thoralf

Alla inlägg under september 2016

Av Thoralf Alfsson - 14 september 2016 21:10

För fyra år sedan sålde Kalmar kommun många fastigheter till Rikshem i en stor fastighetsaffär. En av fastigheterna var nöjespalatset Palace på Unionsgatan.


I september 2015 skrev Rikshem ett avtal med Socialförvaltning Kalmar kommun om att bygga om fastigheten till ett boende för ensamkommande barn. 24Kalmar skrev om detta då.


”Valet föll till slut på en långsiktig hyresgäst – Kalmar kommuns socialförvaltning. Gamla Palace görs nu om till ett boende för ensamkommande flyktingbarn.”En perfekt lösning för alla parter” enligt Cangemark.”

 

”Avtalet är ännu inte helt klart men hyran för den 600 kvadratmeter stora lokalen tros landa på omkring 1 500 kronor per kvadratmeter – eller 75 000 kronor i månaden.

Hyran och omkostnaderna täcks enligt kommunens beräkningar med råge av den ersättning man får per plats från Migrationsverket – 1 900 kronor per barn och dag.”


http://24kalmar.se/2015/09/17/nattklubben-blir-boende-for-ensamkommande/


De ombyggda lokalerna togs i drift under våren och vid senaste månadsskiftet bodde 7 ensamkommande barn i fastigheten.


Vad tror ni Kalmar kommun betalar i hyra för fastigheten?  2 237 000 kronor/år eller 186 500 kronor/månad. Det är ca 150 procent högre än vad som uppgavs i samband med beslutet i september 2015.

 

Hur kan Kalmar kommun och socialförvaltningen gå med på detta. Fanns inget avtal och kontrakt?

 

”Hyran och omkostnaderna täcks enligt kommunens beräkningar med råge av den ersättning man får per plats från Migrationsverket – 1 900 kronor per barn och dag.”

 

Det är ju faktiskt mer än hyran som skall täckas för dessa 1 900 kronor per barn och dag som svenska skattebetalare tvingas betala på grund av en sjuk massinvandringspolitik från 7-klövern.

 


Tur att man kan ta en tur i naturen på kvällen så att man inte blir tokig av all galenskap. Kvällens solnedgång.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 september 2016 22:53

Har idag lagt sista orden till en debattartikel för Barometern om placeringen av en ny simhall. Får hoppas att den publiceras om några dagar.


Tittade idag på Riksdagens öppnade. Jag gjorde det med väldigt blandade känslor. Lyssnade sedan på Stefan Löfvens intetsägande regeringsförklaring. Allt till alla men inte hur det skall finansieras. Löfven påstod till och med att budgeten var i balans! Kan regeringen leva upp till 10 procent av alla löften är det bra jobbat. Regeringsförklaringen blir lite av en sagostund, imorgon börjar verkligheten.


Marcus Birro har också lyssnat på Löfven.

http://marcusbirro.blogg.se/2016/september/vilket-sverige-snackade-statsministern-om.html


Har haft ett väldigt intressant samtal också. Det kan leda till nya intressanta avslöjanden och därmed också bra blogginlägg. Vi får se hur det utvecklar sig ;-)


Glöm inte omröstningen/undersökningen i högermarginalen.


Malmö 12 september 2016. Ändå finns det de som vägrar inse att det pågår en islamisering av Sverige.Tog en tidig morgonpromenad innan frukosten idag. Tur att jag tog med en kamera. Spegelblankt hav. Havsörnen var vänlig att byta sten så jag kunde fotografera den både i motljus och medljus ;-)


 

 

 

 

Vill du bosätta dig vid fyren så har du en möjlighet nu. Huset finns på Hemnet. Hade varit spännande att kunna bosätta sig där.


http://www.hemnet.se/bostad/9944057


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 september 2016 11:46

 

Fd. landshövding Stefan Carlsson    Foto Thoralf Alfsson


Ernst & Young har kommit med sin granskning av ekonomiska transaktioner och administrativa rutiner angående hur landshövdingen brukat sina inköp med kontokort och hur de administrativa rutinerna fungerat.


Kritiken är massiv och spiller enligt min mening även över på länsrådet Malin Almqvist och inköpsansvariga på länsstyrelsen.


Det framgår av rapporten att alkoholen flödat på landshövdingens residens. Många av alkoholinköpen går inte att koppla till någon officiell middag eller tillställning. Dessutom har landshövdingen köpt konsulttjänster från ett bolag där han suttit som VD innan han blev landshövding. Jag citerar några stycken ur revisionsrapporten.


”Länsstyrelsen har gett landshövdingen, husfrun till residenset och länsrådet företagskort utgivna av Eurocard. Korten är knutna till länsstyrelsen och är inte personliga, d.v.s fakturorna med månadens inköp betalas av länsstyrelsen och inte av kortinnehavaren.”

 

”Enligt landshövdingens sekreterare och länsrådet hade landshövdingen beslutat att han får använda sitt kort för privata ändamål. Rutinen var att landshövdingen gav samtliga kvitton till sin sekreterare som i sin tur fick avgöra om kvittona var kopplad till tjänsten eller om de var av privat karaktär. Därefter räknade sekreteraren ut en summa som sedan drogs av på nästkommande lön, vilket godkändes av landshövdingen. Regler och en dokumenterad rutinbeskrivning kopplat till användandet av företagskort saknas.

Vi finner det anmärkningsvärt att en underanställd behövt avgöra huruvida ett kvitto är kopplat till sin överordnads tjänst eller om den är av privat karaktär. I normal fallet är det inköparen som avgör om ett inköp ska anses vara verksamhetsgillt eller om det är ett privat inköp. Insynsrådet borde även ha granskat och godkänt kostnaderna.””Det i ett fall, köptes in 31 flaskor vin och fyra flaskor sprit för 33 personer.

 

Vid ett annat tillfälle, köptes 24 flaskor vin för 15 personer.

 

Vid ytterligare ett tillfälle köptes nästan två flaskor vin per person.

 

Samt, att det vid ett tillfälle köptes 36 flaskor vin.”


”Vidare har vi noterat 29 tillfällen där landshövdingen genomfört måltider och där vi noterar att det saknas deltagarlistor. Brister finns beträffande uppgifter om syfte, namn, position och vilket företag eller myndighet personen representerar. Bristen medför att vi inte kan avgöra hur många som deltagit och det blir svårt att avgöra huruvida kostnaden är verksamhetsgillverksamhetsgill eller om den är av privat natur.”

 

"Bland Eurocardfakturorna förekommer 22 transaktioner, med ett totalt belopp om 17 928 kr, där kvitto saknas och löneavdrag ej utförts för transaktionen. Avsaknaden av underlag utgör en risk för den interna kontrollen och gör en extern bedömning av transaktionerna omöjlig."

 

”Vi har analyserat de största leverantörerna för länsledningen och noterat att den tredje största leverantören Efeso Consulting AB (tidigare Solving Efeso AB) anlitats för konsulttjänster även om ramavtal med andra leverantörer funnits.7 Det sammanlagda beloppet som Efeso Consulting AB anlitats för är 501 820 kr exklusive moms.”

 

”Vi finner det dock oklart varför konsulterna anlitats då man haft ramavtal med andra konsultföretag. Utöver att företaget inte har ett ramavtal med länsstyrelsen har det även framkommit vid intervjuerna som har hållits att landshövdingen var VD i Efeso Consulting AB innan han tillträdde som landshövding.”

 

Alla dessa uppgifter stämmer med vad jag fått reda på genom de tips jag erhållit tidigare. Alkoholen har flödat på landshövdingens fester i residenset. I många fall har det varit fester som inte haft med länsstyrelsen att göra utan varit av privat natur för landshövdingens vänner från t.ex Apoteksbolaget där han tidigare var VD.


Det som inte granskats i rapporten tycks vara hur residenset ”hotellverksamhet” utnyttjats av landshövdingen. Enligt uppgift finns det ett antal rum som skall användas för länsstyrelsen gäster vid besök i Kalmar men enligt de tips jag fått har dessa rum utnyttjas av landshövdingen för privat bruk vid många tillfällen.


Det skall även ha förekommit skadegörelse/olyckshändelser där möbler, antikviteter och mattor som tillhör fastighetsverket skadats i samband med dessa privata fester men det är inget som jag lyckats få fram enskilda fakturor på reperationskostnader vare sig från Länsstyrelsen eller Statens fastighetsverk.


Men om bara hälften av det jag fått höra om residenset är sant så är det tillräckligt för mina öron.

 


Den tf.landshövdingen och länsrådet Malin Almqvist kommenterar rapporten i ett pressmeddelande enligt nadanstående.


"-Det är en bra och genomarbetad rapport som inte visar på några allvarliga avvikelser, säger Malin Almqvist. I de fall man haft anmärkningar har man föreslagit rekommendationer, som nu kommer att fungera som en del i det förbättringsarbete som börjar i höst. Vi kommer bland annat att se över våra rutiner och riktlinjer samt titta på möjliga kontrollsystem."

 

Jag tror knappt mina ögon när jag läser hennes kommentar. Rapporten visar inte på några allvarliga avvikelser. Jag tar mig för pannan! 

 

 

PS

 

Notera nedan hur Barometern tolkar det som inga större fel hos länsstyrelsen medan Östra Småland skriver alkoholen flödade på länsstyrelsens fest. Min bedömning är att de administrativa rutiner runt landshövdingen varit en katastrof och då finns sannolikt problemet på felr ställen inom myndigheten!

 

http://www.barometern.se/kalmar/inga-storre-fel-hos-lansstyrelsen/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/alkoholen-flodade-pa-lansstyrelsens-fest/

Av Thoralf Alfsson - 12 september 2016 22:29

Det har börjat komma mejl och meddelande om att visa har fått igenom skatteavdraget för massinvandringen. Riktigt roligt att en del lyckats.


 

Av Thoralf Alfsson - 12 september 2016 06:43

Min årliga lilla undersökning över varifrån mina läsare kommer finns i högermarginalen. Svara gärna på den.


**************************************************

**


Professor Sven-Olof Yrjö Collin skriver om den skärpta domen från Göta hovrätt. Det är ord och inga visor till ledningen för Linnéuniversitetet i blogginlägget.


”Men lika intressant är det att se hur Linnéuniversitetet reagerar. De är i andra sammanhang, som t ex Pride, oerhört ideologiska, det som i nyspråk kallas värdegrund.
Vad kan vara mer grundläggande värde för ett universitet än tanke- och yttrandefrihet?

Ingenting. Absolut ingenting. Dessa två friheter, som också tillhör demokratins friheter, är så grundläggande för universitet, att universitet är otänkbara utan dem.

Kan man ha någon anställd som angriper organisationens grundläggande värden? Och som angriper dem med våld?

Idag har jag mycket svårt att tänka annat än att hon skall avskedas. Utan någon uppsägningstid, ty detta är avsked p g a hatbrott. En person som angriper universitetets grundläggande värden, dess fundament, skall inte ha en krona i lön eller ersättning från universitetet.”

 

Läs hela blogginlägget.

http://doncollin.weebly.com/blog/linneuniversitetets-akademiska-heder


Av Thoralf Alfsson - 11 september 2016 10:18

På tisdag öppnar riksdagen igen och socialdemokraterna kommer presentera sin regeringsförklaring och några dagar senare sin socialistiska budget. En budget och en politik som tar Sverige djupare ner i avgrunden.


Detta kommer göras med stöd från Alliansen!

 

Anna Kinberg Batra är den fegaste och uslaste partiledare som moderaterna haft på år och dag. Något ynkligare och fegare får man leta efter. En marionett som fortfarande dansar efter landssvikaren Fredrik Reinfeldt pipa. Under två års tid och säkert hundratals intervjuer har hon aldrig gett uttryck för en enda egen tanke eller visat några som helst egna känslor vare sig sorg, besvikelse, glädje eller spontanitet. Hon verkar vara fullständigt känslokall! Kan inte någon programmera om Anna Kinberg Batra?


Hur de moderata politikerna ute i landet kan vara nöjda med AKB är för mig en gåta. Helt obegripligt.

 


Jag känner betydligt mer respekt för Jonas Sjöstedt än vad jag känner för Anna Kinberg Batra!


Nu har Moderaterna och Alliansen en sista chans att visa att de besitter någon form av mod genom att fälla en socialistisk budget. Gör de inte det tror jag att Alliansens chanser inför valet 2018 definitivt går åt pipan. Jag har hört många röster ute bland allmänheten.


Sverigedemokraternas opinionssiffror har varit något sjunkande under hela 2016 men jag betraktar det mer som en konsolideringsfas efter en väldigt stark uppgång efter valet 2014 och under 2015. Framförallt som en följd av att vi visade ”stake” genom att fälla en socialistisk budget i december 2014.

Personligen tror jag att konsolideringsfasen nu är över och att Sverigedemokraterna med rätt förd politik, det vill säga inget fjäskande för Anna Kinberg Batra, kommer att börja stiga igen i opinionen. Vi har just nu de allra bästa förutsättningarna att kunna växa i opinionen när problemen med migration och integration kommer kulminera på kommunal nivå i landets alla 290 kommuner de kommande två åren.


Jag hoppas att partiledningen, riksdagsgruppen och ”pol.kom” har rätt insikt och har de rätta verktygen för att få väljarna att inse att en röst på 7-klövern är en bortkastad röst!


SD HAR ETT GYLLENE LÄGE NU!

 

UPPDATERING!


Har lyssnat på detta avsnitt av Kokta grodan och det har en viss bäring till mitt blogginlägg. En del bra poänger!

 

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2016 01:30

 


I fredagens Barometern fanns en stor artikel om att ett ”ungdomsgäng” hotat andra ungdomar till livet i Ljungbyholm. Men av Barometerns artikel var det väldigt svårt att få några begrepp om vad det handlade om. En förälder såg dock så allvarligt på det inträffade att han kallade föräldrarna i Ljungbyholm till ett stormöte under fredagskvällen.  


I artikeln säger polisen Håkan Roupé som är gruppchef för områdespolisen i Kalmar bland annat följande.


”När det gäller förundersökningen kan jag inte gå in på den med dem heller. Där kommer vara några föräldrar som är målsägande till de drabbade och jag kan inte hindra vad de diskuterar med varandra, säger han.”

 

”Jag kan inte hindra vad de diskuterar med varandra”. Ett minst sagt märkligt uttalande. Det här fick mig att bestämma mig för att besöka föräldrarnas stormöte i Ljungbyholm. När Barometern dessutom också kallar det för ungdomsgäng ringer varningsklockorna.


Ca 50-60 föräldrar hade kommit till mötet och vissa föräldrar var väldigt upprörda över det som inträffat. Jag lyssnade enbart på deras berättelser och vad de ville åstadkomma med mötet. Polisen Håkan Roupé var också närvarande men också journalister från Barometern och Östra Småland.


När jag inatt läser deras artiklar från stormötet blir jag minst sagt förbannad över hur de förminskar föräldrarnas oro och de ”incidenter” som inträffat. Jag blir minst sagt upprörd över detta mörkande och det hyckleri som råder inom media och uppenbarligen även inom polisen.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/stormote-efter-hot-och-oro-i-ljungbyholm/

http://www.barometern.se/kalmar/nattvandring-planeras-efter-dodshot/


En person som är placerad på ett HVB-hem i Bottorp, sannolikt av socialtjänsten i Malmö då personen enligt flera föräldrar skall komma från Rosengård, har satt en kniv mot strupen på flera ungdomar och hotat döda dem i Ljungbyholm vid minst två tillfällen på skolområdet. Han skall dessutom framfört hot via mobilen mot flera ungdomar och föräldrar. Han har dessutom inte varit ensam utan haft flera ”utlänningar” med sig enligt föräldrar.

 

Jag är dock förvånad över att föräldrarna var nöjda med polisens agerande och svar under mötet.


”Jag tycker den har tagit för stora proportioner, utan att för den sakens skull vilja marginalisera den, säger Roupé, som inte kunde berätta något från förundersökningen.”

 

Tänk att det gått så långt som att polisen tycker att det fått för stora proportioner när en kriminell person från Rosengård sätter kniven till halsen och hotar döda en kille för att han sagt att han tycker att personen inte skall cykla över kyrkogården. Dessutom att föräldrarna då blir upprörda och oroliga.


Polisen vägrar sedan också att berätta för föräldrarna om killen fortfarande finns kvar på HVB-hemmet i närområdet eller om han blivit omhändertagen på något sätt. På grund av polisens förundersökningssekretess och socialtjänsten sekretess fick föräldrarna inget besked. Oron kvarstår med andra ord även om polisen lovade att de skulle ta hand om saken.


Hade det varit mitt barn det handlat om hade jag inte varit nöjd med de svar som polisen gav. Jag hade protesterat minst sagt högljutt. Och dessutom ställt krav!


Sedan noterade jag också att vare sig rektorn eller några ansvariga från skolan fanns på plats. Ej heller några politiker från 7-klövern!


Jag blir så förbannat trött på mörkandet i media och det hyckleri som råder kring händelser där invandrarkillar står för allvarliga brott.  


Rättelse

Enligt uppgift var inte Barometern närvarande utan endast Östra Småland. Barometern har ringt upp föräldrar och polisen efter mötet med olika reaktioner från föräldrar.


Av Thoralf Alfsson - 8 september 2016 21:45

 


Pontuz Löfgren, prideparad 2015.   Foto Thoralf Alfsson


Idag ringde Barometerns journalist Anders Blank och frågade varför SD inte deltar i årets Prideparad i Kalmar. Hans fråga var verkligen ifrågasättande och om vi inte stod för alla människors lika värde och jämlikhet.


Mitt svar var att vi deltar inte i detta jippo. Jag har som politiker utsatts för hot, ofredande, skadegörelse, hot, misshandel och andra obehagliga tilltag men ingen bryr sig om detta. Istället stigmatiseras vi än mer av svensk media. Varför skall jag då engagera mig i detta jippo?

Dessutom har vi ett eget arrangemang i Färjestaden på lördagen där Jan Sjunnesson kommer för att hålla ett föredrag med tema ”hotet mot yttrandefriheten”. Vårt arrangemang börjar klockan 12:30. SD Öland som bokade arrangemanget hade givetvis inte en tanke på att det samtidigt var prideparad i Kalmar när man bokade detta för ca två månader sedan.


Dessutom sa jag till Anders Blank att jag tycker det är skrämmande när en framgångsrik företagare i Kalmar går ut och anklagar andra företag i Kalmar för att de inte anmält sig till prideparaden. Jag anser att det skall vara frivilligt att delta och att nämnde företagare som dessutom är stor sponsor av prideparaden borde vara försiktig med sina anklagelser mot andra företagare. Han borde vara mer rädd om sin egen näsa. Läs artikel.

http://www.barometern.se/kalmar/hbtq-och-pride-ar-bra-business/


”Men Pontuz Löfgren verkar vara ganska ensam att se potentialen. Han har under året försökt att hjälpa Kalmarsund Pride med att hitta sponsorer till prideparaden. Han har ringt över 50 företag för att få dem att bidra. Det finns uppskattningsvis 4 500 aktiebolag i länet, av dessa är det alltså bara tre som anmält sitt intresse att gå i Pridetåget.

– Det är för jävligt att företag är så fega. Man hör argumenten, att de är öppna och frispråkiga, men vågar i alla fall inte delta med sitt företagsnamn. Jag såg en massa 40-talister som rynkade på näsan när jag gick i Pridetåget förra året, det är sorgligt.”


I veckan anklagade dessutom arrangörerna av prideveckan i Kalmar affärerna för att inte skylta med pridetema. Givetvis var det Barometern som publicerade detta påhopp på företagarna på Kvarnholmen. Företagarna på Kvarnholmen skall uppenbarligen tvingas till att fylla sin fönster med regnbågsflaggor och andra regnbågsprodukter. Många faller tydligen för trycket, annars riskerar de att bli uthängda av Barometern.

http://www.barometern.se/kalmar/fa-butiker-gor-reklam-for-prideveckan/


Alla dessa synpunkter delgav jag Anders Blank under vårt samtal men jag misstänker att han har ett helt annat fokus när han skriver sin politiskt korrekta artikel i morgondagens Barometern. Allt annat vore en överraskning!

 

***********************************************

 

Idag kom domen mot en av de män som ägnade sig åt att sexuellt ofreda kvinnor under nyårsnatten på Larmtorget i Kalmar. Barometern anonymiserar mannen helt och hållet och kallar honom för en 33-åring från Emmaboda. Mannens adress är enligt domen dock ”Flyktingboendet Hotell Amigo” i Emmaboda.


Det mest anmärkningsvärda i domen är dock att Kalmar tingsrätt kommer fram till att det inte handlar om sexuellt ofredande i lagens mening utan bara ofredande. I domen kan följande läsas.


”Mannen tog tag i hennes armar och började ta på hennes kropp utanpå kläderna. Han gjorde det i samband med att han tryckte upp henne mot en vägg. Han tog henne vid midjan och över höfterna och rumpan. Han gjorde vissa uttalanden på engelska. Hon försökte freda sig. Först var det tänt i trapphuset men efter en stund slocknade ljuset genom en automatisk släckningsfunktion. Hon försökte sparka mot mannen för att komma loss. Han brydde sig inte utan fortsatte och

försökte kyssa henne.”

 

”Han tryckte henne mot väggen och putade med munnen. Eftersom hon backade hamnade hon till slut mot väggen där han tog på henne utanpå kläderna med båda händerna. Han tog händerna på hennes midja, rumpa och höfter. Han tryckte på mycket och tryckte sig mot henne.”


Eftersom mannen inte tog på kvinnas bröst eller kön anser tingsrätten att det inte handlar om sexuellt ofredande, utan endast ofredande.


Mannen döms till 3 000 kronor i böter och 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Jag undrar om Åklagarmyndigheten i Kalmar tänker överklaga domen. Jag tänker ställa frågan till ansvariga på Åklarmyndigheten.


 

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se