thoralf

Direktlänk till inlägg 14 september 2016

KALMAR KOMMUN ACCEPTERADE 150 PROCENTS HYRESHÖJNING

Av Thoralf Alfsson - 14 september 2016 21:10

För fyra år sedan sålde Kalmar kommun många fastigheter till Rikshem i en stor fastighetsaffär. En av fastigheterna var nöjespalatset Palace på Unionsgatan.


I september 2015 skrev Rikshem ett avtal med Socialförvaltning Kalmar kommun om att bygga om fastigheten till ett boende för ensamkommande barn. 24Kalmar skrev om detta då.


”Valet föll till slut på en långsiktig hyresgäst – Kalmar kommuns socialförvaltning. Gamla Palace görs nu om till ett boende för ensamkommande flyktingbarn.”En perfekt lösning för alla parter” enligt Cangemark.”

 

”Avtalet är ännu inte helt klart men hyran för den 600 kvadratmeter stora lokalen tros landa på omkring 1 500 kronor per kvadratmeter – eller 75 000 kronor i månaden.

Hyran och omkostnaderna täcks enligt kommunens beräkningar med råge av den ersättning man får per plats från Migrationsverket – 1 900 kronor per barn och dag.”


http://24kalmar.se/2015/09/17/nattklubben-blir-boende-for-ensamkommande/


De ombyggda lokalerna togs i drift under våren och vid senaste månadsskiftet bodde 7 ensamkommande barn i fastigheten.


Vad tror ni Kalmar kommun betalar i hyra för fastigheten?  2 237 000 kronor/år eller 186 500 kronor/månad. Det är ca 150 procent högre än vad som uppgavs i samband med beslutet i september 2015.

 

Hur kan Kalmar kommun och socialförvaltningen gå med på detta. Fanns inget avtal och kontrakt?

 

”Hyran och omkostnaderna täcks enligt kommunens beräkningar med råge av den ersättning man får per plats från Migrationsverket – 1 900 kronor per barn och dag.”

 

Det är ju faktiskt mer än hyran som skall täckas för dessa 1 900 kronor per barn och dag som svenska skattebetalare tvingas betala på grund av en sjuk massinvandringspolitik från 7-klövern.

 


Tur att man kan ta en tur i naturen på kvällen så att man inte blir tokig av all galenskap. Kvällens solnedgång.


 

 
 
Ingen bild

Bertil

14 september 2016 22:12

Något måste väl ha tillkommit eller hur kan man gissa på 75.000kr som sedan rasar iväg till 186.500kr? Verkar helt uppåt väggarna, bor grabbarna i ett Palats? ;)

 
Ingen bild

Göta

14 september 2016 22:42

Stort tack för de fantastiska bilderna du har levererat igår och idag Thoralf! Dagens bild med de svarta trädsiluetterna och solglittret på vattenytan ser ut som en japansk sidenmålning.

 
Ingen bild

Mona

14 september 2016 23:05

Kalmar kommun består av inkompetenta och okunniga medarbetare som saknar kunskap om lag och rätt. Har man ingen koll på juridiken, blir besluten tyvärr därefter. Att man dessutom lever i någon sorts tro att man ska prisa och rädda hela tredje världen och tänker mer på prestige/anseende än långsiktighet, så blir det helt tokigt. Mycket tragiskt!

 
Ingen bild

Bohusläningen

14 september 2016 23:21

SVT fortsätter med sina lögner och propaganda. Nu senast på Aktuellt där man sa att 6000st nyanlända registrerats och fått spelarlicens. Aktuellt påstår att det kan rädda många klubbar från nedläggning.

IFK Strömstad förlorade sin senaste match med 13-0 mot Henån. Det är resultat man inte ens trodde var möjligt. Klubben är i fritt fall. Ledare och gamla eldsjälar ser sin älskade klubb förstöras av så kallade nyanlända. I förlustmatchen mot Henån lämnade tränaren sitt uppdrag i halvlek. Han orkade inte längre och en tillfällig tränarlösning fick tvingas fram för att överhuvudtaget skull kunna fullfölja resten av seriespelet. IFK Strömstad var ett lag som på 80-talet var mycket när att ta sig upp i division 1. Endast en förlust i sista matchen mot Torbjörn Nilssons Jonsereds IF stoppade framfarten

Nu är laget i ruiner. All glädje är borta och svenska ungdomar vill inte längre vara med i laget. Lokaltidningen skriver inte en endaste rad om orsaken till förfallet. I matchen mot Henån t.ex var halva laget avstängt. Om det varit på 80-talet skulle tidningen ha skrivit ut namnen på de avstängda. Det gör man inte för då begriper folk. Mörkläggning hela vägen alltså. Det finns så mycket att säga om förfallet i klubben men jag tror att det räcker. Ni förstår ändå

 
Ingen bild

OT

14 september 2016 23:26

Apropå ”KALMAR KOMMUN ACCEPTERADE 150 PROCENTS HYRESHÖJNING”

Men så kom nyheten om ”Så planerar Försvarsmakten för genuskrig”: http://www.friatider.se/dn-s-planerar-f-rsvarsmakten-f-r-genuskrig

Jag menar om ÖB överhuvudtaget tar detta på allvar så måste han i bästa fall vara medlem i ”Monty Python's Flying Circus”

Vi medborgare lyssnar inte längre på de råd som ÖB eller högre makt försöker sälja för vi vet vilka vi är ”Alf Robertsson-Mitt Land”: https://www.youtube.com/watch?v=4eIq_yui1c8

Och vi vet vartifrån vi kommer, vart vill gå och vilka vi inte längre vill skall följa med dit.

 
Ingen bild

Onkel Sven

15 september 2016 03:43

Men Anders Blank kanske kan förklara det hela ,han verkar ju va en virtuos !

 
Ingen bild

Per

15 september 2016 08:06

Man kan bli tokig för all detta slöseri med allmänna medel, skatter men det som är totalt obegripligt är att folk verkar totalt ointresserade av detta.

Thoralf Alfsson

15 september 2016 08:29

"men det som är totalt obegripligt är att folk verkar totalt ointresserade av detta"

Instämmer helt och hållet. Det är helt sjukt!

 
Ingen bild

Tony

15 september 2016 08:30

Så fungerar det för att tjänstemän i staten , landsting , kommuner saknar ansvar för sina gärningar, och så är det ju bara skattepengar som försvinner, och dom faller ju ned ifrån Skyn? Därför måste man införa det ansvar som dessa herrar och Damer brukar åberopa när dom tillträder en tjänst, med att dom ska ha bra betalt!

 
Ingen bild

Tony

15 september 2016 08:46

Varje dag som passerar bjuder på nya Tokigheter i den Humanitära Stormakten Sverige, och man blir deppad, men gårdagen räddades av uppgifter om att Sydsvenskan (Asylsvenskan) och Helsingborgs dagblad står inför nya neddragningar, och då stiger humöret en smula igen?
Det är rätt, dom som sysslar med landsförrädisk Nyhetsförmedling har inte på marknaden att göra, en nyttig läxa för Journalisterna där, och en påminnelse till andra om att dom inte ska tro att dom sitter säkert med sina mörkade och tillrättalagda nyheter, folk är inte så korkade som journalister tror, därför avstår dom ifrån att köpa skiten!

 
Ingen bild

Hacke

15 september 2016 08:52

@Bohuslänningen
Tack för den inblicken i fotbollen i de lite lägre seriesystemen och verkligheten bakom ”berikningen”.
SVT:s Aktuellt och Rapport har som uppenbar policy att dagligen producera minst ett skönmålande inslag kring invandringen. Nu försökte man få det till att glesbygdskommunerna blomstrade tack vare invällningen med hjälp av lite högst tillfälligt tillskott i ungdomsfotbollen. Det är så naivt att man knappt tror sina öron. Inte ett ord om vad det betydde i övrigt för en kommun på 800 att plötsligt ta emot 400 ”flyktingar”.
Snart nog är det kaos där som överallt annat och då sannolikt också inom fotbollen som du med insyn så träffande beskriver i ditt område. Och hur många blir kvar i Jörn och övrig glesbygd när statsbidragen fryser inne och kommunerna står där med sina tvättade halsar? Vem tror att Ylva Johansson helt plötsligt ska kunna skapa jobb i inre Norrland?
Men på SVT lär man fortsätta lalla på som om tittarna stod på samma idiotnivå som de själva.

 
Ingen bild

GBM

15 september 2016 09:30

De fantasilösa och ängsliga delvis outbildade journalisterna på Barometern vet säkert men vågar inte skriva något kritiskt om kommunen. Har en sån tidning något existensberättigande, utan presstöd så skulle de inte finnas.

 
Ingen bild

Christer

15 september 2016 09:41

Jag vill också tacka "Bohusläningen" för ditt inlägg. Såg inslaget på SVT och förstod att allt inte var som det påstods. Att nyanlända skulle vara räddningen för små idrottsföreningar på landsbygden, så urbota korkat att tro det. Men det är värdefullt att sanningen sprids i forum som detta, vi som läser här kan föra det vidare.
I dagens Östra Småland står det om den rumänsk-registrerade skåpbil full med stöldgods som polisen genomsökte på parkeringen vid Salvestaden i Kalmar i söndags. Heder åt Östrans journalist som skrev som det var, och skämskudde åt SVT/P4-kalmar som glömde bort att tala om var skåpbilen kom ifrån och var beslaget gjordes.

 
Ingen bild

Bohusläningen

15 september 2016 12:34

@Hacke Torsdag 15 sept 08:52

IFK Strömstad ligger på nedflyttningsplats och med all säkerhet åker laget ur serien. Om detta fortsätter nästa säsong med slagsmål i omklädningsrum, etniska konflikter och ingen publik åker nog laget ur hela seriesystemet. Jag bryr mig överhuvudtaget inte om vilket längre.

”Ansvar för Sverige kräver att vi håller ihop, utvecklar den svenska modellen, investerar i välfärden och i det som gör vårt land både starkt och tryggt”.

Ovanstående är sagt i veckan av Stefan Lövfen. I IFK Strömstad finns ingen sammanhållning längre, inget gemensamt mål och ingen glädje. Se IFK Strömstad som ett ”minisverige” i kaos. Vill vi ha ett sådant Sverige? Hela skiten brakar nog samman innan 2020. Att inte prenumerera på den lögnaktiga STNB är numera självklart. Tidningen är Bohusläns äldsta och grundades 1866. Jag hoppas den går i graven snart då den inte har något som helst existensberättigande. Bara lögner och hittepåhistorier.

 
Ingen bild

Farbror Fredde

15 september 2016 12:46

Det är skillnad på om ett företag eller en privatperson "hyr ut". En gammal släkting blev överrumplad att ta emot en asylsökande. Någon hyra får hon inte, eftersom han lämnade asylhemmet "frivilligt" (blev utmobbad), och nu när han har fått asyl, så är det samma sak att han inte får bidrag till hyran (inget eget kök). Dessutom har kommunen strukit honom från listan för asylanter som ska få en lägenhet. Hela ansvaret ligger nu på en 80-åring som inte ens hade bett om att få en inneboende. Kul.

 
Ingen bild

Bohusläningen

15 september 2016 12:49

Glömde bifoga länk till truppen som bevis på att jag inte sitter och hittar på som Strömstads Tidning(STNB)gör. I matchen mot Henån som IFK Strömstad förlorade med 0-13 noterade jag en intressant sak. Henåns målgörare hade alla svenska namn. Något att fundera på för ansvariga i klubben?

http://www.ifkstromstad.se/grupp/?ID=64550

http://www.ifkstromstad.se/kalender/?ID=64555&AID=3469290

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

15 september 2016 13:53

Kalmar tycks vara en sällsynt (?) illa skött kommun, att döma av den här bloggen. Eller så är kommunen mer hårdbevakad tack vare blogginnehavaren, tillika komunmedborgare.

http://adarkomdenja.blogspot.se

Thoralf Alfsson

15 september 2016 14:24

Hårdbevakad skulle jag säga. Mycket bra görs i kommunen.

 
Ingen bild

Lena

15 september 2016 14:22

Idag hade jag ett längre samtal med en volontär på stället där jag fortfarande är kvar för arbetsträning. Hon var så arg att hon kokade över alla "praktikanter" o andra "flyktingar" hon hör genom inside information av en kompis. Det är flyktingar som säger att Sverige är "dåligt land" etc, hur bortskämda med pengar och privilegier de är etc.

Nu när jag läser kommentarerna här och påminns om vad vår s k stadsminister sa högtidligt i regeringsförklaringen, och som återgav av Bohuslänningen, så blir man minst sagt hatisk till utan tillit till de som säger sig värna oss;

"Ansvar för Sverige kräver att vi håller ihop, utvecklar den svenska modellen, investerar i välfärden och i det som gör vårt land både stark och tryggt".

Att Löfvén inte skäms, men han har väl inte förstånd till det. Vad skulle han ha att regera över om inte VI svenskar fanns? Så långt räcker väl inte hans näsa?

 
Ingen bild

Lena

15 september 2016 14:38

Läs Lars Berns suveräna krönika om svenska MSM rysslandshat, som han kallar "... vad har Sverige att tjäna på att papegoja USA-etablissemangets hatpropaganda?".

https://antropocene.live/

 
Ingen bild

Bohusläningen

15 september 2016 16:53

Jämför gärna laguppställningarna i bifogad bild. Det är INTE Syrianska utan IFK Strömstad. Henån har inte en enda invandrare i laget. Det är så bottenlöst tragiskt. :-(

https://goo.gl/JMkL8D

 
Ingen bild

Hasse

15 september 2016 18:31

Lena. Löfvén förstår inte innehållet i det han läser, talet har en talskrivare skrivit och Löfvén förstår ingenting, absolut ingenting. han är en fackpamp men fabn i mej ingen statsminister.

 
Ingen bild

Kalmar

15 september 2016 18:38

Tycker inte Kalmar kommun är mer hårdbevakad än andra kommuner, snarare mindre och kommunen har ju dessutom Anders Blank och hela Barometern som alltid vinklar till deras och kommunstyrelsen/Johan Perssons fördel, vilket är ganska ovanligt för en kommun. I andra kommuner är media granskande, men i Kalmar stryker man alltjämt kommunen medhårs. Jag skulle säga att Kalmar kommun kommit mycket lindrigt undan i det mesta, med tanke på alla misstag, försummelser och andra snedsteg som olika tjänstemän och politiker begått.

 
Ingen bild

Hacke

15 september 2016 18:47

@Bohuslänningen
Det ser mörkt ut på Kameruns bänk, som Arne Hegerfors sa.
Fa´n vet om det inte ser ännu mörkare ut hos IFK Strömstad.
Snacka om att var minoritet på "hemmplan".

 
Ingen bild

Fredde

15 september 2016 19:06

Men IFK Strömstad slog ju Henån med 3-0.
När det gäller gula kort alltså.
Det måste ju vara "berikande"... ;-)

 
Ingen bild

Roger

15 september 2016 19:45

Kalmar kommun granskas lite i jämfört med andra kommuner som Göteborg, Stockholm, Malmö och t.o.m småkommuner som Nybro.

Kalmar kommun har en gräddfil så länge Anders Blank är Kalmar kommuns egen lilla legosoldat.

Bara en bråkdel av allt mygel i kommunen dras upp i dagsljus.

Hur är det t.ex med all svågerpolitik, att kommunen bara anställer sina barn och bekanta utan att annonsera ut tjänsterna? Som sommarjobbarna på Kontaktcenter för att nämna något.

Varför har ingen granskat detta?

 
Ingen bild

Molle

15 september 2016 20:48

@Kalmar
Torsdag 15 sept 18:38

Ja du signatur Kalmar, dessa sossepampar gör så mycket skit i kommunen och de flesta Kalmarbor svär och tycker det är för jävligt. Men när det kommer till valdagen så röstar de på dem ändå. Fattar inte vilket kort minne de har i den här staden.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 september 2016 21:06

Annat ämne. Lyssnade på SR,s Studio Ett idag. Ett av inslagen handlade om förorternas bilbränder. Hoppas att någon som kan, lägger ut inslaget. Speciellt den delen där "mångkulturella" ungdomar försvarar bilbrännare...

 
Ingen bild

dave

15 september 2016 22:56

Kompis, kompis. Billigt, billigt.

 
Ingen bild

Kverulantus

15 september 2016 23:39

Var inte oroliga Kalmarbor.
Resten av Sveriges kommuner sköts lika illa.
Ni är inte värst.

 
Ingen bild

Joakim

16 september 2016 19:29

Kalmar är en av de kommuner jag blivit varnad för att flytta till p.g.a att kommunen är hemsk vad gäller ledning och styre. Många okunniga tjänstemän som beslutar ungefär som i en tombola, totalt okunniga tycks det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se