thoralf

Direktlänk till inlägg 4 november 2016

DUO FRÅN AFGHANISTAN

Av Thoralf Alfsson - 4 november 2016 13:24

Redan när jag läste de första notiserna om att en 17-åring och en 18-åring knivskurit någon vid Köpstaden i Färjestaden misstänkte jag att det handlade om invandrarkillar. Det är alldeles för många våldsbrott som begås av nysvenskar.


Idag häktades de båda ”yngre männen” som Barometern kallar dem. Notera att de nu inte är barn!


”Därför begärs 17-åringen dessutom häktad för olaga hot, olaga frihetsberövande och misshandel medan 18-åringen också begärs häktad för olaga hot, rån, två fall av misshandel och olaga frihetsberövande.”

 

http://www.barometern.se/oland/duo-begars-haktade-for-mordforsok-pa-oland-2/


Jag har precis fått häktningsframställan från Kalmar tingsrätt!


De båda ”yngre männen” är medborgare i Afghanistan. De är därmed med största sannolikhet ensamkommande barn från Afghanistan. De är misstänkta för följande.


”Försök till mord 2016-11-02 02:20 Parkering Ölands köpstad, Brandstationsgatan, Färjestaden

Olaga hot 2016-11-02 02:20 Parkering Ölands köpstad, Brandstationsgatan, Färjestaden

Olaga frihetsberövande 2016-11-02 00:00 -- 2016-11-02 02:10 Runsbäcksvägen, Färjestaden

Misshandel 2016-05-31 18:30 Hvb hem, Bidaya, Fabriksgatan, Mörbylånga

Misshandel 2016-11-02 01:25 -- 2016-11-02 01:40 Runsbäcksvägen, Färjestaden

Rån 2016-11-02 01:25 -- 2016-11-02 01:40 Runsbäcksvägen, Färjestaden”


Nu kommer svenska skattebetalare tvingas till nya kostnader!

 
 
Ingen bild

Christer

4 november 2016 13:57

jag förstod också "mellan raderna" vad det var för etnicitet på dessa unga brottslingar. Eller rättare sagt att: det var inga lintottar denna gången heller. Polisens talesman Ulf Carlsson talar om "två olika konstellationer" av ungdomar. Varför inte säga som det är?
Etablissemanget gräver sig allt djupare ner i förljugenhetens träsk. Det enda man alltid är tydlig med är att alltid lyfta fram det "goda hatet". Att Grand Hotel i Stockholm har hyrt ut till SD är något fruktansvärt i deras ögon. Även SvD har tagit EXPO som intäkt för att profiten blundar för rasism, fascism och nazism. Kanske läge för stödgala, fackeltåg och manifestation med Ernman o c/o?

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 november 2016 14:24

Det som slår mig bl a av dina uppgifter är dygnstiderna. Har HVB-ansvariga inget koll på vad deras intagna gör på nätterna? Är de ute och ränner lite hur som helst när de ska följa dygnsrytmerna och sova? Eller är de tidsmässigt kvar i Afghanistan och mycket tidigt uppe och härjar?

Finns det personal på de här institutionerna även på nätterna eller går alla hem till sig medan deras 'skyddslingar' kan ränna kring hursomhelst?

Portarna borde vara låsta exvis kl 21 och den som inte är inkommen får prickar i protokollet såsom opålitlig ... vilket borde rendera i avvisning på direkten.

Ålder är inget asylskäl - det vet ju alla. Dessutom behövs inga asylansökningar numera undersökas (och slösas pengar på) för afghaner som genast ska åka tillbaka. Allt enligt riktlinjerna.

 
Ingen bild

Mona

4 november 2016 15:11

Detta kan man då tolka som att de bor på Bidaya i Mörbylånga och åker till Färjestaden för att bedriva nattliv. På vägen till F.centrum passar man också på att begå rån, frihetsberövande och misshandel.Kör dessa bil till F.? Kanske har de flyttat till F. Vad f*n gör dessa "barn" ute på natten. Är de inte minderåriga, eller har jag missuppfattat ngt?
Nej, detta är precis det nya Färjestaden som man har iakttagit hela sommaren. Tyvärr har hamnen och Talluddens badplats varit fulla av dessa gäng i sommar. De e-kommande drar omkring och spanar på tjejer medan de stora hucklefamiljerna breder ut sig längs stranden med grillning till lång fram på kvällarna. I tillägg har de ockuperat stugbyarna här omkring så att vi mister de betalande turisterna. Dubbel belastning mao.
Ja,det är bara att beklaga, men vårt vackra Öland håller också på att bli försört. Samtidigt rasar svenskkronan så nu gäller det att flytta härifrån innan det blir för sent. Ser ingen annan utväg.

 
Ingen bild

Deltids Ölänning

4 november 2016 16:11

Cyklar ofta till och från Ölands köpstad
Sent då bra öppet tider
Kanske man skall lägga med denna verksamhet nu
Otäckt med " Barna- rånarna"(!!!)
Eller som den totalt värdelöse RPC Danne E., skulle utttyckt
det ;
" Vem vet vad dessa små traumatiserade Afghan pojkar
varit med om"(???!)
"Skadestånd "(!??) 140.000 kr kanske!!!
De kan ju alltid " skylla på varandra"!!!
Hm

 
Ingen bild

Curt

4 november 2016 16:23

Norge: fotboja tills civiliserat uppträdande och demokratikunskaper inrättats.

 
Ingen bild

X

4 november 2016 17:13

87% av svenskarna vill ha det så här...

 
Ingen bild

J B Doe

4 november 2016 17:44

Media har nog skjutit sig i foten när man började mörka etniciteten på brottslingar. Jag för min del förutsätter numera att alla brott jag hör talas om har begåtts av invandrare, även när så inte är fallet. Det är jag nog inte ensam om.

Thoralf Alfsson

4 november 2016 17:47

Så är det nog i varje fall när det gäller vissa typer av brott.

 
Ingen bild

Calle

4 november 2016 18:06

Konstigt att dom nu kallas för " yngre män", det är ju så viktigt i asylprocesser att alla under 18 år verkligen är baaarn, med dom ekonomiska fördelar det innebär. Kanske är det för att dom inte skall sammanblandas med just ensamkommande baaarn, för då faller ju hela mediefalsariet.

 
Ingen bild

Mona

4 november 2016 18:17

+Deltids Ölänning. Tyvärr så har många av dessa afghanska män som barn utnyttjats som "Bacha Bazi", på svenska kaffepojkar, vilket innebär att de har sålts till Kaffe- och Te-hus, där de sedan sminkas och kläds i kvinnokläder och säljes som "dansare" till vuxna män dvs. ren prostitution, eftersom de efter dansen utnyttjas sexuellt.Dessa barn går sedan som vuxna från att ha varit offer till att bli förövare (apropå våldtäkterna de begår i Sverige). Betänk att detta är fullständigt normalt och accepterat beteende i Afghanistan. Alla som har varit FN- eller NATO-soldater i AS känner till detta enorma problem, men har fått besked om att inte konfrontera det utan hålla tyst. Detta är ett bevis på att pedofili är "normalt" i detta land. Var det detta som Mona Sahlin ville byta ut den töntiga svenska midsommarkulturen emot eller Fredrik R. ville ha eftersom svenskarna endast är barbarer sedan urminnes tider. Ja, det kan ju se ut som om deras önskningar har gått i uppfyllelse idag.
Den som i Sverige skulle påtala sanningen om dessa absurditeter skulle förstås avfärdas som rasist. Det är nämligen på den nivån vi diskuterar sådana här fruktansvärt allvarliga saker i dagens samhälle. Jag vill naturligtvis inte på ngt sätt försvara dessa e-kommande afghanska "barn", utan i stället sätta sökarljuset på hur lite våra 7-politiker förstår om vad 35.000 sådana här "barn" faktiskt har med sig i bagaget när man bjuder in dem, och hur mkt det i förlängningen kommer att påverka och kosta svenska samhället i pengar och lidande.
För den som är intresserad så vill jag gärna rekommendera filmen "The Kiterunner" efter Khaled Hosseinis bok, som heter "Flyga Drake" på svenska, och som skildrar en del av dessa problemen. Hosseini som tillsammans med sina föräldrar flydde talibanerna och bosatte sig i USA har skrivit flera bra romaner med handling som utspelar sig i AS.
Googla 123 movies, så finns den där med engelska subtitles. Ligger en bra bit över 7 på IMDB. Finns massor med bra filmer där från Asien. Rekommenderar också den asiatiska filmsiten "kissasian", när jag ändå håller på. Engelska subtitles på allt. Själv ser jag i stort sett bara filmer från Kina/Hong Kong.
Ha en trevlig helg alla som läser Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

