thoralf

Direktlänk till inlägg 15 september 2016

RUMÄNER VID SALVELÄGRET HÄKTADE

Av Thoralf Alfsson - 15 september 2016 21:00

I söndags stoppade polisen ett fordon vid tiggarlägret vid Salve i Kalmar. Fordonet visade sig innehåll en hel mängd saker som polisen omgående bedömde som stöldgods. Personerna anhölls och under onsdagen häktades en man och en kvinna vid Kalmar tingsrätt.


 


Östra Småland tog upp detta på sin webbsida redan på söndagen och i papperstidningen på måndagen. Barometern valde att inte skriva om det på nätet och det fick sedan en undanskymd plats som en liten notis i papperstidningen.


Jag började redan i måndags att fundera över att Barometern var så passiva när det gäller denna nyhet. Idag blev jag ännu mer fundersam. Östra Småland skrev både på webben och i papperstidningen om att paret häktats vid Kalmar tingsrätt. Barometern valde att inte nämna det över huvud taget.


Beror det på att Barometern inte vill skriva negativt om individerna som bor vid Salvelägret. Barometern och Anders Blank har ju skrivit ett stort antal positiva artiklar om de rumänska tiggarna. Många benämner artiklarna för rena ”snyftartiklar”.


Jag begärde idag ut häktningshandlingarna från Kalmar tingsrätt och kan konstatera att det häktade paret behöver tolk då de pratar rumänska.

 

Mannens efternamn förekommer dessutom i artiklar som Anders Blank skrivit.

 

Är det orsaken till att Barometern mörkar häktningen för sina läsare?

 

P4 Kalmar nämner inget om bakgrunden, vare sig var de stoppades eller att de är rumäner.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6516689


 
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 september 2016 21:16

Att Jimmy Åkesson har kommit med ett tydligt vallöfte är bra.
Totalstopp för asylinvandring kommer att ge fler röster.
Om han dessutom lovar att slänga ut tiggarna är det mycket stor chans att SD blir största partiet

 
Ingen bild

X

15 september 2016 21:17

De skyldiga heter Reinfeldt, Löfven och Fridolin i efternamn.

 
Ingen bild

Odalbonde

15 september 2016 21:39

Verkligheten är Vänsterns största fiende. Därför mörkas det.
Men 2018 är SD störst.

 
Ingen bild

Kalmar

15 september 2016 21:57

Vem är förvånad över Barometerns och Anders Blanks mörkande?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 september 2016 21:57

@XTorsdag 15 sept 21:17

Glöm för bövelen inte Bengt Westerberg. Det är kanske den största skurken av dem alla. Han och Reinfeldt är upphovsmän till det hatfulla debattklimatet.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 september 2016 22:49

Don som förstörde Tyskland under andra världskriget flydde till sydamerika.
Undrar vart Reinfeltd reser när han ska åtalas för landsföräderi ?

 
Ingen bild

Hacke

15 september 2016 22:53

Av din blogg att döma Thoralf verkar Östra Småland genomgående ha en helt annan respekt för sitt journalistiska uppdrag och för läsekretsen än Barometern. Bara genom de exempel du presenterar får man slående belägg för hur godtyckliga de s k pressetiska reglerna är. För inte kan väl Barometern hävda att konkurrenten bryter mot dessa. Också nyhetsvärderingen verkar skilja ganska så markant mellan de båda tidningarna.
Har tidningarna samma spridningsområde är det förvånande att Barometern, som mer verkar påminna om tidningarna i forna Östeuropa, över huvud taget har prenumeranter kvar.
Är regionen dessutom välsignad med en avslöjande och scooptät blogg som Thoralfs finns det väl ingen anledning i världen att plåga sig igenom censur- och maktspråkrör som Barometern.
Tusen tack Thoralf för att du håller oss informerade - på riktigt!

 
Ingen bild

joho

15 september 2016 23:17

Glöm inte Mp-s Maria Ferm som slog ihop sina påsar med Reinfeldt och skapade detta kaos vi har nu.

 
Ingen bild

Observer

16 september 2016 01:43

En stor skojjeri-tribunal borde upprättas för att döma alla dessa förbannade beslutsfattare och medier som farit emot folkviljan och undergrävt den viktiga demokratin vi haft. O c h undergrävt vår allas ekonomi och därmed framtid.

Medierna bör dömas för skyddande av brottsling, b.l.a

Ansvar måste utkrävas på något sätt. Det är ett som är säkert.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 september 2016 02:06

Det är väl den tredje vita skåpsbilen som stoppas på kort tid ?


Den första berättade 24Kalmar att det var Rumäner sedan är det mörkning som gäller,på senaste stoppet av en Crimewaggon detta skrivande kvinnliga journalist Lilla Salstjöbadsavtalet följs ,ganska otäck.

I dag har det varit bussens dag ,24Kalmar följer även här Lilla Saltsjöbadsavtalet genom att i bild framhäva någon Hassan Whatever som vill bli busschaufför fan vad trött man blir på det.
Samma sak ser du i bilder från tex skolans värld
Svenska reklamfilmer börjar bli patetiska

Vore klädsamt om polisen grep dom som stulit en kabel för 150000kr i ett vindkraftsverk i Rockneby, är dom filmade som obekräftade rykten säger, så skall det väl inte vara helt omöjligt heller ?

Bra att du tar ut papperen från tingsrätten och lägger ut så folk kan få svart på vitt vem som gör vad i Kalmar

"Lilla Saltsjöbadsavtalet är en överenskommelse i media , givetvis inte formellt på ett papper som går runt ,utan muntligt, att alltid framhäva utlänningar i text och bild , och icke skriva om utlänningen begår brott på så så sätt får vi felaktiga valresultat val efter val

Mycket trist att journalisterna på 24Kalmar sysslar med detta i dom flesta fall.

 
Ingen bild

Stefan A

16 september 2016 07:23

Sverige har blivit ett smoorgaasbord för utländska ligor, det kan vara påstådda bär eller tiggarligor eller mindre sällskap som reser omkring på snabbvisit i Sverige, och inte får vi försvara oss heller pga. gökungen i Svensk lagstiftning "hatbrott", petar man på en utlänning kan man vara säker på att man åker dit, t.o.m med dubblat straff.

Det var på tiden att (L) gör sig av med sossarna/vänsterpartisterna i partiet Birgitta Ohlsson och Cecilia Wikström intygsexperten Sahlins kompisar....

 
Ingen bild

Fredde

16 september 2016 07:33

Nu väntar vi bara på att de upprepade dieselstölderna också avslöjas.
En entreprenadfirma i närheten av zigenarlägret blir av med diesel gång på gång, bilar har setts på platsen, och likadana bilar finns i zigenarlägret.

Tillfällighet? Inte om du frågar mig.

 
Ingen bild

Lena

16 september 2016 08:24

Bra att du sätter svetslågan på den där Blank, Thoralf. Kommer på mig själv att sitta o småle när jag tänker på det:) Vore lite komiskt att se honom bli minst sagt frustrerad för allt du förekommer honom med, som han inte vill att folk ska känna till.

Igår på Opinion Live diskuterades poliskrisen. Man fick höra saker som hänt och som jag inte trodde var möjligt. Detta ÄR verkligen en medvetet försök att på Sveriges befolkning skyddslösa, det kan bara inte vara en "miss" i planen som en del talespersoner inom poliser ursäktar det med. Dessa personer är inte minsta upprörda utan tycker väl att tja, det är inte så farligt. Bra ändå att det kommer ut på MSM, det är ju bevars en del som endast tror på MSM.

 
Ingen bild

GBM

16 september 2016 09:32

Sanning och verklighet är svår att hantera för Barometern, sticka huvudet i busken och mörka, mörka är barometerns melodi. P4 Kalmar har ju fått en ny digital redaktör som också försöker att göra avtryck genom att mörka sånt som HAN tycker är obehagliga nyheter. Faton heter det nya fyndet hos Radio Kalmar eller Fantom som han kallas i folkmun.

 
Ingen bild

Gnorfel

16 september 2016 10:23

Inte direkt förvånad att kultur-maxistmedia väljer att mörka dessa brott. Det ingår i "hata vita män"-narrativet som drivs av feminismen(i.e marxistisk klassteori)

Kommunister som inte ens fattar att de är kommunister.

 
Ingen bild

Hen

16 september 2016 12:28

@Gnorfel:

Du närmast ber om att bli travesterad:

Sverigevänner som inte ens fattar att de är rasister.

 
Ingen bild

pg

16 september 2016 12:36

http://www.expressen.se/debatt/bojkotten-av-sd-far-inte-ga-fore-allt-annat/

Vad nu skitpressen tar in en artikel ifrån
Ilan Sadé

Partisekreterare Borgerlig Framtid

Josefin Utas

Styrelseledamot Borgerlig Framtid

 
Ingen bild

Ewe

16 september 2016 13:04

Muslimer och sk EU medborgare dominerar gatubilden i alltfler samhällen. Hur länge dröjer det innan vi själva är i minoritet? När den situationen uppstår( vilket bara är en tidsfråga) stundar det andra tider.
Alla känner rimligen till att muslimer inte är förtjusta i grisar, samtidigt som dessa djur är perfekta för sophantering i fattiga länder. En uppenbar lösning är då att ha en grupp orena kuffar som sköter hanteringen. Resultatet blir att kristna minoriteter får leva med sina grisar på arabernas sopberg.

Rasistiska dystopier, kanske någon utbrister efter dessa funderingar. Tyvärr är så inte fallet, utan vad som beskrivs är redan sen länge en realitet för en del av de kristna kopterna i Egypten. Dessa, som en gång i tiden var majoritetsbefolkning, är nu reducerade till denna förnedring. De kallas Zabbaleen, som bokstavligen betyder skräpmänniskor. Deras största bosättning i Kairo är känd som Skräpstaden och där bor kring 30.000 kopter:
Den intresserade kan läsa mer på Wikipedia 
Ingen bild

?

16 september 2016 16:03

Är de rumäner eller zigenare?

Thoralf Alfsson

16 september 2016 18:21

Eller både och!

 
Ingen bild

Pepparholm

16 september 2016 18:08

Vad jag förstår så måste Jimmie låta sig intervjuas av Reuters om budskapet om totalstopp för asylansökningar m m.

Ledaren för ett av landets största partier måste således gå till en utländsk nyhetsbyrå för att få fram sitt budskap. Ett budskap som man sedan som svensk måste använda internets "hatmedia" för att kunna läsa.

Det är inte bara på lokal nivå med t ex Anders Blank som man gör sig löjlig. Så är det ända upp i huvudstaden.

 
Ingen bild

Lena2

16 september 2016 18:51

Med rötter i Finland är det dags att börja tänka på nutidens flykt. Jag emigrerar snart...för jag orkar inte längre!!! Att Sverige befolkats genom tiderna av människor som kommer från andra eurepiska länder har trots allt varit ok. Kulturkrockarna blir för stora idag! Det dummaste argumentet jag hört från en pk-människa var: det var inte länge sen Svenskar massutvandrade...ursäkta, ja det är sant. Men vad ställde "vi" för krav och hur mycket bidrag fick "vi" i America.....

 
Ingen bild

S-E Karlsson

16 september 2016 19:01

Löfven tjötar om den svenska modellen som ju gynnar invandrare mer än tillexempel pensionärerna när ska han nämna dem ?En eftersläpning med minst 30% är det nog !

 
Ingen bild

Hasse Pannband

16 september 2016 19:11

Så dök han åter upp: den lille Hen-hönan
med Svarte Petter i rockärmen. Inget vettigt.
Det är bara att dela ut rasistkortet.

 
Ingen bild

Klas

16 september 2016 19:17

"När förändringarnas vind blåser bygger somliga vindskydd, och andra väderkvarnar"

 
Ingen bild

Jonna

16 september 2016 19:59

Tror att barometen(eller jag vet)inte vill skriva om sanningen,och gäller det om salve så är det ju helt omöjligt att skriva sanningen!en skit tidning är det!(bland många)

 
Ingen bild

dajevlar

16 september 2016 20:02

En helt otroligt superdålig kombination av händelser har inträffat som har försatt stackars Sverige i detta läge. 1) EU-inträdet 2) Internet 3) Globalismen 4) Svag politisk styrning tillsammans med svenskens okunnighet /dumhet /naivitet / politiska ointresse 5) Sveriges trygga historia

Vi lär få det jobbigt framöver. Endast två av dessa fem punkter kan påverkas (försent?), och det kanske ändå inte räcker....

 
Ingen bild

Lena

17 september 2016 00:14

@Hasse Pannband Touché

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se