thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2016

DET ÄR ALLVARLIGT!

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2016 19:25

 
ANNONS
 
Ingen bild

)))Perra(((

14 oktober 2016 20:02

Snälla Jimmy! Har du också gått på systemmedias drev mot Ryssland. Ryssland är inte Sovjetunionen och kommer inte enligt analytikern the Saker ( http://thesaker.is/ ) aldrig att börja attackera något land då resurserna ligger på att försvara i första hand. Däremot kan man ju säga annat om Nato och USA läs Lars Berns utmärkta blogg https://anthropocene.live/2016/08/03/varldens-dominerande-krigsmaskin-del-1/

 
Ingen bild

Gute

14 oktober 2016 21:03

Thoralf, vi spricker snart av nyfikenhet!

Av vilken anledning blev din populära hemsida blockerad av IKEA?

 
Ingen bild

Tobbe S

14 oktober 2016 21:45

Jag känner inte och kan inte se något som helst hot, från Ryssland, mot oss. Hot-gaphalsarna och krigsdårarna har stannat i växten och lever kvar i året 1961. Den som läser på inser snabbt att Rysslands grundlagar i stort sätt är parallella med den franska grundlagen och med USA's konstitution. Det är t o m så att den amerikanske presidenten har större exekutiv makt än den ryska presidenten. Demokratiskt är Ryssland jämbördigt med oss. Allt annat är amsagor från okunniga eller köpta journalister. Teritorieanspråk förekommer nuförtiden bara hos multikapitalister, inte hos nationer. Det Sovjetiska sönderfallets efterdyningar (Georgien, Ukraina, Krim) är naturliga och fullt förståliga för den som orkar öppna en historiebok. Krigsgalningarna bor numer i Bryssel och Washington. Lägg ner annars slutar jag att rösta på er!!

 
Ingen bild

Tobbe S

14 oktober 2016 21:51

Tillägg:
Jag har en god vän som utvandrade till Ryssland för fyra år sedan. Han och hans familj bor i staden Krasnodar, som ligger granne med Krim. Han är svensk maskiningenjör och numer anställd i rysk stålindustri. Det han berättar för mig om skolor, vård, omsorg, varuutbud, levnadsstandard etc etc, stämmer inte för fem öre med flosklerna som serveras här hemma. Jag tror mer på vännen Johan än någon av våra riksdagsmän.

 
Ingen bild

Niklas R

14 oktober 2016 23:12

@Tobbe S
Jag skulle inte vara så snabb att förkasta territoriella anspråk. Det var ursäkter till varför Ryssland invaderade Ukraina och tog Krim med våld för att sedan annektera den.
Du kan komma med vilka historiska ursäkter som helst. Faktum kvarstår att Ryssland förband sig att hålla de avtal som Sovjet ingått och respektera de landgränser som satts när Sovjetunionen upplöstes. Vilket Putin bröt när Ryssland invaderade och annekterade Krim från Ukraina.

Vilket även betyder att om Ryssland anser att Gotland är den bästa punkten för att kunna säkra deras gasledning till kontinenten samt att börja borra efter olja och gas i Östersjön så är det inte så djävla mycket som Sverige kan sätta emot bortsett från att ge gotlänningarna svensk-ryska lexikon så de kan förstå vad deras nya ägare säger.

 
Ingen bild

Larry King

15 oktober 2016 00:25

Jag rekommenderar alla att titta på RT.News På TV eller på webben. RT.com

Ett alternativ till hjärntvätt.

 
Ingen bild

Tobbe S

15 oktober 2016 00:28

@Niklas R. Jag känner ryssarna rätt så väl, efter att ha arbetat där under sovjettiden.... Krim är en del av Ryssland, sedan 300år och 90% av befolkningen är ryssar. Vad partifolket gjorde 1956 har inget med det att göra. Ukraina är inte invaderat, utan deras fascistiska regering håller på att straffa ut sig och det kommer att märkas snart. EU's och NATOS manipulerande i Ukraina är skamligt. Men för all del... vill du och dina gelikar kasta ut världen i en katastrof som trotsar all beskrivning (för att ryska minoriteter vill vara ryssar)så kommer du och dina kompisar att hamna i dåligt sällskap i historieböckerna. Mitt intryck av dig är.... en taskigt påläst liberal.

 
Ingen bild

sunken

15 oktober 2016 00:47

@Niklas R
Du är verkligen okunnig och tyvärr väldigt många riksdagsledamöter också, kanske även bland SD.Krim har röstat i 3 val, senast i mars 2014 där majoriteten ville ansluta till Ryssland. Inget våld har förekommit från rysk sida.Ryssland har inte invaderat Ukraina och har ingen rysk trupp där. Hur skulle det vara om du försöker lämna det politiskt korrekta i form av SVT, SR och våra tidningar, (förutom Nya Tider)och på bloggar tar till dig korrekt information. Tips har du fått ovan.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 oktober 2016 03:55

Detta är ännu allvarligare.

SR:s journalist Jenny Pettersson om våldtäkten i Visby på en 33-årig handikappad kvinna. Som alla vet vid det här laget begicks våldtäkten av ensamkommande asylsökande från Mellanöstern.

SR:s medarbetare Jenny Pettersson;

”Det är egentligen två grupper som man kan prata om. Det är gotlänningarna, som är upprörda över en sån här händelse, och att en kvinna ska ha utsatts för det här i en svag... i hennes ställning... då av fem män. Och då blir det naturliga då att hitta nån slags syndabockar i det här, och vilka blir syndabockarna? Jo, det blir de här fem männen och åklagaren, som då inte häktade de här personerna.”

”att hitta nån slags syndabockar i det här”


Lyssna på klippet:
https://goo.gl/sEzPl1

Hur i helvete kan man kalla de fem våldtäktsmännen för syndabockar? Man tror inte det är sant - måste vara en djävulsk mardröm alltihop? Är Martin Jonsson som mördade Lotta och Englas mördare Anders Eklund också ”syndabockar”?

Att säga upp TV-licensen är mentalhygien och absolut nödvändigt för att överhuvudtaget behålla förståndet.

Ring Radiotjänst. NU!!!
0771-91 00 04

Ps.
Under helgen skall en stor demonstration äga rum på Gotland. F! kommer också att ha en demonstration till STÖD för de ensamkommande våldtäktsmännen från Mellanöstern. Det kan alltså bli rejält oroligt på Gotland under helgen. Flashback legat nere hela veckan och kommer sannolikt inte upp förrän efter helgen. Sätter någon emot?

Det har sannolikt med demonstrationerna på Gotland att göra. Vem som gör Flashback oåtkomlig kan man endast spekulera i – men alla minns att SD:s sida stängdes ned 2006 på direkt order av justitieminister Laila Freivalds. Man vill hindra opinionsyttringar och att folk skall få korrekt information. All mörkläggning och tillrättaläggning skall ske i regi av SVT,SR,DN,Exp och AB

Min övertygelse är att nedstängningen/DDoS-attacken är beordrad av.........
Ds.

 
Ingen bild

Gunnar

15 oktober 2016 04:13

Niklas R
Jämförelsen Krim-Gotland haltar betänkligt m a p respektive befolknings historia och etnicitet.
Men p g av de senaste händelserna på Gotland så kommer kanske 97% av Gotlänningarna att rösta för en rysk annektering :-)

 
Ingen bild

Peter

15 oktober 2016 07:06

@Niklas R "Gotland" snälla vad ska "ryssen" med Gotland till? Du faller för globalismens lakejer precis som SD verkar ha gjort. Läs denna utmärkta avklädning utav Försvarsmaktens påstådda ubåtskränkningar samt luftkränkningar av Ryssland. Thoralf du kan slappna av med, inte ens Öland kommer att ockuperas, jag lovar :) http://magasinetfilter.se/feature/trollfabriken/img/header.jpg

 
Ingen bild

calle

15 oktober 2016 07:14

Sveriges 7 klöver politiker är nog uppköpta av USA. och deras politik för Svenskarna är mångkultur och plundring. mord, våldtäkter, rån, misshandel, vanvård, besparingar, nedskärningar, nedläggning, avveckling, asylindustri, hbtq, adhd, decemberöverenskommelse, 7 klöver, kopparstölder, tiggeri, knark, människosmuggling, allt tok som förstör ett fungerande samhälle införs med sakta tillvänjning.

kanske kunde bli bra om Svenskarna får tillhöra Putin. som det är nu så har inte Svenskarna nån framtid med 7 klöverns DÖ politik.

vi har alltså att välja mellan antingen till DÖ-politik eller Putin

 
Ingen bild

Peter

15 oktober 2016 07:22

P.S Glömde att nämna att artikeln jag länkade till innan är skriven av fd DN journalisten Mattias Göransson, det är alltså inte kreti eller pleti som skrivit den. Han vet också hur DN jobbar med sin agendajournalistik.

 
Ingen bild

Tompa

15 oktober 2016 07:26

Finns en annan bild av detta än den som svensk media sprider.
Smula gärna sönder denna beskrivning som är kopplad till vad som sker och har skett runt om i världen den som kan.
https://anthropocene.live/2016/10/14/blir-det-ett-tredje-varldskrig-dar-usa-attackerar-ryssland-med-karnvapen/

När svensk media driver något så maniskt drar iallafall jag öronen åt mig.

Jag är mer rädd för den islamisering som pågår i vårt land. Det är allvarligt

 
Ingen bild

Peter

15 oktober 2016 07:35

Om vi tittar på hur mycket pengar Ryssland kontra USA lägger på det militära så blir det uppenbart vem som man bör se det allvarligt med! http://www.pgpf.org/sites/default/files/0053_defense-comparison-full.gif

 
Ingen bild

Tobbe S

15 oktober 2016 07:47

@Niklas R. Det låter mycket när katter släpper väder. M a o vi tillskriver en värdelös kalkstensbit i Östersjön ett värde den inte har. I alla fall inte för ryssarna.

 
Ingen bild

Peter

15 oktober 2016 08:06

@Niklas R Ukraina bildades 24 augusti 1991. Innan dess fanns inte landet som stat, det har aldrig funnits! Historiskt har "Kievska Rus" (ryska Kiev i översättning) som det kallades på medeltiden och fram till idag varit i många länders ägo, dvs gränser har böljat fram och tillbaka genom århundradena, Litauen, Tyskland, Polen samt Ryssland har haft "Ukraina" i sitt välde. Krim har tillhört Ryssland sedan 1700-talet. Under Sovjetunionen var Ukraina "Sovjetiska rådsrepubliken Ukraina" en del under Moskvastyret. 1954 gav dåvarande sovjetiske generalsekreteraren Nikita Chrustjev bort från den ryska rådsrepubliken till den Ukrainska. Då 1954 en mer symbolisk handling då allt var Sovjetunionen och i praktiken inte hade någon betydelse. Varför gjorde Nikita det? Han och hans fru var födda och kom från den Ukrainska rådsrepubliken vilket kan ha varit en symbolisk "tacksamhetsgest". Ingen trodde då på att Sovjet en vacker dag skulle upphöra att existera. Efter Ukrainas utropande som självständig stat 1991 i samband med Sovjetunionens upplösning så teckandes 1997 ett avtal mellan Ukraina samt Ryssland om att Ryssland skulle få hyra Sevastopol till 2017. År 2010 tecknades avtalet om att gälla för perioden 2017 till år 2042. Efter den blodiga USA understödda statskuppen i Ukraina i februari 2014 där en (visserligen korrupt) folkvald president störtades och en ny regering understödda av nynazistiska partier som Svoboda mfl. tillsattes. Avtalet avseende Sevastopol med Ryssland sades upp och USA´s plan var att Ukraina snabbt skulle bli medlem i både NATO samt EU. Nu gick inte deras plan i lås som de tänkt. På Krim beslutade invånarna (som haft en lång historia av ryskt styre) att hålla en folkomröstning om vilket land de ville tillhöra. Med förkrossande majoritet röstade invånarna för att tillhöra Ryssland vilket också accepterades. Avseende östra Ukraina så är ryssarna i majoritet även där och de har också en önskan att tillhöra Ryssland men där är det en knivigare fråga. Dessutom sitter man på östra Ukraina på de enda tillgångar Ukraina har, kol. Det är därför Ukraina inte vill släppa den delen till Ryssland. Istället har kuppmakarna i Kiev förlitat sig på USA samt EU att bistå dem ekonomiskt. Då USA misslyckades med att införliva Ukraina i NATO samt EU så har de nu lämnat landet åt sitt öde (det finns nya oroshärdar för USA att så split i) och det mesta i Ukraina håller på att rasa samman. Politikerna roffar åt sig av kakan så mycket de bara orkar och det vanliga folket i Ukraina får lida med ökade priser samt stigande arbetslöshet. Jag vet för jag är ofta i Ukraina. Detta är den historiska bakgrunden till Ukraina samt krisen där. Detta rapporteras det oerhört lite om i main stream media där ryssen alltid utmålas som ond. Tänk själva, ni vet hur media snedvrider samt vinklar om massinvandringen och dess förträfflighet. Troligen litar ni inte ett dyft på vad Aftonbladet, DN, Expressen och andra skriver om invandring. Varför ska ni då tro på media om allt det onda de påstår Ryssland gör? Det rimmar illa, ni tror inte på media om invandring men litar blint på samma medias rapportering om onda Ryssland. Tänk litet.

 
Ingen bild

Rune

15 oktober 2016 08:40

Att Ryssland tog tillbaka Krim kan man inte använda som argument mot Putin. Krim har ju tillhört Ryssland sedan sjuttonhundratalet och har återförts till Ryssland efter en folkomröstning som tydligt gav utslag till Rysslands fördel. Befolkningen är ju också till övervägande del rysk.

 
Ingen bild

Clas

15 oktober 2016 11:57

Åkesson är helt ute och cyklar liksom hela 7-klövern. Hotet mot Sverige kommer inte utifrån utan inifrån från nästan en miljon muslimer som har invaderat landet. Islamiseringen pågår för fullt och kriminaliteten skjuter i höjden. 15 mord, 44 mordförsök, 58 fall av grov misshandel, 62 fall av misshandel och 16 mordbränder bara under september månad i år.

I en inte särskilt avlägsen framtid kommer muslimer att vara i majoritet i vårt land p.g.a fortsatt massinvandring och extrem hög nativitet. Då är landet inte "vårt" längre. När sharialagar införs i landet kommer de etniska svenskar som fortfarande finns kvar i landet ångra att de röstade på Löfven och alliansen. Men då är det för sent att ångra sig.

 
Ingen bild

Göta

15 oktober 2016 12:35

@ Peter (08:06)
Jättebra redogörelse från dig om Ukraina/Krim-problemet.
Dock fattas det viktiga ordet "Krim" i den 5:e meningen, så för tydlighetens skull skriver jag om meningen här. Det ska alltså stå:
"1954 gav dåvarande sovjetiske generalsekreteraren Nikita Chrustjev bort Krim från den ryska rådsrepubliken till den Ukrainska."
_______________________________________________________________

Självklart skulle det ha varit alldeles strålande för USA att kunna placera en NATO-bas i Ukraina, speciellt på Krim. Visserligen har USA redan ca 800 baser runt om i världen, de flesta runt Ryssland, men det skulle blivit en rejäl gräddklick på moset för USA att kunna pricka in ännu en USA-bas i den stora ryssfientliga NATO-Europa-arsenalen här på andra sidan Atlanten. En bas i Ukraina intill Rysslands gräns och i närheten av Moskva skulle onekligen suttit fint. Alldeles i entrén till Ryssland. Det skulle vara som att Ryssland hade lagt en bas på Kuba.

Hur många utländska baser har Ryssland runt om i världen. Siffran 2 har jag hittat när jag sökt på nätet. Jämför två ryska baser med 800 NATO-baser!

 
Ingen bild

Boris

15 oktober 2016 12:50

Detta var en försvarspolitisk debatt där Jimmie Åkesson kunde ännu en gång kunde konstatera att SD haft rätt hela tiden och att en militär upprustning behövs. Men de flesta av er väljer att diskutera huruvida Ryssland utgör ett hot eller inte. Det gör mig något betänksam vilken er agenda är. Kan vi inte bara konstatera att Sverige behöver ett starkt försvar och lämna Ryssland utanför den här debatten

Thoralf Alfsson

15 oktober 2016 13:02

Sant!

 
Ingen bild

Lena

15 oktober 2016 13:11

@Peter kl-08.06 Du ska stort tack för ditt inlägg som sammanfattat så bra o koncist händelseutvecklingen i Ukraina-Ryssland. Det är sällan man får det presenterat så klart och ändå kortfattat. När man väl har "skissen" framför sig är det så mycket enklare att förstå de olika vinklarna och de olika gruppernas argument. Tusen tack!

P S Befolkningen på Krim har ju sagt sitt i folkomröstningen, så självklart att de tillhör Ryssland.
Har också hört att de som var emot är de s k tartarerna, de är ättlingar från mongolinvasionen långt tidigare. I Ryssland kallas de kosacker tror jag.

 
Ingen bild

Göta

15 oktober 2016 13:30

Tycker exakt som Boris (12:50)

Jimmie Åkessons kritiska inställning till Ryssland i början av sitt anförandet är ju en resumé över läget för drygt TIO år sedan (2005). Då när Reinfeldt-Alliansen satte igång med den stora vansinnes-förstörelsen och miljard-skrotningen av Sveriges försvar.
I slutet av sitt anförande betonar dock Åkesson starkt hur fel det är av 7-klöverpolikerna att nu framhålla (citat) "NATO som den stora frälsningen".

Man ska akta sig för att helt lita till någon av stormakterna, men vi måste hålla en balansgång mellan dem, och definitivt inte liera oss med ett USA, styrt av de amerikanska oligarkerna och deras korrumperade militär- och vapenindustri. Bra information om läget finns i länken nedan till gårdagens artikel av Lars Bern i Anthropocene med titeln: "Blir det ett tredje världskrig där USA attackerar Ryssland med kärnvapen?", som Bern avslutar med nedanstående ord om Sverige och de globalistiska USA-oligarkerna.

(Citat) "Det bästa Sverige kan göra är att ta helt avstånd för oligarkins globalism och att återgå till vår ställning som ett alliansfritt suveränt land. Det har tjänat vår säkerhet i nära 200 år. Det våra politiker nu deltar i är ett djupt oansvarigt spel med vår framtid och våra liv."

https://anthropocene.live/2016/10/14/blir-det-ett-tredje-varldskrig-dar-usa-attackerar-ryssland-med-karnvapen/

 
Ingen bild

Alfons

15 oktober 2016 13:57

@Boris
Du hann före mig. Det är det gamla vanliga mantrat att allt är SDs fel. När historien bevisar motsatsen.
Putinrädslan är regisserad från andra sidan Atlanten.
Fienden har redan invaderat oss, jihadisterna vinner terräng. Vi kommer att behöva en stark försvarsmakt på andra grunder än Putin.
Ibland undrar jag om det är en medveten agenda att montera ner polis och militär för att underlätta för kalifatet.

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 oktober 2016 14:45

Tack, @ Peter (08:06), för din redovisning ... som jag iof sig redan kände till! (känner till mer än så ...)

Ni måste bara läsa ledarsticket av Fransson idag på Hela Gotland. Vad är alla rädda för? Vi har ju aldrig haft det så bra som idag med minskad kriminalitet etc etc etc. Snacka om faktaresistens på Gotland ...

Kan det vara klimathot som skrämmer gotlänningarna? Tja, vid uppvärmning lär väl hela Gotland översvämmas så ... Hela Gotland simmar iväg.

Idag vädjar också 'ensamkommande', mestadels från Afghanistan, till alla läsare. De står inte bakom dem som utfört våldtäkten ... hm ... men de vet nog en hel del om den.

Kolla framför allt fotona och räkna minderåriga unga män. (Jag tror mig se tre som kan tangera 18-årsgränsen. Övriga är nog mer +- 25.)

 
Ingen bild

Tony

15 oktober 2016 15:50

Sverige har betett sig idiotiskt på många sätt, återigen har
man bevisat att landet är otroligt naivt, vi hade ett av
Europas bästa försvar på 60-70 talet,visst föll kommunismen
där detta sjuka system härjat, men för det behöver ju inte ett
land som haft fred i över 200 år vara dom som går före och
nedrustar sitt försvar? Kommunismen blev vi för övrigt inte
av med ändå, hela DDR helvetet flyttade ju hit till Sverige
och fortsatte att rusta ner landet, där kommunismen går in
går vettet ur, vilket tydligt syns i Sverige nu, visserligen
kallar sig partierna olika men politiken är ju i stort sätt
likadant.
När det gäller försvaret så står vi idag lika nakna som vi
gjorde inför både första och andra världskrigen, och man kan
fråga sig hur Finland och Sverige kan göra så olika bedömning
av om att ha ett försvar? Ja i Finland minns man hur det var
i kriget mot Ryssland, och Sverige som troligtvis är
Fredsskadade efter dessa 200 år, och tror i sin Naivitet gott
om alla, vilket vi får skörda för nu när vi dels saknar
försvar samt importerar folk som vi inte vet ett dugg om,
ifall dom vill oss väl eller ont!
Det hade varit bättre om vi rustat ned byråkratarmeen som i
kostnad vida överstiger försvaret!

 
Ingen bild

Peter

15 oktober 2016 16:57

@Göta tack för korrigeringen, jag har lätt att bli "skrivblind" i upphetsningen ;) @Lena Tack! @Boris jag håller med dig att Sverige behöver ett EGET starkt försvar! 100% med dig där. Både sossar och alliansen har monterat ner försvaret! Vi ska också hålla oss så neutrala det bara går (100% går vär aldrig) och vara vänner med "båda sidor". Debatten idag är tongivande och illavarslande mot Ryssland och många köper helt okritiskt NATO som "frälsare". Det är ett argument jag inte köper!

 
Ingen bild

Peter

15 oktober 2016 17:06

@Göta glömde att berömma dig för ditt inlägg om en ev NATO bas på Sevastopol om de hade lyckats. Du är "spot on" det hade förändrat säkerhetsläget radikalt i den regionen. Hela Rysslands Stilla Havs flotta (den är inte liten) skulle ha varit inspärrade i Svarta Havet och helt verkningslös. Självklart var det USA´s mål att spärra in ryska flottan där men de lyckades inte denna gång.

 
Ingen bild

Niklas R

16 oktober 2016 17:15

@Peter
Tack för ett intressant inlägg.
Säg mig, vilka andra avtal mellan nationer tycker du att man kan ignorera bara för att den ena nationen är ung? Ska vi se till att Grekland får tillbaka Anatolien kanske? Eller varför inte västra delarna av Polen till Tyskland?
.
Efter Sovjetunionens upplösning så tecknades avtal mellan Ukraina och Ryssland, som du nämnde delar av, däribland ingick att Ryssland erkände Ukrainas oberoende och territorium. Ingenstans i det avtalet, som resulterade i att Ryssland fick de kärnvapen som Ukraina hade efter upplösningen, står det att Krim var undantaget detta erkännande. Sedan att Krim tillhörde Ryssland sedan slutet av 1700-talet är irrelevant eftersom Ryssland själva gav bort Krim till Ukraina 1954. Vad de då tänkte och inte tänkte är ointressant och har ingen bäring i fallet. Förutom de direkta avtalen mellan Ryssland och Ukraina, så Ryssland sade inget om att Krim var undantaget deras erkännande av andra suveräna nationers gränser i enlighet med FNs stadgar när Ryssland tog över majoriteten av det gamla Sovjetunionens avtal, inklusive det som ger dem en permanent plats i säkerhetsrådet.
.
Så allt detta talar för att fram till 2014 så hade inte Ryssland några problem med att Krim tillhörde Ukraina.
.
Angående folkomröstning och deras allrådande makt. I slutet av 1991 så röstade hela det Ukrainska folket med överväldigande majoritet (90% av de röstande) att bilda en fri nation. Ingen på Krim pratade då om att de skulle tillhöra Ryssland eller att Krim skulle undantas denna omröstning. Faktum är att majoriteten av krimborna också röstade för att tillhöra ett fritt och självständigt Ukraina.
.
Sedan så vet du lika bra som jag att lokala folkomröstningar inte gäller internationellt sett.
Hade en folkomröstning hållits i hela Ukraina angående Krim och denna folkomröstning hade fallit ut till fördel för ett utträde, då hade det kunnat respekteras. Men lokala omröstningar utförda under suspekta omständigheter under ockupation av främmande trupper och femtekolonnare i landet brukar inte väga tungt som argument i internationella sammanhang.
Därav faller ditt argument att folkomröstningen skulle ha något juridiskt värde.
.
Sammantaget så kvarstår faktumet att Ryssland illegalt annekterat Krim och olagligen ockuperar detta Ukrainska territorium.
.
Det sagt så kan jag hålla med om att USA och deras hantlangare Soros orsakade konflikten och startade inbördeskriget i Ukraina som en del i deras led att underminera Ryssland. Jag varken stödjer dem eller anser att deras inblandning i Ukrainas politik är eller var önskvärd. Men att de gjorde fel ger inte Ryssland rätt att annektera Krim heller, även om de gjorde detta av de anledningar som du nämnde.
.
Sedan angående Gotland så tycker jag att jag klargjorde scenariot ganska väl till varför Ryssland skulle vilja ta ön; olja, gas och gasledningar. För att inte tala om den strategiska fördelen av att ha ett osänkbart flygfält i mitten av Östersjön.

 
Ingen bild

Peter

17 oktober 2016 19:46

@Niklas R det var en slump att jag såg ditt inlägg så långt senare men tack för ditt inlägg som jag tycker är välformulerat. Du säger själv att man ska respektera ingågna avtal etc. Det gjorde inte Ukraina efter den andra "revolutionen" den sk Maidan revolutionen 2014 där i nazister understödda av USA (minns Victoria Nulands bekännelse samt den estniske premiärministern). Idag sitter Svoboda (uttalat nazister) i parlamentet, du har Högra sektorn och andra Hitler jugend liknande grupper som är en sorts para militär verksamhet. Du har nazistiska AZOV regimentet (tidigare bataljon men har lyfts upp till regimente med stöd av USA). Åter till avtal, efter den sk revolutionen 2014 så sa Ukraina upp det avtal som man tecknat med Ryssland 2010 där Ryssland hyrde flottbasen Sevastopol fram till 2042. Du förstår säkert också att den flottbasen är av vital betydelse för den ryska Svarta havs flottan. Hade USA lyckats fullt ut med att låta Ukraina bli medlemmar i NATO så hade NATO/USA stängt inne den ryska flottan och den hade tappat allt värde. När vi ändå är inne på folkrätter etc. så är det väldigt tyst om att det faktiskt var en folkvald president som störtades i Ukraina 2014. Man må tycka vad man vill om president Janukovytj men han var folkvald och hade redan utlyst nyval när den blodiga statskuppen kom. De som var de första att erkänna den nya regeringen i Ukraina var (trumvirvel) bla USA! Ser man på!

Så om vi sammanfattar det hela litet:

1, Nazister har rätt att störta en folkvald president i Ukraina och nästan hela världen godtar den nya "regeringen".

2, Ryssland har inte rätt att ta Krim efter lokal folkomröstning (när ett ingånget hyresavtal bryts). Jag säger inte att allt Ryssland gör/har gjort är 100% perfekt, det jag vänder mig emot är all snedvinkling i väst (fram för allt i Sverige). Det rapporteras inte objektivt någonstans utom i vissa alternativmedia som exempelvis Fria Tider samt Nya Tider och då kallas de "Putin organ" etc. Ryssland vill inte ha Gotland, allt skrammel som vår Försvarsmakt gör är för att få ökade anslag. Jag rekommenderar att du läser detta:
http://magasinetfilter.se/feature/trollfabriken/img/header.jpg

Ha det bra!

 
Ingen bild

Niklas R

18 oktober 2016 10:06

@Peter
Tror vi är rörande överens om USAs inblandning och den katastrof som det har inneburit för Ukraina med den s.k Maidanrevolutionen.

Jag har även full förståelse för Krims strategiska betydelse för den ryska marinens position i Svarta Havet.

Detta sagt, så ger det inte Ryssland rätt att annektera en annan nations territorium. Oavsett vilka ursäkter de än hänvisar till. Tror knappast att det fanns en klausul i hyresavtalet av Krim-basen att ett ensidigt uppsägande av detta avtal ger Ryssland rätt att annektera området. Det ger däremot en ordentlig Cassus Belli till Ryssland mot Ukraina, då det satte maktbalansen i regionen i gungning och skapade en strategisk säkerhetsrisk för Ryssland.
Men Ryssland förklarade aldrig krig mot Ukraina på grund av detta eller någon annan anledning. De gick helt sonika in med trupper som redan befann sig i området och tog över det. Lite ungefär som utlänningar gör i våra förorter idag, tar över och åsidosätter svensk lag och rätt i området.
Bara för att du kan göra en sak betyder inte att det är rätt eller ger dig rätten att göra det.

Det är detta som gör Krim-annekteringen till det dummaste drag Putin har gjort. Det må ha varit ett populärt drag i Ryssland men det satte samma land i skithuset i resten av världen.
Inte för att de annekterade Krim. De flesta länder kan historien och vet att Ryssland har ett stort anspråk på området. Utan det är sättet som de gjorde det på som gör resten av världen irriterade och upprörda. Vilket används mot Ryssland idag.
Det finns regler för hur nationer skall uppföra sig mot varandra. De säger inte att man måste spela snällt eller fint, men de är rätt så tydliga med hur öppet våld och makt får brukas. Att ockupera en annan nations territorium för att sedan annektera det utan att först ha förklarat krig är en av dessa ajabaja situationer.

 
Ingen bild

Peter

18 oktober 2016 17:35

@Niklas R Ser ut som om vi är överens om det mesta utom själva annekteringen (folkomröstningen) av Krim. Jag håller inte riktigt med dig att det skulle satt Ryssland på pottkanten. Det var i själva verket ett lysande strategiskt val Putin gjorde och egentligen det enda alternativ han hade för att inte låta Ukraina gå med i NATO och låta jänkarna ta över flottbasen i Sevastopol. Visst kan jag hålla med dig litet om Krim men jag tror att vi är överens om att både USA samt Ryssland vet hur man spelar fult i världspolitiken. Med det tror jag att vi kan sätta punkt för denna gång och fokusera på Sveriges enorma problem med invandring. Ha det bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se