thoralf

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2016

DETALJPLANEN FÖR FREDRIKSSKANS

Av Thoralf Alfsson - 31 oktober 2016 23:06

 

Det inringade området är detaljplanens område.


Vid måndagens kommunfullmäktigemöte togs detaljplanen och beslutet att bygga 200-300 bostäder på Fredriksskansområdet. Ett beslut som Sverigedemokraterna är starkt kritiska till och som vi yrkade avslag på. Vi fick lite förvånande stöd av tre av fyra Liberaler som också yrkade på avslag.


1. Vi har under hela processen ansett att Fredriksskansområdet behövs med sina 3 fullstora fotbollsplaner för alla skolelever som finns i de centrala delarna av Kalmar. Det flera grundskolor med framförallt gymnasieskolorna och nya Linnéuniversitetet med kanske upp emot 10 000 studenter. I detta avseendet är det en skandal.


2. Området behövs också som en yta för de stora evenemang som arrangeras i staden under huvudsakligen sommarhalvåret.


3.Området fungerar även som en stor grön lunga i centrum. En yta som istället borde utvecklas som rekreationsområdet genom att fler träd planteras och ett promenadstråk längs Malmfjärden.


4. Kalmar kommun har tagit fram eller håller på att ta fram ett stort antal detaljplaner som kommer ge Kalmar stad ca 4000 bostäder under fram till 2019 och man kan fråga sig vem som skall bo i alla dessa bostäder och vad de skall jobba med. Det är en stor risk för överexploatering de kommande åren. Det är med andra ord inget akut läge utan alla andra bostadsprojekt som redan pågår kommer täcka behoven i Kalmar. Därmed vore det bättre att avstå från en exploatering med bostäder på Fredriksskansområdet.


5. Enligt vår mening följer heller inte detaljplanen Kalmar kommuns Översiktsplan och definitivt inte den Grönstrukturplan som antogs 2010 av kommunfullmäktige. Varför skall det läggas enorma arbetsinsatser på utredningar och ta fram en Grönstrukturplan när man sedan fullständigt nonchalerar intentionerna i den samma. Ett spel för gallerierna!


6. Många betraktar dessutom området som Kalmars mest attraktiva område att kunna bygga och bo vid. Trots detta räknar Kalmar kommun med en förlust på ca 5 miljoner kronor. Min uppfattning är att kostnaderna och därmed förlusten kommer bli ännu större då man inte räknar in alla kostnader då man inte tar hänsyn till alla konsekvenser och effekter i kostnadsberäkningen.


7. Dessutom skulle intäkterna för markförsäljningen även täcka det bidrag som redan betalades ut till KFF redan 2011-2012 på ca 29 miljoner kronor. Majoriteten svarade överhuvudtaget inte på detta i dag under KF-mötet.


Kommunalrådet Johan Persson lyste också med sin frånvaro under dagens möte!

 

Det tråkiga är dock att Barometern väljer att knappt kommentera Sverigedemokraternas inställning och mina inlägg i debatten under kommunfullmäktige i artiklarna.


Barometern lyckas med att efter att man skrivit flera stycken, ca 15 rader om Liberalernas avslagsyrkande klämma in ”Även SD är emot planen.”


Visst blir man överlycklig och enormt tacksam över den vänligheten!


Östra Småland har dock skrivit betydligt mer och till och med fått med replikskiftet med vänsterpartiets Bertil Dahl då det hettade till lite. Det var efter att moderaten Christina Fosnes sagt att hon och vänsterpartiet delade uppfattning om byggandet av "lyxbostäder" vid Fredriksskans.


"Thoralf Alfsson (SD) anser att Fredriksskans bör bevaras, och han ställde sig frågande till om det behövs flera bostäder.

– Vi har detaljplaner för 3 600 bostäder. Kan vi inte bevara Fredriksskans?

De övriga politikerna, från höger till vänster, var dock för. Och tidvis hettade debatten till, som när Alfsson anklagade Bertil Dahl (V) för att prata som en högerpolitiker genom att säga ja till bostäder för de rikaste, där bostadsbolagen gör vinst.

– Det är klassisk vänsterpolitik att bygga bostäder, replikerade Dahl."


Här kommer några gamla länkar som gäller denna detaljplan.http://www.barometern.se/reagera/fler-maste-hoja-sina-roster-for-fredriksskans/

http://www.barometern.se/debatt/fredriksskans-maste-raddas-fran-bebyggelse/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/04/20/11301241-nya-fredriksskans/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/05/02/11307529-inga-bostader-pa-fredriksskans/


 
 
ANNONS
 
Ingen bild

Politikpartist

1 november 2016 11:42

I en demokrati ska väl alla få komma till tals men jag förstår Barometern. SD, du Thoralf, klagar konsekvent på alla beslut som tas i fullmäktige med vissa undantag.
Varför då skriva om SD och dig? alla vet ändå att du ä emot.

Thoralf Alfsson

1 november 2016 12:22

Politikpartist

Din kommentar är så dum att den egentligen inte förtjänar att kommenteras. Men jag skall ändå göra det för att visa hur okunnig du är.

Hur många beslut tror du det tas i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige varje månad?

Hur många detaljplaner tror du det tagits sedan jag kom in i kommunfullmäktige 2006? Hur många av dessa tror du jag yrkat avslag på?

Ta fram de uppgifterna så kan vi sedan diskutera om vi klagar konsekvent. Nu kommer du ju aldrig ta fram dessa uppgifter på grund av att du är för lat och inte gillar fakta som bevisar att du bara är en gnällspik som inte gillar att SD går framåt på andra partiers bekostnad.

Vi inom SD har en vision för hur Kalmar skall utvecklas och i vilken miljö som kommunens medborgare skall bo i. Den skiljer sig delvis från majoritetens uppfattning, inte minst när det gäller den fröna strukturen i staden. De rödgröna med stöd av flera allianspartier verkar vilja bebygga varje grönområde i staden. Vi delar inte den uppfattning. Men jag förmodar att du föredrar mer asfalt,betong och glas i Kalmar!

Nu väntar jag på att du skall komma med lite fakta som visar att jag "klagar konsekvent på alla beslut". Börja med alla detaljplaner sedan 2006. Skall bli en intressant läsning!

 
Ingen bild

SM811

1 november 2016 12:20

Otroligt dumt att förstöra detta grönområde vid vattnet.

 
Ingen bild

Hacke

1 november 2016 13:03

Som utomstående är jag inte hundraprocentigt insatt i detta och andra ärenden i Kalmar. Men för mig räcker det mer än gott att följa Thoralfs blogg och se hans genomgående förnuftiga och verklighetsbaserade reflektioner och ställningstagande på alla områden för att ytterligare befästa bilden av honom och sd som den vanliga människans enda givna politiska alternativ. Lägger man därtill det faktum hans arbetskapacitet, mod, integritet och fristående från etablissemanget, såväl politiskt som medialt, väger vederhäftigheten och respekten kring hans person och arbete naturligtvis bara ännu tyngre.
Jag vill påstå att Thoralf är helt unik i sitt slag och en kraft att stilla bedja om för andra kommuner i landet. Det vittnar väl om inte annat alla hans följare runt om i Sverige som liksom han önskar och efter bästa förmåga verkar för ett helt annat Sverige än det vi tvingas ta del av idag

Thoralf Alfsson

1 november 2016 13:13

Tack, det värmde.

 
Ingen bild

Niklas R

1 november 2016 13:12

Socialisterna förnekar sig aldrig. De vill ju fortsätta på den vägen som sossarna satte igång med 60 och 70-talet med att förinta alla de gamla stadskärnorna i våra samhällen och byta ut dem mot konsum, domus, epa och åhlens-varuhus. Allt skulle vara samma oavsett vilken stad du kom till. Internationalen skulle riktigt sitta i väggarna.

Socialdemokraterna, detta light version av rysslands kommunistiska parti, har förstört otroligt mycket av vårt kulturlandskap och vår historia. De har t.ex schaktat bort i stort sett hela 1600-talet och stormaktstiden från Stockholm, utan att det ens dokumenterades, osv.

Nu skiter ju alla goda socialister i detta eftersom denna historia inte berör dem. Men för resten av Sveriges befolkning, en si så där 8 500 000, så är det väldigt allvarligt. Jag räknar inte med alla nysvenskar som kommit för de kunde inte bry sig mindre om vår historia, eftersom det är just vår historia, inte deras. Och sedan de lite drygt 100 000 socialister som finns i vårt land som styr och ställer.

 
Ingen bild

Mona

1 november 2016 13:58

+HACKE
Håller fullständigt med dig om allt du skriver. Hade det inte varit för Thoralf så hade vi inte vetat alls vad som föregår bakom kulisserna här i vår lokalsamhälle. Han har sedan många år tillbaka gjort det jobb som journalisterna egentligen skulle ha gjort, och alltid satt sökarljuset på fall som annars tystats ner eller mörkats. Själv har jag slutat att läsa både svensk ock lokal MSM, har också slängt ut TVn och befinner mig i övrigt mest på utländska medier. Thoralfs blogg är den enda lokala site jag är inne på dagligen. Thoralf Alfsson och Kent Ekeroth är de politiker i SD som jag har mest respekt för. Kent för sina underbart engagerande debatter och Thoralf för sitt fantastiska journalistiska grävande. Bägge två är "Top Notch" och jag önskar att vi kunde få se dem båda som ministrar i en framtida regering.

 
Ingen bild

En småländska

1 november 2016 13:59

Håller med fullständigt, det byggs som aldrig förr, men vilka skall bo där? Inflyttning i paritet med byggnationen har vi inte, jobb skall alltså skapas för att locka människor till Kalmar. Räcker inte med e-hälsomyndigheten. Just nu färdigställs ex Gesällen, Varvsholmen, Kajalen, Erik Dahlbergs, Bergagården, sen planeras för Södra staden, Karlssons äng, Kungsgårdsvägen, Skärgårdsstaden och nu Fredriksskans. Det kommer inte att bli några billiga bostäder för flertalet. Hur ska detta sluta?

 
Ingen bild

Friholt

1 november 2016 16:47

Ur SD Stockholms stads budget för 2017:
"De föreslås minskad invandring och ökat fokus på att få flyktingar,EU-medborgare och andra invandrade personer att lämna Stockholm.
Man vill till exempel lägga 50 miljoner på att få flyktingar och andra invandrade personer i Stockholm att lämna Sverige. Partiet föreslår att Stockholm skapar en särskild återvandringsförvaltning och gör om medborgarkontor till återvändningskontor."
SD Stockholm börjar bli bra nu efter allt strul. Och det kommer att bli ännu bättre 2018.
Men... SD Stockholm saknar en Thoralf Alfsson.

 
Ingen bild

Ludvig

1 november 2016 17:46

Lika dumt som att bygga skola vid hamnen.

 
Ingen bild

Salming

1 november 2016 17:56

Johan Persson lyser väl alltid ned sin frånvaro. Andra kommuners ordförande svarar på e-post och visar sig bland folk.

Lever Johan Persson i en grotta???

Thoralf Alfsson

1 november 2016 18:16

Jag hörde idag att Johan Persson hade höstlov och hade åkt till solen.

 
Ingen bild

Thor

1 november 2016 18:35

Byggmaffian har 7-klöverpolitikerna i fickan. Att det ska byggas på ett grönområde mitt i staden är illa nog men att det inte går att ifrågasätta kostnaderna är rena vanvettet. Vilka kommer att ha råd att bo i alla dessa lägenheter? Troligen de som inte behöver själva.

 
Ingen bild

Pepparholm

1 november 2016 18:37

När jag ser den flygbilden så behöver jag inte vara kalmarbo för att se att det vore miljöförstöring att bebygga denna gröna yta. Tänker inte förespråkarna för bebyggelse på sina barn som ska leva i staden? SD bör använda bilden i valkampanjen.

 
Ingen bild

Morre

1 november 2016 19:21

Thoralf, du är min hjälte. Jag läser din blogg varje dag.

 
Ingen bild

Stefan

1 november 2016 19:40

@Hacke,
Det var ta mig fan det finaste jag hört sen jag konfirmerade mig!

Allvarligt talat, jag håller med om varje ord. Thoralf är en enastående tillgång för SD, Kalmar och Sverige. Jag hoppas det står klart för hans partiledning innan nästa val. Det vore skandal om inte Thoralf återfinns på valbar plats på SD's riksdagslista.

 
Ingen bild

Fredde

1 november 2016 20:11

Hela 28 procent av svenskarna svarar att invandring är det största hotet mot vårt samhälle. Bara fyra procent svarar att krig istället är vad man ska oroa sig över.

Nånting för 7-klövern att fundera på. Svensken är inte dummare än att han/hon fattar att det inte funkar att låta invandringen fortsätta obegränsat.

 
Ingen bild

Anders Jonsson

1 november 2016 20:27

LÅT INTE KOMMUNERNA BLI GRISKLUBBAR SOM ALLMÄNHETEN SAKNAR FRÖRTROENDE FÖR OCH SKRATTAR ÅT I FRAMTIDEN.
DET MÅSTE INFÖRAS TJÄSTEMANNAANSVAR.

 
Ingen bild

Fredde

1 november 2016 20:55

Sorry, min förra kommentar kom på fel inlägg.

Självklart ska inte Fredrikskans bebyggas! Det är ju ett unikt grönområde, som dessutom används av skolor och allmänheten.
Där ska inte byggas skitdyra lägenheter, det finns det andra ytor till. Varför inte riva gamla Rifa och bygga hyreshus där?
Likaså Tallhagen kan vara lämpligt, universitetet borde ha byggs där, men nu är ju ytan tillgänglig.

 
Ingen bild

Hacke

1 november 2016 22:58

Ser att Östra Småland tar upp nyheten om prästen som står åtalad tillsammans med tre "rumäner" för stöld och häleri. Den som Thoralf redan tidigare gett oss följare av bloggen hela sanningen om.
Och gammelmedia förnekar sig aldrig. Vem inbillar sig exempelvis att denna formulering hade använts om prästafa´n hade haft sverigevänlig partitillhörighet.
"Den åtalade prästen, som också är partipolitiskt engagerad, har arbetat med romer under flera år och också skrivit flera debattartiklar".

 
Ingen bild

Politikpartist.

1 november 2016 23:01

Din kommentar är så dum att den egentligen inte förtjänar att kommenteras. Men jag skall ändå göra det för att visa hur okunnig du är.
Ja,det är ju ditt sätt att bemöta alla som inte tycker som du. Du behöver inte tala om för mig vad jag ska redovisa för dig. Jag vet hur många beslut som tas i KS och KF. Jag började med politik i början på 70-talet så gör dig inte dum genom att tala om vad jag vet och inte vet. Jag har många vänner i KF från i stort sett alla partier utom SD.
Skulle SD hålla med,rösta med i många av dom beslut som tas i KF efter att dom bereds i KS eller inte konsekvent gnälla när det är interpellationsdebatterna i KF, då skulle kommunen gynnas av det. Nu gnäller ni mest! Kan du säga 10 beslut som klubbats i KF,bara i år, där SD röstat med dom andra? Knappast.

Thoralf Alfsson

1 november 2016 23:33

Ditt svar är minst sagt pinsamt!

Om du nu är så erfaren borde du ha bättre förstånd.

Igår var vi eniga "med dom andra" i ärende 4,5,6,7,8,9,10 och 11. Det var åtta beslut under enbart gårdagens kommunfullmäktige.

Jag skall inte räkna upp de ca 20 ärenden vi beslutade om i stor enighet vid dagens möte i kommunstyrelsen. Då skulle du bara verka ännu mer okunnig.

Jag är dessutom glad att en sådan osympatisk person inte har några vänner i KF inom SD.

Kontrollera först vad du säger innan du kommer med några oriktiga påståenden.

Sedan är det väldigt fegt att vara anonym och gömma sig bakom ett alias. Om du vill kritisera mig, stå för det så att jag vet vilken politiskt parti du tillhör!

 
Ingen bild

UncleBob

2 november 2016 01:31

Typisk översittarattityd som gränsar till det HAT som alternativmedia och bloggar som din Thoralf sägs sprida. Det typiska med "Politikpartist" inlägg är att det är lögnaktigt, skrytsamt och fegt anonymiserat att han/ hon inte ens vill tala om vilket parti han/hon röstar på. Det får bli en gissning: Kan det vara Johan Persson eller något annat nättroll som inte anser sig tagen på allvar?. Skit samma det är alltid lika skönt att se deras desperata bortförklaringar och lögner för det bevisar att SD´s segrar sticker i ögonen. Speciellt på en som röstat fram Stefan Löfvén till statsminister. Även den mest ingrodda gråsosse måste våndas varje gång han yttrar sig

 
Ingen bild

Elsa

2 november 2016 01:48

Johan Persson har ju storhetsvansinne. Vad tror han att Kalmar är? Nya New York? Han ska öka invånarantalet med massa invandrare dessutom...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 november 2016 04:03

En fegis som liksom många andra gömmer sej i anonymitetens dunkel ! Ordet utmaning är det många som gömmer sej bakom ,när man ser att det går åt h-----e tar man fram det ordet !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se