thoralf

Direktlänk till inlägg 10 november 2016

OBEROENDE SVT

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2016 20:03

Följer SVT och dess medarbetare det Sändningstillstånd och portalparagrafen i detta tillstånd?


 


Jag orkade inte följa många minuter av SVT:s valvaka i tisdags innan jag hade tröttnat på hyckleriet. Jag valde istället att följa CNN och TV4. Att jag följde TV4 var helt och hållet beroende på Marcus Oscarssons objektiva rapportering. Men framförallt följde jag den fantastiskt bra webbsida som CNN levererade där man kunder följa röstsammanräkningen väldigt bra.


Jag kunde inte annat än skratt när jag såg nedanstående klipp. Detta är svensk oberoende public service! En bedrövad Anna Hedenmo och en minst sagt chockad Henric Ekengren Oscarsson som utsända till USA i studion.


”Det ser väldigt mörkt ut!”

Henric Ekengren Oscarsson


”Det räckte inte till för Hillary Clinton, suck!”

Anna Hedenmo



Här visar det verkligen prov på sitt och SVT:s oberoende! Anna Hedenmo till och med stakar sig i sin besvikelse.


Läste ett citat på Facebook som jag tycker var väldigt slående!


"Det är en sak jag inte förstår. Varför anser så många svenskar att en framgångsrik miljarder som Donald Trump inte anses klara av ett land när en svetsare får det?"


De som följer min blogg minns kanske att jag haft lite idéer om att genomföra en protest mot hur partiska SVT och SR uppträder. Alla vet ju genom de undersökningar som gjorts att public service är väldigt vänstervridet, något vi fick se prov på under valvakan i tisdags.


För bara någon vecka sedan kom också nyheten att SVT skulle genomföra en egen enkätundersökning bland medarbetarna för att krossa myten om ett vänstervridet public service företag. Läs mitt blogginlägg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/10/29/11380123-helsjuk-enkat-av-public-service/


Jag har varit i kontakt med både Radiotänst i Kiruna och tittarservice på SVT för att få fram en del svar om hur man bäst går tillväga om man vill protestera och inte vill betala för den agendajournalistik som bedrivs av SVT och SR. Tack vare deras svar har jag fått några idéer om hur man skulle kunna göra för att få en god effekt och kanske också uppmärksamhet i media.

Jag kommer återkomma till detta i senare blogginlägg.


PS

 

Ett stort tack till de personer som de senaste dagarna har använt möjligheten att stödja bloggen ekonomiskt genom att Swisha till 072-5179099.


Pengarna kommer användas till att marknadsföra bloggen genom flygblad men om bidragen fortsätter komma in kanske jag även kan annonsera i pressen. Skulle vara intressant att se om jag skulle få köpa annonsplats i svensk media ;-) 


Är det någon kunnig person i branschen som har idéer om hur en annons skulle se ut får ni gärna mejla förslag till mig.


Som avslutning lite ironi.



 
 
Ingen bild

Hans Anas

10 november 2016 20:55

Det är väl fråga om vänsterjournalister som kommunicerar med och till vänsterjournalister, även till vänsterjournalister i andra medier, och allmänheten får vara med på ett hörn.

Journalisterna säger väl rent ut att de betraktar medierna som sin egen röd-och grönfärgade domän och nästan skriker ut: stoppa oss om ni kan.

Hittills tycks de få sitta i orubbat bo och det är väl meningen att folk ska svälja hyckleriet.

Ärligare vore det ju att i programförklaringen säga rent ut att man utgår från ett vänsterliberalt paradigm som utgår från den vetenskapliga kultur-marxismen.

Sedan är det tittarens lott att betala för detta även om man är utpräglat höger.

Och skådespelet bara fortsätter i detta förljugna och alltmer kafka-liknande land.

Å andra sidan får man väl förmoda att det inte finns högertänkande bland journalister.

Men att en hel yrkeskår kan ha precis samma åsikter i vissa frågor är intressant och förtjänar väl en egen studie.

Här gäller inte mångfald utan snarare enfald.

 
Ingen bild

dajevlar

10 november 2016 21:09

Vad Hedenmo tycker är tydligt. Vet inte om kroppsspråk och tonfall kan räcka för fällning i granskningsnämnden, dock. Jag valvakade senare delen av natten och morgonen på P1 och DÄR minsann var de inte opartiska. Någon sa att amerikansk media missat att "upplysa" folket där om vad som var rätt, och fram på förmiddagen så sa någon att folket kan ha fel och därför kanske man borde överväga det här med demokrati. Helt sjukt!

Eller som många av mina bekanta sa på Facebook efter valet "Vart är vi på väg?" (fast vi menar ju åt olika håll, tyvärr). Också surrealistiskt och sjukt. Ungefär som om man ser något som alla andra inte ser eller vill se. Konstigt...

Undrar om det nånsin kommer att bli rättvist, och att de kommer att se det imbecila i sina handlingar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 november 2016 21:16

Sveriges mest hyllade och tyngsta ”opinionsbildare” Zara Larsson önskar på Twitter livet av äldre människor i allmänhet och Donald Trump i synnerhet. Denne Zara har gjort ”politisk” kometkarriär och hyllas unisont och oreserverat för sitt manshat av alla Södermalms journalister. Oklart är om dödslistan även omfattar t.ex Zaras morfar, farfar och pappa?

Zara Larsson skulle inte överleva fem minuter utan vita mäns uppfinningar och kreativitet.

Denna priviligerade juvinala gaphals har inte skrivit en enda låt på sitt debutalbum själv. Listan över kompositörer på den ”lilla snärtans” debutalbum utgörs uteslutande av MÄN. Tove Li och något annat fruntimmer räddar listan från att framstå som militant misogyn.

https://sv.wikipedia.org/wiki/1_(musikalbum_av_Zara_Larsson)

Samma eländiga ”feministiska” inkonsekvens ytterst vanlig bland kvinnliga artister. Madonna, Beyoncé och Lady Gaga är några exempel. Det enda kvinnliga exempel på motsatsen jag i ögonblickat kan ge är Kate Bush. Hon skriver det mesta av materialet själv.

Alla omogna bortskämda feministiska gaphalsar borde ta sig en rejäl funderare på vilka det är som gjort deras digitala liv möjligt. Svaret är att det varken är kvinnor eller araber/muslimer.

Zara kan börja med att släcka ljuset och dra ut strömsladden till sin dator. Då blir det sannolikt inte så lajbanskul längre.

Ps.
DN på Twitter: ”Så pratar du med ditt barn om Trump.”

Kommentar överflödig :-)

Ds.

 
Ingen bild

Fredde

10 november 2016 21:20

Ja, detta fastslogs ju med all tydlighet av Kent Asp, vilket förstås SVT inte alls ville kännas vid..
Se gärna resultatet i länken nedan:

https://politikdelen.com/2014/12/11/public-service-bor-kraftigt-ifragasattas/

Problemet med att anmäla SVT/SR är att de som sitter med i Granskningsnämnden är klubben för inbördes beundran, och knappast opartiska själva...

 
Ingen bild

Boris

10 november 2016 21:30

Alldeles underbart att se och höra Anna Hedenmo

 
Ingen bild

Micke Johansson

10 november 2016 21:31

Haha... det är riktigt underhållande.

Den allvarliga sidan är att dom inte följer sina egna regler att vara objektivs, dom skulle ha sparken allihop, tyvärr så ser det likadant ut ända till toppen.

 
Ingen bild

T

10 november 2016 21:59

Äntligen fick PK-ryttarna en sån käftsmäll så klockorna stannat för gott😄😄😄

 
Ingen bild

Odalbonde

10 november 2016 22:08

Många på den liberala vänsterkanten reagerar som de sämsta fotbollssupportrar. Förstår inte att man kan förlora en match.

 
Ingen bild

OT

10 november 2016 22:25

Sades för över 500 år sedan - "...What do our dear lords do? They take it for a mere jest. It is a fact that the Xxxx is at our throat, and even if... march against us this year... yet our princes discuss, meanwhile, how they can harass Sverigedemokraterna and the Truth... That is what they are doing right now... making the greatest ado about the eating of meat and fish, and foolishness like that...": http://www.lutherdansk.dk/On%20war%20against%20Islamic%20reign%20of%20terror/On%20war%20against%20Islamic%20reign%20of%20terror1.htm

P.S: MER ÄN 500 ÅR AV HISTORIA leder till MOTSTÅND! https://www.youtube.com/watch?v=vP7Z_MTjBRw

 
Ingen bild

X

10 november 2016 22:28

Det är nu över två år sedan jag gjorde mig av med TV och radio samt slutade betala TV-avgift.
Jag tittar på Fox News och läser Daily Mail m fl utländska tidningar.
Kommunisterna kan ha sin svenska skitmedia för sig själva.

 
Ingen bild

X

10 november 2016 22:31

Annat ämne.
Ser att stockholmarna gnäller över snöröjningen.
Obegripligt.
2014 röstade dom för "feministisk snöröjning".
Passa nu på och njut 😂

 
Ingen bild

alf

10 november 2016 22:55

https://twitter.com/avPublicService

Lyssna på Janne Josefssons inslag om objektiviteten på S(v)T.
Skrämmande!!

 
Ingen bild

Svante1

10 november 2016 22:57

Marcus Oscarsson är en oberoende kommentator som jag gillar...trots att MSM-media är vänstervridna :(

 
Ingen bild

pelle

10 november 2016 22:59

Härligt thoralf att du visar var du har trump,,,,,,lika härligt att du länkar till lars berns blogg,,,,,,,tack för det..men det är bråttom nu,,,,,

Pelle

 
Ingen bild

Marcus

10 november 2016 23:27

Exakt så här kände jag och säkert många med mig efter valet!

https://www.youtube.com/watch?v=eEYHr3vS7YM

 
Ingen bild

Stoppa skräpbringarna.nu!

10 november 2016 23:55

Vilken surrealistisk tid vi lever i. Börsen gjorde årsbästa idag, trots Ericssons stora nedgång senaste månaden. På forumsidor för aktier sågas och hånas dessa skräpbringare som med sina hotbildsscenarier bara är ute för att bilda opinion. Inga hade något positivt att säga. Föraktet var totalt. Aftonbruttan hade hela åtta skitbringare över där, ingen med hjärna.

Vi kan inte ha det så här! Vi ska inte behöva råd av psykologer hur vi ska lugna våra barn som media och skola har skrämt skiten ur. De är de som skrämmer som ska sluta med det.

 
Ingen bild

sunken

10 november 2016 23:56

Är jag ensam om att konstatera att de medverkande i dagens Rapport, Aktullt och Opinion var svartklädda. Kan bara tolka detta som en tyst protest emot Trump. Den "oberoende" svenska televisionens absolua bottennapp borde naturligtvis anmälas till granskningsnämnden, men som ju tyvärr är lika "oberoende" som SVT.

 
Ingen bild

OT

11 november 2016 00:32

Fy f-n!

"Jag är fattig journalist, men jag lever ändå.
Dagar går och kommer, medan jag ljuger på.
Harvar, sår och plöjer, mockar, gräver och bär.
Går bak mina oxar, hojtar visslar och svär.

Jag är fattig journalist, och jag tycker skatten på snus skallvara hög.
Och när lörda'n kommer, vill jag ta mig ett rus.
Sen, när jag blitt livad vill jag kalla alla nazister.
Vila hos en protistuerad vill jag också, förstås.

Sen, så kommer sönda'n, och då vill våran chef,
att jag ska i plenisalen gå, men då sover jag mest.
Chefen kan väl sova hela måndagen men,
för en fattig journalist, börjar knoget igen...": https://www.youtube.com/watch?v=tbtOvrsrhpU

 
Ingen bild

Svenska Islamkramande kyrkan måste spara miljarder

11 november 2016 01:42

Kyrkan måste spara 2,6 miljarder kr

Svenska kyrkan måste spara 2,6
miljarder kronor fram till 2030. Det
motsvarar en halv miljon - om dagen.

-Om vi ska ha en handlingskraftig
kyrka i framtiden kan vi inte
fortsätta att göra allt som vi gör nu,
säger Anders Granberg, kyrkokansliets
avdelningschef, till Kyrkans Tidning.

En av orsakerna är att medlemsantalet
minskar. För varje förlorad medlem
minskar intäkter från kyrkoavgifter
och kollekter.

Flera olika besparings-
metoder i kyrkan är aktuella, men med
stor sannolikhet kommer besparingarna
på sikt att påverka antalet anställda.
http://www.svt.se/svttext/web/pages/106.html

 
Ingen bild

Knaster

11 november 2016 06:01

Dag ut och dag in har Katrineholms-Kuriren krönikor om hur illa dom gillar SD och Ryssland och hur illa dom tycker alla som är emot deras tänkande. Fattar dom inte att det är just detta som får folk att rösta på SD eller Trump?! Idag får GP på nöter:
http://ekuriren.se/asikter/ledare/1.4515396-vilka-talar-gp-till-

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 november 2016 07:43

En lista på partiska uttalanden och på de personer som har ett tvivelaktigt vänsterextremt förflutet är nog en väg att gå. Anar att listan blir lång..

 
Ingen bild

Fredde

11 november 2016 07:50

35 kommuner, eller drygt var tionde kommun, höjer skatten nästa år.
Det är väl ingen överraskning, det verkar som om kommunerna själva inte vet hur det ska bli. Man har räknat med feta statsbidrag pga invandringen, men så blir det inte.
Man kan inte basera sin budget på bidrag!

 
Ingen bild

Tony

11 november 2016 07:52

Då kan dom börja med att utlysa ett nytt ärkebiskopsval,
samt byta ut merparten av höga potentater i toppen, för
med denna ledning kommer medlemsraset bara att fortsätta.
samt sluta upp med kryperiet för Islam!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 november 2016 08:33

Gomorron svt fredag.
Beklämmande !
Vad dom är överens om att Tramp är ett avskum.
Lars Ohly utmärker sig som vanligt.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

11 november 2016 08:34

Oberoende S(V)T Så otroligt avslöjande, men
det begriper dom inte själva.
Antar att valiumförsäljningen stigit kraftigt
hos apoteken nära TV-huset.

 
Ingen bild

Fredde

11 november 2016 08:43

På tal om oberoende SVT så sa Nike Nylander igår i SVT att USA's blivande president är en notorisk lögnare.
Japp, oberoende var ledordet...

 
Ingen bild

Lena

11 november 2016 10:10

Oerhört bra inslag Thoralf, själv såg jag inte valvakan och SVT kommer inte i fråga för mig. Vad de säger där är helt förutsägbart.

Jag tror så här: Trump vann och jag är glad för det, det betyder i alla fall att det blir en förändring. Killery Clinton som president, en kriminell av stora proportioner lögnare hade varit förödande. Visserligen är Trump ett oskrivet kort och vi vet inte mycket hur han kommer att agera, och vi har sett att han är narcissistisk och oberäknelig. Dock var hans segertal mycket bra då ha sa att han ska VARA EN PRESIDENT FÖR ALLA AMERIKANER. Där har Lövet en del att lära.

Jag tror att vänstermaffian på SVT, kulturmarxisterna utan förnuft fick en riktig smocka nu. De känner att det gungar under marken, kanske handlar det om att deras egen framtid inte känns lika säker och utstakad längre.

För som sagt Trump är oberäknelig och folket har talat och så många är emot dem. Trump kommer, förhoppningsvis (om nu inte NWO suger upp honom) att innebära en helt annan väg. Vi behöver en president som har stake och som är rebellisk och TÖRS, han har MOD den mannen att gå emot ett helt etablissemang.

Att SVT och vänstermaffian här i landet + för att inte säga alla tittare som inget vet men blivit marinerade i kulturmarxisternas åsikter, de blev chockade för att Killery Clinton hade inneburit en mer förutsägbar president. Då skulle allt ha kunna fortsätta i samma spår och journalisterna inte behöva känna sig så osäkra.

Nu kommer vi få se än mer propaganda på SVT, än mer skitprat och fördömanden av Trump. Det började redan igår på Aktuellt.

 
Ingen bild

Karl-Alfred

11 november 2016 10:13

Mitt förslag, skicka vykort till SVT nån gång då och då med SÄNDNINGSTILLSTÅNDET !

 
Ingen bild

Fredde

11 november 2016 10:39

Miljöpartiets nya magplask: ”feministisk snöröjning”.
Ok, visst har det inte med Trump att göra men.. man blir så trött på MP och deras levande i en rosa bubbla.

Kaoset i Stockholm är minst sagt tydligt exempel på hur MP flummar och saknar kontakt med verkligheten.
Skotta trottoarer och cykelbanor för vägarna..? Det är ju så dum så att man nästan saknar ord!

Men, som bloggaren i otakt så träffande skriver om MP:
"Miljöpartiets politik – oavsett om den handlar om energi, säkerhet och försvar, skolor eller snöröjning – är en politik som inte fungerar när verkligheten tränger sig på. Miljöpartiet är ett parti som drömmer, som är naiva så det gör ont."

http://iotakt.se/blogg/feministisk-snorojning/

Vad säger då MP om kaoset?
” – Ingen blir lidande. Det är ju klart att man prioriterar ner snöröjningen på vägarna för att prioritera upp gång- och cykelbanor, men bilar har ju ett ganska bra sätt att sig fram ändå…” – Miljöpartisten och Trafikborgarrådet Helldén i SR.

jaja....

 
Ingen bild

Absolut sanning

11 november 2016 10:44

Jag skulle vilja slå ett slag för en mycket bra RSS-läsare som sammanfattar alternativ media och sparar tid och kraft nu när Public Service kan få normala människor att må illa:

"Riktiga nyheter".

Riktiga Nyheter är en gratis nyhetstjänst som konstant samlar in och länkar till 630 källor från Sverigevänliga medier inklusive din blogg Thoralf och har funnits sedan år 2012.

Genom att trycka på de olika uppdaterade länkarna kommer du ut direkt till dina favoriter.

Du slipper att surfa runt hela tiden för att läsa de senaste publiceringarna och behöver således inte aktivt söka upp webbsidor från alternativ media som du finner intressanta för att uppdatera dig om något har hänt.

http://kimmoa.se/rn/
rny.nu (snabblänk)

Besök den gärna och bokmärk dina favoriter för bevakning som givetvis Thoralfs blogg!!!!!

 
Ingen bild

Lena

11 november 2016 10:56

Vill också tillägga till mitt tidigare inlägg att detta amerikanska val helt handlade om nationalism kontra globalism. Vänster och höger finns inte längre som tidigare. Tror det är viktigt att förstå detta för att kunna följa samhällsutvecklingen framöver.

En annan sak: detta med moral, ibland blänker det till även i tidningar. En krönikör som jag följer Jan Kallberg eftersom han är härifrån. han skriver ibland i en gratistidning som delas ut i alla hushåll som heter MAGAZIN24. Denna vecka:

I TORSKARNAS RIKE (det är alla som stiger upp på morgonen och går till ett jobb och bidrar till samhället).

Endast diktaturer gör skillnad på folk när det gäller hur lagen tillämpas. Hur kan det då komma att de som eldar upp bilar, kastar stenar på polis o ambulanspersonal, alla EU-emigranter som köra i oförsäkrade bilar, utan bilbesiktning etc. Detta kan de lugnt fortsätta med utan åtgärder, utan konsekvenser.

Märkligt att mupparna på SVT etc inte kan ta upp detta problem om att de lättkränkta kan slippa undan alla konsekvenser. Men torskarna i torskarnas rike det kan bli tagna för förseelser som får ödesdigra konsekvenser. Är det verkligen "allas lika värde"?

Inte underligt att SD växt så otroligt snabbt. Men mupparna tror att vi inget förstår, inget ser, inget märker.

 
Ingen bild

Tony

11 november 2016 11:32

Och vår egen statsminister kan väl inte räknas in som
en notarisk lögnare? Han har ju inte uppfyllt ett enda av
alla dom som han lovade här hemma mer än skattehöjningarna,
och detta utan att Svensk Media fått fnatt, och
utöver alla svikna vallöften här hemma har han åkt runt
och lovat att förse alla fattiga länder med vatten och
avlopp, hur blir det med det? Trots att vi har en ledare
här i landet som sprätter löften omkring sig värre en
gödselspridare, så kommer inga frågor från vår menlösa
media, men vem som blir president i USA, och hur han
ska uppfylla sina löften engagerar hela den vänstervridna
Media kåren intill 100% ?

 
Ingen bild

Suzie

11 november 2016 11:43

Detta muslimska politiska parti Hizbut-tahrir och deras anhängare finns även infiltrerade överallt i Sverige inom 7 klövern och på olika myndighetsposter,inom rättsväsendet mm och det skulle inte förvåna om de kommer att ha tillräckligt många sympatisörer och medlemmar till 2022 så de kan bilda ett eget parti och ta plats i Sveriges riksdag,mycket skrämmande,vill svenska folket detta,eller är dem bara okunniga om den massiva islamiseringen som pågår i vårt land?

"USA, maj 2016 – islam ska dominera
…och PK-världen är oroliga för Donald Trumps brister…"

https://petterssonsblogg.se/2016/11/11/usa-maj-2016-islam-ska-dominera/

 
Ingen bild

Pepparholm

11 november 2016 11:49

#Fredde. Miljöpartiet har genomdrivit beslut om feministisk snöröjning i Stockholm. Vilket tydligen innebär att man ska röja gång- och cykelvägar före bilvägar.

Jag tänker då på två saker där jag är nyfiken på en djupare analys från Mp:
- Kollektivtrafiken som Mp annars omhuldar kör på bilvägar liksom polis, brandkår och ambulans.
- Det finns vad jag brukar se många kvinnor och inte bara "vita män" som kör bil i Sverige men inte i arabländerna.

 
Ingen bild

Niklas R

11 november 2016 11:50

Innan det att SVT och SR uppfyller de faktiska kraven av deras sändningstillstånd så kommer jag inte att finansiera detta.
Det är grunden i alla avtal, att man skall uppfylla det som är avtalet.

 
Ingen bild

Viveka

11 november 2016 12:09

Man kan tycka vad man vill om Donald Trump och hans språkbruk men hans uttalande "Amerika först" låter som ljuv musik i mina öron. Tänk om vi haft styrande som hade haft den policyn. Nej, här skall asylsökande; flyktingar och ensamkommande ha bästa rätt till välfärden. Tänker på en närstående som inte har råd att gå till tandläkaren trots verkliga behov och på alla de utrikes födda, papperslösa etc som får sina tänder omskötta. Vad var det det kostade? 50 kronor? Många betalar säkerligen inte ett öre! Vilken orättvisa! Jag blir så arg när jag tänker på det. För de svenskar som möjligtvis kan betala för sig är det dessutom jättesvårt att få en tid pga långa köer. Detta är den absolut värsta orättvisan; att utrikes födda har bättre rätt till vår välfärd! Sug på den!

 
Ingen bild

PK-Pysskolog

11 november 2016 12:46

Många artister tar sitt ansvar och lämnar sitt hemland. En del kommer kanske hit som asylsökande flyktingar. Vem vet?

Ne-Yo
Chloë Sevigny
Amber Rose
Jon Stewart
+ nedanstående

Lista från Samtiden: http://samtiden.nu/27780/kandisar-lamnar-usa-har-ar-listan/

1. Jon Stewart – komiker
2. Chelsea Handler – komiker
3. Miley Cyrus – sångerska “Kommer spy eller flytta från landet” om Trump vinner.
4. Neve Campbell – skådespelerska. Säger att hon ska flytta tillbaka till Kanada.
5. Lena Dunham – komiker. Ska flytta till Kanada.
6. Cher – sångerska, skådespelerska.”Om Trump blir vald flyttar jag till Jupiter.
7. Al Sharpton – aktivist. Bokar biljett för att ge sig av om han vinner.
8. Spike Lee – regissör.
9. Barbra Streisand – sångerska. Har lovat att flytta till Australien eller Kanada.
10. Amy Schumer – komiker. Måste lära sig spanska för att flytta till Spanien eller annan
11. Samuel L. Jackson – skådespelare. “Om den mother**cker blir president, flyttar jag “my black ass” till Sydafrika.”
12. Natasha Lyonne – skådespelerska.
13. George Lopez – komiker. “Om han vinner behöver vi inte oroa oss över immigration, vi åker tillbaka allihop.”
14. Raven-Symoné – TV-showvärd. Har lovat att flytta till Kanada om någon republican blir vald.
15. Whoopi Goldberg – komiker/TV-showvärd.”Det kanske är dags för mig att flytta, du vet. Jag har råd.”
16. Bryan Cranston – skådespelare. “Jag kommer definitivt att flytta. Det är overkligt för mig att detta händer. Jag hoppas vid Gud att det inte gör det.”

Svenskar i USA

Även svenskar som bor i USA har sagt att de tänker lämna om Donald Trump vinner det amerikanska valet. Eva Dahlgren och hustrun Efva Attling tänker flytta hem från USA, säger de i en intervju i GP.

– Om Trump blir president, nej, då kan vi nog inte bo kvar, säger Eva Dahlgren och berättar att de inte är ensamma om att känna så.

Joel Kinnaman, som just nu gör succé i USA, säger också att han inte kan bo kvar om Donald Trump vinner.

– En läskig våg av fascism drar över världen, säger han i en intervju.

Deras väskor är alltså packade och de är redo att flytta.
____________________
Jag har skrivit till våra tabloider och frågat när "Väkomna hem festerna blir "för våra svenska hjältar? Krävs biljett för att få vara med? De får väl bo på Grand. Har ni kollat med värdegrunden?

Joel Kinnaman
Eva Dahlgren
Efva Attling

 
Ingen bild

Maja Dacke

11 november 2016 12:52

Bara en fråga:

Har Löfven gratulerat Trump ännu till segern?

 
Ingen bild

Mattias

11 november 2016 13:34

Oberoende television, i h*lvete heller! Snarare en orgie i vänsterliberal propaganda. TV-kanalerna i DDR var mer oberoende än vad SVT är idag.

 
Ingen bild

Tobbe S

11 november 2016 14:16

Fundering: Vem efterträder Lasse Kronér, som programledare för Dobido, efter hans avflytt till månen?

 
Stefan

Stefan

11 november 2016 15:05

@ Tobbe S
Ja, vi får väl se om det blir något Doobidoo i kväll eller om Kronér har gett sig iväg...

Han ska nog hålla sig till programlederiet och inte kommentera politik, hans uttalande i GT/Expressen visar tydligt att det brister i logiken hos Kronér. Först tycker han att det är katastrof att SD ens existerar och i nästa andetag förfasar han sig över skjutningar i Göteborg. SD är ju det enda partiet som vill göra något åt orsaken till det eskalerande våldet i Sverige, nämligen den okontrollerade invandringen!

http://www.expressen.se/gt/kroners-harda-attack-mo

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 november 2016 15:14

Läser på SvD att: "Hot stängde Växsjöskola"
http://www.svd.se/hot-stangde-vaxsjoskola/i/senaste

Inte ett ord om vilken skola det handlar om. Efter lite snokande bekräftas det jag det jag redan visste. Skolan så klart ligger i invandrargettot Araby.

Journalistisk version av KOD 291

Det kommer att bli så mycket värre. Lita på det!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 november 2016 15:15

Oberoende existerar inte i SVT.
Jag är förvånad över att inte alla ser det.
Jag har en granne som kommer att sluta att rösta på sossarna när han dör.
Jg frågade honom vid ett meningsutbyte om han inte ser all mörkning av sanningar vid olika brott.
Nej,svarade han.
Vi är barndomsvänner och det är ju lite svårt att inte slänga ut honom.
Jag är 2 meter och 115 kg,han 170 och 70 kg.
J
Det är snällheten som är det stora problemet i Sverige.
Om man ska åka båt då lastar dom "snälla" i så många så att båten sjunker.
Ska vi ska åka bil,så tar dom "snälla" med så många så att chauffören inte kan styra.
Dom "snälla" lastar i så många i flygplanet så att det inte kan lyfta.
Allting som dom "snälla" är med och planerar fungerar inte för dom har inte förmågan att planera.
Trump är inte så värst snäll !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 november 2016 16:16

Jorå, är dom inte artister så får dom jobb på TV som hallåor eller nyhetsuppläsare ,väderspåmän/kvinnor och en given plats i gomorron soffan . Mors !

 
Ingen bild

PK-Pysskolog

11 november 2016 16:53

Lasse Kronér har tänkt till, så gott han förmådde.

"– I Sverige har vi Sverigedemokraterna som jag ser som en fullständig katastrof att de ens finns. Klimatet har ju blivit hårdare även här och nu höjer vi inte ens på ögonbrynen när det skjuts på Frölunda torg."

Det visste jag. Såklart är det SD´s fel. Vad är inte det?


 
Ingen bild

Morningstar

11 november 2016 18:22

Amy Shumer har tagit tillbaka sitt flytthot och deklarerar att hon tänker bo kvar i USA. Frågan är om någon kommer slag i saken? Tomma tunnor skramlar mest, som bekant.

 
Ingen bild

Didrik

11 november 2016 19:28

Det är the Muppet show varje morgon i S(V)T. I vilket
annat land kan en f.d kommunistledare (Ohly) sitta och
"analysera" valet i USA? I sällskap i soffan två
andra menlösa halvgalningar. Slutsats Trump är inte bra!

Alla tre av samma åsikt. Man blir imponerad av objektiviteten.
Tagen, nästan andlös i stum beundran för analysen.

Där sitter Ohly och rabblar upp sitt, Fa-isn. ism, ism och
mer ism. Han har inte fattat ett dugg vad som hände i USA och att det just en sådan som han - väljarna reagerar emot. Tack Ohly för ditt bidrag till SD.

 
Ingen bild

X

11 november 2016 20:06

Så korkade Kronér anser att skjutningarna är SD's fel...?
Som sagt, PK-folket är lågbegåvade.

 
Ingen bild

Stefan

11 november 2016 22:25

Kronér är väl tvungen att ta avstånd från SD och Trump om han ska få behålla jobbet på "oberoende" SVT.

 
Ingen bild

PK (Pollitiskt korkat)

11 november 2016 23:43

Skulle någon bli förvånad om följande fiktion utspelade sig på TV? Tror inte det;

"Gomorron, gomorron. Det här Anna Hedenmo från oberoende TV-programmet Morronsoffan. I morgonens program skall vi bl a få en rapport från gårdagens presidentval i USA där det efter hand såg allt mörkare ut då man får anta att väljarna inte fått behövlig information för att göra ett korrekt val. Dessa, alltså journalisterna, hade helt enkelt inte ställt de rätta frågorna för att vägleda och upplysa väljarna. I synnerhet i det sk Rostbältet, arbetarbältet, kunde detta studeras. Strax kommer det en rapport därifrån.

Vi skall också hälsa välkommen till våra artister som skall underhålla oss nu på morgonen. Välkomna Mikael Wiehe och Jason "Timbuktu" Diaketé! Tilläggas kan att imorgon får vi besök av Malena Ernman som lovat gästa oss.

Men först skall vi, efter det att vi fått information om vädersituationen i landet, det har som bekant kommit mycket snö under natten, hälsa nyhetspanelen välkommen. Den består idag av Lars Ohly, Peter Wolodarski och Dan Eliasson.

Efter programmet kommer en repris av gårdagens TV-program med Lasse Kronér.

Vi är strax tillbaka!"

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 november 2016 19:33

Anna Hedenmo, har hon lön också ???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards