Pelle vänder sig och vrider sig - en dag förstår han kanske hur mycket hänger ihop.

Pelle! Du kan mejla någon i SD-toppen med dina frågor, men förvänta dig inga svar. Svaren får du leta reda på själv på Internet - de finns där. Börja med att lusläsa SDs partiprogram där du hittar en del. Sedan har det blivit så överallt att alla regler har fått fler och fler undantag.

Att ge Jimmie Åkesson komplimanger för något som han skött bra är inte att smöra. Han har en viss personlighet - mer lågmäld är skrikhasarna i Fjollträsk - men han är mycket duktig och tyvärr alltför sällan så humoristisk som han kan vara. När han får den möjligheten och tiden ...

Kanske har J Å också lärt sig att hålla ifrån sig allt lögntrams som slängs emot honom. Det verkar så. Och nu vänder det som du kanske såg i Agenda. (Jag själv vägrar TV och radio för min hälsas skull, men får info genom bloggarna. Och sparar ner en och annan videosnutt.)

Thoralf, var så säker att Pelle är en SD-sympatisör och inget annat. Men rådvill och osäker på hur det går till i politiken. Det är han inte ensam om. Ingenting är ju som förut eller som vi trott att det var förut. Jag har t ex sett en del otäcka saker bakom kulisserna hos SAP som ...

Thoralf Alfsson

14 november 2016 21:18

Jag är trött på alla angrepp mot ledande Sverigedemokrater som pelle vräker ur sig. Jag läser dem men godkänner dem inte!

Jag upplever det som att han vill skapa konflikter! Det tänker jag inte medverka till!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 november 2016 20:53

Expressen:
”Jimmie Åkesson, SD, och Isabella Lövin, MP, är båda kritiska.”

”Även Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, är kritisk till Donald Trumps planer på minskat klimatbistånd. Pengarna vill Trump i stället satsa på inhemsk infrastruktur.”

Lövin och Åkesson överens?????

Pensionera den politiskt korrekte Åkesson. NU!

Inte en chans i helvetet att jag röstar på ett parti som har en så konflikträdd partiledare. I gårdagens Agenda (såg den på SVT Play) framstod Moderaternas och Sossarnas partisekreterare som mer radikala än den ofarlige Åkesson.

Alice Teodorescu talat klarspråk utan politiska korrekta hänsyn. Åkesson framstår som en nolla i jämförelse med Alice

Jag orkar snart inte se Åkesson längre. Samma innehållslösa ofarliga trams varenda gång. Om det är någon sorts skruvad taktik från SD:s sida så fungerar den inte.

Vem styr Åkesson?

Thoralf Alfsson

14 november 2016 21:32

Överens? Vad får du det ifrån? Anser du Expressen vara en trovärdig källa?

 
Ingen bild

Boris

14 november 2016 21:10

@Pretty Boy Floyd
Det som passar en amerikansk publik passar inte nödvändigtvis en svensk
@Hem
Uppriktigt sagt så skiter jag i vad Alice Teodorescu tycker om SD. Det viktiga är att hon gör ett gott arbete åt SD och det gör hon verkligen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 november 2016 21:32

Pelle är säkert snäll när han sover , men alla stora politiker håller energitjuvar/strulpittar långt ifrån sej , oavsett deras avsikter.

 
Ingen bild

Ban islam

14 november 2016 22:19


Apropå skarpa förslag från SD

Det behövs bara ett enda

Sätt yxan till roten

Förbjud islam

 
Ingen bild

Christer

14 november 2016 22:21

Aktuellt kommenterar i kväll Trumps utnämning av sin blivande stabschef, i studion via en inhyrd "expert" vid namn Andreas Utterström, och som faktiskt inte hade någon egen politisk agenda (ironi). Han var helt opolitisk när han kommenterade den nyutnämnde Steve Bannon med orden "Det är som om Jimmie Åkesson var statsminister i Sverige ock att han utnämnde Axpixlats Mats Degerlind som sin stabschef"! Programledaren Nike Nylander tycktes inte för ett ögonblick att programmet nu gick utanför sitt egentliga uppdrag som opartiskt, och plötsligt begick ett flagrant övertramp med klockren agendajournalistik. Och det mot en part som inte fanns i studion och inte gavs en chans att bemöta vad som sades. Nylander kluckade förnöjt sig igenom inslaget, och avtackade Utterström å det hjärtligaste.
Hoppas höga vederbörande inom partiet noga ser igenom om detta inslag går att fälla i nämnden.

 
Ingen bild

Absolut sanning

14 november 2016 22:42


@ Christer 22.21

SVT fortsätter verkligen med sin partiska agenda och schablon rapportering om Trump.

Man säger inget negativt om att Reince Priebus har blivit utnämd till stabschef.

Däremot svävar man ut i sina vanlig negativt laddade epitet om att Steve Bannon från "Breitbart News"har blivit utnämnd till chefsstrateg hos Donald Trump.

Han sägs ha kopplingar till den s.k amerikanska alternativa högern och den nationalistiska rörelsen "Alt-Right" och med "White Supremacy" (Vit överhöghet).

SVT skiljer inte på det som man inser med saklig fakta och vad man anser med sina egna emotionella åsikter.

Pelle skulle behöva gå på en kurs i retorik, svensk grammatik eller lingvistik.

Nu får man lägga ner mer tid på att förstå vad han menar i sin ostrukturerade textmassa än sakinnehållet.

 
Ingen bild

Danne

14 november 2016 22:49

Jag tycker också att Åkesson och SD är alldeles för tama.
Motionera om höjd ribba till riksdagen. T ex 7%
Kräv att lagen för anhöriginvandring´följs till betydligt mer än 0,7%. Det är inget fel på lagen, det är i tillämpningen med alla dispenser (99,3%) som det brister. Krångla inte till det.
Kräv att 50 kronan tas bort för alla som vistas illegalt i Sverige.

Gör något så ni märks!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se