thoralf

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2016

SVT-AKTUELLT TAR PUBLIC SERVICE TILL NYA DDR-NIVÅER

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2016 07:56


Jag tror att SVT-Aktuellt uppenbarligen nu gör allt för att tillgodose pk-etablissemanget efter all den kritik redaktionen fått efter att Vavra Suk intervjuades och efter den kaotiska debatten mellan Janne Josefsson och hans chef Jan Helin. Det är ett bisarrt uttalande om ett historiskt faktum!


Skall jag tolka det som att våldtäktsmän och terrorister har samma värde som en hederlig svensk pensionär som arbetat i hela sitt liv enligt Aktuelltredaktionen? Jag delar inte den uppfattning! Alla föds med samma värde men sedan är det de handlingar man utför i livet som styr hur vi uppfattas och bedöms av omgivningen och omvärlden. 


Mattias Karlsson har idag kommenterat det på Facebook och jag citerar delar av det.


”Vi har nu alltså fått en ordning där debatter inte bara styrs på förhand genom ämnesval och fokus, i realtid genom programledarens frågor och avbrytande, utan också i efterhand, då redaktionen skall gå igenom debatten och sedan meddela folket vad av det som sades som inte var statligt godkända åsikter.

 


Det är en fars och en tragedi på samma gång och det ger mig känslan av att leva i DDR alternativt i något slags urspårat konstprojekt.

 


Gällande själva sakfrågan, så är det ett faktum att alliansregeringen släppte in hundratusentals asylsökande i landet och under flera av åren saknade ca 90% av dessa personer giltiga ID-handlingar. Det faktum att vi inte vet vilka de är gör att vi inte heller vet om de tidigare dömts för olika typer av brottslighet eller om de varit engagerade i någon militant organisation. Det faktum att identiteten inte kunnat fastställas med säkerhet gör det också mycket lättare för en person som fått avslag på sin asylansökan att gå under jorden. Ingen vet idag hur många utlänningar som befinner sig illegalt i Sverige, men det handlar iaf om tiotusentals personer.

 

Vi vet att IS meddelat att man använt de öppna gränserna för att smuggla in terrorceller i Europa. Vi vet att asylanter redan begått terrordåd i Europa i IS-namn.

 


Vi vet ifrån tidigare undersökningar ifrån bland annat brottsförebyggande rådet att män med invandrarbakgrund, i synnerhet män med bakgrund i Mellanöstern är kraftigt överrepresenterade som förövare av sexualbrott. Vi vet också att invandrares brottslighet är som högst under de första åren i Sverige.

 


I min värld borde det vara fullt legitimt att lyfta fram dessa fakta inför en Alliansföreträdare som pompöst och grundlöst står och skryter med hur bra hans parti är på säkerhetstänkande.

 


Det är möjligt att SVT, inom ramen för sin bisarra maktelitsbubbla, tycker att det är ett brott mot principen om "alla människors lika värde" att belysa, varna för och försöka åtgärda de säkerhetsproblem och den otrygghet som följt i den oansvariga massinvandringens spår.

 


Att SVT:s censorer utdelar en fathwa som ska göra mina ståndpunkter till haram, rör mig dock inte i ryggen.”

 
ANNONS
 
Ingen bild

Boris

3 oktober 2016 08:19

Bra Matias. Nu får det vara slut på ryggkrökandet.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 oktober 2016 08:40

Tack Mattias för de orden. Och tack Thoralf för att du publicerade. En bra början på veckan.

 
Ingen bild

Niklas R

3 oktober 2016 08:55

Jag har sagt det förr men det tåls att upprepas.
Bara för att man åker till ett annat land så blir man inte en annan person. Man är den man är. En svensk som åker till Thailand blir inte en våldtäktsman eller våldsförbrytare.
Så personer som kommer hit och söker asyl som inte är kriminella i sitt hemland kommer med största sannolikhet inte bli kriminella här heller. Däremot personer som är kriminella i sitt hemland fortsätter med sin kriminalitet när de kommer hit.
Med tanke på den höga brottsfrekvens som finns inom dessa grupper så måste den obehagliga frågan ställas; vilka fan är det som kommer hit egentligen?

P.S nu tar jag inte upp det faktum att ALLA utlänningar som passerar Sveriges gräns utan giltiga papper är kriminella - utan med kriminell så menar jag medvetna brott mot person och egendom.

 
Ingen bild

Hacke

3 oktober 2016 09:08

Ja, frågan är om vi inte nu passerat DDR-stadiet och gått in i Gökboet 2.0
Det borde stå klart för de flesta att det bara finns ett parti som kan rädda oss ur detta surrealistiska samhällsexperiment.

 
Ingen bild

M

3 oktober 2016 09:15

Mattias Karlsson sa det han sa,vilket du inte tar upp i din tråd!
"10.000 potentiella våldäktsmän".
Även om det var ett "antagande(vilket jag inte tror) så ska han givetvis få en knäpp på näsan och SVT gör ju helt rätt som talar om vad public service ska stå för.

"I min värld borde det vara fullt legitimt att lyfta fram dessa fakta inför en Alliansföreträdare som pompöst och grundlöst står och skryter med hur bra hans parti är på säkerhetstänkande"
Ja,I Mattias värld är nog allt möjligt,så länga han och SD får bestämma.

När han sedan börjar tala om fathwa och haram,så gör han sig bara ännu mer löjlig.

Thoralf Alfsson

3 oktober 2016 09:26

Hur många potentiella våldtäktsmän anser du att det kommit till Sverige?

 
Ingen bild

X

3 oktober 2016 09:21

Jag gurglar mig hellre med saltsyra än tar del av eller betalar för den äckliga vänsterliberala propaganda som DDR-SVT och -SR spyr ur sig.

 
Ingen bild

Tony

3 oktober 2016 09:22

" Redaktionen till fullo tar av stånd för detta uttalande"?
Varför det? Är det en nyhetskanals uppgift att lägga in
egna värderingar i ett samtal mellan två politiker?
Henne mästrande och högdragna påpekande från sin von oben
position hade kunnat framkalla skratt, om man inte visst
att Mattias Karlssons påstående är rätt, och att SVT ska
vara en oberoende public service kanal och inte en
åsiktsmaskin. Ytterligare ett bevis på Mattias
påstående fick vi nu i helgen när en ny Gängvåldtäkt
ägde rum på Gotland, så beter sig inte normalt funtade
invandrare eller Svenskar för den delen!
Öppnas dörren på vid gavel, så kommer där oönskade
individer med, det är inget konstigt med det , jo
naturligtvis för det Neutrala ? SVT.

 
Ingen bild

Joho

3 oktober 2016 09:23

Det är säkert en hämd från fjanten Jan Helin som beordrat detta.

 
Ingen bild

Hen

3 oktober 2016 09:24

Bra agerat av Aktuellt, men givetvis borde programledaren ha gjort detta tydliga avståndstagande under själva debatten.

Thoralf Alfsson

3 oktober 2016 09:28

Vilka fler tillfällen anser du att Aktuellt skall agera på samma sätt? När klimatalarmister står och ljuger om sina klimatpropaganda?

 
Ingen bild

Tjalle

3 oktober 2016 10:05

@M, Måndag 3 okt 09:15

Du citerar Karlsson med "10.000 potentiella våldäktsmän".
Ordet "potentiell" beskrivs av sajten "synonymer.se" som följer:
"möjlig, slumrande, inneboende, latent, tänkbar, eventuell, presumtiv"
Vad betyder "potentiell" hos dig ?

Och vad har det hela med "allas lika värde" som det refererades till att göra ?

 
Ingen bild

Lena

3 oktober 2016 10:08

Mattias har alldeles rätt, såg "debatten" redan när den sändes den 28 med C gruppledare. Han upprepade sina argument flera ggr och broderade ut om vilken säkerhetsrisk SD är för alla som jobbar i Riksdagen . Han såg ut som ett frågetecken ("tänkte inte på´t")när Mattias ilsknade till och så att 7K själva är en säkerhetsrisk för befolkningen när de medverkar till att släppa in 10 000-tals människor i landet utan ID-handlingar. Ridå! När sedan C gruppledare för fjärde gången tänkte upprepa samma sak så fick programledaren ett meddelande i öronsnäckan att avsluta "debatten". Uppenbarligen tyckte även de att Mattias vann denna debatt.

Tror också att Nike Nylander, som var mycket tuff i utfrågningen då Janne Josefsson var med i studion och ställde Jan Helin mot väggen. (Förresten gjorde han bort sig å det grövsta, Helin alltså).
När sedan Nike dagen efter står där och uppfostrar folket vad som är rätt o riktigt så ser man att kroppsspråket är något spänt och obekvämt samt att hon klipper med ögonen efteråt. Troligen tordes hon inte annat, kanske rädd för att mista jobbet. Kroppsspråk och ansiktsuttryck har svårt för att ljuga. Att ljuga (eller i detta fall kanske bli tvingad till något som inte helt stämmer med ens uppfattning gör att man skadar sin själ. Var rädd om era själar!

Håller för övrigt med Hacke när han säger att det är dags att kalla Sverige för Gökboet 2.0 Men samtidigt är det ju bra att makthavarna gör bort sig inför öppen ridå, det kommer att bli fler SD-röster framöver, det är jag säker på.

 
Ingen bild

Lena

3 oktober 2016 10:10

Den där "Hen" är inte mycket att bry sig om , han är ett troll tror jag, men det är klart att det på en viss nivå kan vara intressant att höra deras taffliga kommentarer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 oktober 2016 10:17

Aktuelltredaktionen borde istället ta avstånd från Jan Helins mörka avsikter...

 
Stefan

Stefan

3 oktober 2016 10:47

Bra och träffande skrivet av Fredrik Antonsson om samma ämne.

http://tinyurl.com/zx868or

 
Ingen bild

Stefan A

3 oktober 2016 10:53

Riksdagsledamot Anders W Jonsson (C) kan slunga ur sig mycket grova anklagelser om brott mot rikets säkerhet, som kan ge livstids fängelse, utan att någon är åtalad eller dömd, och det är tydligen inget som rör SVT i ryggen, inget avståndstagande där, Jonsson bör avgå eller kastas ut från riksdagen.
SR P1 ska tydligen sända ett humorprogram i dag kl 1 om yttrandefrihet i Europa, allmänheten varnas för skrattfest när man ser de inbjudna utrikesministern, kulturministern, Benkö från SR och sist men inte minst människojägaren och demokraturens store företrädare Thomas Mattsson, som vanligt inte en enda från alternativ media inbjuden till en debatt om yttrandefrihet!!!!!!.....

 
Ingen bild

Boris

3 oktober 2016 11:00

@hen och @m
Ni har fullständigt missuppfattat vad public service står för. Det är inte public services uppgift att ta avstånd från vad enskilda debattörer säger. Om en privatägd tv-kanal agerar på det sättet så är det helt i sin ordning. Men inte skattefinansierd TV. Vart i helsike är Sverige på väg?

 
Ingen bild

Mahmoud

3 oktober 2016 11:09

@hen
Du tycker alltså inte att public service ska vara opartiska?

 
Ingen bild

Tony

3 oktober 2016 11:10

Hen@

Vad Aktuellts redaktion har för åsikter har väl inte
allmänheten med att göra? Det är en nyhetskanal, och
att merparten av dom på kanalen precis som du är vänstervridna,
vet alla, men det är nyheter dom ska förmedla inte sina åsikter?

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 oktober 2016 11:13

Lyssningstips: SR P1 idag 13.00 Medieromen. "Europa och det fria ordet". En debatt med ett antal mediepersonligheter. Ett ämne som behöver debatteras, men ingen från fria svenska medier verkar vara med. Och vem är förvånad...

 
Ingen bild

Tony

3 oktober 2016 11:16

M@

Vi vet nog alla vad Public service ska stå för, man
ska vara neutrala i sin nyhetsutövning, men neutrala
är väl just det som SVT inte är!

 
Ingen bild

Göta

3 oktober 2016 11:22

Off Topic (men viktigt)
SENSATIONELL INFO OM ORSAKEN TILL SYRIENS INBÖRDESKRIG OCH
USA:s INBLANDNING samt Saudiarabiens lilla grannland Qatar's gasledning.

Följande är citerat från inledningen av gårdagens Lars-Bern-krönika nr 5
med rubriken "USA:s nykolonialism är det största hotet mot världsfreden":

"Robert F Kennedy Jr (son till den mördade justitieministern Robert Kennedy), som är den huvudsakliga källan till den här krönikan, hävdar att i den stund Assad motsatte sig Qatar-gasledningen beslutade man inom militären och den samlade underrättelsetjänsten att mana fram ett SUNNI-uppror i Syrien för att störta den bångstyrige Assad. [...]
Innan kriget bröt ut hade Assad påbörjat ett arbete för att liberalisera regimen i Syrien. Han hade ett brett folkligt stöd, vilket bl.a framgår av en FN-rapport som visar att de ca 7 miljoner syrier som flytt undan inbördeskriget inom landet flytt till Assad-kontrollerade områden. Assad kom från den relativt sekulära shiitiska folkgruppen Alawiter och var utbildad till läkare i Storbritannien. Han hade ambitionen att närma Syrien till väst. Efter terrorattentatet 11 september 2001 lämnade han massor av värdefull information till CIA om jihadistiska radikaler som han då såg som gemensamma fiender. ..." (Slut citat)

Läs hela detta viktiga dokument i bloggen Anthropocene här:

https://anthropocene.live/2016/10/02/usas-nykolonialism-ar-det-storsta-hotet-mot-varldsfreden-del-5/

 
Ingen bild

Hen

3 oktober 2016 12:30

@Mahmoud m.fl.: Public Service ska inte förhålla sig opartiskt när det gäller vissa grundvärderingar. Till dessa hör att avstå från att göra nedsättande generaliseringar om andra kulturer/etniciteter. I detta fall rör det sig ju dessutom om svepande formuleringar av värsta sort.

Om det inte vore så allvarligt, så skulle man mest kunna skratta åt Mattias Karlssons trams. Det påminner väldigt mycket om den lysande Hassan-busringningen, där Fredrik Lindström oroar sig för alla de "10 000 tyska bögar" som hotar att komma till Sverige genom EU-inträdet.

Och Thoralf, självklart ska såväl klimatalarmister som deras eventuella kritiker ges utrymme. Precis som de som kritiserar den förda migrationspolitiken. Jimmie Åkesson hemfaller sällan åt sådana avarter som Mattias K och Kent E ofta gör sig skyldiga till.

Thoralf Alfsson

3 oktober 2016 12:47

Det handlar inte om grundvärderingar i detta fall!

Eller menar du att det är en grundvärdering att ingen är terrorist? Eller våldtäktsman?

Följande kan läsas på STV-webbsida.

”Det är du som via radio- och tv-avgiften betalar för att vi ska finnas. Vi gör program om alla och för alla i Sverige. För tv-avgiften får du program som är oberoende, opartiska och sakliga. I Sverige är det bara public service som har det uppdraget.”

Då vill jag faktiskt inte att SVT skall ta ställning till ett påstående i en debatt mellan två riksdagsledamöter! Det borde vara en självklarhet!

 
Ingen bild

Observer

3 oktober 2016 12:48

Mattias Karlsson och Thoralf!

Ni vet vad som behöver göras efter valet beträffande public service i landet.
Demokratin behöver hållas högt och därför kan lämpliga lagar om demokratisabotage införas så att vi slipper få se liknande episoder.

Helin och co bör skeppas in i FAS-3 utan pardon.

 
Ingen bild

Observer

3 oktober 2016 13:03

Sverigedemokraterna bör även sätta ihop en grupp meriterade ekonomer som får till uppgift att sammanfatta kostnaderna av den icke-adekvata flyktingpolitiken som bedrivits under det senaste decenniet!

Kostnader skapade av oaktsamhet, uppenbar slapphet och ignorans mot huvudman D.v.s skattebetalarna.
Läs gärna nedan krönika.


Vem tar ansvar?

http://avpixlat.info/2016/10/03/vem-tar-ansvar/


Kan slappheten gentemot huvudman anses som en brottslig handling?
Vill vi att sådant skall kunna upprepas?

 
Ingen bild

SD-väljare

3 oktober 2016 13:30

Det har ballat ur fullständigt för public-service. Verkar fungera mer som en sekt.

 
Ingen bild

Mahmoud

3 oktober 2016 13:55

@Hen
"Public Service ska inte förhålla sig opartiskt när det gäller vissa grundvärderingar."

Varför det?

 
Ingen bild

Hasse

3 oktober 2016 13:59

Inte undra på att SVT och TV 4 tappar tittare på det linjära nätet, under året har antal tittare sjunkit ganska kraftigt. Fler och fler har genomskådat vänstermegafonen på Gärdet och mer börjat titta på fria kanaler. Förhoppningsvis kan SVT så småningom gå samma väg som den förljugna tidningspressen och försvinna i avgrunden. Människor söker numera sanningarna på sociala medier och bloggar(typ denna)

 
Ingen bild

Lena

3 oktober 2016 14:37

@Observer Vill bara påpeka för sakens egen skull att Fas3 är på väg att fasas ut av S, tror att det är till våren -17 som de som går på Fas 3 måste omplaceras, det är väl både bra och dåligt. Organisationer/företag FÅR BETALT av AF/FK för att ha en anställd som har nedsatt arbetsförmåga. Det är svårt idag att få ett arbete om du inte är 100%. Det finns ju inga nedtrappningsjobb kvar knappt på företagen.
Fas 3 systemet gör organisationer/företag bortskämda med att inte behöva betala för sina arbetare, vilket jag anser är galet. Jag har inte själv Fas 3 utan får istället arbeta gratis mot ett aktivitetsstöd som är så erbarmligt lågt att det är lägre än etableringsbidraget som nysvenskarna får.

Men det finns Fas 3 personer som är oerhört kunniga och mycket viktiga för en organisation men de kan av olika skäl inte arbeta heltid, eller stressa. Säg inte att du föraktar dessa, det är i så fall en fördom du har. Tror inte du vet.

 
Ingen bild

Stefan A

3 oktober 2016 14:44

Här är kollegorna som SVT har flitigt utbyte med...

https://www.youtube.com/watch?v=dxZp0e9QTUw

 
Ingen bild

M

3 oktober 2016 14:45

Thoralf:Du har ju själv blivit dömd så du håller nog med mig när jag säger att ingen kan dömas förän man blivit dömd! Väldigt enkelt.
Ska vi börja "döma" folk innan dom begått ett brott då kommer nog vår rättsstat kollapsa.
Sedan måste vi väl ställa oss frågan: Vilka ska vi döma? Vilka åldrar,från vilka länder?
Att tänka innan man talar kan va bra ibland!

Thoralf Alfsson

3 oktober 2016 15:43

Vem har dömt?

 
Ingen bild

Noris

3 oktober 2016 15:07

@hen
Det blir bara snurrigare från din sida
Du säger att SVT inte skall förhålla sig opartiska till vissa grundvärderingar. Vem defilerar dessa grundvärderingar i Sverige?
Vem definierar grundvärderingarna på Kuba?
Vem definierar grundvärderingarna i Nordkorea?
Vem definierade grundvärderingarna i DDR?
Fattar du inte att du är ute på väldigt hal is? Är det en totalitär stat/media som definierar grundvärderingarna som du vill ha?

 
Ingen bild

Norrsken

3 oktober 2016 16:09

Aktuellt redaktionen har börjat med avstånds-mätning, till fullo, dvs. 100% av anställda på aktuellt.
Åsikten är nu registrerad av SVT tittare.
Kommer nu en procent tabell att inflikas vid debatter i Aktuellts lokaler.
Varför besökte programdirektören Aktuellt redaktionen, överhudtaget?

 
Ingen bild

Observer

3 oktober 2016 16:33

SVT med Public service i spetsen tar betalt av tittarna för något de inte får: Objektivitet!
-Hur länge har de hållit på med det (Utredning tack!)

Dessutom..

De saboterar medvetet demokratiförutsättningarna bland allmänheten när de bedriver ensidig vänsterpropaganda, På så vis kan allmänheten ej få den allsidiga information den har rätt till, för att kunna göra sig en korrekt bild genom public service.
-Hur länge har detta pågått? (Utredning tack!)

Svensk public service bör utredas och åtalas för ovanstående. Därefter bör de om nödvändigt tvingas att betala tillbaka pengar som de erhållit utan att leverera utlovad produkt. Samt be om ursäkt inför Svenska folket för att man har haft medarbetare som medvetet velat påverka politiken i landet med public service som verktyg.

 
Ingen bild

Hen

3 oktober 2016 16:47

@Noris: Det handlar om de grundvärderingar som den civiliserade världen enades om strax efter andra världskriget och som senare också sattes på pränt. Men vi har förstått att alla MENA-hatare och islamofober av idag har svårt att förlika sig med resonemanget. De älskar tvärtom att i svepande ordalag nedvärdera andra kulturer och folk och sätta sin egen nation på piedestal. Det är bland annat den här rågången som Public service har att upprätthålla, vilket man gjort korrekt denna gång.

 
Ingen bild

KS

3 oktober 2016 18:48

OT, men tydligen aktuellt fortfarande.I SVT, "kunskapskanalen", har man sänt två program om det nu fallna DDR. Bland annat så upplystes vi tittare om att Stasi byggdes ut mer och mer då befolkningen inte ville vara kvar i lyckoriket, utan rymde så fort man hade tillfälle. Dramatiska bilder från dessa försök visades. Efter DDR:s fall blev Stasis arkiv tillgängliga för press och allmänheten. Bland de som tagit del av handlingarna fanns en kvinna, med akademisk examen?, som ville publicera dessa här i Sverige. Vad hände? Jo, man (jag har glömt om det var regeringen eller riksdagen) som tog beslutet om att detta var INTE MÖJLIGT! Varför inte?, Jo, med all sannolikhet så fanns det en massa svenskar som varit Stasis informatörer. Var är dessa nu? Chefer på SVT? Redaktionschefer på många pappersmedia? Medlemmar i SAF? Tyvärr så var man tydligen så rädda för avslöjanden, att man bestämde att handlingarna skulle förstöras! ÄR DET DESSA SOM HAR HAND OM VÅRT FD SVERIGE NU?

 
thojuh

thojuh

3 oktober 2016 18:50

Bilder från DDR. Här hade regimen en tolkning av
det mycket flexibla begreppet, "lika värde" vilket
innebar att vissa misshagliga fick skaka galler, gissa vilka!

Dom som var misshagliga i (öst) DDR, var behagliga i väst,
där man i stället införde "Berufsverbot" för framför allt
kommunister som inte fick beträda poster som t ex lärare.

Hela begreppet, "lika värde" är totalt irrelevant och
används bara för att klistra etiketter på motståndare
som saknar argument.

Till Hen hönan vill jag bara säga: Ko koo!

http://www.thojuh.se/tysk/tysk.htm

 
Ingen bild

Fredde

3 oktober 2016 19:42

S.k.journalister är ett utdöende släkte. (vägrar kallade dem journalister, för de granskar ju inte okritiskt längre, de bara talar tomma ord som någon annan sagt)
De kan inte längre ljuga för folket när det finns alternativa kanaler som kan berätta sanningar.
Gammelmedia minskar kraftigt varje år, och det är ju ingen överraskning. Folk är inte så korkade som de tror.
Tyvärr finns det fortfarande enstaka personer som vill betala för att få läsa lögner. Varför förstår jag inte. Det är ju samma sak förresten med SVT/SR, rena propagandamaskinen i värsta DDR-anda!

 
Ingen bild

Pierre

3 oktober 2016 20:23

Mycket vänsterdrägg på sajten läser jag, givetvis gör SVT fel och kommer inom kort få samma problem som Aftonbladet fått med en sådan mörkröd kapitalist som Helin. Märkligt är att man inte ens ska kunna lyssna på rockradio utan att det sitter vänstertroll där och spyr galla över oliktänkande , att det gör det på sr och svt vet man ju. Tacka vet jag att streama sin musik i bilen för då får man själv välja likt man väljer vad man vill läsa på nätet .

 
Ingen bild

calle

3 oktober 2016 20:37

låter som nike inte håller med om vad hon troligen,är tvingad att läsa upp. är det jan helin och strjärne som tvingat fram detta tok.

jan helin plockade ut 7 miljoner som årslön på tidning och får nog mer som toppchef på tv

medans pensionärer som byggt upp välfärdsverige nu vanvårdas till död pga besparingar

 
Ingen bild

Fredde

3 oktober 2016 21:32

Jan Helin tjänade 7,5 miljoner om året på Aftonlögnen. Hana säger att han gått ner i lön på SVT, men hur mycket då? Till 7 miljoner?
Har har fortfarande 4 ggr så hög lön som statsministern?
Nu menar jag inte att svetsarn är förtjänt av högre lön, men ändå...

Förresten var det skrattretande när Fete Göran var statsminister och hans sambo hade 3 ggr så hög lön som chef för Bolaget. Vilket drömjobb - man får betalt för att INTE öka omsättningen!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 oktober 2016 21:38

Nu lovas pensionärerna 2,8% i höjning näst år , om jag ska vara snäll så är det 22,2% för lite i höjning ,allt har ju blivit dyrare diesel och bensin har höjts nu i dagarna och annat kommer säkert att höjas innan året är slut ! Vad sysslar våra folkvalda i riksdagen med ?

 
Ingen bild

Boris

3 oktober 2016 21:38

@hen
Du fabulerar och din okunnighet lyser igenom
Varsågod, förklara för mig vilka dessa grundvärderingar är och vilken av dem som Mattias Karlsson bröt mot genom sitt uttalande. Och kom nu inte dragandes med gamla floskler utan ett konkret svar tack. Varsågod, scenen är din. Jag väntar med spänning

 
Ingen bild

Kverulantus

3 oktober 2016 22:09

Det vi ser nu är en massiv attack mot oss som vill att Sverige skall vara ....Sverige.
Det är otroligt ledsamt att se hur minoriteterna sakta men säkert urholkar det som i många hundra år var vårt Sverige.
Varför skall vi balkaniseras?
Varför kommer vårt land att sättas i brand?
No-Go zonerna idag är bara början.
Snart kommer Islamisterna att kräva egna kommuner......
Egna Sharia styrda enklaver.
Tjocksmocken Stefan fattar ingenting.
Han är nöjd med att de bidragsberoende röstar på Sossarna.....
Assimilering är det absolut fulaste ordet i Sverige idag.
Ställa krav på en "flykting"?
Otänkbart i dagens Sverige.

 
Ingen bild

Calle

3 oktober 2016 22:42

Just därför ska man inte betala TV -licens. Säg upp omg. och ange skäl.

 
Ingen bild

AP

3 oktober 2016 23:16

Tål inte lyssna på Nike Nylander på Aktuellt. Hennes uttal är hemskt enerverande!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 oktober 2016 23:23

Känns det inte som den nya "ministern" Jan Hellin har varit inne och petat lite här, på sitt korkade sätt efter order/påstötning från "Pjotr", "Katja","Irina" i DDR bunkern SVT?

 
Stefan K

Stefan K

4 oktober 2016 04:23

Lek med tanken att polisen, Säpo och andra myndigheter fick publicera allt de vet utan floskler och censur. Vad skulle vi då få ta del av?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Fredde

4 oktober 2016 07:03

Ali, 20 år, brottade ned mannen som försökte köra bussen genom räcket på Ölandsbron. Ali, som av namnet att döma var utlänning, blev hjälte.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/hjalte-i-busskapningen-gjorde-vad-som-kravdes

Men den som utförde busskapningen, var ju från Afganistan, men det var tydligt inte lika "intressant" att berätta som hjälten ovanför.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/misstanks-for-tredje-valdtakten-pa-tio-manader

SVT opartisk? Knappast!! Säg upp TV-licensen, anmäl inslagen!

 
Ingen bild

Tony

4 oktober 2016 07:59

Hen@

Om jag förstår dina floskler rätt så påstår du att det aldrig
kommit några våldtäktsmän eller krigsförbrytare bland alla
dom okontrollerade individer som vällt in dom sista åren?
Märkligt påstående när det finns flera dömda sexualförbrytare,
och till och med dömda krigsförbrytare som kommit in över
gränserna. Mattias karlsson sade inte att alla som kom
tillhörde dessa grova brottslingar, men när människor
släpps in utan kontroll, så flyter så klart grova brottslingar
med.
Så vad menar du med svepande ordalag, och att sätta sin egen
nation på piedestal? Det senare att sätta sin egen nation på
Piedestal borde väl vara en självklarhet även för dig,
men istället spelar du dum. Du kan ju börja med att undersöka
hur fördelningen är mellan intagna Svenskar respektive
utländska på våra fängelser,och då ska gudarna veta det är
många många fler som borde skaka galler, men som myndigh.
släpper fria trots att dom begått grov brottslighet.
Men dina problem består i att du vill inte se, och när du
hör, så hör du fel!

 
Ingen bild

M

4 oktober 2016 09:42

Thoralf:Spela inte dum nu!
Är du en våldtäktsman blir du dömd.Släpper Sverige in "10.000 potentiella" våldtäktsmän,förbrytare av olika slag,så är det fortfarande så att vi kan inte "döma",generalisera och dra alla över en kam. Det Mattias Karlson gör är att han dömer en grupp människor,precis som du gör,utifrån vad dom kommer.
Dessa människor har flytt från krig,terror,död,förintelse. Inte ens du kan väl tro att en familj med småbarn riskerar sina liv över öppet vatten i båtar som drivs av cyniska "moneymakers" för att undkomma döden.
Nog om detta,tror vi tänker olika och vill du inte förstå så är det inget jag kan göra åt det.

Thoralf Alfsson

4 oktober 2016 11:36

Läs de rapporter som BRÅ kommit med så ser du att när det gäller utrikes födda att de har en 5 gånger så stor risk för sexuallbrott. Det är ingengeneralisering utan fakta!

 
Ingen bild

Ludvig

4 oktober 2016 12:24

Jaså Aktuellt tar avstånd, är det från sanningen man tar avstånd kanske.

 
Ingen bild

Fredde

4 oktober 2016 13:51

Mycket intressant artikel om gammelmedia, läs den! :
http://www.klimatupplysningen.se/2016/09/29/sista-dansen-gammelmedia/

 
Ingen bild

Fredde

4 oktober 2016 14:14

SVT själva påstår: "“Vi strävar hela tiden efter en allsidighet i vår nyhetsrapportering.”
Är de de blinda eller enbart styrda?

Läs en bra kritik och ifrågasättande här:
http://www.tjust.com/vit/2015/askSVTreplik.pdf

 
dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

4 oktober 2016 19:21

För den som är intresserad så slaktade jag både Aktuellt-inslaget med Helin och det offentliga avståndstagandet från Karlssons uttalande i ett ganska långt inlägg: http://genusdebatten.se/jan-helin-swesocs-svarta-ryttare/

http://www.genusdebatten.se

 
Ingen bild

Per Lund

4 oktober 2016 21:39

Om Mattias Karlsson gick över gränsen eller inte, kan man diskutera länge. Däremot att Cecilia Hagen definitivt gick över alla gränser och gjorde ett rejält övertramp är odiskutabelt. Konstigt nog har bara Gp kommenterat detta. Annars är det knäpptyst. Vad händer? Som jag uppfattar saken är det ett direct polisärende. Tillåter lagen att en krönikor får skriva precis vad som helst därför att man är just krönikör?

 
Ingen bild

Sten

6 oktober 2016 14:54

Håller med om att Nike är sjukt jobbig att lyssna på.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se