thoralf

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2016

VILSNA MODERATER

Av Thoralf Alfsson - 18 oktober 2016 18:30

 


Lars Bern skrev igår en väldigt bra sammanfattning av utvecklingen inom Moderaterna sedan Fredrik Reinfeldt tog över som partiledare. Lars Bern beskriver på ett väldigt trovärdigt sätt det hat som Fredrik Reinfeldt utvecklade mot SD. Jag såg det själv i riksdagen under partiledardebatter i kammaren. Rubriken på Lars Bern blogginlägg är ”Moderaterna har tappat kompassen”.


”Fredrik Reinfeldt är utan tvekan den svenska politiker som bär det största ansvaret för dagens mycket olyckliga parlamentariska röra och att Sverige blivit svårt att regera i en orolig tid. Han belönas idag av de globalister vars instruktioner han följt med ett fett konsultarvode från en av deras stora banker. Han borde istället tagit tillvara vår nations intresse.”

 

Den 180 graders sväng som Moderaterna nu gjort under det senaste året är minst sagt dramatisk. Moderata väljare måste vara förundrade över hur man har kopierat Sverigedemokraternas politik på fler områden än bara invandringspolitiken.


Jag har funderat över hur de lokala kommunpolitikerna skall kunna hantera denna 180 graders sväng.


Det moderata oppositionsrådet i Kalmar, Christina Fosnes skrev i helgen om tre våldtäkter i ett blogginlägg. Hon skrev bland annat följande.


”De samtalade på engelska. De gick av vid samma station. Hon hjälpte honom att handla i en kiosk och fortsatte sen småpratandes framåt i samma riktning. Vid en för dagen tömd förskola sa han. ”Don’t scream” Lade handen över hennes mun och drog in henne i ett buskage och våldförde sig på henne. Hon skrek ändå. En förbipasserande med hund skrämde den unge mannen på flykt. Ingen vet vem han var. Inget unikt signalement. Polisen är maktlös.

 

På Gotland begår en grupp män en grov våldtäkt mot en rullstolsbunden kvinna. För en tid sedan utsatte en annan grupp män i vår del av Sverige en svamplockande kvinna i skogen vid Kolboda för en gruppvåldtäkt. Varje vecka kan man läsa om våldsdåd, övergrepp och ofredanden. Vi står inför ett vägskäl av farlig utveckling i ett samhälle som riskerar bli alltmer splittrat.”

 

”Vi måste ställa krav från dag ett om vad som förväntas av var och en i Sverige. Krav om motprestation.”

 

”Förövarna förstör för alla de flyktingar som vill skapa en hederlig, fredlig och ny framtid för sig och sina barn och som trots allt är i majoritet.”

 

Alla som läser ovanstående citat förstår att Fosnes i sin text menar att gärningsmännen är nysvenskar asylsökande. 


När Barometern konfronterar Christina Fosnes om hennes blogginlägg fick hon uppenbarligen våldsam skrämselhicka och förnekar att hon skulle syfta på att gärningsmännen är invandrare.


”Vad menar du med formuleringen "Vi måste ställa krav från dag ett." Är det nyanlända du hänvisar till?

– Nej, absolut inte, den som uppfattar texten så har missuppfattat vad jag skriver om helt och hållet.”

 

Min läsförståelse och kunskap på området måste vara dålig, för jag har svårt att tolka Fosnes text på något annat sätt. Vet inte Christina Fosnes vad hon skriver på sin egen blogg.


Jag tror detta blogginlägg var ett trevande försök att göra en liten 180 graders sväng inom kommunpolitiken. Men den slutade med en kraschlandning, när modet svek Christina Fosnes. Det kommer nog dröja innan Christina Fosnes skriver ett nytt blogginlägg om kriminella invandrare och våldtäkter. Nu vet hon hur snabbt medierna rycker ut. Hon vet också att hon inte vågade stå för sitt eget blogginlägg.


Det blev ett litet steg framåt, följt av två steg tillbaka för Moderaterna. Nu vet väljarna var de har moderaterna i Kalmar.

 

Läs artikel i Barometern.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tony

18 oktober 2016 18:56

Finns det inte en enda politiker i Sju klövern som
är utrustad med ryggrad, som vågar att uttrycka den
verklighet som alla vi andra vet om, och sen stå för
den? Att göra ett utspel och sen ta tillbaks vad man
sagt vittnar om makalös! feghet, för vare sig Barometern
eller någon annan Blaska är någon Domstol som bestämmer
vad folk ska tycka

 
Ingen bild

Quo Vadis

18 oktober 2016 19:03

Huvudet på spiken Thoralf! Dessa fega politiker som inte vågar stå för sina åsikter. För att inte prata om de vidriga så kallade journalister som försvarar våldtäktsmän som förstör livet för alla dessa kvinnor och flickor. Har dessa journalister inget hjärta, ingen empatisk förmåga? De beter sig ju som manipulativa psykopater.

 
Ingen bild

Christer

18 oktober 2016 20:36

Gamla moderater som tappat kompassen finns det gott om. Men några hade respekt med sig, som t.ex Finn Bengtsson, men han har väl nu lämnat politiken?
Det är inte lätt att samla sig som parti när man som i M:s fall så nyligen styrts av en man som närmast kan betraktas som en landsförrädare. Det tar tid att läka såren efter en sådan åderlåtning av sans, ansvar och förnuft i ett parti med höga anspråk på just detsamma.
Vi får önska att Christina Fosnes kvicknar till snart, och att hon får mod att förklara det hon egentligen tycker. Eller, så är hon bara det som de flesta politiker innerst inne är: Nämligen ganska nöjda med situationen, och framför allt att lönen kommer den 25:e!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 oktober 2016 20:39

Det är helt rätt. Fredrik Reinfeldt är den svenske politiker som har åstadkommit mest skada för vårt land i modern tid.
Han smet ut köksvägen när han förstog att han var på väg att sänka skeppet Moder Svea.
Andra vettlösa politiker har tagig vid där Fredrik slutade för att fortsätta att göra Sverige till ett U-land.
Dom politikerna som vill hålla sig till sanningen om det som händer i samhället måste byta till SD,men det törs dom inte utan fortsätter hellre på lögnens väg.
Sjuka sjuka sjuka Sverige

 
Ingen bild

Niklas R

18 oktober 2016 20:45

Det är sjuklöverns fel att vi har den brottslighet vi har idag.
Det var de som öppnade dörrarna för världens kriminella att komma hit, få gratis bostad, pengar och en helt ny identitet. Sverige är världens största tillverkare av falska identiteter.

Vad man inte får glömma är att en person ändrar inte sin personlighet eller värderingar när de flyttar till ett annat land.
Så om personen är redlig och civiliserad i sitt hemland, då är den det i det nya landet också. Är personen kriminell, då kommer den med största sannolikhet fortsätta vara detta i det nya landet också.
Så dessa utlänningar som kommer hit och begår brott är flyktingar. Flyktingar från rättvisan i deras hemländer som antagligen vill låsa in dem på X antal år för brott begångna i hemlandet.

 
Ingen bild

alf

18 oktober 2016 20:54

Det sägs ju att man har de politiker man förtjänar.
Jag undrar bara vad det är för konstigt folk som bor i Kalmar som inte förtjänar bättre??

 
Ingen bild

X

18 oktober 2016 21:18

Att svenskar är ett folk med huvudet uppstoppat i ändan bevisas av att de röstar på Moderaterna....
Detta skamlösa parti som kopierar SD och låtsas som ingenting...
Och värst av allt, svensken köper det...

 
Ingen bild

Tobbe S

18 oktober 2016 21:33

Jag förstår inte vad de (politiker och andra) är rädda för. Jag menar.... journalister har mycket lågt förtroende bland befolkningen. Nästan all gammelmedia är på kraftig tillbakagång och nästan ingen brys sig om vad som står i tidningarna. Så vad är de rädda för?

 
Ingen bild

Tompa

18 oktober 2016 21:37

Fy f-n vad jag skulle må dåligt att vara politiker i de sista moderaterna.

 
Ingen bild

Odalbonde

18 oktober 2016 21:59

Stå på sig! Folk vet att Kejsaren är naken. SD 2018.

 
Ingen bild

GBM

18 oktober 2016 22:12

Christina Fosnes ska alltså sitta med en utvecklingsgrupp i hos moderaterna där man ska ta fram visioner för framtiden. Man häpnar, en person som inte vågar stå för det hon skrivit kan inte ha något att tillföra i en sån grupp.

 
Stefan K

Stefan K

18 oktober 2016 22:14

Vi vet var Moderaterna står och det glöms inte i första taget.

Min röst får de inte igen, trots deras "nyfunna" politik.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Centerpartist.

18 oktober 2016 23:29

Som jag sagt tidigare:Du spär på politikerföraktet med dina kommentatorers hjälp. Senast idag sa man på P1 att hoten mot kommunpolitiker i landet har ökat. Du vill själv gärna anmäla andra där insinuationer får dig att tro saker. På din sida får man uttrycka sig nedlåtande,hatiskt och du gör INGENTING åt det.
Vettlösa,sjuka,manipulativa,psykopater,världens kriminella etc. Detta är bara bland ovanstående kommentarer. Läser man din blogg bakåt så finns det mycket mer,återkommer nästan i varje tråd du gjort.
Att du själv inte ser det visar bara hur blind du själv är av hat,tror jag.
Vill du komma in i riksdagen igen bör du nog fundera på detta men jag misstänker att det är som att hälla vatten på en gås.

Thoralf Alfsson

19 oktober 2016 10:59

Att mina läsare uttrycker kritik mot politiker från 7-klövern tycker jag inte är hatiskt. Kritik kan givetvis uppfattas som nedlåtande men det är nog ganska naturligt.

Det är nog väldigt sällan som personlig kritik riktas mot någon kommunpolitiker i bloggen. Att jag kritiserar kommunalrådet Johan Persson är knappast något som kan betraktas som hatiskt. Menar du att jag och mina läsare inte får kritisera andra politiker.

Vad anser du om alla spaltmeter i media som skrivs om enskilda politiker från SD? Vad anser du om t.ex Cecilia Hagens krönika i Expressen?

 
Ingen bild

Hacke

18 oktober 2016 23:50

Den vanliga tågordningen alltså; Åsiktspoliserna i media rycker ut med stora piskan och de politiska amöborna pudlar.
Det är i sanning en ynkligt skådespel vi tvingas bevittna mer eller mindre dagligen numera i demokraturen Sverige.
Det skulle f ö vara intressant om Christina Fosnes gav ett enda exempel när det enligt henne "finns väldigt många länder som bygger på ett mångkulturellt samhälle som lyckats med samhällsbygget".
En kan man tycka given följdfråga. För alla utom för svenska "journalister".

 
Ingen bild

Gunhild

19 oktober 2016 00:02


'Vi måste ställa krav'
är en klyscha som både moderater, folkpartiet, Kd och Centern kört med i flera år.
Men vad betyder det konkret,
och framförallt
vad blir konsekvenserna om 'målgruppen' inte uppfyller eller lever upp till de uppställda kraven?
Dras socialbidragen in, blir det fängelse, utvisning?!

 
Ingen bild

Malte the Swede

19 oktober 2016 00:45


Tant Fosnes verkar ha noll koll på läget.
Hon inbillar sig att det är hon (och några till som hon kallar vi) som har makten att bestämma över dem, dvs över invaderarna.
Hon fattar inte att det är invasionsmakten, pedofildyrkarna, som bestämmer i det här landet.
Kärringen talar i nattmössan.

 
Ingen bild

Ulrik

19 oktober 2016 01:27

En Svensk Tiger

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 oktober 2016 06:11

Stefan Löfven upprepar gång på gång att det är viktigt att EU gemensamt tar ansvar för dom som väller in i Europa.
I den andan ska det byggas ett gemensamt fängelse dit alla som har gjort sig förtjänta av utvisning från EU ska förvaras.
Varför brottslingar inte döms till utvisning idag är för att det ändå inte verkställs.
Finns det statistik på hur många som verkligen har blivit transporterade ut ur landet ?
Dom blir istället "papperslösa" och då ska dom gripas och utvisas igen.
Och igen och igen och igen !
Sverige,dårarnas paradis !

 
Ingen bild

Bo

19 oktober 2016 08:16

Även (s) har tappat kompassen. På Aftonbladet finns under debatt: ”Nazistkortet fungerar inte mot SD. Löfven”. Som första åtgärd föreslås istället:
Fortsätt att beröva SD deras hemmafrågor genom att försvara den svenska modellen och bevara återvändandet till traditionell restriktiv invandringspolitik.
Hade det inte varit enklare att skriva:
Fortsätt att beröva SD deras hemmafrågor genom att kopiera SD´s politik.

 
Ingen bild

Lena

19 oktober 2016 08:48

Blir gråtfärdig att läsa om dessa våldtäkter, t ex en som är ute i skogen o plockar svamp o så "dyker" naturligtvis "en grupp" av något slag, som kanske är ute o "rekar", ja då måste de ju visa sitt förakt för den svampplockande kvinnan, säkert en svensk kvinna om hon nu inte är thailändska. Har aldrig hört talas om att ex somaliska kvinnor är ute i skogen. Säg mig, är det någon som någonsin hört talas om en gruppvåldtäkt förr i skogen på svampplockare (innan "de nyanländas tideräkning"?)

Samma undfallenhet som Christina Forsnes uppvisar där hon själv säkert är mycket upprörd o oroad över utvecklingen, men backar vid motstånd från "de godas" frågor. Självklart skulle hon kasta i ansiktet på dem att DET ÄR JUST VAD HON MISSTÄNKER ATT DET ÄR NYANLÄNDA DET GÄLLER/KRIMINELLA INVANDRARE.

Samma undfallenhet visar nu det s k civilsamhället upp när det gäller återvändande IS-krigare som får särbehandling för att de är så inihelvete kriminella. De blir riktigt omhuldade med gräddfil till bostad o hyran betald, arbetsmarknadspolitiska åtgärder och körkort etc. Detta är så ofattbart sjukt. Det kommer att bli många fall nu när Mosul troligen kommer falla. Då blandar sig IS-krigarna i kön till flyktingköerna.

Och med dessa tungt kriminella och mentalt sjuka människor tycker politikerna att vi ska leva med i samhällen???!!! Kan bara önska att dessa som beslutar detta själva blir utsatta av dem. Även om man inte ska önska livet eller ont till andra, så tror jag att det behöver statueras ett exempel, kanske, kanske kommer fler att vakna. Allt detta är vårt eget fel att vi tillåter det, att vi röstar fram denna sortens avskräde till människor som aldrig ser till sina egna först.

http://ledarsidorna.se/2016/10/atervandande-is-krigare-valkomna-hem/

 
Ingen bild

Göta

19 oktober 2016 09:28

Morgonens radiosändningar slog återigen REKORD I FUL OCH LÖGNAKTIG
PROPAGANDA MOT SD.

Tobbe S (21:33) ovan undrar vad politiker och andra är rädda för när befolkningen har så lågt förtroende för journalister, och nästan ingen längre bryr sig om vad som står i tidningarna, som tappar massor av prenumeranter varje år.

Jag tror att förklaringen är följande: Den stora allmänheten varken hinner eller ids läsa tidningar på samma sätt som tidigare. Däremot är radio och framför allt TV oerhört effektiva förmedlare av propaganda. Radiolyssnare och TV-tittare formligen dränks i lögnaktiga hatkampanjer mot SD dygnet runt, och morgonens nyhetssändningar slog återigen rekord.

 
Ingen bild

C Andersson

19 oktober 2016 10:08

Stå på er annars gör någon annan det!

Jag har gjort ett försök att reda ut vad som egentligen hände på Gotland. Som jag ser det. Jag ska försöka vara saklig eftersom jag ska försöka få det publicerat på andra ställen.

Läs under 'Rasism och sexism':

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/10/16/11375591-rasism-och-sexism/#kommentarer

 
Ingen bild

bonnpöjken

19 oktober 2016 10:23

det vore bra om Thoralf förklarade vad det är för banker som reinfelt fått arvode ifrån

 
Ingen bild

Christer

19 oktober 2016 11:16

I många sammanhang kan man i olika medier läsa in okunskap om Moderaterna. Ingenting uppstår ur intet, partiet bildades 1904 som Allmänna Valmansförbundet, och var de etablerades parti, alltså officerare, företagsledare, adel, rättsväsende etc. Alltså den samhällsklass som egentligen alltid styrt landet. De hotades nu av S och dess krav på allmän rösträtt. Detta var det nya hotet. Som en reaktion mot detta bildades partiet, och senare övergick i Högerpartiet för att sedan bli Moderaterna. Inom partiet finns en syn som egentligen det enda statsbärande partiet, ungefär som - Sverige det är ju vi!
Därför var det chockerande för landets etablissemang när de upptäckte att de närt en landsförrädare som statsminister, och som t.ex förklarade att landets försvar endast var "ett särintresse". Partiet hade kapats av ett grabbgäng bestående av Reinfeldt, Borg, Littorin och Schlingmann. Detta parti genomförde det största svek i landets historia genom flyktingöverenskommelsen med Miljöpartiet i sitt hat mot SD. Den moderata partiledningen visste vad man gjorde mot landet, medan MP nog får betraktas som aningslösa. Någon konsekvensanalys av förd politik är MP inte kapabla att genomföra, medan M är det i högsta grad.
Assar Lindbeck som många gånger uttalat sig om invandringen, sa b.la i samband med kriget på Balkan ungefär: (finns på Youtube) "ett land med en skattefinansierad välfärd klarar av att 6-7 % står utanför systemet, och att 93-94% bidrager, men redan vid 8% börjar systemet att vackla". M och MP:s överenskommelse med en i princip fri invandring var alltså direkt systemhotande. De flesta höll käften fast de såg att "kejsaren var naken". De som vågade ifrågasätta den förda politiken brunmålades effektivt av MSM. Där är vi nu, men en tillnyktring sker så sakteliga. Frågan är om vi hinner rädda vårt land? Ibland undrar jag när man ser aningslösheten hos många av våra folkvalda.

 
Ingen bild

X

19 oktober 2016 11:16

"Centerpartist" tycker, likt Nordkoreas ledare, inte om kritik...

 
Ingen bild

Tompa

19 oktober 2016 12:12

bonnpöjken onsdag 19 okt 10:23

Här berörs Reinfeldt mfl samröre med de stora killarna
https://anthropocene.live/2016/06/10/varfor-ar-svenskar-kraftigt-overrepresenterade-pa-bilderbergmoten/

 
Ingen bild

Tobbe S

19 oktober 2016 12:21

@Centerpartist. Hur skulle en värld där vi inte får beundra, älska, avsky, hata eller vämjas se ut? Och hur skulle den se ut om vi inte fick uttrycka vad vi känner/tycker? Kanske skulle en del politiskt intresserade tyckare må bra av ett synonymlexikon och en grundkurs i västerländsk filosofi.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

19 oktober 2016 12:36

Christina Forsnes är lika barnsligt feg som den fege fjossen i Högsby som skriver om : En sammanställning av rasismen , de bägge kan ta varann i hand !

 
Ingen bild

Danne

19 oktober 2016 12:38

O.T
Visby - jag har skickat följande fråga till Fi, V och Visby stift:

"Ärende: Antirasistisk- och antisexistisk manifestation

Meddelande: Hej! Strålande initiativ ni tog med demonstrationen mot "Rasism och Sexism" i Visby.
Rassistmedia skryter om att nazizsterna samlat ihop över 100.000 kr till kvinnan som gjorde våldtäktsanmälan.

Så min fråga: Hur mycket samlade ni ihop under demonstrationen? Blev hon glad?
O.S.A

Mvh/Dan

Ännu inget svar...

 
Ingen bild

Tony

19 oktober 2016 13:32

Om signaturen Centerpartist fått som han ville så skulle
alla Svenskar hålla käften, och tyst och stilla se på när
landet körs i botten av vettlösa politiker i Sju klövern.
Klart att bloggen är en finne i baken på honom/henne.
Det räcker inte att man har hela gammelmedia som sålt
sig till dom vettlösa politikerna, helst skulle alla
bloggar stängas så att förstörelsen av landet kunde
fortsätta i lugn och ro.
Kommentarerna här är inte för hårda mot den förda
politiken, tvärtom så får nog Centerpartisten vänja
sig vid att ju mer Svensken vaknar upp ur sin
medvetslöshet ju tuffare kommer sådana som du att
få det.
Vi har en figur till statsminister som kallar SD s
väljare för Nazister och Fascister, en Yrkesjournalist
som benämner dom som lågpannade as, en annan kallar
Jimmie Åkesson för en kackerlacka och tycker att han och
andra SD are borde giftbesprutas, listan kan göras hur
lång som helst. Dom största hatarna finns bland journalister
och sju klöverpolitikerna! Glöm heller inte brunråttorna
som också skulle förgöras med gift, ganska likt vad en
herre med mustasch sysslade med!

 
Ingen bild

Lena

19 oktober 2016 13:42

@Centerpartist Det förakt, hat o nedlåtenhet du talar om är resultatet av den politik ni i 7K för. Vi talar om orsak o verkan, försök inte gömma dig bakom en fasad av att det inte finns något att kritisera av era fullständigt galna "projekt" och beslut (med skattebetalarna medel förstås).

Du verkar ha svårt att fatta att vi lever i skilda världar, dvs ni i politikerklassen och vi som är "förbrukade". Det förvånar mig att du läser bloggar som denna, då måste du ändå ha fått en liten glimt av verkligheten. Om du blir störd av den så läs inte.

 
Ingen bild

s29

19 oktober 2016 14:00

Kommentarsfältet på Avpixlat verkar ligga nere.Eller är det bara jag som är bortkopplad?

 
Ingen bild

Gunnar

19 oktober 2016 16:50

Fattar tant Fosnes att gruppvåldtäktsepidemin är en konsekvens av den politik som hon har röstat på, och själv förespråkat och drivit i sitt parti?
Att hon själv är medskyldig till dessa brott, i hög grad!

 
Ingen bild

Hacke

19 oktober 2016 17:21

Lite OT:
På lördag är det dags för Jimmie Åkesson i Ekots Lördagsintervju. Men redan idag började man bulla upp på systerredaktionerna för hur det kommer att låta. I P1 Morgon t ex frossade man i hur Åkesson skulle ställas inför: 1. Anna Hedwalls "antisemitism", 2. "Putinismen" i de egna riksdagsrummen, 3. Oskar Sjöstedts deltagande i ungdomen på en "nazifest".
Någon sakpolitik är det som alltid aldrig frågan om när sd bjuds in till vänsterpropagandisterna på public service.
Hoppas Åkesson är laddad som aldrig förr och ägnar endast lite av sin svarstid till dessa pseudohändelser utan desto mer ställer dessa i relation till dagens katastrofutveckling som 7-partiet med gemensamma krafter har fört landet till.
Anfall är bästa försvar!

 
Ingen bild

Didrik

19 oktober 2016 17:49

Jag tycker centerpartiet som är ett så rikt parti
ska ta av partikassan och ersätta offren för det
multi-helvetet dom varit med om att skapa.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 oktober 2016 18:19

Lördagsintervjun i P1.
Sarinen bestämmer frågorna som kommer att handla om hur SD ställer sig till momsen på dill och om katter ska vara kopplade t.ex
Hoppas nu att Jimmy inte är så väluppfostrad att han bara svarar på oväsentliga frågor.
Han ska tala om för svenska folket att Sverige är på väg in i ett svart hål.

 
Ingen bild

???

19 oktober 2016 18:41


Mystifikation!!!

Vad sysslar 'Golden Sands' med?
Läkemedelsverket stänger apotekskedjan med ökenrelaterade namnet Golden Sands som har sina butiker i Hovsjö, Sätra och Skärholmen; Stockholmsområdet med hög arabkoncentration.
Läkemedelsverket berättar dock inte varför?

 
Ingen bild

Hacke

19 oktober 2016 19:10

Den var lika rolig som träffande Pretty Boy Floyd :)
Vem minns inte Saarinens evighetsmalande kring en och samma fråga kring några veckor hit eller dit i abortfrågan.
Hon trollade bort hela Lördagsintervjun och bildade med det något av skola i genrén hur man totalt misshandlar sitt uppdrag.
Skämmande många har tagit efter henne. Själv blev jag förvånad att hon inte fick Stora Journalistpriset.

 
Ingen bild

SM811

19 oktober 2016 19:28

Asylsökare deltog vid gruppvåldtäkt – får 140.000 i skadestånd
http://www.friatider.se/asyls-kare-deltog-vid-gruppv-ldt-kt-f-r-140000-i-skadest-nd

 
Ingen bild

Fredde

19 oktober 2016 19:42

Stort bråk på asylboende-igen. Hur många gånger har det varit bråk på boendet i Hultsfred hittills?
De välutbildade fredsälskarna verkar ha svårt att hålla sams. Är det inte dags att skicka tillbaka dem snart?

 
Ingen bild

J B Doe

19 oktober 2016 20:24

Vi ska ställa krav från dag ett, säger Fosnäs. Någon borde fråga henne vad "dag ett" syftar på om det inte är ankomstdagen för invandrare till Sverige. Menar hon kanske att vi ska ställa krav på nyfödda pursvenskar?

 
Ingen bild

Åke Somvillbort

19 oktober 2016 20:43

Att förtroendet är lågt för journalister är väl snarast ett "understatement". Därför blev jag synnerligen nyfiken när vänstern utmålade Nya Tider som nazistisk. För 149:- fick jag en prov-prenumeration. Och inte var det något nazistiskt i den, inte.
Sveriges mesta och mest kände kommunist -Jan Myrdal - skriver idag i tidningen att den är mer relevant än DN. Håller med honom. Läs själva och avgör.

 
Ingen bild

Centerpartist

20 oktober 2016 09:20

Kritik kan vara en del av den retorik man för fram om man har olika åsikter om ex.vis flyktingfrågan. Men ska du verka trovärdig bör du nog stoppa en hel del av dina kommentarer. Jag vet att många skulle gärna debattera med SD människor men problemet är alltid att många SD politiker är okunniga,oseriösa och har bara en sak i huvudet. I många fall angriper man person,använder ett språk som visar på en stor ordfattigdom. Kommentarer som "Diktaturens kreatur", "äckliga vänsterförpetade land", "de vänster aggressiva" från din senaste tråd, är ju kommentarer som ständigt finns,godkännda av dig.

För det första visar det ju på en politisk ovilja,omognad när dina kommentarer definierar vänsterpartiet,moderater och dom andra partierna som vänsterpack,vänsterpolitiker,vänstermedia etc. Alla som inte tycker som du vill du definiera,tillsammans med kommentarena, som "vänstervridna". Du vet mycket väl att det är en stor ideologisk skillnad mellan ex.vis M och V. Men om ni vill definiera alla riksdagspartier,media etc. som "vänster" utifrån er syn på invandringspolitiken så visar det en sak: Du,dina följeslagare, är endast intresserade av invandringspolitiken,ingenting annat.

För övrigt kan jag hålla med om att Cecilia Hagen gick för långt med sin krönika men svara nu på mina indirekta frågor och ställ inte en motfråga direkt,vilket du ofta gör.

Thoralf Alfsson

20 oktober 2016 09:48

Jag tillåter att de som kommenterar får uttrycka sig fritt men jag har även en gräns för vad som får uttryckas i kommentarerna. Jag godkänner inte alla kommentarer som skrivs.

Diktaturens kreatur var väl Olof Palme som myntade. Jag tror inte att så många kallar hela 7-klövern för vänsterpack men många klumpar ihop dem i 7-klövern. Men det får nog dessa partier finna sig i efter decemberöverenskommelsen. Men den hade du säkert inga problem med!

Vänstermedia! Kan du ge några exempel på tidningar som du betraktar som högermedia? Jag kan faktiskt inte det.

Kan du t.ex vissa på någon media som inte tokskäller på Trump?

 
Ingen bild

Gösta Svensson

20 oktober 2016 09:48

Lars Berns blogg, som Alfsson citerar, är mycket läsvärd och jag uppmanar alla som ännu inte upptäckt den, börjar läsa den. Förvänta er inte att bli strukna medhårs, Bern står för sina åsikter, men han gör nytta för oss som försöker tänka utanför boxen och åsiktskorridoren.

 
Ingen bild

Nalle

20 oktober 2016 11:54

Det är alldeles otroligt vilka halmgubbar hon ställer upp. Man baxnar.

"Dessa män är i minoritet."
Okej. Så det är först när mer än 50% av de nyanlända begår våldtäkter mot svenska tjejer som vi kan säga att vi har ett problem?

Det behövs inte särskilt många våldtäktsmän i ett bostadsområde för att göra det till ett väldigt otrevligt ställe att bo på. "Överrepresentation" är inte samma sak som "majoritet". Detta begriper rimligen Christina Fosnes också. Så varför skriver hon sådär?

"Det finns inrikes- och utrikesfödda bland förövare generellt."
Aha. Så det existerar minst en svenskfödd man i Sverige som någon gång i sitt liv begått en våldtäkt. Den informationen saknar helt värde eftersom den är alldeles självklar. Varför sprutar man ur sig en massa ord som inte betyder någonting alls? Kan man inte bara vara tyst istället?

"en sund utveckling som inkluderar istället för exkluderar"
Meningslösa floskler som bygger på det felaktiga antagandet att "inkludera" alltid är något bra, oavsett vem det är man inkluderar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 oktober 2016 13:18

@ Centerpartist @
Du måste förstå att:
När helt vilsna och icke medvetna politiker tar beslut som driver Sverige mot avgrunden kan man inte anklaga alla som är kritisk mot detta faktum.
Vi som har sett att utvecklingen i vårt land har gått hundratals år bakåt måste ha någon kanal för att ropa på hjälp.
SD ser samma sak som oss men ska till varje pris hållas utanför när "dom stolliga" fortsätter att bränna ner landet.
Tror du på allvar att inga röster ska höjas när 7-klövern försätter Sverige i anarki.
Jag tror inte att du är så dum !

 
Ingen bild

Salming

20 oktober 2016 21:28

Svinfeldts "öppna era hjärtan" lever kvar!

 
Ingen bild

X

21 oktober 2016 10:17

Ser att "Centerpartist" inte uppskattar språkbruket som stundom används.
Vederbörande har väl en viss poäng med att språkbruket kan bli en aning tillspetsat stundom.
Men den politik som bedrivs river upp känslor. Det är bara att acceptera.
Dessutom är det svårt att bedriva intellektuella meningsutbyten med en statsminister som ena sekunden epitetsstämplar 20% av befolkningen som usla människor och i nästa sekund fjäskar för diktaturer som Saudiarabien.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se