thoralf

Direktlänk till inlägg 11 september 2016

GYLLENE LÄGE FÖR SD

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2016 10:18

På tisdag öppnar riksdagen igen och socialdemokraterna kommer presentera sin regeringsförklaring och några dagar senare sin socialistiska budget. En budget och en politik som tar Sverige djupare ner i avgrunden.


Detta kommer göras med stöd från Alliansen!

 

Anna Kinberg Batra är den fegaste och uslaste partiledare som moderaterna haft på år och dag. Något ynkligare och fegare får man leta efter. En marionett som fortfarande dansar efter landssvikaren Fredrik Reinfeldt pipa. Under två års tid och säkert hundratals intervjuer har hon aldrig gett uttryck för en enda egen tanke eller visat några som helst egna känslor vare sig sorg, besvikelse, glädje eller spontanitet. Hon verkar vara fullständigt känslokall! Kan inte någon programmera om Anna Kinberg Batra?


Hur de moderata politikerna ute i landet kan vara nöjda med AKB är för mig en gåta. Helt obegripligt.

 


Jag känner betydligt mer respekt för Jonas Sjöstedt än vad jag känner för Anna Kinberg Batra!


Nu har Moderaterna och Alliansen en sista chans att visa att de besitter någon form av mod genom att fälla en socialistisk budget. Gör de inte det tror jag att Alliansens chanser inför valet 2018 definitivt går åt pipan. Jag har hört många röster ute bland allmänheten.


Sverigedemokraternas opinionssiffror har varit något sjunkande under hela 2016 men jag betraktar det mer som en konsolideringsfas efter en väldigt stark uppgång efter valet 2014 och under 2015. Framförallt som en följd av att vi visade ”stake” genom att fälla en socialistisk budget i december 2014.

Personligen tror jag att konsolideringsfasen nu är över och att Sverigedemokraterna med rätt förd politik, det vill säga inget fjäskande för Anna Kinberg Batra, kommer att börja stiga igen i opinionen. Vi har just nu de allra bästa förutsättningarna att kunna växa i opinionen när problemen med migration och integration kommer kulminera på kommunal nivå i landets alla 290 kommuner de kommande två åren.


Jag hoppas att partiledningen, riksdagsgruppen och ”pol.kom” har rätt insikt och har de rätta verktygen för att få väljarna att inse att en röst på 7-klövern är en bortkastad röst!


SD HAR ETT GYLLENE LÄGE NU!

 

UPPDATERING!


Har lyssnat på detta avsnitt av Kokta grodan och det har en viss bäring till mitt blogginlägg. En del bra poänger!

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Boris

11 september 2016 11:02

Jag anser att du har helt rätt Thoralf. Bara för SD att köra hårt nu. Min nattliga kommentar om mina kamraters omvändelse skulle ha passat bättre här än under ditt förra blogginlägg. Men läs den gärna ni som vill. Står under signaturen Boris mot slutet av kommentarerna.

Thoralf Alfsson

11 september 2016 11:23

Du kan kopiera in den även under detta blogginlägg.

 
Ingen bild

Tompa

11 september 2016 11:30

Hycklare och kappvändare är de värsta människorna. Sjöstedt och Mp mfl. är ju iallafall konsekvent verklighetsbefriade. Att (M) kan ha 20% är väl mycket tack vare Hanif Bali och Finn Bengtsson som fortfarande har lite heder i behåll.

Augusti siffrorna pratas det tyst om
https://statsskuld.se/opinion

 
Ingen bild

SD

11 september 2016 11:31

Anna Batra går helt och hållet landsförrädarens ärenden, hon vacklar och har ingen pondus eller egen vilja. Tyvärr kommer inte KD heller kunna samarbeta med SD för då är Alliansen ett minne blott när Batra, Lööf och Björklund får säga sitt. Alliansen måste utåt sett visa en enad front. Allt på order av landsförrädaren. KD är bara desperata efter att inte hamna under spärren. Ebba hade aldrig släppt in SD ändå när det väl gäller. Då går hon hellre till Löfven och Sjöstedt. Ebba lär säkerligen avgå efter nästa val om inte innan.

 
Ingen bild

joffe

11 september 2016 11:52

Thoralf jag tycker du slår huvet på spiken när du säger att denna M-häxa Batra är den uslaste partiledare M någonsin haft.
Jag är 84 bast och inte ens Svensk Medborgare längre men för tusan gubbar först landsförrädare Reinfeldt och nu denna fladderkvinna som är helt utan normala M-tankar om vårt kära gamla fosterland. Jag högaktade M förr i tiden med LEDARE som exvis Gösta Bohman.

Det finns inget moderat parti i Sverige längre. Hela 7-klövern är politiskt förgiftad. - Kommer inte SD till drygt 50% i valet 2018 med Åkesson som ledare kommer det gå åt h-e med Sverige. Sanna mina ord!

 
Ingen bild

C Andersson

11 september 2016 11:52

I dag är det femton år sedan september eleven. Jag har varit i USA två gånger. Den ena gången var september 2001. Det var en sällsam upplevelse rätt att jag befann mig långt ifrån New York.

 
Ingen bild

Hacke

11 september 2016 11:58

Visst har sd ett gyllene läge med ett regeringsparti och dess statsminsiter på historiskt låga förtroendenivåer och en s k opposition som trots detta knappt når över vänsterblockets siffror i opinionsmätningarna. Detta samtidigt som sd:s kärnfråga lär ligga kvar ohotad i topp hos väljarna. Sd skall hålla sig för goda för att fjäska för den döda fisken Batra. Här finns mer röster att hämta för sd med henne vid m-rodret. Jag anser att förutsättningarna för sd att bli landets största parti 2018 är mycket goda och vem vet vad som då händer i form av konstellationer. Alla dörrar bör hållas öppna och vem vet hur stora nya Borgerligt alternativ blir. En kommande samarbetspartner så god som någon?

 
Ingen bild

Pepparholm

11 september 2016 12:29

Så hoppingivande för en före detta moderat som aldrig öppnade sitt hjärta att få läsa denna realistiska framtidsvision.

 
Ingen bild

Boris

11 september 2016 12:41

Glädjande nyheter. Hade i går kväll återträff med ett större gäng gamla kompisar som jag inte träffat på några år. Naturligtvis kom vi in på politik och tillståndet i Sverige. Alla är gamla socialdemokrater förutom någon moderat. Jag blev oerhört förvånad över att höra dem alla säga att det blir SD för dem i nästa val. Här pratar vi om människor som röstat på S i 35 år. Och inte nog med det. De berättade också om sina barn som varit invandringsvänliga och nu totalsvängt. Mycket uppiggande samtal måste jag tillstå. Det får mig att tro att stödet för SD är mer än de närmare 25% som Sentio visar. När dessa människor vänt sig från S mot SD då har det gått långt ska ni veta. Av samtalet med dem framgick också att de vill att SD skall bredda sig och putsa ännu mer på fasaden. Därför anser jag att partiledningen är på rätt väg även om jag kan förstå att gamla SD-are tycker att man tonat ner retoriken väl mycket.

 
Ingen bild

Friholt

11 september 2016 12:44

@Hacke 11:58.
Risken är väl att det dyker upp ett MENA-parti till valet och som stöder S.

Thoralf Alfsson

11 september 2016 13:07

Det är samma väljare! S eller MENA-parti?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 september 2016 13:20

@Friholt och Thoralf. Frågan är vad en sådan som Yasri Kahn kan hitta på tillsammans med andra Islamister i våra politiska partier.
Ett sådant parti kommer dessvärre garanterat komma in i riksdagen...

Thoralf Alfsson

11 september 2016 14:06

Ja, men de kommer ta väljare från S, MP och V till minst 90-95 procent. Därmed försvaga vänsterblocket. Inte ens vänsterblocket skulle våga inleda ett samarbete med ett islamistiskt parti.

 
Ingen bild

Mia K

11 september 2016 13:31

Hej Thoralf! M kan inte ha kvar AKB som partiledare! Hon kommer att bytas ut i god tid före nästa val, då hon absolut inte företräder någon form av opposition eller "gammelmoderaters" åsikter och helt blundar för konsekvenserna av dagens förda politik, kulturellt, religiöst och ekonomiskt.

 
Ingen bild

Friholt

11 september 2016 13:34

@Thoralf 13:07
Tänkte inte på det!

 
Ingen bild

Göta

11 september 2016 15:28

P1-programmet Godmorgon Sverige hade i morse ett inslag med rubriken "Ingen vill samarbeta med SD, hur resonerar dom själva?", där man intervjuade Mattias Karlsson (SD) samt valforskare Henrik Oscarsson vid Göteborgs Universitet.

I slutet av programmet säger Oscarsson följande (citat:) "Jag gör den bedömningen att den dag som SD också uppfattas vara ett ansvarstagande regeringsparti i regeringsställning och också agerar som ett ansvarstagande parti, den dagen så är en stor del av förtrollningen bruten. För att en stor del av SD:s väljare stödjer SD för att de INTE tillhör denna elit utan står utanför den..."
(slut på citatet).

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/774802?programid=438

Min ståndpunkt är att det absolut bästa och viktigaste sättet att TA ANSVAR är
att sätta ett totalstopp för Sveriges vettlösa invandringspolitik, då denna inverkar negativt på samtliga övriga politiska områden. Därför är SD DET ENDA ANSVARSTAGANDE PARTIET i SVERIGE.

Nuvarande vettlösa invandringspolitik, som till vissa delar började redan med Palme i slutet på 1970-talet och sedan eskalerat allt kraftigare fram till de totala dårskapens tidsperiod under regeringarna Reinfeldt och Löfven, har till stora delar lyckats slå landet Sverige i spillror. Tyvärr är denna förstörelse oåterkallelig.
Vårt gamla Sverige, med dess tålmodiga, hårt arbetande och internationellt sett nästan löjligt hederliga och rejäla befolkningsmajoritet, finns nu inte längre. Våra 7-klöverpolitiker och svenska medier har tillsammans raderat ut detta gamla Sverige. De har under några decennier förvandlat Sverige från ett land med en homogen och plikttrogen befolkning till ett mångkulturellt och allt djupare splittrat land i kaos. Ett kaos som med de vettlösa 7-klöverpolitikernas och journalisternas hjälp nu har stora förutsättningar att utvecklas till ett inbördeskrig. Sverige är på god väg att bli det första (men tyvärr inte det enda) landet i Europa, som omformas till ett krigshärjat MENA-land tack vare sin oansvariga invandringspolitik.
 
Ingen bild

AyC

11 september 2016 15:42

Om du på ett Svenskt företag säger att du vägrar arbeta tillsammans med vissa personer, så får du avluta din anställning !
Inom politiken är det ett helt OK beteende.
Dessutom får du applåder från din omgivning ... märkligt ...

 
Ingen bild

Mister

11 september 2016 16:30

Hur ska man förklara Jan Björklunds utspel nu om att bjuda in SD till samtal? Varför gjorde dom inte det under 8 år? En formell inbjudan som enbart är en inbjudan att lyssna och ta del, men inget mer inflytande, enligt Björklund.

Ännu ett desperat försök att hålla sig över spärren???

 
Ingen bild

Hacke

11 september 2016 17:43

@Mister
Det kanske är ett sätt att börja positionera sig inför 2018 då Sd sannolikt får uppdraget från talmannen att som största parti bilda regering? :)
Fast det lär vara en from förhoppning. Lite för många hysterikor i Westerberganda i leden där för sverigevänner kan tänka.

 
June 67

June 67

11 september 2016 18:54

Det finns redan ett MENA parti i Sverige och det heter Hizb-ut-Tahrir. Samtliga muslimska föreningar som får stöd av staten kommer att uppmana sina medlemmar att rösta på partiet. Likaså kommer avhoppade MP politiker att ta ledande ställningar i partiet.
2018 är för tidigt men 2022 kommer de med kraft.
Det behövs cirka 300 000 röstberättigade muslimer så klarar partiet spärren Lägg där till svenska islam vurmare så kommer de att klara spärren med råge.
Det vi kan glädjas åt är att partiet kommer att kannibalisera på S,MP, F! och V vilket innebär att tex MP åker ut. Men att ha ett islamistiskt parti i Sveriges riksdag är riktigt illa men det är bara att gratulera de 75% av väljarkåren som fortfarande tror på alliansen och sosseriet.

http://Har ingen

 
IDF

IDF

11 september 2016 19:10

Det finns bara ett skäl till att AKB har beröringsskräck mot SD och det är hennes man. Hela deras umgängeskrets består av vänster komiker i en eller annan form.
Hans karriär kommer att att bli förstörd om AKB så mycket som tänker på att hon vill inkludera SD. Ur ett demokratiskt perspektiv är det här rent förkastligt. ABK måste avgå om det skall bli ordning på moderaterna. Hon är den största belastningen partiet har haft sedan svikaren avgick med svansen mellan benen.

http://Har ingen

 
Ingen bild

Lisen Petsson

11 september 2016 20:08

Boris, om SD bli ÄNNU MER lik socialisterna, än vad de redan blivit, - varför ska vi rösta på dem??

 
Ingen bild

Tony

11 september 2016 20:17

Jaha, så var det dags med Agenda igen, och vem hittar vi där om inte
Surprise Surprise,jo givetvis Jonas Sjöstedt för femtioelfte gången?
Har han möjligtvis övertagit Mona Muslims roll som allvetande Expert
på i stort sett alla områden? Det verkar nästan som om V P är ett 25 % parti trots att dom ligger och harvar på 6-7 % år efter år, tala om att få gratis Exponering i Statstelevisionen, eller kan det bero på att högsta chefen och merparten av personalen har sin hemvist i Kommunistpartiet?
Men Jonas "inga vinster i välfärden" får aldrig frågan som många ställer sig varför han tycker det är okej att Bert karlsson och Jan Emanuel kan vältra sig i pengar som kommer från just denna välfärd med sina flyktingboenden? Hyckleriet i denna kanal är svårslaget.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 september 2016 20:21

@Lisen Petsson Söndag 11 sept 20:08

Exakt.

Jag börjar tröttna på SD:s passivitet och osynlighet. Att svamla om EU och vinsttak i välfärden känns desperat när landet är på randen till kollaps. De enda som uppskattar att SD rör sig mot mitten är våra motståndare. Inte SD:s gräsrötter!

SD måste ta kommandot.

 
Ingen bild

Göta

11 september 2016 20:40

@ Lisen Petsson som undrar varför vi ska rösta på SD om partiet blir ännu mer likt S än vad de redan blivit.

Mitt svar: För att SD inte alls är det högerextremistiska parti som vänstermupparna påstår, utan mer ett mittenparti. D.v.s partiet har tagit de bästa delarna från både vänster och höger. Själv är jag jättenöjd med att SD i vissa delar är likt de gamla ursossarna. :-)

 
Ingen bild

IDF

11 september 2016 20:53

Lisen
Jag tror inte att socialisterna som väljer rösta på SD kommer att förbli socialister lika lite som att jag tror att det är socialister i hjärtat. Jag anser dock att SD måste vässa sin retorik. De måste våga ta migrationen och islam på allvar. Det största hotet Sverige och Europa står inför är migrationen och islam.
Hur illa det än kan låta så måste vi ställa grupp mot grupp för att väljarna skall förstå att miljarder kronor inte kan slösas bort på ovidkommande projekt som ekonomiska turister utan måste satsas på våra medborgare.
Sverige skall hjälpa människor i nöd men aldrig på bekostnad av våra egna medborgare och hjälpen skall alltid göras på plats och komma de nödgade tillhanda.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

11 september 2016 21:08

OT: Efter att ha tagit en runda med T-Forden och blivit omkörd av en ung man på moped som gick som en raket ungefär, kan vi dementera förfallet inom polisen, mopedisten var infångad en timma senare på Kungsgårdsvägen, bra ekonomi, böter in, inga tolkutgifter, kan det bli bättre?

Effektiviteten har gått så långt i Kalmar så man till och med har börjat stoppa vita skåpsbilar nu för tiden, med rätt bra resultat, om man läser 24Kalmar, brottsbekämpningen går framåt om än med 35 års eftersläpning, just när det gäller vita skåpsbilar.
Fast det kanske är mera rumsrent nu när en känd camping skall stängas?
Det kanske rent av går att ordna en blåskontroll i närområdet nattetid?

Gubben o Gumman skrev ett inlägg i Barometern på den tiden det gick att skriva där, ämnet var just vita skåpsbilar med utländska reg plåtar
Fast det inlägget togs bort väldigt fort ?

24 Kalmar skrev att besättningen i den första stoppade bilen full med stulna skor hade Rumänsk besättning, så utvecklingen går visst framåt även inom journalistiken

 
Ingen bild

Noris

11 september 2016 22:00

@Lisen Petson
Såvitt jag vet har SD inte ändrat sitt partiprogram. Och du måste väl ändå erkänna att den nedtonade retoriken gett resultat i opinionen.
För att relatera till mig själv. Mina personliga värderingar är tämligen statiska men jag måste ju anpassa min retorik efter sällskapet och omständigheterna. Annars vore jag en idiot. Jag kan inte bara gå på i ullstrumporna för då får jag inget gehör.
Det är målet som är viktigt. Inte vägen dit. I det här fallet är målet att få makt och inflytande för att kunna genomföra sitt partiprogram. Men jag har full förståelse för att vissa blir frustrerade. Men det gäller att hålla ut. Det är inget sprintlopp utan ett maraton.
Jag förväntar mig att SD allra senast i valrörelsen skärper retoriken.

 
Ingen bild

IDF

11 september 2016 22:00

För att återknyta till mitt tidigare inlägg så måste SD nu ta stafettpinnen och visa vägen. AKB svamlande om att partiet är rasistiskt men inte väljarna, det är en skam mot ett demokratiskt valt parti.
Liberalernas Björklund börja inse att hans parti håller på att sjunka och gör en invit till SD som var väldigt oväntat.
Som vi alla vet så har samtliga partier ett bagage som man inte är helt nöjd med. Mattias Karlsson gjorde det väldigt klart i 'frågesporten" som ligger ute på youtube.
Nu gäller det att smida medan järnet är varmt. Ta inte bara en utsträckt hand utan ställ krav, undersökningar har visat att när tillfrågade personer måste uppge någon form av identitet när upplysningsföretagen kontaktar så ligger SD på cirkan15% när identitet inte behöver uppges så ligger siffrorna på 25-30%.
Det finns ett stort stöd så ta inte handen utan att ställa krav. Om vi kan återföra 100 miljarder kronor till medborgarna och använda pengarna till vettiga projekt så slipper vi låna 600 miljoner kr per dag för att finansiera ekonomiska turisters väl och ve.
Sätt grupp mot grupp.

 
Ingen bild

Odalbonde

12 september 2016 03:26

Träffade oförhappandes några gamla bekanta som nu säger SD. Otänkbart för två år sedan. Det går fort nu. Ta tag i taktpinnen Åkesson. SD 2018.

 
Ingen bild

Tim

12 september 2016 14:27

Ulf Kristersson svamlade igår i Agenda och kunde inte svara konkret på om han vill bjuda in SD till samtal, vilket han såklart inte vill. Av Sjöstedt får man i alla fall ett rakt svar!

 
Ingen bild

Ivan

12 september 2016 17:00

Hycklare Björklund är igång igen. Varför bjöd han inte in till samtal under hans styre? Hela Alliansen stinker desperation just nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se