thoralf

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016

OMSKÄRELSE AV 8 MÅNADERS BABY

Av Thoralf Alfsson - 30 oktober 2016 11:10

I fredags kom en dom i ett mål som jag tidigare tagit upp på bloggen. Det gäller en olaglig omskärelse som utfördes i Virserum i slutet av maj. Omskärelsen höll på att sluta med att den 8-månaders babyn förblödde. En polisanmälan gjordes sedan av personal vid sjukhuset.


”Läkaren” dömdes till 1 år och 6 månaders fängelse. Den centerpartistiska nämndemannen Monica Carlsson från Vimmerby kommun var skiljaktig och ville döma till endast 1 års fängelse.


Media har dock undvikit att skriva om några detaljer från domen. Därför väljer jag citera några utvalda delar ur domen.


”Al-Samadi har den 30 maj 2015 i Virserum, Hultsfreds kommun misshandlat, då åtta månader gamla, I.M.R genom att utföra en total omskärelse av förhuden på penis och därigenom åsamkat I.M.R en ymnig blödning som varit potentiellt livshotande. Gärningen är grov då den varit livsfarlig.

 

Al-Samadi har utfört ovan nämnda ingrepp trots att han inte varit legitimerad läkare/saknat svensk läkarlegitimation eller haft särskilt tillstånd att utföra omskärelse. Ingreppet har även skett utan att smärtlindring har ombesörjts av legitimerad läkare eller sjuksköterska och inte under hygieniska förhållanden eller med hänsyn till vad som var bäst för pojken.”


”Han och S.S är gifta och de har sex barn tillsammans varav fyra är pojkar. De äldre sönerna är samtliga omskurna men det har skett innan familjen kom till Sverige 2010. Familjen har ansökt om asyl men deras ansökningar har avslagits vid tre tillfällen. - I hans hemland utförs omskärelser ofta av andra än läkare som lärt sig tekniken, t.ex av frisörer eller tekniker.”


”Enligt grannen skulle läkaren omskära fyra pojkar i Virserum samma dag. I.M.R skulle omskäras som nummer två.”


”Al-Samadihar hörd över åtalet uppgett bland annat. Han är utbildad läkare och han kom till Sverige från Cuba i juni 2014. Ett tillfälligt uppehållstillstånd som gäller under två år har beviljats honom och hans fru. Det har gått ut men han har ännu inte fått något förlängning av tillståndet. På Cuba har han en dotter från ett tidigare äktenskap. Dottern får inte lämna Cuba innan hon fyllt 15 år. Han är född i Jemen men uppvuxen på Cuba där han utbildade sig till läkare och ortoped. I Sverige har han ännu inte fått sin legitimation godkänd.”


”Om han blir dömd för omskärelse skulle det ödelägga hans framtid i Sverige. För närvarande har han praktik en dag i veckan på ortopeden i Västervik. På grund av det han blivit misstänkt för har alla läkare på ortopeden vänt sig mot honom.”


”Han fick av föräldrarna veta att omskärelsen hade tagit två timmar och att den skulle ha utförts av

en kirurg från Jemen. De skulle ha betalat ganska mycket för omskärelsen.

Fyra omskärelser en eftermiddag skulle ha medfört en inte oväsentlig skattefri inkomst. I.B och hans hustru har vidare berättat att de inte behövde betala Al-Samadi något eftersom omskärelsen gick fel.”

 

Det var några citat från domen vid Kalmar tingsrätt.

 

Som säkert alla förstår finns det saker att kommentera i domen. Den så kallade läkaren kommer från Jemen men är uppvuxen på Cuba och har utbildat sig där. Vad har denna läkare för asylskäl? Kan knappast vara några starka asylskäl. Varför har han fått ett tillfälligt uppehållstillstånd under två år?


Den här läkaren har alltså jobbat svart med att utföra omskärelser. Hur många omskärelser har han utfört i Sverige? Tyvärr framgår det inte i domen hur mycket pengar han begärt för varje omskärelse han utfört.


Notera också att han praktiserar en dag i veckan på ortopeden i Västervik. Hur har Kalmar läns landsting agerat när det gäller denna praktikplats? Efter denna dom anser jag att han har diskvalificerat sig som läkare i Sverige. Dessutom anser jag att hans tillfälliga uppehållstillstånd inte skall förlängas utan att han får återvända till Cuba eller Jemen så snart domen vunnit laga kraft.


När det gäller brottsoffrets familj har de fått avslag tre gånger på sin asylsökande och lyckats vara kvar i landet under 6 år genom överklaganden av negativ asylbeslut. Ändå finns de kvar i Sverige. Varför? Hur mycket har denna familj kostat svenska skattebetalare. De har uppenbarligen inte asylskäl!


Visst är Sverige fantastiskt!

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

30 oktober 2016 11:19

Blir så upprörd att jag inte riktigt kan formulera mig... Hur kan detta få förekomma i Sverige 2016 ?

 
Ingen bild

Absolut sanning

30 oktober 2016 11:30

Sverige är oerhört naivt angående migrationen!!!!

Av 27 länder så är det endast Tyskland och Österrike som har fler asylsökande efter att Sverige införde gränskontroller.
Räknar man sedan ihop asylansökningar med ansökningar för anhöriginvandring så ligger Sverige fortfarande som nummer ett både i absoluta tal och i förhållande till folkmängden.

På fem år väntas 374000 anhöriga ansöka om uppehållstillstånd i Sverige.
Historiskt har beviljandegraden legat runt 70 procent. Samma beviljandegrad skulle leda till knappt 262 000 beviljade uppehållstillstånd för anhöriga under prognosperioden. Det motsvarar nästan ett helt Malmö på fem år.

Man kan inte göra som media och alltid separera siffrorna för anhöriginvandring och asylsökanden. Utöver de kommande 374 000 anhöriga tillkommer som allra minst,om gränskontroller bibehålls,300 000 som söker asyl på fem år.

 
Ingen bild

C Andersson

30 oktober 2016 11:33

Könstympning skall förbjudas i vårt land. Klart slut!

 
Ingen bild

Kalle

30 oktober 2016 12:22

Fii faen vilket dårhus sverige blivit!!!

 
Ingen bild

Styrbord

30 oktober 2016 12:32

Väntar med spänning på att det kommer på nyheterna... Debatten om omskärelse och könsstympning lyser med sin frånvaro. Undrar om det muslimska civilsamhället har något att tillägga..? Det behöver iofs inte vara muslimer. Det finns väl en annan grupp religiösa som utför barnmisshandel med statens goda minne.

 
Ingen bild

per

30 oktober 2016 12:59

Inom judendomen sker också omskärelse av pojkar. Varför fördöms inte det lika mycket?

 
Ingen bild

X

30 oktober 2016 13:30

2014 röstade 87% av svenskarna för att Sverige ska flyttas tillbaka till medeltiden.
Ty svensken begriper inte bättre.

 
Ingen bild

Old Gold

30 oktober 2016 13:46

Att invandrade personer från mellanöstern karvar i barnens underliv och stympar fullt friska kroppsdelar är inget problem för Sveriges alla fuljournalister. Men ve om du har "fel värdegrund". Då ska du hängas ut och stämplas som än det ena eller andra.

 
Ingen bild

Absolut sanning

30 oktober 2016 13:51

Hur stort är mörkertalet på icke lagförda brott med hänseende till

kultur
traditioner
sedvänjor
normer
religion

kan man undra?

* Polis, åklagare och i slutändan domstolarna, har troligen fått instruktioner om att som regel fria när det gäller sexualbrott, ett av de senaste fallen är det på Gotland där åklagaren hittills inte ens har häktat eller åtalat för en uppenbar gruppvåldtäkt.

* Sedan 2002 rapporterar inte Kriminalvården om vilken etnicitet de insatta har i fängelserna.

* BRÅ har slutat föra statistik sedan drygt 2006 avseende brottslingars bakgrund/nationalitet.

* Domstolarna lämnar fr.o.m hösten 2016 inte ut information angående anhållnas identitet/etnicitet om de inte är häktade eller åtalade.

* Polisen rapporterar ett ”urval av brott” vilket betyder att de inte rapporterar alla brott och man rapporterar ej heller adekvat beskrivning av gärningsmän man vill ha fast.

* Politikerna har ingen som helst aning om vad migrationen och dess negativa konsekvenser kostar, trots att totalkostnaderna är en stor del av statsbudgeten.

 
Ingen bild

Mattias R

30 oktober 2016 14:25

@ Hulda mk1
Söndag 30 okt 11:19

Är det inte rätt givet att det inte är tillåtet i Sverige? Du kan väl inte missat det? Det är inte tillåtet att stjäla, våldta, knarka, misshandla, mörda eller köra rattfull heller, hur kan det komma sig att sånt sker hela tiden, hur kan det få förekomma i Sverige 2016?
Kan det bero på att sjukt många människor skiter fullständigt i de lagar vi har?

 
Ingen bild

Tony

30 oktober 2016 15:09

Hulda mk 1@

Jo det kan förekomma därför att myndigheterna i detta
landet är så oerhört rädda och ängsliga att ställa krav
på Muslimer, man tittar hellre på andra hållet för att
slippa och se dessa vidrigheter. Det är rent ut sagt
för j---igt att religiös vidskepelse år 2016 kan förekomma
i vårt land genom att inte stenhårda regler sätts mot att
skada små oskyldiga barn mot sådana sinnessjuka ingrepp!
Om det hade varit meningen att barnen skulle vara annorlunda
skapade hade dom nog varit det från början!

 
Ingen bild

C Andersson

30 oktober 2016 16:13

@per@

Hur tänker du? Jag fördömer all könsstympniing. Gör inte du det?

 
Ingen bild

Hacke

30 oktober 2016 16:26

Jag känner inte igen mig någonstans i 7-klöverns/medias nya Sverige.
Och det är ingen vacker syn precis, oftast som i detta fall sanslöst vidrig.
Men tack Thoralf för att du håller oss informerade om det som etablissemanget med förenade krafter gör allt för att dölja.

 
Ingen bild

Fredde

30 oktober 2016 16:31

”Om han blir dömd för omskärelse skulle det ödelägga hans framtid i Sverige. "

Vad är detta för trams??
Han alltså brutit mot lagen, utfört livshotande ingrepp (utan bedövning..) mm.
Det är ju han själv som saboterat sin framtid!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 oktober 2016 16:32

@Mattias R. Vi har fått några nya företeelser som inte är tillåtna i Sverige de senaste åren. Skära i barns underliv, gruppvåldta svenska kvinnor, bilda etniska gäng och mörda varandra med insmugglade vapen och utöva "Hedersvåld". De skiter i våra regler och lagar, vad tycker du om det..??

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 oktober 2016 17:45

När Margot Wallström nämner länder som
tillhör medeltiden kan hon inkludera Sverige.
Bilbränder hör också till outvecklade länder.

 
Ingen bild

N. Roheda

30 oktober 2016 18:58

Ja detta kan man inte lasta muslimer för, sedan lååååång tid tillbaka är det tillåtet för vem som helst http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Kropp-och-kon/Omskarelse-av-pojkar-och-man/? att hemma på köksbordet kastrera oskyldiga barn. Idioti, låt barnet själv bestämma om de vill bli av med kroppsdelar när de blir myndiga.

 
Ingen bild

s29

30 oktober 2016 18:59

Det bästa asylskälet till att få Svenskt medborgaskap verkar i dagsläget vara att man är så oanpassningsbar som möjligt i en civilisation.

 
Ingen bild

C Andersson

30 oktober 2016 19:28

Är det någon tidninga som har skrivit om domen? SR/SVT?

Thoralf Alfsson

30 oktober 2016 21:54

Oskarshamns Tidningen och Nyheterna

 
Ingen bild

Lotta_1

30 oktober 2016 19:32

@Mattias R
Vilken underlig inställning? Anser du att vi bara för att det finns folk som inte bryr sig om svenska lagar skall acceptera importerade lagöverträdelser? Det rör sig dessutom om en individ som påstår sig vara läkare som enligt Östran lämnade platsen när barnet höll på att förblöda.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

30 oktober 2016 19:39


Är det tillåtet att skära av örnsnibbarna på sina babysar om man hänvisar till att det är religiöst betingat? Troligen skulle föräldrarna åtalas för misshandel och förlora vårdnaden av barnet.

Obegripligt hur föräldrar kan göra ingrepp på en babys kropp.
Här borde en 18-årsregel finnas. Vill någon bli omskuren ska det beslutet tas av personen själv i myndig ålder.

Inte av föräldrarna till en värnlöst baby/barn - ingreppet är oåterkalleligt.

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

30 oktober 2016 19:43

Svenska Ole Dammegård vann Prague Peace Price 2016.

Ole Dammegard. From Illusion To Reality 2016. (Engelskt tal).
https://www.youtube.com/watch?v=HrWVVNayl1c

2 h mycket sevärt / går även bra att bara lyssna på.

http://www.youtube.com/watch?v=HrWVVNayl1c

 
Ingen bild

Bo

30 oktober 2016 19:48

Dags att ta ett beslut i Riksdagen, ett beslut att ta avstånd från multikultur.

 
Ingen bild

Mattias R

31 oktober 2016 06:16

@ Lotta_1
Söndag 30 okt 19:32
Vi ska självklart aldrig acceptera lagöverträdelser. Det som dessa pojkar utsatts för är fördjävligt på alla vis.

 
Ingen bild

PL

31 oktober 2016 08:14

Bra att du tar upp detta, många borde undervisa sig själva om hur grymt och omänskligt det är att skära upp små pojkars könsorgan. I USA utförs 1 miljon s. k. cirks årligen på nyfödda pojkar av kulturella och kosmetiska skäl till ett pris av minst hundra döda barn. Många vet inte att mer än hälften av den hud som finns på barnets penis skärs bort. För att åstadkomma detta måste "kirurgen" stimulera pojkens penis till erektion. Bara detta är en perversitet och ett sexuellt övergrepp på det lilla barnet. Sök circumcision usa på Google och Youtube och en okänd mardrömslik värld kommer att öppnas. Bara SD med Björn Söder som vill förbjuda omskärelse av pojkar som ej kan ge sitt medgivande ligger rätt i denna människorättsfråga.

 
Ingen bild

PL

31 oktober 2016 08:36

Blev lite syftningsfel på slutet. Från SD har Björn Söder m. fl. motionerat i frågan. Har mitt stöd till 100% och har för mig blivit en anledning att överväga att rösta på partiet.

 
Ingen bild

Gnorfel

31 oktober 2016 10:41

IOM att vi nu har en sk feministisk regering... Så har de bevisat att feminismen inte är något annat än en manshatande organisation.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

31 oktober 2016 11:58

Denna hysteri med Påven , Vatikanen hjälpte väl många tyska krigsförbrytare att fly till Argentina bla , nu tas påven emot med pompa och ståt !

 
Ingen bild

Bonnläppen

31 oktober 2016 11:59

Könsstympning på flickor väcker, med rätta, ramaskri! När könsstympningen sker på pojkar vill man inte kalla det stympning utan det bagatelliseras, en skinnbit som inte behövs. Det är närmast något bra, enklare att sköta hygienen.

Bara i USA dör 117 barn per år till följd av omskärelse.
http://www.circinfo.org/USA_deaths.html

I Sverige har vi feminister viktigare övertramp att fokusera på. Att, t.ex underåriga flickor kan få intimvaxning är mer upprörande.
Pojkar tillhör ju patriarkatet, att ignorera dem är ju att sparka uppåt.
https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/allt-fler-sk%C3%B6nhetssalonger-f%C3%A5r-fr%C3%A5gor-om-att-ta-bort-h%C3%A5r-p%C3%A5-barn-1.3914319

 
Ingen bild

Mona

31 oktober 2016 15:06

Sverige är tyvärr bortom all räddning, och vi sjunker djupare och djupare ner i avgrunden för varje dag som går. Vi börjar sakta men säkert närma oss gränsen mot h......t. Vi befinner oss i en orwelliansk dystopi mitt i Animal Farm och 1984. Hela samhället islamiseras i en rasande fart och snart kraschar allt. Ingenting är längre normalt. Klarar inte längre att identifiera mig med detta land. Är det fler som känner som jag?

 
Ingen bild

C Andersson

1 november 2016 10:05


Danskarna vill förbjuda omskärelse

http://www.barometern.se/tt-utrikes/danskarna-vill-forbjuda-omskarelse/

 
Calle

Calle

3 november 2016 21:22

Sluta köna mig! Men för all del fortsätt skära i mitt kön. /vänstermannen

http://www.makingsense.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se