thoralf

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2016

DEBATT OCH GAMMAL INTERVJU

Av Thoralf Alfsson - 12 oktober 2016 23:02

Efter att jag idag sett på delar av partiledardebatten som för övrigt Jimmie Åkesson gjorde väldigt bra och som på något sätt visade Åkesson i gammalt gott slag, tittade jag på något annat. Att se 7-klöverns partiledare eller rättare sagt lyssna på dem är ganska enerverande.


Löfven påstod att SD inte röstade på sin egen budget 2014. Vilken lögn!


Jag och säkert många andra undrar säkert vilket mål dessa partiledare har för sina partier. De angriper SD på allt fulare sätt med saker som inte har med politik och Sveriges framtid att göra. Påhoppen blir bara värre och värre. Vad är syftet frågar sig Jimmie Åkesson gång på gång under partiledardebatten.


En sak är i varje fall helt säker. Det handlar inte om Sveriges bästa!

 

Om partierna i 7-klövern är tvungna att göra Sverige till ett U-land för att kunna tillintetgöra Sverigedemokraterna så tycks de vara villiga att betala det priset. Det skrämmer mig något oerhört! Värst tycks Stefan Löfven och givetvis Jonas Sjöstedt vara.

 

Fick ett tips om en gammal intervju med Ian Wachtmeister som gäst hos Hagge från 1989 som jag tittat på idag. Väldigt rolig men samtidigt kan man inte annat än fundera på hur rätt Ian hade redan då och som gäller även idag, gjorde flera reflektioner. Det har dessutom blivit än värre idag.


 
 
Ingen bild

Paul Lindholm

12 oktober 2016 23:27

Ja, Thoralf. Om ni inte får bort Mattias Karlsson så lär SD sluta i samma sordin dom ny demokrati. Tror du mig inte så är det bara att vänta och se, så får du se.

Thoralf Alfsson

12 oktober 2016 23:41

Jag gillar inte allt jag läser i media.

 
Ingen bild

BB

13 oktober 2016 04:17

"De angriper SD på allt fulare sätt med saker som inte har med politik och Sveriges framtid att göra.",så skriver du!
Just därför angriper partiledarna SD.Era företrädare håller på med en massa utspel,en del rent rasistiska, som inte har med politik att göra,så självklart bör det ifrågasättas.
Kom igen nu,bättre kan du!

Thoralf Alfsson

13 oktober 2016 09:08

Bättre kan du! Vill du förstöra Sverige?

 
Ingen bild

UncleBob

13 oktober 2016 04:55

@Paul Lindholm: Vadan detta skitsnack om Mattias Karlsson? En högst kompetent politiker som sysslat mycket med att formulera SD´s framgångsrika idépolitik. Ditt inlägg är tramsigt och utan substans.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 oktober 2016 07:17

Ian har för mig alltid talat klarspråk och sanningsenligt utan att hyckla.
Han har också varit framsynt och jämfört med Löfven kan han föra sig som en statsman.
Är han fortfarande rådgivare inom SD-partiet ?

 
Ingen bild

Tony

13 oktober 2016 08:57

Det har snart gått 25 år sedan denna intervju, men Ian
hade rätt om Sverige då, och sedan har det blivit 7 reser
värre. Tror också att avskaffande av ämbetsmannaansvaret
var början till det förfall som eskalerar allt mer. Det
har växt upp en småpåve kultur där man inte anser sig
behöva respektera väljarkåren, man gör som man vill och
väljarna ska helst hålla tyst och gilla läget!

 
Ingen bild

Friholt

13 oktober 2016 09:51

@ UncleBob 04,55. Det är ju så att man utifrån vill få det att ser ut som om SD-ledningen är splittrad. Men detta förekommer också också från medlemmar (eller f d medlemmar) inom partiet av personer som känner sig trampade på tårna eller kvalämnade. Negativa filmer som just nu visas av Oscar Sjötedt är exempelvis tagna av en sådan person för flera år sedan. (Det går ju f ö att göra business av materialet!)
Jag har under några år åtminstone varit på två medlemsmöten där Ian Wachtmeister och Mattias Karlsson haft gemensamma roller och de tycks trivas alldeles utmärkt tillsammans.
Vi får völ se upp med troll och juornalister som vill splittra SD:s ledning. Det kommer nog mycket av den varan feramigenom.

 
Ingen bild

Lena

13 oktober 2016 11:09

Att MK är en skicklig politiker är det inte något tu tal om och gör bra saker för SD. Det han är kritiserad för är interndemokratin samt svassandet efter Expo.

Nu är det val om två år och det är inte läge att kritisera sd-toppen, det finns ett annat övergripande problem som vi, folket, måste få bukt med först, det är att bli av med den nuvarande ledning som styr och även den svaga s k alliansen som ändå berättade klart hur de ställer sig till samarbete med Åkesson.

Nu när vi har en s k stadsminister som kommit ut som mobbare, ska det bli intressant att se hur reaktionerna blir på alla S-väljare på det uttalandet, där han kallar Sd för nazister.

Har redan hört två tidigare S-väljare som inte orkade se hela partiledardebatten, den var som sagt inte upplyftande och det var inte bara SD-väljare som tyckte det.

Bättre upp om man vill ta ansvar för den belägenhet Sverige nu är i!

 
Ingen bild

X

13 oktober 2016 11:55

Nu är det inte bara kvaliteten på de folkvalda det handlar om.
Sveriges stora problem är medborgare som inte vill/vågar/orkar engagera sig landets framtid.
Med medborgare som inte värnar arvet från våra förfäder är vi dömda till undergång.
Tro mig, etablissemangets vision om nationalstatens död ligger närmare i tiden än vad de flesta tror.
Själv hoppas jag att jag befinner mig långt härifrån eller är död.

 
Ingen bild

Norrsken

13 oktober 2016 13:15

Svensk Media är desperata...
Nya tider på G.

BOB DYLAN LYRICS
"The Times They Are A-Changin'"
Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You'll be drenched to the bone
If your time to you
Is worth savin'
Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'.

 
Ingen bild

Göta

13 oktober 2016 13:20

Desperationen bland 7-klöverpolitikerna och hos våra medier är enorm efter SD:s stora framgångar opinionsmässigt. De största antalet desperata finns hos kvällsblaskorna samt bland de över 70 procenten vänstervridna hos SR:s och SVT:s personal (enligt rapport från Göteborgs Universitet).

Man gräver efter "skandaler" sedan årtionden tillbaka och tar givetvis skadeglatt emot "bevis" i form av filmade händelser från gamla fester och annat, som efter lämpliga klippningar här och var samt lämpligt tvetydig presentation kan användas att repriseras otaliga gånger om och om igen, så att budskapet ska framstå så "främlingsfientligt" som det bara är möjligt och bankas in i huvudet på så många som möjligt.

Som Friholt skriver (09:51) ovan, så är det en del f.d SD-are som blivit trampade på tårna och vill hämnas genom att förse medierna med lämplig rekvisita. Eller jag vill nog påstå att det finns flera som t.o.m fått sina ben helt undanslagna av SD-ledningen då de, efter att under åratal ha lagt ner åtskilligt med jobb för partiet, blivit bryskt utslängda därifrån eller satta på undantag på annat sätt, och därför vill ge igen. (Alla människor är faktiskt inte lika rättskaffens och lojala som Thoralf, som dessutom ständigt tänker på landets och svenskarnas överlevnad.)

Visst har det ibland funnits fog för en del uteslutningar, men det är VÄLDIGT LÄTT för medierna att förvränga och förstora relativt harmlösa händelser för att få igång sina fula drev på SD-folk. Även en och annan i ledningen har ju drabbats av detta, men då har det (tack och lov) förts en helt annan och mycket förnuftigare taktik i SD-toppen, när det gäller avhysningar av trotjänare. Vi får hoppas att detta håller i sig nu och även börjar gälla för ALLA uteslutningsärenden.

 
Ingen bild

Eric H

13 oktober 2016 13:29

"En sak är i varje fall helt säker. Det handlar inte om Sveriges bästa!"
Av det jag hörde av senaste partiledardebatten, NEJ, det gjorde det INTE.
Främsta målet var helt klart att ställa Jimmie och sd i skamvrån, att ta kraftigast möjliga avstånd, Sverige och dess framtid hade här definitivt prio 2.
Sorgligt nog.
L och C ser jag fö som helt umbärliga partier, som helt önodiga, de har idag inget berättigande.
En del här är ju så gamla att de minns fp:s Bertil Ohlin, en skärpt j-el, och Bondeförbundets Gunnar Hedlund, inte lika skärpt men rolig..
Undrar hur många av dagens "yngre" som skulle förstått dera språk?

 
Ingen bild

Hasse

13 oktober 2016 14:34

Partiledardebatter och utfrågningar av partiledarna blir sämre och sämre och är knappt se-och hörvärda längre. Med så svaga motståndare borde Jimmie Åkesson äga en sån här debatt men det gör ha inte, tyvärr! Att han skulle bli påhoppad visste han säkert men han kunde inte stå emot riktigt, han fick onödigt mycket stryk i den delen. nej Jimmie måste vässa argumenten till nästa gång.

 
Ingen bild

Boris

13 oktober 2016 16:23

@kan du konkretisera dina grova anklagelsr och inte bara komma med en massa svepande påhopp. Legitim kritik blir inte en "massa utspel" bara för att du ogillar kritiken. Som Johan Westerholm skrev på Ledarsidorna.se häromsistens. "Det är en ovärdig debatt".

 
Ingen bild

Hacke

13 oktober 2016 18:19

Åkesson briljerade även i dagens säkerhetspolitiska debatt.
Det bekräftades ännu en gång att sd haft rätt hela tiden också här medan hycklarna i 7-partiet får allt svårare att värja sig för såväl gamla som färska synder på området.

 
Ingen bild

Tony

13 oktober 2016 18:47

Hörde också Försvarsdebatten i eftermiddag, och där
läste Jimmie lusen av hela sju klövern för deras
hyckleri genom åren när SD varje år föreslagit ökade
resurser till försvaret, men varje gång blivit nerröstade
enbart för att det kom från SD, där till och
med landsförrädaren påstod att försvaret var ett
särintresse, deras hånfulla attityd då har nu förbytts
mot ökade anslag och krav på att vi ska gå med i Nato?

 
Ingen bild

Kurtan

13 oktober 2016 18:59

Hög tid att ta vårt Sverige tillbaka från de som tror sig kunna göra vad som helst totalt utan mandat... Tala om vansinne!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 oktober 2016 21:25

Många vill ha bort Kent Ekeroth en kille som jag anser vara den vassaste SD har i riksdagen !

 
Ingen bild

s29

13 oktober 2016 23:45

Globalisterna vill så gärna placera robotar i Sverige mot Ryssland. Och Horklövern vars intellekt påminner om förskolan jamsar gärna med.Kan vi få en godispåse till?

 
Ingen bild

OT

13 oktober 2016 23:51

Efter att ha upplevt framtiden runt om i Europa - ”Leonard Cohen - The Future”: https://www.youtube.com/watch?v=D97OxHZzBeQ

Så kommer demokratin först visa sin styrka eller svaghet 2016 i U.S.A - ”Leonard Cohen - Democracy”: https://www.youtube.com/watch?v=DU-RuR-qO4Y

Sedan kommer i tät följd Frankrikes val 2017 och sist men inte minst Sveriges val 2018.

Sedan kommer (för de som är religiösa) - ”Johnny Cash - The_Man_Comes Around ”: https://www.youtube.com/watch?v=eJlN9jdQFSc

P.S: under tiden fortsätter små påvarna sitt arbete - ”Leonard Cohen - You Want It Darker”: https://www.youtube.com/watch?v=v0nmHymgM7Y

 
Ingen bild

Ludvig

14 oktober 2016 07:26

Håller med S-E Karlsson, Kent Ekeroth är den vassaste SD har i riksdagen.

 
Ingen bild

Waterbug

14 oktober 2016 10:28

Antar att du har sett denna Thoralf, oavsett vad man ha för åsikt om sakpolitiken så borde den här snutten visas för alla SDare som någonsin riskerar att träffa en journalist. Efter ca 14 min behandlas invandring, Calles untouchability är rent magisk.

https://m.youtube.com/watch?v=hLDICyW2n7k

Ian är med fantastisk, har en självironi som saknas av många idag

 
Ingen bild

Christer

14 oktober 2016 10:57

Tänker på det politiska och mediala klimatet, som det blivit i Sverige. Det finns en klar linje från det land som Wachtmeister beskrev i den snart 25 år gamla inspelningen med Hagge Geigert. Han är klarsynt (Ian), men kanske han inte såg förfallet med svensk media så tydligt då. Dock gjorde han det på valnatten 1991 när Bengt Westerberg reste sig ur TV-soffan när Ny demokrati kom in i studion. Det var då som den "sanna värdegrunden" lade en blöt filt över allt och alla som vågade ha en annan åsikt. Från den kvällen skulle inte media spegla samhället, utan vara budbärare av en politisk doktrin för etablissemanget. - Likt DDR.
Härom dagen i P1 så avhandlades Oscar Sjöstedts klavertramp med "nazistanekdoten". Efter inslaget fick EXPO breda ut sig i studion och helt oemotsagda ge den "korrekta" bilden av SD och dess historia. Att EXPO har en egen politisk agenda var inget programledaren låtsades om. Hon jamsade med, och hade inget att ifrågasätta i något som påstods. Även grova påståenden lämnades utan en kommentar typ: "Nu är dom inte här i studion för att kunna försvara sig så..." allt svaldes med hull och hår. Och det var Bengt Westerberg som lade grunden.
Men all skit som spys över SD kommer i nästa val att framstå som kontraproduktivt för både MSM-media och 7-klövern (horklövern som någon döpte dom till). Att dom inte begriper att det inte via förtal går att skrämma folk från att använda sina egna sinnen för att upptäcka att något gått väldigt fel med vårt land.

 
Ingen bild

Fredde

15 oktober 2016 09:41

Rumäner slipper undan utan straff! Läste i dagens tidning om två olika brott, gemensamt är att båda är begångna av rumäner och att de slipper väldigt billigt undan.

Ena brottet: vid två inbrott stjäls kläder, däck m.m för över 140.000 kr, de erkänner att de varit där, och hävdar att de trodde det var OK att bara ta sakerna "då dörren stod öppen"... De får 2.000 kr och 3.000 kr i böter för detta.

Andra brottet: en bil stoppas och visar sig innehålla 30 lådor choklad, samma bil och män har tidigare ertappats stjäla choklad i en ICA-butik, men hann undan. De är dömda för stöld, häleri och olovlig körning. Straff: inget, förutom att de suttit inne från gripande till dom.

Frågan är nu: hade det blivit samma låga straff om det varit svenskar?

 
Ingen bild

Fredde

15 oktober 2016 11:38

På tal om rumänerna, så "missade" Östran att nämna att de var från Rumänien. Jag antar att Barometern också "råkade missa" detsamma.

Heder åt Ölandsbladet som törs ta bladet från munnen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 19 sept 21:57

Upptäckte sent igår kväll att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri i Kalmar hade skrivit ett Facebookinlägg som är ren och skär lögn. Här nedan kan du läsa inlägget.       Problemet för Jaafar Al-Jabiri är bara att jag lämnade K...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 18 sept 20:16

Jag hoppas att mina läsare har förståelse för lite låg aktivitet på bloggen. Jag försöker gå ner i varv. Tempot var alldeles för högt under valrörelsen och min stressnivå låg på bristningsgränsen och den brast vid något tillfälle och det ber jag om u...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 sept 23:33


Läser i Barometern att jag blev tredje ersättare för SD i Kalmar län till riksdagen enligt valmyndigheten.   Eftersom det slutgiltiga valresultatet nu presenterats och alla personkryss är räknade i riksdagsvalet gjorde jag en liten sammanställnin...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 sept 14:35


    Under valdagen hade jag ansvar för att våra namnvalsedlar fanns i tre vallokaler i centrala Kalmar. Allt fungerade väldigt bra i dessa vallokaler under hela dagen. Jag besökte dock flera andra vallokaler efter att jag fått samtal/sms/mess om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 sept 15:46


    I lördags var det Prideparad i Kalmar. Miljöpartiets Max Troendlé kunde inte dölja sin glädje i våras när tillståndet för Prideparaden kom och att den skulle gå av stapeln dagen innan valdagen. Han såg uppenbarligen möjligheter till att dra ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se