thoralf

Alla inlägg under september 2016

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2016 23:18

Statistik från de nordiska länder visar att Sverige fortfarande utmärker sig när det gäller antalet asylsökande. 


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 september 2016 08:05

 


Enligt SIFO skulle SD enbart ha drygt 15 procent i opinionen. Något som jag håller som helt osannolikt med tanke på de reaktioner och stöd jag känner för Sverigedemokraterna. Sentio kommer idag med sin septembermätning där SD är klart största parti med 24,5 procent. Det stämmer bättre!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 september 2016 21:24

Natten till lördagen begicks en våldtäkt i en bostad i Kalmar. Polisen var av någon anledning väldigt förtegen om våldtäkten och vilka uppgifter de lämnade ut.


Senare under lördagen anhölls en 20-årig man enligt Barometern.


”Vi har en person som sitter anhållen misstänkt för våldtäkten, säger Ingela Crona, inre befäl vid polisen i Kalmar på eftermiddagen.

Det är en man i 20-årsåldern som misstänks för våldtäkten och han är känd av polisen sedan tidigare. Vilken typ av brott han har begått tidigare vill inre befäl inte gå in på. Hon kan inte heller säga om han kände kvinnan som han nu misstänks ha våldtagit sedan tidigare.”

 

Petterssons blogg uppger ikväll att det handlar om en afghansk yngling, född 1997 och medborgare i afghanistan. Om uppgifterna är riktiga på Petterssons blogg har han tidigare varit anmäld för våldtäkt men då stod ord mot ord och ärendet avskrevs vid Kalmar tingsrätt för bara några månader sedan.

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2016 10:12

Filip och Fredrik fick stor uppmärksamhet när det tog upp tio citat från Sverigedemokrater i sin show, Breaking news. PK får en ny innebörd när jag ser klippet. Pajas killar!


Mattias Karlsson har på sin facebooksida satt ihop tio citat från socialdemokratiska och miljöpartiets politiker. Jag tycker att listan behöver spridas betydligt mer än bara på Facebook. Här nedan kommer Mattias text, med hans tillåtelse.


Eftersom Filip och Fredrik vid upprepade tillfällen deklarerat sitt stöd för Miljöpartiet respektive Socialdemokraterna, så tänkte jag att de kanske kunde vara intresserade av en motsvarande " Greatest hits" från sina egna partier de senaste åren, vilket inte krävde mycket mer än 30 minuters googling att få fram. Här kommer den:

 

1. "Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

 

- Socialdemokratiske val- och kampanjarbetaren Marcus Arnesson, dömd för flera fall av olaga hot och sexuellt ofredande 2012. Bland annat mot politiska motståndare.

 

2. "Judesvin!"

 

Den socialdemokratiske kommunfullmäktigeledamoten i Filipstad, Omar Omeriat, uttryckte sig 2014 såhär om israeler på facebook.

 

3. "En ihjälskjuten invandrare är bästa julklappen (...) Jag vill flytta ifrån Blattekrona"

 

- Den miljöpartistiske kommunpolitikern i Landskrona, Joakim Andersen, gav 2015 uttryck för sina innersta tankar på Flashback.

 

4. ”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

 

-Fredrik Norén, socialdemokratisk kommunpolitiker i Nora i facebookinlägg 2013.

 

5. "Jävla blatte!"

 

- Den socialdemokratiske kommunpolitikern Hans-Erik Palmqvist åtalades 2013 för att skrikit dessa ord till en invandrad busschaufför.

 

6. "Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö (...) Skjut en snut rakt i fejjjjan"

 

- Den socialdemokratiske kommunfullmäktigekandidaten i Alvesta, Jonatan Bengtsson, åtalades 2014 för sin tvivelaktiga syn på våld, demokrati , polispersonal och oliktänkande.

 

7. "funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

 

- Det socialdemokratiska landstingsrådet i Västmanland, Denise Nordström, hotade 2013 att kastrera och skjuta Fredrik Reinfeldt.

 

8."Ja, ett riktigt pack är vad det är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

 

- Den socialdemokratiske kommunpolitikern i Tingsryd, Rickard Almqvist, gav 2015 sin syn på EU-migranter på facebook.

 

9. "Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

 

- SSU Södra Älvsborg lyfter 2013 fram två av världshistoriens värsta massmördare som positiva exempel att följa och låta sig inspireras av.

 

10. "Världsamfundet sväljer propagandan eftersom judarna är så inflytelserika inom storföretagen och den amerikanska administrationen"

 

- Birgitta Hansen, kommunpolitiker för Miljöpartiet i Stockholm lägger ut texten kring sina idéer om en judisk världskonspiration.

 

Min poäng med ovanstående lista är inte att trivialisera de övertramp som förekommit i mitt parti. Vi har en nollvision och en nolltolerans när det gäller den här typen av ideologiska avvikelser och varje person som skämmer ut partiet med osmakliga uttalanden är en för mycket.

 

Min poäng är att visa att det finns idioter och rasister inom alla partier och att det egentligen inte säger någonting alls om de partiernas själ eller karaktär. SD börjar närma sig 30 000 medlemmar, Sossarna har 100 000 medlemmar och Miljöpartiet har ca 20 000 medlemmar. Samtliga partier har tusentals förtroendevalda och anställda på olika nivåer. Att det finns något hundratal idioter, våldsförespråkare och rasister bland alla dessa människor är närmast ofrånkomligt. Något som också är värt att ha i åminnelse i det här avseendet är att SD granskas hårdare och med mer långtgående (ibland direkt olagliga) metoder.

 

Det enda som säger någonting om partiets själ och karaktär i detta avseende är hur man hanterar ideologiska avvikelser av det här slaget och i det avseendet vill jag hävda att SD är det tuffaste och mest konsekventa partiet av samtliga riksdagspartier.

 

Av Thoralf Alfsson - 17 september 2016 23:04

Ibland blir man väldigt förvånad när man läser tidningen. Östra Småland publicerade i veckan ett öppet brev till Stefan Löfven skrivit av en före detta politisk chefredaktör på socialdemokratiska Östra Småland Jan G Andersson, vars son är EU-parlamentariker för Miljöpartiet.


Möjligtvis är det en bitter och ironisk Jan G Andersson som önskar att Stefan Löfven skall utse Håkan Juholt till landshövding i Kalmar län efter utsparkade Stefan Carlsson. Så här inleder han sitt brev.


Partivän,

Jag måste skriva till dig och säga att det är fullkomligt obegripligt att regeringen åter ska dra frågan om landshövding i Kalmar i långbänk. Särskilt som det inte är okomplicerat att de viktigaste frågorna i Kalmar numera görs upp i ett sovrum i Bjursnäs.

 

Det kunde man till nåds acceptera som en nödlösning därför att landshövding Carlsson hux flux fick respass. Den utredning som gjorts om hans uppträdande och handskande med sitt revir avslöjade stora överträdelser och den vikarierande landshövdingen attesterade tjänstvilligt hans excesser. Det talar inte till hennes fördel.

 

I Bjursnäs bor den tillförordnade landshövdingen och länsrådet Malin Almqvist före detta moderat ledamot av partistyrelsen och som numera är sambo med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson som också sitter i partistyrelsen för socialdemokraterna. Då kanske ni förstår vad som syftas med att de viktigaste frågorna i Kalmar numera görs upp i ett sovrum i Bjursnäs.


Jan G Andersson har heller inte missat att Malin Almqvist så förtjänstfullt attesterat alla spritfakturor och telefonräkningar för sexsamtal och andra lustigheter i den sparkade landshövdingens leverne.


Jan G Andersson passar även på att ge ett antal S-toppar en känga.


”Maktstriderna och skitsnacket i ormboet på Sveavägen 68 vill ingen uppleva igen”

 

Han avslutar med en uppmaning till Stefan Löfven.

 

”Så istället för att skicka ner en ny nersupen typ från Tjockholm som sätter skräck i länsstyrelsen, så har du chansen att sätta punkt i partiets dåliga samvete för behandlingen av Håkan Juholt.”

 

Läs hela det öppna brevet här.


Jag tror knappast att Malin Almqvist och Johan Persson är särdeles förtjusta i detta öppna brev från en partiveteran. Frågan är hur Stefan Löfven uppfattar brevet? Han år ju en väldigt vanligt förekommande gäst i Bjursnäs!

Av Thoralf Alfsson - 17 september 2016 09:27

”Stefan Löfven tänker inte avgå vid nästa val – inte ens om det borgerliga blocket blir större än de röd-gröna. Alliansen måste öppet deklarera att de vill regera med stöd av SD för att han ska avgå självmant, säger statsministern till Svenska Dagbladet.”

 

Vilken pajas! Men jag är inte förvånad. Alliansen och SD har dock möjligheten att avsätta Stefan Löfven redan under hösten!


Om Batra, Lööf, Björklund och Busch vågar!

 

Kristdemokraten Christopher Dywik skriver följande på min FB-sida.


”Vi vågar, frågan är vad de tre liberala partierna vill....”En annan fantastisk partiledare som faktiskt avgår frivilligt, utan valförlust! Nigel Farage.Och så Paul Nuttall som gästade Sverigedemokraternas landsdagar förra året.Och så våran Peter Lundgren.

Av Thoralf Alfsson - 16 september 2016 19:27

Idag surnade jag till ordentligt på hur Samhällsbyggnadsnämnden fördröjer kallelser och handlingar till nämndsmötet den 20 september. Det är snarare regel än undantag att handlingarna offentliggörs för ledamöterna med bara en eller två dagars framförhållning.


Skickade ett mejl till Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Rebecca Persson, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) och vice ordförande Jonas Lövgren (M),kommunsekreteraren Jonas Sverkén och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) enligt nedan.


Hej


Några handlingar inför nämndens möte den 20 september har fortfarande inte kommit upp på kommunens webbsida och heller inte med mejl.

 

Jag anser att detta inte är acceptabelt!

 

Som förtroendevald politiker i Samhällsbyggnadsnämnden anser jag att jag inte ges full möjlighet att sätta mig in i alla ärenden när handlingarna inte blir tillgängliga förrän med mindre än två arbetsdagar innan aktuellt möte. I vissa fall kan det även finnas behov att besöka en plats fysiskt för att kunna göra en bra bedömning och ta ett beslut.

 


Flertalet av ledamöterna i de politiska nämnderna är fritidspolitiker och har därmed ett arbeta som huvudsaklig försörjning och måste därmed läsa in sig på handlingarna under sin fritid. Genom den sena delgivningen av handlingarna försvåras detta avsevärt. Det är helt enkelt ett hot mot demokratin och respektlöst och ett missbruk från majoriteten och förvaltningen sida att skicka ut handlingarna så sent till nämndens ledamöter.

 

Jag anser därför att mötet den 20 september bör ställas in då inga handlingar ännu finns tillgängliga för nämndens ledamöter! (fredagen den 16 september klockan 10:24).

 

Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson

 

Skickade även en kopia på mitt mejl till media.

 

Hur många tror att jag fått något svar? Inte ett livstecken!

 

Men de sista handlingarna kom klockan 14:20 på mejl.

Av Thoralf Alfsson - 15 september 2016 21:00

I söndags stoppade polisen ett fordon vid tiggarlägret vid Salve i Kalmar. Fordonet visade sig innehåll en hel mängd saker som polisen omgående bedömde som stöldgods. Personerna anhölls och under onsdagen häktades en man och en kvinna vid Kalmar tingsrätt.


 


Östra Småland tog upp detta på sin webbsida redan på söndagen och i papperstidningen på måndagen. Barometern valde att inte skriva om det på nätet och det fick sedan en undanskymd plats som en liten notis i papperstidningen.


Jag började redan i måndags att fundera över att Barometern var så passiva när det gäller denna nyhet. Idag blev jag ännu mer fundersam. Östra Småland skrev både på webben och i papperstidningen om att paret häktats vid Kalmar tingsrätt. Barometern valde att inte nämna det över huvud taget.


Beror det på att Barometern inte vill skriva negativt om individerna som bor vid Salvelägret. Barometern och Anders Blank har ju skrivit ett stort antal positiva artiklar om de rumänska tiggarna. Många benämner artiklarna för rena ”snyftartiklar”.


Jag begärde idag ut häktningshandlingarna från Kalmar tingsrätt och kan konstatera att det häktade paret behöver tolk då de pratar rumänska.

 

Mannens efternamn förekommer dessutom i artiklar som Anders Blank skrivit.

 

Är det orsaken till att Barometern mörkar häktningen för sina läsare?

 

P4 Kalmar nämner inget om bakgrunden, vare sig var de stoppades eller att de är rumäner.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6516689


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se