dajevlar

4 november 2016 18:20

Ja, numera kan man anta att om inget annat nämns så är förövaren utländsk (extra speciellt om inte gärningsmannna-beskrivningen innehåller 'ljushyad och svensktalande utan brytning').... Sedan finns det förstås andra brott där man kan anta att det inte är självklart; typ skattebrott, ej betalt TV-licensen, bilfylla etc...

Det som oroar mig är att eftersom dessa "nya" inte är kända av någon så är det svårt att hitta dem, och om det ändå görs så känns det som om rättsväsendet inte dömer dessa HÅRDARE precis (om man ska underdriva)...

Ja, nåt har hänt med det förut så fina svenska samhället. Och det är inte BRA - även om en del påstår det.

 
Ingen bild

Gute

4 november 2016 18:45

SVERIGEDEMOKRATERNA GÖR DET IGEN!!

Vilken magnifik konst i Grandios marknadsföring, visserligen lite som att skjuta på sittande fågel.
- Men ändå, det gäller att utnyttja läget.

European Freedom Awards. Rock on!!

 
Ingen bild

Mattias R

4 november 2016 18:56

@thoralf
Du missade att skriva att den ena av de två är försatt på fri fot. Och att misstanken om försök till mord inte längre är aktuell. Försvarar inte deras handlingar men det är onödigt av dig att inte säga som det är. Du som så ofta pratar om den förljugna mediasfären borde väl inte pyssla med sånt här?

Thoralf Alfsson

4 november 2016 19:13

Jag har bara citerat häktningsframställan och det som åklagaren skriver.

Vad är det för fel i min text?

Rätten ser det inte som mordförsök utan misshandel. Men en person blev knivskuren och andra hotade.

 
Ingen bild

Fredde

4 november 2016 18:59

Visst är det underbart så berikande de är, dessa ensamkommande barn!
Sverige blir så mycket bättre nu när de välutbildade ungdomarna tillför så mycket godhet.
(OBS: ironi!)

Jag kan inte fatta hur 7-klövern och PK-media bara fortsätter att mörka vad som händer!
Tyvärr verkar alldeles för många "Svensson" tro på lögnerna som sprids i TV, radio och tidningar, vi måste hjälpas åt att sprida sanningen!

 
Ingen bild

Pepparholm

4 november 2016 19:43

#J B Doe, du har så rätt. Jag läste i morse en notis om en 17-åring som slagit tågpersonal och vandaliserat en tågkupé. Hans kompisar hann fly innan polisen kom.

Med denna enda information från polisen och media - hur man nu ändå visste att han var 17 år - så var det ju självklart, att det var inte Emil i Lönneberga med kompisar som var på utflykt till Nässjö.

Jag drog direkt min egen slutsats på 30 mils håll vad det var för typ av
"barn". Alla dessa kommunikatörer som numera befolkar små och stora myndigheter och företag tycks tro att vi lantisar är korkade.

 
Ingen bild

Öland

4 november 2016 21:10

Det är det här plufskinden yngvesson vill ha

 
Ingen bild

Jenny

4 november 2016 21:18

Bor själv i Färjestaden och jag blir så otroligt besviken på lokal media som inte beskriver sanningen. Detta om något är väl ändå av intresse för allmänheten.

Jag säger upp Barometern på måndag, detta var droppen.

 
Ingen bild

Joho

4 november 2016 23:03

Varför ta in kommentarer av knäppgökar som Mattias R som lever i sin egen värld , måste vara en sjuk människa som kommer med såna urbota dumma kommentarer.

Thoralf Alfsson

4 november 2016 23:33

Jag tror alla behöver förstå hur andra tänker. De politiskt korrekta. Det var alltså inget mordförsök det var bara misshandel, rån och olaga hot. Med andra ord inget att bry sig om enligt Mattias R!

 
Ingen bild

Lissy

4 november 2016 23:15

Ölandsbladet har åtminstone förstått att de måste hinta om vilka gärningsmannen är. Något vagt/fegt såklart men bra mkt bättre än Barometern, Östran och lokalradion.

Ölandsbladet kanske har en framtid är ändå, så här avslutar de reportaget:

"Vid åtal och fällande dom riskerar männen utvisning."

 
Ingen bild

dave

4 november 2016 23:30

"nya kostnader" Samma gamla vanliga kostnader.

 
Ingen bild

X

5 november 2016 00:19

2018 är sista chansen att rädda Sverige.
Sedan är det för sent.
Får inte SD makt har vänsterliberalerna lyckats med att förstöra Sverige.
Vi normala får då söka hemvist annorstädes.

 
Ingen bild

Tony

5 november 2016 08:58

Mattias R @

Du tycker förmodligen att det var rätt att dom 3 ogärningsmän
som var med och gruppvåldtog en kvinna, blev åtalade sedan
frisläppta med feta skadestånd som följd, och där offret får
leva med alla helvetes kval, får bära med sig denna skändning
livet ut?
Med andra ord ogärningsmännen blir belönade, offret spottar
samhället på, eller bryr sig inte?
Visst var det en dom i din smak Mattias R ??

 
Ingen bild

Calle

5 november 2016 09:23

@ X
Instämmer till fullo. Vakna Svenska folk!!
Då tänker jag inte på alla oss som besöker denna blogg, utan dom som inte bryr sig eller ser vad som händer, och bara läser, ser och lyssnar på pk-media. Det gäller att få dessa att ta del av sanningar i alternativ media.

 
Ingen bild

Christer

5 november 2016 10:48

Jag funderar ofta på hur Sverige blivit som det blivit. Ingenting sker av sig själv, utan allt har en förklaring som börjar i det förgångna. Jag brukar säga att: Svenskar är ett hyggligt folk bestående av i stort sett endast en genetisk folkstam, vi talar samma språk och har levt i fred med vår omvärld under 200 år. De flesta har vuxit upp med hyggliga föräldrar, i skolan och ute i samhället var folk också hyggliga människor. Detta har skapat ett hyggligt folk. Vi vill gärna tro gott om andra människor, och har därför gjort oss till med egenskaper som "medmänsklighet", vi känner empati och visar oss solidariska med utsatta människor. Vi vill gärna tro att visad medmänsklighet automatiskt betalas tillbaka, men så behöver inte vara fallet.
Den som får något utan någon som helst motprestation ser nog tyvärr inte handlingen som ett utslag av medkänsla, utan bara som en gest från en lättlurad, godtrogen, och korkad svensk.
Den som blir friad av en svensk domstol bara för att beviskraven "inte höll", behöver inte hylla den gudomliga rättvisan som råder här. Han småler för sig själv över den tur han haft som hamnat bland dessa idioter. Här kan man t.o.m komma undan en våldtäkt genom att påstå att "man sov!". Och man blir trodd! Detta skapar dess värre ingen tilltro till rättssystemet, endast förakt.
Och hur blir det i förlängningen för t.ex dessa två afghanska gentlemännen i Färjestaden? Blir dom integrerade på grund av vår "hygglighet"? Nej, troligtvis inte. Dom var snett ute från början, varför låg dom inte o sov tillsammans med en nallebjörn vid den tidpunkten? Dom hade ju en lång skoldag framför sig med SFI, och att skaffa sig kunskaper om det svenska samhället.
Och hur blir deras fortsatta färd? Kommer dom någonsin att bli anställningsbara? Blir dom slitvargar i pensionssystemet? Nej, troligtvis inte.
Risken är stor att ett fortsatt liv i utanförskap är vad som väntar. Bidragsberoende och kriminalitet står stämplat i pannan på dom. Hur kunde det gå så? Vi som ville dom så väl.

 
Ingen bild

Lena

5 november 2016 12:45

Jag känner ett särskilt agg till dessa afghaner som kallar sig barn, det syns lång väg att de är vuxna, visserligen ganska unga män. De som bor här i min lilla stad syns ofta "på stan" eller gåendes på väg till sitt "hem" i ett visst område där knappt några svenskar bor. De är 6 st. och går alltid i klunga. Igår kom de med stora kassar från en känd herrekiperingsaffär. De har de största och nyaste iphonerna, och framför allt så hånler de alltid. De har ögonen på svenskarna, dessa s k baaarn är inga dunungar, det behöver man bara en blick för att konstatera.

Att ingen ser att de lever lyxliv! Varifrån kommer pengarna? De kommer ju från världens största leverantör av opiater, det är inte långsökt att tänka att de redan har portarna och kontakterna för försäljning och att det är detta som genererar pengar till lyxlivet.

Men polisen gör inget. Är de tillsagda eller törs det inte? Min brors dotter är polis, hon säger att ibland när de gör tillslag så står de provocerande och visar upp sina rullar med Eurosedlar mitt framför poliserna. Det är deras sätt att visa hur mycket de föraktar "demokratin" och Sverige.

Snacka om att man blir vanmäktig inför myndigheternas beteende. Dessa människor har privilegier som inte vi svenskar har och vem är det som gett tillåtelse till det? Kanske idioter som @Mattias R, han som alltid står på deras sida. Han måtte förakta sig själv väldigt mycket när han aldrig tar avstånd från kriminalitet.

 
Ingen bild

Lars johansson

5 november 2016 18:50

Ja, det är oerhört frustrerande att se och att uppleva hur våra politiker skänker bort vårt land till människor från andra världsdelar.Speciellt när dessa människor går arbetslösa och hånler åt de Svenskar som arbetar och försörjer dessa parasiter!

 
Ingen bild

Lars johansson

5 november 2016 19:18

Lena,frågan är hur gör vi med dessa uppenbara bedragare när våra myndigheter blundar. Har det varit frågan om svenskar, sjukskrivna eller arbetsskadade så är det en annan sak. Dessa jagas med blåslampa av FK om de inte kan arbeta efter 40 års slitande arbete,

 
Ingen bild

s29

5 november 2016 19:54

Vänta bara tills dom lättlånade monopolpengarna börjar sina. Då kommer till och med sosseväljarna att vakna.Man kan undra hur dom små aktörena i horstimmet tänker,kommer samtliga att få välbetalda toppjobb?

 
Ingen bild

Fredde

5 november 2016 22:42

Vilka var de som utsattes för brotten?
Andra "ensamkommande barn" , eller svenskt bus, eller vanliga ungdomar?

Thoralf Alfsson

5 november 2016 23:13

Ryktet säger svenskar

 
Ingen bild

Gösta Svensson

6 november 2016 07:27

I en normal stat hade dessa två intränglingar internerats i väntan på nästa plan till Afghanistan. Dit hade de fått åka iförda handfängsel med huva över skall, och sedan hade de överlämnats till afghanska myndigheter med livstids utvisning i registren.

Istället spottar man både brottsoffren som individer, svenskarna som folk och Sverige som nation. Man kokar av äckel och ilska. I framtiden kommer några att få betala för att hantering av detta slag skedde.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards