thoralf

Direktlänk till inlägg 16 september 2016

RESPEKTLÖST OCH ETT HOT MOT DEMOKRATIN

Av Thoralf Alfsson - 16 september 2016 19:27

Idag surnade jag till ordentligt på hur Samhällsbyggnadsnämnden fördröjer kallelser och handlingar till nämndsmötet den 20 september. Det är snarare regel än undantag att handlingarna offentliggörs för ledamöterna med bara en eller två dagars framförhållning.


Skickade ett mejl till Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Rebecca Persson, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) och vice ordförande Jonas Lövgren (M),kommunsekreteraren Jonas Sverkén och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) enligt nedan.


Hej


Några handlingar inför nämndens möte den 20 september har fortfarande inte kommit upp på kommunens webbsida och heller inte med mejl.

 

Jag anser att detta inte är acceptabelt!

 

Som förtroendevald politiker i Samhällsbyggnadsnämnden anser jag att jag inte ges full möjlighet att sätta mig in i alla ärenden när handlingarna inte blir tillgängliga förrän med mindre än två arbetsdagar innan aktuellt möte. I vissa fall kan det även finnas behov att besöka en plats fysiskt för att kunna göra en bra bedömning och ta ett beslut.

 


Flertalet av ledamöterna i de politiska nämnderna är fritidspolitiker och har därmed ett arbeta som huvudsaklig försörjning och måste därmed läsa in sig på handlingarna under sin fritid. Genom den sena delgivningen av handlingarna försvåras detta avsevärt. Det är helt enkelt ett hot mot demokratin och respektlöst och ett missbruk från majoriteten och förvaltningen sida att skicka ut handlingarna så sent till nämndens ledamöter.

 

Jag anser därför att mötet den 20 september bör ställas in då inga handlingar ännu finns tillgängliga för nämndens ledamöter! (fredagen den 16 september klockan 10:24).

 

Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson

 

Skickade även en kopia på mitt mejl till media.

 

Hur många tror att jag fått något svar? Inte ett livstecken!

 

Men de sista handlingarna kom klockan 14:20 på mejl.

 
 
Ingen bild

Pepparholm

16 september 2016 19:42

Det här vet du ju bäst. Men jag läser ju om att politiker kräver ajournering av olika skäl. Nog borde det gå att ge smäll på fingrarna som känns ända upp till Johan Persson.

Thoralf Alfsson

16 september 2016 19:51

Finns inget i kommunens reglemente som styr när handlingarna skall vara tillgängliga!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

16 september 2016 19:48

Går det inte att anmäla detta maktmissbruk till EU-domstolen.
På något sätt måste hönshjärnorna straffas.
Suck ! Dårarnas paradis !

 
Ingen bild

Rune

16 september 2016 19:49

I sådant borde man ju enligt mitt tycke reservera sig mot alla eventuella beslut i ett sådant sammanträde. Med hänvisning till att man inte fått tillräcklig tid att sätta sig in i ärendena.
Kanske en JO-anmälan vore motiverad?

Thoralf Alfsson

16 september 2016 19:53

Att jag reserverar mig hindrar ju inte att beslut tas

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 september 2016 19:54

Konstiga människor

 
Ingen bild

dajevlar

16 september 2016 20:13

Hörde nånstans för ett tag sen från neutral källa att den typiske sverigedemokraten är en konservativ person som vill upprätthålla lag och ordning, som kräver både av sig själv och av andra att t.ex komma i tid och göra rätt för sig. (Dvs såsom alla definierade en svensk för några decennier sedan :)

Inte lätt att vara SD:are i dagens Sverige med andra ord, ska gudarna veta (gäller även i andra sammanhang).

 
Ingen bild

Hasse Pannband

16 september 2016 20:13

För x++# Gubben och Gumman
Så får vi inte säga.
Snart kommer "Hen" med rasistkortet.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

16 september 2016 20:15

EU toppmöte
Ni verkar dom medvetslösa EU-ledarna ha vaknat till liv.
Dom ska skydda medborgarna ovh försöka upprätta förtroendet.
Jag tar mig en wisky !!!

 
Ingen bild

Didrik

16 september 2016 20:30

@ Floyd
Ja man undrar ju vilket förtroende?
Har någon förresten sett Junker nykter?
Vilken jävla pajas.
Han kan slå sej ihop med Löfv

en, då blir det två pajasar

 
Ingen bild

X

16 september 2016 20:57

Äckliga, patetiska skitland:
http://www.sydsvenskan.se/2016-09-15/dodshotades-av-barn-med-pistol-pa-kyrkogarden

Jag hade med glädje dräpt dessa löss på plats.
Absurdistan, ett ruttnande land.

 
Ingen bild

Lars-Olov

16 september 2016 22:14

Det finns så mycket som "haltar" i Kalmar kommun, finns bara viljan hos Barometern så finns det massor att gräva i. Det värsta är väl att Kalmars politiker och Barometern lever i symbios och Barometern är rädda om sitt presstöd, därför undviker de att gräva och kritisera Kalmar kommun.

Thoralf Alfsson

16 september 2016 22:28

Jag tror inte Barometern har något presstöd. Däremot har Östra Småland presstöd. Nu ingår tidningarna i samma koncern Gota Media. Så det fixar säkert företagets ekonomer.

 
Ingen bild

Niklas R

16 september 2016 23:57

På ren princip så skall man som ledamot rösta ned förslaget i sådana fall, med just den anledning, finns inte tillräckligt med tid att kunna sätta sig in i handlingarna och därav skall förslaget förkastas.

 
Ingen bild

Molle

16 september 2016 23:59

Ja att Johan Persson är en Diktator vet väl alla vid det slaget.
Han kör ju över allt och alla.

Löfven uttalade sig om att även om alliansen vinner valet så ska dåren sitta kvar som statsminister... finns det någon sosse med något vett kvar?

Nä, över 50% för SD i valet är enda räddningen för Sverige.
Nu får det vara nog med "dårarnas paradis"

 
Ingen bild

Bertil

17 september 2016 08:43

Thoralf:
Svt Nyheter Småland skriver om de två som nu åtals för stölden från en outletbutik i Skogsby. Deras två slitna bilar stoppades på Södra vägen och innehöll stöldgods till ett värde av 140000kr. Ej hemmahörande i Sverige enligt Svt.

Slitna bilar, ej svenskar och stoppas i närheten av Salvelägret, bara en slump som triggar mina fördomar eller hur ligger det till?

Thoralf Alfsson

17 september 2016 08:53

Den slumpen skall kontrolleras

 
Ingen bild

KS

17 september 2016 11:45

Det är väl bra att Kalmar kommun ser till att dessa "stackars fattiga tiggare" har det bra i Salvestaden! Sluta nu omedelbart att lägga pengar i deras muggar!! Männen stjäl och kvinnorna tigger och som sagt, Kalmar kommun betalar. Låter väl OK?

 
Ingen bild

Adam

17 september 2016 12:31

Kalmar kommuns service och nonchslans är helt bedrövlig. Dom tror dom är anställda för sig själva, inte för invånarna, som faktiskt betalar deras löner.

Riktigt bedrövligt är det faktiskt! Om du som politiker anser att det är dåligt, vad tror du då "vanliga" invånare anser och blir bemötta?

Kalmar kommun skiter i allt. Aldrig varit med om en kommun som har så mycket brister. Det verkar inte finnas en enda förvaltning som fungerar! Samhällsbyggnadskontoret är en av dom värsta. Totalt okunniga dessutom, svarar varken på mail eller lämnar ut handlingar (ignorerar).

 
Ingen bild

Eva

17 september 2016 14:11

Jag lämnade Kalmar för 10 år sedan och ångrar det inte. Blev väldigt glatt överraskad när man kom till en ny kommun där det räckte att skicka ett enda mail där man snabbt fick en mailbekräftelse och dagen därpå ett mailsvar på sitt ärende, utan att behöva tjata...eller att bara behöva lyfta luren och ringa så får man ett bra bemötande utan någon som skriker i andra änden.

 
karl

karl

17 september 2016 20:35

Det finns inte en svensk socialdemokrat som känner igen sig i det nya parti son Stefan löven representerar som har arbetat eller byggt upp samhället.

http://sverige

 
karl johan

karl johan

17 september 2016 21:01

Jag fattar inte varför alla sd politiker finner sej i att bli identifierade som främmlingsfientliga. Alla människor i sverige har rätt att bli identifierade som dom själva vill.Det måste väl gälla alla även sd politiker.Jag är svensk och jag tycker att sd har rätt i sin analys av samhället. det betyder inte att jag vill att man ska hantera människor med anant ursprung på ett annorlunda eller dåligt sätt. Inte heller sd sympatisiörer ska bli behandlas som paria. Deras ställningstagande bygger med all säkerhet på deras erfarenheter och det är mycket dåligt att förakta människors egna erfarenheter.

http://sverige

 
Ingen bild

Ellen

19 september 2016 19:01

Kommunchef Annette Andersson lämnar mer att önska!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards