thoralf

Direktlänk till inlägg 28 september 2016

FLER ÄN 100 HAR ÖVERKLAGAT FLYKTINGBYN I PÅRYD

Av Thoralf Alfsson - 28 september 2016 22:19

Fick ett mejl idag om att fler än 100 personer har överklagat bygglovet för modulhusen i Påryd som också kallas för flyktingbyn. Enligt de som gått runt och pratat med boende i Påryd är det många som är emot modulhusen men som inte vill skriva på ett överklagande.


Östra Småland har varit i kontakt med Samhällsbyggnadskontoret som bekräftar att man bara under tisdagen stämplade in drygt 100 överklaganden.


Med tanke på hur stort Påryd är i befolkning kan man bara beteckna det som ett kompakt motstånd mot kommunens planer på en flyktingby med 10 modulhus.


Jag undra hur Kalmar kommun kommer hantera alla dessa överklaganden. Om man kommer fortsätta med projektet och försöka köra över invånarna i Påryd eller om Johan Persson försöker lösa det på något annat sätt.


Enligt hörsägen skall kommunalrådet Johan Persson blivit inbjuden till Påryd av motståndarna för att diskutera flyktingbyn. Men Johan Persson skall ha avböjt minst sagt fräckt och osmart. Frågan är om Johan Persson kommer agera som Fredrik Reinfeldt och försöka straffa befolkningen i Påryd?

 
 
Ingen bild

Fy fan

28 september 2016 23:57

Det är Kalmar kommun och Johan Persson i ett nötskal. Lite förmer och finare än andra - tror man. Agerar efter eget huvud och bryr sig inte alls om invånarna. Allt handlar om prestige och vinna diverse olika utmärkelser. Det ska se bra ut i statistiken och utåt sett. Storstadskomplex minst sagt! Sedan kan dom behandla folk hur respektlöst som helst. Finns ingen lyhördhet, man fullkomligt skövlar över folk och oliktänkande i sin jakt på prestige och maktfullkomlighet. Det viktigaste för Johan Persson är att Kalmar blir 75 000 invånare och att han tjänar bra. Vad andra tycker eller tänker skiter han och kommunen bokstavligt i. Dom finns för att göda sina egna egon och plånböcker! Dags att byta ut styret och den inkompetenta Annette Andersdon som direkt lyder under Johan Persson.

Vidrigt!

 
Ingen bild

Himler

29 september 2016 01:33

Johan Persson tycks ständigt glömma vilka det är som betalar hans och kommuntjänstemännens löner. Att visa upp sådan fruktansvärd nonchalans som han och kommunen gör gentemot medborgare, är avskyvärt. Att möta invånare, lyssna, ta in, visa respekt och hänsyn, det finns tyvärr inte i Johans Perssons världsbild. Jag vet inte en enda kommunordförande som t.ex inte svarar allmänheten på e-post, men Johan Persson skulle aldrig förmå sig att svara en medborgare på en fråga eller synpunkt. Det ligger antagligen under hans värdighet. Vi är förmodligen bara vanligt "småfolk" i hans och kommunens ögon.

Man äcklas minst sagt!

Avgå inför nästa mandatperiod, Johan Persson!

 
Ingen bild

g

29 september 2016 08:43

Ett kommunalråd som saknar etik och moral. Med sin härskarteknik kommer han säkert att djävlas med Pårydsborna, han började ju med att kalla dem rasister. Anarkin smyger sej sakta på.

 
Ingen bild

Niklas R

29 september 2016 09:33

Vad kan jag säga. Man får den politik man röstar på, även på lokal nivå.

 
Ingen bild

tomasPLZ

29 september 2016 10:19

Nu kommer Johan starta flyktings boende där han bor och bevisa att han är inte rasist!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 september 2016 10:48

Fy-fan : Prestige är det när Pontus Pipparen köper hit Ulrik Schyffel för en godhetsgala ?

 
Ingen bild

Mona

29 september 2016 11:26

Det är bara så fruktansvärt sorgligt och tragiskt allt som händer i Sverige i dag. Varenda kommun kommer att ta till panikåtgärder eftersom bostadsbristen ju är permanentad sedan decennier. I tillägg betalar inte staten kommunerna längre för mottagandet verkar det som. Kommuner tvingas låna bara för att föda dessa nyankomna och ska nu också låna för att panikbygga.

Hur f*n kunde det gå så här fel? Det finns ingen chans att vända detta. Länge sedan vi nådde "The point of no return".

Gråter i hjärtat och själen för det fantastiska land man växte upp i och som man nu känner sig själv som flykting i. Kommer själv att byta land och medborgarskap inom kort men lider med alla som inte har den möjligheten.

Vill tacka dig Toralf för din fantastiska blogg och ditt idoga arbete. Trots att jag inte har kommenterat här tidigare så har jag följt den, tror jag, helt från starten. Första bloggen jag hittade till då jag kom hit 2001 var Fröken Sverige, och kort därefter både din och Kurt Lundgrens blogg. Har följt med de flesta invandringskritiska bloggarna, men har bara kommenterat på utländska.

Slutligen vill jag bara säga att jag fullständigt älskar Kenth Ekeroth, Sveriges Gert Wilders. Han är en lysande stjärna i allt det mörka. Drevet mot Kenth och för att inte snacka om hatet och drevet mot Putin är fullständigt sinnessjukt. Förstår inte hur man så till den milda grad har kunnat hjärntvätta ett helt folk. Vi är lika hjärntvättade som de som kommer hit från MENA är.

 
Ingen bild

Hasse

29 september 2016 11:31

Pettersson som tf. landshövding. Persson som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. En livsfarlig kombination som inte tillför demokratin det minsta.

 
Ingen bild

Niklas R

29 september 2016 12:36

@Mona
Klart att det går att vända. Det är bara den politiska viljan som ska finnas där.
Exempelvis så kan vi göra en revision på alla PUT som utfärdats de senaste 20 åren. Alla som då ljög, inte kunde bevisa vilka de var eller på annat sätt fick sina uppehållstillstånd under falska premisser kan dras tillbaka och utvisas - oavsett hur deras livssituation ser ut idag.
Har de fått medborgarskap så ska de dras in också.

På så sätt så kan vi göra oss av med 85% av alla utländska medborgare som bor i landet på asylgrund idag.

Detta är inte konstigare än att göra en skatterevision eller liknande.

 
Ingen bild

Göta

29 september 2016 13:24

SR:s och SVT:s EFFEKTIVA HJÄRNTVÄTT

JAG BLIR MÖRKRÄDD, när jag talar med mina väninnor som är 70+. De lever i en helt annan värld än jag. Deras indoktrinering från framför allt SR:s och SVT:s vänsterstyrda info är ENORM!

På dagarna lyssnar de mestadels på P1- eller P4-skvalet från radion, och från klockan 18 är det enbart TV som gäller, framför allt SVT, timme efter timme i favoritfåtöljen. Ofta är TV:n på även på dagen, så att de också under dagtid kan insupa SVT-VD Hanna Stjärnes och den nye programdirektören Jan Helins knallröda lögnpropaganda med diverse hetsinslag mot SD (och mot Ryssland), medan de förflyttar sig i bostaden.

Trots att de har datorer hemma, och trots att de har datorvana från tidigare yrkesarbeten, ägnar de INTE EN ENDA MINUT åt att kolla upp några som helst fakta från alternativmedia. Däremot MISSAR DE INTE EN ENDA nyhetsutsändning i TV1 och TV2 från kl 18 till ca midnatt. Och på dagarna är det endast på grund av någon liten promenad eller inköpsrunda som de råkar hoppa över hjärntvätten från SR och SVT.

Liknande förhållande gäller självklart också en stor majoritet av den övriga vuxna svenska befolkningen. Svensson av bägge könen tillbringar större delen av sin fritid framför TV:n på kvällarna och tar således också del av samma ihärdiga, falska propaganda, även om det inte sker i fullt så överväldigande intensitet som den till 100 procent heltäckande tankestyrningen av de äldre konsumenterna.

Det finns inte skuggan av en chans att dessa totalstyrda väljare skulle våga ge SD tillräckligt många röster för att få den majoritet (över 50 procent) som krävs för att rädda landet.

 
Ingen bild

Micael Foghagen

29 september 2016 14:04

Som flera har sagt nu och i tidigare trådar i denna blogg och övriga medier - vi har de politiker vi "förtjänar"...

Lärdom för oss aktiva/medlemmar/sympatisörer i SD på alla niver - vi måste bli än bättre, kritisera bättre, komma med bättre förslag än övriga partier...

Det är drygt 700 dagar till nästa val - låt oss alla göra det yttersta efter var och ens förmåga.

Eloge till alla som kämpar!

 
Ingen bild

Okänd

29 september 2016 15:25

Kalmar kommun skiter tyvärr i sina invånare och Johan Persson är en maktgalen fas*ist!

 
Ingen bild

Anita

29 september 2016 17:51

Visar man det ointresse som Johan gör för de som betalar skatt till hans lön, då är han inte värdig sin lön helt enkelt! Men jag är inte förvånad. Det är ju ändå Kalmar kommun Vi talar om. Dålig attityd, bemötande och service till invånarna.

 
Ingen bild

HANS

29 september 2016 19:36

Varför kan vi inte bygga alla modulhusen där alla dessa goda människor bor istället - Boholmarna, Drag, Stensö osv. JP kan nog fixa lite bygglov för modulhusen ute i Bjursnäs eller vart det nu är han bor igen. Jag misstänker NIMBY.

 
Ingen bild

Ulla

30 september 2016 16:51

Spelar ingen roll hur många som överklagar när staden styrs av diktatur!

 
Ingen bild

Ulla

30 september 2016 16:56

Dom värsta marodörerna i Kalmar är Johan Persson, Ingemar Einarsson, Benny Wennberg, Christina Karlberg och Annette Andersson.

Maken till ryggdunkarverksamhet och mygel finns nog inte.

 
Ingen bild

s29

30 september 2016 23:27

Inom ICA koncernen tycker man det är okay att Kattarina Mazetti pratar skit om SD. Samtidigt så säljer man Chiqvitas (Monsantos) giftbananer. Och kunderna man VÄRNAR om handlar i vita skåpbilar vid asylboendena.Dum,dummare,dummast

 
Ingen bild

Holger

3 oktober 2016 17:56

Kalmar kommun och Johan Persson skiter totalt i vad invånarna tycker. Dom gör det dom vill för att få bra statistik/renommé. Så har det alltid varit.

 
Ingen bild

Pårydsbo

Fredag 2 feb 14:10

Jag bor i Påryd och har fått flera dunster av dessa nyanlända. Dom går in på min trädgård och rycker i garagedörren och öppnar haspen till vår hundgård. Och inte nog med de. På natten så slangar dom vår bensin. Och allt detta med svaret från polisen "gör en anmälan" på vad?!?! Man får inte fysiskt hålla kvar personen på plats och tar ungefär 20 minuter för polisen o komma. Hoppas på att nödvärnslagen går igång. Trött på den här skiten nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57


  På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.   Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen k...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se