thoralf

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2016

DEN "GODE" PRÄSTEN ÅTALAS

Av Thoralf Alfsson - 31 oktober 2016 16:47

När jag efterfrågade stämningsansökningar vid Kalmar tingsrätt i slutet av förra veckan fick jag handlingarna till åtalet mot de rumäner som polisen tog på bar gärning för drygt en månad sedan ute vid Salvelägret eller dess närhet med en hel mängd stöldgods som kommer från Sundsvall, Söderhamn och Nyköping.


I en artikel i Barometern skriven av Anders Blank i samband med biskopens besök vid Salvelägret säger en av romerna vid Salve följande.


”Vi går runt varje dag och knackar på hos människor för att fråga om jobb. Vi har det svårt och vet inte om vi har pengar till mat, säger Caldarar Petru. En del är vänliga mot oss, andra är det inte.

 

Katarina Borgemo menar att romerna på Salve är tåliga människor, vana att leva i utanförskap att bli bespottade och trakasserade.”


Katarina Borgemo borde läsa åtalet och alla åtalspunkter. Barometern har heller inte skrivit något om att åtal väckts mot romer vid Salvelägret.


När jag läste åtalet mot de två rumänerna upptäckte jag även ett svenskt namn i en av åtalspunkterna. Det gjorde mig lite nyfiken och jag googlade då namnet. Döm om min förvåning blev stor då det var en pensionerad präst från Nyköpingstrakten som nu åtalas för häleri. Det var inte svårt att hitta artiklar på nätet om den ”gode prästen”.

Eftersom jag precis skulle resa iväg till Sverigedemokraternas Kommun & Landstingsdagar i Västerås så har jag under helgen passat på att prata med Sverigedemokrater från Nyköping och Trosa som kunde berätta en del om den ”gode prästen”. Han var känd för sitt engagemang för flyktingar, ekonomiska flyktingar och romer. Men även för en hel del annat också.


Den ”gode prästen” är uppenbarligen en flyktingkramare som hjälper flyktingar på alla ”möjliga” sätt, inte minst romer om man skall tro artiklarna på nätet. Dessutom är han enligt Sörmlands Nyheter invald kyrkopolitiker för socialdemokraterna vid stiftsfullmäktige i Strängnäs stift (2013). I en insändare från valrörelsen 2014 har han uppenbarligen bytt parti till Miljöpartiet. I de uppgifter jag fått finns många märkliga uppgifter som borde intressera journalister men även t.ex Skattemyndigheten om hur verksamheten sköts i de frivilligorganisationer som han driver.


Lagboken gäller även för ”goda präster”

 

Den ”gode prästen” har uppenbarligen ägnat sig åt flyktingverksamhet under flera decennier. Han förekommer i ett blogginlägg angående boken Gömda.


http://sanningenomgomda.blogspot.se/2011/06/sanningen-om-gomda-kapitel-28.html

 

Nu är den ”gode prästen” åtalad för häleri tillsammans med två romer från Rumänien. Han skall enligt åtalet ha förvarat bland annat skruvdragare, led-lampor, mikrofoner, motorsåg och andra verktyg stulna från både privatpersoner och företag i Nyköpingstrakten.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Grålle

31 oktober 2016 17:05

Präst och miljöpartist - sannerligen en samhällsfientlig figur, måtte det bli mer än bara dagsböter för denne Quisling.

 
Ingen bild

Hunter61

31 oktober 2016 17:21

Man behöver nog inte ha dåligt samvete för att lämna den storslagna svenska kyrkan. .som nu kan gotta sig ,när påven är här och välsignar,det mångkulturella himmelriket som det blivit här..vilken sörja. .

 
Ingen bild

Hacke

31 oktober 2016 17:51

Du är helt grym Thoralf. Vilken mumma för journalistpacket om dom inte hade bakbundit sig själva från att skriva sanningen.
Givet guldlöp annars (på ren pursvenska): Känd flyktingpräst i zigensk stöld- och hälerihärva.

@ Mona (förra tråden)
Du är sannerligen inte ensam. Jag känner igen mig precis i det det du beskriver.

 
Ingen bild

Anders

31 oktober 2016 17:51

Du skall inte stjäla.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 oktober 2016 17:53

I dagens Sverige är det viktigaste för alla "goda" människor att undanhålla sanningar om alla samhällsproblem som skulle kunna gynna SD.
Därför är dina sanningar så viktiga Thoralf.
Det skulle vara mycket positivt om SD som enda oppositionsparti ännu mer talar om för svenska folket vad som händer i det mångkulurella Sverige.
Att försöka fjäska för de inkompetenta 7-klöverpartierna är inte rätt väg.
Deras mörkning av verkligheten är "äcklig".
Stefan Löfven är beredd att göra Sverige till ett U-land för att hålla SD utanför regeringen.Batra går i Reinfeldts fotspår.

 
Ingen bild

boa

31 oktober 2016 17:56

Upplever man sig befinna i utanförskap måste man själv anpassa sig för att bryta detta och komma med i gemenskapen. Allt beror på en själv.

 
Ingen bild

Tony

31 oktober 2016 17:58

Kyrkans Moral naggas mer och mer i kanten, kyrkan
ställer högre krav på kyrkogårdsarbetarna än vad
dom gör på präster och Biskopar?

 
Ingen bild

KS

31 oktober 2016 18:18

Gött jobbat Thoralf!!!!!!!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

31 oktober 2016 18:27

Man behöver inte ha några "fördomar om romer"
Dom hjälper så gärna själva till!
Men nu en socialdemokratisk kyrkopolitiker som hälare!
Anders Blank, där har du något att skriva om.
Något som kan bekräfta din objektiva bild av romer.

 
Ingen bild

Didrik

31 oktober 2016 18:42


Präst, miljöpartist, hälare.
Tänk vilka gobitar för kvällspressen.
Varför så tyst?

 
Ingen bild

Överste Senap

31 oktober 2016 19:11

Verkar som om det sitter horder av "journalister" som
inte har annat för sej än att gräva upp negativa
påståenden om SD. Man gräver "djupt" 2006, 2011, och ännu
längre tillbaka.

Det mesta är inte ens sant, men presenteras som sanning av
media. Otäckt, därför att det finns ännu en stor del av
befolkningen som har tilltro till SVT och SR,
Tänk om man grävde hälften så mycket om andra partier?

Hur var det t ex med "järnrörsskandalen"? Var det ett järnrör?
Kom någon till skada?
Blev någon anhållen?
Blev någon dömd?

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 oktober 2016 19:40

Tack Thoralf för dina avslöjanden. Även om man blir nästan förtvivlad, är det bra att eländet kommer fram i ljuset.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 oktober 2016 19:42

Angående rot och rut !
Kan inte alla detaljer men det är inte klokt.
Det fuskas och myglas.
Den som utför arbetet får inte vara släkt med den som vill ha hjälp med
jobbet.
Idioti !
Hur då släkt ? Ska myndigheter syssla med släktforskning när dom inte hinner med viktiga uppgifter.
Det måste vara en mycket oklok reform.

 
Ingen bild

Bosse

31 oktober 2016 19:51

Det värsta med den s.k järnrörskandalen är den uppmärksamhet och medlöperi med media som SDs ledning själva gav den genom att utesluta två personer. Jag är övertygad om att hade man bara struntat i uppståndelsen och låtsat som det regnar, så hade hela historien självdött och inte ältats om och om igen år efter år. Det var en stor tavla att vika sig för media. Det allra dummaste var ju att SD fanns inte ens i riksdagen vid tiden för händelsen.

 
Ingen bild

C Andersson

31 oktober 2016 20:26

I blogginlägget angående boken Gömda är ett namn som låter välbekant i mina öron. Säreget .....

 
Ingen bild

Lena

31 oktober 2016 20:44

Tycker du gör stordåd mest varje dag, Thoralf, som letar upp och avslöjar vad som pågår i Sverige idag. Detta är endast i dina trakter, och säkert händer det lika mycket på en massa orter i hela Sverige. Ändå sitter de s k journalisterna MSM och mörkar, förvrider och detta om förtal av SD ska vi inte tala om. Det finns inte ett uns av hederlighet i dessa människor!

Nu är det som någon sa tidigare att man blir nästan galen av ALLT som sker, och det i ett tempo som man inte kan tro är sant. Det är nästan så man tror på syndafloden...

Men här är ett hopp i alla fall, hoppas bara att det bär hela vägen för Trump. Denna video har jag missat, hittade den på Anthropocene under rubriken Dagens Nyhet, en person har lagt in en kommentar. Måste ses, endast 5 min. Trumps tal till NWO:

https://www.youtube.com/watch?v=EYozWHBlf8g

 
Ingen bild

Christer

31 oktober 2016 21:05

Svar till Överste senap 19.11
Angående "järnrörsskandalen"!
Ingen kom till skada!
ingen blev anhållen!
Ingen blev dömd!
Däremot blev Göteborgsposten dömd för att ha publicerat Kent Ekerots video om förloppet. Ekerot hade upphovsrätten till sina egna bilder kom rätten fram till. Beloppet var inte så stort, tror det handlade om 8-tusen kr. Det som aldrig beskrivits om händelsen är att det är omöjligt att slåss med ett Burtonrör! Rören som Almkvist fick tag på var s.k förankringsrör till en Burton-ställning. Dom har en ytterdiameter på 48.2mm, vilket är nästan omöjligt att greppa för en vanlig hand. Man rår inte runt, utan tvingas till en tvåhandsfattning. Du får då ingen riktig sving i slaget. Skall man verkligen slå ihjäl någon, skall man göra som negern i Ljungsbro gjorde, använda sig av ett avkapat vattenledningsrör. Det har en diameter på 30mm, och med en enhandsfattning får röret en sån kraft och hastighet att en skalle krossas lätt. Det var så 2 människor fick plikta med livet den kvällen i Ljungsbro, om ni minns.

 
Ingen bild

dave

31 oktober 2016 21:46

Överste Senap
Måndag 31 okt 19:11

Hur var det t ex med "järnrörsskandalen"? Var det ett järnrör?
Ja. Det var ett järnrör.

Kom någon till skada?
2 Döda.

Blev någon anhållen?
Ja. En afrikan.

Blev någon dömd?
Samma afrikan som blev anhållen.

 
Ingen bild

X

31 oktober 2016 23:05

Var det inte Ulrika i "Utvandrarna" som sade till Prosten Brusander:
- Ni står där svarta och lea som djävulen själv.

Stämmer även idag...

 
Ingen bild

Slippery Slope

31 oktober 2016 23:47

Överste Senap, Christer, Bosse - ni bagatelliserar alt försvarar implicit järnröret. Mördaren som ni hänvisar till kandiderade inte till riksdagen. Det gjorde däremot SD-grabbarna. Oavsett synen på invandringen borde väl folk här kunna se att det var väldigt, väldigt fel? Blir mörkrädd av att se hur tonläget skruvas upp i kommentarsfältet och hur hatet mot invandrare och "etablisemang" slår undan sunt förnuft. Tänk er visionen att vi lät Thoralfs fotsoldater styra landet. Jag tror ingen skulle gå säker.

Thoralf Alfsson

1 november 2016 07:09

DU menar att allra går säkra idag? Jag är övertygad om att med SD vid rodret skulle det bli mycket bättre.

 
Ingen bild

World Traveller

1 november 2016 01:36

Istallet for att undersoka saker som denna saa forsoker vissa journalister grava fram skit om Thoralf istallet. Hur vore det om de gjorde sitt jobb som de ska.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 november 2016 07:26

Annat ämne. Två dödade i Göteborg inatt. När kommer fackeltågen och talen från de annars så manifestsugna mot denna importerade företeelse?? "Sverige har aldrig varit tryggare", jo, visst...

 
Ingen bild

Fredde

1 november 2016 07:28

Ulrika i utvandrarna sa något annat bra också om prästen:
Stå där och predika, med bibeln i ena handen och k*ken i den andra handen....
Stämmer ju otäckt bra även idag!

 
Ingen bild

Fredde

1 november 2016 07:49

Hallpressen avskedar personal, knappast förvånande. Tyvärr blir heller inte förvånad över pressens egen bild av sig själva, den stämmer illa med verkligheten.
"demokratin hotas i förlängningen om färre journalister bevakar samhället"

Demokratin hotas... Det är ju precis vad som händer idag! Demokratin hotas pga att pressen filtrerar information, ljuger och skarvar vilt i sin iver att vara politiskt korrekta.

Läser man om ovan nämnda präst, hittar man en massa snyfthistorier om zigenare, aldrig någon fakta om stölder som de dömts för.

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 november 2016 09:39

"Slippery slope", Så om man inte kandiderar till riksdagen så är det legitimt att slå ihjäl folk med järnrör ??

 
Ingen bild

Christer

1 november 2016 09:57

Slippery slope 23.47
Jag bagatelliserar inte Ekerots och Almkvists svingande med Burtonrören. Det var ett dumt och omoget tilltag på fyllan. Men som sagt ingen kom till skada. Till skillnad från afrikanen i Ljungsbro som verkligen träffade rätt. Det enda försvar till den handlingen tycks vara att han inte kandiderade till Riksdagen.
Sicket jävla resonemang!
Du som förment anser dig ha ett sunt förnuft, hur ser du på samhällsutvecklingen? Senast i går kväll blev 2 unga män ihjälskjutna i Göteborg. Jag har inte forskat i deras CV eller etnicitet, men jag är ganska övertygad om att det inte var "Thoralfs fotsoldater" som var i farten. Eller vad tror du?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 november 2016 10:21

Tycker faktiskt det är ganska bra så länge väntermedia tuggar om sin egen påhittade stora "järnrörsskandal" , folk blir bara förbannade och röstar på SD.

Agendajournalistiken får också gärna fortsätta , det är trots den, samt idag reklmafilmerna, som får rullgard1nen att åka upp på folk, och börja rösta SD.

Låt journalisterna få ha sin egenbild av opartiskt förmedlande skribenter då inom Lenin-Marxism fållan........

Låt journalisterna få tro att uppsägningar beror på digitaliseringen, vilket det kanske gör till 50 % också, resten beror på att SD växer så det knackar och folk slutar köpa tidningar.

Någon ojjar sej över "järnrörsskandalen etc, tur att denna person inte förstår att pepparspray ,samt kniv börjar dyka upp bland den svenska befolkningen, men så är det när man är 25 år efter och vänsterplattfot.
Varför inte prova verkligheten en dag eller två ?

Få en fredling lösning i Sverige är kört, det tåget har redan gått 500000 nya vinstlotter väntas 2017-2019.
Större delen av dom svenska männen är tokförbannade, och kräver dessutom konsekvenser för dom an(s)variga, lycka till......

Med SD siffror på 30% ,så röstar nästan alla svenska män på SD, svenska kvinnor bidrar med 5%, ren mattematik bara.

Tyvärr fungerar agendajournalistiken mycket bra fortfarande på svenska kvinnor som skall hjälpa alla världens "barn", utom sina egna...

SD är ett självspelande piano, dessutom Sveriges största parti 2018

 
Ingen bild

Slippery Slope

1 november 2016 13:15

Christer, Onkel Sven: parallellen med mordet i Ljungsbro var det inte jag som plockade upp. Inte heller försvarade jag mordet på något vis, och varför skulle jag förväntas göra det? Det enda som de två händelsen har gemensamt är tillhygets material. Thoralf: Min oro mot "Thoralfs fotsoldater" är mångbottnad. Det handlar om uttryck för människoförakt, rop om censur och "landsförräderi" och en egensnickrad kristendom som hör till Sverige och som vi övriga ska foga oss i. Människor som oroar sig för klimatutvecklingen kallas klimatalarmister och de som uttrycker något vänligt om flyktingar/invandrare blir flyktingkramare. Den samhällssyn som rösterma ger uttryck för vill jag slippa.
Finns problem med invandringen? Absolut, stora sådana, men lösningen vill jag inte lägga i händerna på människor som öser ur sig invektiv på nätet om kvällarna. Och innan ni skriver ett svar om hur dumma "de andra" är - nej, jag försvarar inte övergrepp åt något håll, men nu anklagar jag er som grupp, medveten om att kritiken inte nödvändigtvis är tillämplig för var och en av er. Nettot är dock djupt misogynt.

 
Ingen bild

Christer

1 november 2016 15:49

Slippery slope 13.15 Ett något sorgligt inlägg i debatten. Du skulle kunna vara den gode prästen som var föremålet för detta inslag på Thoralfs blogg. Människor med en "egensnickrad kristendom" kan du vara själv! Vi som sitter här på kvällarna och vräker ur oss invektiv har väldigt lite makt. Makten ligger hos det etablissemang som förvaltar makten dagtid. Och vi är många som tycker att det går allt sämre. Övergrepp som hela tiden slätas över av såna som du. Präster som hjälper kriminella bara för att dom råkar ha offerkoftan knäppt ända upp i halsen. Eller åklagare som är mera rädd för rasismen än att värna om en rullstolsburen, våldtagen kvinna. Exemplen på detta lands förfall är otaliga, och dom fylls på varje dag.
En del tror att lösningen på allt jävelskap är att blunda och samtidigt ropa på censur. Det tycker jag är "människoförakt" av högsta graden.
Det du kallar "Thoralfs fotsoldater" vill att folk skall öppna ögonen. Var tycker du att våldet och hoten på våra gator och torg kommer ifrån?

 
Ingen bild

Lena

1 november 2016 17:21

@Slippery Slope 13.15 "Finns problem med invandringen? Absolut, stora sådana, men lösningen vill jag inte lägga i händerna på människor som öser ur sig invektiv på nätet om kvällarna".

Men kom med något eget då. 7K förnekar ju allt, det gör även MSM. Därför är befolkningen delat i olika läger, vilket är mycket osunt i ett land (början på inbördeskrig?).

Om du tycker att en del är gnälliga så är det kanske för att de blivit drabbade personligen (du har väl läst om våldtäkterna som är bland de högsta i världen? etc etc) Problemet är ju att MSM vinklar det på annat sätt samt att de förminskar, mörkar och inte minst ljuger och fintar med att demonisera personer med annan åsikt.

Vi är faktiskt inga trälar som bara ska hålla käften och vara nöjda med allt. Vi har andra visioner. Varför kan inte du och andra med dig i ert "läger" lyssna mer på oss? Tycker du det är så självklart att ni har rätt?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 november 2016 18:41

Orden är tankens avföring !
Gäller i hög grad "Slippery Stolpskott" tillsammans med övriga vänstermaffia.

 
Ingen bild

Sekulär

1 november 2016 22:30

All religion leder till stöld. Vissa blir alltid "finare" än andra och tar sig rättigheter och friheter. Man finner alla möjliga argument för att begå stöld med glorian fortsatt på.

 
Ingen bild

Slippery Slope

2 november 2016 00:30

Ja men se där, Pretty Boy Floyd ropar "vänster". Men se där har du fel. Lika fel har du, Christer, när du tillskriver mig någon form av kristen tro (eller gudstro överhuvudtaget). Jag har inga problem med att folk är "gnälliga", Lena. Jag har problem med de övertoner som är så himla vanliga i det här kommentarsfältet och som egentligen bara möts av ryggdunkande som klungan som står bakom mobbaren och flinar.

 
Ingen bild

C Andersson

2 november 2016 12:22

Se där Slippery Slope där hamnade vi långt utanför ämnet.

Medan vi ändå är där så undrar jag hur ett gift par kan verka i olika partier. Mannen i Moderaterna och kvinnan i Folkpartiet. Eftersom båda är förtroendevalda bör ju bägge två vara partimedlemmar. Hur argumentar de tu i kommunalfullmäktige, vid matbordet och i sängkammaren? Det finns ett visst samband mellan detta par och dagens text.

I min kommun finns det ett strävsamt par som har ett långt engagemang bakom sig inom socialdemokraterna inte bara på lokal nivå. När de inte kände sig uppskattade längre så gick de åt olika håll. Politiskt alltså. Hon till miljöpartiet och han till vänstern. Han fick inget gehör där så nu lever vänstermannen på sina pensioner. Hon är inte heller barskrapad om man säger så. Gamla sossar borde till exempel engagera sig i PRO. Men där är redan ett gammalt kommunalråd i toppen. Sosse.

Då är det mer tag i Gudrun Schylman. Passar inte galoscherna så startar man ett nytt parti.

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 november 2016 13:41

Och han undervisade dem och sade: »Det är ju skrivet: 'Mitt hus skall kallas ett bönehus för alla folk.' Men I haven gjort det till en rövarkula (Markus 11:17

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se