thoralf

Direktlänk till inlägg 12 november 2016

HISTORISK VECKA

Av Thoralf Alfsson - 12 november 2016 22:00

Imorgon är det ett intressant startfält och möten i ett förlängt Agenda. Givetvis kommer det till stor del handla om presidentvalet i USA. Jimmie Åkesson kommer närvara tillsammans med flera andra politiker. Hoppas att Jimmie till viss del tonar ner sin ”kritik” mot Trump.

Sedan kommer också Alice Teoderescu möta Peter Wolodarski, ett intressant debattmöte som jag ser fram emot.


 

Nu tror jag inte för ett ögonblick att svensk media kommer ändra sig efter veckans ”käftsmäll”. Lyssnade på programmet Medierna idag och lyssnar man till journalister som har bevakat valet så skyller de ifrån sig på media och opinionsinstitut i USA. Verkligheten är nog att de bara såg de nyheter och de opinionsundersökningar som de ville se. I söndags, alltså två dagar innan valet skickade en av mina läsare ovanstående bild från norska NRK:s text-tv där man skrev om opinionsundersökningar som visade att Trump gått förbi Clinton. Detta samtidigt som Aftonbladet skrev att ”bara ett mirakel kan rädda Trump”.


Miraklens tid är uppenbarligen inte förbi!

 

Tack vare det ekonomiska stöd som jag fått från mina läsare har jag nu kunnat beställa ett nytt infoblad (2 500st) för att marknadsföra min blogg lokalt i Kalmar kommun. Ett stort tack till de som bidragit. Nedanstående blad är beställt hos tryckeriet.

Skall även ta fram en annons och se om jag kan få den publicerad i Kalmarposten som är en gratistidning. Om det nu inte blir för kostsamt. Vill du stödja så funkar det bra med Swish 072-5179099 eller kontakta mig på mejl.


Om 22 månader är det val i Sverige! Det går fort, väldigt fort!

 

 

Baksida                                                      Framsida


 

Mittuppslag

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Absolut sanning

12 november 2016 22:29

Jag hoppas det blir en intressant diskussion i Agenda, men...

Inflobladet ser verkligen mycket bra ut, så jag hoppas att din blogg får många nya läsare och Sverigedemokraterna får många nya väljare både på riksplan och lokalt!!!

Man misströstar dock när konsekvensanalysen uteblir:

Dödliga uppgörelser eskalerar enligt dödsorsaksregistret.

Preliminärt 28 fall (31 dödsskjutningar) till uppgörelser inom kriminella miljöer bara under 2015.

Under 1990-/2000-talet inrapporterades 4-9 dödsskjutningar på FEM år.

"Varför skjutningarna ökat så kraftigt, finns det inte något säkert svar på."

Leksakstillverkaren Lego ska inte längre annonsera i den brittiska tidningen Daily Mail, ett beslut som bland annat grundas i att tidningen avslöjade en omfattande pedofilhärva. Konkret handlar beslutet om att Daily Mail mött kritik om ”rasism” med anledning av sin orädda rapportering om invandrares brottslighet där det viktigaste är om en omfattande pedofilhärva där flickor så unga som 12 år gamla köptes som sexslavar.

Fan tro't, sa Relling....

 
Ingen bild

Glad idag

12 november 2016 22:40

Jag vill verkligen rekommendera denna sida, som någon tidigare tipsade om. Mycket läsvärda aktuella länkar:

http://kimmoa.se/rn/

Tack Thoralf för ditt idoga arbete!

 
Ingen bild

s29

12 november 2016 22:47

Många av dom Ogliarkstödda har inte fattat att dom snart måste cykla utan stödhjul.Sverige är inte längre strategiskt intressant för NWO gänget.Låt oss hoppas att SD fortfarande representerar oss och att Trump och Putin begriper att Löfven och Batra INTE representerar det Svenska folket.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 november 2016 23:30

@Absolut sanning Lördag 12 nov 22:29

Förhoppningsvis skiter Daily Mail i om LEGO av patetiskt politiskt korrekta skäl inte annonserar. Sannolikt gör de bedömningen att det är en bättre affär att berätta sanningen för sina läsare. Det skulle svensk lögnmedia också tjäna på. Både kort och långsiktigt!

Det verkar då inte som LEGO:s trams fått någon effekt hittills :-)


Muslimsk taxichaufför vägrade köra blind man med ledarhund.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3930394/Muslim-Uber-driver-fined-refused-pick-blind-passenger-guide-dog-against-RELIGION.html

Muslimer, muslimer. Ständigt dessa muslimer. Den retarderade muslimen skall självklart få sin licens indragen och sedan utvisas till den öknen han kommer i från.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 november 2016 23:38

En liten kommentar till infobladet.

Använd inte ”utmaningar”. Jag blir skogstokig bara jag hör ordet :-)

Skriv t.ex istället: ”Sverige står inför de svåraste problemen i modern tid. Sannolikt kommer de inte att kunna lösas utan att välfärden offras”

Vill vi det?

 
Ingen bild

World Traveller

13 november 2016 00:21

Jag tittade precis pa ett par korta filmsnuttar fran vansterns senaste kravaller i Stockholm. Varfor later polisen dom hallas? Nar vanliga svenska maen bildar grupper for att forsvara sina hem och familjer slar ju polisen ner stenhart mot dom. Bilbrannande, stenkastande invandrargang och vansterkriminella tillats ju halla pa med sitt vald hur mycket de vill. De har dessutom skyddade identiteter. Att de flesta av dem lever pa bidrag ar vael klart men faar de aven extra pengar av regeringen eller nagon for att stalla till med upplopp?

 
Ingen bild

Den sjukt hatiska blinda vänsternn

13 november 2016 01:4613 november 2016

Valet i USA

Vi får helt enkelt hoppas att ­Donald Trump är lika dålig på att införa fascism i Amerika som han är på att driva företag.

Hade han 1976 stoppat de nästan 200 miljoner dollar som ärvde från sin far i en vanlig indexfond hade han haft tolv miljarder i dag. Det är betydligt mer än de fyra miljarder som hans förmögenhet nu uppgår till, har professor Robert Reich från Berkeley räknat fram. Inte bara hade Trump varit rikare, men världen hade sluppit allt från Trumpuniversitet till Trumpstekar. Nu är Donald Trump vald till president.
Hur kunde det ske?
Den frågan kommer att debatteras i åratal.
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article23904000.ab

 
Ingen bild

UncleBob

13 november 2016 02:53

Håller med om att INTE använda ordet "Utmaning" Det är det valigaste floskel-ordet nuförtiden och det användas alltid för att skönmåla verkligheten.

Thoralf Alfsson

13 november 2016 09:15

Delar er uppfattning om utmaning. Texten kommer från sverigedemokraternas flygblad Tid för Sverige. Kommer ändras till nästa upplaga!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 november 2016 07:58

Håller med Cosmik Debris angående ordet "UTMANING".
Det står för en lögn i Sverige idag.
Det finns ingen anledning att vara försiktig (oärlig) med Sveriges ofantliga problem.
Jag föreslår "största kris" i modern tid.

 
Ingen bild

Irene

13 november 2016 09:00

Håller med Cosmik Debris; utmaningar, värdegrund och hen är ord som förstör en välskriven text. Jag brukar sluta läsa när jag möter dem ty orden sätter en tydlig PK-stämpel på texten. Man förstår skrivarens hemvist direkt. Sen vore det väl själva den om inte SD tar sitt förnuft till fånga så vi får se dig i riksdagen igen!

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 november 2016 09:27

" Cosmik Debris" .Orden "utmaning" & "vårt ansvar" borde strykas i svensk ordlista ! Just de orden tar man till när det är på väg att gå åt h,,,,,e !

 
Ingen bild

Friholt

13 november 2016 09:39

@world traveller 13 nov 00,21
Av en eller annan anledning råkade jag komma rakt in i stormens öga vid de demonstrationer som du relaterar till. Poliser jag talade med hänvisade till att det var legala demonstrationer från såväl nazisternas som vänstermaffians sida.
Jag såg många demonstrationer på 60-talet, men jag kan inte påminna mig så många demonstranter sedan, låt mig säga, -68. (Något vi kan ha i åtanke när valet närmar sig.) Nazisterna var kanske några hundra pers men resten var i tusental. Det gick inte att komma fram på trottoarerna och alla gator till byggnader, t ex riksdagshuset, var avspärrade.
Polisuppbådet var stort och var särskilt inkallat från andra delar av landet. (Många kom t ex från Skåne). De verkade faktiskt vara less på driten - men de gjorde sitt jobb.
Men märk väl! Det är ju inte polisen som stiftar lagar. Polisen skall se till att lagarna upprätthålls - och det gjorde polisen den här dagen. Och byggnaderna står kvar och jag och tusentals andra kom välbehållna hem.

 
Ingen bild

Ludvig

13 november 2016 09:45

Håller med Irene och Cosmik Debris.

 
Ingen bild

Knaster

13 november 2016 09:54

Dessa hycklare till kändisar! Flera s.k kändisar skulle flytta från USA om Trump skulle vinna. Jag och de flesta VISSTE att det bara var propaganda. Så jävla patetiska! Men hade Clinton vunnit så hade dom fått en enorm PK-orgasm! Fy fan gör dessa knallkorkar!

http://www.expressen.se/noje/kandisarna-som-svek-loftet-efter-trumps-vinst/

 
Ingen bild

Leif GW mer nyanserad men lite rasistisk

13 november 2016 10:15

GW Persson: Därför vann Donald Trump

Enligt CNN:s vallokalsundersökningar röstade 53 procent av vita kvinnor på Trump. 43 på Clinton.

Även bland invandrare från södra sidan av gränsen fick Trump oväntat starkt stöd.
– Att miljoner mexare röstade på honom var heller inte konstigt. De är redan där, på plats, och vill inte ha konkurrens från andra mexikaner
http://www.expressen.se/nyheter/gw-persson-darfor-vann-donald-trump/
------------------------------------------------------------------
Mexare!
Aja baja Leif GW Persson din gamla gråsosse
I huvudet på en gammal gråsosse
http://www.gd.se/kultur/i-huvudet-pa-en-gammal-grasosse

 
Ingen bild

Stefan

13 november 2016 10:18

Håller med om "utmaning". Varje gång jag hör eller läser det ordet översätter jag automatiskt till "total katastrof".

Även orden "utanförskap" och "värdegrund" för det att krypa i mig...

 
Ingen bild

Lena

13 november 2016 12:05

Var just inne o tittade på den länk @Suzie 1 igår kväll bifogade. Tittade på endast ett inlägg och ser att det är mycket intressant. T.ex hur följer polisen lagen? EU-migranter får köra omkring med bilar och husvagnar utan reg,nr, utan försäkringar, utan bilbesiktningar. Av 18 bilar hade samtliga körförbud, av 14 husvagnar hade även de körförbud och flera hade varit avställda sedan tidigt -90-tal!!!! Hallå, trafiklagar är till för allas säkerhet annars blir vi som Turkiet en gång i tiden, de hade heller inget körkort och kunde framföra sin bil på fel sida!!!
Själv har jag uppmärksammat att en hel del ungdomar kommer cyklande på FEL SIDA (de kanske känner en extra starkt maktbegär och vill utmana laglydiga?). När jag inte bytt min högra sida utan är ca 5 meter framför, så byter de plötsligt till sin RÄTTA sida. De kanske vill testa hur psykiskt starka vi svenskar är.

Hur misskött är inte landet!! Olika lagar för olika folkgrupper, så det är det som är "allas lika rätt"?

http://hotpot.se/politik/senasationellt-svt-avslöjar-sanningen-om-eu-migranternas-olagliga-fordon/

 
Ingen bild

Pelle

13 november 2016 12:05

Använd inte ord som utanförskap, värdegrund, utmaning eller ansvar.
Det är ord som får friska att känna sig sjuka.

 
Ingen bild

Lena

13 november 2016 12:13

Håller med flera här på tråden om att det inte är bra att använda "nyspråket". Det är det som på engelska kallas "mindcontrol" dvs myndigheter eller i alla fall uppifrån kommande order(kanske från sanningsminsteriet?) om ord. Det är som testballonger hur villiga folket är att följa deras mål. Det visar också på hur medvetna/omedvetna människor är.

Dessutom så ska vi väl använda, helt o fullt, vårt vackra språk svenska! Använd alla nyanser i ditt talade o skrivna språk, det är utvecklande.
Det är vad var och en av oss som blivit medvetna om det förtyck vi är utsatta för (från "sanningsministeriet"?) att protestera dagligen och varje stund genom att inte följa dem som styr, inte ens genom språket de använder!!!

 
Ingen bild

Absolut sanning

13 november 2016 12:15

I de troliga och de annorlunda förklaringsmodeller till varför Donald Trump vann i USA-valet har ingen analyserat en ung folklig rörelse på internet, som tidigt sa att Trump skulle vinna och hållit fast vid det.

Jag har följt den karaktäristiskt gröna grodan Pepe med sina rödbruna läppar på bildforumet 4chan och tråden med titeln ”politiskt inkorrekt” där han är en internet-mem (en slags internetikon med en humoristisk text som kommenterar bilden) under USA:s valrörelse.

På internet har den normlöse och magiska Pepe eller Kek som han också kallas varit en stor politisk kraft i millenium-generationen, dvs. ungdomar och unga vuxna födda mellan 1980-1995 och som är starkt pro Trump.

Generationen har blivit en spontan folklig kraft som är kaotisk, dynamisk, demokratisk och inte kontrollerad samt som slår uppåt mot makten, i motsats mot elitens s.k folkrörelser.

Dess medlemmar sympatiserar ofta med den s.k alternativa högern (the Alt-Right), en amerikansk nationalistisk rörelse som identifierar sig och sina intressen genom sin rastillhörighet och etnicitet.

De utgör konturerna av en slags vit medborgarrättsrörelse där Pepe har blivit en symbol för ”vit makt” och har haft stor, kanske avgörande, genomslagskraft bland unga nätbrukande amerikaner, där dessa med stor sannolikhet kunnat påverka presidentvalsrörelsen.

 
Ingen bild

Hacke

13 november 2016 12:25

Lite OT.
Lyssnade på Söndagsintervjun i statsradions P1. (Ett högriskprojekt i sig som allt hos public serviceradion men ett måste för mig ibland bara för att scanna av galenskapen). Idag stod "mediegurun" Amelia Adamo på programmet. Och säga vad man vill men några problem med att tala klarspråk har inte den kvinnan. Hade det varit en man som uttryckt sig bara hälften hade han varit ute ur mediediskussionen för all framtid. Men med "rätt" kön (eller hudfärg, religion, etnicitet...) hyllas man naturligtvis oförblommerat för vilken diskriminering och sexism som helst.

Några axplock ur flödet. Inom alternativmedia brukar det med rätta skojas kring att gammelmedia inte bedriver journalistik utan istället ägnar sig åt uppfostran. Amelia säger det rakt ut, utan minsta skam:
"Under min tid på Aftonbladet ville jag uppfostra kvinnorna..."

När man kommer in på männen i hennes liv säger hon om sin senaste nyfunne italienare:
"Jag har världens vackraste man. Han är helt ointellektuell och pratar mest om vad han ska laga för mat och går och handlar".
På frågan om vem som bestämmer i vardagen som exempelvis musikval svarar Amelia lika blixtsnabbt som allvarligt:
"Självklart är det jag. Det är ju jag som har pengarna".

Föreställ er motsatsen i matriarkatet Sverige!

 
Ingen bild

konult@mail.se

13 november 2016 12:36

läs Ann Heberliein: ledare om usa valet.
ledarsidorna.se

 
Ingen bild

Tompa

13 november 2016 12:40

En bild av Trump som aldrig kommer att visas i SVT och Tv4
https://www.youtube.com/watch?v=gwapLfuu0h4

Viktigt att detta klipp sprids till så många som möjligt.

Förmodligen har hotet om ett ww3 nu undanröjts i och med detta presidentval.

Håller med om ordet "Utmaning" Är spytrött på uttrycket

En "Utmaning" är för mig en uppgift som man förväntas klara av med en tillfällig extra ansträngning.
Det som vårt land står inför idag är en OMÖJLIG uppgift. Tänk när ytterligare 300-500.000 anhöriginvandrare kommer och också skall leva på skattebetalarnas bekostnad och också ha någonstans att bo. Det är, ursäkta språket, f-n ingen utmaning. Det är en helt omöjlig uppgift.

Hoppas Jimmie också kan vara tydlig med det.

Jimmie behöver också börja ta för sig mer i debatten. Tala direkt till det svenska folket om de verkligen är nöjda med samhällets utveckling eller om vi tillsammans skall "make Sweden normal again".

 
Ingen bild

Pepparholm

13 november 2016 14:06

Det var också den veckan som vice statsministern miljöpartisten Iabella Lövin grät för att USA röstat Trump och oppositionsledaren moderaten Batra visade upp att Trump är en skithög i TV.

Det är inte ens en sandlåda längre i riksdagen, det är en dynghög.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

13 november 2016 15:15

”Fler oberoende källor från regeringskansliet vittnar om en stark reaktion från de opolitiska tjänstemännen som upplever att den politiska ledningen vill selektera informationen till medborgarna.”


http://ledarsidorna.se/2016/11/medieutredningen-visar-en-glimt-av-morkrets-hjarta/


Inga politiskt korrekta fraser i våra spalter! Upphör med det!

 
Ingen bild

SDare

13 november 2016 15:17

Under kvällens agenda finns det säkert flera som i vilket ögonblick som helst skulle kunna slänga ut sin TV. Gör inte det! Fortsätt istället att använda den som en stor datorskärm och säg upp din TV licens istället.

http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Avanmalan/

 
Ingen bild

Chrille

13 november 2016 15:18

Läste att Jimmie Åkesson är den partiledare som förstår svenska folket bäst. Då känner man sig ju nöjd, som SD väljare.
Dock verkar han inte vara i fas med egna väljarkåren vad gäller Trump.
Hoppas också att han tonar ner sin enorma kritik mot Trump i Agenda.

 
Ingen bild

Martin

13 november 2016 15:46

Spelar faktiskt ingen roll om Åkesson "tonar ned kritiken". Han har redan visat vad han är för en.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 november 2016 15:56

Pepparholm : Trögfattades förening :=)(=:

 
Ingen bild

Edward

13 november 2016 16:14

Angående USA-valet såg jag en tänkvärd fråga i en blogg:
"Vad skulle hända i Sverige om valet stod mellan Mona Sahlin och Bert Karlsson som enda kandidater till statsministerposten 2018?"

Thoralf Alfsson

13 november 2016 16:45

Det valet hade inte varit svårt!

 
Ingen bild

Danne

13 november 2016 16:30

UKIP i EU-valet 2014. check
SD i riksdagsvalet 2014, check
Brexit check
Trump check
Le Pen 23 mars 2017 ?
SD septermber 2018 ?

 
Ingen bild

Lena

13 november 2016 16:48

Bra länk @Tompa då vet man lite mer vad Trump har för planer för att stoppa alla dessa evinnerliga krig USA utsatt alla för. Han har sunt förnuft i alla fall och törs framföra kritik över amerikansk utrikespolitik de senaste seklerna.
Han begriper att om man tar bort Assad, på samma sätt som man tog bort Saddam Husein eller Gadaffi så ställer man till ett helvetes massa problem genom destabilisering i hela regionen. Om amerikanerna knäpper Assad, vem ska då ersätta honom? Problemen kvarstår och blir troligen värre. Dessutom är Assad VALD president, vilka är Amerika att bestämma andra nationers utveckling?
Såklart att orsaken till alla krig är en annan, har varit där för att destabilisera Mellanöstern liksom Europa och inte minst Ukraina. Den som står i vägen för NWO´s herravälde är Putin, därför demoniseras han.
Trump tänker inte fokusera på krig utan på fred och att bli någorlunda vän med andra länders ledare. Han är förnuftig helt enkelt.

Annat ämne: Blir så förskräckt när människor helt utan anledning ger sig på någon som är helt oskyldig, ensam och inte tänkt ut något satanstyg för att skada oskyldiga. Tre araber kom in på en fast-food restaurang och går fram till TV chefen Anders Vendel när han står i kön. Vad är det med människor idag? De är odjur helt enkelt, monsters som inte ska ha samma civila rättigheter som de som följer lag och rättesnören i vårt land.

http://www.friatider.se/swedish-tv-star-chef-brutally-beaten-muslim-men-beacause-he-looked-like-mr-trump

 
Ingen bild

Tor

13 november 2016 17:44

Dom dumma Kalmarborna kommer fortsätta att rösta på maktgalningen Johan Persson. Antar att han sitter ganska säkert i tronen...

 
Ingen bild

Absolut sanning

13 november 2016 18:10

@ Tompa 12.40

Jag håller med dig om det omöjliga i att skaffa bostäder till alla dessa kommunplacerade invandrare/migranter.

100 000 till 120 000 beviljade uppehållstillstånd per år, d.v.s 500 000 till 600 000 på fem år om man räknar både de initiala asylsökande samt anhöriga.

I 240 av landets 290 kommuner är det bostadsbrist och enligt Boverket kommer det behövas fler än 700 000 nya bostäder de kommande nio åren.

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att fler hyr ut en del av bostaden.
Peter Eriksson och andra "goda" kan börja hemma hos sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se