thoralf

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2016

JULIA CAESAR "MEDIEDREV"

Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2016 10:40

 
ANNONS
 
Ingen bild

Göta

11 oktober 2016 11:13

FRÅN MARCUS BIRRO'S BLOGG IDAG:
"På en offentlig toalett i Malmö dör en MS-sjuk kvinna helt ensam eftersom Försäkringskassan beslutat sig för att dra in hennes hjälp. Hon dog på en toalett som ett skadedjur. Det går inte att föreställa sig den fruktansvärda ångest hon måste ha upplevt. [...]
Vilket skam för det här solkiga landet att vi har människor som dör som djur för att de inte får den hjälp de har rätt till, samtidigt som det talas om gräddfiler för andra människor. Vad är det för ett land där vi inte kan ta hand om våra sjuka, gamla och utsatta men gärna hjälper andra? När blev det legitimt att så fullständigt urskiljningslöst sålla i vår solidaritet?"
http://marcusbirro.blogg.se/2016/october/stackars-stackars-solkiga-sverige.html

"Hur är det möjligt att ingen ställs till svars för den här kvinnans död? Räknas hon inte?" frågar Birro i slutet av sitt inlägg.

Mitt svar är: Om hon var svensk räknas hon inte i dagens Sverige. Det har Reinfeldt-Alliansen sett till, med benäget bistånd från vänstermaffian i våra medier samt övriga 7-klöverpolitiker. Och Löfven-gänget fortsätter i EXAKT samma anda.

 
Ingen bild

Friholt

11 oktober 2016 12:12

Det här poddreportaget är en njutning. Det är så välkomponerat, blandat som det är med underbara musikinslag och med en genomgående tråd av lågmäld men avslöjande udd mot journalisternas drev och dess konsekvenser.

 
Ingen bild

SO

11 oktober 2016 13:46

Dagens nyhet från Landskrona, som dock inte kommer att utlösa något "mediedrev". Pappans etnicitet/religion mörkas naturligtvis.

--
Förskolechef dödshotad när föräldrar ville slippa manlig personal

Föräldrarna hade krävt att dottern inte skulle behöva komma i kontakt med manlig personal. När förskolechefen stoppade deras begäran blev hon dödshotad av pappan. Nu har han dömts för hot mot tjänsteman.

...

Mannen döms mot sitt nekande. Tingsrätten anser samtidigt att det finns förmildrande omständigheter, att han haft ”en säkert uppriktig önskan att skydda sin dotter och där han uppfattat att förskolan ändrat ett besked som han tidigare fått”.
--

http://www.hd.se/2016-10-11/forskolechef-dodshotad-nar-foraldrar-ville-slippa-manlig-personal

 
Ingen bild

Lars S

11 oktober 2016 14:55

Bra, Göta, och engagerat. Tar mig friheten att tillägga några ord av Marcus.
"Alla ni som håller käften om det omkring er som ni VET är fel är också medskyldiga. Det finns ingen ursäkt för likgiltighet längre. Ta ert ansvar som medmänniskor".
Tänker då bl.a på "vykortskampanjen". En god möjlighet att agera. (Tror, Göta, att du var en av de få som också sände ett kort). Det behövs mer än en kommentar i någon blogg, för att vi skall åstadkomma förändring.

 
Ingen bild

Hacke

11 oktober 2016 14:58

Julia Caesar, Marcus Birro, Avpixlat, Nya Tider, Thoralf, Fria Tider, Granskning Sverige, Exponerat, Ledarsidorna, Antropocene, Snaphanen, Dick Erixon, Document.no och många, många fler. Vilken fantastisk sprängkraft och motvikt mot propagandan i lögn- och förföljelseindustrin. En kraft som gör att msm idag skälver i sina grundvalar. Själv är jag numera ytters restriktiv i mina kontakter med de senare och betalat till dem i någon form har jag inte gjort på säkert tio år. Bättre då att donera till de idealister och eldsjälar som jag vet garanterat står på min och folkets sida.

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2016 15:22

Bra @Göta jag ska läsa hans krönika. Här kommer en annan krönika från Mats Dagerlind "En brunråttas funderingar" måste läsas med reflektioner efter svt-debatten där programchefen Jan Helin om vilka som ska få debattera i media och inte. Trots att Helin refererar till "allas lika värde" så vill han inte exkludera vissa, så varför nämna "allas lika värde"?

Dagerlind tar även upp Publicistklubbens debatt igår 10/10 där ingen från någon Alt-media finns representerad men naturligtvis kommunisten Åsa Linderborg, som faktiskt hyllat Lenin och "hon har beskrivit våld mot polisen i invandrardominerade områden som en legitim revolutionär handling mot en fascistisk polisstat".

Ja krönikan är väl värd att läsas. Vi Sverigevänner börjar få många mot oss som inte längre tror på yttrandefrihet åt alla utan yttrandefriheten ska begränsas med dem som har rätt åsikter.

http://avpixlat.info/2016/10/10/en-brunrattas-funderingar/

 
Ingen bild

boa

11 oktober 2016 15:27

Studio ett påannonserade att de skulle ta upp stämningarna på Gotland efter den misstänkta gruppvåldtäkten. Det sas att ön är delad i två läger och att högerextremister varit där och protesterat. Med dessa ord redan i påannonsen kan man direkt på förhand förstå upplägget på programinslaget. Stryka de misstänkta våldtäktsmännen medhårs och utmåla de oroade Gotlänningarna som rasister. Själv orkar jag inte lyssna på propagandan. Har jag fel vore det uppskattat om någon objektiv lyssnare berättade om det här.

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2016 15:41

Det finns några få journalister kvar med ryggrad, en av dem är Janne Josefsson. Under Publicistklubbens debatt igår om vilka som ska få ha rätt att yttra sig och inte, sa han att han blir mörkrädd över de antidemokratiska och totalitära strömningar som pågår nu och är ett direkt hot mot yttrandefriheten. Han sa också till en av debattörerna, Al Safandi f d programdirektör på svt, som inte vill att invandringkritiska ska få vara med i tv. till honom sa Josefsson: "det var väl en jävla tur att du fick sparken som programchef".

http://friatider.se/janne-josefsson-demokratihatare-det-stora-hotet

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2016 16:07

Debatten från Publicistklubbens möte om "debatten om debatten"...
Börjar ca 40 min in i programmet.

https://www.youtube.com/watch?v=RMWEF4jauy4

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 oktober 2016 16:53

"Allas lika värde" blir till ett Moment 22 i samma stund som man förvägrar någon att deltaga pga att man påstår att dom inte ställer upp på "Allas lika värde", så har man själv gjort sig skyldig till det. Fast då utom rimligt tvivel till skillnad från den man anklagar.

 
Ingen bild

O´ Hyra

11 oktober 2016 17:16

Sossens IT polis? har blockerat flashback.org
i flera dagar. Nu är siten igång igen.
Det fria ordet visar sej än en gång svår att tystna.

Men att "dom" bara försöker är mer än kusligt.
Man undrar vad blir nästa steg?

Alternativmedia

 
Ingen bild

Stefan A.

11 oktober 2016 17:28

Orkade inte lyssna på hela debatten i publicistklubben, är de komplett galna? har inte hört ens en enda ute bland normala människor nämna den här debatten med chefredaktören för den där tidningen, men i media och kulturkretsar var det som att släppa en smärre atombomb, trodde jag var medieskadad men när man hör de där förstår man att det är långt kvar, hur sjukt som helst....

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2016 17:53

Har nu läst Marcus Birros krönika, han är mycket insiktsfull och så orädd. Det viktiga han förmedlar här är det är alldeles för stor likgiltighet i Sverige. Kanske är det just det som gjort att landet utvecklats som det gjort.

Om ni har lyssnat på Publicistklubbens debatt, så förstår man att dessa människor inte lever i samma värld som "vanliga" svenskar gör, det är långa avstånd mellan oss.

En bra sak som Marcus säger i krönikan: "Stadsministern beter sig som en mobbare.." och "Ingen försöker ens se de verkliga problem som landet står inför".

 
Ingen bild

O´ Hyra

11 oktober 2016 18:00

SR, Studio Ett, 11 okt, 17.00-17.45
Angående bostadsproblem och att placera asylsnyltarna.

(S) Fredrik Lundh Sammeli:
"Vi behöver en hel pamflett av åtgärder."
Finns det någon som är nykter i det partiet?

Lika korkat som Löfvens, numera klassiska:
"Döda som flyr över Medelhavet"

 
Ingen bild

Hasse Pannband

11 oktober 2016 18:13

@ Lars S
Du har inte en aning om vad andra gör, det finns
inga "medskyldiga" här på bloggen.
Du vänder dej till fel forum. Och du kan vara
övertygad om att många gör mer än att skicka vykort.

 
Ingen bild

Boris

11 oktober 2016 18:48

@Hacke
Fast Ledarsidorna.se vill nog inte räkna sig dit. Herr Johan Westerholm är ju en finnloggare som tar varje tillfälle i akt att markera Avstånd till SD. Han går och hoppas på att S skall ta sitt förnuft till fånga och ändra kurs. Mågot som givetvis aldrig kommer att ske. Jag vill även rekommendera dagens krönikor i Det Goda Samhället. De är mycket läsvärda

 
Ingen bild

Hacke

11 oktober 2016 20:13

@Boris
Håller med. Det goda samhället bör definitivt lyftas fram.
Men jag läser ofta också Ledarsidorna med stor behållning. Det finns de som på något sätt bara måste distansera sig från sd i någon passus. Också mycket läsvärda Alice Teodorescu tillhör dessa.
Ideologiskt har jag svårt att se någon logik i detta. Däremot som markering för att inte bli peststämplade i "finrummen". Som så många andra.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 oktober 2016 22:09

Upproret på Gotland är en följd av vårt mentalt svaga rättsystem med lagar som har klubbats igenom av mentalt svaga politiker.
I P1 kvart i fem diskuterade man Gotland men ingen sa att svenskarna har väl börjat att tröttna på våldet mot kvinnorna i hela landet.
Däremot pratade man om att det inte får förekomma medborgarvakter.
Nu ska svenskar slåss mot svenskar medan afrikanerna sitter och skrattar och fortsätter att våldta.

 
Ingen bild

Lars S

11 oktober 2016 23:53

@Hasse Pannband
Tråkigt, Hasse, att du inte förstår effekten av tusentals vykort som "dimper ned". Som ex.vis till Cecilia Hagen. Det var ju inte någon födelsedagsgratulation precis.
Och du får jättegärna berätta vilka åtgärder du själv bidragit med. Är tacksam för alla tips.

 
Ingen bild

Tompa

12 oktober 2016 09:16

Lena
Tisdag 11 okt 16:07
Debatten från Publicistklubbens möte om "debatten om debatten"...
Börjar ca 40 min in i programmet.

https://www.youtube.com/watch?v=RMWEF4jauy4

Skrämmande människor. Verkar bara vara Janne Josefsson som har vettet kvar. Herregud vilka demokratiföraktare.

 
Ingen bild

Ulrika

12 oktober 2016 12:08

Hur kopierar man ett You Tube klipp att spara? En väninna vill titta men får inte upp det på sin enhet och jag får bara upp det på datorn, inte plattan.

Thoralf Alfsson

12 oktober 2016 12:15

Klicka på texten YouTube nere i högra hörnet så får du upp klippet i ett nytt fönster och akn välja att dela.

 
Ingen bild

Ulrika

12 oktober 2016 17:11

Tack för rådet Thoralf. Hjälpte tyvärr inte. Ser inte filmen ens direkt från din blogg via mobil o. Platta bara datorn. Kommer upp att klippet är borttaget.

Thoralf Alfsson

12 oktober 2016 17:14

Vilket klipp gäller det?

 
Ingen bild

C Andersson

12 oktober 2016 18:14

Det rullar på .....

http://helagotland.se/samhalle/manifestation-tander-facklor-mot-rasism-13217447.aspx

https://www.facebook.com/events/1581585068815958/

https://www.facebook.com/figotland/

Kommenderig av kaxiga stockholmpoliser till Gotland som kör sitt eget race. Åklagaren utbytt och en ny en från Stockholm. Det här känns inte bra.

http://helagotland.se/samhalle/misstankt-valdtakt-ny-aklagare-tar-over-arendet-13217877.aspx

Lägg till spekuationer angående inställda färjeturer cch avgrävda fiberkablar.

 
Ingen bild

Ulrika

13 oktober 2016 04:17

Thoralf. Klippet (filmen) detta inlägg handlar om. Vore därför bra om man kunde spara ner det själv på något sätt (vet inte hur)för att kunna visa väninnan vid annat tillfälle då hon också bara får upp att det är borta. Konstigt.

Thoralf Alfsson

13 oktober 2016 09:06

Vilken webbläsare använder ni?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se