thoralf

Direktlänk till inlägg 25 september 2016

KALMAR TINGSRÄTT VECKA 38

Av Thoralf Alfsson - 25 september 2016 23:23

Jag funderar på att varje vecka skriva ett blogginlägg som summerar lite av det som hänt vid Kalmar tingsrätt när det gäller domar och aktuella häktningar.

Att skriva ett eget blogginlägg om varje dom eller häktning tror jag blir lite rörigt på bloggen, därför funderar jag på att samla all information till ett gemensamt blogginlägg som jag vanligtvis kommer publicera under helgen.


Fokus kommer ligga på omständigheter och fakta som media undviker i sina artiklar.

 

I veckan häktades en 20-årig afghansk kille misstänkt för våldtäkt förra helgen i Kalmar. Media är givetvis försiktiga med att berätta om hans utländska bakgrund. Man kan utan tvekan misstänka att det handlar om ett så kallat ensamkommande barn som kommit till Sverige för några år sedan.

Samma person var för bara några månader sedan häktad för en våldtäkt i Kalmar. Målet avskrevs dock vid Kalmar tingsrätt. Enligt uppgifter till bloggen skall flickan dragit tillbaka sina uppgifter. Det förekommer uppgifter om hot på sociala medier.


Den nya misstänkta våldtäkten verkar dock stå kvar ännu. Det kanske beror på att offrets efternamn tyder på släktskap både inom näringslivet och myndigheter.


Den 20-årige afghanen bor i Berga centrum på Rimsmedsvägen. Det är väl ingen vågad gissning att han tillhör invandrargänget BCG.


Den häktade personen är dessutom samma person som ”bussmohammed” som jag tidigare skrivit om. Det är en uppgift som media helt och hållet har mörkat i sina artiklar. Personen överföll en busschauffören under färd på Ölandsbron. Domen har ännu ej kommit från Kalmar tingsrätt. Nu kanske han får straffrabatt!

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/07/22/11342591-bussmuhammed-skyddas-av-media/


Eftersom han är medborgare i Afghanistan hoppas jag att åklagaren yrkar på utvisning när det blir dags för rättegång.


Två BCG-medlemmar dömdes i veckan till böter och skadestånd för skadegörelse, ofredande, snatteri och narkotika brott. En av personerna förekom i åtalet efterstorbranden i Berga centrum. Nu har de båda bland annat krossat en ruta på en polisbil och ofredat ett vittne till händelsen. Media har givetvis utelämnat uppgifter om vilka personer det handlar om. Personen som förekom i åtalet efter storbranden i Berga är också vän med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson på Facebook. Båda har invandrarbakgrund.


20-årigen född 1995 döms till böter på 15 600 kronor och skadestånd på 11 566 kronor. Han skall dessutom betala 5 000 kronor av advokatkostnaderna och sedan förstås 800 kronor till brottsofferfonden. Totalt 32 966 kronor.


20-årige född 1996 döms till böter om 9 900 kronor och skadestånd på 6 626 kronor. Han skall dessutom betala 4 500 kronor av advokatkostnaderna och sedan förstås 800 kronor till brottsofferfonden. Totalt 17 326 kronor.


Hur många tror att dessa invandrarkillar kommer betala detta. Det kommer sannolikt hamna hos kronofogden om några månader.


Knivrånarna i Nybro som rånade My-Way-butiken har dömts till två år och två månaders fängelse (B 2163-16). I Barometerns artikel saknas uppgifter om personernas bakgrund utan man skriver bara om 25-åringen och 23-åringen. Förutom rån handlar det om olovlig körning, rattfylleri, snatteri och en hel rad av narkotikabrott.


25-åringen är Shervin Taleb Soltan Abadi och 23-åringen är Mohammed Omar Ahmed. En tredje person som hade tolkbehov till arabiska dömdes till skyddstillsyn.


Grov kvinnofridskränkning i Västervik, en man har häktats. Enligt åtalet har mannen kränkt kvinnan vid en lång rad tillfällen på olika adresser i Västervik. Brotten ska ha skett mellan 2013 och augusti i år. Mannen ska bland annat ha sparkat och slagit kvinnan, och hotat att skada eller döda henne. Vid ett tillfälle under hösten 2015 ska han ha sparkat mot hennes mage – då hon var gravid.

Mannen har ett utländskt namn.


Häktade för stöld av kläder och skor för 140 000 kronor på Öland. Polisen stoppade nyligen en skåpbil på Södra vägen. Det visade sig att bilen innehöll mängder av kläder och skor som visade sig komma från ett inbrott i Skogsby på Öland. Personerna i bilen behöver tolk till rumänska enligt häktningsframställan. Det hör till saken att tiggarlägret vid Salvestaden ligger vid slutet på Södra vägen. Var de hemmahörande i tiggarlägret?


Ovanstående uppgifter kommer från dokument som jag begärt under vecka 38 från Kalmar tingsrätt. Media har i stort sett i samtliga fall mörkat gärningsmännens bakgrund.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tre Kronor

25 september 2016 23:28

Ebba Bush Thor meddelade i kvällens Agenda att ett samarbete med SD är uteslutet och att Löfven kommer få sitta kvar med deras hjälp om dom rödgröna blir större.

Thoralf Alfsson

25 september 2016 23:49

Allianspartiernas partiledare gräver sin egen grav. Löfven jublar säkert på Sveavägen varje gång någon av partiledarna för alliansen upprepar sitt löfte att aldrig samarbeta med SD.

 
Ingen bild

Lena2

26 september 2016 00:42

Tack för information. Vilket jobb du gör! Glad att du finns, och delar med dig av verkligheten här på din blogg

 
Ingen bild

en småländska

26 september 2016 00:56

Såg för en stund sen att Ölandsbladet skrev att "bussmohammed" och den väldtäktshäktade är samma person!

 
Ingen bild

Knaster

26 september 2016 05:58

Thoralf vad tycker du om Katrineholms-kurirens ledarinlägg? http://kkuriren.se/asikter/kronikor/1.4394323-vi-tors-men-vi-vill-inte

Thoralf Alfsson

26 september 2016 08:27

Inget konstigt.

 
Ingen bild

X

26 september 2016 06:19

"Det nya landet"....
En hink att kräka i är på sin plats.

Kådis-ledaren bekräftar alltså att decemberöverenskommelsen att pissa 20% av svenskarna i ansiktet lever och frodas.
Min reaktion på det är att förakta Sverige och vad det står för.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 september 2016 06:50

En fotbollsspelare som säger att han bara ska göra självmål petas snabbt.
I Sverige är det så att en partiledare som röstar på motståndaren sitter ändå kvar.
Svenskar är dumma så in i h......e !
För att inte tala om våra medier !

 
Ingen bild

SM811

26 september 2016 08:00

Att "media har i stort sett i samtliga fall mörkat gärningsmännens bakgrund" beror på att då kommer det fram vilka som sitter på våra fängelser. De är stort överrepresenterade.
Undrar hur det kommer att låta i pipan på Stefan och AKB om SD blir det största partier 2018. Skall sju(k)klövern då gå ifrån reglen att det största partiet skall bilda regering?

 
Ingen bild

Fredde

26 september 2016 08:10

Undrar varför media ibland hävdar att det inte har något nyhetsvärde att berätta att dessa kriminella personer har utländsk bakgrund ?

Och varför är det ibland så angeläget att tala om att de har utländsk bakgrund, som t.ex i de babblande aporna Filip och Fredrik´s film om somalier som spelar bandy?

 
Ingen bild

Per

26 september 2016 08:17

Bra skriven redogörelse, jag undrar hur man enklast kommer över uppgifter om domar från tingsrätt. Själv blir jag ganska trött när man tydligt ser hur tidningar mörkar. Att rikspress gör det är inget nytt men lokaltidningar har även nu börjat på ett genomtänkt sätt. Har de fått order "utifrån" tro?

 
Ingen bild

Magnus

26 september 2016 08:39

Visst är det intressant hur etablissemanget väljer att undanhålla Gärningsmanna profilen när det gäller brottslingar med icke nordeuropeiskt ursprung. Läste precis denna artikel på Expressen http://www.expressen.se/nyheter/polisens-nya-spar-efter-dubbelmordaren/
Där det står utförligt gärningsmannens utseende. Det står att gärningsmannen är nordeuropé med blont hår och troligtvis blåa ögon.
Efter alla år jag läst gammelmedia så kan jag bara tolka att varje gång ett brott begås och media väljer att inte skriva gärningsmanna profil så är brottslingen ursprungligen från ett icke nordeuropeiskt land.

 
Ingen bild

SDare

26 september 2016 09:07

Ständigt läser vi här att lokaltidningarna i Kalmar inte skriver det eller det andra. Jag fattar fortfarande inte varör någon betalar för skiten. Låt bli och problemet försvinner av sig själv. Detsamma gäller tv licensen som gladeligen betalas av folk som gnäller på skiten. F-n va trött man blir.

 
Ingen bild

Niklas R

26 september 2016 09:10

@Tre Kronor
Och där planterade Ebba KD permanent utanför Riksdagen. Enda chansen hon hade var att börja närma sig SD, för då hade hennes väljare kunnat stannat kvar. Nu har de inget val, de kommer att gå över till SD.

@SM811
Löfven har redan sagt att han inte kommer att avgå 2018.

 
Ingen bild

GBM

26 september 2016 09:47

Suverän information, hoppas att media(Barometern, P4 Kalmar) lär sej något av detta. Det värsta är ju att media inte är konsekvent när det gäller nyanlända. Snyftreportage och andra evenemang som godhetsapostlarna har arrangerat då nämns de ALLTID med namn. När de förekommer i brottsutredningar och döms i rätten så står i regel bara deras ålder. Hoppas den nya lag tillämpas på ett adekvat sätt av polisen så kanske de värsta rötäggen kan förpassas dit de kom ifrån.

 
Ingen bild

Friholt

26 september 2016 10:02

Under året har det hänt mycket positivt i SD-Stockholm. Vi har fått en ny styrelse som febrilt arbetar för att växa till den kapacitet som SD-Stockholm bör ha. Heder åt det.
Men vi skulle behöva en frifräsare med SD-bakgrund och med samma kapacitet som Thoralf. En som okomplicerat och oförtrutet arbetade i vingården. Den personen finns inte här.
Nils Dacke gav sig ju på Gustav Wasa (som kom från vårt grannlän).
Nog skulle det behövas en Nils Dacke som komplement till annat som verkar positivt här. En sådan person är guld värd men finns alltså inte här - men i Kalmar.

 
Ingen bild

Christer

26 september 2016 10:11

Bra initiativ att redogöra för "veckans brott" i din blogg Thoralf. Jag har en bestämd känsla av att fler o fler får upp ögonen för allt det negativa som invandringen för med sig. Och då bara genom att följa vad t.ex SVT/SR rapporterar, vartannat inslag beskriver baksidan, följt av ett snyftinslag. Men folk genomskådar detta i en allt större utsträckning.
Såg också KD-ledaren i Agenda, en sorglig figur i en utsatt parti som slåss med kniven mot strupen. Detta parti, tillsammans med 3 andra partier som snart spelat ut sin roll i svensk politik, dom behövs helt enkelt inte längre.
En annan slätstruken figur är Annie Lööf, jag kan för mitt liv inte förstå hur någon kan komma sig för att rösta på henne. Hon har en utstrålning som en beskäftig elevkårsordförande som aldrig skulle få för sig att kunna tänka om i någon fråga. För att göra en parafras på Pretty Boy Flooyd´s liknelse med självmål. Ingen annan än Annie Lööf kan se så jävla stolt ut som när hon i debatt med stolthet i ögonen gör ett magnifikt självmål.
Detta blev en liten utvikning vid sidan om ämnet, - vi ser fram emot en veckorapport från Tingsrätten!

 
Ingen bild

C Andersson

26 september 2016 10:42

@Knaster@
"Måndag 26 sept 05:58
Thoralf vad tycker du om Katrineholms-kurirens ledarinlägg? http://kkuriren.se/asikter/kronikor/1.4394323-vi-tors-men-vi-vill-inte"

*****************

Hej Knaster. Man måste skilja på yttrandefrihet och ordet är fritt. Man har rätt att yttra sig på egna plattformar och i princip på allmänna platser förutsatt att man inte stör den allmänna ordningen eller bryter mot lagar och andra föreskrifter. Ska man hårddra det hela så är det i sig tillåtet att yttra sig nedsättande om en folkgrupp vad det nu är för något. Men eftersom lagen om hets mot folkgrupp är en lag som står över grundlagen så riskeras man straffas enligt den lagen.

Ett exempel från förr i tiden. När prinsessan Victoria skulle döpas stod Villiam Håkansson med sitt plakat och högljutt förklarade att barndop inte var tillåtet enligt den sanna läran. Jesus döpte sig i vuxen ålder och så skulle hans efterföljande göra. Om jag minns rätt så blev han tillfälligt omhändertagen av polisen. Bortförd och avsläppt så långt ifrån att inte hann tillbaka innan dopet var över. Jag tror inte Villiam gjorde sig skyldig till något brott och vad jag minns så fick hans beteende inte några påföljder. I så fall skulle han ha blivit åtalad flera gånger i veckan.

En annan episod från förr i tiden. Jag och en kompis fick för oss att vi skulle köra upp till Stockholm för ett par dagar. När vi kom fram någon gång på eftermiddagen körde vi direkt till plattan. Hela plattan var fullsmockad med folk och det var del oväsen. Vi fick trängas oss fram och vem stod där med bibeln i högsta hugg. Tänk att åka femtio mil och så stöta på Villiam Håkansson som också hade åkt till Stockholm. På plattan fanns det något som kallades fria talares tribun. Den försvann när riksdagen flytta till Kulturhuset. Tror jag. Den kom aldrig tillbaka.

Även om en tidning påstår att ordet är fritt så innebär det inte att det råder yttrandefrihet. Tidningen kan att avgöra vad de vill eller kan publicera. Det är dock praxis att man tillåter genmäle från den som är direkt berörd av en ledare, krönika eller för den delen en nyhetsartikel.

När det gäller tidningar som har ett kommentarsfält så bör man ha rätt att få sina inlägg publicerade om det är relevanta. Och inte bryter mot svensk lag eller forumets regler. Forumegler gäller mestadels bara för de som skriver i forumet. Inte för moderatorerna. Reglerna innehåller oftast några gummiparagrafer.

När det gäller public service är det annorlunda. SVT har ett märkligt forum. Där väljer man och vrakar bland inlägg och kommentarer. Där bannlyser man vissa ämnen - man får till exempel inte kommentera SVT:s nyhetsförmedling. Den politiska agendan är tabu.

Jag har blivit avstängd flera gånger från SVT:s forum. Anklagad för missbruk och för att ha spammat ned forumet. SVT vet inte vad spam är eller vad missbruk innebär. Avstängningar är livstidsstraff om inte annat anges.

 
Ingen bild

Perry

26 september 2016 12:10

Informationskriget.se jobbar hårt med fallet gruppvåldtäkten i Kolboda. Nåt du tittat på ?

 
Ingen bild

Tony

26 september 2016 13:03

Annie Lööf har visst glömt sitt eget förslag att importera
40 Miljoner Invällare och välfärdsturister? Kan heller inte
förstå att det gamla Bondepartiet kan välja en flicksnärta,
som visserligen är utrustad med en självgående käft, men som
inte haft något riktigt jobb, och med det livserfarenhet, hon
jobbar heller inte för landsbygdens intressen, så varför i
fridens namn Annie Lööf???

 
Ingen bild

Hacke

26 september 2016 13:11

Ser verkligen fram emot dina veckorapporter Thoralf. Ännu en nagel i ögat på lögnindustrin och deras godtycke kring de presset(n)iska reglerna. Samma regler som våra grannländer men där man har en helt annan syn på vad som är relevant och av allmänintresse än de svenska "journalisterna".
Helt uppenbart är nu också att samma kår kör en stenhård kampanj mot företrädare för alliansen för att avtvinga dem löfte att inte samarbeta med sd. Just nu betar man av kd. Detta i form av P1:s Lördagsintervjun där partiets Acko Ankarberg hårdgrillades och man bokstavligen hörde sucken av lättnad hos intervjuaren när hon efter enträgna försök till slut fick Ankarberg att uttala de förlösande orden. Detta följt av Agendas grillning av Ebba Busch Thor i samma ärende. Hos Batra lade man tidigare närmast orden i munnen på henne. Precis som Åkesson påpekade efteråt. Fortsättning lär följa. För det är knappast någon tvekan om att valarbetet redan är i full gång hos ”fria, oberoende och sakliga” public service.
Och som av en händelse presenteras nu i skrivande stund en bok på SVT Forum, ”Den blåbruna röran”. En jeppe som jag aldrig hört talas om får sin kvart i rampljuset tack vare svartmålning av sd och de partier som kan tänkas börja närma sig partiet. Allt är således som en alldeles vanlig dag i demokraturen Sverige. Outhärdlig – åtminstone i sällskap med den svenska hjärntvättsindustrin.
Tack Thoralf för din syremättade oas till blogg!

 
Ingen bild

Janne

26 september 2016 13:39

Jag får en varningsruta på skärmen när jag klickar på Toralfs blogg. Är det bara jag?

 
Ingen bild

Curt Gunnarsson

26 september 2016 14:40

Hur får du ut handlingar från tingsrätten, ge även gärna förslag på formulering//Kör hårt Curt

Thoralf Alfsson

26 september 2016 17:31

Det är bara att kontakta Tingsrätten och begära ut handlingarna. Men tänk på att du kan få betala ganska mycket om du önskar dem utskrivna på papper.

 
Ingen bild

Mattias

26 september 2016 18:16

Det tycker jag låter som en toppenidé, Då får man ett perspektiv på vad som händer i stan. Jag har egentligen ingen som helst insyn i sådant. Det lär vara betydligt mer än man tror har jag en känsla av. Jättebra Thoralf!

 
Ingen bild

Hood

26 september 2016 18:35

Som vanligt gör du det jobb som pk-folket på våra lokala pk-styrda blaskor inte gör.Stort tack för att du orkar och att du bryr dig.

 
Ingen bild

C Andersson

26 september 2016 18:39

"Holmlund: Så har aldrig svenskar bajsat”
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/holmlund-sa-har-aldrig-svenskar-bajsat

Tågstationen måste bevakas dygnet runt
http://www.vk.se/1821664/tagstationen-maste-bevakas-dygnet-runt

Är det inte dags att skicka hem dem?

 
Ingen bild

Micke

26 september 2016 18:54

Att du orkar!! Snyggt jobb , jag är imponerad.
Inte undra på att det bultar i tinningarna när man läser detta, tyvärr ingen nyhet att läget är så.
Sköt om dig nu.

Med vänlig hälsning, Micke

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 september 2016 19:48

I alla debatter och framträdanden med partiledarna är det en hel massa snack,men vad är budskapet kortfattat egentligen ?
Löfvens regering: Vi ska fortsätta att förstöra Sverige så fort vi kan !
Alliansen: Vi tillåter att Löfven förstör Sverige !
SD: Vi vill samarbeta med dom som tillåter Löfven att förstöra Sverige

Budskapet från Sverigedemokraterna är nog inte vad sverigevänner vill


 
Ingen bild

Von Kätting

26 september 2016 20:11

"Ensamkommande barn" "nyanlända" var i hela världen
använder man dessa begrepp? När jag ser på Tv-kanaler
från USA finns bara en benämning om dom som försöker
ta sej in i USA utan papper (visum).

Och det är illegala immigranter.

Varför är det som är självklart i "världens största demokrati"
något helt annat I Sverige?

 
Ingen bild

Boris

26 september 2016 20:28

@janne
Säkert fler än du som får upp varningsrutan. Rutan varnar för att Thoralfs blogg innehåller obehagliga sanningar och att man bör klicka avbryt om man vill fortsätta sin rosaskimrande dröm ett tag till.

 
Ingen bild

Anders

26 september 2016 22:26

Thoralf, de fick ganska kraftiga böter samt viss återbetalning av försvarsadvokterna. Betyder detta att de har jobb eller inkomst? Snälla svara thoralf.

Thoralf Alfsson

26 september 2016 23:08

Ja, det borde det innebära.

 
Ingen bild

Raziztdom

26 september 2016 22:32

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.4399213-friad-bilbrannare-far-24-000-kronor-i-skadestand

 
Ingen bild

Ludvig

27 september 2016 10:18

Tack för dessa uppgifter, man går in på Thoralfs blogg för att få veta sanningen. Den undangöms i andra medier.

 
Ingen bild

Mio

18 mars 2017 18:08

Vilket fängelse sitter Shervin Taleb på?!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se