thoralf

Direktlänk till inlägg 6 september 2016

FEL PLACERING

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2016 22:37

Idag var det dags för första mötet i kommunstyrelsen efter sommaren. Den stora frågan var placeringen av en ny simhall och friskvårdsanläggning. Utredningar har kommit fram till två alternativ Tallhagen och Snurrom. För mig räcker det att titta på kartan för att avgöra vilket alternativ som är det bästa om antalet besökare är viktigt.


     


Blå 1 Tallhagen, nära centrum

Blå 2 Snurrom, ligger ca 6km från centrum.


I Tallhagens närområde (avstånd 2km) bor ca 20 000 personer, dessutom finns en lång rad grundskolor, särskola, gymnasieskolor och inte minst nya Linneuniversitetet inom dessa 2km. För att inte tala om alla arbetsplatser i de centrala delarna av staden.


I Snurroms närområde (avstånd 2km) bor endast ca 5 000 personer, dessutom är det bara två skolor som ligger inom detta avstånd. Antalet arbetsplatser är också betydligt färre i Snurroms närområde i förhållande till de centrala delarna av staden.


Det som även var hårresande idag var också att ingen i utredningen hade samtalat med Actic gym som idag finns i den befintliga simhallen. 42 procent av besökarna till den befintliga anläggningen besöker Actic gym och det är faktiskt bara 36 procent som besöker simhallen. Det är minst sagt anmärkningsvärt att Actic gym inte fått eller att utredningen har eftersökt företagets synpunkter på placeringen av en ny simhall och friskvårdsanläggning.  


SD anser att Tallhagen är den bästa placeringen. Tyvärr var det bara SD som röstade för Tallhagen vid voteringen som jag begärde under mötet. S, M, L, C, MP röstade för Snurrom medan V och KD avstod från att rösta för något av alternativen. 


PS

Barometerns artikel är minst sagt märklig då man lyfter fram Christopher Dywik (KD) på bild med rubriken "fortsatt motstånd mot ny simhalli Snurrom". Kristdemokraterna avstod från att rösta vid den votering som jag begärde. Enligt min mening så kallar jag det inte för motstånd. Det var bara SD som röstade för Tallhagen.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6510954


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/simhall-ett-draglok-i-snurrom/


http://www.barometern.se/kalmar/fortsatt-motstand-mot-ny-simhall-i-snurrom/





 
 
Ingen bild

Jimmy

6 september 2016 23:03

Problemen kommer inte försvinna bara för att man bygger en simhall, kolla på Joakim Lamottes senaste klipp på youtube, han har besökt Trollhättan och faktiskt tröttnat lite på dessa ligister och fega samhälle som inte vägar låta polisen göra sitt jobb, snart blir det medborgargarden som tar hand om detta och då är vi långt ute på en farlig kant

 
Ingen bild

Joho

6 september 2016 23:45

Regeringen skröt om ett stort miljöpaket idag ,men här var det inte frågan om miljötänk t.o.m Mp vill tydligen att bilåkandet ska öka när massor av människor kan ta sig till Tallhagen med cykel märkligt.

 
Ingen bild

RobertSt

7 september 2016 01:25

Självklart att alla röstade på det alternativ som SD inte stödde! Det är ju så Svensk politik sköts nuförtiden! Om SD lägger fram ett förslag så röstas det alltid ned! Ibland återuppstår förslagen under ett annat partinamn, och då brukar förslaget gå igenom. Man behöver inte vara raketforskare för att fatta det.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 september 2016 02:01

Varför skulle sunt förnuft och besökarnas intresse finnas i denna fråga?
Varför inte lägga den nya simhallen bredvid grustaget 1 mil norr om Läckeby ?

 
Ingen bild

Morningstar

7 september 2016 02:42

Du vet väl att borde gjort tvärtom? hade du röstat på Snurrom så hade dom andra partierna röstat på Tallhagen. Senare när anläggningen blivit färdig kunde dom fått reda på sanningen att dom blev lurade av sin egen politiska korrekthet. ;)

 
Ingen bild

Ludvig

7 september 2016 07:23

Det blir väl det sämsta läget, precis som med det nya universitetet.

 
Ingen bild

Tony

7 september 2016 08:41

Men i tvärtom Sverige var det säkert rätt, ju mer idioti som finns med i besluten så mycket bättre, det rimmar väl bra med den pösiga miljöpolitik som Löfven skröt om idag. Dom får väl chartra fler bussbolag för att frakta det nya frälset ensamkommande dit?

 
Ingen bild

khaled

7 september 2016 14:50

Tallhagen är ju naturliga placeringen nära sporthall och idrottsbanor och Universitet, Alliansen mot Sverige var ju bara tvungna att tycka tvärtemot SD. och V och KD tyckte nog som SD, men ville inte stödja Sverigevänliga krafter så de avstod att rösta.

vad har politiskt korrekta mupparna för argument att bygga i Snurrom ?

i örebro är det ännu värre, de vill bygga bostäder på hårt trafikerad väg som behövs, det blir ju galet att ha bostäder precis nära huvudled.med buller och sot som tränger in. trafiken kommer ju öka och då smala av bred fin väg som nu är. idioti

http://na.se/nyheter/orebro/1.4258830-forslag-har-kan-en-ny-stadsdel-vaxa-fram

slösa bort miljoner med gräsplan på hårt trafikerad väg, och sedan ta bort det. som vanligt fattas det skattepengar till vettiga saker.

http://na.se/nyheter/orebro/1.4252923-grona-gatan-gravdes-bort

 
Ingen bild

khaled

7 september 2016 14:56

vart lånar kommunen pengar, till att bygga badhuset ? är de Kommuninvest eller de vanliga storbankerna?

skulle det så mycket dyrare i byggnad och drift att ha en stor bassäng som är godkänd för tävlingar. skulle locka hit VM tävlingar och ge inkomster till kommunen

 
Ingen bild

PG

7 september 2016 15:02

Händer saker i Kalmar!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/flyktingby-planeras-i-paryd/


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 september 2016 16:54

PG Visst är det fint att svenska folket är enligt lag skyldiga att bygga hus till i många fall ekonomiska flyttingar med rikliga tillgångar

" Per och Påhl var ute och gick, plötsligt kastar Per iväg ett papper vikt som ett pappersflygplan
-Vad är det sa Påhl ?
-Mitt samhällskontrakt sa Per"

 
Ingen bild

C Andersson

7 september 2016 17:35

@khaled@

Jag tvivlar på att man kommer att dra VM-tävligar till lilla Kalmar. Vi hade den diskussionen när det skulle byggas simhall här i kommunen. Vi hade ju en världsmästare här och återväxten skulle säkras. Det blev 25-metersbassäng och inga nya världsmästare så här långt.

Men man skulle ju kunna spänna en lina tvärsöver. Fruntimmer på ena sidan och karlar på den andra. Och inget tafsade under vattnet ....

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 september 2016 17:35

Tydligen är argumentet för att lägga simhallen ute i bushen att man vill kunna bygga ut vid behov, då har man nog inte förstått effekten av egen bedriven politik dvs minskade besök av svenska kvinnor, som inte uppskattar tarru(s)hbad kommer succesivt.

Planera istället för att halva bassängen kan tömmas ,och användas som squash-hall så blir det minst fel

 
Ingen bild

KS

7 september 2016 17:51

Segregation kallas det. Det trodde jag sossefolket med dessa mp-anhängare var emot? Men, verkligheten tar över. Mer och mer.....

 
Ingen bild

Pepparholm

7 september 2016 18:21

Jag kan som utomstående förvånas över korkade beslut i Kalmar. Men det som definitivt fördärvade morgonhumöret var Daniel Rydéns i Sydsvenskan konkreta redovisning av att EU ny reglerar grytlappen.

En ny EU-förordning förvandlar grytlappen till "personlig skyddsutrustning". Det blir krav på dokumenterad säkerhet. Mormor får inte längre virka grytlappar till barnbarnen utan teknisk dokumentation att de uppfyller säkerhetskraven och har CE-märkning.

Storbritannien gjorde rätt. De är inte kloka i Bryssel.

 
Ingen bild

khaleds kaviar

7 september 2016 22:31

http://www.simarena.se/50-m-bassaenger-laangbanor.html

jo allvarligt, bäst med 50 meters bassäng.

då kan Kalmar få fram tävlingssimmare i världsklass, vändningarna och supersnabba simmlängder kommer sitta i ryggmärgen. ingen kan vinna tävlingar när de tvingats träna i minibassänger och sedan för första gången vända och beräkna simmlängder i dubbelt så stor bassäng. Man slipper trängsel, det går att dela av i sektioner så motionärer och träningsfolk och skolklasser och rehabiliteringsträning och livräddningsträning slipper störa varandra. bassängen går att använda effektivare. och säkrare när simhoppare skall öva samtidigt. med 25 meters kommer de ske olyckor nån gång, inte värt att riskera liv. miljoners miljoner kommer ändå försvinna när 7 klövern får härja vidare.
fatta vad häftigt stort med simhall, som rymmer 50 meters bassäng! kan väl inte vara så mycket dyrare

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards