thoralf

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2016

SVT VISAR ATT DUBLINFÖRORDNINGEN INTE ANVÄNDS AV MIGRATIONSVERKET FULLT UT

Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2016 22:32

En av mina läsare har gjort ett stort jobb genom att han lyssnat på alla 200 personer som SVT nyligen presenterade intervjuer av i ett projekt. Ett stort tack till Curt L!


Lite av ett självmål av SVT. Nedan finns Curts tankar och reflektioner med några små tillägg från mig.


SVT har de senaste dagarna gjort reklam för ett projekt som publicerats på SVT:s hemsida. Projektet omfattar intervjuer med 200 syriska personer som på olika sätt tagit sig till Sverige och här söker uppehållstillstånd. Rubriken på hemsidan lyder  De flydde Syrien – nu vill de berätta. Unikt projekt – möt 200 syrier som kommit till Sverige.

 

Personerna ifråga precenteras med namn, ålder och i många fall med yrke, orsak till flytten och resrutt samt synpunkter på vårt land.


Vid en sammanställning av svaren som syrierna givit, så går det att vaska fram följande. Uppgifterna är i stort korrekta men då svaren stundtals är luddiga eller motstridiga kan eventuellt något litet hopräkningsfel förekomma.


Av de 200 ankomna uppger ungefär 170 personer att de på olika sätt rest genom ett antal EU-länder innan de kom till Sverige.


20 syrier anger Turkiet som avreseland före ankomst till Sverige, med flyg anges i några fall.

En dryg handfull syrier har kommit direkt till Sverige från länder som Kina, Kazakstan, Egypten, Qatar, Serbien, Libanon, Sudan och Saudiarabien.


Endast en person av 200 har angett Syrien som avreseland med flygdestination Sverige. Denna fick ett stipendium år 2011 för studier vid Lunds universitet och har därefter fått stanna.  Två personer har också fått tillståndsgiven familjeåterförening som vistelseorsak i Sverige, oklart dock varifrån avresan gick.  


20 procent av de svarande är kvinnor och av männen uppger ungefär 60 procent att de var rädda att inkallas till armèn, SAA, och där tvingas att försvara sitt land. Flera av personerna uppger att de fruktade den syriska säkerhetstjänsten, några hade varit anhållna ett antal dagar på grund av olika uttalanden de gjort, men släppts.


Ingen enda tycks ha åberopat Genevekonventionen vad det gäller flyktingstatus. 


Merparten av de hitkomna uppger som skäl för val av Sverige följande: familj, släkt och vänner finns redan här, vacker natur, goda möjligheter att få stanna, möjlighet att få studera akademiskt, få ta hit anhöriga, sina barns framtid, landet är demokratiskt och fritt.


Flera kritiserar även Sveriges åtstramade invandringsregler som de har en klar uppfattning om och uttrycker sig förvånansvärt kunnigt i frågan.


En stor majoritet av de svarande har haft ett gott liv i Syrien före kriget och klart tillhört den övre medelklassen. Bra utbildning, yrke och bostad har varit legio, det verkar som arbetarklassens folk valt att stanna hemma och försvara landet mot internationella terrorbataljoner och Förenta staternas utbildade, understödda och utrustade moderata rebeller.


Det verkar med andra ord som ca 90 procent egentligen skulle avvisas eftersom Dublinförordningen  borde gälla dessa personer då de rest genom många EU-länder innan de kom till Sverige.


 
ANNONS
 
Ingen bild

calle

11 oktober 2016 22:51

snälla thoralf, kan sd hjälpa denna tjej som nu utsätts hot, bara för hon öppet protesterar emot att kvinnor blir gruppvåldtagna på Gotland.

https://www.facebook.com/camilla.sandelius.1?fref=ts

hitills 26 st våldtäkter. och polis, rättsväsende, länsstyrelse, media går emot befolkningen.

färjor ställs in, internet släcks ner, förtal och hot mot befolkningen, polisen griper och hittar på brott. åklagare står på kriminellas sida om de begår brott mot Svenskar.

om vi tollerar detta kommer våra barn bli nästa offer, hur skall vi kunna överleva

 
Ingen bild

calle

11 oktober 2016 23:01

Ribbenvik bestämde själv att alla som påstår sig komma från Syrien skall få upphållstillstånd.

7 klövern bestämde att alla utlänningar skall ha förtur till utbildning, bostad, bidrag, allt.

7 klövern bestämmer att myndigheter inte skall ge Svenskar någoting alls, muskelsjuka får dö på toaletter för de får ingen assistans hjälp.

7 klöver-Svenskars ondska mot andra Svenskar, går inte att förstå.
är det hjärntvätt från globala makteliten, eller vad f-n pågår

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 oktober 2016 02:30

Sverige hösten 2016:

-Välkommen till bok och biblioteksmässan, nu blir det debatt. Det vi skall debattera nu är ” Ingår SD i Alliansen efter valet 2018?”

”Debatt”?

Detta är helt sanslöst. SD letar sig in precis överallt. Media verkar ha ett närmast perverst sjukligt intresse för SD. Nu väntar vi bara på att Martin Timell i Äntligen Hemma slutar att prata om olika träslag och inte favoriserar lärkträ till en altan utan det blir ”alla träslags lika värde” som gäller. Handgranater kastas, våldtäkter på rullstolsbundna, rån, mord, bidragsfusk m.m Vad är då den mest brännande och akuta frågan?

Svaret är: Ingår SD i Alliansen efter valet 2018?

Sverige är ett så in i helvete sjukt land!

http://www.expressen.se/tv/kultur/debatt-ingar-sd-i-alliansen-efter-valet-2018/

 
Stefan K

Stefan K

12 oktober 2016 04:57

Bra jobb och intressanta uppgifter som förtydligar det som alternativa medier förkunnat i flera år.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Stefan

12 oktober 2016 07:54

Det där är ju ingen nyhet för de som är lite vakna. Jag hävdar att i stort sett ingen "flykting" har kommit direkt från ett krigs- eller konfliktdrabbat land till Sverige på mycket lång tid. I stort sett ingen har behövt fly över Sveriges gräns för sin säkerhet eller sitt liv sedan andra världskriget. De allra flesta som kommit till Sverige har ju gjort det via andra säkra länder så när de anlänt till Sverige är de per definition inte längre flyktingar utan migranter som av olika anledningar tycker att Sverige är fördelaktigare än andra säkra länder de passerat på vägen hit.

Att Ribbenvik på migrationsverket, förmodligen på regeringen Reinfeldts order, beslutade att alla som sade sig komma från Syrien skulle få PUT i Sverige var rent vansinne. Att samme Ribbenvik nu är t.f GD för migrationsverket är helt huvudlöst. Snacka om att låta räven vakta hönsgården!

 
Ingen bild

Tony

12 oktober 2016 08:33

Och det är samma sju klöver som begär mandat av väljarna
att få regera landet efter 2018? Dom skulle inte ha en
enda röst, dom som förstör och har förstört landet i stora
delar ska förpassas ut i kylan, aldrig har Sverige
haft så många Quislingar som med sju klövern, ingen av
dessa partier borde få chansen att fortsätta sitt verk!

 
Ingen bild

Hacke

12 oktober 2016 08:57

Jag säger också stort tack till Curt L.
Det här understryker ytterligare bilden av Sveriges s k flyktingpolitik som ett stort skämt med oöverskådliga skadeverkningar på samhället. Ja, dödstöten för den trygga välfärdsstat vi en gång kände.

 
Ingen bild

Niklas R

12 oktober 2016 09:10

Vi ska inte ge PUT till vapenvägrare. Poängen med PUT är att personen skall bli en del av det svenska samhället. Men om du har en person som vägrar försvara sitt land, folk och kultur med vapen i hand mot internt eller externt angrepp då kan vederbörande inte integreras i Sverige. För vi förväntar oss att alla försvarar riket vid ett angrepp och då kommer inte denna person att göra det. Varför skulle den? Det finns inget här som står över det som den lämnade i hemlandet.

 
Ingen bild

Nicke

12 oktober 2016 09:45

Läsvärt:
http://ledarsidorna.se/2016/10/chris-forsne-kommunerna-gar-ner-pa-kna/

Fråga: Är det verkligen SD´s fel att Sverige inte går så bra nu för tiden? Vad har SD egentligen gjort för att åstadkomma denna förfallspiral?
Beror det på att vi har en annan värdegrund? Eller vad?

Kan någon berätta det för mig, nyfiken som jag är.

 
Ingen bild

Thor

12 oktober 2016 10:40

Jag upplevde värnplikten i Sverige till stor del som en j-a pest. Men jag vet precis hur det hade blivit om man försökt smita: jag hade blivit jagad av polisen, internationellt efterlyst och gripen för att hemföras till ett väntande fängelsestraff. Tror inte jag hade kunnat åberopa flyktingstatus i arabvärlden heller.

 
Ingen bild

Göta

12 oktober 2016 11:07

Calle skriver 23:01 ovan: "...Ribbenvik bestämde själv att alla som påstår sig komma från Syrien skall få uppehållstillstånd."

Ett litet tillägg: Enligt bland andra Julia Caesar så var det tydligen den store Sverigeförstöraren REINFELDT som 2013 gav Ribbenvik order om ge permanenta uppehållstillstånd för alla som påstod sig komma från Syrien (även om Ribbenvik själv
av allt att döma inte hade något emot detta vansinnesbeslut).

Läs gärna Julia Caesars krönika "ALLA MÖRDARES LIKA VÄRDE" från 2015-02-02.

http://snaphanen.dk/2015/02/01/sondagskronika-alla-mordares-lika-varde/

För övrigt är jag helt överens med dig Calle.

 
Ingen bild

Stefan

12 oktober 2016 11:29

Du kanske har koll på vem Curt L är. Jag får lite dåliga vibbar och associerar till Curt Linusson som är känd som nazist och något som kallades "Legion Wasa". Han var även med i Svenskarnas Parti och lyckades på något vis kuppa sig in i en kommunfullmäktige på ett SD-mandat.

Jag hoppas att det inte är denne Curt du fått informationen från. Även om det är han så kan han visserligen ha rätt i sak men det vore olyckligt att förknippas med honom.

Det skulle ge SD's motståndare vatten på sin kvarn nu efter Hagwalls klavertramp, videon med Sjöstedt och alla nazi-anklagelser mot SD i samband med detta.

Du behöver inte publicera denna kommentar om du inte vill utan den är mera tänkt som ett meddelande till dig.

Thoralf Alfsson

12 oktober 2016 11:40

Det finns andra efternamn på L

 
Ingen bild

Stefan

12 oktober 2016 11:56

Visst finns det många efternamn på L :-)

Du får ursäkta om jag var nojig, du har ju omdöme nog att vara källkritisk och inte publicera uppgifter utan att veta var de kommer från.

Jag är bara så trött på att höra "rasister, fascister, nazister" om SD i alla möjliga sammanhang.

Thoralf Alfsson

12 oktober 2016 12:14

Den person du syftar på känner jag till genom media!

 
Ingen bild

Stefan A.

12 oktober 2016 12:51

Stefan Löfven, ni vet han som rasist och naziststämplar en miljon väljare bara för att de vill Sveriges bästa, kastar nu desperata sängkammarblickar till Annie Lööf (C), men det lär inte hjälpa, inte ens med L med i gänget, f.ö vilket gäng...C L V och MP, vad är oddsen på att de håller ihop mer än ett år? MP lär få svårigheter att komma in i riksdagen efter alla deras svek av vallöften. Tycker att min namne kan ta sitt pick o pack och avgå redan nu så slipper han själv och Svenska folket lida mera....

 
Ingen bild

Tips

12 oktober 2016 12:55

SR: De ensamkommande vuxna: "Vissa är äldre än personalen"

Bör lyssnas på!
https://www.youtube.com/watch?v=oDTVybtnFTk

 
Ingen bild

Obsserverrare

12 oktober 2016 13:53

"uppgifter utan att veta var de kommer från"

Ne, det är så klart väldigt viktigt vem som säger vad. Självaste Thoralfsson underkänner de inlägg som inte är passande. T ex
Ledarsidorna.se

I min värld vägs vad som sägs mot fakta. Oavsett vem som säger det.

 
Ingen bild

Rostbiff

12 oktober 2016 14:06

Vad säger förrädaren J.Persson om saken?

 
Ingen bild

vmm

12 oktober 2016 14:54

Off topic: Åkesson pressades hårt i riksdagsdebatten idag om att dom anställt Putilov. Sensmoralen är väl att inget parti, ingen organisation eller företag ska anställa någon flykting som har oklar identitet. Man MÅSTE veta vem det är man anställer om dom ska få tillgång till förtroende och känslig information. Har man kommit hit med oklara identitetspapper så tyvärr, då kan du inte få ett jobb i förtroendeställning.

 
Ingen bild

Nazismen, Alliansen och Socialdemokraterna

12 oktober 2016 17:03

En av de mest namnkunniga socialdemokraterna med brunt förflutet är den gamle toppdiplomaten och f.d ambassadören Sverker Åström. Han hade inlett sin politiska bana åren före andra världskriget med ett medlemskap i Sveriges Nationella Förbund, en av dåtidens viktigaste nazianstuckna organisationer. Organisationen hade klart antisemitiska ståndpunkter och bekämpade ”invandring av mindervärdiga raselement.” Vid tiden för sitt medlemskap i SNF var Åström student i Uppsala. Idag vill hans parti självklart avfärda saken som en ”ungdomsförsyndelse.” Men det besvärande är att det inte gått att hitta en enda punkt i Åströms liv där han bröt med de dunkla föreställningar han omhuldat
https://petterssonsblogg.se/2014/12/19/nazismen-alliansen-och-socialdemokraterna/

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 oktober 2016 17:13

Och så får vi veta hur de svenska EU-delegaterna ställer sig till NWO:

http://www.friatider.se/svenska-politiker-mest-soros-lojala

I länkar kan vi se hur lojala de är ...

Undrar om det inte finns fler i Sverige som har 'höjt sin veckopeng' hos generöse farbror Soros ...

 
Ingen bild

Fredde

12 oktober 2016 19:24

Historien upprepar sig. På -90-talet var det Ny Demokrati som skulle mobbas, det var enda gången de andra partierna var överens om något..
Nu håller 7-klövern på likadant. Att de själva har travar med lik i garderoberna glömmer de totalt.
På och hacka från alla håll samtidigt.

Det är precis som i en hönsgård när det kommer in en ny och frisk förmåga, alla ger sig på den....
Och hör man hur 7-klövern argumenterar så slår det en att det passar i en hönsgård...

 
Ingen bild

Göta

12 oktober 2016 19:29

OM PUTILOV
@vmm (14:54) som skriver: "Åkesson pressades hårt i riksdagsdebatten idag om att dom anställt Putilov. Sensmoralen är väl att inget parti, ingen organisation eller företag ska anställa någon flykting som har oklar identitet..."

Putilov har haft flera olika svenska arbetsgivare före SD. Bland annat har han varit anställd på Migrationsverket i flera år, dels i Örebro som handläggare för s.k "ensamkommande flyktingbarn", dels i Flen som asylhandläggare. Han har också haft Sveriges Radio som arbetsgivare samt tidningarna Aftonbladet, Expressen, SvD och Arbetaren, då han jobbat som frilansande journalist. Detta visserligen enligt uppgifter från Putilov själv på hans blogg (länk nedan). Men uppgifterna är ju alltför lätta att kontrollera för att man skulle chansa på att bluffa om dem.
SD har ju också låtit Säpo göra en sedvanlig säkerhetskontroll innan de anställde honom.

https://putilov.org/2016/06/27/tre-lander-tre-identiteter/

 
Ingen bild

Mia K

12 oktober 2016 19:57

Hej Thoralf! Och visst är det märkligt att inga repressalier mot myndigheten sker? Jag tror att våra myndigheter allt mer är infiltrerade av egenintresserade, vilket också lätt kan leda till korrupt beteende!

 
Ingen bild

calle

12 oktober 2016 22:07

om EU skulle stoppa massinvandringen, först då kommer de hjärntvättade att kräva vi skall gå ur EU.

för 7 klöverns kreatur måste få sin massinvandring till varje pris.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6256604

nu skall de hjärntvättade i fi, vänstern och övriga bankir-betalda lobbyister, anordna jippon för mer våldtäktsmän, mer kriminella till Gotland.

https://www.facebook.com/figotland/

fastlandet har med sakta tillvänjning fått en vardag i kaos, men på Gotland kom kaoset snappt, så naturligt att öborna reagerar, när deras vardag förstörs så snabbt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se