thoralf

Direktlänk till inlägg 7 november 2016

KLIRR I KASSAN

Av Thoralf Alfsson - 7 november 2016 22:58

 


Ibland undrar man över rubrikerna i tidningarna. Invandringen ger klirr i kassan skriver Östran/Nyheterna idag om Hultsfreds kommun. Klirr i kassan?


Sedan 1 november 2015 har Hultsfreds kommun ökat sin befolkning med ca 520 personer. Det ger utökade statsbidrag! Hultsfred kommuns ekonomichef Henric Svensson berättar att en ökning med 100 personer innebär ca 5,2 miljoner mer i statliga bidrag till kommunen och han räknar nu med 25-30 miljoner kronor till 2017.


”Det är mycket positivt för vår ekonomi!”

 

Jag undrar om Henric Svensson funderat över varifrån dessa 25-30 miljoner kommer ifrån? Tror han att dessa miljoner regnar ner från himlen? En ekonomichef måste väl ändå förstå att detta för eller senare drabbar alla skattebetalare i landet.


Borde inte en ekonomichef i en kommun fundera över vilka kostnader dessa 520 personer innebär för kommunen innan man pratar om ”klirr i kassan”. Att journalisten inte gör det har jag full förståelse för. Journalisterna brukar ju aldrig vilja tala eller skriva om kostnaderna för invandringen. För det är just det som det handlar om. Enligt artikeln är ca 80 procent av dessa 520 personer inflyttning av utrikes födda. Grattis Hultsfred!


Enligt min mening kommer Hultsfred drabbas av stora ekonomiska problem inom max två år. Nedanstående diagram över befolkningsutveckling, kostnader för etableringsersättning och arbetslöshet i Hultsfreds kommun talar sitt eget språk. Detta är siffror som kommunens ekonomichef givetvis har tillgång till och kunskap om.


Han borde begripa bättre!


 

 

 




 
 
Ingen bild

C Andersson

8 november 2016 00:19

Är artikeln enbart i papperstidningen?

Thoralf Alfsson

8 november 2016 07:23

Ja, tyvärr

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 november 2016 00:26

Det där ymnighetshornet som alla ”ekonomer” hänvisar till när det handlar om invandring – har någon ritningen på det? Har det tagits patent? Om, inte bör det göras omgående.

Tänk vad vi skulle kunna åstadkomma om samma horn avhänds lika förståndigt och frekvent t.ex inom äldrevården. polisen och försvaret.

Är jag något på spåret tror ni, eller är allt en enda stor fet djävla lögn?

Jag lutar åt det senare.

 
Ingen bild

malle

8 november 2016 00:49

Grundläggande matte 1 för politiker "Ju fler som inte jobbar, desto mindre i skatteintäkter"

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 november 2016 01:44

Det är väl jättebra att Henric sagt detta officiellt

 
Ingen bild

Absolut sanning

8 november 2016 02:02

En kommuns ekonomi måste vara i balans. Det betyder att intäkterna ska vara större än kostnaderna. En balanserad ekonomi är reglerat i lag.

Då migranterna har sämre hälsa än befolkningen i övrigt, otillräcklig utbildning och ofullständig yrkesutbildning för den svenska arbetsmarknaden samt lång tid till egenförsörjning rullas kostnaderna för delar av primärvården, omsorgen och försörjningen över på kommunerna efter två år.

2013 kom 54 000 asylsökande hit.
2014 sökte 81 301 personer asyl i Sverige.
2015 kom 163 000 asylsökande hit.
Beviljandegraden är runt 70%.

På fem år väntas 374 000 anhöriga ansöka om uppehållstillstånd i Sverige.

Med en beviljandegrad runt 70% blir det dessutom 262 000 uppehållstillstånd för anhöriga under fem år.
Det blir nästan ett helt Malmö.

Man kan således räkna med 100 000 beviljade uppehållstillstånd per år, d.v.s 500 000 på fem år.

Dessa kommunplacerade ska ha bostäder, sjukvård, tandvård, skolor och olika typer av bidrag.
De ska ha garantipension som de inte kan klara sig på, då behöver de ytterligare bidrag.

Det finns mellan 10 000 och 35 000 papperslösa.
Det finns mellan 3900 och 4700 tiggande eu-migranter här.

Arbetslösheten riskerar att vara fortsatt mycket hög då andelen helårsanställda bland migranter, inberäknat deras anhöriga, efter åtta år i landet uppgick till 25 procent.
Efter femton år är 34 procent i helårsarbete.

SFI-utbildningen kostade
2015 2,6 miljarder kronor.
Det är endast 33 % som tar sig igenom hela SFI-utbildningen.

Pensionsmyndigheten i Sverige har räknat fram att varje nyanländ migrant väntas generera 700 000 kronor i intäkter och
1 500 000 kronor i kostnader dvs. en nettokostnad på 800 000 kronor!

Norska beräkningar visar att nettokostnaden för en icke-västlig migrant är 4,3 miljoner i snitt under en livstid.

Öppna era plånböcker inte era hjärtan!!!!

 
Ingen bild

Ture Vallby

8 november 2016 02:43

Åtala berörd ekonom.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 november 2016 03:12

Det finns ju hjälp att få när man inte förstår ekonomi ,tillexempel Magnus och Patrick i " Lyxfällan" !

 
Ingen bild

Följ valresultat här-Bra grafik

8 november 2016 03:35

2016 election results
presidential results

http://edition.cnn.com/election/results

 
Ingen bild

X

8 november 2016 06:25

Att vara lågbegåvad och jobba som ekonomichef är onekligen en intressant förutsättning.
Men nu är ju uppdraget att sänka Sverige...

 
Ingen bild

Richard

8 november 2016 06:33

Jag tror man är mycket väl medveten om var pengarna kommer från, vilka problem som kan komma i framtiden mm. Men kanske hoppas man att merparten av dem (de utrikes födda) flyttar från Hultsfred till de större städerna. Och jag tror att det mycket väl kan bli så, för vem vill bo kvar på landet om man tidigare har bott i en storstad i hela sitt liv? Och flyttar dem så är det inte längre Hultsfreds problem utan någon annans. Visserligen fortfarande skattebetalarna som får stå för kalaset, men man slipper problemet i kommunen.

 
Ingen bild

Bo

8 november 2016 06:55

Det klirrar i kassan när pengarna kommer in men prasslar när sedlarna åker ut. På Teneriffa planera man ett vattenkraftverk trots att vi inte har någon nederbörd. Media beskriver projektet som ”Energin som kommer från vatten” Det man missat är att man måste tillföra mer energi för att avsalta havsvatten och pumpa upp det till en obefintlig damm. Hur mycket energi som går att gräva dammen, lägga ut 7 km järnrör, installera pumpar m.m är inte känt. Det är något speciellt med journalister!

 
Ingen bild

Fredde

8 november 2016 07:06

Är han naiv eller bara dum? Vem som helst som innehar en smula förnuft förstår att inget är gratis, och det kommer inte heller bli mer pengar i kassan när alla dessa "välutbildade" ska försörjas.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 november 2016 07:34

Att dom inte lär sig !
Det finns väl för många laglösa områden redan !
Sverige är nerlusat med ledare utan förstånd.

 
Ingen bild

Pepparholm

8 november 2016 07:48

Jag förmodar att ekonomichefen också säger åt politikerna, att nu ska ska kommunen anställa många fler och högavlönade. Då blir det fler som betalar kommunalskatt och det klirrar i kassan.

 
Ingen bild

Erland

8 november 2016 07:53

Skrämmande läsning....hela Sverige går under...tack vare ekonomerna

 
Ingen bild

Stefan

8 november 2016 08:26

Detta bekräftar det jag sagt länge. Sverige styrs av kortsynta, lättsinniga nollor! De lade först ner försvaret för att nu lite yrvaket och halvhjärtat tycka att vi nog borde kunna försvara oss. De hade öppna gränser tills katastrofen var ett faktum och nu vill de få oss att tro att de tar ansvar för migrationen. De har sett till att vi inte längre har några beredskapslager att tala om, vi är inte ens till hälften självförsörjande vad gäller livsmedel utan helt beroende av import. Listan över katastrofal politk kan göras längre men poängen är att utvecklingen måste vändas och det snabbt!

 
Ingen bild

Hacke

8 november 2016 08:53

@Absolut sanning
Tack för en bra sammanfattning i kalla siffror. Den ska skrivas ut och spridas.

 
Ingen bild

C Andersson

8 november 2016 09:55

@Pepparholm@

Förr pratade man om närande och tärande. Det tycks man inte göra längre. Det gäller samhället i stort men det gäller i minst lika stor grad arbetslivet. Det blir fler och fler akademiker. Alltfler av akademikerna går på konstgjord andning. Byråkrater, samhällsvetare, språkexperter, konsthistoriker och konstiga historiker. Och andra experter. Det har aldrig funnits så mycket professorer som det gör idag. Jag känner inte mångs akademiker men jag känner några doktorander som det aldrig blir något av.

Man har inrättat kompetenshöjande högsskoleutbildningar för vissa grupper. Jag tänker närmast på polisutbildningen. Där vet vi hur det har gått. Har vi fått högre kompetens i kåren? Har högskolan på Södertörn lyckats fylla sina tilldelade studentplatser? Jag vet inte om man har sänkt inträdeskraven eller bara aviserat den saken.

För att jobba som socialsekreterare krävs socinomutbildnig. En flerårig akademisk utbildning på 'Sopis'. Jag vill nog påstå att en socialsekreterare är i högsta grad tärande. Hon, jag tror att det fortfarande är kvinnor i majoritet, har en skaplig lön. Hon fördelar och delar ut mycket skattepengar. En uppseendeväckande händelse här i kommunen gjorde att man såg sig föranlåten att i runda tal fördubbla antalet socialsekreterare. Som är en bristvara och anledningen till att man hyr in ambulerande socionomer som kostar kommunen skjortan. De anställda sekreterarna flyr kommunerna och börja arbeta på bemanningsföretagen i stället. Vilket ansvar de har och känner för verksamheten är lätt att räkna ut.

På tal om ansvar föranledde händelsen jag nämnde tidigare inga åtgärder mot någon ansvarig tjänstemän. Socialchefen fick nyligen en befordran snett upp till vänster. Kommundirektören har gått i pension. Hon var tidigare socialsekreterare.

Det finns mer att tillägga men det får vara får den här gången. Men ta en funderare över det här med närande och tärande och var du själv hamnar. Jag är osäker på var jag själv hör hemma.

CA / legitimerad pensionär

 
Ingen bild

Tony

8 november 2016 13:48

Och till alla dessa bidragsförsörjda "vinstlotter"
ska vi även lägga kostnader för en stor kriminalitet,
tror inte på något vis att dom nöjer sig med bidragen,
även om dom är väl tilltagna när man är invandrare,
sysslolösheten gör att många kommer att pyssla med
kriminell verksamhet som knarkförsäljning och liknande,
också en kostnad som samhället får stå för.

 
Ingen bild

Ymer

8 november 2016 21:14

Landsförrädaren Svinfeldt anser att Sverige gått rejält + på invandringen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards