thoralf

Direktlänk till inlägg 4 september 2016

LEDARARTIKEL I BAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 4 september 2016 22:30

 


Barometerns ledarsida undviker mer eller mindre alltid konsekvent att skriva om Sverigedemokraterna, man brukar inte ens nämna SD vid namn i ledarartikel trots att det i allra högsta grad borde vara relevant i många av ledarsidans artiklar.


I fredags tog man trots allt upp domen från Göta hovrätt på ledarsidan. Jag tolkar ledarartikeln skriven av Martin Tunström som ett erkännande av mitt agerande men också kritik mot åklagaren Linda Canéus som inte lyfte fram det politiska motivet under rättegången i tingsrätten.


Martin Tunström har dock uppfattat det viktigaste när han skriver följande.


”Säga vad man vill om Alfsson. I detta fall kan hans agerande leda fram till en ändring av praxis.

 

Det ska mycket till att åklagare i tingsrätter ska plädera för straff som är strängare än praxis. Det är mot den bakgrunden Alfsson förde processen i Göta Hovrätt själv eftersom åklagaren i tingsrätten inte betonade Alfssons politiska engagemang.”

 

Det skulle varit väldigt intressant att få lyssna till vad som sas på Åklagarkammaren i Kalmar efter att Göta hovrätts dom blev offentlig. Det kanske till och med hade varit på plats att någon ansvarig på Åklagarkammaren hört av sig uttryckt någon form av ursäkt på grund av hur man hanterat detta åtal.


Själv undrar jag ju förstås hur man kunde utse Linda Canéus till åklagare i detta åtal. När jag summerar mina intryck och när jag läser det brev med klagomål som jag skickade till chefsåklagare/kammachef Kerstin Eriksson efter rättegången tingsrätten finns det bara två alternativ till Linda Canéus undermåliga arbete i rättssalen. Antingen var hon helt okunnig och inte påläst i fallet eller så var hon negativ till SD och mig som politiker och det påverkade hur hon uppträdde under rättegången.


Min egen uppfattning är den senare förklaringen. Jag fick redan en negativ känsla när hon hälsade på mig innan rättegången och den satt kvar under hela rättegången för att sedan kulminera när jag själv fick hålla den slutplädering som åklagare Linda Canéus borde hållit.

 

PS

Väldigt glädjande att partisekreterare Richard Jomshof hört av sig och gratulerat till domen. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Boris

5 september 2016 07:15

Härligt att du tog dig lite semester Thoralf och väldigt fina bilder från vårt vackra Skandinavien. Glädjande också att Jomshof hörde av sig. Kör nu inte i gång som tidigare Thoralf utan fortsätt att ta det lugnt ett tag.

 
Ingen bild

Fredde

5 september 2016 07:38

Så det finns ett litet hopp om demokrati, trots allt elände och PK-ljugande?
Härligt!

På tal om PK-ljugande läste jag att SMHI åker runt med en utställning som visas i skolorna för att hjärntvätta och skrämma upp våra barn.
"Så här kommer det se ut när havsnivån stigit" och sedan visas kartor över Kalmar som översvämmat.
Detta utan att ta hänsyn att den konstaterade landhöjningen är större än den påstådda havsnivåhöjningen!

Kan ingen få stopp på spridandet av lögner?? SMHI betalas ju av oss skattebetalare, borde vi då inte kunna begära att de slutar ljuga?

Thoralf Alfsson

5 september 2016 08:51

Skulle vara intressant att få lite mer information om SMHI och vad de gjort i skolorna. Har du något namn?

 
Ingen bild

Systemfel

5 september 2016 07:59

Googla på "nätverket+Hulda" så får du svaret, ett kvinnligt juristnätverk som lobbar för fler kvinnor som chefer inom rättsväsendet. Finns ett manligt motsvarande och föga förvånad blir man att namn som Dan Eliasson dyker upp samt Anders Danielsson. I det nya Sverige är det viktigare vad som finns mellan benen än om man har den rätta kompetensen.

 
Ingen bild

SM811

5 september 2016 08:00

Helt klart är att Linda Canéus är olämlig som åklagare i detta målet. Om det varit en muslim som hade blivit utsatt endast för att personen är en muslim så skulle det blivit annat ljud i pipan. Då hade hon drivit skadestånd på många tioatusentals kronor.

 
Ingen bild

Hacke

5 september 2016 09:20

Förtroendet för rättsväsendet är snart på samma bottennivå som traditionell media. Sverige är genomkorrumperat rakt igenom av politisk korrekthet som i sin tur är grundad i -68-vänstern.
Bubblan har börjat spricka på sina håll men hur länge skall vi behöva vänta på The Big Bang i demokraturen Sverige?
Du gör i varje fall vad du kan Thoralf. Välförtjänt erkännande du fick på ledarplats för en eventuell ändring av rättspraxis. Stort skulle jag vilja säga av en som fick sköta juristarbetet själv och trots "försvarsadvokat".

 
Ingen bild

Conny

5 september 2016 10:22

Även om jag misstänker att du redan har koll på Robin & Hulda bifogas en länk för intresserade.

http://ledarsidorna.se/2016/09/hilda-ruben-sant/

 
Ingen bild

Håkan Spångberg

5 september 2016 10:57

Kul att SD Riks hörde av sig till dig, Thoralf.
Min bild av Richard Jomshof är att det är en bra och pålitlig företrädare.
Jag hoppas få se dig högt på riksdagslistan 2018, Thoralf.

 
Ingen bild

Fredde

5 september 2016 12:03

Thoralf: var en artikel i förra veckan i Ölandsbladet, har tyvärr inte tidningen kvar.
Jag tycker det är skandal att SMHI turnerar på detta sättet!
Tyvärr finns det stor risk att ungdomarna inte granskar deras påståenden kritiskt.

 
Ingen bild

SDare

5 september 2016 12:15

Hej Thoralf!
När kommer det utlovade inlägget om tv licensen?

Thoralf Alfsson

5 september 2016 14:49

När jag har den information jag behöver för att skriva blogginlägget.

 
Ingen bild

Tompa

5 september 2016 12:35

Ogillar att länka till Aftonbladet men Fredrik Virtanens hat är anmärkningsvärt. Att yttrandefriheten och demokratin är hotad i vårt är inget han reagerar över. Sannerligen en ynklig och skrämmande figur den där mannen.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/fredrikvirtanen/article23461861.ab

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 september 2016 13:13

Ja, tänk att det finns nätverk överallt som främjar invandringen... Hilda (inte Hulda) och Ruben verkar ha sina skitiga tentakler lite överallt i samhället..

 
Ingen bild

Burka är feminismens sista anhalt

5 september 2016 13:37


Gudrun Schyman: Dags att köpa en burkini.

Vad var det vi sa?

Att få sina farhågor besannade är sällan roligt.

 
Ingen bild

Lewren

5 september 2016 13:56

Tragiskt! Ypperligt beklagligt! Linda Canéus borde söka sig till ett jobb där hon inte har någon bestämmanderätt och där hennes förutfattade meningar inte kan ställa till det för människor.

 
Ingen bild

Bertil

5 september 2016 15:24

Ölandsbladet skrev även om HVB-hemmet i Färjestaden där Länsstyrelsen ålade kommunen att informera de berörda eftersom att så inte hade skett.

Finner det dock märkligt att man fortfarande vill försöka bygga. Tidigare i somras slog Svea Hovrätt fast att det inte var okej att använda sig av tillfälligt bygglov för att snabba på och förenkla processen. Många kommuner har sedan dess stoppat pågående projekt.

Hur ser det ut i Färjestaden, det talades väl iaf tidigare om just tillfälliga bygglov?

 
Ingen bild

Maja Dacke

5 september 2016 15:40

'... när jag själv fick hålla den slutplädering som åklagare Linda Canéus borde hållit ...'

Otroligt! Är det ingen som i er tingsrätt kollar meriter och kompentens innan de anställer? Eller plockar de folk från gatan - som man i vissa fall gjort till media ..?

Nu har den här inkompetensbristen pågått mycket länge i landet där partibok och svågrar betytt alltmer. Just nu läser jag Stefan Torssells bok om skandalen med Estonia och förstår att det inte finns några områden som inte drabbats.

Sedan har jag också läst på nätet om kloner - och bevis för dem ... Tro vad man vill men ... ...

 
Ingen bild

Observer

5 september 2016 16:18

Hedersamt av Richard Jomshof att höra av sig. Är tämligen övertygad om att han kan komma att behöva dig framöver.

Det är oerhört viktigt att ledningen tar tillvara och backar upp skickliga medlemmar, tycker i alla fall vi väljare.

 
Ingen bild

Anders Leander i Mönsterås

5 september 2016 16:18

Det är bara att säga "Grattis" till dig Thoralf, synd bara att det inte blev ännu hårdare straff men så blir det när pk åklagare som Linda Canéus blir tillsatt som åklagare. Sorgligt,det går verkligen utför med Moder Svea och vårt rättsväsende.

 
Ingen bild

Annat ljud i skällan hos hycklarna

5 september 2016 17:00Moderaterna har gett i uppdrag till Riksdagens utredningstjänst att räkna ut inkomsten från barnbidrag, bostadsbidrag, etableringsersättning och ekonomiskt bistånd för olika hushåll som befinner sig i den så kallade etableringsfasen, det vill säga de första åren i landet. Resultatet för två vuxna med två barn ligger på 22400 kronor i månaden. Med tre barn 27400 och med fyra barn 32800. Om man är ensamstående ligger man 3000 kronor lägre i varje nivå.

Marginaleffekterna för denna grupp är extrema. Om en förälder går från bidrag till ett arbete med månadslön på 18 000 kronor sjunker familjens inkomst med 200 kronor. Det kanske kvittar för många. Folk vill ha jobb och respekt och utvecklingsmöjligheter, men om man tror att incitament betyder något är de alltså negativa.

"Att inte diskutera de sociala skyddsnätens betydelse för denna utveckling är oansvarigt.

PM Nilsson
http://www.di.se/artiklar/2016/9/4/ledare-ms-forslag-fortjanar-respekt/

 
Ingen bild

Norrsken

5 september 2016 17:36

Ett erkännande till dig för att stärka skyddet av politiker.
Dels att driva fram en straffskärpning och du själv fick agera utan åklagarens stöd.
Semestertrippen till Bornholm var dig väl unnat.
Ett tips om ett Windows program, vet inte om du kör Win men deras IEC är extremt bra att klistra (stitch) ihop flera bilder till en panoramabild.
Image Composite Editor (ICE) is an advanced panoramic image stitcher created by the Microsoft Research free to download.
Tryck på shift och klicka på bilderna som skall klistras kant-till kant, och OK. Blixtsnabbt och perfekt.

 
Ingen bild

C Andersson

5 september 2016 17:45

Salvelägret stängs vid årsskiftet

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/migrantlager-vid-salvestaden-stangs

Fan tro't sa Rellingen ;-)

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 september 2016 19:59

Annat ämne !
Jag tänker på faktumet att invandrare och migranter får en bättre behandling av myndigheter än vi blåsta svenskar får.
Hur fungerar det med att bryta mot trafikregler ?
Går dom svarthåriga och mörkhyade fria från fotkörnings- och parkeringsböter ?
Man kan nog tjäna in en gummimask av Yassir Arafat snabbt.
Såg Danne Eliasson i Agenda.
Han påstår att polsen vill ha större lokaler. Att dom vill ha en ny chef nämde han inte.

 
thojuh

thojuh

5 september 2016 20:28

@ C Andersson
Dzenita Abaza (S), ansvarigt kommunalråd säger:

Beslutet, som tagits på tjänstemannanivå, bottnar även i att Kalmar kommun anser att man inte fått tillräcklig hjälp med att hantera frågan om tiggande EU-medborgare från Kalmars kranskommuner.
Kranskommuner? Vad är det? Och så det här ynkliga att
skylla på att andra inte tar "sitt ansvar"
Vi har i Sverige inget ansvar för två demokratier, Rumänien och Bulgarien med folkvalda parlament som dessutom är EU:s största
bidragstagare.
Att inte våga stå för någonting det är godhetens signum.
Töm nu det vidriga lägret och se till att det inte blir
något nytt. Antar att det behövs schaktmaskiner för att
få bort vidrigheten. Vem tror ni betalar?

Bara 25 av de 60 EU-migranter som bor på Salve tigger i Kalmar, resten är aktiva i andra kommuner, säger Dzenita Abaza (S).

http://thojuh.se

 
Ingen bild

GBM

5 september 2016 20:53

När Linda Canéus kom Till Kalmar som assistentåklagare så umgicks och beundrades hon av unga män med utländsk börd. Allt enligt välinformerade personer, hon hette inte Canéus på den tiden. kanske förklarar lite av den avoga inställningen till en SD-politiker.

 
Ingen bild

Fredde

5 september 2016 21:28

Zigenarlägret är ju egentligen en parkering med max 30 dagar.
Detta enligt skylten som kommunen satt upp.

Hur går det ihop med att det bor 60 personer där? (dessutom under olagliga förhållanden)
Det är tragiskt att höra hur de på kommunen slingrar sig, hade det varit svenskar....

 
Ingen bild

Adam

9 september 2016 02:33

Det måste varit tungt för sladdergubben Anders Blank och hans gelikar att skriva om detta?!?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se