thoralf

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2016

LÖFVENS DUBBLA MÅTTSTOCKAR

Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2016 22:30

Statsminister Stefan Löfven vägrar kalla Saudiarabien för en diktatur inför sitt kontroversiella besök där i helgen.


”– Jag tänker inte sätta etiketter på länder, sa han när han anlände till Bryssel för dagens toppmöte mellan EU:s stats- och regeringschefer.”


Men etiketter på meningsmotståndare i Sverige verkar han inte ha något problem med. Vilken hycklare han är statsministern! Han respekterar en regim som begår brott mot mänskligheten och inte respekterar mänskliga rättigheter. En bloggare som skrivit om kvinnors rättigheter döms till 1000 piskrapp och 10-års fängelse. Till detta arabland åker Stefan Löfven och bockar och buggar som representant för Sverige.


Imorgon ska Sveriges damlandslag i fotboll spela mot Iran. Om man läser på Wikipedia om damfotboll i Iran så blir man mörkrädd. Jag undrar givetvis varför Sverige spelar fotboll mot Iran med tanke på hur mänskliga rättigheter respekteras i Iran.


”Enligt iransk lag får män inte betrakta idrottande kvinnor och laget spelar därför sina hemmamatcher inför en uteslutande kvinnlig publik och med kvinnliga funktionärer. Ytterligare ett krav från myndigheterna är att både hemmalagets och det gästande lagets spelare måste bära heltäckande klädsel inklusive hijab.


Undrar om de iranska myndigheterna ställt samma krav på det svenska damlandslaget och om det är den verkliga orsaken till den osäkerhet som varit om laget skulle komma till Sverige och varit sena med sin visumansökan. Då kanske vi hade fått se Caroline Seger och hennes lagkamrater i hijab på fotbollsplanen.


Vad får det svenska fotbollslandslaget ut av en match mot ett U19-lag från Iran som aldrig spelat en match utanför Asien. Varför accepterar över huvud taget det svenska fotbollsförbundet den här matchen? Men det är nog som kvällspressen skriver.


”Herrarna fick sin landskamp, förbundet fick sin publikfest och damerna blev kvarlämnade med sopborsten för att städa upp skiten. Med en landskamp de själva inte kommer få ut någonting sportsligt av men som rycker sönder en samling som annars hade kunnat vara både givande och viktig inför kommande EM-slutspel.”

 

Varför accepterar Pia Sundhage detta? Det kanske beror på att hon inte har något problem med diktaturer!

 
ANNONS
 
Ingen bild

OT

20 oktober 2016 22:56

Apropå att Stefan Löfven åker till sin kung för att ”juta olja på de politiska vågorna” i Sverige: http://avpixlat.info/2016/10/20/stefan-lofven-till-saudiarabien-vill-inte-satta-etiketten-diktatur/

Vissa ting tål att upprepas om och om igen således här är ETT utdrag ur boken: "Modern Democracies" från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27

sidan 20: "THE word Democracy has been used ever since the time of Herodotus to denote that form of government in which the ruling power of a State is legally vested, not in any particular class or classes, but in the members of the community as a whole. This means, in communities which act by voting, that rule belongs to the majority, as no other method has been found for determining peaceably and legally what is to be deemed the will of a community which is not unanimous. Usage has made this the accepted sense of the term, and usage is the safest guide in the employment of words."

sidan 109: "Democratic government rests upon and requires the exercise of a well-informed and sensible opinion by the great bulk of the citizens. Where the materials for the formation of such an opinion are so artfully supplied as to prevent the citizens from judging fairly the merits of a question, opinion is artificially made instead of being let grow in a natural way, and a wrong is done to democracy."

sidan 150: "Abraham Lincoln, whom no one ever surpassed in knowing how to deal with men, summarized the results of his observation in the famous sentence": "You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you can't fool all the people all the time."

P.S Så småningom vi Snurrom! Om! Vi lever verkligen i the "Land of Confusion - Genesis": http://www.youtube.com/watch?v=xF7HkpbLK9s

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 oktober 2016 22:57

Problemet kanske har varit ett tidigt krav på enbart kvinnlig publik på matchen imorgon, från Iransk sida. Vi kommer nog aldrig att få veta, men funderingar finns..
Stefan Löfven, tja, hans tid som statsminister går mot sitt slut...

 
Ingen bild

ruben

20 oktober 2016 23:17

Kanske Löfven är så illa tvungen? Vem vet vad Islamska stormakterna har för inflytande på olika områden? Ja jag håller med att det verkar märkligt med ett artighetsbesök? Om det inte vore för att be dem ta emot stora flyktingskaror?
Hur kan man sluta tänka att Irans damfotbollslag kan bestå av en del manliga spelare som lätt skulle kunna döljas i de heltäckande kläderna?

 
Ingen bild

vmm

21 oktober 2016 00:42

Löfven vill inte förhandla med SD för att dom inte har samma värdegrund och människosyn. Nu åker han till Saudi och förhandlar med dom...

 
Ingen bild

X

21 oktober 2016 06:46

Jag känner ett bottenlöst förakt för clownen vi har som ledare.
Fullt i klass med landsförrädaren Reinfeldt.
Batra avskys då hon låter clownen hållas.
Avsky.
Förakt.
Avsmak.
Vedervärdiga varelser.

 
Ingen bild

?Sanningen

21 oktober 2016 08:46

@vmm, samtidigt som alla riksdagspartier utom SD frotteras med dem under Nobelfestligheterna.

 
Ingen bild

Bo

21 oktober 2016 09:04

Statsminister Stefan Löfven har inga problem att klistra på en etikett på SD...

 
Ingen bild

SM811

21 oktober 2016 09:39

"Varför för statsministern svenska folket bakom ryggen? Vi är hans höghets uppdragsgivare."
http://soldatmamma.blogspot.se/2016/10/varfor-for-statsministern-svenska.html

 
Ingen bild

Urban jakobsson

21 oktober 2016 09:44

Sundhage är ju kommunist så hon har inga problem med diktaturer.

 
Ingen bild

SM811

21 oktober 2016 09:47

Hoppas att det svenska folket ser vilken falsk person han är och röstar på SD.
"Sverigedemokraterna går starkt framåt och når sin högsta siffra sedan februari, 20 procent.Samtidigt tappar både S och M i Aftonbladet/Inizios oktobermätning."
SD 20% (+1,1%)

 
Ingen bild

Pepparholm

21 oktober 2016 10:14

När Pia Sundhage var förbundskapten för damlandslaget i USA så inbjöds laget till Vita Huset. Både av Bush och Obama. Pia vägrade att komma. En urbota oförskämdhet av en sannolikt välavlönad landslagstränare.

 
Ingen bild

Lena

21 oktober 2016 10:15

Kolla vad BBC säger om Sverige; att vi börjar bli Europas största terrorexportland. Se video på Avpixlat

http://avpixlat.info/2016/10/20/bbc-om-sveriges-terrorexport/

Igår på Opinion Live var ett inslag med en iransk-kurdisk kvinna som även är riksdagsledamot för V. Hon är ett problem för V eftersom hon har sina egna åsikter om hederskulturen, något som inte är tillåtet egentligen av ett PK-parti som V. Hon påstod att över 80% av flickor i muslimska familjer har problem med att få vara fria och utan kontroll av fäder, bröder eller andra släktingar om olika saker t.ex hur man klär sig.

Se inslaget på SVTplay, när det började hotta till med åsikter som inte passar sig i PK-tv. Programledaren Belinda avslutade "debatten" tvärt mellan denna Amineh och en annan muslimsk kvinna. Det märks hur mycket panik de har nu, PK-folket.

 
Ingen bild

Lena

21 oktober 2016 10:52

Kolla tyska videon från Aleppo i september.

https://www.youtube.com/watch?v=ioXJJ-uvkRo

 
Ingen bild

Stefan

21 oktober 2016 10:57

Apropå Inizios mätning i Aftonbladet. I artikeln skriver de att varannan kvinna och var tredje man inte kan tänka sig att rösta på SD. Det betyder ju att 50 % av kvinnorna och 67 % av männen skulle kunna tänka sig att rösta på SD :-) Det finns alltså potential för ett totalt väljarstöd för SD på 58-59 % om SD sköter korten rätt. Det förutsätter ju också att de övriga partierna fortsätter att skrämma bort väljare. Det finns ju en risk för att folk faktiskt tror på dem nu när de börjat kopiera SD's politik på flera områden...

 
Ingen bild

Vx

21 oktober 2016 11:26

En tysk som emigrerat skrev ett öppet brev till regeringen:
"Jag vill dock inte bara stänga dörren bakom mig i tysthet och försvinna. Jag skulle härmed vilja förklara på ett konstruktivt sätt varför jag valde att lämna Tyskland.

1. "Jag anser inte att islam hör hemma i Tyskland. Jag ser det som en främmande företeelse som har gett Väst mer problem än fördelar. Enligt min åsikt är många av dess följare oförskämda, krävande och föraktar Tyskland. I stället för att bromsa islamiseringen av Tyskland (och den inskränkning av vår kultur och frihet som denna medför), verkar de flesta politiker vara mest upptagna av att bli omvalda, varför de föredrar att ignorera eller förminska islamproblemet.

2. "Jag anser att Tysklands gator är mer otrygga än de borde vara, givet vår teknologiska, juridiska och ekonomiska status.

3. "Jag anser att EU har ett demokratiunderskott, vilket begränsar mitt inflytande som demokratisk medborgare.

4. "Jag anser att invandring skapar stora och oåterkalleliga förändringar i det tyska samhället. Det gör mig arg att detta händer utan de tyska medborgarnas godkännande, i stället sitter ni och dikterar villkoren för de tyska medborgarna och kommande generationer.

5. "Jag anser att tyska medier allt mer har övergett sin neutralitet, och att yttrandefrihet i detta landet endast är möjlig inom vissa begränsningar.

6. "Jag anser att man i Tyskland passar upp på slöfockar, men bestraffar de flitiga.

7. "Jag anser att det är skamligt att tyska judar än en gång tvingas leva i rädsla för att de är judar."

https://sv.gatestoneinstitute.org/9164/tyskar-lamnar-tyskland

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2016 13:30

Fredrik Reinfeldt förstörde Sverige av ren Lejhet,
Stefan Löfven gör det av ren Dumhet, hans krypande
för Diktaturer är rent av vidrig att skåda, det är
väldigt talande att han besöker en av dom värsta
Diktaturerna i Mellanöstern, men inte den enda Demokratin
där, och han hade nog inte varit välkommen heller, dom
ser Sveriges fjäskande för deras fiender som motbjudande!

 
Ingen bild

millicom

21 oktober 2016 16:13

Jo det känns obehagligt hela vägen, kryper längs ryggraden... Men jag vill nog trots allt lägga lite sordin över ämnet. Visst, Saudiska styret är det närmaste vi kommer en teokratisk diktatur, och jag betvivlar inte ens att SL tycker så. Men det är inte alltid det bästa att uttrycka detta inför deras möte. Kalla det skenhelighet, diplomati, eller kanske bara feghet... Faktum är att vi har en vapenindustri som sysselsätter väldigt många människor här i landet. Det kanske inte är ideologiskt riktigt att sälja vapensystem till en muslimsk diktatur, men praktiskt så tycker jag att det är försvarbart! Vi pratar om 1000-tals arbetstillfällen, och att hålla sig i framkanten av teknologisk utveckling. Tycker jag att det _känns_ rätt... Inte alls! Men vill jag att vi får tusentals arbetslösa i försvarsindustrin... hmmm...

Sedan att det är den begåvningssvage SL som just nu sitter vid rodret, det kan vi inte göra något åt... Kortsiktigt tycker jag nog att SL faktiskt gör rätt.
/millicom

Thoralf Alfsson

21 oktober 2016 16:39

Helt riktigt! Jag vänder mig mot Löfvens hyckleri när han kallar mig och andra Sverigedemokrater för fula saker som Jimmie Åkesson brukar säga.

Jag värnar också vår vapenindustri och önskar att vi också hade ett bättre rustat försvar med svenska vapensystem!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 oktober 2016 16:14

Vad sa våra stadsministrar förr ?
Ungefär så här:
"Vi ska vara väldigt tacksamma att vi bor i en demokratisk del av världen och slipper krig och elände".
Vad har dom senaste två sagt ?
Ungefär så här:
"Vi i Sverige behöver inte värna om den stabilitet som vi har byggt upp under det senaste seklet.
Vi tar hit folk med olika religoner och olika bakgrunder och låter dom få många mer förmåner än ursprungsbefolkningen".
Vad gör vi om det inte fungerar ?
"Det återstår att se" !
Vilket i klartext betyder: Jag har inte en aning !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 oktober 2016 16:25

Till dem som propsar på att IS-krigarna ska belönas när dom återvänder efter sina mordraider ställer jag frågan , har hjärnan och röven bytt plats på er ?

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2016 17:14

Stefan Löfvens fjäskande för diktaturen Saudiarabien är
på något sätt märkligt när man ser hur han Mopsar sig
gentemot Ryssland, där är han nästan en av EU s största
mobbare, förmodligen för att få komma med i Nato, även
om han säger motsatsen.Han kommer att rösta för inträde
i Nato, om inte förr, så när han hamnar på samma sida som SD.

Lite märkligt att han är så karsk mot Ryssland, när hans
parti varit med och avrustat landet i snart 20 års tid?
Idag står vi så gott som nakna, den lilla försvarsspillra
som finns fjantar runt nere i öknen, samtidigt som Gotland
och stora delar av landet här hemma står helt utan försvar?

 
Ingen bild

Stefan A.

21 oktober 2016 17:35

Blir många gratislyxmiddagar för stassministern nu med storkapitalet och diktaturen, vad säger Jonas Sjöstedt (V) och Aftonbladet (V) om det ? är stassministern köpt ? är han en mutkolv ? vilka konspirationsteorier kommer firma Virtanen o Lindberg att koka ihop och nogsamt redogöra för på AB,s ledarsida ? ....blir spännande....(ironi)

Det här kallar regeringen, UD och fulmedia numera för desinformation, tyvärr är det nog för de drabbade verkligt nog...skäms på er skurkar...
http://www.helahalsingland.se/gavleborg/ljusdal/ingen-ambulans-kom-nar-rolf-fick-hjartattack-tvingades-aka-taxi

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2016 18:03

Se Karlsson@
När det gäller vänstern, så har alltid hjärnan alltid
suttit på den plats du beskriver!

 
Ingen bild

X

21 oktober 2016 18:09

Dagliga rapporter om det nya Sverige. Mord, rån, överfall, våldtäkter osv. Nu senast djurplågeri i Stockholm.
Först blir man upprörd.
Sedan tänker man, 87% av svenskarna vill ha det så och då måste det ju vara rätt...
Så det blir inga tårar och inget medlidande.
Tänker på min dröm att på betryggande avstånd betrakta Sveriges sönderfall.
Hoppas svensken är nöjd när Malmö är det nya Mosul.
Ni var politiskt korrekta ändå fram tills ni blev avrättade som "otogna"...

 
Ingen bild

Pepparholm

21 oktober 2016 18:59

Det kan inte undvikas att sätta etiketter om man åker färjan från Puttgarden en vardag när det brukar vara lugnt och fridfullt under den mörka årstiden om det samtidigt finns med några bussar som uppenbarligen kommer med semesterresande från farliga länder som passagerarna tidigare flytt från. Då är man i underläge. Busspassagerarna tar hela utrymmet på golvet och till röstljudet.

När man sedan på Sydmotorvejen blir omkörd av skabbiga skåpbilar långt över fartgränsen och med RO på nummerplåten så undrar jag var polisen finns. Det är även för en amatör klart att den bilen klarar inte en besiktning även om man bortser från farten. De har ju ändå infartskontroll i Rödby med polis och tull. Överlåter man till Sverige att ta bilen av banan? Och där törs man inte?

 
Ingen bild

Gustav2

21 oktober 2016 20:21

Löfven läser expos vita bok, det säger väl allt om vem han är !
Värdelös som Lo Direktör, vi hade världens chans att streka kommer
inte ihåg året, men srejkkassorna var fyllda till bristingsgränsen,
och vad gör fanskapet, han går med på ett skitavtal, tyvär röstade jag
på S sista valet, men blir SD i framtiden. slut

 
Ingen bild

fredrik

21 oktober 2016 20:44

Första gången i mitt liv jag sett ett lag förlora med 7-0 o var glada o tog leende selfies på planen. samt första gången jag sett ett landslag göra 7-0 i första halvlek, sen i andra ingenting....
Detta är helt sjukt, kom verkligen laget ifrån Iran? Eller är det invandrade kvinnor som spelar?

Thoralf Alfsson

21 oktober 2016 21:11

Order från Sundhage att inte göra fler mål i andra halvlek?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 oktober 2016 21:12

Om trubblet mellan Canada och EU , tänk så mycket enklare det hade varit med en Nordisk Union !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 oktober 2016 21:19

Tittade på SVT Forum igår torsdag.
En Sverigedemokrat anklagar Morgan Johansson för den oansvariga invandringen som regeringen har stått för innan vändningen.
MJ säger att det var just det dom gjorde (tog ansvar alltså)
Han tjatade om detta ansvar innan dom stog på bromsen.
Sen pratade han om ansvar när dom hade minskat invällningen.
Att dom tror att vi är så dumma att vi inte märker veligheten.
Det viktigaste ansvaret är för alla regeringar ansvaret för Sveriges och svenskarnas ve och väl.
"Ansvar" och "utmaning" är dom mest missbrukade orden. Att ingen på SVT ifrågasätter detta kan inte jag förstå.
Det är en form av lögn !

 
Ingen bild

Kerstintin

21 oktober 2016 23:34


När ser vi återbesöket då Pia Sundhages damer möter det iranska laget i Tehran?!
Det ska bli spännande på flera sätt att se den matchen!

 
Ingen bild

Grattis Sverige!

21 oktober 2016 23:51


Shia-sunni kriget har kommit till Sverige
http://www.friatider.se/tar-pa-sig-dad-mot-bonelokal-i-sverige

OOO

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 oktober 2016 07:45

@Kerstintin. Jo, det kan bli en intressant match. Antingen får våra flickor ha täckt klädsel eller så får bara publiken bestå av kvinnor. I det senare fallet, givetvis ingen tv-sändning av matchen...

 
Ingen bild

Tony

22 oktober 2016 09:17

Om det blir returmatch för Sveriges damer i Iran
så kommer dom att få spela med huvudduk, för så
mycket hår går det inte att visa upp för dom
Iranska männen?

 
Ingen bild

s29

22 oktober 2016 19:20

Borde det inte funka att kvinnorna rakade skallen och satte på sig en kraftig lösmustarch? Och har dom framträdande bröst så kanske en avtändande löspuckel kunde fungera.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se