thoralf

Direktlänk till inlägg 29 september 2016

FRÅGOR FRÅN GYMNASIEELEVER

Av Thoralf Alfsson - 29 september 2016 13:46

 

Entre vid Stagneliusskolan i Kalmar                      Foto Thoralf Alfsson


Som politiker får jag ofta förfrågningar att svara på frågor till elever som har något grupparbete eller liknande i skolan som arbetsuppgift. Ibland besöker jag en hel klass och ibland är det en mindre grupp som har fått SD som arbetsuppgift. Idag fick jag en hel rad frågor från några elever vid en gymnasieskola i Kalmar.


När man läser frågorna så undrar jag vilka fördomar och kunskap om verkligheten som dessa elever fått lära sig. När jag läser mellan raderna får jag känslan att de indoktrinerats en hel del under sin skoltid. Media, sociala medier och kanske föräldrar har säkert sin skuld i detta också.


Jag tänkte faktiskt publicera de frågor jag fått. Är det någon som har förslag på svar på någon fråga så skriv det i en kommentar eller skicka det på mejl till mig. thoralf.alfsson@telia.se

 

Vi har ett skolarbete där vi granskar partiers politik. Här följer våra frågor:

-Varför ska vi lägga massa pengar på vårar försvar, när vi inte är i konflikt med något annat land? Visst att det kan vara en försäkring för framtiden, men vi behöver väll inte skapa några konflikter, eller hur?

-Ni vill sänka skatterna och samtidigt göra vården till något i världsklass. Men vart hade ni då tänkt att vi skulle få resurser till att göra det ifrån?

- Ni säger att Sverige är i höggrad beroende av våran omvärld och att vi är beroende att handla med andra nationer men, finns det inte en risk att vi kan få ett dåligt rykte om vi inte tänker hjälpa till med flyktingarna? Kan det leda till att andra länder bojkottar och inte handlar med oss?

- Ni vill minska kraftigt på invandringen. Vilka anser ni då ska få beviljas komma in i landet?

- Ni vill skicka ner hjälp till flyktingarna på plats men finns det ingen möjlighet att en konflikt uppstår mellan Sverige och landet i fråga? Vilket kan leda till att Sverige blir hotat och ni verkar värna mycket om våran nation är det då så smart att skicka ner folk dit?

- Vad är det förslags hjälp som vi ska ge flyktingarna på plats?

- De flyktingar som kommer hit har oftast en mycket hög utbildning så varför ska vi inte dra nytta av de som kommer istället och gynna våran nation?

- Hur hade du velat bli hjälpt om du flydde från krig och kaos?


Tack så jättemycket för att du tog dig tid att svara.

 
ANNONS
 
Ingen bild

World Traveller

29 september 2016 14:03

1. Varfor ska vi ha en brandkar? Vi behover val inte skapa nagra braender, eller hur?

2. Resurser till varden. Ta pengarna fran Migrations (invasions) verket.

3. Flyktingar? Unga vapenfora maen med markesklader och i-phones? Finska flyktingar under kriget var RIKTIGA barn.

4. Efterfragad arbetskraft. Riktiga kvotflyktingar, fraemst kvinnor och barn.

5. Det ar batre an att ta problemen och konflikterna hit.

6. Den hjalp som behovs just dar. Det varierar fran plats till plats.

7. Tror ni inte att de faatal hogutbildade flyktingar som kommer behovs battre i sina hemlaender?

8. Om jag vore vapenfor saa skulle jag vilja ha moralisk och praktisk hjalp fran likasinnade nationer saa att jag kunde bekaempa fienden. Vore jag inte vapenfor saa skulle jag onska mig en plats att bo och sjukvard. Extra hjalp med skolgang till barn vore onskvaert.

 
Ingen bild

Ursus

29 september 2016 14:24

Inte kan man bli arg på dem heller, de får väl ingen annan information... å andra sidan en mycket skrämmande tanke att våra skolor inte längre lär ut tillräckligt med information. (Nåja. Nog fick man leta mycket själv även när jag gick i skolan, men det var bara klassens vänsterpartist som sade och trodde dylikt.) De är indoktrineringsanstalter snarare än utbildningscenter. Arma Sverige...

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

29 september 2016 14:48

Jag blir mörkrädd när jag läser "frågorna". Dessa elever måste helt enkelt ha blivit utsatta för hjärntvätt från späd ålder. Det verkar inte ens finnas en rudimentär tillstymmelse till självständigt tänkande. Den politiska korrektheten skiner kraftigt igenom. Gud bevare Sverige om det inte blir en radikal förändring av skolpolitiken.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 september 2016 14:49

"Idag fick jag en hel rad frågor från några elever vid en gymnasieskola i Kalmar."

"gymnasieskola"? Suck!

Läste först frågorna och gissade att detta rör sig nog om en högstadieklass. Jag hade fel!

 
Ingen bild

Dumle

29 september 2016 15:13

Rent spontant känns både frågorna och meningsbyggnaden som årskurs 8, men svensk skola är inte vad den varit. Dessutom verkar dessa ungdomar ha noll koll på omvärldskunskap. Skulle Sverige skapa konflikter genom att ha ett eget militärt försvar - hur tänker de då? Hur tror de att välfärden finansieras om inte genom arbete, och på vilket sätt gynnas detta av massinvandring från världens minst utvecklade länder? Vad bygger de uppgiften på att asylinvandringen består av högutbildade människor?

Man blir rädd av okunskapen hos dessa ungdomar.

 
Ingen bild

AWSvensson

29 september 2016 15:28

På första frågan så svarar de själva ,varför ha hemförsäkring ,jag tror inte jag bli utsatt för varken brott eller inbrott.

 
Ingen bild

AWSvensson

29 september 2016 15:32

Med ett av världens högsta skattetryck så kan man förvänta sig att vården borde vara prioriterat, så är inte fallet så då får man prioritera om och då kommer migrationen att ses över.

 
Ingen bild

AWSvensson

29 september 2016 15:34

Om vi harmonisera vår migrationspolitik med övriga EU länder så gör vi samma bedömningar som de.

 
Ingen bild

Magnus

29 september 2016 15:36

Efter att ha läst frågorna undrar jag först och främst hur det står till med kunskaperna i svenska språket samt dess grammatik hos dessa elever. Hur gamla är dom?

- Ni vill skicka ner hjälp till flyktingarna på plats men finns det ingen möjlighet att en konflikt uppstår mellan Sverige och landet i fråga? Vilket kan leda till att Sverige blir hotat och ni verkar värna mycket om våran nation är det då så smart att skicka ner folk dit?

Svarsförslag: En humanitär hjälpinsats i främmande land måste i förväg, men också under själva hjälpinsatsen, koordineras med lokala myndigheter och beslutsfattare för att säkerställa bl.a tillgång till infrastruktur och lokal hjälppersonal samt nödvändig kännedom om lokala förhållanden beträffande politiska, kulturella, sociala, ekonomiska och geografiska faktorer som kan påverka och försvåra insatsen. Det måste föras en öppen kommunikation mellan alla berörda parter.
På så sätt kan också eventuella konflikter (hot) mellan det hjälpbehövande landet (regionen) och Sverige förebyggas och undvikas.

 
Ingen bild

Steve

29 september 2016 15:44

Som en politiker sa "Flera är "civilingenjörer" bland flyktingarna.
Nu betyder civil engineer att det inte betyder det samma som civilingenjör i Sverige, utan är ingenjörer i den civila sektorn och inte i den militära. Så att vara högutbildad kan man ta med en nypa salt.

 
Ingen bild

Clas

29 september 2016 15:52

Thoralf,

Jag skulle avråda dig från att svara på dessa frågor som rör rikspolitiken. Du är inte längre riksdagsman för partiet utan har petats för att din politiska uppfattning inte överensstämmer med partilinjens s.k "nolltolerans". Be eleverna att vända sig till SD centralt istället t.ex till Mattias Karlsson som sägs vara partiets "chefsideolog". Själv tycker jag att han är en byfåne men det är en annan sak.

Ditt svar kan komma till SD kansliets kännedom och skulle det avvika från partilinjen, dvs. vad MK anser, så kan du nog se dig om i stjärnorna att komma med på SD:s riksdagslista vid nästa riksdagsval.

Förklara att du är en kommunpolitiker och att du gärna svarar på kommunala spörsmål, t.ex var den nya simhallen bör förläggas.

 
Ingen bild

ruben

29 september 2016 15:55

Hej! svarar gärna på den här frågan, som tycks bygga enbart på fantasi och hörsägen.
"- De flyktingar som kommer hit har oftast en mycket hög utbildning så varför ska vi inte dra nytta av de som kommer istället och gynna våran nation?"

Det stämmer inte utan de tycks ha anmärkningsvärt låg behörighet till gymnasium enligt skolverket och kräver därför extra resurser.

http://www.skolverket.se/om-skolverket/press/pressmeddelanden/2016/pressmeddelanden-2016-1.244816/manga-nyanlanda-saknar-behorighet-till-gymnasieskolan-1.253678

 
Ingen bild

Boris

29 september 2016 15:57

Herre min skapare. Är detta svenska gymnasieelever? När jag läste frågorna fick jag intrycket att de skrivits av mellanstadieelever. Är det så illa ställt med svenska skolan. Mycket värre än jag trodde. De kan ju inte skriva en korrekt mening

 
Ingen bild

Clas

29 september 2016 16:13

Den sista frågan kan du möjligtvis besvara eftersom den är personlig. Själv skulle jag i första hand stanna kvar och försvara mitt land om Sverige kommer i krig. Skulle jag ändå tvingas fly skulle jag fly till närmsta land, dvs. Norge eller Danmark. Jag skulle inte bege mig till ett avlägset land med annan kultur och religion.

Eftersom denna fråga är så tydligt kopplad till Sveriges s.k "flykting politik" så bör man göra klart för dessa elever att ingen av de asylsökande som kommer till Sverige flyr från krig. De kommer från Danmark via Öresundsbron eller från Tyskland med färja. Varken Danmark eller Tyskland befinner sig i krig. De är helt säkra där de är och de kommer hit av annan anledning. De är ekonomiska migranter som kommer hit av ekonomiska skäl på grund av de generösa svenska bidragen till asylsökande.

 
Ingen bild

Realskolelev

29 september 2016 16:16

Schalke - saltzburg Sport 1 19
Celta Vigo - Panathinaikos 19
MU - Zorya kanal 9 21,05
Roma - Astra Eurosport 1 21,05


-Varför ska vi lägga massa pengar på vårar försvar, när vi inte är i konflikt med något annat land? Visst att det kan vara en försäkring för framtiden, men vi behöver väll inte skapa några konflikter, eller hur?
Konflikter skapas inte av att länder har ett försvar. De skapas av att ett land vill påverka ett annat lands politik, eller rent av invadera detta för att säkra egna gränser eller stjäla råvaror. Utan eget försvar är landet öppet. Jämför med ditt hem. Varför ha lås på dörren?

-Ni vill sänka skatterna och samtidigt göra vården till något i världsklass. Men vart hade ni då tänkt att vi skulle få resurser till att göra det ifrån?

- Ni säger att Sverige är i höggrad beroende av våran omvärld och att vi är beroende att handla med andra nationer men, finns det inte en risk att vi kan få ett dåligt rykte om vi inte tänker hjälpa till med flyktingarna? Kan det leda till att andra länder bojkottar och inte handlar med oss?
Sverige tar emot mellan 1.300 och 1.900 flyktingar varje år. Det är bra siffror och inget vi behöver skämmas över.v Vilka skulle få för sig att boycotta Sverige för det? De du tänker på som flyktingar är inte det. De är till 90% illegala invandrare som söker asyl i Sverige. Läs gärna på om vad skillnaden är mellan flykting och en asylsölande.

- Ni vill minska kraftigt på invandringen. Vilka anser ni då ska få beviljas komma in i landet?
Alla som vill är så klart välkomna till Sverige. Det finns många legala sätt att komma in i Sverige. De som inte vill tala om vilka de är ska inte ha förtur i bostadsköer och till vård, tandläkare och mediciner.

- Ni vill skicka ner hjälp till flyktingarna på plats men finns det ingen möjlighet att en konflikt uppstår mellan Sverige och landet i fråga? Vilket kan leda till att Sverige blir hotat och ni verkar värna mycket om våran nation är det då så smart att skicka ner folk dit?
Vi ska inte skicka ner folk till flyktingläger i närhet av konfliktområden. Dessa läger sköts av FN (UNHCR). De är experter på hantering av flyktingar. Det är till UNHCR vi vill ge pengar. UNHCR kan till en kostnad av 7 kr/person och dygn svara för boende, mat, vatten, latriner, utbildning och hälsovård. De är som sagt experterna på området.
Som jämförelse är kostnaden per dygn för dem som media kallar "ensamkommande flyktingbarn" 10.000 kr per dygn. Dessa 10.000 kronorna hade räckt till 1.400 människor om UNHCR fått pengarna istället. Du kan själv räkna ut vad 37.000 av förra årets "ensamkommande flyktingbarn" kostar under ett år, och se hur många flyktingar som istället hade kunnat hjälpas på plats.


- Vad är det förslags hjälp som vi ska ge flyktingarna på plats?
Ingen speciell. Vi ger pengar till UNHCR så får de avgöra vad som är bäst.

- De flyktingar som kommer hit har oftast en mycket hög utbildning så varför ska vi inte dra nytta av de som kommer istället och gynna våran nation?
Nej. De som "kommer hit" har inte alls någon särskilt hög utbildning även om självaste statsministern säger 30%, Ylva Johansson säger 1/3-del. Bäst var vår tidigare landshövding som drämde till med 50% läkare, tandläkare och ingenjörer. Kanske för att ställa sig in hos regeringen.
Det finns ingen ordentlig statistik på vilka utbildningar våra nyanlända svenskar har med sig. Det går att gå bakvägen och se hur många som fått sina utländska utbildningar godkända att använda i Sverige. Och det är ett mycket litet antal. Av alla de ingenjörer som sägs ha kommit hit från Syrien tror jag det var två st.

- Hur hade du velat bli hjälpt om du flydde från krig och kaos?
Jag hade absolut betalat flyktingsmugglare för att komma till ett tryggt land och där söka asyl.
1 Först skulle jag fly till Danmark.
2 Sedan skulle jag fly till Tyskland
3 Sedan skulle jag fly till Nederländerna
4 Sedan skulle jag fly till Belgien
5 Sedan skulle jag fly till Frankrike
6 Sedan skulle jag fly till Spanien
7 Sedan skulle jag fly till Marocko
8 Sedan skulle jag fly till Algeriet
9 Sedan skulle jag fly till Tunisien
10 Sedan skulle jag fly till Lybien
11 Sedan skulle jag fly till Egypten
12 Sedan skulle jag fly till Sudan
13 Sedan skulle jag fly till Eritrea
14 Sedan skulle jag fly till Somalia.
Där skulle jag stanna, söka asyl, få en trevlig bostad och kureras för mina krämpor.

 
Ingen bild

Toker

29 september 2016 16:21

Lyssna på Clas. Eleverna kan du hänvisa till bloggen där de kan se vad dina läsare tycker.

 
Ingen bild

SM811

29 september 2016 16:37

"- De flyktingar som kommer hit har oftast en mycket hög utbildning så varför ska vi inte dra nytta av de som kommer istället och gynna våran nation?"
Hjärntvättade elever.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 september 2016 16:40

Bedrövliga frågor rakt igenom för att komma från gymnasieelever som helt klart visar hur de indoktrinerats från barnaåren med start från "Bollibompa" i SVT. Absolut värsta frågan var dock:

"- De flyktingar som kommer hit har oftast en mycket hög utbildning så varför ska vi inte dra nytta av de som kommer istället och gynna våran nation?"

Det var ju ett mantra som bl a Mona Sahlin körde med i åratal om hur trött hon var på att åka taxi med utbildade läkare som inte kunde få rätt jobb i Sverige. Sen var var det ett "kompetensregn" med läkare, lärare och civilingenjörer från Syrien. Där har det dock tack och lov ändrats senaste åren tack vare alternativa medier som avslöjat den låga eller oftast obefintliga utbildningen dessa "flyktingar" som kommer till Sverige har!

Hoppas du ger några riktigt bra och med verkligheten överensstämmande svar på alla dessa naiva frågor.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Bo Hofvander

29 september 2016 16:59

Kom genast att tänka på det som stod ovanför huvudingången till min skola, Petri Läroverk i Malmö och som på samma sätt som på bilden som Thoralf visar:

"Varde svenske"

Men det är något som inte gäller längre, för nu gäller bara

"Varde mångkulturella"!

Det har ju blivit något fult att vara svensk och att försvara sitt eget land från den ohämmade globaliseringen - det ses som rasism!! Kan därför heller inte glömma vad Fredrik Reinfeldt kräkte ur sig, om att "allt bra kommer utifrån, bara barbariet är svenskt.

Vilka höga tankar han hade, om det folk han var satt att ta ansvar för?

 
Ingen bild

Fredde

29 september 2016 17:03

Lärare har skrämmande låg kunskap om verkligheten, de är bokstavligen skolade till en viss uppfattning. Det gäller för övrigt även s.k journalister.

Det är heller därför ingen överraskning att samma klientel röstar på MP och V (samt FI), alla är de verklighetsfrånvända drömmare.
Samma trend för anställda på SVT/SR.

Jag har haft många intressanta diskussioner med lärare, man blir mörkrädd när man hör vad de tror (i sin egen lilla bubbla)!
Mina barn har kommit hem från skolan, islagna någon slags blå dunster, men de har hemma fått lära sig hur verkligheten utanför klassrummet) ser ut.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

29 september 2016 17:20

Ja, när man läst de frågor som dessa elever ställer till SD:s företrädare, så kan man inte bli annat än matt!

Det är en helt riktigt uppfattning du har Thoralf, att dessa stackars ungar rejält blivit förda bakom ljuset och fyllda av missvisande uppgifter och försedda med (avsiktliga)fördomar om dels SD och dels den förda migrationspolitiken.

Att övertyga dem om vad de varit utsatt för kommer bli svårt och tidsödande och det måste därför ankomma på barnens föräldrar i första hand att göra sin insats genom att som en motvikt av den bokstavliga hjärntvätt deras barn utsatts för i det svenska skolsystemet, genom att förklara för dem vad som gäller och det genom saklig information och bevis på vad det är som faktiskt händer och sker i samhället, inte bara lokalt utan både nationellt och runt om i Europa. att de ska få se konsekvenserna av den förda globaliseringspolitiken.

Det krävs att de som ska göra detta har både mod och kunnighet att argumentera mot denna vilseförda massa av barn och ungdomar. Jag kan bara se att man lyckades i många f d kommunistländer, för sanningen hann så småningom ifatt den vilseförda befolkningen och om okunnigheten rörande verkligheten.

Murens fall är ett tydligt exempel på det. Nu kvarstår bara ett av några skrämmande exempel på hjärntvätt och det är Nordkorea. Där kan man se vad makten använder sig av för att tvinga sin befolkning till underkastelse och inte minst lojalitet mot de styrande kommunisterna.

Därför är det närmast det man kan tänka på när det gäller våra stackars vilseförda barn och ungdomar här i Sverige - KOMMUNISM.

 
Ingen bild

UncleBob

29 september 2016 17:24

För tio år sen hade vi ett besök av kommundirektören i Landskrona. Han höll ett föredrag i vår lokala SD-avdelning om ungdomsarbetslöshet, skolfrågor och kommunala åtaganden. Efter att ha dragit statistik för de olika högstadieskolorna i Landskrona konstaterade han att "Svenneskolorna" hade bäst resultat och högst andel behöriga till gymnasiet medan De mest "invandratäta" skolorna som ex Dammhagsskolan bara skickade c:a 50% vidare till gymnasiet. "Jag blir mörkrädd" sa kommundirektören till oss som lyssnade...

Godkänt gymnasiebetyg är ett krav på dagens konkurrensutsatta och högkvalificerade arbetsmarknad. När bara strax över hälften kan räkna med att få ett jobb är frågan naturligtvis: Vem skall försörja denna grupp med små eller obefintliga skolresultat?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 september 2016 17:28

Det är väldigt frestande att gå in och raljera över frågorna, men eftersom dom måste komma från gymnasiesärskolan skall man nog ändå säga att dom håller hög klass, även om flera är direkt felaktigt ställda tex
"Dom flesta som kommer har hög utbildning"

Tanken som kommer upp när man läst dom är reklamfilmen :
"Älskling det står en kille med motorsåg i trädgården"

Gubben o Gumman skall ge förslag till en gruppdiskussion om vad de Indiska ministern svarade svenska journalister när dom började tugga om våldtäkter i Indien för några veckor sedan:

"I Indien har vi 1 våldtäkt per 1000000 kvinnor , i Sverige en våldtäkt på 130 kvinnor

 
Ingen bild

SVT-Taxt

29 september 2016 17:29

"
I gruppen "okänd bakgrund" där majori-
teten är nyanlända är endast 3,6
procent behöriga till gymnasieskolan."
Men resten kanske är läkare och ingenjörer då.

Apropå det här med "nya" läkare som hjälp med vår välfärd:
Man glömmer lätt att även alla asylsökande och deras anhöriga också behöver sjukvård. Dessutom kräver de mer resurser av vården än inhemska. Så även om det kom hit läkare som asylsökare till samma andel som det tidigare var läkare i Sverige skulle vården inte vara hjälpt av det.

 
Ingen bild

KS

29 september 2016 17:34

Precis som"Toker" nämner, ge eleverna din bloggadress och förklara som Clas nämner, att du är kommunalpolitiker. Hänvisa i övrigt till SD riks!

 
Ingen bild

O´ Hyra

29 september 2016 17:56

Den svenska DDR-skolan
Publicerad 10 december 2010
Under 1970- och 1980-talen åkte tusentals svenska lärare, rektorer och annan skolpersonal på utbildning i kommunistdiktaturen DDR.
Många av dem finns i dag i såväl Säpos som Stasis register.

http://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolanhttp://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan

 
Ingen bild

Tompa

29 september 2016 18:15

Du kan ju maila denna länk till alla frågeställare. Klippet borde vara klistrad i kanten på bloggen.

https://www.youtube.com/watch?v=CoRw5kM-0ZY&index=6&list=UUr94Wc244dyAc83vCpeL36A

 
Ingen bild

O´ Hyra

29 september 2016 18:26

Den svenska skolans indoktrinering är mer lömsk
och skrämmande än den var i DDR.

I DDR var det viktigaste ämnet: "läran om Marxism-leninismen."
Den som inte blev godkänd i det ämnet betraktades med misstro
och innebar i praktiken utestängning från högre tjänster.
Inom nästan alla yrkesområden. Olämplig - fel värdegrund skulle
det väl heta i Sverige.

Lektionerna i ämnet var förstås väldigt impopulära, eleverna
visste vad som väntade - propaganda och lögner om kommunismens
välsignelser. En propaganda som föll ihop som ett korthus när
släktingen från väst kom på besök i sin Mercedes.

I den svenska skolan finns inget sådant ämne på schemat, här
sprids lögnerna mer försåtligt, instuckit i många olika ämnen.
Oftast av lärare som är marinerade i PK-idiotins marinad.

 
Ingen bild

O´ Hyra

29 september 2016 18:46

Klistrar in länken igen. Den förra verkar inte fungera.

http://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan

 
Ingen bild

Kurtan

29 september 2016 18:50

Stackars barn som blir hjärntvättade i skolan...
Men "pendeln" är på väg att gå åt andra hållet.

Först Brexit
Nu närmast en brakseger för Donald J Trump.

Därefter kommer vågorna av verklighetsförankring och sunt förnuft att skölja över hela västvärlden från USA...

Så länge man inte ger upp så har inte fienden vunnit...

 
Ingen bild

SM811

29 september 2016 19:33

OT:
"SD uppmanar till bojkott av Expressen efter publicerad nazistretorik"
http://nyheteridag.se/sd-uppmanar-till-bojkott-av-expressen-efter-publicerad-nazistretorik/

 
Ingen bild

HANS

29 september 2016 19:51

Staggnister ... alla fördomarna från ungdomen bekräftas här i ett slag.

(1) Att upprusta det svenska försvaret är inte att skapa konflikter. Att ha ett svagt försvar är däremot en inbjudan till konflikter med länder i vårt närområde.

(2) All politik handlar i någon mening om fördelning av resurser. Pengarna bör lämpligen tas ifrån invandring- och migrationsbudgeten.

(3) Vi lär knappast få dåligt rykte för att vi inte tar emot alla "flyktingarna". De som kommer hit kan knappast ens kallas flyktingar utan för ekonomiska migranter. På sin väg till Sverige har de passerat mängder med säkra länder men valt att ta sig vidare norrut mot Sverige och bidragsparadiset.

Om något riskerar vi vårt tidigare goda rykte genom att ta emot allt och alla utan att ställa några som helst krav. Vårt rykte som en trygg och säker nation är redan i någon mening förstört på grund av vårt allt för generösa "flyktingmottagande".

(4) Arbetskraftsinvandrare till bristyrken och kvotflyktingar men enbart färdiga familjer eller kvinnor och barn. Unga män från patriarkala stamkulturer kommer alltid att tillföra mer problem än något positivt och borde bojkottas.

(5-6) Mat, medicin och förnödenheter. Uppenbarligen går det inte att enbart skicka ner hjälp för att vi vill det. Det går inte att skicka hjälp till länder som inte vill ta emot. Därav begreppet "i närområdet", inte som nu när de skall vandra genom en hel kontinent för att ta sig hit.

(7) Personerna som kommer nu är inte högutbildade enligt någon vettig svensk standard. Även om de skulle ha en riktig eftergymnasial utbildning är den i flera fall troligen inte användbar i Sverige. Ensammkommande flyktingbarn har inte någon utbildning att tala om, personer från Afghanistan och Somalia lär knappast ha tillräckligt med utbildning för att med svenska mått kvalificeras som högutbildade. Doktorerna och ingenjörerna verkar ha uteblivit.

Men även om det skulle komma hit mängder med högutbildade, vilket det inte gör, så skulle vi i sådana fall bidra till deras hemländers förfall genom ett gigantiskt braindrain. Vem skall vara med och bygga upp deras länder igen om alla har "flytt" till Sverige och Europa? Vem skall ta han om alla sjuka och skadade där nere om deras läkare sitter på SFI i Sverige?

 
Ingen bild

Tony

29 september 2016 20:28

Egentligen inte så konstigt att dom frågar som dom gör,
dom är väl den andra generationen till 68 vänster som
redan då gick omkring med huvudet under armen, och vart
dom vänder sig så indoktrineras dom av all Media i
Sverige,Det är bara att lyssna hur Det opolitiska SVT
beter sig, just nu är det vinster i välfärden, att man
inte själv ska få välja skola, och i den mån friskolor
finns så ska dom inte få lov att gå med vinst?
Är det någon som har en susning om var alla dom pengar
Som Bert karlsson Jan Emanuel och c/O drar in på att
inhysa ensamkommande Ljugande så kallade barn?
Det handlar om Miljarder, men det nämns inte ett ord om
det i den skenheliga TV kanalen? Där går det bra att göra
feta vinster i välfärden utan att det görs stora reportage
av kommunistkanalen SVT, så det är inte konstigt att
ungarna ställer korkade frågor?
Att sen merparten av Sossarna är emot vinster i välfärden
är inte heller konstigt, i en sosses värld så ska inte
företag gå med vinst, en socialistisk politruk kan gärna
tjäna miljoner på att snacka skit, men om en företagare
tjänar lika mycket är han en tvivelaktig figur?

 
Ingen bild

Observer

29 september 2016 20:29

Det är MYCKET FÖRVÅNANDE att kommunalråd i småkommuner fortfarande kan sitta i TV och säga (utan att rodna av skäms) Att det är tur att man får in invandrare som kan fylla upp för dem som flyttar UT från dessa småkommuner. Och att detta skall rädda kommunen?!!

-Hur då???!!

Begriper dom inte varför invånarna flyttar ut från kommunen?
DET FINNS JU INGA JOBB - INGEN FRAMTID!!!!!!

...Och det här kommer självfallet invandrarna också att upptäcka när de passerat sista a-kassa dagen

Dessa kommunalråd bör fängslas på stående fot.

 
Ingen bild

Pierre

29 september 2016 20:43

Thoralf ! Är du säker på att frågorna inte kommer från klass 1 i grundskolan då man blir mörkrädd om det skulle gälla äldre ungdomar.

Vad för den delen kan man räkna med då lärarkåren i landet verkar bestå av vänstermuppar precis som svenska kyrkan och media.

Ha en trevlig skördefest alla som tänkt besöka Ön

 
Ingen bild

Egon

29 september 2016 21:46

Kan inte Johan Persson ge några bra svar? :)

 
Ingen bild

Makrill

29 september 2016 22:41

Intet nytt under solen, min lärarinna i samhällskunskap på gymnasiet för runt 15 år sedan föreläste att "om Sverigedemokraterna kommer till makten kommer det att bli diktatur i Sverige".

Tycker f.ö att du bör besvara frågorna, med rätt formuleringar kan du så ett frö av kritiskt tänkande i dessa elever.

 
Ingen bild

Odalbonde

29 september 2016 22:59

Flumskolan ger sig till känna. Den saknar stil och klass. Även självständigt tänkande. Hur ska det gå i verkligheten utanför bolibompa-bubblan?

 
Ingen bild

OT

30 september 2016 00:11

”-Varför ska vi lägga massa pengar på vårar försvar, när vi inte är i konflikt med något annat land? Visst att det kan vara en försäkring för framtiden, men vi behöver väll inte skapa några konflikter, eller hur?”

Tänkt följande - I tio år har du gått i skolan och just idag hände det som du aldrig trott skulle hända!

Du har rast och är på skolgården, värstingen på skolan säger till dig att du måste betala hen 1 000 kr!

Med svag röst säger du att - jag är inte skyldig dig 1 000 kr

Hen säger då - ge mig pengarna annars slår jag ihjäl dig!

Med ännu svagare röst säger du att - jag är inte skyldig dig 1 000 kr

Hen säger inget mer utan slår dig med ett kraftigt slag i ansiktet så att du faller.

Då vi inte längre har någon polis eftersom allihop sagt upp sig, så känner du dig totalt maktlös.

Tänker du då tanken - jag önskar jag kunde försvarat mig?

Om du gör det; tänk då på att det tar minst tio år att träna upp ett självförsvar.

 
Ingen bild

OT

30 september 2016 00:29

"-Ni vill sänka skatterna och samtidigt göra vården till något i världsklass. Men vart hade ni då tänkt att vi skulle få resurser till att göra det ifrån?"

Tänkt följande - Du och din kamrat har jobbat hårt för att få ihop pengar till en tårta.

a) Du och din kamrat köper en tårta tillsammans och ni kan äta en halv tårta var.

b) Du och din kamrat inser att en halv tårta var blir för mycket att äta så ni bjuder in var sin kamrat och ni får då en fjärdedels tårta var.

c) Du och dina kamrater inser att en fjärdedels tårta fortfarande är lite för mycket att äta så ni bjuder in var sin kamrat och ni får då en åttondels tårta var.

Nu har ryktet spritt sig vida omkring och helt plötsligt så finns inte bara kamrater som du känner utan också helt okända personer som vill dela tårtan.

d) Helt plötsligt far stora skedar omkring huller om buller och gröper ur tårtan och du och några av dina kamrater han precis få en tesked tårta innan den tog slut.

Vilket tycker du är bäst? Svara med a, b, c eller d.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 september 2016 12:40

OT Plötsligt är det så många tårtsugna så du får gå till banken och låna pengar till 120 tårtor till, en del kastar även tårtor på varandra

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 september 2016 15:44

Är du säker på att frågorna kom från en skola ?
Jag trodde att dom kom från ett "dagis" !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 september 2016 17:11

Var inte för ironisk mot dom stackars barnen !
Tänk på att dom är potentiella partiledare i PK-partierna

 
Ingen bild

s29

30 september 2016 22:59

Fråga ett: Kära barn ni har väl hört talas om dom hemska ryssarna? Annars så måste vi ju be våra ärliga gullekompisar Nato om hjälp å dom kanske har jättemycket annat å pyssla med.Fråga två: Tja eftersom vi är realister och begriper hur saker och ting fungerar och endast 2,9% av dom som tagit sig till Sverige har flygtingstatus enligt gällande norm. Så tänkte vi att man skulle minska volymen samt repitera människor tillbaka till sina hemländer där dom är säkra. Då frigörs en hel del av dom ca 500mijarder som dom kostar samhället. Fråga tre: Som sagst tidigare,vi tar emot dom 2,9% därför att dom inte kan hjälpas på plats.Dom övriga i världen försöker vi givetvis hjälpa på plats.Tar man hit alla så blir Sverige ett fattigt U-land och vi kan varken hjälpa dom eller oss själva.Fråga4: Som sagt vi skall hjälpa dom som verkligen behöver det,inte vara ett bidragsparadis för krimminella och lycksökare.Fråga 5: Som sagt vi vill hjälpa på plats,att flytta runt folk på jordklotet är ingen lösning.Fråga6: Vi skall lära dom stå på egna ben och inte köpa Nestles pulvermjölk. Vad dom behöver är riktiga kor och inte pulvermjölk från företag som utnyttjar barn till att jobba gratis,vilket sker ex,vis vid kakaoplantagen i elfenbenskusten.Fråga7: Hög utbildning! Tror ni att folk som kommer från lågutvecklade länder besitter högre utbildning än Svenskar? Varför är dom då överreprecentrerade i arbetlösstatestiken? Och hur kunde Sverige bli det fjärde rikaste landet i VÄRLDEN med endast karg miljö och 5miljoner dumskallar.Fråga 8: Jag hade nöjt mig med mat och tak över huvudet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2016 19:17

Snart skall bla den kvinnliga delen av klassen/frågeställarna ge sej ut i Kalmars krogliv, och gå hem från Larmtorget.....

 
Ingen bild

dave

3 oktober 2016 23:04

"De flyktingar som kommer hit har oftast en mycket hög utbildning så varför ska vi inte dra nytta av de som kommer istället och gynna våran nation"

Sverige har inte tagit emot flyktingar på mer än 70 år. Så frågan går inte att förstå. Ifall det var en fråga.

 
Ingen bild

Anna

6 oktober 2016 21:22

Ungdomarna här har antagligen läst ert politiksprogram och fått fram dessa frågor för att de antagligen inte förstått vad det har stått och vad ni har menat. Det är ett sterilt och fackligt språk, det har inte de fått lära sig än säkert. Eleverna här hade ett skolarbete och de skickade de frågor de hade funderingar kring. Inget att bli mörkrädd för i mitt tycke?

Thoralf Alfsson

6 oktober 2016 21:46

Anna

Jag kanske har för höga tankar om dagens gymnasieelevers kunskaper. Jag kanske inte riktigt förstått vad det innebär i praktiken när Sverige rasar i PISA-undersökningarna.

Inte ens viljan att försvara vårt land tycks finnas. Kan det bero på att stora delar av lärarkåren är miljöpartister och förespråkar ett icke våldsförsvar?

Jag är väldigt orolig för Sveriges framtid!

 
Ingen bild

Stefan Karlsson

6 oktober 2016 23:02

Tänk på att dessa elever är potentiella framtida sverigedemokrater om du skulle kunna forma dem och promota partiet istället för att försöka "trycka till" de stackars ungdomarna.

Mvh Stefan 50

Thoralf Alfsson

6 oktober 2016 23:45

Skall de bli potentiella Sverigedemokraterna behöver de nog vakna upp genom ett och annat sanningens ord.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se