thoralf

Direktlänk till inlägg 24 september 2016

MYSTISK BRAND I KÄLLARMOSKÉ

Av Thoralf Alfsson - 24 september 2016 10:03


Det är många konstiga och lustiga omständigheter kring den brand i en källarmoske som inträffade under fredagsmorgonen i Smedby utanför Kalmar.


De första artiklarna i media nämnde bara att det handlade om en föreningslokal. Jag började redan då fundera på om det handlade om den källarmoské för shiamuslimer som skall finnas i Smedby.


Senare kom en artikel i Östra Småland som bekräftade att det handlade om en moské som Libanesiska familjesällskapet har som föreningslokal. I artikeln finns det dock flera märkliga fakta och uttalanden.


”Brandlarmet kom strax efter halv fem på morgonen och när räddningstjänsten kom fram till platsen brann det med öppna lågor vid entrédörren in till lokalen.

– Det brann kraftigt på ett yttre tak, i ett staket och lite i marken runt om. Det brann även i hallen innanför dörren, säger styrkeledare Juha Vierola vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var dock snabb och lyckades hindra branden från att sprida sig vidare längre in i källarlokalen.”


Den stora delen av branden var alltså utanför lokalen och vid entrédörren enligt räddningstjänsten. Men här blir det minst sagt märkligt i artikeln.


”Branden tros ha startat av ett tekniskt fel i ett av elementen i lokalen, säger Catarina Bandt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.”

 

Om branden startat inne i lokalen borde stora delen av lokalen brunnit innan den spred sig genom ytterdörren och utanför dörren. Det är minst sagt märkligt att branden skulle startat inne i lokalen men ändå var brandförloppet mest utvecklat utanför lokalen.


Att jourhavande förundersökningsledare hos polisen redan några timmar efter branden kan slå fast brandorsaken är minst sagt märkligt och förvånande. Vid andra bränder brukar det dröja flera veckor innan brandorsaken blir utredd av riktiga tekniker, inte av jourhavande förundersökningsledare hos polisen.


När jag läser artikeln tolkar jag det som att det handlar om en anlagd brand vid ytterdörren till källarmoskén. Därav det huvudsakliga brandförloppet utanför lokalen. Uppenbarligen vill man av någon anledning i detta läget mörka detta. Jag förutsätter att en riktig brandtekniker får möjligheten att undersöka branden.


Någon av mina läsare kan kanske bekräfta om moskén i Smedby tillhör shiamuslimerna i Kalmar. Något som jag hört.


De flesta vet nog att det pågår en konflikt mellan shia och sunnimuslimer i stora delar av den ”muslimska världen”. Nyligen berättade en person att en shiamuslim hade blivit misshandlad vid sunnimoskén vid Storgatan i Kalmar och utslängd på gatan. Han berättade även om konflikten mellan shia och sunni som man tar med sig till Sverige.


Har nu konflikten mellan sunni och shia även nått Kalmar?



 
 
Ingen bild

Ban islam!

24 september 2016 11:16

Muslimer är kända för sitt hat mot judar.
Faktum är att islams två största sekter sunni och shia hatar varandra mer än vad de hatar judar. Det intermuslimska kriget mellan shia och sunni är världens äldsta längsta och ännu pågående krig.
Det har pågått i 1400 år och lär aldrig ta slut.

 
Ingen bild

Maria

24 september 2016 11:18

Enda sättet att bli av med både shia och sunni är att förbjuda islam.

 
Ingen bild

Hacke

24 september 2016 11:28

Konflikten mellan shia och sunni är här för att stanna och växa okontrollerat.
Varför skulle Mellanösterns huvudfilial Sverige hamna utanför denna (och alla andra) av 7-partiet importerade över tusenåriga och uppenbarligen eviga muslimska fejd.
I princip alla bränder och annat jävelskap i Sverige idag får i alla fall mina invällningsklockor att larma, vare sig det gäller bildbränder, bränder i föreningslokaler, lägenhetsbränder, villabränder, bombhot, granatsprängningar, gängbråk, våldtäkter, knivskärningar, balkongkast, kidnappningar, mord, dråp, rån, åldringsövergrepp, pedofili o s v, o s v i all evinnerlighet.
Detta oavsett, eller p g a, vad myndigheter och framförallt "journalister" och "forskare" säger.

 
Ingen bild

TomasPlz

24 september 2016 12:41

Vad kul med shia och suni konflikt i Sverige.Hälsningar Svt!

 
Ingen bild

vmm

24 september 2016 12:44

Off topic: Putilov lämnar sin tjänst efter SRs granskning av hans bostadsaffärer.

Som vi vet så granskar ju SR Sverigedemokraterna precis som alla andra partier. Dom drivs inte av vare sig ideologiska motiv eller någon slags personliga motiv. Därför känns det ju nu tryggt att dom granskar alla anställda av alla politiska partier så grundligt att dom går igenom deras privata affärer. Dom upptäcker alltså allt som SÄPO och partierna inte upptäckt! Imponerande! Så att Putilov kommer från just SD och att SR har en oplockad gås med honom från en tidigare anställning där han inte lämnat tillbaka sitt passerkort har INGET med saken att göra! Inget! Eller hur?

 
Ingen bild

Christer

24 september 2016 12:59

Håller med Hacke 11:28 vad det gäller islam och dess uttrycksmedel. Och i konflikten mellan shia och sunni finns det många beröringspunkter där dom har mycket gemensamt som förenar dom. Det jag främst tänker på är muslimers nedärvda metod för konfliktlösning - stenkastning!
Med stenkastning "löser" man alla problem, från den "otrogna" hustrun, till dom otrognas blåljuspersonal.

 
Ingen bild

Lena

24 september 2016 13:35

Lördagsmorgon med Jan Sjunnesson, Jan Tullberg och Danne Nordling diskuterar S budgetplan, väl värt att lyssna på, avslöjanden om utgiftsposter som Magdalena Andersson inte tagit med och spekulationer om vad som komma skall.

https://www.youtube.com/watch?v=OU_N0bppXtk

 
Ingen bild

Lars Cornell

24 september 2016 13:40

Maria: Vi vet nu att integration inte fungerar.
Därför bör vi nu göra som Frankrike dvs kräva assimilation.

 
Ingen bild

Lena

24 september 2016 14:07

Jimmie Åkesson i Studio SD från igår förklarar bl a den nya omtalade "upphandlingslagen" som S via Sheik arabi lagt fram och som SD vägrar stödja. Mycket intressant, va stifta en lag som försämrar för svenska småföretagare!! JÅ hävdar att Sheijk arabi ljuger när han påstår att om inte lagen genomförs, kommer det att försämra för svenska arbetare! Ja ja det gamla vanliga från vänsterhåll, de har aldrig förstått det där med att arbeten kommer från företag och att alla företag en gång har varit små, dessutom kan många nya arbeten kan skapas genom just småföretagare. De stora företagen vill ju endast omstrukturera och minska antalet tjänster/arbeten.

JÅ talar också om de tre blocken.... och även om konferensen där Ygeman o Johansson förklarar hur de ska få de som fått avslag från asylansökan måste lämna Sverige.

https://www.youtube.com/watch?v=0G8tkP8pwv0

 
Ingen bild

X

24 september 2016 14:13

Även om det är en konflikt mellan sunni och shia så kommer PK alltid att skuldbelägga etniska svenskar.
I alla fall fram tills dess att svenskarna är utrotade.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

24 september 2016 16:02

Sjuka SVT och SR !
Dagen efter att Suk från Nya Tider fick fram några fakta och åsikter i Aktuellt bjuds vänsterpacket in för att ondgöra sig över Aktuellts felaktiga beslut.
Att fel frågor ställdes och allmänt dåligt agerande från reportern.
Samma i radion.
Det är samma beteende som när Nya Tider skulle vara med på bokmässan.
I rättvisans namn skulle väl Sverigedemokraterna få komma till tal när ljugvänstern deltar i nyhetsprogram.
Det är äckligt att se hur opartisk SVT är.
Det är viktigt att rensa bort "ogräset" i ledande positioner överallt.

 
Ingen bild

låt det brinna

24 september 2016 16:20

om det förvaras handgraner och ammunition och sprängmedel är det ju farligt för rökdykare att gå in lokaler.

alla vet ju att nästan alla vapen som användes kriget i Jugoslavien är insmugglat till Sverige och ny-Svenskar förvarar dessa nånstans!
i källare till hyreshus, egna föreningslokaler, i bilar, i skogen, i Moskeer. överallt.

 
Ingen bild

låt det brinna

24 september 2016 16:36

när det brinner på detta sätt brukar det vara en signal-hot. de kanske lånat pengar, har nån form av affärer som inte blev till belåtenhet.

om det brinner vid en näringsverksamhet brukar det vara att man vill ta över företaget med tvång, eller vill få bort en konkurrent, eller driva in pengar

här brand det hos en ung irakisk tjej som avvecklade sitt företagande och av en slump tog libaneser som vistas i Sverige, illegalt. över företaget.

http://www.sydnarkenytt.se/kumla/artikel/anlagd-brand-mot-frisoersalong#.V-aMD8P_qUk

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 september 2016 16:49

Bara rubriken "Brand i källarmoské " är tragisk. Moskéer har överhuvudtaget inte i Sverige att göra. Islam och muslimer blir vår undergång. Håller med signaturen "låt det brinna" att mycket vapen förvaras sannolikt i Moskéer.

När polisen vågar att ta i problemet med islam och muslimer och kanske göra husrannsakningar i moskéer kommer det att ta hus i helvetet.

Det är så djävla sorgligt alltihop :-(

 
Ingen bild

Tony

24 september 2016 19:43

Henrik Arnstad borde inte få gå lös, uppenbart har karlen mer
än en skruv lös, hans bludder om Nazism är patetiskt, och ännu
mer patetiskt är det att vår så kallade statsminister använder
denne stolle till referens när han inte klarar av att debattera
med Jimmy Åkesson utan att börja flamsa om nazism??

 
Ingen bild

dave

24 september 2016 20:13

Låter som den famösa fritösen.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

24 september 2016 20:18

Tjuvfiskare hotar tillsynsmän med pistol !
Vad är det för ena tjuvfiskare tro ?
Har inte polisen lärt dom att det bästa är att bjuda på korv ?
Svenska lagar gäller ju bara för "svennisar" !
Aktion mot övriga lagbrytare ska vara av defensiv art t.ex användning av skygglappar eller mörka solglasögon.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

24 september 2016 20:46

"Eid al-adha" En muslimsk högtid i anslutning till att Hajj - pilgrimsresorna är slut till Meka.
Detta firades i SVT 2 lördagen 24/9 för att minnas Abrahams vilja att offra sin son som bevis på sin lojalitet mot Gud - förklarade en imam.
Han berättade också att man slaktar ett lamm och delar upp köttet i delar så att man kan ge en del till de fattiga. Men han berättade inte att de rättrogna har rätt enligt sin övertygelse att stjäla från sina fiender, alltså från oss svenskar.
Min vän som har kreatur, kor, höns, hästar och får upptäckte nyligen att han blivit bestulen på åtta (8) får och det var nu strax i samband med denna muslimska högtid.
När han anmälde stölden till polisen, för han hade spår och andra bevis på vad han varit utsatt för, fick han först veta att man inte hade någon patrull att skicka och sedan att man inte åker på "mängdbrott".
Jaha! Först blir han utsatt för ett brott han aldrig hört talas om i Sverige! Sedan skiter polisen i att ta emot en anmälan, inte ens då han hade viktiga bevis att lämna till utredarna.
Nu vet vi vad vi har att vänta av de som vi betalar dyrt för att skydda oss från brott - de skiter i oss helt enkelt!

 
Ingen bild

C Andersson

24 september 2016 21:21

Så här skriver Expressen:

"Tyske piratpartisten körde lik på pirra i flera kilometer genom Berlin. Skickade mystiskt paket med personliga ägodelar. Tog sitt liv"

Det heter säckkärra! Pirra är något helt annat. Det är synd om stockholmarna. Det är inte mycket de kan och förstår.

 
Ingen bild

Maria

24 september 2016 21:48

@lars cornell
Islam låter inte assimilera sig.
Därav problemet.
När ska ni fatta det?

Enda sättet att avislamisera Sverige är att sätta yxan till roten och totalförbjuda islam och alla dess attribut.

 
Ingen bild

C Andersson

24 september 2016 22:35

Det blev lite fel. Det var Aftonbladet som skrev om pirra. Annars var det rätt.

"Tyske piratpartisten körde lik på pirra i flera kilometer genom Berlin. Skickade mystiskt paket med personliga ägodelar. Tog sitt liv"

 
Ingen bild

Fredde

25 september 2016 09:42

SVT fortsätter sin propaganda. "Huliganer attackerar ensamkommande" och "Finländare tågade mot rasism".

Inte ett ord om alla anlagda bil-och containerbränder! Inte ett ord om våldtäkter och övergrepp, bara snyfthistorier om invällarna.

Vad PK-maffian inte förstår är de som är mest kritiska till invällningen ofta är väletablerade invandrare vilka själva drabbas av de oseriösa lycksökarna.
Istället drar rasistkortet varenda gång någon påtalar problemen.

 
Ingen bild

låt det brinna

25 september 2016 16:26

Brandförsvaret behöver bombdräkt när de släcker bränder i källare, i bilar, i Moskeer, föreningslokaler. i alla fall bombrobot som går in först

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/bil-sprangdes-delar-flog-20-25-meter

 
Ingen bild

X

25 september 2016 22:15

@Fredde

Den tid jag har kvar i Sverige ägnar jag helhjärtat åt att säga upp så många kopplingar som möjligt till landet. Kyrkan, facket, TV-avgiften, tidningsprenumerationer osv.
Jag har till och med slutat lämna blod. Ingen vill väl ha mitt dödsnazistfascistrasist-blod ändå får man förmoda av debattklimatet i detta land.
Men, att betala TV-avgift (eller socialist-propaganda-avgift) är en av de mest motbjudande, och Sverigefientliga, felsteg man kan göra.
Allt enligt min uppfattning.

 
Ingen bild

Svensk

26 september 2016 15:25

Så länge det finns muslimer tar inte problemen slut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards