thoralf

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2016

INGEN GRUPPVÅLDTÄKT I KOLBODA?

Av Thoralf Alfsson - 23 oktober 2016 21:48

Det moderata oppositionsrådet Christina Fosnes har varit i blåsväder den senaste veckan sedan hon i sin blogg och Facebook skrivit att de misstänkte gruppvåldtäkterna i Kolboda och på Gotland begåtts av utrikes födda.


Hon har pudlat, sedan inte pudlat och sedan pudlat igen efter kraftfull kritik. Idag läser jag en artikel i SVT Småland där även polisen Ulf Carlsson uttalar sig om hennes bloggande och facebook.


Ulf Carlsson uttalar sig även om fallet vilket är förvånande. Gruppvåldtäkten begicks i slutet av juli ca 3 mil söder om Kalmar vid Kolboda av tre män enligt anmälan.


”Vi har varit på platsen, vi har sökt vittnen. Vi har gjort allt man kan göra utifrån den anmälan som är gjord. Men det finns inga misstankar som pekar mot någon eller några.

 

Enligt Ulf Karlsson behöver polisen få in mer konkreta uppgifter, annars är sannolikheten stor att utredningen läggs ner. Det finns i nuläget inga misstänkta.

 

– Vi har gått ut i massmedia tidigare och vädjat om tips och det har i stort sett inte kommit in någonting.

 

Vilka fynd har ni gjort på brottsplatsen?

 

– Ingenting. Ingenting som kan leda den här utredningen framåt. Och det finns inga misstänkta. Finns det uppgifter som folk har så vill vi gärna ta del av dem.”

 

Jag kan bara tolka det som att den våldtagna kvinnan inte har kunnat lämna några som helst signalement på förövarna, de kan dessutom inte pratat med varandra eller sagt ett enda ord under gruppvåldtäkten. Det är faktiskt det som Ulf Carlsson säger eller så sätter Ulf Carlsson och polisen i Kalmar ingen som helst tilltro till den kvinna som blivit våldtagen och som gjort anmälan om gruppvåldtäkten.


Skall man tro Ulf Carlsson har det uppenbarligen inte begåtts någon gruppvåldtäkt vid Kolboda! Och definitivt inte av några utrikes födda.

 
 
Ingen bild

Hen

24 oktober 2016 00:59

"Om man skall tro Ulf Carlsson har det inte begåtts någon gruppvåldtäkt vid Kolboda!"

Struntprat. Det är ju inte alls vad polisen säger. Det är du som konspiratoriskt läser in misstron mot anmälaren. Du verkar ha lyssnat för mycket på Trump.

Thoralf Alfsson

24 oktober 2016 07:56

Läs citaten en gång till! Fundera sedan lite på vad det innebär och om inte brottsoffret berättat något om gärningsmännen.

 
Ingen bild

X

24 oktober 2016 06:12

Det är kanske lika bra att legalisera denna typ av övergrepp.
Vi vet ju alla hur det ändå kommer att bli när vänsterliberalernas dröm om ett islamiserat Sverige snart är verklighet.

 
Ingen bild

Ludvig

24 oktober 2016 07:06

Vi får väl se om den nämnda politikern är utsatt för förföljelse för att hon närmar sig sanningen.

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2016 08:32

Kalmars poliser tillhör väl inte dom större tänkarna i staden.

 
Ingen bild

SM811

24 oktober 2016 08:34

Så här står det på
http://www.friatider.se/m-kvinna-bloggade-om-gruppvaldtakter
"M-kvinna bloggade om gruppvåldtäkter – vägrar vika sig för SVT"
Vad står det på hennes blogg? Någon som har en länk?

Thoralf Alfsson

24 oktober 2016 08:45

Sök på Christina Fosnes så hittar man både blogg och Facebook. För att få alla citat måste man även läsa Facebook.

 
Ingen bild

Niklas R

24 oktober 2016 09:17

Om det var en gruppvåldtäkt med flera gärningshen inblandade så borde det om inte annat finnas fysiska och DNA bevis på kvinnans kropp.
Vad säger den tekniska utredningen från Polisen om det som de fick från sjukhuset?
Eller glömde skjutjärnsjournalisten att fråga detta?

Thoralf Alfsson

24 oktober 2016 09:31

Polisen har inte sagt något om DNA eller annat "material" från kvinnan. Något jag tycker är märkligt!

 
Ingen bild

Göta

24 oktober 2016 10:37

"ETT ILLUSTRATIVT RÄTTSFALL?"
är rubriken på ett inlägg i bloggen Det Goda Samhället. Det beskriver hur skamligt ett brottsoffer, en 14-årig flicka, behandlades av vår rättsvårdande myndighet efter att ha blivit våldtagen av tre somalier i 19-20-årsåldern.

BLAND ANNAT VALDE DEN KVINNLIGA ÅKLAGAREN FÖRST ATT LÄGGA NER HELA UTREDNINGEN UTAN ATT ENS ANALYSERA DE BEFINTLIGA DNA-PROVERNA!

Dock begärde flickan överprövning. (Hur orkade hon och hennes föräldrar?), vilket faktiskt ledde till att fallet togs upp igen och DNA-proverna sändes till Nationellt forensiskt centrum för analys. Med hjälp av bland annat dessa DNA-prov (kroppsvätskor och nagelskrap från männen) samt märken på flickans kropp kunde utredarna rekonstruera händelseförloppet och de tre männen befanns efter rättegång skyldiga.

MEN "att läsa domen är på många sätt upprörande" enligt skribenten (som vanligt i dessa numera typiska och ofta förekommande våldtäktsfall skulle man kunna tillägga), och vi får en skrämmande redogörelse som illustrerar den utbredda samhällsrötan i Sverige, både vad gäller rättsfall och medial rapportering.
Läs!
https://detgodasamhallet.com/2016/06/16/gastskribent-arvid-nilsson-ett-illustrativt-rattsfall/

 
Ingen bild

Stefan A.

24 oktober 2016 10:56

Att vara moderat är att vara bredarslad, det måste man vara för att kunna sitta på två stolar samtidigt, en Reinfeldtstol där man slickar fulmedia och hyllar massinvandringens välsignelser, och en stol med de nya rasistmoderaterna där man inser problemen eller i varje fall inte förnekar deras förekomst, men troligen hamnar man pladask mellan de två stolarna vilket väljarna kommer att upptäcka 2018....

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

24 oktober 2016 11:01

Vi får väl se.
Om nu förundersökningen om gruppvåldtäkt läggs ned, så skulle det tyda på att man anser att kvinnan ljugit. En sådan utredning borde f ö aldrig läggas ned, då det borde finnas div spår via DNA. I ett fall dröjde det 11 år innan förövaren åkte fast (DNA).
Emellertid så borde ju en lögn leda till att kvinnan åtalas, eller . . . ?

 
Ingen bild

Christer

24 oktober 2016 11:43

Det är lite sorgligt att Christina Fosnes inte orkade stå emot trycket, men kanske förståeligt när man betänker vilka krafter som ändå är i rörelse - MSM med hela PK-maffian understödd av polis och rättsväsende. Men jag bryr mig inte om hennes pudlande, jag tror hon menade det hon påstod i första läget.
Vad det gäller polisen så tror jag inte dom gjort ett fullgott polisarbete. Varför topsades det inga boende på Kolboda? Hur har polisen hanterat situationen? Verkar vara ett solklart kod 291 ärende.
Det allvarligaste är inte att gärningsmännen går fria från våldtäkten, även om brottet är synnerligen grovt. Dom måste fundera en del över hur polisen är beskaffad i det "nya" landet. Men det värsta är vad som händer i det samhällskontrakt som är skrivet mellan myndighet och medborgare. Vad händer med tilliten i samhället om de styrande inte kan eller vill sköta sin del i kontraktet. Dvs undersåtarna betalar skatt till överheten mot att dom får skydd mot yttre och inre fiender. Kan inte polisen leverera det önskade resultatet så upphör kontraktet snart att gälla. Det är detta som nu sker, och våra myndighetspersoner fattar ingenting. Samtliga, från Dan Eliasson via Anne Ramberg till Ulf Karlsson borde lägga pannan i djupa veck och fundera över vart denna utveckling kommer att leda. Sverige är illa ute när allt numera mäts med olika måttstockar.

 
Ingen bild

Peter Kostin

24 oktober 2016 11:59

Men borde det inte finnas spår av sädesvätska och därmed också dna? För jag tvivlar starkt på att dom varit på Konsum och inhandlat kondomer.

 
Ingen bild

Visst kan man undra

24 oktober 2016 12:15

PKs drev mot SD företrädare.
Klasskompisar?
Den omtvistade femtonåringen
https://pbs.twimg.com/media/CvXRyFyWcAACvAU.jpg

 
Ingen bild

SD-väljare

24 oktober 2016 12:30

Granskning Sverige ringde BRÅ och de för tydligen inte statistik över gruppvåldtäkter.

 
Ingen bild

J B Doe

24 oktober 2016 14:30

@Niklas R
Du använder ordet "gärningshen", vilket måste innebära att du menar att våldtäkten ev har begåtts av kvinnor. Onekligen ett tips du bör vidarebefordra till polisen.

 
Ingen bild

Tony

24 oktober 2016 14:35

Det är visst ingen brådska med gruppvåldtäkten mot
den rullstolsbundna tjejen på Gotland heller? Det
ska förstås dras ut på tiden i tron att folk
glömmer, så att sen kan läggas ner. Jag mår illa
när jag ser den tafatthet som myndigheterna i detta
landet besitter när det handlar om utländska förövare,
det spelar ingen roll hur mycket offret skändas,bara
inte förövarna får för högt straff!

 
Ingen bild

Tony

24 oktober 2016 14:41

Fungerar SVT som försvarare av utländsk brottslighet?
Trodde deras uppgift var att förmedla nyheter?
Sparka Hanna Stjärne!

 
Ingen bild

s29

24 oktober 2016 16:40

För ett antal år sedan så trodde Polisen att det begicks ca 160 våldtäkter per DYGN.Nu verkar dom tro att våldtäkterna har upphört.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 oktober 2016 16:54

@J B Doe. "Gärningshen". Ja, förr dög "Gärningsperson" och det vara inte bra heller... SUCK.
Att BRÅ inte registrerar gruppvåldtäkter är säkert ett politiskt beslut. Allt för att mörka och dölja..

 
Ingen bild

Hasse Pannband

24 oktober 2016 16:57

J B Doe
Du missförstår ordet "hen"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hen

Thoralf Alfsson

24 oktober 2016 21:39

Det finns inget tredje kön! Jag tycker att J B Doe inte alls missförstått något. Skriver någon "hen" så kan de vara en gärningskvinna eller gärningsman.

 
Ingen bild

Pepparholm

24 oktober 2016 18:52

Det vore bra för våra slitna järnvägar om infrastrukturministerns statssekreterare Erik Bromander höll sig till Sveriges infrastruktur och inte spenderade 829 000 kr på utlandsresor. Det vore också snyggt om han i sin chefsposition tog eget ansvar för bokningarna och inte skyllde på andra.

 
LaJo

LaJo

24 oktober 2016 19:09

Idag offentliggjordes ett beslut av Trafikverket, att det inte längre är tillåtit, att använda lyktstolpar för advents-och julbelysning i Sveriges kommuner. I TV repotage från Hestra och Gislaved har det framgått att julbelysning i samhällena pågått i 20 tals år och att beslutet utgör ett hård slag mot julhandeln i samhällen och tätorter på landsbygden. Detta beslut kan också tolkas som ytterligare ett steg mot borttagandet av kristna jultraditioner, som skolavslutningen i kyrkan och för ytterligare islamiseringen av Sverige.

http://epis

Thoralf Alfsson

24 oktober 2016 21:41

Om detta stämmer hoppas jag att alla Sveriges kommuner trotsar detta beslut.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 oktober 2016 21:29

Ulf Karlsson kan kanske även berätta även hur det går med den utredningen där kvinnan i ett ungt par ofredades, och hennes pojkvän slogs ned av 4 män och avfraktades i ambulans i centrala Kalmar, eller den utredningen om kvinnan med ett litet barn som försöktes våldtas vid Stensbergshemmet tidigare i år ?, eller varför inte våldtäktsförsöket ganska nyligen i centrala Kalmar på en ung kvinna .

Signalemeneten vid samtliga fall inklusive i Kolboda vore intressant att få ta del av, allrahelst som Kalmar fått ett trygghetspris.
Dessutom har ju Ölands-Tarzan och Lotta Polis skrivit avtal om att Kalmar skall vara tryggt(Applåd,trumvirvel)

Fast det blir nog väldigt jobbigt för ansvariga politiker/journalister
Sanningen och folket kan ni aldrig springa ifrån.

Att man mörkar den nedslagna 13 åriga clownen i Norrliden eller att den självutnämnde haschtomten Big nose Souvlaki blev av med körkortet i helgen får man väl förstå.
Hade konstaplarna varit en runda på Synsam kanske notan blivit lite större för honom

Mörkning av signalement vid grova brott är däremot lite mera svårttuggat, men ta det lugnt vi förstår varför

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

24 oktober 2016 21:46

Tony är rätt ute !
Hanna Stjärne är enligt mig inte lämplig att leda en oberoende,opolitisk tv kanal.
Hon är en vänsterntant utan konkurans bland ansvariga inom media.
När SD tar över det korrupta Sverige ska Stjärne ut först.

 
Ingen bild

X

24 oktober 2016 22:15

Dumsvensken får väl trösta sig med muslimska symboler som Trafikverket säkert kommer att säga ja till.
Anpassa er!!!
Vi får lära oss att knäböja för våra nya ledare.

 
Ingen bild

Caroline S

24 oktober 2016 22:28


Elina Lundbergs (vem det nu är) glädjeyttringar i Södermalmsnytt över att svenska pensionärer körts ut ur Vintertullen samtidigt som Ali Baba och de 40 pedofildyrkarna har tagit över.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nu-flyttar-nyanlanda-till-sodermalm-broderna-ali-och-alaa-ar-forst-in/reppjt!cZaI8LCVyJcsyeZAkKiBxA/
-------

Nu börjas förslumningen av Södermalm.
Vem vill bo granne med en pedofildyrkare?!

Kontaktuppgifter
elina.lundberg@direktpress.se

 
Ingen bild

C Andersson

25 oktober 2016 08:21

"Tony
Måndag 24 okt 14:35
Det är visst ingen brådska med gruppvåldtäkten mot den rullstolsbundna tjejen på Gotland heller? Det ska förstås dras ut på tiden i tron att folk glömmer, så att sen kan läggas ner. Jag mår illa när jag ser den tafatthet som myndigheterna i detta
landet besitter när det handlar om utländska förövare, det spelar ingen roll hur mycket offret skändas,bara inte förövarna får för högt straff!"

@Tony@
Varför tror att det kommer att dra ut på tiden. Fallet kanske redan är stängt. Om jag inte jag fel så råder det full sekretess sedan 2016-10-01. Kommer vi att få reda på någonting nu när de eventuella gärningsmännen inte blev häktade.
Polisen Gotland verkar vara belagda med munkavle. De har inte gjort ett inlägg på sin facebooksida sedan den 2:a oktober. Det var då man skrev att natten varit lugn.

En notis verkar ha försvunnit från polisens hemsida:

"2016-10-02 07:05, Våldtäkt, Gotland - Aktuellt - polisen.se
https://polisen.se/Gotlands.../Gotland/2016-10-02-0705-Valdtakt-Gotland/‎
2 okt 2016 ... En kvinna född 1983 har under morgonen anmält att hon under natten blivit våldtagen på en i nuläget okänd plats i Visby. Efter förhör och ......."

Ett inlägg gjort av Polisen Gotland har raderats: "Vi har tagit bort ett av våra tidigare inlägg då det stred mot våra publiceringsregler och var av spekulativ karaktär."

"Polisen Gotland - Timeline | Facebook
https://www.facebook.com/polisenGotland/.../1180031092088013/?...‎
Norra Hansegatan 2 B. Visby 62122 ... Polisen Gotland, Visby. ... Tyvärr är jag helt övertygad om att de två männen, som var väldigt svenska, gjorde detta bara ....."

Ta en funderare över varför man skickade över en stor polisstyrka från fastlandet. Varför det var en taleskvinna från stockholmspolisen som uttalade sig. Var det för att hålla ordning på buset eller för att man inte litade på poliserna på Gotland? Är syftet med den nya polisorganisationen att hålla landsorten i schack? Varför bytte man ut den gotländske åklagaren mot en från fastlandet?

Jag upptäckte just nu att Polisen Gotland har lagt ut ett inlägg på sin Facebooksida:
"25 oktober mellan klockan 17:00-19:00 kan du chatta om id-kapning med bedrägeriexperterna på polisens nationella bedrägericenter, NBC. Chatten kommer att vara på Polisen - bedrägeri Facebooksida."
Det är förmodligen ett massutskick från högre ort.

Vad tycker ni om sakernas tillstånd?

 
Ingen bild

C Andersson

25 oktober 2016 10:17

Två SD-politiker på Gotland avgår! Vad är det som händer på ön?

 
Ingen bild

Tony

25 oktober 2016 13:42

C. Andersson.

Jo det kan säkert vara så att fallet är stängt,men jävlas man med folket så kommer det i slutändan att få förödande konsekvenser,
och inbördeskriget närmar sig mer och mer. Man kan jävlas med folket till en viss gräns, men när det svämmar över kommer myndigheterna att få en svettig period!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se