thoralf

Direktlänk till inlägg 13 november 2016

SUPERFULLMÅNE

Av Thoralf Alfsson - 13 november 2016 17:13

Idag har jag haft en härlig dag på Öland med en långpromenad vid Bödabukten, tyvärr var det inte så roligt att se hur Länsstyrelsen röjt i naturreservatet. Vilka sår i landskapet man åstadkommit! Jag skall skriva ett eget blogginlägg om detta när jag har mer information.


Nu är det också dags för en superfullmåne, imorgon är den helt full, ikväll 98 procent fullmåne. Månen är betydligt närmare jorden än vanligt just nu. Månen skulle gå upp ur havet klockan ca 15:45. Jag hade tänkt mig ett motiv men månen kom inte upp där jag förväntat mig men det blev rätt så bra ändå. 


 

 

 




 
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 november 2016 18:16

Fina bilder Thoralf !
Jag har målat en hel del oljor och akvareller med djurmotiv.
Jag ska spara din tredje bild och måla av den om du tillåter det.

Thoralf Alfsson

13 november 2016 18:25

Självklart får du måla av den. Kul att du gillar den.

 
Ingen bild

X

13 november 2016 18:57

Mäktigt med naturfenomen.

 
Ingen bild

Stridhsson

13 november 2016 19:02

Är imponerad av dina bilder, har själv jobbat som fotograf.
Du har inte funderat att ställa ut dina bilder, typ galleri eller
liknande?

 
Ingen bild

Tony

13 november 2016 19:08

Länsstyrelsen ja, där härjar många konstiga typer,
sådana sår har dom även åstadkommit runt Sandhammarens
fyr, där planterade gångna generationer skog för att hindra
sandflykt, men nu har något universalsnille på
länsstyrelsen kommit på att kalhugga stora områden,
av vilken anledning har dom svårt att svara på, men
det ser fult ut?

Thoralf Alfsson

13 november 2016 19:17

Det låter som samma tankar råder på Länsstyrelsen i Kalmar.

 
Ingen bild

Folklig

13 november 2016 19:23

Enastående bilder!
Du har sveriges bästa blogg pga din aktivitet, samhällsanalys, egen konservativ journalistik och så vidare med massor av saker. Härlig variation. Dina egna bilder gör det perfekt. Jag uppskattar även Nydahls Occident där hans fru publicerar vackra egna foton.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 november 2016 19:42

OT : Bla verktygsstölderna ökar plötsligt i Kalmar även en husbil för 800000 har försvunnit ,lärare slår larm om cykelstölder hur kan det hänga ihop.
Kanske trögfattades förening i KF i Kalmar har någon teori ?

 
Ingen bild

Glädjedödare

13 november 2016 20:03

Före detta landshövdingen har fått pris av öländska bönder för allt gott han gjort för Öland.

http://www.olandsbladet.se/oland/ex-landshovdingen-prisas/

 
Ingen bild

Maja Dacke

13 november 2016 21:15

Jag säger bara WOW, Thoralf!!! En augustimåne i november! WOW, WOW, WOW!

Själv brukar jag hälsa Månen i alla dess faser med: Viva la Luna! Ibland kan det hända vid fullmåne att jag tar en kort månmeditation.

Tänk, som kvinna ska jag bli nervös och stirrig vid fullmåne (påstås det), men jag blir full av energi istället.

Kanske är jag en 'hen' - vad ska man tro?

Tack för alla dina fina foton, Thoralf!

 
Ingen bild

Lotta1

13 november 2016 21:56

I Agenda tar man upp att sk populistiska partier vill vrida tillbaka klockan 50 år. Om jag får välja vrider jag hellre tillbaka klockan 50 år än 1400 år.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 november 2016 22:10

Ikväll fick Jimmy prata politik.
Dom två från sossarna och moderaterna pratade bara skit.
130 laglösa områden sas det ikväll.
Det var f--n va fort Sverige förstörs
Det var bara 55 för ett år sedan.

 
Ingen bild

fredrik

13 november 2016 22:35

Fina bilder:) Läste om supermånen i IV och tyckte det var en kanonupplevelse, mycke trevligt:)
OT: Gammelmedia försöker göra Margot W till nästa statsminister genom att få henne att framstå som en tuff en i olika repotage...
Men dom kommer förlora stort, eftersom sossarna kommer torska valet 2018, liksom moderaterna, då bara SD talar sanning om den förstörande invandringen från MENA.

SD2018

 
Ingen bild

Tompa

13 november 2016 22:47

Och Svt kunde inte hålla sig från att än en gång försöka svärta ner SD och visade Sjöstedts festskratt åt några skogstokiga tyskars beteende. De ville ju naturligtvis att få folk att tro att han skrattade åt judarna.

Att SVT inte lär sig. Det var ju bla denna typ av journalistik som Agenda skulle handla om och så gör de samma sak igen.

Sossan och Tobé kastade sand på varandra som vanligt, att de aldrig lär sig att folk tröttnat på detta beteende.

Margot såg likblek ut när hennes NWO planer gått i baklås. Vem fan kan inte tycka det är bra att krigsmaskinen Usa drar sig tillbaka och börjar prata med världens olika ledare.

Jimmie och Alice skötte sig bra och Wolodarski tyckte inte DN förde en agenda journalistik hahaha. Herregud vilken tomte.

 
Ingen bild

Christer

13 november 2016 22:58

Har tittat på Agenda. Tyckte Åkesson skötte sig skapligt, han gav svar på tal, och vände sig mot förklenande begrepp som "populism" b.la Men han borde vara mer av en outsider, kanske lite mer oborstad, han ger ett intryck av vara etablissemanget ganska nära. Ser på något sätt ut att längta efter en inbjudan till Nobelfesten.

Men i vissa avseenden har ändå debatten rätat upp sig efter Trumps valseger. Man ser i deras ögon att dom börjar fatta vad som kan hända framöver i både Europa och Sverige. Jag tror att MSM i framtiden drar sig att brunmåla och klistra epitet som fascist/rasist/nazist på sina motståndare. Men det finns andra begrepp som heller inte borde användas. Jag tänker på ord som "missnöjespartier". Jag har inte lämnat ett väl etablerat parti (för att aldrig återvända) för att jag var missnöjd. Jag var, och är djupt oroad över samhällsutvecklingen i mitt land. Det enda parti som tog denna, min och andras oro på allvar var SD. Helt beroende på att jag tror kärnan i SD också själva är starkt oroade, inte missnöjda. Det jag hoppas på i framtiden är att SD vänder sig bort från höger/vänsterskalan, och lägger tyngdpunkten mot globaliseringen och för fram nationalismen som det enda alternativet. Andelen Sverigevänner räcker till för att SD blir Riksdagens största parti 2018.

Jag hade för något år sedan "nöjet" att samtala på tu man hand med en ganska (nåja) välkänd journalist på SR. Samtalet var trevligt och avslappnat. Men till slut dryftade jag mig ändå att fråga: "Men hur behandlar ni Sverigedemokraterna på jobbet då? Vad säger ni åt dom i lunchrummet?" Begreppet fågelholk har aldrig varit tydligare, han fick inte fram ett enda ord.

 
Ingen bild

Danne

13 november 2016 23:05

Tänk att populist har blivit ett skamord. När det inte räcker till att skylla folk och partier för rasistiska etc. drar man till med populistiska.

Populus är latin för folket. Alla ni som varit i Rom kan se bokstäverna SPQR på brunnslocken på gator och trottoar. Har ni inte varit i Rom och tittat ner var ni sätter era fötter, kanske ni läst Asterix. Där bär romarna standar med SPQR. (När blir Asterix rasiststämplad tro?)
SPQR betyder Senatus Populsuque Romanus (Senaten och det romerska folket)

Så populus är nu något ont. Ex Högerpopulistiska. Finns det inga Vänsterpopulistiska? Nähä, vilkas intressen företräder de då?
Varje parti ska så klart i grunden vara populistiskt. Hur kan det vara fel att stå på samma sida som folket?
Jag kan förstå att media tycker så. Det värsta de vet är att folk ska ha inflytande.

Jag har sedan valvaken suttit vid datorn och läst mängder av saker. Från början sket jag i valet. Det enda jag brydde mig om var att måtte H. Clinton förlora. Plus att få uppleva glädjen av att se alla ledsna "journalister". Jag var tämligen obekant med vad Trump tycker om saker och ting. Min information var rejält filtrerad av våra svenska media.
Vet ni, t ex, att det finns pengar på konto för att bygga muren mot Mexico? Alla beslut är tagna, men av någon anledning har inte Obama fått spaden i jorden.

Vidare har Trump redan tagit kontakt med flera ledare i andra stater. Intressant att se hur både Canada och Mexiko var snabba att gå med på omförhandling av NAFTA. Det du Hillary "mutkolven" Clinton. Där sket sig den saken för dig.
Att jämföra med vår feministiska regering som lyckats göra sig till ovän med Saudi och Israel. På ett oförskämt sett har den avböjt att diskutera säkerhetsfrågor i Östersjöregionen med Ryssland. Vidare har hjärnsläppet till statsminister redan i somras gått ut offentligt och klandrat Trump. Statsmannalikt? Jag tänkte då att det var för djävla dumt att ta ställning i det amerikanska valet. Vad händer om Trump vinner? Så in i bomben diplomatiskt klantigt gjort. Räcker det inte för hjärnsläppet att ha lovat rent vatten och avlopp till 60.000.000 människor?
Utöver det har regering av okunnighet och brist på kunskap/begåvning gravt kränkt Marocko.
Hur är det med våra grannländer då? Inte tillhör de våran fanclub precis.

En sak till. Jag har inte sett debatten ikväll. Jag blir bara så arg. Nu vet jag inte hur den förlöpte, men med erfarenhet av andra debatter så är jag besviken på Åkessons agerande. När sju fientliga debattörer skriker sina frågor mot honom ska han helt enkelt inte bry sig. Han ska bara framföra det han, och SD, anser. Det finns ingen som helst anledning till att försöka svara och förklara, det kostar bara tid. Skit i det!

Trump flörtade inte med media. Han sa vad han tyckte var viktigt att få framfört. SD får inte annonsera, har mycket svårt att få in insändare och debattartiklar, får väldigt sällan vara med i "soffprogrammen" där 3-4 SD-hatare får snacka sin skit om partiet, under en programledares mysiga överhet.

NEJ, säger jag. Ge fan i att svara på löjliga beskyllningar och frågor, säg konkret vad ni vill och varför.

Nu känner jag mig lite arg, men hoppas att Åkesson inte bara stod där ikväll och tog emot skit. Jätteglad om ni kan rätta mig.



 
Ingen bild

Danne

13 november 2016 23:19

Vafalls!
Vad läser jag? "Wolodarski tyckte inte DN förde en agenda journalistik". Wolodarski har ju offentligt skrivit att DN SKA ägna sig åt agendajournalistisk. Sitter den lilla brunråttan och ljuger i TV.
Vilken tidning var det som mörkade tafsandet på flickor?
Vilken tidning hängde ut polisen i Skåne för att de försökte hålla koll på tjuvaktiga zigenare.
Vilken tidning skrev om 6 svenska våldtäktsmän på finlandfärja?*
Vilken tidning skrev att Sandviken gick 500 miljoner plus tack vare invandringen?
Vilken tidning skrev att UK gick 60 miljarder plus på invandringen?
Vilken tidning har i reportage efter reportage hyllat våra importerade zigenare och beskrivit det de gör som "arbete" på sina "arbetsplatser".
Vilken tidning publicerar diagram efter diagram över hur negrer i US ligger under vita avseende inkomst, utbildning och livslängd. Och förklarar dessa skillnader med att neger är diskriminerade, trots att den minsta gemensamma nämnaren är att de har sämre IQ. Korkade människor lyckas sämre i livet för att de är korkade. Enkelt som så.

Ett stort och varmt fyfan till Wolodarski, som på helt egen hand förstört Sveriges bästa tidning.

 
Ingen bild

Lena

13 november 2016 23:25

Helt fantastisk vackra bilder på supermånen, du är verkligen en fotograf av rang, Thoralf, tack för att vi får se!

 
Ingen bild

Fredde

14 november 2016 07:58

När det gäller Trump noterade jag hur vinklad informationen var om vad Clinton och Trump stod för inför valet.
Clinton:
- 12 veckor föräldraledighet
- Höjd minimilön
- Skärpta vapenlagar
- Stödjer Obamacare
Trump:
- Mur mot Mexico
- Stopp för muslimer
- Skydda rätt att bära vapen
- Tveksam till Nato
- Riva upp Obamacare

Så vinklat så man spyr!!!

Lite sent skrivet - men ändå viktigt när det gäller PK-medias vinkling!

 
Ingen bild

dave

14 november 2016 09:25

Här i Stonkholm Var det socialistgrått, så månen lyste med sin frånvaro. Kul att du fick några bilder i alla fall.

 
Ingen bild

Bo

15 november 2016 14:39

Vi på Kanarieöarna hade fullmåne redan den 13 november:
https://youtu.be/6priP-NDWww

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards