thoralf

Alla inlägg under augusti 2016

Av Thoralf Alfsson - 2 augusti 2016 23:19

Idag har jag gjort en utflykt på södra Öland med trehjulingen. När jag ändå for runt på den passade jag även på att dela ut mitt nya infoblad (infobladet finns i detta blogginlägg). Ca 900 brevlådor fick infobladet. Jag vill även passa på och tacka alla som bidrar ekonomiskt till att jag kan trycka upp infobladen och även tacka alla som också köper bladen och delar ut dem i Kalmar län. Stort tack!!!


Vi skall krossa 7-klövern i nästa val!


Jag tänkte lägga upp några bilder från dagens åktur. Jag hoppas att ni gillar mina bilder. Det är både natur och kultur, något som det finns mycket av på Öland.


 

Karl X Gustavs mur uppförd 1653. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_X_Gustavs_mur


Passade även på att gå upp i fyren Långe Jan,fin utsikt.


 

Strandrevlar på östra sidan om udden fotograferade från Långe Jan.


 

Öländsk savann.


 


 

Sälar fotograferade uppifrån Långa Jan.


 

Gjorde även ett besök vid Eketorps borg.


 

Och så den den traditionella bilden.


 

Takåsar och det öländska landskapet i bakgrunden.


 

Intressant att se hur man byggt upp muren vid Eketorp.


Jag har letat upp många av de gamla fornborgarna på Öland tidigare. Idag letade jag dock upp en ganska märklig borg som jag nyligen läste lite om. Treby borg.

http://alltpaoland.com/platser/treby-borg/


 

Skall försöka besöka alla fornborgar innan sommaren är slut!

Av Thoralf Alfsson - 2 augusti 2016 20:39

En god vän uppmärksammade ikväll att brandkåren ryckt ut till Salvelägret. När han tog några bilder med mobilen blev han jagad av en romsk kvinna.


 


När jag läser Barometerns korta artikel undrar man ju om gräsklippare och motorer går att elda. Undrar var "lite andra saker" var för något? Det handlar utan tvekan om ett miljöbrott men jag gissar att styrkeledaren inte kommer göra någon anmälan.


Barometern skriver följande.


"På tisdagen fick räddningstjänsten rycka ut till Salvelägret, i närheten av Kalmar dämme, där några bland annat eldade gräsklippar, motorer och lite andra saker.

– Det är inget eldningsförbud på så sätt. Man får elda om man eldar rätt saker. Vi släckte elden och försökte förklara för dem vad som gäller. Det var en kontrollerad eld fast med fel saker, säger Juha Vierola, styrkeledare på räddningstjänsten i Kalmar."


Övriga kommentarer överflödiga.


Ännu en faktura att lägga till kostnaderna för skattebetalarna!




Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2016 23:18

 

Ansvariga på Kalmar kommun, kommunalrådet Dzenita Abaza (S) är fullständigt handlingsförlamad när det gäller det växande lägret av tiggare vid parkeringen till före detta Salvestaden.


Lägret är idag olagligt eftersom tillstånd och lov har gått ut och detaljplanen tillåter inte en vildcamping enligt dagens situation. Lägret borde utrymmas med det snaraste!


Regeringens utredning om utsatta EU-medborgare redovisades den 1 februari. Utredaren Martin Valfridsson är kritisk till att kommuner upplåter mark för dessa EU-medborgare.


”På lång sikt framstår dock inte anvisade platser som någon hållbar lösning. Kommuners möjlighet att erbjuda gruppen utsatta EU-medborgare välfärd är begränsad till att erbjuda nödbistånd. Därför är det tveksamt om kommuner har rätt att upplåta långtidscamping i husvagnar eller tält för en grupp som har begränsad rätt till bistånd. På många orter i landet är det stor bostadsbrist och ett antal hemlösa medborgare finns redan. Att mot en symbolisk hyra upplåta någon form av campingplats uteslutande till en specifik grupp hemlösa, som heller inte är kommunmedborgare kan därför ifrågasättas juridiskt.”

 

Att Kalmar kommun dessutom upplåter denna campingplats utan kostnad för romerna gör att den kan ifrågasättas än mer juridiskt.


 

Sannolikt handlar det nu också om miljöbrott då ett antal bilvrak finns på campingen, förutom allt annat skräp.


 

Det är hög tid att Dzenita Abaza (S) tar beslut om att avveckla campingområdet vid Salve och tömmer platsen på förfallna husvagnar och skrotbilar. Saneringen kommer sannolikt kosta skattebetalarna en hel del.


Som av en händelse har jag precis fått hem första tryckningen av 5 000 infoblad som riktar sig till befolkningen i Kalmar län och de 12 kommuner som finns i länet. Infobladet fokuserar på migrationskostnader och befolkningsutbyte på kommunal nivå. Jag tänker dela ut en hel del av detta infoblad under de kommande månaderna. Om någon skulle vilja dela ut infobladet i sin hemkommun i länet går det bra att köpa dessa infoblad av mig.

 

Jag bekostar dessa blad själv, utan något bidrag från Sverigedemokraterna! Min kostnad är ca 33 öre/st

 

5st   0 kronor (jag står för bladen och porto)

10st  15 kronor (porto 13 kronor + blad 3 kronor)

150st  100 kronor  (porto 49 kronor+ blad 50 kronor)

300st  150 kronor (porto 49 kronor + blad 100 kronor)

 

Vill du stödja eller beställa 10st eller fler infoblad kan du antingen använda Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto. Om du beställer infoblad glöm inte att skicka ett mejl med leveransadress och antal till thoralf.alfsson@telia.com

 

Konto

Thoralf Alfsson

Swedbank

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291

 

Så här ser det 4-sidiga infobladet ut.

 

Baksida                                                     Framsida

 

Mittuppslag

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards