thoralf

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2016

IKEA HAR KONTAKTAT MIG

Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2016 23:38

Jag har idag kontaktats av PR och pressansvarig på IKEA och han har gett en förklaring till varför min blogg är blockerad. Vi har en dialog om riktigheten i detta just nu.


Uppenbarligen är man tagna på sängen av den uppståndelse/drev och att så många har kontaktat IKEA under de senaste dagarna med anledning av att min blogg är blockerad. Ett litet citat från ett mejl från IKEA.

 

”Om du hade velat, så skulle jag uppskatta om du hade kunnat stilla det drev som dragits igång på din blogg.”

 

Jag har svarat IKEA att jag skall skriva ett blogginlägg för att lugna känslorna och att jag hoppas på en positiv dialog med ansvariga på IKEA. Jag hoppas att mina läsare och följare taggar ner. Jag återkommer i ett blogginlägg med hur dialogen med IKEA utvecklar sig och önskar att inga mer mejl skickas eller telefonsamtal  rings till IKEA.


Det gynnar framförallt mig och min blogg i den pågående dialogen som jag hoppas leder till att blockeringen av min blogg plockas bort.


PS


Min blogg är även blockerad på IKEA i Lissabon.

 
 
Ingen bild

Maja Dacke

10 oktober 2016 23:49

Nyfiken som jag är - och alltid har varit - undrar jag hur det gick till att din blogg blev blockad. Verkan vet vi ju redan, men vad var orsaken?

Det verkar ju från det uttalande som du återger att de är lite syrak på dig eller någonting ditåt. Därav drar jag slutsatsen att ...

Men eftersom den person som blockat antytt att bloggen skulle vara promiskuös undrar jag om inte Ikea också blivit utsatt för ...

Rätt eller fel?

Thoralf Alfsson

10 oktober 2016 23:54

Jag kommer berätta allt när min dialog med IKEA är klar. Jag delar inte IKEA:s uppfattning om varför min blogg är blockerad.

Samtidigt är nog IKEA överraskad över de reaktioner som kommit från så många läsare och IKEA-kunder.

 
Ingen bild

Pengin

11 oktober 2016 00:16

IKEA's ägare Ingvar Kamprad har väl rötter i Nazismen? Han har i yngre år skänkt pengar till dom. Kanske blir obekvämt detta när SD jämförs med just Nazi?!?

Bara en tanke...

 
Ingen bild

s29

11 oktober 2016 00:29

Om fler hade varit realister som oss på bloggen så skulle sådana som Ikea mördaren varit blockerade vid gränsen. Och med det menar jag inte folk från andra länder.Men att släppa in kreti o pleti utan identitetshandlingar.

 
Ingen bild

Hacke

11 oktober 2016 01:22

Jag har inte kontaktat Ikea i detta ärende men väl skickat korthälsningar (alltid vänlig ton) till de vedervärdiga tanterna i Advokatsamfundet och hat- och förföljelseorganet Expressen.
Och jag gläds nu hur vi i den sverigevänliga rörelsen genom våra olika yttringar verkligen kan göra skillnad mot maktfullkomlighet och folkfientlighet som ibland tar sig rent kriminella former. Detta var ett bra kvitto på det.
Hoppas dialogen med Ikea blir till belåtenhet för dig Thoralf.
Man kan ju aldrig veta. Oss i folkrörelsen ska du dock veta att du alltid har med dig.

 
Ingen bild

Gunnar

11 oktober 2016 03:37

Pengin,
Vad är det som är uppseendeväckande med att någon på den tiden det begav sig sympatiserade med nazismen??
Sossar, andra partier, media och massor av människor i Sverige gjorde det, iallafall under dess storhetstid.
Tänk på att människor är barn av sin tid och inte har morgondagens dagens referenser.
Så varför då döma dem med utgångspunkt från dessa?

 
Ingen bild

Gubben Svensk

11 oktober 2016 06:06

”Om du hade velat, så skulle jag uppskatta om du hade kunnat stilla det drev som dragits igång på din blogg", är ingen proffsig text.

IKEA får skylla sig själva om dom drar till sig dålig publicitet!
Om det var ett misstag att blockera bloggen så kunde man åtgärda felet omgående.
Uppenbarligen var det inget misstag, utan en medveten blockering av texten ovan att döma. Hur övriga IKEA-varuhus ev. blockerar bloggen känner jag inte till.
IKEA har underskattat nätets genomslagskraft vilket kan stå dom dyrt!


 
Ingen bild

Bo

11 oktober 2016 07:40

Vi har åter kontaktat IKEA och påpekat att vi kommer att lämna tillbaka vårt IKEA-kort om de fortsätter sin odemokratiska mobbingskampanj.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 oktober 2016 08:17

@Pengin. Precis vad jag tänkt. Bättre förekomma än att förekommas av gammelmedia har nog tanken varit. Men en reaktion som denna verkar ha blivit kommer att förändra detta! (Bara ingen hetsig bloggläsare gör något dumt som vi alla får lida av...)

 
Ingen bild

Gnorfel

11 oktober 2016 08:24

Viken typ av "dialog" kan någonsin behövas för att visa att man stödjer dessa två grundläggande samhällspelare? Ikea... skärp er!

 
Ingen bild

Boris

11 oktober 2016 08:25

Fantastiskt Thoralf vilket inflytande din blogg har. När du pratar med IKEA kan du väl fråga varför de inte spärrat Expressen vars krönikör Cecilia Hagen uppmanat till mord på oliktänkande. Hur som helst så visar detta att massorna kan påverka och det skall vi utnyttja. Best Western backade från sitt beslut och nu backar förhoppningsvis IKEA också

 
Ingen bild

Viveka

11 oktober 2016 09:43

Jag tillhörde de som skrev till BW när de hade blockerat Peter Jezewski och uppmanade dem att informera på sin hemsida att SD-sympatisörer inte var välkomna. Jag tyckte det var viktigt för folk att få veta. Tror att Ikea biter sig i nacken om de fortsätter blockera dig Thoralf.Vinden har vänt. Vi är alldeles för många nu.

Jag tillhör dom som ofta åker till Ikea för att inspireras och få idéer,äta en god brunch m m. Tycker det är ett jättefint företag och alla är väl stolta över vårt Ikea? Något jag vill fortsätta vara.

 
Ingen bild

Alfons

11 oktober 2016 09:47

@Boris
Vi har blivit en folkrörelse med ett engagemang och en vilja som kan uträtta stordåd. Thoralfs blogg är en del av detta.
Jag kände det tydligt i Simrishamn i somras. Belackarna får börja att passa sig. Ett ex. på detta är SVTs opinionsmätning om vilken partiledare som skötte sig bäst. När jag läste sist ledde Jimmie fått 66% .
Etablissemanget måste börja bli knäsvaga.

 
Ingen bild

Hm

11 oktober 2016 10:26

@Gunnar
"Vad är det som är uppseendeväckande med att någon på den tiden det begav sig sympatiserade med nazismen??
Sossar, andra partier, media och massor av människor i Sverige gjorde det, iallafall under dess storhetstid."

Det stämmer inte, inget nationalsocialistiskt parti fick ens 1% av rösterna i något riksdagsval. Vi var (och är) inte nazister i Sverige. Däremot fanns (och finns) många tyskvänliga men det är en helt annan sak.

 
Ingen bild

En småländska

11 oktober 2016 12:49

@Hm
Gunnar skrev sympatiserade, stor skillnad på sympatisera och rösta på! Det fanns medlöpare i flera av de nordiska länderna, som såg affärsmöjligheter el att bara komma sig upp. Kan det vara ett tusental som röstar på nazisterna idag? Men media får det att låta som det stora hotet, helt absurt, så länge minnet av andra världskriget lever har de inget att hämta. Blir inget IKEA för mig heller om detta inte löses, liknar Nordkorea annars.

 
Ingen bild

Tobbe S

11 oktober 2016 13:46

Vid riksdagsvalet, i Sverige 1936,fick de nazistiska partierna knappt 20.000 st röster. Vid valet 1940 fick de, i princip, 0 st röster och vid riksdagsvalet 1944 fanns inga nazistpartier kvar. Alla svenska nazister på 1930-talet är alltså en skröna.

 
Ingen bild

Maja Dacke

11 oktober 2016 14:28

Men, Thoralf, hur kan Ikea bara försvara detta att din blogg skulle vara pornografisk??? Jag har aldrig under alla år jag dagligen följt bloggen sett skymten av något porrigt.

Kan det möjligen vara så att det varit porriga annonser på den? Jag har nämligen oftast Adblock på ... Men om nu Ikea har feminister på IT som uppsnappat halv- eller helnakna brudar i de annonser som kopplas till din blogg då ...

Allt är för otroligt! Och löjligt. Bäst ta det lugnt och tala direkt med Ingvar som är en rekorderlig karl. (Dessutom var han aldrig nazist - ni som fått den uppfattningen. Å andra sidan är han inte inblandad i den här fadäsen, vet det.)

 
Ingen bild

Fiona1177

11 oktober 2016 15:23

Tack för info. Skulle köpa en ny säng på Ikea, men jag avvaktar alltså tills vidare. Eller det kanske blir Mio möbler i stället.

 
Ingen bild

Peter Dahl

11 oktober 2016 15:52

Hej
Nej jag ska inte låta bli att skicka mail till IKEA.
De ska ge blanka f...n i att hindra människors fria utbyte av åsikter. Spec när de behandlar dig illa

Peter Dahl Göteborg

 
Ingen bild

Gunnar

11 oktober 2016 16:38

@HM,
Att nazisterna inte fick så måmga medlemmar är inte det jag ville peka på här. (Men som du säger så fanns det ju många sympatisörer)

Snarare att jag tycker att det är fel att att genom applicerandet av dagens moralbegrepp generellt döma och förfölja människor som under sin ungdom tillhört eller sympatiserat med någon radikal organisation eller ideologi.
Har man då i Kamprads fall 'Rötter i nazismen'??
Det hör väl s a s ungdomen till att tro på enkla och ofta radikala lösningar på det som upplevs som problem.
En av de senare massmördarna som var poppis bland intellektuella i Sverige var Pol Pot..
Och detta trots att div illdåd redan var allmänt kända.

Sedan har ju Sverige inte direkt utmärkt sig för någon rak hållning på 40-talet.
Jag minns från c:a 1977 min granne, en då c:a 70 år gammal dam som berättade att p g av hennes judiskt klingande namn (Levin) så blev hon och hennes familj på tidiga 40-talet kallade till en myndighet i Stockholm för att förhöras om sitt ursprung och ev. registreras.
Hon hade som förklaring fått höra att tyskarna hade begärt denna registrering.

 
Ingen bild

Anders

11 oktober 2016 17:15

Skulle vara trevligt att få reda vilka mer sidor som är blockade hos IKEA?

Flashback, avpixlat, friatider, nordfront kanske? Om inte dessa sidor är blockade så är det ju någon som är ute efter Thoralf specifikt.

 
Ingen bild

dave

11 oktober 2016 17:40

Thoralf. Kan säga så här. Denna blockering sköts centralt så din blogg är blockerad på alla ikeas varuhus.

 
Ingen bild

Pepparholm

11 oktober 2016 18:24

Som kund hos IKEA så blir jag anklagad för att läsa pornografi för att jag läser Thoralfs blogg. Jag blir givetvis förbannad på IKEA och begriper inte vad deras kontaktperson menar när han hävdar ett drev. Det är inte bara du Thoralf som ska ha en offentlig ursäkt av IKEA. Så även vi som läser din blogg. En ursäkt i form av en betald annons på din blogg.

 
Ingen bild

Jonas

11 oktober 2016 22:00

Det är inte bara Thoralfs blogg som är blockad inom Ikeas WiFi på varuhusen, även kan nämnas att Jan Miild's sida också är spärrad som en parentes.

 
IDF

IDF

11 oktober 2016 22:17

Det positiva är att det går att påverka om man bara vill. Företag är rädda om sitt varumärke och de skall dom vara med tanke på hela snacket om allas lika värde.

http://Har ingen

 
Ingen bild

OT

12 oktober 2016 01:10

@Pengin apropå ”IKEA's ägare Ingvar Kamprad har väl rötter i Nazismen?”

Nazister, nazister; nazister überalles (fri översättning ’överallt’).

Är det inte så att Stefan Löfven sade att SD är nazister? http://www.dagensmedia.se/medier/stefan-lofven-kallade-sd-for-nazister-anmals-till-ku-6794579

Är det inte så att Stefan Löfvens farfar var nazist? http://www.svd.se/stefan-lofvens-morfar-var-aktiv-nazist

Så skall vi då ta experten Stefan Löfven på orden eller ha en omröstning om vem/vad som är bäst i att ha nazistiska rötter?

P.S ”Eddie Meduza - Fåntratt Shuffle”: https://www.youtube.com/watch?v=w_r3kbS_M4I

 
Ingen bild

Gösta Svensson

12 oktober 2016 16:57

På ikea i Malmö finns det kassörskor som bär islamistiska politiska symboler helt öppet. Det är tom så att dessa symboler tillhandahålls av ikea för att de skall integrera rent formmässigt med arbetskläderna. Jag tycker IKEA har alltså verkliga problem att ta tag i innan de lägger energi på att censurera svenska politikers bloggar i sitt nätverk.

Thoralf Alfsson

12 oktober 2016 17:04

Vad är det! Sjal med IKEA-logga?

 
Ingen bild

dave

12 oktober 2016 17:43

Var in på ikeas hemsida och möttes av detta käcka meddelande.

"The owner of www.ikea.se has configured their website improperly. To protect your information from being stolen, Firefox has not connected to this website"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards